SEZ Eindhoven

Page 1


‘Stratumseind. Je bent een plek van duizenden verhalen. Duizenden herinneringen. Weet je nog? Die ene keer met carnaval. Die ene keer met de marathon? Oh! En met ‘t kampioenschap van PSV. Een plek van nieuwe relaties. Nieuwe vrienden. Weet je nog? Dat ene meisje. Die ene jongen. We kennen elkaar al een tijdje. Maar ik weet dat er meer is. Nieuwe verhalen, nieuwe herinneringen, nieuw relaties, nieuwe vrienden. Het is tijd om je van een andere kant te laten zien Stratum.’


De eerste zonnestralen van de lente anno 2018 strelen mijn gezicht terwijl ik mijn fiets laat uitrollen. De kerkklokken slaan 9 keer. Ik loop verder Stratumseind op en de frisse nawinterwind stuurt de aroma's van vers gebak, ambachtelijk brood en kwaliteitskoffie naar mijn zintuigen. Voor een moment sta ik stil op het pleintje, sluit mijn ogen en haal diep adem via mijn neus. Een harmonisch samenspel van de heerlijke geuren tovert een glimlach op mijn gezicht en ik hervat mijn tred. Links en rechts van me worden de stoeltjes en tafeltjes voor het eerst buiten gezet om te profiteren van de eerste lentezon. Ik besluit direct een plek te bemachtigen en bestel een echte kop koffie. Ik kijk uit op Stratumseind en geniet van de voorbij lopende menigte; de een op zoek naar een werkplekje in de zon, de ander genietend van haar vrije tijd op zoek naar het eerste rokje van de lente in een van de nieuwste boetiekjes op Stratum. Monumentale panden die overdag fungeren als winkels of lunchzaken veranderen 's avonds in een restaurant met open keuken en kakelverse producten. 's Nachts wordt diezelfde keuken omgebouwd tot DJ-set, worden de tafels en stoelen opzij geschoven en wordt lekkere muziek geserveerd. Stratum is een plek van nieuwe energie en heeft ruimte voor iedereen. Stratum nodigt me iedere dag weer uit; Stratum leeft. Ik neem een slok van mijn koffie en kijk tevreden om me heen. De lente is begonnen. Zie jij jezelf ondernemen in dit nieuwe Stratumseind? Pionier dan met ons mee en meld je aan voor SEZ!


Hoe werkt het? Stratumseind kent bijna 50 horecagelegenheden. Veel van deze panden worden voornamelijk donderdag-­‐, vrijdag-­‐ en zaterdagavond gebruikt. De rest van de week is er ruimte voor jou. Ruimte om te experimenteren met dat ene vette nieuwe concept voor een bistro of juist een nieuw boetiekje waarin je Eindhoven met jouw kledingsmaak kunt verrassen. Loop je al een tijdje met een idee voor een nieuw koffiebarretje of een restaurant met expositieruimte? Maar kreeg je tot nu niet de ruimte of de kans? De ondernemers in stratumseind experimental zone geven jou nu de kans om onder gunstige voorwaarden ZES maanden aan de slag te gaan met jouw concept. Tijdens deze periode kun je jouw concept testen met behulp van ons team en zorgen we ervoor dat je na deze ZES maanden kunt blijven ondernemen op stratumseind. Samen gaan we pionieren met nieuwe concepten in horeca, retail, kunst en cultuur. Ben jij klaar om Eindhoven te verrassen met jouw idee?


Â

SAMEN pionieren en verrassen

nieuwsgierig? Stuur dan een mail naar: marco@stratumsepoort.com www.facebook.com/sezeindhoven