Page 1


Inhoud S

tudiemeter via starttaal online 3f tudiemeter examencoach Presentatie stark (les 1) Testimonial stagebedrijf (les 2) Interviewvragen (les 3) Tekst stemmen en tekst tolerantie (les 4 en 5) Profielschets (les 6)


Les 1

P O T S

P O T S Presentatie S.T.A.R.K

Ik heb stage gelopen bij een bedrijf genaamd MooiReclame in Alblasserdam. ÉÊn van mijn opdrachten daar was het maken van het poster voor Gen X. Wij (andere stagiair) zijn toen van start gegaan met het spreken van de klanten. Hier hebben wij vragen gesteld en eisen gekregen voor het poster. Na het gesprek, zijn we gaan brainstormen en gaan ontwerpen. Hier hebben wij individueel aan gewerkt en kwamen wij ieder met ons eigen ontwerpje. Helaas mochten wij het poster niet veel weizigen. Wij hebben het poster rechtgetrokken, de gebouwen in 1 vorm maken, het veranderen naar goeie en betere print kleuren, een element er in toevoegen en tekst toevoegen. Keuzes die ik heb gemaakt voor het poster zijn het kleur gebruik, omdat het complimantaire kleuren bevat en aandacht trekt.

Les 1 was het presenteren over waar je stage hebt gelopen en het leukste opdracht die je daar hebt gekregen of gedaan

Gesponsoord door

STOP

Gesponsoord door

STOP Eind resultaat

Gesponsoord door


Les 2

MooiReclame

Mooireclame is een vrij groot bedrijf met meerdere bedrijven in een pand. Het is omgeven in een rustgevend entourage zonder geluidsoverlast, waarbij je goed en gefocust te werk kunt gaan. Binnen het bedrijf is er een kalm en doelgericht sfeer, maar is er wel genoeg tijd voor een eigen moment. Je hebt veel zelfstandigheid voor je opdrachten, maar wat voor opdrachten kan jij nou verwachten? Opdrachten zoals het ontwerpen van flyers, poster en huistijlen, maar zijn er ook opdrachten die wat practischer zijn zoals het snijden van borden, lichtbakborden beplakken met print. Programma’s waar jij mee te werkt gaat en wat het bedrijf vaak gebruikt is illustrator en soms maken ze gebruik van photoshop. Je leert ook samenwerken en hoe het gaat binnen het bedrijf, de klantenkring en het beheersen van illustrator en printklaar leveren. Het is geen bedrijf die aan Audio Visueel (AV) doet, dus je leert er niet over editen van video voor reclame’s. de focus ligt meer op standaard reclame materiaal, maar is het ook mogelijk te leren over website’s met wordpress.

Testimonial Stage Mooireclame


Les 3

wat versta jij onder discriminatie ? heb jij wel is discriminatie meegemaakt ? zo ja, wat dan ? hoe denk jij dat het rasicme is onstaan heb jij zelf wel is een discriminerend opmerking gemaakt tegenover iemand anders ? is discriminatie een groot probleem in nederland ? vind jij dat er wat aan discriminatie gedaan moet worden ? op welke plekken wordt denk je volgens jou het meest gediscrimineerd ?

Interview Vragen


Les 4 & 5 Bij de komende verkiezigen ga ik (niet) stemmen omdat, ik als (nederlandse) burger niet kan stemmen. Wegens het beschikken van een verblijfdocument en geen Nederlandse nationaliteit, terwijl ik wel geboren ben in Nederland. Dat vind ik natuurlijk jammer, om als (Nederlandse) burger niet te kunnen stemmen. Ik vind wel dat er een manier moet kunnen zijn, om zulke burgers toch te laten stemmen.

Wat verstaan we onder tolerantie ? Het is een gedrag van een persoon dat acceptabel kan worden genomen door de maatschapij. Iemand die van een etnische afkomst komt en vrijwillegers werk doet, wordt toegevendheid geaccepteert door de meeste van de maatschapij. Wat niet toegevend kan zijn dat iemand constant scheld met ziekte’s en rasictische opmerkingen

Hoe tolerant is nederland ? In mijn mening is Nederland redelijk lankmoedig, in grote steden zoals Rotterdam is er veel culturele samenleving. In mijn opzichte is het een tolenrante stad, waar culturen goed samen kunnen leven met elkaar. Een andere lankmoedig plek is school, waar soms wel kleine problemen mee zijn. Maar daar wordt gelukkig wel altijd iets aan gedaan.

Een tekst over jongeren en stemmen & Mening over tolerantie


Les 6

Aangenaam, had ik mij al voorgesteld? Ik ben Seydi Aymaz , studerend voor mediavormgever. Maar wat kan ik nou allemaal? Ik ben goed in dingen snel waarnemen en oppikken, zo dat ik ze ook weer kan gebruiken. Waar ik ook goed in ben is overweg kunnen met alles van het adobe pakket, maar met het programma illustator ben ik het beste. Mijn sterke eigenschappen zijn dat ik een sociaal persoon ben en dus goed met mensen kan opschieten. Waar ik hoop om te eindigen is dat ik of een bekende kunstenaar wordt of eindig als een artdirector voor een groot bedrijf of mijn eigen bedrijf.

Profielschets

Taalportfolio seydi leerjaar 2  
Taalportfolio seydi leerjaar 2  
Advertisement