Page 14

SEURELAINEN

Unelmatyönä kehittäminen Vuoden 2017 alusta Seuressa on työskennellyt kehittämiseen keskittynyt parivaljakko. Riikka Moisio ja Henrik Vahtila täydentävät toinen toisiaan juuri sopivasti, kun on kyse kaksikon osaamisesta. Työyhteisöjen kehittäminen ja erilaisten toimintojen yhteensovittaminen on tuttua puuhaa Henrikille jo aiemmalta työuralta. Riikka puolestaan on perehtynyt palvelumuotoiluun, jonka keinoin toteutettuihin lukuisiin asiakasprojekteihin hän opinnoissaan osallistui. Molemmilla on myös vahva HR-tausta, joten työsuhteet ja niiden kiemurat ovat erittäin tuttuja. Kehittäjän tehtävään hakeutuminen tuntui Riikalle ja Henrikille luonnolliselta jatkumolta työurallaan. ”Olen sopeutunut siihen, että työelämässä on monenlaisia muutostilanteita. Uusien toimintatapojen kehittäminen on minulle luontevaa ja mieluisaa”, kertoo Henrik. Molempia motivoi myös se, että kehittäjän tehtävässä on eräänlaisella aitiopaikalla. ”Näkee mihin suuntaan Seure yrityksenä on menossa ja pääsee olemaan alusta asti mukana monessa projektissa”, Riikka ja Henrik kertovat. ”Lisäksi saa laittaa sormet saveen, näkee laajasti Seuren toimintaa, pääsee työskentelemään monenlaisten sidosryhmien kanssa ja pääsee syventymään asioihin. Ja mikä parasta – kehittäjän työssä mikään ei ole valmista, eikä mitään normaalia työpäivää ole olemassakaan, työpäivät ovat todella erilaisia”, jatkaa Riikka. Oikea ihminen oikeassa paikassa oikean ajan

Seuren palvelukehityksen tarkoituksena on helpottaa asiakkaan arkea ja tuottaa asiakkaan omalle asiakkaalle entistä laadukkaampaa palvelua. ”Avullamme on pystytty vähentämään esimiesten työn kuormittavuuden tunnetta. Samaan pyrimme myös laajemmin henkilöstön osalta. Kun palvelu on loppuasiakkaille mahdollisimman laadukasta, on työn tekeminenkin mielekkäämpää. Tällä on taas vahva positiivinen vaikutus koko työyhteisön työskentelyilmapiiriin”, sanoo Henrik. ”Seuren työntekijöiden mahdollisuudet monipuolistuvat niin keikkatyössä kuin määräaikaisissakin työsuhteissa. Tai Seuren kautta voi työllistyä vaikkapa suoraan asiakkaalle”, Riikka pohtii. Myös työkohteiden määrä tulee kasvamaan ja oman osaamisalueen laajentaminen on Seuren työntekijöille jatkossa entistä helpompaa.

ää Lue lis ista n uus Seure uista palvel –11! a 10 sivuilt

Koirista ja luonnosta vastapainoa hektiselle työlle

Riikka ja Henrik irtautuvat kumpikin työstään luonnossa liikkuen, joko koiran kanssa tai ilman. Henrik käy myös mielellään vaeltamassa kavereiden kanssa – vuodenajasta riippumatta. ”Omat harrastukseni keskittyvät koiran kanssa tekemiseen ja tämä onkin oiva tapa saada ajatukset irti arjen kiireistä. Koira aistii omistajansa tunnetilat, minkä takia työn ja arjen stressaavien asioiden laittaminen taka-alalle on välttämätöntä, jos treenissään haluaa onnistua”, kertoo Riikka. Henrik rentoutuu kotona myös elokuvien parissa. Hyllyyn elokuvia on kertynyt jokunen sata levyä. ”Melkein pystyisin laittamaan videovuokraamon pystyyn”, mies kertoo.

Teksti Riikka Sallinen Kuva Sami Konttinen 14

Seure-lehti 1/2017  

Seuren sidosryhmälehti

Seure-lehti 1/2017  

Seuren sidosryhmälehti

Advertisement