Page 1

Naiset kärjessä

8

Liian nuori rokkaamaan? 14

Keikka Seuren henkilöstölehti 1-2/2010

Kuinka voit tehd ä helpolla hyvää? s. 12

Työtä ja elämää 16


pääkirjoitus

Lue, lisää, kommentoi Viime vuonna käyttöön otetut Seuren sähköiset uutiskirjeet ovat luoneet aivan uudenlaisen mahdollisuuden kysyä teiltä mielipidettä Seuren asioista. Toivottavasti ette vielä pode ainakaan kovin vakavaa vastausväsymystä. Kysymme ja utelemme, koska meillä halutaan ihan oikeasti tietää. Eli tässä ihan kollektiivinen kiitos kyselyihin vastanneille. Olette myös loistava ideapankki, vastaanotamme mielellämme jatkossakin vinkkejä ja parannusehdotuksia. Joskus ehdotettu muutos saadaan aikaan nopeastikin, toisinaan se vie hieman enemmän aikaa (tai rahaa). Maaliskuun aikana Keikkanetin tiedotteissa otetaan käyttöön Kommentointi –työkalu. Toiminto on samanlainen kuin joidenkin nettilehtien juttujen ala julkaistut Keskustele aiheesta –palstat. Myös varsinainen Keskustelupalsta –toiminto on tarkoitus päivittää Keikkanettiin kevään kuluessa. Blogi –toimintoakin harkitaan. Keikkanetti ottaa siis lähikuukausina uuden askeleen kohti yhteisöllistä mediaa, jossa sisällön tuotantoon pääsette osallistumaan myös te. Tämänkin lehden palstoja tullaan avaamaan keikkalaisille. Sivulla 16 voitte tutustua uuteen Työtä & elämää –kolumniin, jossa eri tahojen kirjoittajat tulevat purkamaan työelämään liittyviä havaintojaan ja ajatuksiaan. Etsimme tälle palstalle potentiaalisia kirjoittajia. Omaatko sujuvan kynän ja kiinnostaako sinua ajatuksiesi jakaminen tuhansien muiden lukijoiden kanssa? Ota siinä tapauksessa yhteyttä Keikkalehden toimitukseen osoitteessa viestinta.seure@hel.fi ja perustele meille miksi juuri sinä olisit Työtä & elämää –kolumnille sopiva kirjoittaja. Aurinkoista kevättä ja mukavia lukuhetkiä!

Lukijat vastasivat

Virva Suikkanen virva.suikkanen@hel.fi

Saimme tammikuun loppuun mennessä keikkalehden lukijoilta yli 300 arviota lehdestä lukijakyselyn kautta. Palautteista valtaosa oli hyvää ja kannustavaa. Lehteen tarttuvat lukevat sen pääosin tarkkaan tai läpikotaisin. Lähes puolet lukijoista on saanut lehden kautta positiivisemman kuvan keikkatyöstä yleensä. Lehteä pidetään ajankohtaisena, asiantuntevana ja iloisena. Toimituskuntamme sai kuitenkin kotiläksyksi mm. seuraavat esimerkkikommentit: ”Ok lehti, mutta eri toimialoja saisi olla edustettuina enemmän.”, ”Liittyy läheisesti työhön, mutta hieman suppea.”, ”Lehti on tasapaksu ja tylsä, kuten henkilöstölehdet yleensä.” Seuraavien lehtien valmistelussa lähdemmekin miettimään, miten teemme lehdestämme laajemman ja monipuolisemman kokonaisuuden. Kiitos kaikille vastaajille!

Tämä on Keikkaleh den kevään a inoa num e ro. Toukokuu ssa lähest y m me teitä Seu ren juhla v u o d e n julkaisun merkeissä !

Seure Henkilöstöpalvelut Oy www.seure.fi Käyntiosoite: Fredrikinkatu 51–53 B, 00100 HELSINKI Postiosoite: PL 650, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Sähköposti: info.seure@hel.fi Palvelunumerot: Palveluala Päivähoito- ja nuorisoala Terveydenhuoltoala Toimisto- ja opetusala

09 310 88004 09 310 88005 09 310 88006 09 310 88007

Ekstranet http://keikka.seure.fi

Keikka - Seuren henkilöstölehti Päätoimittaja

Virva Suikkanen

Toimitus

Tanja Koivuranta

Heli Lappi-Rantanen

Tuire Rönkkö

Katja Salvisto

Virva Suikkanen

Johanna Tirri

Johanna Tukiainen

Ulkoasu ja taitto

Pauliina Paijola

Sähköposti

viestinta.seure@hel.fi


Harrin palsta

s. 4

Freda 51–53:ssa sinua palvelee Seure

tärpit

s. 5

Pisteitä palvelulle

s. 6

Seuren palvelutarjonta laajentui

s. 7

Ääni ja Vimma -bändikatselmus, finaali 24.4. kulttuuriareena Gloriassa

Nuoret naiset kärkisijoilla

s. 8

s. 10

Kohteet

s. 12

Liian nuori rokkaamaan?

Helpolla hyvää

s. 14 Työtä & elämää

s. 16

Ilmoittaudu aamulähtijäksi

Uutuus, uniikki vai klassikko? Keikkakohteiden henki syntyy työyhteisöistä mutta myös fyysisestä ympäristöstä. s. 10

s. 16

Juhlan vuosi – Seure20

s. 17

Viralliset & Epäviralliset

s.18

s. 19

Metropolissa tapahtuu

Vantaan ja Espoon Yhteispalvelupisteissä tarjotaan Seuren asiointi­palveluja lähellä keikkalaisia.

Mitä ihmettä?

Lattesukupolven edustaja kokeili: Pistä hyvä kiertämään! Kerää käyttämättömät ­piposi ja osallistu Pipo 2010 -kampanjaan!

takakansi

3


Harrin palsta

Seuren toimitusjohtaja Harri Virta kommentoi ajankohtaisia asioita

Viime aikoina lehdissä, TV:ssä ja paneeleissa on noussut pinnalle useampiakin työelämää koskevia aiheita. Niistä nuorisotyöttömyys, opiskeluaikojen pituus ja eläkeikä, ovat aiheita jotka puhuttavat myös Seuressa. Useampi kuin joka viides nuori työttömänä, miltä näyttää?

Nuorten työttömyys on erityisen suuri huoli koko yhteiskunnalle. 1990-luvun laman jäljiltä jäi paljon nuoria pitkäksi aikaa ilman työkokemusta, ja heidän siirtymisensä työelämään viivästyi. Toivottavasti tämänkertainen taantuma ei ole tässä suhteessa vaikutuksiltaan yhtä pitkäaikainen kuin edellinen. Toisaalta nyt ollaan kuitenkin kovaa vauhtia lähentymässä aikaa, jolloin kasvava eläkkeelle siirtyminen vapauttaa uusia työpaikkoja, ja tulevaisuuden näkymät ainakin täällä pääkaupunkiseudulla ovat kohtuulliset. Seure on merkittävä työelämään tulevien nuorten työllistäjä. Seurenkin mahdollisuudet työllistää ovat kuitenkin kiinni kaupunkien peruspalvelujen työvoimatarpeesta. Onnistuuko työn ja opiskelun yhteensovittaminen?

On monia esimerkkejä siitä, että onnistuu. Tulevaisuudessa yhä useampi joutuu päivittämään osaamistaan ja ammattitaitoaan työtehtävien voimak-

kaan muutoksen myötä. Enää ei välttämättä kerran hankitulla ammatilla pärjää koko työuraa. Perusajatuksena varmaan pitää olla, että ensimmäinen tutkinto tulisi voida opiskella tiivisti ja suunnitellusti. Mutta myöhemmässä vaiheessa opiskelu työn ohessa on varteenotettava vaihtoehto. Nykyisin on paljon erilaisia tapoja kerryttää työkokemusta ja hankkia opiskelurahoja keikkatyön kautta. Seure on yksi hyvä vaihtoehto tässä mielessä. Eläkeläiset töihin, edes päiväksi?

Työurien pidentämisessä ja työvoimapulan hoitamisessa tässä mielessä on kaksi tapaa: ollaan pidempään töissä ennen kuin jäädään eläkkeelle ja tehdään töitä vielä kun on jääty eläkkeelle. Kumpaakin on syytä mielestäni kannustaa. Työn tekeminen keikkaluontoisesti eläkkeellä ollessa on hyvin varteenotettava vaihtoehto, koska silloin voi työskennellä voimiensa mukaan.

4

KUVA ANNA VAINIO

Harrin versoja Ajatuksia verkkomaailmasta tviitin mitalla

Internet vai sanomalehti Kyllä minä luen pääosan uutisista ja asioista sanomalehdestä, mutta toisinaan ”päivän nopeat” löytyvät nettiuutisista.

Sähköiset palvelut vai palvelutiski Riippuu palvelun luoteesta. Kyllä suuri osa yksilötason erilaisista asiointipalveluista on siirrettävissä helpoiksi sähköisiksi palveluiksi.

Virtuaalinen vai todellinen Elämän suuret asiat ovat todellisia.


Seuressa tapahtuu

Teksti ja kuva virva suikkanen

Freda 51–53:ssa sinua palvelee Seure Seuren toimipisteen alakerrassa Fredrikinkadulla sijaitsee Palvelupiste, jossa keikkalaiset voivat hoitaa työsuhteeseen ja palkanmaksuun liittyviä asioita. Monelle seurelaiselle Palvelupiste ja sen asiakaspalvelun henkilöstö ovatkin tulleet vuosien mittaan tutuiksi. Tuntilistat, verokortit ja muut asiakirjat voi jättää Kampin Palvelupisteen ulko-ovessa olevasta postiluukusta. Tiskille ei siis tarvitse välttämättä kiireaikoina jonottaa. Postilaatikosta asiakirjat hoituvat eteenpäin seuraavana arkipäivänä. Kampissa postilaatikolle on pääsy myös Palvelupisteen aukioloajan ulkopuolella. Ajankohtaiset keikkailuun liittyvät tiedotteet ovat myös luettavissa Palve-

lupisteessä. Niille keikkalaisille, jotka ovat ilmoittaneet Seureen sähköpostiosoitteensa, tiedotteet lähtevät kuukausittain Seuren sähköisessä uutiskirjeessä. Kampin Palvelupistettä kehitetään kevään mittaan täyden palvelun palvelupisteeksi, jossa seurelaiset voivat piipahtaa ihan missä tahansa keikkaluun liittyvässä asiassa. Arkisten keikkailuun liittyvien asioiden lisäksi Palvelupisteestä saa mm. opastusta Seuren sähköisen Keikkanetti –palvelun käytössä.

Seure

Henkilöstöpalvelut Oy Palvelupiste avoinna ma–pe 8.30–16.00

5


Seurassa tapahtuu

Vantaa Hakunila (Hakunilan kirjasto)

Teksti tuire rönkkö kuvat pauliina paijola

Kimokuja 5 puh. (09) 839 30171

Pisteitä palvelulle

Korso (Lumo) Urpiaisentie 14 puh. (09) 839 32575

Seure on aloittanut yhteistyön Vantaan ja Espoon yhteispalvelupisteiden kanssa. Nyt myös Seurelaiset voivat hoitaa erilaisia työsuhteeseen liittyviä asioita yhteispalvelupisteissä. Niissä ei ole tavattavissa Seuren omaa henkilöstöä, mutta keikkalaiset voivat luottamuksellisesti asioida yhteispalvelupisteiden henkilöstön kautta. Jokaisesta yhteispalvelupisteestä löytyy Seuren oma esiteteline, josta saa tarvittavia työhön liittyviä lomakkeita ja materiaalia. Tuntilistat, todistukset ja muut asiakirjat palautetaan yhteispalvelupisteiden henkilöstölle, josta ne toimitetaan edelleen Seureen.

Myyrmäki (Myyrmäki-talo) Kilterinraitti 6 puh. (09) 839 35455 Tikkurila (Vantaan matkakeskus) Ratatie 7 puh. (09) 8392 3086

Espoo Espoon keskus Kirkkojärventie 4 puh. (09) 8165 7070 Espoonlahti (Lippulaiva)

i

Mikä on yhteispalvelupiste? Vantaan ja Espoon yhteispalvelupisteissä tarjotaan kunnan ja valtion palveluita keskitetysti, lähellä kuntalaisia.

Niissä voi mm. ostaa pääkaupunkiseudun matkakortteja sekä ladata niihin aikaa ja arvoa. Yhteispalvelupisteistä löytyy myös kätevästi pääkaupunkiseudun aikataulukirjoja sekä reittikarttoja. Lisätietoa ja aukioloajat Vantaan yhteispalvelupisteestä osoitteessa www.vantaa.fi/yhteispalvelu sekä Espoon yhteispalvelupisteestä osoitteesta www.espoo.fi/yhteispalvelu

Espoonlahdenkatu 4 puh. (09) 8165 7070 Kalajärvi (Ruskatalo) Ruskaniitty 4 puh. (09) 8165 7070 Leppävaara (Sello) Leppävaarankatu 9 puh. (09) 8165 7070 Matinkylä (Iso Omena)

• Asioidessasi yhteispalvelupisteissä, huomioithan niiden aukioloajat. Tuntilistojen ja muiden asiakirjojen jättäminen yhteispalvelu pisteisiin onnistuu vain niiden aukioloaikoina. • Tuntilistat voi palauttaa yhteispalvelupisteisiin normaalin palkanmaksuaikataulun mukaan. Tuntilistoja löytyy yhteispalvelupisteissä olevista Seuren telineistä. • Huomioithan, että sähköisen tuntilistan käyttö etenee ripeää tahtia, joten kotiin ei enää kannata varastoida kovin suuria pinoja paperisia listoja. • Suurimmassa osassa yhteispalvelupisteitä on myös keikkalaisten käytettävissä oleva internet-yleisöpääte. Joissakin paikoissa nettiyhteys löytyy viereisen kirjaston tiloista.

6

Piispansilta 11 puh. (09) 8165 7070 Tapiola (Kulttuurikeskus) Kulttuuriaukio 2 puh. (09) 8165 7070


Seuressa tapahtuu

Seuren palvelutarjonta laajentui Lääkäriinfon myötä Teksti johanna tukiainen

Helmikuun alusta lähtien Seuren palveluvalikoima muuttui entistä monipuolisemmaksi uuden palvelun, Lääkäri-infon, avauduttua. Lääkäri-info on Seuren omistajakaupunkien Helsingin, Espoon ja Vantaan lääkärirekrytoinnin neuvontapiste. Lääkäri-info tarjoaa omistajakaupungeilleen mahdollisuuden ilmoittaa kaikki avoimet lääkärisijaisuudet keskitetysti yhdessä paikassa. Seure vastaa avoimen sijaisuuden ilmoittelusta, lisätietojen antamisesta ja työnhakijoiden hakemusten vastaanottamisesta. Lopullisen päätöksen sijaisuuteen palkattavasta henkilöstä tekee toimeksiantaja. Työnhakijalle palvelu tuo helpotusta työnhakuun, sillä nyt pääkaupungin lääkärisijaisuudet ovat kätevästi näkyvillä yhdessä paikassa ja eri työmahdollisuuksista saa nopeammin kokonaiskuvan. Lääkäri-infon nettisivuilta työnhakija voi myös lähettää työhakemuksen häntä kiinnostavaan sijaisuuteen tai täyttää avoimen hakemuksen. Lääkäri-infon puhelinpalveluun soittamalla työnhakija saa lisätietoa häntä kiinnostavasta sijaisuudesta.

Aivan uutta ei lääkäreiden rekrytointi Seuressa ole, sillä lääkäreillä on aikaisemmin ollut mahdollisuus tehdä keikkatyötä Seuren kautta. Eikä keikkatyöstä kiinnostuneita lääkäreitä olla nytkään unohdettu – mahdollisuus keikkaluontoiseen lääkärityöhön on edelleen olemassa. Esimerkiksi eläkkeellä tai hoitovapaalla oleville lääkäreille keikkailu saattaa olla se kaikista sopivin työmuoto.

7

alveluun Tutustu p laakari-info re.fi/ www.seu nfo Lääkäri-i 88098 0 1 3 puh 09


Seuressa tapahtuu

Nuoret naiset kärkisijoilla

Taulukot ja pylväsdiagrammit kertovat lukijalle tiukkaa faktaa, mutta tärkeää on myös toiminnan tulos. “Olemme merkittävä työllistäjä pääkaupunkiseudulla. Vuokratyöntekijöidemme ansiosta omistajakaupungit välttyvät tilanteilta, joissa esim. päiväkotiryhmiä tai sairaalojen osastoja täytyisi hetkellisesti jopa sulkea.”, muistuttaa henkilöstöpäällikkö Sanna Salonen. Seuressa työskenteli viime vuoden aikana yli 8700 ihmistä. Työntekijöiden määrä on edellisvuodesta vähentynyt, mutta joukko on siitä huolimatta suuri. Suuria työllistäjiä ovat myös Seuren kolme omistajakaupunkia. Helsingin, Espoon ja Vantaan henkilöstön kokonaismäärä yltää yli 65 000, kärjessä Helsingin kaupunki Suomen suurimpana työnantajana.

TekstI ja kuva virva suikkanen kuvitus pauliina paijola

ö

Sa

a nn

Sa

lo n e

Seuressa työskenteli viime vuoden aikana yli 8700 ihmistä Vuoden 2009 alkupuolen heikot laman enteet muuttuivat Seuressakin todellisuudeksi syksyn mittaan. Keikkatöiden kokonaistarjonta edellisvuoteen verrattuna laski noin 10 prosentin verran. Keikkoja tuli vuoden aikana tästä huolimatta yhteensä tarjolle yli 138 000. Eniten keikkaa oli tarjolla terveydenhuoltoalalla 86 500 ja päivähoidossa 28 700. Nämä kaksi ovat viimeisten vuosien ajan olleet perinteisesti Seuren suurimpia toimialoja. Seuren vuokrahenkilöstöä tilattiin vuoden aikana 126 eri ammattinimikkeeseen. Tehtävänkuvat vaihtelivat avustajasta erityisalan asiantuntijaan. “Usein kysytään millainen on tyypillinen keikkatyöntekijä. Sellaista ei ole. Seuressa työskentelee kaiken ikäisiä eri alojen ammattilaisia ja heidän elämäntilanteensa vaihtelevat.” Salonen kertoo. “Eri ammateissa työskentelevien erityistarpeet täytyy huomioida esim. perehdytyksessä. Sama malli ei toimi kaikille ammattiryhmille.”, hän toteaa. Seuren työsuhteista valtaosa oli tuntipalkkaisia eli alle 16 päivää kestäviä. Kuukausipalkkaisten työsuhteiden osuus jäi alle yhden prosentin. Tässä suhteessa luvuissa ei ole tapahtunut viime vuosina mitään merkittäviä muutoksia. Lyhyet keikat olivat Seuressa keskimäärin kahden työpäivän mittaisia. “Päivän keikka tai hieman pidempi työjakso, kaikkien työsuhteiden hoitaminen pitää sujua saumattomasti. Keikoista sopimisen pitää olla työntekijälle vaivatonta, asiakaspalvelun hyvää ja joustavaa. Ja tietysti palkanmaksun täsmällistä ja oikea-aikaista.” Salonen listaa.

n

S e u re n h e n k il ö

st ö

äl

lik

k

Seuren tieto- ja henkilöstöhallinnossa on viime viikot puristettu vuoden 2009 toimintaa numerojen muotoon.Vuoden 2009 yleinen tilanne myllersi Seurenkin lukuja, mutta hyvin maltillisella tasolla.

Kom

en m

t ti

8


Naiset päätekijöinä myös Seuressa Seure toimii naisvaltaisilla aloilla ja tämä näkyy myös Seuren henkilöstörakenteessa. Seuren vuokratyöntekijöistä 85 prosenttia oli naisia ja 15 prosenttia miehiä. Luku on täsmälleen sama kuin vuotta aiemmin. Omistajakaupungeissa miesten osuus yltää sielläkin kuitenkin vain yli 20 prosenttiin vaikka siihen on laskettu mukaan myös perinteisesti miesvaltainen tekninen puoli. Salosen mukaan naisvaltaisuus ei tuo Seuren toimintaan erityispiirteitä. Ei ainakaan palvelujen tuottamisen näkökulmasta. “Mutta ehkäpä emme olisi osallistuneet niin suurella joukolla Naistenkympille viime vuosina, jos olisimme miesvaltainen työyhteisö. Tänä vuonna virkistymme yhteisesti naisten kympin sijaan syyskuussa järjestettävässä Seure 20 v. tapahtumassa.” Salonen hymyilee. Nuorekas yritys, näin on Seuresta usein sanottu ja tämä pitää paikkansa myös vuokrahenkilöstön kohdalla. Seuressa vuokrahenkilöstön keski-ikä oli 36 vuotta, kun se omistajakaupungeissa liikkuu 45 vuoden molemmin puolin. Toisaalta myös Seuressa on keski-ikä noussut vuoden aikana yhdellä vuodella. Seuressa rekrytoidaan aktiivisesti eläkkeelle jääneitä osaajia. Tämä tulee tulevaisuudessa entisestään kasvattamaan yli 60 -vuotiaiden osuutta vuokratyövoimasta.

Seurelaisten ikähaarukka Miehet

Naiset 3500 3000 2500 2000 1500 1000 500 0 -20

20-29

30-39

40-49

50-59

Top 10 ammattinimikkeet

Tilanteet muuttuvat ja uusia keikkalaisia rekrytoitu mukaan Vuosilomien sijaistukset ovat vielä ennakoitavissa, mutta sairauspoissaoloista johtuvaa tilapäistä työvoiman tarvetta voidaan Seuressa vain arvailla. Ja kun tarve tulee, tulee se hyvin lyhyellä varoitusajalla. Tämän vuoksi uusia seurelaisia haastatellaan ja perehdytetään joskus jopa enemmän kuin tarvetta loppujen lopuksi onkaan. Seuren rekrytoinneissa otettiin syksyn mittaan menneitä vuosia huomattavasti maltillisempi linja, ja monissa nimikkeissä kiristettiin osaamis- ja työkokemusvaatimuksia. Työhakemuksia saapui Seureen sähköisen tietojärjestelmän kautta vuoden 2009 aikana yhteensä yli 13 000 kappaletta. Hakijoita oli yli 2000 viime vuotta enemmän. “Palkkasimme viime vuonna aiempia vuosia huomattavasti vähemmän keikkatyöntekijöitä. Silti yli 2500 uutta ihmistä lähti Seuren kautta töihin.” Salonen kertoo. “Uusia tekijöitä tarvitaan jatkuvasti, mutta tärkeää on myös nykyisten keikkalaisten viihtyvyys meidän töissä.”, hän lisää.

Perushoitaja

2888

Lastenhoitaja

2025

Sairaanhoitaja

1179

Koulunkäyntiavustaja

963

Ruokapalvelutyöntekijä

425

Ryhmäperhepäivähoitaja

415

Päiväkotiapulainen

406

Toimitilahuoltaja

352

Hoitaja

304

Iltavahtimestari

230

*Vuoden 2009 henkilöstömäärä ammattinimikkeittäin.

Tuhansia keikkalaisia

Vuosi

2007

2008

2009

Henkilöstöä keskimäärin kuukautta kohden

3131

3607

3349

Henkilöstöä kaiken kaikkiaan

8487

9369

8771

Henkilötyövuodet

1215

1382

1253

9

60-


Kohteet

Seurella on tuhansia keikkakohteita ympäri pääkaupunkiseutua. Niistä jokainen on omalla tavallaan uniikki. Työpaikoilla ihmiset luovat paikalle hengen, mutta oman vivahteensa siihen tuo mm. kohteen sijainti ja koko.

uutuus!

klassikko

Kuva Kimmo Brandt

Mikä Jokiniemen koulu Missä Vantaan Jokiniemessä, osoite Valkoisenlähteentie 51,

Mikä Haartmanin sairaala Missä Haartmaninkatu 4 (rakennus 12) 00200 Helsinki Liikenneyhteydet Bussit 14B ja 58B, raitiovaunu 4 Kenelle Akuuttihoitoon suuntautuneille sairaanhoitajille ja

01370 Vantaa

Liikenneyhteydet Tikkurilan asemalta 1 km kävely tai bussit 60 ja 62

lähihoitajille sekä alan opiskelijoille

Erityispiirteet Tämä 560 oppilaan koulu korostaa toiminnassaan

Erityispiirteet Haartmanin sairaalassa toimii päivystyspoli­ klinikka (terveyskeskus- ja sairaalapäivystys) eteläisen, keskisen ja läntisen Helsingin asukkaille. Sairaalassa on myös päivystysja valvontaosasto sekä neljä vuodeosastoa. Lisäksi sairaalassa sijaitsee hammaspäivystys.

turvallista ilmapiiriä ja oman elämän sankaruutta. Koulussa on tavallisten luokkien lisäksi mm. kehitysvammaisten ja autististen lasten ryhmiä, joissa työskentelee Seuren kautta 11 koulunkäyn­ tiavustajaa koko lukuvuoden työsuhteissa. Heille tarvitaan usein tilapäisiä sijaisia.

Kouluun haetaan silloin tällöin myös ruokapalvelualan keikkalai­ sia työskentelemään kokin apuna monipuolisissa ruokapalvelu­ tehtävissä.

ontoa lähellä lu

uniikki

Mikä Puolarmetsän sairaala Missä Puolarmetsässä, osoite Puolarinportti 1, 02290 Espoo Liikenneyhteydet Bussit 10, 10K, 19, 31, 43, 43 K, 121AT, 121A,

Mikä Kaarlenkadun vastaanottokeskus Missä Kalliossa, osoite Kaarlenkatu 7, 00530 Helsinki Liikenneyhteydet Metro Kenelle Kohteessa työskentelee ruokapalvelutyöntekijöitä,

195, 505

Kenelle Kohteeseen haetaan sairaanhoitajia, lähihoitajia, perus­

toimitilahuoltajia ja palvelutyöntekijöitä Erityispiirteet Kaarlenkadun vastaanottokeskuksen palvelut on tarkoitettu turvapaikanhakijoille, jotka pyytävät suojelua ja oleskeluoikeutta vieraasta maasta. Turvapaikanhakijat asuvat keskuksessa sen ajan, jonka heidän turvapaikkahakemuksensa käsittely kestää. Rakennuksessa on majoitustilaa noin 200 turva­ paikanhakijalle. Majoitustilan lisäksi noin 3500 m2:n rakennuk­ sessa on toimistotiloja, vastaanotto, ruokala, pesutilat ja erilaisia varastotiloja.

hoitajia

Erityispiirteet Vehreän metsän läheisyydessä sijaitsevan

Puolarmetsän sairaalan tavoitteena on toteuttaa jokaisen potilaan yksilöllistä hoitoa ja kuntoutusta. Seuren keikkalaisia työskentelee sairaalan akuutti- ja pitkäaikaisosastoilla. Akuuttiosastoilla työskenteleviltä vaaditaan akuuttipuolen työharjoittelu kun taas pitkäaikaisosastoilla työskentelevillä on oltava sairaalaharjoittelu suoritettuna. Työvaatteiden vaihto on helppoa Puolarmetsän sairaalassa, koska jokaisella osastolla on oma huone työvaatteiden vaihtoa varten.

10


keikkakohde

uutuus!

äs perinteik

Mikä Päiväkoti Virkkula Missä Kruunuhaassa, Oikokatu 7, 00170 Helsinki Liikenneyhteydet Esimerkiksi, bussi 18, 23, 53, ratikka 1, 1a,

Mikä Simonkoti Missä Vantaan Simonmetsässä, osoite Simontie 5, 01300 Vantaa Liikenneyhteydet 63 Tikkurilan asemalta Kenelle Kohteeseen tarvitaan keikkalaisiksi monen alan osaa­

3b, 7a, 7b ja 9

Kenelle Kohteeseen haetaan lastenhoitajan sijaisia Erityispiirteet Päiväkoti Virkkula sijaitsee historiallisessa

jia: perushoitajia, ruokapalvelutyöntekijöitä ja laitoshuoltajia.

Erityispiirteet Tämän kevään uutuus! Laitoshuoltajan työnku­ vaan kuuluu Vantaan vanhainkodeissa, myös Simonkodissa, myös asukkaiden syöttämistä ja laitoshuoltajilta edellytetään vankan laitoshuoltokokemuksen lisäksi myös hygieniapassia ja salmonellatodistusta.

miljöössä Kruunuhaassa, Helsingin vanhimman puurakennuk­ sen sisäpihalla. Päiväkodissa on kaksi alle 3-vuotiaiden ryhmää, yksi yli 3-vuotiaiden ryhmä ja esikouluryhmä.

idyllisk

kodikas

Vad Gruppfamiljedaghem Barnstugan Var I Kampen, Lappviksgatan 16, 00100 Helsingfors Trafikförbindelser Tåg, buss, metro och spårvagn För vem Gruppisen behöver gruppfamiljedagvårdare och

Mikä Heiniemen päiväkoti Missä Lippajärvellä, Heiniemen asuinalueen kupeessa, osoite Heiniitty 6, 02070 Espoo Liikenneyhteydet Bussit 20, 21, 27, 29, 43, 315, 530 Kenelle Kohteeseen haetaan pääasiassa lastenhoitajia ja päiväko­ tiapulaisia Erityispiirteet Pieni yksikkö, jossa on vain kaksi ryhmää; alle 3-vuotiaiden ryhmä ja 3–5-vuotiaiden ryhmä. Lisäksi erillisessä rakennuksessa toimii esikouluryhmä. Pienten ryhmässä korostuu omahoitajuus, joka luo turvallisen pohjan lasten päivähoidolle. Päiväkoti sijaitsee luonnonläheisellä alueella, hyvien ulkoilumaasto­ jen keskellä. Ympäristö tarjoaa isompien lasten kanssa toimimiseen monipuoliset liikuntamahdollisuudet. Myös päiväkodin oma piha on iso ja siellä lapsilla on hyvää tilaa temmeltää. Kun on kyseessä pie­ni yksikkö, henkilöstöltä edellytetään jatkuvasti tiivistä yhteis­ työtä ja joustavuutta.

barnskötare för vikariat Speciella drag Gruppfamiljedaghemmet Barnstugan finns på Maria sjukhus innergård. Gruppisen har barn i 1–5 årsåldern och tre vårdansvariga.

11


ry:n Vaaka panja k 10 - am Pipo 20 ättömiä äyttäm kerää k n pipoja aikuiste ja n te las ja vähä ouluihin ik m le il m e u k erh le lapsip varaisil irossa. V ja ä ll Venäjä

Helpolla hyvää Teksti heli lappi-rantanen kuva pauliina paijola

Vaikka nuoret aikuiset eli niin kutsuttu lattesukupolvi sukkuloi kiireistä arkeaan, kiinnostaa vapaaehtoistyö ja muu hyvän tekeminen kuitenkin yllättävän monia. Halusin selvittää, onko hyvän tekeminen mahdollista myös pienellä aikapanostuksella.Vaihtoehtoja matalan kynnyksen auttamiseen löytyikin maapähkinätahnasta aina kirjastoreissuihin ja pipoihin saakka.

12


yhteiskunta

Kun sukkuloi ruuhkabussissa kodin, työpaikan ja päiväkodin välillä elämä tuntuu olevan täpötäynnä. Hyväntekeväisyys ei tule ensimmäisenä mieleen, kun yhteydenpito omaan isoäitiinkin tuntuu vaativan ajan varaamista kalenteriin. Hyvän tekeminen tulee monille ajankohtaiseksi silloin, kun vapaa-aikaa on runsaasti ja sen täyttämiseksi kaipaa jotakin mielekästä tekemistä. Omassa elämäntilanteessa ajatus tuntuu yhtä kaukaiselta kuin rauhalliset aamiaishetket viikonloppuisin. Kuvat katastrofien uhreista, etenkin lapsikohtaloista, ja pysähdyttävät julisteet yksinäisistä vanhuksista jäävät silti jotenkin kaihertamaan. Jotain voisi ehkä sittenkin tehdä jo ennen eläkevuosia. Vaikka maahanmuuttajalasten läksyapuklinikat ja muut kiehtovat, täytyy liian sitovat projektit suosiolla siirtää ajatuksissa pari - kolme vuosikymmentä eteenpäin. Moni muukin ajattelee samoin. Pääkaupunkiseudun 20 - 39-vuotiaista peräti 70 % olisi valmis tekemään vapaaehtoista auttamistyötä. ”Tämä ´kadotettu latte- tai pullamössösukupolvi` on tosiasiassa hyvin auttamishaluista”, tietää vapaaehtoistyön tutkija, sosiaalieetikko Henrietta Grönlund. Tosin, kuten itsekin tiedän, hyvästä aikomuksesta on vielä muiden kiireiden mittainen matka käytännön hyvän tekemiseen.

Rahalla saa Helpoin tapa saada hyvä mieli hyvällä teolla on tehdä muutama sopiva klikkaus nettipankissa. Vuonna 2005 Kirkon Ulkomaanapu lanseerasi menestyksekkäästi ”Toisenlaisen joululahjan” eikä kukaan enää hämmästy, jos joululahjapaketista paljastuu vuohi – Afrikkaan. Nykyään kaikilla hyväntekeväisyysjärjestöillä on kattavat valikoimat verkkotuotteita. Unicefin nettisivulla Pehmeä paketti- verkkokauppa on tuotteistettu niin loistavasti, että vaatii paatumusta olla poistumatta verkkopankin kautta. 150 annosta maapähkinätahnaa aliravituille lapsille 59 €, kolme pussia terapeuttista maitoa 11 €, 50 vihkoa ja 50 kynää 18 €, neljä villahuopaa 12 €. Jokaisen tuotteen yhteydessä on vetoava teksti siitä, miten lahjoituksella voi olla saajalleen elintärkeä merkitys.

Kätevää ja nopeaa, mutta hieman kliinistä hyvän tekemistä. Riittäisivätkö rahkeeni kuitenkin konkreettisempaan auttamiseen – jopa ihan oikeaan pienimuotoiseen vapaaehtoistyöhön?

Keikkaile vapaaehtoistyössä HelsinkiMissio on vapaaehtoisjärjestö, joka on näkyvästi kampanjoinut etenkin yksinäisten vanhusten puolesta ja kannustanut ihmisiä vapaaehtoistyöhön. Etukäteen ajatellen tämä hyvän tekemisen muoto sopii sitovuudessaan huonoiten ruuhkavuosiin. HelsinkiMissio kuitenkin lupaa, että heidän kauttaan voi auttaa myös satunnaisesti, ilman sitoutumista. ”Avun tarpeet ovat tilapäisiä ja vapaaehtoinen voi oman aikataulunsa mukaan valita itselleen sopivat keikat”, kertoo Maria Mäntylä-Granda HelsinkiMissiosta. Apua tarvitaan vaikkapa lomakkeen täyttämiseen, kirjastoreissulle tai haudan kuntoon laittamiseen syksyllä tai keväällä. Kaikki vapaaehtoiset käyvät kuitenkin koulutuksen, joka kestää noin kaksi kuukautta yhtenä iltana viikossa. Joudun tunnustamaan, että kuulun sittenkin tiukasti pullamössö- tai lattesukupolveen. Kun ottaa huomioon välttämättömän koulutuksen, alkaa oikea vapaaehtoistyö, satunnainenkin, tuntua liian aikaa vievältä. Onko jotain konkreettista, mitä voisi tehdä ilman aikatauluja, juuri silloin kun itselle sopii. Ja jos oikein helpotetaan, niin jopa oman kodin lämmössä?

Kiinnostuitk

Pipo kaapista ulos Mieleeni on jäänyt joitakin vuosia sitten mediasta sympaattiset vauvakassit, joihin Vaaka ry keräsi vauvanhoidon perustarvikkeita toimitettavaksi Venäjän Karjalaan. Nykyään yhdistys on keskittynyt vauvakassien sijaan pienempiin täsmäkeräyksiin ja ennaltaehkäisevään toimintaan. Yhdistykset uudetkin toimintatavat herättävät kuitenkin mielenkiinnon. Pipo 2010- kampanja kerää käyttämättömiä lasten ja aikuisten pipoja kummikouluihin ja vähävaraisille lapsiperheille Venäjällä ja Virossa. Pienellä vaivannäöllä saa lisäksi myös itsekästä hyötyä, kun kaapin pohjalle unohtuneet käyttämättömät mainospipot tai virheostoksiksi luokiteltavat päähineet saa laitettua kiertoon. Tumpeloa, mutta kuitenkin joskus puikkojen kilinää kaipaavaa käsityöihmistä innostaa myös toinen Vaaka ry:n toimintamuoto. Yhdistys kerää 20x20 cm kokoisia neuletilkkuja, joista kootaan peittoja lähetettäväksi tarvitseville. Voisiko kaapin pohjalle unohtuneet jämälangat helpommin ja hyödyllisemmin käyttää? Se voi olla hyvin pientä auttamista, jossa ei saa aikaan mitään mullistavaa. Mutta jostain täytyy lattesukupolveenkin kuuluvan aloittaa. • Lähteet: www.unicef.fi www.helsinkimissio.fi (mm. lehdistötilaisuus 21.10.10)

o hyväntek

www.vaaka.org

e

väisyydestä • Unicefin v ? erkkokaupp a: www.unic ef.fi/pehme • Ohjeet tilk apaketti kujen tekoo n: www.vaa ka.org/tilkk • Lisätietoa upeitot Pipo 2010 -k ampanjasta : www.vaak • Lisätietoa a.org/pipo v hakuloma apaaehtoistyöstä ja mm ke: www.he lsinkimissio.fi . sähköinen

13


i r o u n n a i i ? L n a a m a a k rok Teksti sami konttinen kuvat hannu nieminen/nuorisoasiainkeskus

Rock ‘n roll oli puolivuosikymmentä sitten syntyessään nuorisomusiikkia. Nuoriin vetosi yksinkertainen komppi, Beatlesien moppitukat ja Elviksen keikkuva lanne. Rock sai nuoret villiintymään ja vanhemmat vieressä kauhistumaan. Miten on nyt? Eduskunnassa toimii oma rock-kerho. Radio soittaa nostalgisia musiikkiohjelmia vuosikymmenten takaa. Rockista tehdään jopa yliopistotason tutkimusta. Minne katosivat nuoret? Keski ikäistyikö rock vuosien vieriessä? Kiinnostaako rock enää nuoria?

Hyvää fiilistä ja tasokasta soittoa Valtakunnan suurin nuorten bändikatselmus Ääni ja vimma on saavuttanut teini-iän. Se järjestetään tänä keväänä jo viidennentoista kerran. Pikkusisaruksekseen se on saanut nyt kymmenennen kerran järjestettävän Junnuvimman, bändikilpailun 10-15-vuotiaille soittajille. Alkueriä järjestetään pääkaupunkiseudun nuorisotaloilla läpi kevään, ja tapahtuma huipentuu kulttuuriareena Glorian

finaaliin 24.4. Junnuvimman voittaja selviää 9.-10.4. Arabian nuorisotalolla. Äänen ja Vimman toteuttavat yhteistyössä Helsingin, Vantaan ja Espoon nuoriso- ja kulttuuritoimet yhdessä Elävän musiikin yhdistysten kanssa. Tapahtuman tuottajan Tiina Toivosen mukaan Ääni ja Vimma on nuorten musiikkiharrastajien oma bändikatselmus, jonka tavoitteena on nuorten ilmaisutaitojen ja luovuuden vahvistaminen. Kaikille osallistujille tarjotaan mahdollisuus kehittyä ja saada palautetta alan ammattilaisista koostuvalta tuomaristolta sekä kirjallisesti että suullisesti. Kevään aikana järjestettäviä alkueriä voi kuka tahansa mennä katsomaan paikan päälle ilmaiseksi. Toivonen kertookin, että tapahtumaan kannattaa tulla jo 14

© Hannu Nieminen / Nuorisoasiainkeskus

sen tunnelman vuoksi. ”Äänen ja Vimman tunnelma on joka vuosi loistava. Bändit kannustavat toisiaan, työntekijät jaksavat hymyillä ja palautekyselyidenkin mukaan nuoret todella viihtyvät!”, Toivonen kehuu. Tasokin on todettu kovaksi, niin soittajien kuin yleisön suusta. Näyttää siltä, että myös nuorilla löytyy aitoa kiinnostusta tapahtumaa kohtaan. Toivonen kertoo, että kun tänä vuonna mukaan otettiin 140 ensimmäisenä ilmoittautunutta orkesteria, tuli kiintiö täyteen heti ilmoittautumisten ensimmäisenä aamupäivänä ennen kello kahtatoista! Tuottaja Tiina Toivosen viesti ihmisille onkin:”Musiikki tekee hyvää kaikille ikään katsomatta”.

Piirileikkiä ja moshpittejä Mitä saadaan kun yhdistetään rakkaus heavy-musiikkiin ja työt päiväkodissa? Moottörin jyrinä - yhtye, joka jo nimelläänkin vinkkaa yhtyeen musiikillisiin juuriin (vrt. Motörhead). Lastenhoitajana Seuressa keikkaileva Jaakko Halttunen on oikea ihminen kertomaan kiinnostaako rock vielä lapsia ja nuoria.


yhteiskunta

3 syytä, jotka saivat Jaakko Halttusen (Moottörin jyrinä) innostumaan 6-vuotiaana rockista.

Otoksia Ääni ja Vimma -bändikatselmuksen finaalista 2009. Kuvat © Hannu Nieminen/Nuorisoasiainkeskus

Lastenhoidon ohessa Halttunen nimittäin soittaa kitaraa kyseisessä orkesterissa. Halttunen kertoo Moottörin jyrinän olevan bändi, joka soittaa heviä lapsille ja lapsenmielisille. ”Musiikkimme on ehtaa heviä, mutta sanoituksemme on tehty lapsille”, Halttunen toteaa. Yhtyeen käsittelyssä vanhat heavyklassikot on puettu uusin lastenvaatteisiin. Judas Priestin ”Turbo Lover” vääntyy muotoon ”Turpo lavertelee” ja Motörheadin ”Ace of Spades” onkin ”Hej på dig”. Hauskaa! Idea yhtyeeseen lähti bändin poikien huomatessa, että huvin ja työn voisi bändin kautta hauskasti yhdistää. Mutta miten lapset sitten suhtautuvat karvaiseen hevibändiin sen karauttaessa lavalle? ”Aluksi lapset ehkä jännittävät ekan biisin aikana, mutta yleensä toisen kappaleen aikana he jo tulevat lavan eteen rokkaamaan. Loppukeikka sujuukin mukavasti hevaten ja biisien välissä mukavia jutellen”, Halttunen kertoo. Ainakin lasten reaktioista päätellen rock tuntuu vetoavan päiväkoti-ikäisiin ja koululaisiin. ”Biisien aikana lapset laulavat, pomppivat tai heiluttavat hiuksiaan, mikäli nii-

tä sattuu olemaan. Melkein aina keikka päättyy encoreen, joten yleisö selvästi tykkää. Eräällä keikalla lapset laittoivat piirileikin pystyyn ja kieltämättä se lavalta katsottuna näytti aivan moshpitiltä.” Moottörin jyrinä on parhaillaan tekemässä ensimmäistä, syksyllä julkaistavaa, levyään. Bändi aloitti uransa tekemällä lastenlauluversioita klassisista heavykappaleista. Laulujen julkaisuoikeuksien saaminen osoittautui kuitenkin ajateltua kimurantimmaksi, joten yhtye alkoi säveltää myös omia laulujaan. Uudelle levylle tuleekin parin lainakappaleen lisäksi suurimmaksi osaksi omaa materiaalia. Seuraava tilaisuus päästä kuulemaan lasten heavya on sunnuntaina 14.3. kun Moottörin jyrinä esiintyy kulttuuriareena Glorian Kids against racism -ilmaiskonsertissa. Siellä voi nähdä kuinka lapset rokkaavat musiikin tahtiin, ja kukaties voi itsekin osallistua piirileikkiin. •

15

1. Iron Maiden – Poverslavelevy oli juuri ilmestynyt, ja ihmettelin miksi ne esiintyvät telkkarissa kalsarit jalassa. Näin myös painajaisia heidän rumpalista, mutta alitajuntani taisi sekoittaa sen Eddie-hirviöön (yhtyeen maskotti) - ovat aika samannäköisiä. Musiikki oli kuitenkin jotain sellaista joka vei mukanaan. Se oli nopeaa ja iskevää, toisaalta pitkät soolo-osuudet ja tarinat saivat mielikuvituksen laukkaamaan. 2. W.A.S.P. - Olimme muuttaneet ja ainoa kasetti jonka löysin muuttokuormasta oli waspia. Ei ehkä vanhempieni toivomus, mutta vahinko oli jo tapahtunut. Ihastuin sirkkelimäiseen lauluääneen ja raakaan soundiin. Bändikuvissa ihmettelin sirkkelinterien sijoitusta; sen on pakko olla robotti, ajattelin. 3. Motörhead - Lemmyn (laulaja, basisti) viikset ja parta sai minut ajattelemaan, että hän on vanha, koska isällänikin on viikset. Se ei voi olla rock! Musiikki kuitenkin sai minut rokkaamaan, vaikka kaverit eivät ymmärtäneet sen hienoutta.


Painotan aina, että yhteisöllisyys on töissä tärkeää, töissä ollaan yhteisön jäseniä. Työyhteisöllä on luonnollisesti suuri rooli elämässä, viehän työ suuren osan aikaamme. Yhteisön on pakko olla tärkeä isällekin, koska suurin osa hänen työjutuistaan kertoo työkavereista, niiden toilailuista tai hauskoista kertomuksista. Ihmiset saavat meidän viihtymään töissä ja ihmisten kanssa toimimisesta taitaa ne suurimmat valituksen aiheetkin syntyä. Toinen takuuvarmasti meitä yhdistävä seikka on se, että työpaikalla pitää olla työvälineet kunnossa. Ero on ainoastaan välineissä – minulla vain sahana toimii tietokone ja porakoneena puhelin. Mutta mikä muu meitä yhdistää? Taloudellisen tilanteet tuomat paineet näkyvät rakennusalalla aina ensimmäisenä ja ovat aina suuressa roolissa. Tällaisina aikoina eletään viikko kerrallaan; mille rakennukselle sitä seuraavana maanantaina isä Opelilla kaartaa. Tämä kyllä todistaa sen, että olen perinyt isältäni töihin liittyvän muutosvalmiuden. Hän on valmis nopeasti siirtymään työmaalta toiselle, vieden mukanaan osaamisensa ja työvaatteensa. Minulle uusia työtehtäviä saattaa tulla hyvinkin lyhyellä varoitusajalla ja on oltava valmis erilaisiin haasteisiin, joita ei vielä edellisenä kuukautena hoksannut ajatellakaan. Mutta se on sitä, työelämää!

Palstalla vaihtuva kirjoittaja pohtii työelämää. Tällä kertaa kirjoittajana toimii Seuren asiakasyhteistyöpäällikkö Johanna Tirri

Isän tyttö Yritin selittää isälleni mitä teen työkseni toimittuani reilun vuoden Seuressa asiakasyhteistyöpäällikkönä. Kun kerroin, että välitämme sijaisia ja määräaikaista työvoimaa kaupunkien peruspalveluihin, se oli vielä täysin selvää. Mutta vastattuani isän kysymykseen siitä, mitä työpäivän aikana teen, isä totesi silmät pyöreinä: ”Eli istuskelet vain tietokoneella päivät pitkät?” Äänensävystä oli pääteltävissä, että minun ja isäni näkemykset työelämästä olivat hieman eriävät. Ja toki näin onkin, sillä isäni on vuosikymmeniä rakentanut omilla käsillään kaikenlaista. Teemme tahoillamme töitä erilaisten asioiden eteen, mutta näemme toistemme työt yhtälailla tärkeiksi. Tämä keskustelu vain sai minut miettimään mitä muuta yhteistä minulla ja isälläni oikeastaan työelämässä on kuin palkan kilahtaminen tilille.

Johanna

Teksti katja salvisto Seuren henkilöstökonsultit ovat lyhyen käyttökokemuksen perusteella kokeneet uuden palvelun erittäin hyväksi, ja ottaneet aamun äkkilähtijät hyvillä mielin vastaan.

Ilmoittaudu

Aamulähtijäksi

”Toimii todella hyvin. Vähentää aamun puhelinruuhkaa, kun kaikki yhteydenotot eivät tule puhelimitse. Äkkilähtijäilmoitusten perusteella on voinut rauhassa miettiä keikkalaisen esittämien toiveiden mukaista sopivaa työkohdetta.”

Keikkanetissä otettiin tammikuussa käyttöön palvelu, jossa voi ilmoittautua saman aamun äkkilähtijäksi. Seuressa äkkilähtijöiksi kutsutaan keikkalaisia, jotka ovat valmiita lähtemään heti töihin Seuren henkilöstökonsultin soittaessa ja tarjotessa töitä. Seuraavan aamun äkkilähtijäksi voi nyt ilmoittautua lomakkeella, johon pääsee Keikkanetin etusivun kautta. Lomake löytyy myös toimialasivujen oikeasta reunasta. Aamulla puhelimemme ovat usein ruuhkaisia ja uuden palvelun kautta keikkalainen voi ilmoittaa halukkuutensa keikalle kätevästi vaikka jo edellisenä iltana. Ilmoittauduttuasi äkkilähtijäksi henkilöstökonsultti ottaa sinuun yhteyttä seuraavana aamuna klo 7 alkaen mikäli sopivaa työtä on tarjolla. Keikkatarpeita tulee tietoomme pitkin aamua, joten yhteydenotto voi tulla koska vain aamun aikana. Kyseessä ei ole sitova ilmoittautuminen, eli keikkalainen voi edelleen valita, sopiiko tarjottu keikka hänelle vai ei.

Henkilöstökonsultti Heidi Kangas ”Erittäin hyvä ja sujuva tapa ilmoittaa halukkuus ottaa vastaan saman aamun keikkaa. Keikkalainen voi illalla miettiä rauhassa, haluaako seuraavalle päivälle töitä, ja näin halutessaan varata illalla vaatteet valmiiksi, laittaa kellon aamuksi soimaan ja odotella konsultin puhelua. Oiva mahdollisuus työllistyä vaikka puhelimen saldo näyttäisikin nollaa.” Henkilöstökonsultti Katri Perhonen ”Konsulteillekin todella hyödyllinen. Aamulähtijöiksi ilmoittautuneet ovat lähteneet reippaasti aamun keikoille. Konsultti löytää nopeasti lähtövalmiit, aktiiviset keikkalaiset, jolloin työntekijä saa tiedon sijaisuudesta aamulla mahdollisimman aikaisin ja ehtii ajoissa töihin.”

ä. Tu

nnukset ko

nsu ilta!

k al

ente

ri ja ajanko hta 16

a

ista

Keik k

tietoa

käteväst

tiss

lte

i ne

Tiimiesimies Minna Raami


Teksti tanja koivuranta

Juhlan vuosi

UMO

WEEGEE

Umo Jazz Orchestra UMO on jazzin ja uuden rytmimusiikin alalla ammattimaisesti toimiva orkesteri. Kansainvälisestikin arvostettu UMO soittaa monipuolisesti ajan hermolla olevaa musiikkia. UMOn ohjelmistossa on yli 2 100 sävellystä ja lisää vaihtelevuutta ja kiinnostavuutta ohjelmistoon tuovat kotimaiset ja ulkomaiset taiteilija- ja solistivieraat.

Näyttelykeskus WeeGee sijaitsee Espoon Tapiolassa. WeeGeessä toimii viisi museota, joihin kuuluu mm. Espoon modernin taiteen museo EMMA. Lisäksi WeeGeessä on nykytaidegalleria sekä kahvila-ravintola ja museomyymälä. Tutustuttavana on ympäri vuoden kuutena päivänä viikossa yli 10 näyttelyä kaiken ikäisille näyttelykeskuksen kävijöille. Talossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

UMOn ja Seuren solmiman yhteistyösopimuksen tavoitteena on tarjota Seuren työntekijöille, asiakkaille ja muille sidosryhmille elämyksiä UMOn konserttien parissa. Tästä lehdestä löydät kupongin, joka oikeuttaa 25%:n alennukseen UMOn konserttilipusta. UMOn keikkalippuja ja levyjä on myös mm. Seuren järjestämien kilpailuiden arvontapalkintoina.

Löydät lehdestä kupongin, joka oikeuttaa 50%:n alennukseen WeeGeen sisäänpääsystä. Sisäänpääsylipun saa siis erikoishintaan 5 euroa/henkilö, kun hinta normaalisti on 10€/ henkilö. Myös Seuren järjestämien kilpailujen ja arvontojen palkintoina on WeeGee-lippuja. www.weegee.fi

Seure aloitti taipaleensa vuonna 1990 nimellä Helsingin Työvoimapalvelu. Työvoimapalvelun ensimmäinen täytetty tilaus oli sairaanhoitajan iltavuoro 18.5.1990. Aluksi täytettiin tervey­ denhuollon keikkoja, kunnes jo reilun vuoden päästä tutustuttiin uusiin toimialoihin. Näiden myötä laajennuttiin monialaiseksi kunnalliseksi henkilöstöpalveluyhtiöksi. Vuonna 2005 tulivat uusiksi omistajiksi mukaan Espoo ja Vantaa näin toiminta laajentui seudulliseksi rekrytoinniksi, josta muodostui luontevasti myös uusi nimi Seure Henkilöstöpalvelut Oy. Tänä vuonna Seure viettää 20-vuotisjuhlavuotta. Tarkemmin Seuren historiasta ja muusta juhlavuoteen liittyvästä voit lukea lisää toukokuussa ilmestyvästä juhlavuoden julkaisusta. Tässä yhteydessä meillä on kuitenkin ilo esitellä juhlavuotta kanssamme juhlistamaan saadut nimekkäät yhteistyökumppanimme, jotka ovat UMO ja WeeGee.

www.umo.fi Yhteistyössä

Leikkaa alennus ­ kupong it taltee n seuraav alta sivulta!

17


! 2010

Palkanmaksu

maalis

Leikkaa talteen katkoviivaa pitkin !

Viralliset

Palkkapäivä:

Tuntilista Seuressa viimeistään:

Täytä tuntilistat ajalta:

aikataulu

1.–15.3.

ti 16.3.

ke 31.3.

16.–31.3.

to 1.4.

to 15.4.

huhti 1.–15.4.

pe 16.4.

pe 30.4.

16.–30.4.

ma 3.5.

pe 14.5.

touko 1.–15.5.

ma 17.5. ma 31.5.

16.–31.5.

ti 1.6.

Uudet hinnat seurelaisten aterioille 1.1.2010 lähtien

Tuntilistojen lähetys faxilla - huomioi oikea numero

Käteisellä maksettuna:

Jos lähetät Seureen tuntilistoja faxilla, varmista että käytät numeroa 09 677 251. Numero löytyy kätevästi myös tuntilistan alalaidasta. Vanha faxinumeromme 09 310 647832 on poistunut käytöstä 1.2. alkaen.

• Kouluissa 4,28 euroa • Palmian ravintoloissa 5,90 euroa Suoraan palkasta veloitettavat:

Keittiöhenkilökunta ja muussa välittömässä ruokapalvelussa työskentelevät 4,85 euroa Laitosruokailu (sairaaloiden, koulujen, päiväkotien tms. laitoksen henkilökunta) 4,28 euroa Valvonta-aterioiden verotusarvo on 3,42 euroa. Seuren tukemat ateriahinnat koskevat vain perusannoksia, esim. keittolounaan hinta on keikkalaisillekin normaali. Hinnat alenevat taas 1.7.2010 lähtien kun arvonlisäprosentti laskee 13 %:iin. Tiedotamme tästä myöhemmin.

Palkankorotukset 1.3.2010 Kaikkien seurelaisten palkkoja korotetaan maaliskuun alusta lähtien Seuren työehtosopimusten mukaisesti. Sekä tunti- että kuukausipalkkaisten työntekijöiden peruspalkkaa korotetaan 0,6 prosenttia. Korotetut palkat maksetaan ensimmäisen kerran 31.3.2010. Lisätietoja palkkojen yleiskorotuksista saat oman yksikkösi palkanlaskijalta tai henkilöstökonsultilta.

ti 15.6.

kesä 1.–15.6.

ke 16.6. ke 30.6.

16.–30.6.

to 1.7.

to 15.7.

1.–15.7.

pe 16.7.

pe 30.7.

16.–31.7.

ma 2.8.

pe 13.8.

1.–15.8.

ma 16.8.

ti 31.8.

16.–31.8.

ke 1.9.

ke 15.9.

heinä

elo

Palkanlaskijat: Palveluala 09 310 88008 Päivähoito-ja nuorisoala 09 310 88099 Terveydenhuoltoala 09 310 88066 Toimisto- ja opetusala 09 310 88010

Epäviralliset Osallistu arvontaan!

½

Seure arpoo yhteensä 20 kpl pääsylippuja Tiedekeskus Heurekaan. Palauta oheinen kuponki Seuren Kampin toimipisteeseen tai Yhteispalvelupisteisiin. Voit osallistua arvontaan myös Keikkanetissä.

hintaan WeeGeenäyttelykeskukseen! Tällä kupongilla sisäänpääsy 5 euroa (norm. 10 euroa)

Nimi:

2 lippua/kuponki, voimassa kesäkuun loppuun saakka.

Toimiala, jolla keikkailen:

Lisätietoa www.weegee.fi Puh:

leikkaa talteen

18

18

leikkaa talteen

Alennuksia konserteista. Yksi etulippu/kuponki. Etulipun voi lunastaa kuponkia näyttämällä Lippupalvelun myyntipisteissä tai konserttipaikalla ennen konserttia. Tervetuloa! pe 2.4. klo 18.00 Silent Music, Mikael Agricolan kirkko Seure hinta: 10 euroa (norm. 15 euroa) to 15.4. klo 19.00 UMO & Benny Golson (USA), Savoy-teatteri Seure hinta: 26 euroa (norm. 35 euroa) to 29.4. klo 19.00 Soul Night: UMO, Higher Ground, Tony Momrelle (UK), Max’C & Axl Smith, Savoy-teatteri Seure hinta: 24 euroa (norm. 32 euroa)

leikkaa talteen


palautetta

Mitä ihmettä? Voiko työsuhdematkaseteleitä saada takautuvasti? Seure vastaa: Ei valitettavasti voi saada. Eli setelit kannattaa hakea hyvissä ajoin ennen työsuhteen alkamista. Huomiothan, että setelit saa vain täysille työkuukausille. Eli jos työsuhde on sovittu esimerkiksi ajalle 15.2.-15.5.2010, niin seteleitä voi saada yhteensä kaksi kappaletta (maalis- ja huhtikuulle). Voiko Keikkanetissä käyttää Äkkilähtijä –lomaketta myös seuraavan päivän iltavuoroihin tai viikonloppuihin? Seure vastaa: Äkkilähtijä -lomake on suunniteltu helpottamaan ainoastaan seuraavan arkipäivän aamujen keikkojen saantia. Lomake ei siis palvele viikonloppu- eikä

iltavuoroihin lähtijöitä. Näiden vuorojen osalta kannattaa siis merkitä keikkatoiveita Keikkakalenteriin, ilmoittautua viikonlopun päivystyslistalle ja keskustella henkilöstökonsulttien kanssa. Jos keikka kestää yli 16 päivää, mutta jakautuu kahdelle kalenterikuukaudelle niin, että kummastakaan kuukaudesta ei tule täyttä lomanmääräytymiskuukautta, saako kyseisestä keikasta lomakorvausta? Seure vastaa: Saa, sillä tällaisissa tapauksissa kahden kalenterikuukauden työpäivät lasketaan yhteen. Mikäli yhteenlaskettuja työpäiviä kertyy yli 16 päivää, tältä ajalta kertyy 1 kokonainen lomanmääräytymiskuukausi.

Lähetä palautetta! viestinta.seure@hel.fi

Olisiko mahdollista saada päiväkotikeikoissa ryhmän nimi tietoon, ennen keikalle lähtöä? Seure vastaa: Usein ryhmän nimi tuleekin ilmi tilauksessa, mutta nyt siitä yritetään tehdä entistä systemaattisempaa. Aina kuitenkaan edes tilaajalla ei vielä tilausta tehdessä ole tiedossa esimerkiksi kumpaan päiväkodin alle 3-vuotiaiden ryhmistä keikkalainen tulee sijoittumaan. Mutta huomioimme siis ehdottomasti tämän hyvän idean. Voiko pitkässä työsuhteessa käyttää tätä sähköistä tuntilistaa? Seure vastaa: Sähköistä tuntilistaa voi toki käyttää myös pitkissä keikoissa, mutta se otetaan käyttöön aina tilaajakohtaisesti. Sitä ei voi keikkalainen itse valita. Onneksi tämän vuoden kuluessa 80 prosenttia kohteista on sähköisen tuntilistan käyttäjiä, joten pääosa keikkalaisista pääsee myös sen piiriin.

Mitä ihmettä -palstalla julkaistaan Keikka-lehden lukijoiden palautteita Seureen ja keikkatyöhön liittyen. Kirjoitukset kannattaa pitää lyhyenä, maksimissaan noin 500 merkin mittaisina. Mukaan pitää liittää Seuren käyttöön kirjoittajan yhteystiedot (nimi ja puh.nro). Julkaistuista kirjoituksista ei makseta palkkiota. Palautteen voit lähettää osoitteeseen viestinta.seure@hel.fi tai Seure/Viestintä, PL 650, 00099 Helsingin kaupunki.

Mikä juttu tässä numerossa oli mielestäsi kiinnostavin? Lähetä meille vastauksesi sähköpostilla osoitteeseen viestinta.seure@hel.fi Palautetta voit antaa myös palvelupisteissämme. Arvomme joka lehden yhteydessä kaksi leffalippua snackseineen. Keikkalehden 4/2009 arvonnan voitti Vuokko Kostamo, Helsinki. Mukavaa leffailtaa! 19


Metropolissa tapahtuu Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit rekrytoivat tänäkin kesänä useita tuhansia kesätyöntekijöitä. Perinteisten vuosilomasijaisuuksien lisäksi tarjolla on runsaasti kesätyömahdollisuuksia myös nuorille 16-17 –vuotiaille sekä harjoittelijoille. Nuorten ja harjoittelijoiden haut päättyvät pääosin maaliskuussa, muuten kesätyöntekijöiden haut jatkuvat koko kevään. Lisätietoa ja hakemuslomakkeet löytyvät kaupunkien rekrytointisivuilta.

Hyvää työtä työilmapiirin eteen Vantaalla Lehdokin ja Hämeenkylän päiväkodit ovat saaneet Vantaan henkilöstökeskuksen työyhteisöpalkinnot. Työyhteisöt ovat itse hakeneet palkintoa perusteluina työyhteisön avoin, työorientoitunut, motivoitunut ja lämmin henki. Hyvän ilmapiirin eteen tehdään päiväkodeissa myös työtä. Esimerkiksi jokaisen palaverin alussa työntekijät miettivät mitä työyhteisölle kuuluu, missä on onnistuttu ja missä ei. (Lähde: Vantaan henkilöstölehti Vautsi 1-2/2010)

Vantaan päivää juhlitaan nyt viisi päivää Toukokuisen Vantaan valtaa jo kolmatta vuotta vietettävä kaupunkijuhla. Ainakin kaupunginjohtajan lauluiltaa, katutansseja ja rockkonsertteja on luvassa 12.-16.5. Ohjelman täydentymistä voi seurata osoitteessa www.kaupunkijuhla.fi.

helsinkirekry.fi/kesatyo tyonhaku.vantaa.fi espoonrekry.fi

Palkittu Helsingin kaupungin oma henkilöstölehti Helsingin Henki palkittiin viime vuonna Suomen toiseksi parhaana henkilöstölehtenä. Lehteen voi tutustua nyt myös sähköisenä selailuversiona osoitteessa www.hel.fi/helsinginhenki.

Myös Espoossa vietetään kaupungin omaa päivää 27.8. Järjestäjät keräävät nyt espoolaisilta ideoita siitä miten asukkaat itse haluaisivat viettää Espoo päiväänsä. Toiveita Espoo julistettiin voi lähettää osoitteeseen savuttomaksi kaupungiksi espoo.paiva@espoo.fi

Uusi työnhaku -sivusto tulossa! Onko valtiolle.fi sinulle tuttu työnhakukanava? Sivusto saa nyt rinnalleen vastaavanlaisen kuntatyöhön erikoistuneen sivuston. Syksyllä 2010 avautuva KuntaRekry.fi on ainutlaatuinen kanava hakea tietoa kuntatyöstä ja tutustua kattavasti avoimiin kuntatyöpaikkoihin yhdessä osoitteessa. Myös Seuren työpaikkailmoitukset löytyvät jatkossa sieltä. KuntaRekry.fi –palvelun avulla: löydät helpommin avoimet kuntatyö- ja harjoittelupaikat, voit jättää yhden hakemuksen saman tien usean työnantajan käyttöön, saat ajankohtaista tietoa tarjolla olevista tehtävistä sekä kunnista työnantajina, voit itse ylläpitää järjestelmässä tietojasi ja työhakemustasi.

InŽaŽ ni

~~iZ`^

_~ch~

Ä_ViZ `^

_~iinŽc

1.1.2010 alkaen

Tupakoinnin haitoilta halutaan suojata erityisesti lapsia ja nuoria, mutta myös kaupungin työntekijöiden terveyttä. Se tarkoittaa, ettei kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa saa polttaa, eikä myöskään päiväkotien, oppilaitosten ja harrastetilojen ulkopuolella. Virallisten taukojen ulkopuolella työaikana tapahtuvaa tupakointia ei myöskään lasketa työajaksi.

6 HH AD IJ

Jaa lukukokemuksesi verkossa! Pääkaupunkiseudun kirjastojärjestelmä HelMet on saanut uusia toimintoja. Käyttäjät voivat jatkossa itse kirjoittaa arvosteluja lukemistaan teoksista. HelMetissä voi myös tilata unohtuneen tunnusluvun sähköisesti sekä käyttää järjestelmää mobiiliversiona. Lue lisää www.lib.hel.fi

h~

Keikka 1-2/2010  

Seuren henkilöstölehti Keikka 1-2/2010

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you