Page 1

EXAMEN OFFICETECHNIEKEN HUISSTIJLEN , INKOMENDE POST , MAILBEHEER

bachelor office management afstudeerrichting: management assistant academiejaar 2012-2013 jaar 2 semester 1

Aanspreking/Titel/Functie: Setti Sow setti.sow@student.artesis.be T +32 3 000 00 00


HUISSTIJLEN WAT? Huisstijlen zijn corporate designs. Ze helpen het imago en de identiteit van een organisatie te vertalen naar de buitenwereld toe. Het zijn visuele presentaties van voorschriften in de organisatie die naar buiten toe worden getoond, voor eenduidigheid en herkenning. Welke regels dit zijn en hoe de huisstijl toegepast moet worden is door de PR-afdeling bijgehouden in een stijlgids. Iedereen van het bedrijf moet begrijpen waarover dit gaat en wat de organisatie naar buiten toe wil zeggen.

WAAR TOEPASSEN? Deze huisstijlen zijn toepasbaar via tastbare en niet-tastbare elementen. Tastbare zijn bijvoorbeeld visitekaartjes, het interieur. En niet-tastbare is het onthaal bijvoorbeeld. Ook een ‘totaldesign’ zal de vrachtwagens, de uniformen, de kleuren, de gebouwen, en nog vele andere aspecten moeten doen overeenkomen.

DRIE SOORTEN IDENTITEITEN • •

Monolitische: hier is één naam gebruikt, (met andere producten die ondergeschikt zijn) of/en een dochteronderneming die gebruik maakt van het logo van de moederonderneming. Endorsed: vaak door overname van een andere onderneming/merk hebben merken die worden overgenomen al een naam, een logo, enz. die het publiek al kent. Dus er is een moederonderneming, er zullen verwijzingen naar zijn, maar die merken blijven hoe ze daar voor waren. Branded: de merken hebben niets met elkaar te maken en zijn dus apart, ze hebben ook geen link met de moederonderneming.

INKOMENDE POST •

Persoonlijke, vertrouwelijke en andere post

Open de andere post

In te schrijven en niet in te schrijven post

Postdatumstempel op post

Waar moet de post naartoe?

In postregistratiesysteem invoeren

Moet je iets toevoegen aan de stempel (datum, archief, enz.)?

Moet je de post digitaliseren, scannen?

Moet je de post kopiëren?

Moet iemand het lezen voor je het sorteert en verspreidt?

Post sorteren (personen, afdeling)

© artesis – Error: Reference source not found

p1/2


Post verspreiden (postvakje, secretaresse)

Drie tips: kijk goed na of de datum op je stempel juist is, e-mails niet vergeten te digitaliseren (dit is ook post), juist sorteren tussen vertrouwelijke en andere post.

HOE MAILS EFFICIËNTER BEHEREN • • •

Volg de regel van 3-3-3: kijk je e-mails maar 3 keer per dag na, hou vakanties/avonden/weekends vrij, neem maximum 3 dagen om te antwoorden op een mail. Beslis meteen of je wil antwoorden, klasseren of verwijderen. Hou een privé e-mails gescheiden van professionele e-mails (er kan altijd spam in komen), dus je maakt best 2 verschillende e-mailadressen.

ISSUU SOORTEN KANTOREN (LINKS) http://prezi.com/4-3yd8rfl1tj/?utm_campaign=share&utm_medium=copy http://prezi.com/4-3yd8rfl1tj/soorten-kantoren/#

© artesis – Error: Reference source not found

p2/2

Setti sow 2om examen officetechnieken sjabloon  
Setti sow 2om examen officetechnieken sjabloon  
Advertisement