Page 1

Senior Erhverv Thy-Mors Nyhedsbrev

3. årgang

23. udgave

27. maj 2008

Fremtiden er nær - også for SE

Hvor var vi henne - du?

For SETM kan vi kun berette om positive ting - 30 nye medlemmer i 2007 og 32 i arbejde. I 2008 har vi fået 18 nye medlemmer allerede nu, hvor vi forventer 28 på årsplan. Der er lokalt ikke nogen grund til at klage - tværtimod. Derimod oplever vi på landsplan en stor frustration mht. prioritering, organisering og koordinering af de fælles tiltag i SEDK. Det er som om de mange gode initiativer og tiltag i de 22 netværk overhøres eller trækkes i langdrag, så SE set udefra ligner en skrantende organisation. Det seneste Svendborgkursus i april under temaet ”Visions- og innovationsseminar” var desværre et eksempel på, hvordan det ikke skal gøres. Ud af de 40 deltagere var det vel halvdelen, der kan betegnes som erfarne, mens 10 var helt nye medlemmer. Når så landskoordinator Torvald Fonsbøl, der iøvrigt her kaldte sig facilitator, ikke helt magtede fremtidsværksteds-metoden stod frustrationerne i kø. Det var synd for de uerfarne og de mere erfarne kæmpede en brav kamp for at skabe lidt action. Hårdt presset har Torvald udsendt et særnummer af Netværksnyt, hvor han omtaler mødet. Ud fra referatet må vi blot konstatere, at vi ikke har været til det samme seminar. Vi fik skabt nogle gode kontakter, der i et samarbejde kan forny og styrke SE, så vi også kan virke i årene fremover. De indledende manøvrer er iværksat og udviklingen kan ses på vores hjemmeside under forside-linket [ProSenior] eller på adressen: http://www.setm.dk/prosenior/ Allerede den 30. maj får vi muligheden for at præsentere arbejdet for Arbejdsmarkedsstyrelsen og alle andre SE-netværk til mødet på Dalum Landbrugsskole. Vi håber, at alle netværk vil deltage aktivt til at skabe den fornyelse af Senior Erhverv, der er brug for - efter næsten et år, der har været præget af stilstand.

Vi auto-crousede af sted i GTéren med GPS og aircondition tændt. CD-eren spillede country-western. Det forstyrrede ikke de nice tanker. Vi var on-the-road again - på vej til Danhostel i Svendborg. Her arriverede vi kl. 11.30 a.m. sharp. Der blev serveret en lækker lunch inden de næste tre dages konference, der blev afholdt bl.a. efter Open Space-metoden. Der var tid til brainstorm, hvor vigtige statements blev sat på flip-overen eller på white-boardet under coaching af facilitatoren. I plenum havde vi sharing omkring det nye concept. Lettere braindamaged var der endelig tid til dinner og pubcrawl. Ovenpå en weekend var det hard stuff med et sådant seminar, hvor vi heldigvis da fik et login, så vi kunne surfe på laptoppen. Vel hjemvendt blev vi debriefet og kunne heldigvis relaxe med et par amerikanske serier og lidt lækkert fra MacDonald.

Coaching er moderne! I sidste nyhedsbrev omtalte vi Bjarne P., som har været i praktik her i kort tid i forbindelse med sin uddannelse til certificeret coach. Bjarne er nu draget videre ud i verden og kan derfor ikke tilbyde sessioner mere. Måske tager han til Grønland - vi ønsker ham held fremover.

Foto: Anne Eriksen

Senior Erhverv Thy-Mors - Kirkestræde 1, 1. th. - 7700 Thisted - Telefon: 9791 1019 - www.setm.dk - side 1


Brokkassen

Kontorhunden......

- alle muu-lige og umulige kommentarer

¤ Maren, så du at malkepigen Birthe havde tørklæde på i morges? ¤ Er det løkkedes at skabe orden i kontrolprøverne? Nej ikke endnu, men kontrolløren forsøger dagligt. Desværre har han et forfærdeligt rod og skummer kun fløden. ¤ Er der liv på Mors? Ja - og det lugter af gylle!

AK

Var IKKE med til vinsmagning!

Stress er også moderne for tiden!

Vær med i debatten!

Det har det for øvrigt været længe! Mange husker det sikkert udmærket fra tidligere. Problemet er at arbejdslivet i dag byder på endnu flere hurdler i så henseende. Efter f.eks strukturreformen, som meget hurtigt blev effektueret - og i dag - strejker i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, som for øvrigt ikke er faldet på plads endnu! Det giver naturligvis en ekstra belastning - især hvis man gerne vil behandles på et sygehus? Mange i SEDK har også prøvet mosten - ofte i forbindelse med deres job og den måde, de kom ud af jobbet på. Det kan give længerevarende tanker og eftervirkninger. Nogle ting, som man gerne vil have på plads, enten for at fortsætte på arbejdsmarkedet eller for at nyde sit otium. Der er mange muligheder på nettet - arbejdsmiljøviden.dk og videnscenter for arbejdsmiljø.dk. Der er referater fra kurser, pdf-filer med viden og rådgivning og specielt - hvordan man forholder sig på arbejdspladserne for at undgå udgifter, specielt i forhold til ledere. Der er et kæmpe marked for private og offentlige udbydere, idet tilværelsen og udfordringerne bliver mere og mere krævende. Når man ser det ud fra et helhedssyn - uden at lægge skyld kun på den enkelte eller arbejdspladsen er det udmærket. Det er dog nødvendigt at tage sig tid til at gå i dybden, så det hele ikke foregår på overfladen. At være ledig i vore dage er en anden historie. For ca. 5 år siden skulle du først til møde på AF (Jobcentret i vore dage) efter 6 måneder. I dag ved vi godt hvad der skal til. Ind på nettet hver 7. dag og godt 4 ansøgninger om ugen. Div. møder hos Jobcenter, Anden Aktør og a-kasse - du skal stå til rådighed! Nogle ejer ikke en PCer og kan dårligt nok bruge en. De må så finde på noget andet. Hvis du mister gejsten, får problemer med stress (nemlig: det stresser) så kan du miste dagpengeretten. For få penge og bekymringer står i kø. Kunne man tænke sig, at der var muligheder for at bearbejde dette - gerne sammen med andre? Så var mulighederne for et job måske også større? Vi har jo vores netværk Senior Erhverv.

Alle medlemmer inviteres til at deltage i debatten om Senior Erhvervs fremtid. Derfor er der oprettet en ny weblog - eller blog - hvor du kan skrive dit synspunkt og kommentere andres. Du finder bloggen ”NySE” på hjemmesiden prosenior.dk Du bedes underskrive dit indlæg med navn og hvilket netværk du kommer fra. Vi forventer en god og sober tone - og korte indlæg.

Vær med til at udvikle SE.

NySE

Foto: Anne Eriksen

Senior Erhverv Thy-Mors - Kirkestræde 1, 1. th. - 7700 Thisted - Telefon: 9791 1019 - www.setm.dk - side 2


VISION OG UDVIKLING - ELLER HVAD ? Af Jørgen Staun - formand

D. 28. - 30. april drog Kr. Vestergård og jeg håbefulde på SeniorErhverv Danmarks seminar i Svendborg for udvikling og innovation for netværkenes fremtid. Et seminar vi for øvrigt selv havde foranlediget på et SE-DK erfa-møde for en måneds tid siden. Det havde vi gjort, dels fordi vi syntes, at der er mange tegn på at landets netværk er ved at køre lidt døde i det - dels fordi der er røster fremme om, at Arbejdsmarkedsstyrelsen kan finde på at smække pengekassen i for SeniorErhverv allerede med udgangen af dette år. Og hvad så ? - Skal en i øvrigt fantastisk organisation dø i sin egen succes? Eller skal vi hellere erkende, at der siden 1996 er sket meget i vores samfund og at vores netværk dermed trænger til aldeles nytænkning med henblik på at bruge alle gode kræfter og tanker på et helt nyt koncept. Vi kaldte det ”plan B” eller NySE. Det mente vi og andre gode kolleger fra andre netværk. Så vi var tændte til på seminaret at gå i gang med et nyt koncept. Men hvad skete der? - Landskoordinatorerne, eller i hvert fald den ene, der deltog i selve seminaret, lod det løbe fuldstændigt af sporet, så det hele nærmest fik karakter af et almindeligt SE kursus. Det var synd for sagen, men også for deltagerne, hvoraf de fleste ikke var opmærksomme på det egentlige sigte med seminaret. Men det lykkedes dog for en del af os deltagere selv at få linet formål og idé op og få lavet et netværk i netværket, uden landskoordinatorernes medvirken - og hurra for det. Siden er vi mødtes med Netværk Sydsjælland og har sat ting og sager i gang - med dem i ”agestolen”. Det kan der læses mere om på hjemmesiden under knappen ”ProSenior”. Men vi synes, at det er for ringe, at vores landskoordinatorer havde meldt sig fuldstændigt ud af så vigtige spørgsmål for Senior Erhvervs fremtid eller ikke har forstået, at det er nødvendigt med nytænkning her 12 år efter Senior Erhverv startede, eller hvad ? - og det endda skønt at de var bekendte med de tanker og konceptudkast, der forelå allerede inden seminaret blev indkaldt. Vi satser nu på, at det nye SE vil komme godt fra land. Vi vil fra SETM kaste megen energi i fødselsforberedelserne.

Så vi fik både visioner og inovation ud af kurset, men det var ikke på grund af - men på trods af - landskoordinatorernes indsats.

Aftenens vinder! - Erling O.

Vinsmagning! - 22.5.2008 Har været længe undervejs! - Så længe af nogle af de tilmeldte desværre havde glemt det! Et par blev revet væk fra TV, andre valgte at blive hjemme - de vil sikkert fortryde - for vejret og humøret var højt! Det var Niels Gade fra Vinhuset i Vesløs, der kom med 6 forskellige vine fra mange lande og en blindtest - som Erling naturligvis vandt, fordi han har haft restaurant - meeen - vi andre var også gode. Problemet var, at selvom glassene var små, så kunne det mærkes - også selvom der var dejlige oste, frugt og brød, da vi var færdige med prøvesmagningen. Det er nok ikke muligt at gentage succesen lige med det samme? Muligvis bliver der et spændende foredrag eller en tur i den dejlige natur næste gang? Vi håber meget at mange vil melde sig næste gang, så vi får snakket og grint lidt af det hele. Det er efterhånden for sjældent! Tekst og layout: Anne Eriksen og Kristian Vestergaard Alle Nyhedsbreve kan hentes på hjemmesiden: www.setm.dk

Senior Erhverv Thy-Mors - Kirkestræde 1, 1. th. - 7700 Thisted - Telefon: 9791 1019 - www.setm.dk - side 3

nyhedsbrev23  

Fremtiden er nær - også for SE Coaching er moderne! Hvor var vi henne - du? I sidste nyhedsbrev omtalte vi Bjarne P., som har været i prakti...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you