Page 1

Fons d’art 2011 - 2012


Obra gràfica L’obra gràfica que trobareu en aquest dossier forma part de l’exposició ‘Quin és el teu paper?’ Una mostra que gira en torn del paper com a suport.i que aplega un total 20 artistes de més de 8 nacionalitats diferents i 36 obres elaborades amb prop de 15 tècniques artístiques. L’exposició es pot visitar fins al 30 de desembre, a Setba Zona d’Art.

ÍNDEX D’AUTORS I PREUS Anna Berenguer. Mínim Rosa Brugat. Y las damas? Rosa Brugulat. S/T Pep Camps. Serie Lapsus. Ella Danielle Creenaune. 2010-08-23 IV Marta Darder. El mar, la mar Silvia Japkin. Babel Mayra Lagunes. Mediante Liviana Leone. Lluvia Nº X Rasim Michaeli. S/T Isis Olivier. Stornoway Harbour Esther Pi. S/T María Pujol. S/T Març Rabal. Les fronteres entre tu I jo I-II Núria Rossell. La veu del bosc Alex Romano. La vida es una celebración Mercedes Ruano. Bambú Josep Serra. S/T Isabel de la Sierra. Paisaje dadá I-II-III Toshiro Yamaguchi. Olas bravas

90 € 900 € 190 € 700 € 135 € 600 € 700 € 1.000 € 450 € 500 € 900 € 250 € c/u 195 € c/u 250 € c/u 120 € c/u 450 € 200 € 1.200 € 350 € c/u 120


ANNA BERENGUER

Fitxa tècnica Mínim Núm. Sèrie: 3/20 Mides: 60 x 30 cm Tècnica: aiguafort i aiguatinta Any: 2010

Sobre l’artista Nascuda a Barcelona el 1956, fa anys que està immersa en el terreny artístic del gravat. Ha realitzat els estudis en diferents escoles de Barcelona (Llotja i Massana) i ha participat en algunes exposicions promogudes per aquests mateixos centres.


ROSA BRUGAT

Fitxa tècnica ¿Y las damas? Mides: 12 x 12 cm Tècnica: intervenció dibuix Any: 2011

Sobre l’artista Artista empordanesa, afincada a Girona i que en la seva obra incorpora mitjans contemporanis com el videoart i la instal·lació. Les seves peces conjuguen intimisme i crítica social. Amb un llenguatge sovint irreverent i irònic, posa en qüestió els rols de gènere i les relacions de poder. Té obra a galeries i museus de Catalunya, Andorra, França i Turquia.


ROSA BRUGULAT

Fitxa tècnica S/T Núm. Sèrie: 2/5 Mides: 30 x 40 cm Tècnica: aiguafort i aiguatinta Any: 2010

Sobre l’artista Artista nascuda a Barcelona, veïna de Ciutat Vella. Es va iniciar en la tècnica del gravat a Barcelona, ara fa divuit anys. El seu treball parteix d'un codi d'elements que volen identificar-se amb la naturalesa suggerint un llenguatge paisatgístic que combina els elements abstractes amb els orgànics, prioritzant el gest, la textura, i el color.


PEP CAMPS

Fitxa tècnica Ella Sèrie: Lapsus Mides: 50 x 50 cm Tècnica: mixta/paper Any: 2009

Sobre l’artista Escultor nascut a Sant Llorenç de Savall. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té estudis addicionals a l’Escola Oficial d’Arts i Oficis ‘La Llotja’ de la Diputació de Barcelona. Ha participat en nombroses exposicions col·lectives i individuals arreu de Catalunya, Espanya i Itàlia. Entre les més destacades hi trobem les mostres individuals a Roma i Turí (1996, 1997); la exposició a la Biennal Mostra d’Art Contemporani Català (2000); la instal·lació individual Borns, al Convent de St. Agustí.


DANIELLE CREENAUNE

Fitxa tècnica 2010-08-23 IV Núm. Sèrie: 10/15 Mides: 30 x 40 cm Tècnica: aiguatinta i punta seca Any: 2010

Sobre l’artista Nascuda a Austràlia el 1974, va completar una llicenciatura i un mestratge en Art a la Universitat de New South Wales, Sydney, el 1997. Ha viscut a l'estranger durant els darrers 10 anys. Actualment treballa entre Austràlia, el Regne Unit i Espanya. La seva obra es pot veure en col·leccions internacionals, inclosa la Galeria Nacional d'Austràlia, i ha guanyat premis com el Julian Trevelyan del Regne Unit o el Mini Print Internacional de Cadaqués.


MARTA DARDER

Fitxa tècnica El mar, la mar Mides: 40 x 80 cm Tècnica: fotografia digital Any: 2005

Sobre l’artista Creadora interdisciplinar que en les seves obres explora la llibertat d’acció, sovint mitjançant l’activisme i l’agitació cultural. Sempre ha treballat de forma paral·lela les arts textuals i visuals. Desde la seva formació com a doctora en filologia clàssica i artística, i com a escultora i artista visual ha anat sentint la necessitat i desig, cada vegada més forts, d’apropar unes arts a les altres: poesia, prosa poètica, escultura, pintura, fotografía, vídeo.


SILVIA JAPKIN

Fitxa tècnica Babel Mides: 40 x 30 cm Tècnica: mixta/ paper Any: 2007

Sobre l’artista Artista multidisciplinar nascuda a l’Argentina, formada a Israel i resident a Barcelona des de 1982. És col·laboradora de diversos centres culturals i escriu per a diferents revistes especialitzades. Ha exposat a l’Argentina, Barcelona, Aranjuez, Tel Aviv, Verona, Nova York, Montreal, Toronto i Polònia. .


MAYRA LAGUNES

Fitxa tècnica Mediante Mides: 21 x 28 cm Tècnica: mixta/cartró Any: 2011

Sobre l’artista La seva formació acadèmica –és llicenciada en Arts Plàstiques al seu país natal– i la seva experiència professional –s'ha dedicat plenament a la docència en diversos tallers i acadèmies d'art mexicans–, li han permès desenvolupar un treball de recerca molt important, principalment perquè ha indagat i experimentat en el camp del dibuix, del qual n’és una excel·lent representant. Li preocupa tot allò relacionat amb l'ésser humà, tant des de l'òptica mitològica –la recerca dels seus orígens– com la real, o sigui la més propera a nosaltres, en la qual apareix la sexualitat, l'amistat i la sensualitat.


LIVIANA LEONE

Fitxa tècnica Lluvia número X Mides: 50 x 65 cm Tècnica: xilografia Any: 2010

Sobre l’artista Doctorada en Idiomes i Literatures Estangeres, Liviana Leone també va estudiar art a Florència. Començà a exposar l’any 1989 i ho ha fet individualment en més de 20 ocasions en Sales Publiques i Galeries privades d’Espanya i Europa. Ha participat també en innombrables col·lectives arreu. La seva pintura és abstracta i lleugerament matèrica. També es dedica al gravat i a la Fotografia. La seva obra es troba en diverses col·leccions publiques i privades nacionals i, sobretot, internacionals.


RASIM MICHAELLI

Fitxa tècnica S/T Mides: 50 x 70 cm Tècnica: tinta/paper Any: 2011

Sobre l’artista Michaeli Rasim prové d'Azerbaidjan. Després del seu pas per Israel, s'ha establert a Tossa de Mar, on desenvolupa la seva obra des de fa 12 anys. Va iniciar la seva carrera dins de l'art figuratiu, però ha trobat el seu lloc en l'art abstracte, influenciat per la cal·ligrafia asiàtica. Ha exhibit la seva obra en llocs tan dispars com Kazakhstan o Barcelona i ha participat en més de 70 exposicions, entre les personals i les col·lectives, tant a nivell nacional com internacional.


ISIS OLIVIER

Fitxa tècnica Stornoway Harbour Mides: 60 x 46cm Tècnica: dibuix Any: 2011

Sobre l’artista Va néixer a Tanzania i es va criar a Anglaterra. De petita dibuixava a totes hores. Però seguint el consell que li donaren i pel seu interès en l’anatonima humana, va iniciar els estudis de medicina a Edimburg. Posteriorment va deixar aquests estudis pels d’agricultura i va marxar a l’Àfrica. El 1993 s’afincà a França, va reprendre el llapis i no ha deixat de dibuixar des de llavors. Les seva obra se centra en nus i paisatges que incorporen la pintura a l'oli en quadres antics i geogràfics.


ESTHER PI

Fitxa tècnica S/T Mides: 18 x 22 cm Tècnica: gofrat/paper Any: 2011

Sobre l’artista Escultora catalana llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. El 2010 va obtenir la beca d’arts plàstiques Felicià Fuster pel projecte Oceànica i la beca d’escultura de la Fundació Güell. Ha participat en exposicions com SINAPSIS a La Capella de Barcelona, 3ª Ruta del Arte de Castelló d’Empúries, 20 Eventi, Arte Contemporanea in Sabina en Montopoli a Itàlia, i FemArt al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona.


MARIA PUJOL

Fitxa tècnica S/T Núm. Sèrie: 1/15 Mides: 40 x 30 cm c/u Tècnica: aiguafort, aiguatinta i chiné collé Any: 2011

Sobre l’artista Artista gràfica, gravadora i estampadora d’ofici que dirigeix i coordina el Taller de gravat Manera Negra dins del recinte del Poble Espanyol de Barcelona. Nascuda el febrer de 1982 a la ciutat de Barcelona, es forma en gravat i tècniques d' estampació a l’Escola Superior d'Art i Disseny La Llotja de Barcelona, al conservatori de les Arts del Llibre; l'any 2004 obté la titulació de Tècnic Superior d'Arts Plàstiques i Disseny en Gravat i Tècniques d'Estampació i du a terme les pràctiques d'empresa al Taller de gravat "AGA" Amsterdams Grafish Atelier, a la ciutat d'Amsterdam.


MARÇ RABAL

Fitxa tècnica Les fronteres entre tu i jo I-II Mides: 20 x 20 cm c/u Tècnica: collage Any: 2010

Sobre l’artista Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona. L’any 1990 va obtenir una beca d’ENSAD, École Nationale Superieure des Arts Décoratifs de Paris i va cursar el segon nivell de Figurinisme i Espai escènic a l’Institut del Teatre de Barcelona. És una artista plàstica multidisciplinar que ha participat en innumerables projectes de diferents àrees, sempre vinculades amb l'art: escenografies, muntatge d'exposicions, disseny, il·lustració, pintura...


ALEX ROMANO

Fitxa tècnica Zebra, hombre y mujer Núm. Sèrie: 1/3 Mides: 40 x 57 cm Tècnica: dibuix/fotografia Any: 2011

Sobre l’artista Va néixer a Sao Paulo però té doble nacionalitat, brasilera i alemanya. Artista plàstic i grafiter que compagina aquesta passió amb la música. Forma part de la Banda Coraçao, de renom internacional. Va comenár a treballar l’autoretrat quan estudiava a Itàlia i, ja a Espanya, es va sentir fascinat per les imatges i patrons dls països del nord d’Àfrica.


NÚRIA ROSSELL

Fitxa tècnica La veu del bosc Núm. Sèrie: 1/20 Mides: 15 x 20 cm Tècnica: impressió digital Any: 2011

Sobre l’artista Núria Rossell, nascuda a Sant Celoni, ha cursat estudis d’Història de l’Art a la UAB. Es dedica a la pintura i el gravat. Forma part del col·lectiu de gravadors Entinta. Ha editat obra gràfica. També ha participat amb llibres d’artista a les fires Arts-Libris (Barcelona, Santa Mònica) i Estampa (Madrid). Ha estat guardonada a Madrid amb el segon premi de la “Convocatoria De-Autor” amb un llibre d’artista. Ha exposat al nostre país i a fora i té obra en col·leccions particulars a Barcelona, Madrid, Escòcia i Alemanya.


MERCEDES RUANO

Fitxa tècnica Bambú Mides: 15 x 59 cm Tècnica: collage de fotogravats digitals Any: 2010

Sobre l’artista Artista plàstica nascuda a Madrid. És llicenciada en Belles arts (pintura) per la Universitat de Barcelona i forma part del taller de gravat i estampació Artcontraprova. Mai ha deixat de formar-se i ha participat en nombrosos cursos d’estampació, gravat, ceràmica, il·lustració. També ha cursat estudis de Litografia a La Llotja, Barcelona. Actualment viu i treballa a Barcelona.


JOSEP SERRA

Fitxa tècnica S/T Mides: 41 x 75 cm Tècnica: acrílic/cartró Any: 2010

Sobre l’artista Artista abstracte que treballa principalment la pintura. Va néixer a Argentona i va cursar estudis de pintura amb A. Ayné, P. Mañé i R. Capitani tot i que es considera fonamentalment autodidacta. Habitual del Reial Cercle Artístic de Sant Lluc, a Barcelona, ha participat en desenes d’exposicions nacionals i, els darrers anys, també internacionals. Ha cedit la seva obra a diverses fundacions i caixes, entre les quals la Fundació Tharrats d’Art Gràfic de Pineda de Mar, el Museu del Càntir d’Argentona i la Fundació Caixa Laietana de Mataró.


ISABEL DE LA SIERRA

Fitxa tècnica Paisaje dada I-II-III Mides: 28 x 22 cm c/u Tècnica: tinta xinesa i collage/paper Any: 2011

Sobre l’artista Va néixer a Santander i va estudiar a l’Escola d’Art d’Oviedo. S’ha especialitzat en gravat i estampació i, juntament a una companya de la facultat, dirigeix Entintarte, una associació cultural que organitza tallers infatils per a escoles o institucions. Malgrat que li agradaria poder dedicar-se exclusivament a la creació artística, compagina aquesta tasca amb el disseny i la feina de l’associació, però no descarta l’ensenyament com a sortida professional.


TOSHIRO YAMAGUCHI

Fitxa tècnica Olas bravas Mides: 20 x 15 cm Tècnica: xilografia sobre paper japonès Any: 2010

Sobre l’artista Artista nascut a Okayama (Japó) que es deifineix a si mateix com a pintor abstracte minimalista.. L'any 1978 es graduà a la Universitat de Belles arts de Musashino (Tòquio) i el 1982 es traslladà a Madrid, on resideix des de llavors. Entre 1988 i 1993 va participar en diversos tallers al Cercle de Belles Arts de Madrid, impartits per artistes de renom. A partir d’aquest any, exposa la seva obra en desenes de mostres nacionals i internacionals.


Sobre l’espai Setba Zona d’Art és un espai cultural polivalent situat a la Plaça Reial de Barcelona. Des de 2007, aquest centre acull diverses activitats vinculades a l’oci i la cultura, així com múltiples exposicions artístiques entre les quals han destacat: - Entorn Ocaña (2009) - Lluís Llach a la Plaça Reial (2009) - Entredós 2.0, a l’ombra de Balenciaga (2010) - Carpe Diem, 10 anys a El Molino (2011) - Barcelona canalla i sublim (2011) Adreça: Plaça Reial, 10, 1r 2a 08002 Barcelona Telf. 934 813 696 cientsetba@setba.net www.setba.net Per a més informació sobre l’espai o l’obra gràfica: Rosor Foret Responsable de premsa rosorforet@art-barcelona.cat 671 860 561

ÄRT Comunicació Pl. Reial 10, 1r 2a 08002 Barcelona www.art-barcelona.com

Fons d'art 2011-2012  
Fons d'art 2011-2012  

Fons d'art disponible per a comprar a Setba Zona d'Art. Obres que pertanyen a l'exposició Quin és el teu paper? que es pot visitar fins al 3...