Heating 2015 installer product catalogue ecpel15 721b greek

Page 1

Θέρμανση Κατάλογος προϊόντων 2016

Άνεση στις οικιακές εφαρμογές

www.daikin.gr


Daikin Altherma:

στην καρδιά κάθε λύσης θέρμανσης

2


Γιατί να επιλέξετε συστήματα θέρμανσης Daikin; Χάρη στο ευρωπαϊκό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης και τα 50 χρόνια εμπειρίας στην τεχνολογία αντλίας θερμότητας, οι καινοτόμες τεχνολογίες θέρμανσης της Daikin μειώνουν το κόστος λειτουργίας και βελτιστοποιούν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

3


Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη

Βιώσιμες & αποδοτικές ενεργειακές λύσεις Ο πελάτης σας χρειάζεται ένα νέο σύστημα θέρμανσης ›› ››

πρέπει να είναι ενεργειακά αποδοτικό πρέπει να έχει χαμηλές εκπομπές CO2

Η λύση που του προτείνετε: Daikin ›› ››

κορυφαία εποχιακή απόδοση έως και A+++ χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας αέρα-νερού ή γεωθερμικής αντλίας θερμότητας, υβριδική τεχνολογία, ή τεχνολογία συμπύκνωσης καυσαερίων

Τι κερδίζει ο πελάτης σας: ›› ›› ››

χαμηλή κατανάλωση ενέργειας χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο βέλτιστες θερμοκρασίες και άνεση

Τι κερδίζετε εσείς: ›› ›› ››

σπονδυλωτή κατασκευή εύκολη εγκατάσταση απλή εκκίνηση λειτουργίας

Αποτέλεσμα: αμοιβαία επωφελής λύση για εσάς και τον πελάτη σας

4


Προσφέρετε στους πελάτες σας τα πλεονεκτήματα μιας λύσης Daikin Προηγμένες τεχνολογίες προσφέρουν ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση κόστους 1. Γεωθερμική τεχνολογία: εξάγει θερμότητα από το έδαφος Η γεωθερμική τεχνολογία επιτρέπει την εξαγωγή θερμότητας από το έδαφος και τη χρήση της για αύξηση της θερμοκρασίας του νερού στο σύστημα. ›› Υψηλή εποχιακή απόδοση ακόμη και σε ψυχρότερα κλίματα, χάρη στις σταθερές θερμοκρασίες του υπεδάφους. 2. Τεχνολογία αέρα-νερού: αντλεί θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος Χρησιμοποιώντας αντλία θερμότητας, το σύστημα απορροφά θερμότητα από τον εξωτερικό αέρα για να αυξήσει τη θερμοκρασία του νερού στο σύστημα ›› Εγγυημένη λειτουργία μέχρι και τους -25 ºC. Καμία έγνοια για το χειμώνα. ›› Δυνατότητα προσθήκης ηλιακού συστήματος για την προθέρμανση του ζεστού νερού χρήσης. 3. Υβριδική τεχνολογία: ένας λέβητας αερίου συνδυασμένος με τεχνολογία αέρα-νερού Ο συνδυασμός των πιο σύγχρονων και πλέον αποδοτικών λεβήτων αερίου συμπύκνωσης με την τεχνολογία αντλίας θερμότητας της Daikin προσφέρει στον πελάτη τα πλεονεκτήματα και των δύο τεχνολογιών. ›› Επιλέγεται η πιο οικονομική λειτουργία θέρμανσης ανάλογα με τις επιλεγμένες ρυθμίσεις. ›› Ιδανική για την αντικατάσταση υφιστάμενων λεβήτων αερίου.

4. Τεχνολογία καύσης: οι πιο σύγχρονοι και πιο αποδοτικοί λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης Ο καινοτόμος μας εναλλάκτης θερμότητας θα εξασφαλίσει θέρμανση χώρου και ζεστό νερό χρήσης. ›› Προσφέρει μέγιστη απόδοση θέρμανσης. ›› Το προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου έχει σαν αποτέλεσμα μειωμένο κόστος λειτουργίας συνεχώς.

Βέλτιστη άνεση Οι λύσεις μας επιτρέπουν σε ένα αυτόνομο σύστημα να παρέχει θέρμανση το χειμώνα, ψύξη το καλοκαίρι και ζεστό νερό όλο το χρόνο και όταν συνδυαστεί με το φιλικό προς το χρήστη σύστημα ελέγχου, επιτρέπει στον πελάτη να το προγραμματίσει για τέλειες συνθήκες άνεσης!

Τέλεια για κάθε εφαρμογή Τα συστήματα θέρμανσης της Daikin είναι η τέλεια λύση για κάθε εφαρμογή τόσο στον οικιακό όσο και στον επαγγελματικό τομέα, παρέχοντας βέλτιστη άνεση, ενεργειακή αποδοτικότητα και εξοικονόμηση κόστους. Είτε πρόκειται για νέα κατασκευή είτε για ανακαίνιση, και ανεξάρτητα από το μέγεθος του κτηρίου, τα συστήματά μας μπορούν να εξατομικευτούν ώστε να ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες σας.

Δυνατότητα συνδυασμού με όλους τους τύπους θέρμανσης Η επιλογή συστήματος θέρμανσης εξαρτάται από το τι χρειάζεται ο πελάτης όσον αφορά την άνεση και την αισθητική. Τα συστήματα θέρμανσης της Daikin συνδυάζονται άψογα με ενδοδαπέδια θέρμανση, fan-coils και θερμαντικά σώματα χαμηλών ή υψηλών θερμοκρασιών.

5


Κατάλληλη γνώση

Διαφανείς πληροφορίες για την απόδοση

Από πράσινο μέχρι κόκκινο

Στο πλαίσιο των νέων αυτών απαιτήσεων θα εφαρμοστούν ενιαίες ενεργειακές ετικέτες για θερμαντήρες, θερμαντήρες νερού και συστήματα θέρμανσης. Αυτές οι ετικέτες θα απλουστεύσουν τις συγκρίσεις ενεργειακής κατανάλωσης για τους καταναλωτές. Η Daikin, για να βοηθήσει τους συνεργάτες της κατά τη μετάβαση στις καινούριες απαιτήσεις ενεργειακής απόδοσης, προσφέρει: ›› εξειδικευμένη κατάρτιση ›› ενημερωτικά έντυπα ›› ηλεκτρονικά αρχεία.

Μονάδες παραγωγής θερμότητας 2019

Για την προώθηση του οικολογικού σχεδιασμού των προϊόντων που σχετίζονται με την ενέργεια (ErP) στην Ευρώπη, η Επιτροπή της ΕΕ έχει εκδώσει την οδηγία οικολογικού σχεδιασμού. Αυτή η οδηγία ισχύει σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ορίζει ελάχιστες απαιτήσεις απόδοσης για μονάδες παραγωγής θερμότητας και θερμαντήρες νερού. Από τις 26 Σεπτεμβρίου του 2015, όλα τα προϊόντα πρέπει να ανταποκρίνονται σε αυτές τις νέες απαιτήσεις απόδοσης.

2015

Σαφήνεια για τη μελλοντική πορεία

Η αρχή είναι γνωστή από τα ψυγεία, τα πλυντήρια και τις τηλεοράσεις και τώρα εφαρμόζεται σε συστήματα θέρμανσης. Οι συσκευές χωρίζονται σε τάξεις ενεργειακής απόδοσης σε κλίμακα από το Α+++ έως το G. Το σκούρο πράσινο αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο απόδοσης και το σκούρο κόκκινο αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο. Οι κλίμακες διαφέρουν για επιμέρους κατηγορίες προϊόντων.

Δεδομένα και γεγονότα Οδηγία οικολογικού σχεδιασμού και ενεργειακές ετικέτες

Ενιαία για όλη την Ευρώπη Η οδηγία οικολογικού σχεδιασμού ισχύει για όλα α κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει ως στόχο την προώθηση της κατασκευής και ανάπτυξης συστημάτων θέρμανσης τα οποία είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον και με μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Ετικέτες προϊόντων

›› για θέρμανση χώρου μόνο, ›› θερμαντήρες συνδυασμένης λειτουργίας για θέρμανση χώρου και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (λέβητες αερίου, πετρελαίου και ηλεκτρικοί λέβητες, αντλίες θερμότητας και μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (ΣΗΘ))

Συστήματα

Lot 2: Θερμαντήρες και δοχεία νερού

›› παραδοσιακοί θερμαντήρες νερού ›› ηλιακοί θερμαντήρες νερού ›› θερμαντήρες με δυνατότητα συνδυασμού αντλίας θερμότητας ›› δοχεία

Ετικέτες συστημάτων Οι συνδυασμοί διαφόρων προϊόντων, όπως μονάδα παραγωγής θερμότητας με ελεγκτή χώρου ή ηλιακό σύστημα θέρμανσης, ονομάζονται συστήματα. Οι ετικέτες συστημάτων υπολογίζονται με βάση τις τιμές απόδοσης των μεμονωμένων συσκευών. Οι ετικέτες συστημάτων πρέπει να παρέχονται από τον εγκαταστάτη. 6

2015

Η Οδηγία της ΕΕ ορίζει δύο ομάδες προϊόντων: Lot 1: Μονάδες παραγωγής θερμότητας

2017

Θερμαντήρες νερού 2015

Από τις 26 Σεπτεμβρίου 2015, οι μονάδες παραγωγής θερμότητας με απόδοση έως και 70 kW και τα δοχεία με χωρητικότητα έως και 500 λίτρα πρέπει να φέρουν σήμανση με ετικέτα στην οποία θα αναγράφεται η ενεργειακή τους απόδοση. Η σήμανση ισχύει για μεμονωμένα προϊόντα (ετικέτες προϊόντων) και συστήματα θέρμανσης (ετικέτες συστημάτων). Επιπλέον, κάθε προϊόν θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα δελτίο προϊόντος με αναλυτικές προδιαγραφές απόδοσης.


Προϊόντα Daikin

Με στόχο το Α! Η Daikin προσφέρει καινοτόμες λύσεις για μέγιστη απόδοση Για περισσότερα από 90 χρόνια, η Daikin αναπτύσσει συστήματα θέρμανσης που εξασφαλίζουν τέλεια κλιματιζόμενους χώρους. Εξ αρχής, προτεραιότητές μας ήταν η προστασία του περιβάλλοντος και η ικανοποίηση του πελάτη. Αυτός είναι ο λόγος που τα προϊόντα Daikin είναι αξιόπιστα, αποδοτικά και εξασφαλίζουν μέγιστη περιβαλλοντική συμβατότητα.

Πόσα συν θέλετε να προσθέσετε; Η καλύτερη ετικέτα για αντλίες θερμότητας Η Daikin κατέχει ηγετική θέση στην κατασκευή συστημάτων αντλίας θερμότητας. Προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις αντλίας θερμότητας για όλες τις απαιτήσεις. Ευέλικτες και αποτελεσματικές, οι αντλίες θερμότητας της Daikin επιτυγχάνουν τις υψηλότερες ενεργειακές κλάσεις.

Συνδυασμός με ηλιακό σύστημα: Υψηλές βαθμολογίες στις ετικέτες συστημάτων Η Daikin παρέχει λύσεις που λειτουργούν σε συνδυασμό με ηλιακή ενέργεια. Οι ηλιακές μας λύσεις μπορούν να εγκατασταθούν σε δεύτερο χρόνο για να εξυπηρετήσουν υφιστάμενα συστήματα ή να εγκατασταθούν ως νέες. Η ηλιακή ενέργεια είναι μια πλήρως ανανεώσιμη λύση με υψηλή ενεργειακή κλάση.

Πανίσχυρος συνδυασμός: Ολοκληρωμένη ηλιακή μονάδα Daikin Altherma με ηλιακό συλλέκτη. Η ηλιακή ενέργεια συμπληρώνει τέλεια τις αντλίες θερμότητας. Ο συνδυασμός αυτός, με δυνατότητα εφαρμογής για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και θέρμανση χώρου, έχει κορυφαία ενεργειακή απόδοση.

Μεγάλα δοχεία και εξαιρετική μόνωση Με το θερμοδοχείο των 500 λίτρων, η Daikin παρέχει ένα από τα μεγαλύτερα θερμοδοχεία με υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα που κυκλοφορούν στην αγορά. Ο μεγάλος όγκος του δοχείου αδρανείας σε συνδυασμό με τη μεγάλη ενεργειακή του απόδοση, εξασφαλίζει άριστα επίπεδα απόδοσης για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Χάρη στη μόνωση με αφρό πολυουρεθάνης οι απώλειες θερμότητας μειώνονται ενώ βελτιώνεται σημαντικά η ενεργειακή του κλάση. 7


Λύσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης

για κάθε εφαρμογή Από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως καύση Γεωθερμική τεχνολογία Λύσεις

Γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών

Γεωθερμική τεχνολογία

Γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

σ. 10 Διαφορετικές τεχνολογίες

Τεχνολογία αέρα-νερού

Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών

σ. 16 Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τεχνολογία αέρα-νερού

Daikin Altherma split υψηλών θερμοκρασιών

Ενεργειακή ετικέτα

σ. 34

Υβριδική τεχνολογία

Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

σ. 44

Καύση

Λέβητας αερίου συμπύκνωσης 8

σ. 52

Διάφορες εφαρμογές θέρμανσης

σ. 10

σ. 16

A ›› ζεστό νερό: A ›› θέρμανση:

++

›› Κατάλληλη για νεόκτιστες κατοικίες και για ανακαινίσεις

›› θέρμανση:

A

++

›› ζεστό νερό: έως και

A

+++

›› Τέλεια για νεόκτιστες κατοικίες, ενεργειακές κατοικίες ή σε συνδυασμό με υφιστάμενο λέβητα (bivalent)

›› ›› ›› ››

Θέρμανση χώρου Ζεστό νερό χρήσης Ψύξη Σύνδεση με ηλιακό συλλέκτη για παραγωγή ζεστού νερού

Λειτουργίες

›› Θέρμανση χώρου ›› Ζεστό νερό χρήσης

Εγκατάσταση

›› 1 εσωτερική μονάδα

›› 1 εσωτερική μονάδα ›› 1 εξωτερική μονάδα

Συστήματα θέρμανσης

›› Ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης ›› Μονάδες Fan coil ›› Θερμαντικά σώματα χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών

›› Ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης ›› Θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών ›› Μονάδες Fan coil


Τεχνολογία αέρα-νερού Daikin Altherma monobloc χαμηλών θερμοκρασιών

σ. 28

Daikin Altherma split υψηλών θερμοκρασιών

σ. 34

›› 1 εξωτερική μονάδα

Καύση

Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Λέβητας αερίου συμπύκνωσης

σ. 44

A ›› ζεστό νερό: B ›› θέρμανση:

Υβριδική τεχνολογία

+

σ. 52

›› θέρμανση: έως και ›› ζεστό νερό:

A

A

++

›› θέρμανση: ›› ζεστό νερό:

A A

›› Ιδανική για αντικατάσταση παραδοσιακού λέβητα

›› Ιδανική για αντικατάσταση λέβητα αερίου

›› Ιδανική για αντικατάσταση λέβητα αερίου

›› Θέρμανση χώρου ›› Ζεστό νερό χρήσης

›› Θέρμανση χώρου ›› Ζεστό νερό χρήσης ›› Ψύξη

›› Θέρμανση χώρου ›› Ζεστό νερό χρήσης

›› 1 εσωτερική μονάδα ›› 1 εξωτερική μονάδα

›› 1 εσωτερική μονάδα + 1 λέβητας αερίου συμπύκνωσης ›› 1 εξωτερική μονάδα

›› 1 εσωτερική μονάδα

›› Θερμαντικά σώματα υψηλών θερμοκρασιών

›› Ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης ›› Θερμαντικά σώματα χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών

›› Ενδοδαπέδιο σύστημα θέρμανσης ›› Θερμαντικά σώματα

9


Γεωθερμική τεχνολογία

1. Γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

10


1. Γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Γιατί να επιλέξετε γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma; Ο πελάτης σας χρειάζεται ένα νέο σύστημα θέρμανσης το οποίο ›› πρέπει να λειτουργεί σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος ›› πρέπει να λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο ›› να έχει χαμηλό κόστος λειτουργίας Η λύση που του προτείνετε: η γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma ›› παρέχει θέρμανση και ζεστό νερό από ανανεώσιμη πηγή ενέργειας - το υπέδαφος ›› χρησιμοποιεί τεχνολογία αντλίας θερμότητας με inverter για υψηλότερη εποχιακή απόδοση Τα οφέλη του πελάτη σας: ›› βέλτιστη άνεση συν ζεστό νερό χρήσης ›› χαμηλό κόστος λειτουργίας χάρη στην υψηλή απόδοση ›› χαμηλός περιβαλλοντικός αντίκτυπος Τι κερδίζετε εσείς: ›› εύκολη εγκατάσταση ›› απλή εκκίνηση λειτουργίας Αποτέλεσμα: αμοιβαία επωφελής λύση για εσάς ΚΑΙ τον πελάτη σας

11


Γεωθερμική τεχνολογία

Κάνοντας τη διαφορά Υψηλή εποχιακή απόδοση χάρη στην τεχνολογία αντλίας θερμότητας με inverter

Η τεχνολογία αντλίας θερμότητας με inverter της Daikin έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την εποχιακή απόδοση έως και 20% σε σύγκριση με τις παραδοσιακές γεωθερμικές αντλίες θερμότητας on/off. ›› Το μείγμα αντιψυκτικού υγρού και νερού (brine) που λειτουργεί ως μέσο μεταφοράς θερμότητας μεταξύ του εδάφους και της αντλίας θερμότητας, διατηρείται σε υψηλότερη σταθερή θερμοκρασία. ›› Η εφεδρική λειτουργία μειώνεται στο ελάχιστο. ›› Ο συμπιεστής επιτυγχάνει υψηλή απόδοση σε συνθήκες μερικού φορτίου, δηλ. όταν δεν απαιτείται πλήρης απόδοση της μονάδας. Αποτέλεσμα: μειωμένο λειτουργικό κόστος και ταχύτερη απόσβεση επένδυσης.

12


1. Γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Υψηλότερες θερμοκρασίες μείγματος αντιψυκτικού υγρού και νερού (brine) κατά τη διάρκεια συνεχούς λειτουργίας του συμπιεστή, σε συνθήκες μερικού φορτίου

Παράδειγμα εφαρμογής T (°C)

Λειτουργία μονάδας ON/OFF Συνθήκες μερικού φορτίου - ON/OFF OFF

10 8 6 4 2 0 -2 -4 -6 -8

OFF

ON

t

Τυπική εφαρμογή: • Τοποθεσία: Σουηδία • Θερμοκρασία σχεδιασμού: -17°C • Θερμικό φορτίο: 13 kW • Θερμοκρασία κατά τη φάση αναμονής: 16°C

Θερμοκρασία εξερχόμενου μείγματος αντιψυκτικού υγρού και νερού (Αντλία θερμότητας ως αναφορά)

T (°C)

Λειτουργία μονάδας Daikin Συνθήκες μερικού φορτίου - Με έλεγχο inverter

10 8 6 4 2 0 -2 -4 -6 -8

ON

t

Θερμοκρασία εξερχόμενου μείγματος αντιψυκτικού υγρού και νερού (Αντλία θερμότητας ως αναφορά)

Σε αυτή την τυπική εφαρμογή, όταν δεν απαιτείται πλήρης απόδοση, ο συμπιεστής λειτουργεί υπό μερικό φορτίο. Οι παραδοσιακές γεωθερμικές αντλίες θερμότητας on/off ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται διαδοχικά σε συνθήκες μερικού φορτίου και η θερμοκρασία του μείγματος αντιψυκτικού υγρού και νερού μειώνεται έως τους -4°C όταν η μονάδα είναι σε λειτουργία. Η τεχνολογία inverter της Daikin εξασφαλίζει σταθερή θερμοκρασία μείγματος αντιψυκτικού υγρού και νερού στους 0°C περίπου. Η αυξημένη σταθερότητα στη θερμοκρασία του μείγματος αντιψυκτικού υγρού και νερού έχει σαν αποτέλεσμα υψηλότερη και σταθερότερη θερμοκρασία εξάτμισης που οδηγεί σε υψηλότερη απόδοση.

Λιγότερη λειτουργία της εφεδρικής ηλεκτρικής αντίστασης, χάρη στην ενίσχυση (boost) της συχνότητας του συμπιεστή inverter

Απόδοση (kW)

Γραμμή θερμικού φορτίου Παραδοσιακή μονάδα ON/OFF Μονάδα Daikin BUH* = Εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση

BUH*

Απαιτούμενη θερμική απόδοση για το σπίτι σας Θερμοκρασία περιβάλλοντος (Ta) °C

Σε σύγκριση με μια παραδοσιακή μονάδα On/Off, η απαίτηση για υποστήριξη από την εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση είναι πολύ χαμηλότερη για τη γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma, χάρη στη λειτουργία ενίσχυσης (boost) των συμπιεστών inverter, πράγμα που οδηγεί επίσης σε χαμηλότερο κόστος λειτουργίας.

13


Γεωθερμική τεχνολογία

Μεγάλο διάστημα λειτουργίας σε μερικό φορτίο σε ανάλογες συνθήκες περιβάλλοντος Παράδειγμα εφαρμογής

Τυπική εφαρμογή σε Σκανδιναβικό κλίμα με τυπικό θερμικό φορτίο: • Τοποθεσία: Σουηδία • Θερμοκρασία σχεδιασμού: -17°C • Θερμικό φορτίο: 12 kW

14

80%

12

Απόδοση (kW)

10 8 6

Βέλτιστη λειτουργία 4 2

1

2

3 Ta

0 -16

-12

-8

-4

0

4

8

12

16

Θερμοκρασία περιβάλλοντος (°C) Γραμμή θερμικού φορτίου Γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma - ελάχιστη απόδοση Γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma - μέγιστη απόδοση

1 Λειτουργία σε πλήρες φορτίο με συμπληρωματική ηλεκτρική υποβοήθηση (εάν απαιτείται): το θερμικό φορτίο είναι υψηλότερο από τη μέγιστη θερμική απόδοση. 2 Λειτουργία σε μερικό φορτίο: το θερμικό φορτίο είναι χαμηλότερο από τη μέγιστη θερμική απόδοση και υψηλότερο από την ελάχιστη θερμική απόδοση. Αυτή είναι η βέλτιστη ζώνη λειτουργίας. Ο συμπιεστής θα μειώσει τη συχνότητα λειτουργίας του ώστε να παρέχει ακριβώς την απόδοση που απαιτείται για τις εκάστοτε ανάγκες, με υψηλή αποδοτικότητα. 3 Λειτουργία On/Off: Το θερμικό φορτίο είναι χαμηλότερο από την ελάχιστη θερμική απόδοση, επομένως η μονάδα θα ενεργοποιείται/ απενεργοποιείται για να εξασφαλίσει την απαιτούμενη απόδοση.

14

Σε ένα σκανδιναβικό κλίμα, περίπου το 80% της απαιτούμενης θερμικής ισχύος πρέπει να παρέχεται σε ένα εύρος θερμοκρασίας περιβάλλοντος μεταξύ -9°C και 8°C, που υποδεικνύεται από την πορτοκαλί ζώνη. Για να επιτευχθεί υψηλός συντελεστής εποχιακής απόδοσης (COP), είναι σημαντικό να υπάρχει υψηλή απόδοση λειτουργίας για το συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασίας περιβάλλοντος καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό της απαιτούμενης θερμότητας πρέπει να παρέχεται εντός αυτού του εύρους θερμοκρασίας. Όπως θα δείτε, χάρη στο μεγάλο εύρος διακύμανσής της, η γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma καλύπτει σχεδόν πλήρως το σχετικό εύρος θερμοκρασίας περιβάλλοντος, ενόσω λειτουργεί υπό μερικό φορτίο, το οποίο είναι η βέλτιστη ζώνη λειτουργίας της μονάδας. Πρόκειται, αναμφισβήτητα, για ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς συμπιεστές On/Off.


1. Γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση συμπεριλαμβανομένου του δοχείου ΖΝΧ Για να απλοποιήσουμε τη διαδικασία, το δοχείο ζεστού νερού χρήσης έχει τοποθετηθεί από το εργοστάσιο, μειώνοντας έτσι το χρόνο εγκατάστασης. Επιπλέον, με τις συνδέσεις των σωληνώσεων να βρίσκονται στην κορυφή της μονάδας, η σύνδεση της μονάδας είναι πολύ εύκολη. Το συνολικό βάρος της μονάδας έχει μειωθεί για να διευκολύνει τη μεταφορά και την εγκατάσταση.

Συμπαγής εσωτερική μονάδα με καλαίσθητο σχεδιασμό Η πλήρης ενσωμάτωση της μονάδας αντλίας θερμότητας και δοχείου ζεστού νερού χρήσης κρατά το εμβαδόν της μονάδας πολύ μικρό. ›› Χάρη στο σχεδιασμό υψηλής ποιότητας η μονάδα συνδυάζεται τέλεια με άλλες μονάδες οικιακής χρήσης. ›› Το εμβαδόν της ολοκληρωμένης μονάδας είναι 728 mm x 600 mm - περίπου το ίδιο με αυτό άλλων οικιακών συσκευών - και με ύψος 1.800 mm είναι τέλεια για οποιοδήποτε τυπικό δωμάτιο. Ένα ακόμα πλεονέκτημα τόσο για τον τεχνικό εγκατάστασης όσο και για το χρήστη είναι ότι απαιτείται μόνο 10 mm ελεύθερος χώρος στο πλάι και όλες οι συνδέσεις των σωληνώσεων βρίσκονται στο πάνω μέρος της μονάδας αντλίας θερμότητας.

Νέο περιβάλλον χρήστη ›› Γρήγορη εκκίνηση χρήσης: ο εγκαταστάτης μπορεί να προγραμματίσει όλες τις ρυθμίσεις της εγκατάστασης σε ένα φορητό υπολογιστή και στη συνέχεια απλώς να τις φορτώσει στο χειριστήριο κατά την πρώτη εκκίνηση. Αυτό όχι μόνο μειώνει το χρόνο που απαιτείται για επί τόπου εργασία, αλλά επιτρέπει στον τεχνικό εγκατάστασης να χρησιμοποιήσει τις ίδιες ρυθμίσεις σε παρόμοιες εγκαταστάσεις. ›› Φιλικές προς το χρήστη λειτουργίες θερμοστάτη χώρου: ο χρήστης μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τη θερμοκρασία του νερού ως συνάρτηση της πραγματικής θερμοκρασίας του χώρου, με αποτέλεσμα σταθερότερη θερμοκρασία χώρου και υψηλότερα επίπεδα άνεσης. ›› Λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας: ο ελεγκτής εμφανίζει τόσο την αποδιδόμενη ενέργεια όσο και την κατανάλωση ενέργειας της μονάδας, επιτρέποντας στο χρήστη να διαχειριστεί την ενεργειακή του κατανάλωση με μεγαλύτερη ακρίβεια. ›› Εύκολη συντήρηση: ο ελεγκτής καταγράφει την ώρα, την ημερομηνία και τη φύση των τελευταίων 20 σφαλμάτων, επιτρέποντας ταχύτερη διάγνωση και συντήρηση.

15


Τεχνολογία αέρα-νερού

2. Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών

16


2. Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών

Γιατί να επιλέξετε Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών; Ο πελάτης σας χρειάζεται ένα νέο σύστημα θέρμανσης που: ›› πρέπει να λειτουργεί σε νεόκτιστη ή χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης κατοικία ›› πρέπει να λειτουργεί σε συνδυασμό με ενδοδαπέδια θέρμανση, συστήματα fan-coil ή θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών Η λύση που του προτείνετε: την Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών ›› παρέχει θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη με προαιρετική ηλιακή υποστήριξη ›› διαθέσιμη σε αποδόσεις από 4 έως 16 kW ανάλογα με τις απαιτήσεις ›› διαθέσιμη ως επιδαπέδια split, επίτοιχη split ή monobloc ›› ιδανική για νεόκτιστες και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης κατοικίες Τι κερδίζει ο πελάτης σας: ›› βέλτιστη άνεση συν ζεστό νερό χρήσης ›› χαμηλό κόστος λειτουργίας χάρη στην υψηλή απόδοση Τι κερδίζετε εσείς: ›› σπονδυλωτή κατασκευή ›› ευέλικτη εγκατάσταση ›› απλή εκκίνηση Αποτέλεσμα: αμοιβαία επωφελής λύση για εσάς ΚΑΙ τον πελάτη σας 17


Τεχνολογία αέρα-νερού

1.

Αντλία θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών Daikin Altherma

η τέλεια επιλογή Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών Βέλτιστη εποχιακή απόδοση που εξασφαλίζει σημαντική εξοικονόμηση κόστους λειτουργίας. Τέλεια επιλογή τόσο για νεόκτιστες όσο και για χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης κατοικίες.

α.

Ολοκληρωμένη μονάδα θέρμανσης και ζεστού νερού που εξοικονομεί χώρο και χρόνο εγκατάστασης ›› Όλα τα εξαρτήματα και οι συνδέσεις έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο ›› Απαιτεί πολύ μικρή επιφάνεια εγκατάστασης ›› Σταθερή παροχή ζεστού νερού χρήσης με ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος ›› Μοντέλο με ενσωματωμένο κιτ δύο ζωνών

β.

Ολοκληρωμένη μονάδα θέρμανσης και ζεστού νερού με εκτεταμένη ευελιξία ›› Ηλιακή υποστήριξη για ζεστό νερό χρήσης με ηλιακό σύστημα ανοικτού κυκλώματος (drain-back) και κλειστού κυκλώματος ›› Ελαφρύ πλαστικό δοχείο με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής ›› Επιλογή Bivalent: δυνατότητα σύνδεσης με δευτερεύουσα πηγή θερμότητας ›› Δυνατότητα ελέγχου μέσω εφαρμογής

γ.

Επίτοιχη εσωτερική μονάδα με προαιρετικό δοχείο ζεστού νερού χρήσης Η καλύτερη λύση για ειδικές καταστάσεις: ›› Ιδανική όταν είτε δεν απαιτείται ζεστό νερό χρήσης είτε απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία για ζεστό νερό χρήσης ›› Δυνατότητα συνδυασμού με ξεχωριστό δοχείο ζεστού νερού χρήσης με προαιρετική ηλιακή σύνδεση

18


Daikin Altherma monobloc χαμηλών θερμοκρασιών Η αντλία θερμότητας monobloc είναι η λύση όταν αυτό που θέλετε είναι ένα απλό σύστημα που βασίζεται σε μία μόνο εξωτερική μονάδα, χωρίς εσωτερική μονάδα.

›› Όλα σε μία εξωτερική μονάδα ›› Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση αφού μόνο σωλήνες νερού φθάνουν στο εσωτερικό από την εξωτερική μονάδα ›› Ελάχιστος χώρος εγκατάστασης αφού απαιτείται χώρος μόνο για εξωτερική μονάδα ›› Προστασία υδραυλικών εξαρτημάτων έναντι παγετού

α.

ΑΝΕΣΗ ›› Αθόρυβη, μικρή εξωτερική μονάδα ›› Εύκολη και άμεση εγκατάσταση, χωρίς την ανάγκη διαχείρισης ψυκτικού

β.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ›› COP έως και 5* με τυπική ετήσια απόδοση έως και 300%

γ.

ΕΛΕΓΧΟΣ ›› Γρήγορη εκκίνηση, φιλικό προς το χρήστη χειριστήριο

δ.

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ›› Αξιόπιστη λειτουργία ακόμη και με εξωτερικές θερμοκρασίες -25°C* ›› Προστασία έναντι παγετού για απόλυτη ξεγνοιασιά

* E(B/D)LQ-CV3, E(B/D)LQ-BB6W1

19


Τεχνολογία αέρα-νερού

2. Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών Εγγυημένη λειτουργία: Η Daikin Altherma είναι κατάλληλη για όλες τις κλιματικές συνθήκες με αντοχή ακόμη και σε ακραίες συνθήκες ψύχους.

Η Daikin φημίζεται για την τεχνογνωσία της όσον αφορά την προστασία έναντι παγετού που διαθέτει η σειρά προϊόντων αντλίας θερμότητας. Οι εξωτερικές μονάδες είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να αποφεύγονται προβλήματα συσσώρευσης πάγου, ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες ψύχους.

Η λειτουργία της Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών είναι εγγυημένη ακόμα και σε εξωτερική θερμοκρασία -25°C. Αυτό εξασφαλίζει επαρκή λειτουργία της αντλίας θερμότητας ακόμα και στα πιο ψυχρά κλίματα.

α.

Η σειρά 4-8 kW της Daikin Altherma διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο περίβλημα ώστε να αποφεύγεται ο σχηματισμός πάγου στη σερπαντίνα της εξωτερικής μονάδας. ›› Η εξωτερική μονάδα διαθέτει μια ελεύθερα αναρτημένη σερπαντίνα, αποτρέποντας τη συσσώρευση πάγου στο κάτω μέρος της εξωτερικής μονάδας. Αυτό είναι το κλειδί για την παροχή κατάλληλης προστασίας έναντι παγετού και έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι δεν απαιτείται ηλεκτρικός θερμαντήρας κάτω πλάκας. ›› Η γρίλια εξαγωγής είναι επίσης ειδικά σχεδιασμένη ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση πάγου.

β.

Η σειρά 11-16 kW της Daikin Altherma (ERLQ-C) διαθέτει ειδική προστασία έναντι παγετού. ›› Δίοδος θερμού αερίου: θερμό αέριο ψυκτικό μέσο που διοχετεύεται από το συμπιεστή διέρχεται από την κάτω πλάκα, ώστε να αποτρέπεται η δημιουργία πάγου στη βάση και να διατηρούνται όλες οι οπές αποστράγγισης ανοικτές. ›› Το ψυκτικό μέσο διέρχεται από το κάτω μέρος της σερπαντίνας, ώστε να διατηρεί το κάτω μέρος της χωρίς πάγο.

20


2. Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών

Ελεύθερα αναρτημένη σερπαντίνα

Σωλήνας θερμού αερίου

Η προηγμένη μας προστασία έναντι παγετού σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε την Daikin Altherma σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Διανομέας Νέα γρίλια εξαγωγής

Μονωτικό κάλυμμα

Αρχική διέλευση θερμού αερίου κατά την απόψυξη

Μόνο ένας θερμαντήρας κάτω πλάκας μικρής απόδοσης έχει εγκατασταθεί (35 W) στις σειρές ERLQ011,014,016C, με έξυπνη λογική λειτουργίας που ενεργοποιείται μόνο κατά τη διάρκεια των κύκλων απόψυξης. Αυτό εξοικονομεί περίπου 90% της κατανάλωσης ρεύματος σε σύγκριση με ένα θερμαντήρα κάτω πλάκας ελεγχόμενο με θερμοστάτη. 21


Τεχνολογία αέρα-νερού

Ολοκληρωμένη επιδαπέδια μονάδα που εξοικονομεί χώρο και χρόνο εγκατάστασης ›› Το δοχείο ζεστού νερού χρήσης από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ενσωματωμένο στη μονάδα, ενώ όλες οι συνδέσεις μεταξύ της μονάδας αντλίας θερμότητας και του δοχείου έχουν γίνει από το εργοστάσιο. Αυτό επιτρέπει γρήγορη εγκατάσταση σε σύγκριση με την εγκατάσταση ενός παραδοσιακού συστήματος (επίτοιχη μονάδα με ξεχωριστό δοχείο ζεστού νερού χρήσης). Μόνο οι σωλήνες νερού και ψυκτικού χρειάζεται να συνδεθούν. ›› Όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα περιλαμβάνονται στη μονάδα (κυκλοφορητής, δοχείο διαστολής, εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση, κτλ.). Δεν χρειάζεται να ψάχνετε για εξαρτήματα άλλου κατασκευαστή. ›› Η ηλεκτρική πλακέτα PCB και τα υδραυλικά εξαρτήματα είναι προσβάσιμα από το μπροστινό μέρος. Αυτό εξασφαλίζει εύκολο σέρβις και αποφεύγεται ο κίνδυνος ζημιάς σε ηλεκτρικά εξαρτήματα λόγω διαρροών νερού. ›› Όλες οι συνδέσεις νερού και ψυκτικού βρίσκονται στο πάνω μέρος της μονάδας, εξασφαλίζοντας εύκολη σύνδεση κα προσβασιμότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν απαιτούνται συνδέσεις στο πίσω μέρος της μονάδας, με αποτέλεσμα μικρότερο εμβαδόν εγκατάστασης.

22

Τα εξαρτήματα είναι προσβάσιμα από το μπροστινό μέρος


2. Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών

Χάρη στο σχεδιασμό «όλα-σε-ένα», ο χώρος εγκατάστασης έχει ελαχιστοποιηθεί τόσο όσον αφορά το εμβαδόν όσο και το ύψος

1

Σε σύγκριση με την παραδοσιακή διαιρούμενη έκδοση με επίτοιχη εσωτερική μονάδα και ξεχωριστό δοχείο ζεστού νερού χρήσης, η ολοκληρωμένη εσωτερική μονάδα μειώνει σημαντικά τον απαιτούμενο χώρο εγκατάστασης.

Παραδοσιακή διάταξη

Ολοκληρωμένη εσωτερική μονάδα

Hydrobox

Δοχείο ΖΝΧ

ΕΝΑΝΤΙ

580 mm

X

1.732 mm

Πάνω από 30% λιγότερος χώρος

370 mm 72

8m

950 mm + X

2 728 mm

3 600 mm + 10 mm ελεύθερος χώρος και στις δύο πλευρές

4

m

m

600 m

Μικρότερο εμβαδόν: με πλάτος μόνο 600 mm και βάθος 728 mm, η ολοκληρωμένη εσωτερική μονάδα έχει παρόμοιο εμβαδόν με άλλες οικιακές συσκευές. Για την εγκατάσταση, δεν απαιτείται σχεδόν καθόλου ελεύθερος χώρος στα πλάγια ούτε χώρος πίσω από τη μονάδα για τις σωληνώσεις, αφού οι συνδέσεις των σωληνώσεων βρίσκονται στο πάνω μέρος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να απαιτείται εμβαδόν εγκατάστασης μόνο 0,45 τ.μ. Χαμηλό ύψος εγκατάστασης: τόσο η έκδοση 180 λίτρων όσο και η έκδοση 260 λίτρων έχει ύψος 173 εκ. Το απαιτούμενο ύψος εγκατάστασης είναι λιγότερο από 2 μέτρα. Οι μικρές διαστάσεις της ολοκληρωμένης εσωτερικής μονάδας τονίζονται ακόμη περισσότερο από την κομψή και μοντέρνα εμφάνισή της, που την κάνει να συνδυάζεται εύκολα με άλλες οικιακές συσκευές.

23


Τεχνολογία αέρα-νερού

Η ολοκληρωμένη ηλιακή μονάδα μεγιστοποιεί τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προσφέρει κορυφαία άνεση Ηλιακή υποστήριξη για ζεστό νερό χρήσης με ηλιακό σύστημα ανοικτού κυκλώματος (drain-back) ή κλειστού κυκλώματος

Το γράφημα δείχνει πότε και πόσο το ηλιακό σύστημα υποστηρίζει τη θέρμανση και την παραγωγή ζεστού νερού.

Η ενσωματωμένη ηλιακή μονάδα χρησιμοποιεί δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο για να υποστηρίξει την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Στη μέγιστη απόδοσή της, το 80% της ηλιακής ενέργειας μπορεί να μετατραπεί σε χρησιμοποιήσιμη θερμότητα, χάρη στην εξαιρετικά υψηλή απόδοση των επίπεδων ηλιακών συλλεκτών μας. Η ηλιακή ενέργεια και οι αντλίες θερμότητας αλληλοσυμπληρώνονται ιδανικά σε αυτή την εφαρμογή. Η αντλία θερμότητας προσθέτει την απαιτούμενη ποσότητα θερμότητας στο σύστημα ώστε να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας, η οποία εκμεταλλεύεται επίσης ανανεώσιμη ενέργεια του περιβάλλοντος, η χρήση βοηθητικής ενέργειας μειώνεται στο ελάχιστο.

Χρήση ηλιακής ενέργεια για ζεστό νερό και θέρμανση Αντλία θερμότητας (θερμότητα περιβάλλοντος) Βοηθητική ενέργεια

kWh 3.000 2.500 2.000 1.500 1.000 500

Ιαν.

Φεβρ.

Μάρτ.

Απρ.

Μάιος

Ιούν.

Ιούλ.

Αύγ.

Σεπτ.

Οκτ.

Νοεμ.

Δεκ.

Ηλιακό σύστημα κλειστού (υπό πίεση) κυκλώματος Ανάλογα με τις ανάγκες του πελάτη σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σύστημα κλειστού (με EHSH(X)B-A) Εάν απαιτείται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ή ανοικτού κυκλώματος. Ηλιακό σύστημα ανοικτού κυκλώματος (drain-back) (με EHSH(X)-A) Οι ηλιακοί συλλέκτες γεμίζουν με νερό μόνον όταν υπάρχει επαρκής θερμότητα από τον ήλιο. Σ' αυτή την περίπτωση, και οι δύο κυκλοφορητές στη μονάδα ελέγχου και κυκλοφορίας ενεργοποιούνται για λίγο και πληρώνουν τους συλλέκτες με νερό από το δοχείο αποθήκευσης νερού. Μετά την πλήρωση, που διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό, ο ένας από τους κυκλοφορητές κλείνει και η κυκλοφορία του νερού διατηρείται από τον άλλο. Αν η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι επαρκής ή αν το ηλιακό δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού δεν χρειάζεται περισσότερη θερμότητα, η αντλία τροφοδοσίας κλείνει και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα αδειάζει μέσα στο δοχείο αποθήκευσης. Η προσθήκη αντιψυκτικού δεν είναι απαραίτητη αφού, εάν η εγκατάσταση δεν χρησιμοποιείται, οι επιφάνειες του συλλέκτη δεν γεμίζουν με νερό. Άλλο ένα περιβαλλοντικό πλεονέκτημα! 24

σύστημα ζεστού νερού κλειστού κυκλώματος. Το σύστημα γεμίζει με θερμαγωγό υγρό που περιέχει την κατάλληλη ποσότητα αντιψυκτικού, ώστε να αποφευχθεί το πάγωμα κατά τους χειμερινούς μήνες. Ολόκληρο το σύστημα τίθεται υπό πίεση και σφραγίζεται.

ON

Ηλιακό σύστημα

ON

Ηλιακό σύστημα

ανοικτού κυκλώματος

κλειστού

(drain-back)

κυκλώματος


2. Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών

Ελαφρύ πλαστικό δοχείο με υψηλές προδιαγραφές υγιεινής Το ενσωματωμένο δοχείο ζεστού νερού χρήσης διαθέτει υψηλές προδιαγραφές υγιεινής και προηγμένη τεχνολογία. Χάρη στην αρχή της ταχυθέρμανσης, δεν μπορούν να αναπτυχθούν βακτήρια λεγιονέλλας, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για θερμικό κύκλο απολύμανσης. Τα οφέλη του νερού άριστης υγιεινής έχουν επιβεβαιωθεί σε εκτενή μελέτη του Ινστιτούτου Υγιεινής του Πανεπιστημίου του Tübingen.

Επιλογή Bivalent: δυνατότητα συνδυασμού με δευτερεύουσα πηγή θερμότητας (μόνο EHSH(X)B-A) Δυνατότητα αποδοτικής αποθήκευσης θερμότητας από άλλες πηγές στην εσωτερική μονάδα. Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί επίσης να υποστηριχθεί από λέβητες πετρελαίου και αερίου, λέβητες πέλετ ή ξυλόσομπες με πρόσθετους λέβητες για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού. Αν δεν εγκαταστήσετε ένα ηλιακό σύστημα από την αρχή, μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και γρήγορα σε δεύτερο χρόνο.

Δυνατότητα ελέγχου μέσω εφαρμογής 1. Έλεγχος μέσω εφαρμογής Απλός χειρισμός με πλοήγηση και έλεγχο από μενού που προσαρμόζεται στις ανάγκες σας και μπορεί να γίνει μέσω smartphone με την εφαρμογή που είναι διαθέσιμη από τις αρχές του 2015. 2. Ευανάγνωστη οθόνη και εύκολες τροποποιήσεις Η οθόνη απεικονίζει τιμές και παραμέτρους σε μορφή απλού κειμένου. Όλες οι λειτουργίες, τα χρονοπρογράμματα και οι παράμετροι λειτουργίας μπορούν να ρυθμιστούν και να τροποποιηθούν γρήγορα. 3. Απλό χειριστήριο για εύκολη ρύθμιση Η θερμοκρασία του νερού για τη θέρμανση ρυθμίζεται σύμφωνα με την εξωτερική θερμοκρασία. Ο ελεγκτής ανιχνεύει αυτόματα εάν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, και ενεργοποιεί/απενεργοποιεί το πρόγραμμα θέρμανσης ανάλογα με τη ζήτηση. Ο ελεγκτής έχει εύκολη και διαισθητική λειτουργία και μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση ενός χειριστηρίου χώρου, το οποίο είναι πολύ πρακτικό για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του συστήματος θέρμανσης.

25


Επίτοιχη μονάδα που προσφέρει ευελιξία εγκατάστασης και σύνδεσης ζεστού νερού χρήσης Η επίτοιχη εσωτερική μονάδα 1. Όταν δεν απαιτείται ζεστό νερό χρήσης σε συνδυασμό με το σύστημα Daikin Altherma ›› Όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα περιλαμβάνονται στη μονάδα αντλίας θερμότητας (κυκλοφορητής, δοχείο διαστολής, εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση, κτλ.). Δεν χρειάζεται να ψάχνετε για εξαρτήματα άλλου κατασκευαστή ›› Όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα και η ηλεκτρονική πλακέτα PCB είναι προσβάσιμα από το μπροστινό μέρος για εύκολο σέρβις ›› Συμπαγής μονάδα: 890 mm (ύψος) x 480 mm (πλάτος) x 344 mm (βάθος) ›› Μικρός χώρος εγκατάστασης αφού απαιτείται ελάχιστος ελεύθερος χώρος στα πλάγια ›› Μοντέρνα εμφάνιση που συνδυάζεται εύκολα με άλλες σύγχρονες οικιακές συσκευές 2. Η επίτοιχη εσωτερική μονάδα μπορεί να συνδυαστεί με ξεχωριστό δοχείο ζεστού νερού χρήσης ›› Δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα EKHWS: 150 λίτρα, 200 λίτρα ή 300 λίτρα ›› Επισμαλτωμένο δοχείο EKHWE: 150 λίτρα, 200 λίτρα ή 300 λίτρα 3. Όταν απαιτείται ηλιακή σύνδεση για ζεστό νερό: Ο ήλιος αποδίδει κατά μέσο όρο τη μισή ποσότητα ενέργειας που χρειαζόμαστε ανά έτος για να θερμάνουμε το νερό οικιακής χρήσης μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία. Εξαιρετικά αποδοτικοί συλλέκτες με επικάλυψη υψηλής επιλεκτικότητας μετατρέπουν όλη την ηλιακή ακτινοβολία μικρού μήκους κύματος σε θερμότητα. Οι συλλέκτες μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν σε κάθε είδους στέγη.

26


Ηλιακό σύστημα ανοικτού κυκλώματος (drain-back) ›› Οι ηλιακοί συλλέκτες γεμίζουν μόνο με νερό ›› Η θερμότητα παρέχεται από τον ήλιο ›› Και οι δύο κυκλοφορητές ενεργοποιούνται για λίγο και γεμίζουν τους συλλέκτες με νερό από το δοχείο αποθήκευσης νερού ›› Μετά την πλήρωση, η κυκλοφορία του νερού διατηρείται από τον ένα κυκλοφορητή

ON

Ηλιακό σύστημα ανοικτού κυκλώματος

Ηλιακό σύστημα κλειστού κυκλώματος ›› Το σύστημα γεμίζει με θερμαγωγό υγρό το οποίο περιέχει την κατάλληλη ποσότητα αντιψυκτικού, ώστε να αποφευχθεί το πάγωμα κατά τους χειμερινούς μήνες ›› Το σύστημα τίθεται υπό πίεση και σφραγίζεται

ON

Ηλιακό σύστημα κλειστού κυκλώματος

(drain-back)

27


Τεχνολογία αέρα-νερού

3. Daikin Altherma monobloc χαμηλών θερμοκρασιών

Γιατί να επιλέξετε ένα σύστημα monobloc ›› Δεν απαιτείται χώρος στο εσωτερικό για το σύστημα θέρμανσης ›› Γρήγορη εγκατάσταση: μόνο σωλήνες νερού φθάνουν στο εσωτερικό από την εξωτερική μονάδα καθώς όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα περιλαμβάνονται μέσα σε αυτήν

Δοχείο ζεστού νερού

Καλοριφέρ

Εξωτερική μονάδα 28


2. Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών

Εξωτερική μονάδα μόνο 1. Όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα περιλαμβάνονται στην εξωτερική μονάδα

Κουτί καλωδίωσης

Διαθέσιμη σε μοντέλα 5 kW και 7 kW, η νέα Daikin Altherma LT monobloc απαιτεί μόνο ένα χειριστήριο εσωτερικού χώρου, όταν απαιτείται θέρμανση χώρου. Για χρήση για θέρμανση χώρου και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, προστίθεται ένα κουτί καλωδίωσης. Η εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν οπουδήποτε, κάτω από ένα περβάζι ή στο μικρότερο κήπο. Γι' αυτό και είναι τέλεια επιλογή τόσο για νεόκτιστες κατοικίες όσο και για ανακαινίσεις.

2. Χάρη στο μικρό της αποτύπωμα είναι ιδανική για κατοικίες με περιορισμένο χώρο 735 mm

›› Η εξωτερική μονάδα περιλαμβάνει όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα ›› Απαιτεί το μικρότερο χώρο εγκατάστασης στην αγορά: Υ735 x Π1085 x Β360 mm – μόνο 80 kg ›› Η δυνατότητα εγκατάστασης του χειριστηρίου και του κουτιού καλωδίωσης σε διαφορετικές θέσεις επιτρέπει την ευέλικτη εγκατάστασή της μέσα στο σπίτι

3. Όλα όσα χρειάζεστε από ένα σημείο Η Daikin Altherma monobloc λειτουργεί αποδοτικά με τα ενδοδαπέδια συστήματα, τα θερμαντικά σώματα και τις μονάδες fan-coil της Daikin και μπορεί να συνδυαστεί με ηλιακά συστήματα θέρμανσης. Μπορείτε επομένως να βασιστείτε στη Daikin για μια ολοκληρωμένη λύση.

4. Πλήρης σειρά

1085 mm

360

mm

Μονάδα 5 kW και 7 kW

Σύνδεση με σωληνώσεις νερού. Δεν απαιτούνται σωληνώσεις ψυκτικού μέσου

Η πλήρης σειρά περιλαμβάνει εκδόσεις ψύξης/θέρμανσης και θέρμανσης μόνο, με ισχύ 5 kW, 7 kW, 11kW, 14 kW και 16kW

Προστασία υδραυλικών εξαρτημάτων έναντι παγετού Για την προστασία των σωλήνων νερού από παγετό κατά τους χειμερινούς μήνες, όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα διαθέτουν μόνωση. Επίσης, ειδικό λογισμικό ενεργοποιεί την αντλία και την εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση εάν είναι απαραίτητο. Αυτό αποτρέπει την πτώση της θερμοκρασίας του νερού κάτω από το σημείο παγετού και εξαλείφει την ανάγκη προσθήκης γλυκόλης στους σωλήνες νερού.

Μονάδα 11 kW, 14 kW και 16 kW

29


Τεχνολογία αέρα-νερού

Δοχείο ζεστού νερού χρήσης και ηλιακή υποστήριξη Είτε αυτό που θέλει ο πελάτης σας είναι μόνο ζεστό νερό χρήσης είτε τα πλεονεκτήματα της ηλιακής ενέργειας, η Daikin σάς προσφέρει το δοχείο ζεστού νερού χρήσης που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του.

EKHWS / EKHWE Δοχείο ζεστού νερού χρήσης ›› Διαθέσιμο σε 150, 200 και 300 λίτρα ›› Από ανοξείδωτο χάλυβα (EKHWS) ή επισμαλτωμένο (EKHWE) Ηλιακό σύστημα κλειστού κυκλώματος Εάν απαιτείται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης σύστημα ζεστού νερού κλειστού κυκλώματος. Το σύστημα γεμίζει με θερμαγωγό υγρό που περιέχει την κατάλληλη ποσότητα αντιψυκτικού, ώστε να αποφευχθεί το πάγωμα κατά τους χειμερινούς μήνες. Ολόκληρο το σύστημα τίθεται υπό πίεση και σφραγίζεται.

EKHWP Δοχείο ζεστού νερού χρήσης με ηλιακό σύστημα ανοικτού κυκλώματος ›› Διαθέσιμο σε 2 χωρητικότητες: 300 και 500 λίτρα -- Μπορεί να συνδυαστεί με ηλιακό σύστημα ανοικτού κυκλώματος -- Βελτιστοποιημένες συνδέσεις ›› Ευκολότερη εγκατάσταση για κάθε κύκλωμα του συστήματος -- Βελτιωμένος σχεδιασμός: ελκυστικό χρώμα και νέο σχήμα -- Βελτιστοποιημένη για εύκολη μεταφορά και εγκατάσταση -- Καλύτερη μόνωση σημαίνει μειωμένο ενεργειακό κόστος -- Υψηλότερη παροχή χάρη σε βελτιστοποιημένη τεχνολογία σύνδεσης -- Ευκρινείς συνδέσεις για ευκολότερη εγκατάσταση Ηλιακό σύστημα ανοικτού κυκλώματος (drain-back) Οι ηλιακοί συλλέκτες γεμίζουν με νερό μόνον όταν υπάρχει επαρκής θερμότητα από τον ήλιο. Σ' αυτή την περίπτωση, και οι δύο κυκλοφορητές στη μονάδα ελέγχου και την αντλία ενεργοποιούνται για λίγο και πληρώνουν τους συλλέκτες με νερό από το δοχείο αποθήκευσης νερού. Μετά την πλήρωση, που διαρκεί λιγότερο από ένα λεπτό, ο ένας από τους κυκλοφορητές κλείνει και η κυκλοφορία του νερού διατηρείται από τον άλλο. Αν η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι επαρκής ή αν το ηλιακό δοχείο αποθήκευσης δεν χρειάζεται περισσότερη θερμότητα,ο κυκλοφορητής τροφοδοσίας κλείνει και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα αδειάζει μέσα στο δοχείο αποθήκευσης. Η προσθήκη αντιψυκτικού δεν είναι απαραίτητη αφού, εάν η εγκατάσταση δεν χρησιμοποιείται, οι επιφάνειες του συλλέκτη δεν γεμίζουν με νερό – άλλο ένα περιβαλλοντικό πλεονέκτημα!

30


2. Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών

Εύκολος έλεγχος Χειριστήριο συστήματος για Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών Σε περίπτωση προβλήματος, μηνύματα σφάλματος απλού κειμένου θα καθοδηγήσουν τον τελικό χρήση ώστε να ενεργήσει κατάλληλα για την επίλυση του προβλήματος. Αν το πρόβλημα παραμένει και απαιτείται έλεγχος επί τόπου, ο τεχνικός σέρβις θα έχει τη δυνατότητα να δει τα τελευταία 20 σφάλματα. Στο εκτεταμένο μενού τελικού χρήστη εμφανίζονται λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας της μονάδας, όπως οι ώρες λειτουργίας των διαφόρων στοιχείων, οι θερμοκρασίες λειτουργίας ή ο αριθμός εκκινήσεων.

Φωτιζόμενη οθόνη γραφικών

Πληροφορίες Αρχική οθόνη

On/Off Επιβεβαίωση Επιστροφή στο μενού Κουμπιά πλοήγησης

Χειριστήριο συστήματος για Daikin Altherma monobloc χαμηλών θερμοκρασιών 11-16 kW Η θερμοκρασία του νερού εξόδου εξαρτάται από την εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος χάρη στη λειτουργία κυμαινόμενης επιθυμητής θερμοκρασίας. Σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, η θερμοκρασία νερού εξόδου θα αυξηθεί προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξημένες απαιτήσεις θέρμανσης του κτηρίου και το αντίστροφο.

EKRTR/EKRTW Έλεγχος Ο χρήστης μπορεί να δει στην οθόνη LCD του θερμοστάτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τη ρύθμιση του συστήματος Daikin Altherma με μια ματιά.

Άνεση Ως εναλλακτική του ασύρματου θερμοστάτη χώρου, μπορεί να τοποθετηθεί ένας αισθητήρας ανάμεσα στην ενδοδαπέδια θέρμανση και το δάπεδο. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί εύκολα να πλοηγηθεί μεταξύ των διαφόρων μενού. Τα πιο συνήθη μενού είναι:

Γενικά χαρακτηριστικά ›› Ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου βάσει μετρήσεων από τον ενσωματωμένο ή τον εξωτερικό αισθητήρα ›› Λειτουργία απενεργοποίησης (με ενσωματωμένη λειτουργία προστασίας έναντι παγετού) ›› Πρόγραμμα λειτουργίας διακοπών ›› Προγράμματα άνεσης και περιορισμού λειτουργιών ›› Ώρα (ημέρα και μήνας) ›› Προγραμματιζόμενος εβδομαδιαίος χρονοδιακόπτης με 2 προγράμματα καθορισμένα από το χρήση και 5 προρυθμισμένα προγράμματα, με έως και 12 ενέργειες ανά ημέρα ›› Λειτουργία κλειδώματος πλήκτρων ›› Ρύθμιση ορίων. Ο εγκαταστάτης μπορεί να αλλάξει το ανώτερο και κατώτερο όριο ›› Προστασία θερμοκρασίας δαπέδου* * μόνο σε συνδυασμό με EKRTETS

31


Τεχνολογία αέρα-νερού

Fan-coil FWXV Ό,τι πιο σύγχρονο στην τεχνολογία convector για υψηλές επιδόσεις Το fan-coil FWXV αντλίας θερμότητας Daikin είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση και άνεση σε οικιακές εφαρμογές. ›› Μικρές διαστάσεις σε σύγκριση με τα θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών ›› Χαμηλά επίπεδα θορύβου, ιδανικό για εγκατάσταση σε υπνοδωμάτια (έως και 19 dBA) ›› Ψύξη υψηλής απόδοσης με θερμοκρασίες νερού έως και 6°C.

2.000 mm

Τυπικό θερμαντικό σώμα χαμηλών θερμοκρασιών Το fan-coil FWXV της αντλίας θερμότητας Daikin

600 mm 600 mm

700 mm

32


33


Τεχνολογία αέρα-νερού

3. Daikin Altherma split υψηλών θερμοκρασιών

34


3. Daikin Altherma split υψηλών θερμοκρασιών

Γιατί να επιλέξετε Daikin Altherma υψηλών θερμοκρασιών; Ο πελάτης σας χρειάζεται ένα νέο σύστημα θέρμανσης ›› που να μπορεί να λειτουργεί σε συνδυασμό με υφιστάμενα καλοριφέρ υψηλών θερμοκρασιών ›› που να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο λέβητα Η λύση που του προτείνετε: η Daikin Altherma υψηλών θερμοκρασιών ›› παρέχει θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης με προαιρετική ηλιακή υποστήριξη ›› διαθέσιμη σε αποδόσεις από 11 έως 16 kW ανάλογα με τις απαιτήσεις ›› λειτουργεί σε συνδυασμό με θερμαντικά σώματα υψηλών θερμοκρασιών έως και 80°C χωρίς συμπληρωματική εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση Τι κερδίζει ο πελάτης σας: ›› βέλτιστη άνεση συν ζεστό νερό χρήσης ›› χαμηλό κόστος λειτουργίας χάρη στην υψηλή απόδοση Τι κερδίζετε εσείς: ›› μειωμένο χρόνο εγκατάστασης αφού δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε θερμαντικά σώματα και σωληνώσεις ›› απλή εκκίνηση λειτουργίας Αποτέλεσμα: αμοιβαία επωφελής λύση για εσάς ΚΑΙ τον πελάτη σας 35


Τεχνολογία αέρα-νερού

Για αντικατάσταση λεβήτων πετρελαίου

Το σύστημα Daikin Altherma υψηλών θερμοκρασιών σας προσφέρει θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης για το σπίτι σας. Αυτό το σύστημα μπορεί να αντικαταστήσει τέλεια έναν παραδοσιακό λέβητα και να συνδεθεί στις υπάρχουσες σωληνώσεις. Το σύστημα Daikin Altherma υψηλών θερμοκρασιών είναι επομένως η ιδανική λύση για ανακαινίσεις. Το σύστημα split αποτελείται από μια εξωτερική και μια εσωτερική μονάδα.

Γ

A B

36

›› Χαμηλό κόστος λειτουργίας και βέλτιστη άνεση ακόμη και στις πιο χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες, χάρη στην τεχνολογία cascade (αλληλουχία δύο συμπιεστών) ›› Δεν υπάρχει λόγος να αντικαταστήσετε τα υφιστάμενα θερμαντικά σώματα και τις σωληνώσεις, καθώς οι θερμοκρασίες νερού μπορούν να αυξηθούν έως και τους 80°C για θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού ›› Απαιτείται μικρός χώρος εγκατάστασης καθώς η εσωτερική μονάδα και το δοχείο ζεστού νερού χρήσης μπορούν να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο A  Εσωτερική μονάδα B  Εξωτερική μονάδα Γ  Δοχείο ζεστού νερού χρήσης


Σύστημα split Ένα σύστημα split αποτελείται από μια εξωτερική και μια εσωτερική μονάδα Η εξωτερική μονάδα Daikin Altherma περιλαμβάνει μια αντλία θερμότητας που απορροφά θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα σχεδόν τα 2/3 του συνόλου της αξιοποιήσιμης θερμότητας να προέρχονται από βιώσιμη και δωρεάν πηγή. Η εξωτερική μονάδα απάγει θερμότητα από τον αέρατου περιβάλλοντος. Η θερμότητα αυτή μεταφέρεται στην εσωτερική μονάδα μέσω σωληνώσεων ψυκτικού. Η εσωτερική μονάδα λαμβάνει τη θερμότητα από την εξωτερική μονάδα και αυξάνει περαιτέρω τη θερμοκρασία, επιτυγχάνοντας θερμοκρασίες νερού μέχρι και 80°C για θέρμανση μέσω θερμαντικών σώματων και για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Χάρη στην τεχνολογία cascade δύο

συμπιεστών που διαθέτουν οι αντλίες θερμότητας (ένας στην εξωτερική μονάδα/ένας στην εσωτερική μονάδα) εξασφαλίζεται βέλτιστη άνεση ακόμα και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, χωρίς την ανάγκη εφεδρικής ηλεκτρικής αντίστασης. Διαθέσιμες αποδόσεις 11, 14 και 16 kW. Αν απαιτείται θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 16 kW, μπορείτε τώρα να συνδυάσετε πολλές εσωτερικές μονάδες με μία μόνο εξωτερική μονάδα, ώστε να επιτύχετε θέρμανση ως και 40 kW (Daikin Altherma Flex). Το Daikin Altherma υψηλών θερμοκρασιών θερμαίνει μέχρι και 3 φορές πιο αποδοτικά απ' ό,τι ένα παραδοσιακό σύστημα θέρμανσης που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα ή στον ηλεκτρισμό. Έτσι το σύστημα χρησιμοποιεί πολύ λιγότερη ενέργεια ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνετε σταθερή και ευχάριστη θερμοκρασία στον εσωτερικό χώρο.

Βοηθητικά εξαρτήματα για εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών Χειριστήριο χρήστη

Ηλιακή σύνδεση

Με το χειριστήριο χρήστη του Daikin Altherma, μπορείτε να ρυθμίσετε την ιδανική θερμοκρασία εύκολα, γρήγορα και άνετα. Σας παρέχει τη δυνατότητα να κάνετε πιο ακριβείς μετρήσεις και να ρυθμίσετε έτσι τις συνθήκες του χώρου με καλύτερο και ενεργειακά πιο αποδοτικό τρόπο.

Το σύστημα θέρμανσης υψηλών θερμοκρασιών Daikin Altherma μπορεί προαιρετικά να χρησιμοποιήσει ηλιακή ενέργεια για παραγωγή ζεστού νερού. Το ειδικά κατασκευασμένο δοχείο ζεστού νερού (EKHWP) μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες ζεστού νερού για μελλοντική χρήση ως ζεστό νερό χρήσης.

Θερμαντικά σώματα Το σύστημα Daikin Atherma υψηλών θερμοκρασιών έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί σε συνδυασμό με καλοριφέρ υψηλών θερμοκρασιών, τα οποία διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και τύπους, ώστε να μπορεί να συνδυαστεί με την εκάστοτε εσωτερική διακόσμηση και να καλύπτει τις απαιτήσεις θέρμανσης. Τα θερμαντικά σώματα έχουν δυνατότητα μεμονωμένου ελέγχου ή ρύθμισης από το πρόγραμμα ελέγχου κεντρικής θέρμανσης.

37


Τεχνολογία αέρα-νερού

Εξωτερική μονάδα και εσωτερική μονάδα Εξωτερική μονάδα Το Daikin Altherma υψηλών θερμοκρασιών χρησιμοποιεί 100% θερμοδυναμική ενέργεια για να εξασφαλίσει θερμοκρασίες νερού έως και τους 80°C χωρίς τη χρήση συμπληρωματικής ηλεκτρικής αντίστασης.

Έλεγχος Inverter σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη οικονομία! Ο Inverter προσαρμόζει συνεχώς το σύστημά σας στις πραγματικές απαιτήσεις θέρμανσης. Δεν χρειάζεται να χάνετε χρόνο με ρυθμίσεις: η προγραμματισμένη θερμοκρασία διατηρείται σε ιδανικά επίπεδα ανεξάρτητα από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες, όπως ο βαθμός ηλιοφάνειας, ο αριθμός ατόμων στο χώρο, κτλ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ανεπανάληπτη άνεση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του συστήματος αφού λειτουργεί μόνο όταν χρειάζεται, και 30% μεγαλύτερη οικονομία ενέργειας σε σύγκριση με αντλίες θερμότητας χωρίς Inverter.

Λειτουργία θέρμανσης: Με τεχνολογία Inverter

Χωρίς τεχνολογία Inverter

Τεχνολογία cascade Daikin Altherma Υψηλή απόδοση σε 3 βήματα:

1

38

Η εξωτερική μονάδα απάγει θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος. Η θερμότητα αυτή μεταφέρεται στην εσωτερική μονάδα μέσω του ψυκτικού R-410A.

Εξωτερικά Βήμα

1


3. Daikin Altherma split υψηλών θερμοκρασιών

Εσωτερική μονάδα ›› Διαθέσιμο μόνο σε εφαρμογές θέρμανσης ›› Δεν απαιτείται εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση χάρη στην τεχνολογία cascade (αλληλουχία δύο συμπιεστών)

5

6

2 1

3 7

4

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Εναλλάκτης θερμότητας R-134a H2O Εναλλάκτης θερμότητας R-410A R-134a Κυκλοφορητής (Inverter DC για διατήρηση σταθερής ∆T) Συμπιεστής R-134a Φίλτρο αέρα Μανόμετρο Δοχείο διαστολής (12 λίτρων)

Εσωτερικά Βήμα

2

Βήμα

3

2 3

Η εσωτερική μονάδα λαμβάνει τη θερμότητα και αυξάνει περαιτέρω τη θερμοκρασία με ψυκτικό μέσο R-134a. Η θερμότητα μεταφέρεται από το κύκλωμα ψυκτικού R-134a στο κύκλωμα νερού. Χάρη στη μοναδική τεχνολογία cascade, μπορούν να επιτευχθούν θερμοκρασίες νερού 80°C, χωρίς να χρησιμοποιηθεί συμπληρωματική εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση.

39


Τεχνολογία αέρα-νερού

Δοχείο ζεστού νερού χρήσης

Είτε αυτό που θέλει ο πελάτης σας είναι μόνο ζεστό νερό χρήσης είτε τα πλεονεκτήματα της ηλιακής ενέργειας, η Daikin σάς προσφέρει το δοχείο ζεστού νερού χρήσης που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του.

ή

Η εσωτερική μονάδα και το δοχείο ζεστού νερού χρήσης μπορούν να τοποθετηθούν η μία πάνω στην άλλη, για εξοικονόμηση χώρου ή η μία δίπλα στην άλλη, εάν το ύψος που διατίθεται είναι περιορισμένο. Το ένα δίπλα στο άλλο

EKHTS: Δοχείο ζεστού νερού χρήσης

Το ένα πάνω στο άλλο

13

12 6

›› Διαθέσιμο σε 200 και 260 λίτρα ›› Αποτελεσματική άνοδος θερμοκρασίας: από 10°C σε 50°C μόνο σε 60 λεπτά* 14 ›› Ελάχιστες απώλειες θερμότητας χάρη στη μόνωση υψηλής 2 ποιότητας ›› Σε δεδομένα διαστήματα, η εσωτερική μονάδα μπορεί να3 4 αυξήσει τη θερμοκρασία του νερού έως και πάνω από 60°C, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων 15

8 11

7 9

5 1 10

7

1

* Οι δοκιμές έγιναν με εξωτερική μονάδα 16 kW σε θερμοκρασία περιβάλλοντος 7°C και δοχείο 200 λίτρων

5

9

10

1. Σύνδεση ζεστού νερού 2. Ταφ (παρέχεται κατά την εγκατάσταση)

13

12

3. Σύνδεση βαλβίδας ασφαλείας

6

4. Βαλβίδα ασφαλείας (δεν παρέχεται) 5. Οπή ανακυκλοφορίας

8

6. Υποδοχή θερμίστορ

11

7. Σύνδεση προσαγωγής 8. Σερπαντίνα εναλλάκτη θερμότητας

14 2

9. Σύνδεση επιστροφής 10. Σύνδεση κρύου νερού

3 4

11. Θερμίστορ 12. Ανόδιο 13. Διαθέσιμες οπές 14. Διαθέσιμες οπές

40

15 7 9

5 1 10

7

1


3. Daikin Altherma split υψηλών θερμοκρασιών

Ηλιακή σύνδεση Ηλιακός συλλέκτης

Εσωτερική μονάδα και δοχείο ζεστού νερού χρήσης

Σύστημα ανοικτού κυκλώματος (drain-back)

EKHWP: δοχείο ζεστού νερού χρήσης

Εάν το επιτρέπουν οι κατασκευαστικές συνθήκες, συνιστούμε το σύστημα άμεσου drain-back. Σε αυτό το σύστημα, το νερό στο δοχείο αποθήκευσης παρέχεται απευθείας και χωρίς εναλλάκτη θερμότητας προς τους ηλιακούς συλλέκτες, θερμαίνεται και στη συνέχεια αποθηκεύεται. Η διαδικασία αυτή αυξάνει σημαντικά την αποτελεσματικότητα ολόκληρου του συστήματος, ειδικά των ηλιακών συλλεκτών. Επειδή το σύστημα δεν είναι υπό πίεση, δεν υπάρχει ανάγκη για δοχείο διαστολής, βαλβίδα εκτόνωσης πίεσης, μανόμετρο ή εναλλάκτη θερμότητας.

Το δοχείο ζεστού νερού χρήσης αποτελείται από δύο τμήματα: το πάνω τμήμα, που είναι πάντα θερμό, – τη ζώνη ενεργού νερού – και το κάτω, το ψυχρό τμήμα – την ηλιακή ζώνη. Το ενεργό νερό θερμαίνεται στο πάνω τμήμα του δοχείου αποθήκευσης. Η υψηλή θερμοκρασία αυτής της ζώνης εξασφαλίζει σταθερή παροχή επαρκούς ποσότητας ζεστού νερού.

Ένας πλήρως αυτόματος ελεγκτής διαχειρίζεται ανεξάρτητα το ηλιακό σύστημα ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή χρήση της ηλιακής ενέργειας. Οι ηλιακοί συλλέκτες γεμίζουν με νερό μόνον όταν υπάρχει επαρκής θερμότητα από τον ήλιο και αν το δοχείο νερού μπορεί να απορροφήσει τη θερμότητα. Όταν η ηλιακή ακτινοβολία δεν είναι επαρκής ή όταν το δοχείο αποθήκευσης ζεστού νερού δεν μπορεί να απορροφήσει περισσότερη θερμότητα, τότε ο κυκλοφορητής τροφοδοσίας κλείνει και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα αδειάζει μέσα στο δοχείο αποθήκευσης. Λόγω αυτής της διαδικασίας, αυτό το σύστημα δεν απαιτεί αντιψυκτικό. Οι σωλήνες σύνδεσης στο κτήριο και την οροφή πρέπει να τοποθετηθούν με σταθερή κλίση.

Οι ηλιακοί συλλέκτες λειτουργούν αποτελεσματικότερα όταν διέρχεται από αυτούς ψυχρό νερό. Επομένως, το νερό που διοχετεύεται απευθείας στους ηλιακούς συλλέκτες κατά την ηλιακή λειτουργία αποθηκεύεται στην ηλιακή ζώνη.

ON

Ηλιακό σύστημα ανοικτού κυκλώματος (drain-back)

ON

Ηλιακό σύστημα κλειστού κυκλώματος

41


Τεχνολογία αέρα-νερού

Εύκολος έλεγχος Χειριστήριο συστήματος Το χειριστήριο χρήστη ελέγχει το σύστημα θέρμανσης υψηλών θερμοκρασιών με δύο τρόπους:

1/ Κυμαινόμενη επιθυμητή θερμοκρασία ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες Όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία κυμαινόμενης επιθυμητής θερμοκρασίας, η επιθυμητή τιμή για τη θερμοκρασία νερού εξόδου θα εξαρτάται από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, η θερμοκρασία νερού εξόδου θα αυξηθεί προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξημένες απαιτήσεις θέρμανσης του κτηρίου. Σε πιο υψηλές θερμοκρασίες, η θερμοκρασία νερού εξόδου θα μειωθεί για εξοικονόμηση ενέργειας.

2/ Έλεγχος θερμοστάτη Με το χειριστήριο του Daikin Altherma που διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα θερμοκρασίας, η ιδανική θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα, γρήγορα και άνετα. Η εύχρηστη διασύνδεση χρήση για εφαρμογές υψηλών θερμοκρασιών εγγυάται την άνεσή σας:

›› Θέρμανση χώρου ›› Αθόρυβη λειτουργία ›› Λειτουργία Setback ›› Λειτουργία απολύμανσης

42

›› Λειτουργία απενεργοποίησης ›› Προγραμματισμός χρόνου λειτουργίας ›› Πρόγραμμα θέρμανσης νερού χρήσης

Προαιρετικός θερμοστάτης εσωτερικού χώρου Ο θερμοστάτης μετρά τη θερμοκρασία του χώρου και την αποστέλλει απευθείας στην οθόνη. Ο χρήστης μπορεί να δει στην οθόνη LCD του θερμοστάτη όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν τη ρύθμιση του συστήματος Daikin Altherma με μια ματιά. Επιπλέον ο χρήστης μπορεί εύκολα να πλοηγηθεί μεταξύ των διαφόρων μενού. Τα πιο συνήθη μενού είναι : ›› Ρύθμιση της θερμοκρασίας του χώρου βάσει μετρήσεων από τον ενσωματωμένο ή τον εξωτερικό αισθητήρα ›› Λειτουργία απενεργοποίησης (με ενσωματωμένη λειτουργία προστασίας έναντι παγετού) ›› Πρόγραμμα λειτουργίας διακοπών ›› Προγράμματα άνεσης και περιορισμού λειτουργιών ›› Ώρα (ημέρα και μήνας) ›› Προγραμματιζόμενος εβδομαδιαίος χρονοδιακόπτης με 2 προγράμματα καθορισμένα από το χρήση και 5 προρυθμισμένα προγράμματα, με έως και 12 ενέργειες ανά ημέρα ›› Λειτουργία κλειδώματος πλήκτρων ›› Ρύθμιση ορίων. Ο εγκαταστάτης μπορεί να αλλάξει το ανώτερο και κατώτερο όριο ›› Προστασία θερμοκρασίας δαπέδου. * * μόνο σε συνδυασμό με EKRTETS


43


Υβριδική τεχνολογία

4. Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

44


4. Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Γιατί να επιλέξετε υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma; Τι θέλει ο πελάτης σας: ›› πιο αποδοτικά συστήματα ›› πιο οικονομικά συστήματα Η λύση που του προτείνετε: η υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma ›› συνδυασμός τεχνολογιών λέβητα αερίου συμπύκνωσης και αντλίας θερμότητας αέρα-νερού ›› αποδίδει έως και 35% περισσότερη θέρμανση ›› βελτιστοποιεί τη λειτουργία των πιο αποδοτικών λεβήτων αερίου συμπύκνωσης Τα οφέλη του πελάτη σας: ›› χαμηλό κόστος λειτουργίας για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης ›› χαμηλό κόστος επένδυσης ›› ιδανική για ανακαινίσεις Τι κερδίζετε εσείς: ›› σπονδυλωτή κατασκευή ›› Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση Αποτέλεσμα: αμοιβαία επωφελής λύση για εσάς ΚΑΙ τον πελάτη σας

45


46


4. Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Μια επιπλέον δυνατότητα στην οικιακή θέρμανση! Τι είναι η τεχνολογία συμπύκνωσης;

Τι είναι η αντλία θερμότητας αέρα-νερού;

Η τεχνολογία συμπύκνωσης μετατρέπει τη θερμότητα, με σχεδόν μηδενικές απώλειες. Αυτό είναι καλό τόσο για το περιβάλλον όσο και για το πορτοφόλι σας, αφού χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σημαίνει χαμηλότερο κόστος θέρμανσης, μικρότερη χρήση ενεργειακών πόρων και μείωση των εκπομπών CO2. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα καυσαέρια περνούν μέσα από έναν ειδικό εναλλάκτη όπου ψύχονται και υγροποιούνται. Η ενέργεια που παράγεται με αυτή τη διαδικασία, χρησιμοποιείται ως θερμική ενέργεια.

Η αντλία θερμότητας αέρα-νερού Daikin Altherma χρησιμοποιεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας: αντλώντας θερμότητα από τον αέρα του περιβάλλοντος. Το σύστημα αποτελείται από ένα κλειστό κύκλωμα που περιέχει ψυκτικό. Στο κύκλωμα αυτό δημιουργείται ένας θερμοδυναμικός κύκλος που περιλαμβάνει εξάτμιση, συμπύκνωση, συμπίεση και διαστολή. Κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου αντλείται θερμότητα από μία πηγή που βρίσκεται σε χαμηλή θερμοκρασία προς μία άλλη που βρίσκεται σε υψηλότερη θερμοκρασία. Η θερμότητα αυτή μεταφέρεται στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης του σπιτιού σας.

Αέρας

+

Αέριο

Υβριδική Θέρμανση και ζεστό νερό

47


2. Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Στο μέσο ευρωπαϊκό κλίμα, το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης θερμικής απόδοσης καλύπτεται από την υβριδική λειτουργία και τη λειτουργία της αντλίας θερμότητας, προσφέροντας έως και 35% μεγαλύτερη αποδοτικότητα θέρμανσης.

Χαμηλό κόστος λειτουργίας για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης σε σύγκριση με παραδοσιακούς λέβητες

Α. Θέρμανση χώρου

Πρόγραμμα οικονομικής λειτουργίας ››αντλία θερμότητας μόνο ››υβριδική φάση ››αέριο μόνο

Κόστος ενέργειας και απόδοση Ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, τις τιμές ενέργειας και το εσωτερικό θερμικό φορτίο, η υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma επιλέγει έξυπνα ανάμεσα στην αντλία θερμότητας και/ή τον λέβητα αερίου, πιθανώς σε ταυτόχρονη λειτουργία, επιλέγοντας πάντοτε το οικονομικότερο πρόγραμμα λειτουργίας.

48


4. Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma Απεικόνιση ενός μέσου ευρωπαϊκού κλίματος Θερμικές ανάγκες kWh/°C

Λειτουργία λέβητα

1.800 1.600 1.400 1.200 1.000 800 600 400 200 0

Υβριδική λειτουργία

Λειτουργία αντλίας θερμότητας

Θερμοκρασία περιβάλλοντος °C

›› Θερμικό φορτίο: 14 kW ›› 70% απόδοση αντλίας θερμότητας ›› 30% απόδοση λέβητα αερίου

-7 0

15

+ 35% απόδοση (θέρμανση χώρου) σε σύγκριση με λέβητα συμπύκνωσης

Θερμικό φορτίο = η απόδοση του συστήματος θέρμανσης που απαιτείται για τη διατήρηση άνετων εσωτερικών θερμοκρασιών συνεχώς.

Απαιτούμενη θερμική απόδοση = θερμικό φορτίο Χ ετήσιες ώρες λειτουργίας

Λειτουργία αντλίας θερμότητας

σώματα προς την αντλία θερμότητας και επομένως η αποδοτικότητα της αντλίας να φτάσει στο μέγιστο. Η χρονική στιγμή κατά την οποία γίνεται η εναλλαγή από λειτουργία αντλίας θερμότητας σε υβριδική λειτουργία εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της κατοικίας, την τρέχουσα τιμή της ενέργειας, την επιθυμητή ρύθμιση της θερμοκρασίας εσωτερικού χώρου και την εξωτερική θερμοκρασία.

Η αντλία θερμότητας που διαθέτει το Daikin Altherma hybrid είναι η καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία για βελτιστοποίηση του κόστους λειτουργίας σε ήπιες εξωτερικές θερμοκρασίες, με συντελεστή απόδοσης 5,041 !

Υβριδική λειτουργία

Λειτουργία λέβητα

Εάν απαιτείται υψηλό θερμικό φορτίο ή θέλετε να επιτύχετε την υψηλότερη απόδοση στις τρέχουσες συνθήκες, τότε το λέβητας αερίου και η αντλία θερμότητας λειτουργούν συγχρόνως με τον οικονομικότερο τρόπο. Η παροχή νερού θα ρυθμιστεί αυτόματα, προκειμένου μειωθεί η θερμοκρασία του νερού που επιστρέφει από τα θερμαντικά

Όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες πέφτουν σημαντικά, η χρήση του υβριδικού προγράμματος παύει να είναι αποδοτική. Σ' αυτή την περίπτωση, η μονάδα θα περάσει αυτόματα σε λειτουργία λέβητα μόνο.

(1) θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C)

Β. Ζεστό νερό χρήσης Παραγωγή ζεστού νερού με τεχνολογία συμπύκνωσης Η αποδοτικότητα αυξάνεται έως και 10-15% σε σύγκριση με παραδοσιακούς λέβητες αερίου συμπύκνωσης χάρη σε έναν ειδικό διπλό εναλλάκτη θερμότητας: ›› ψυχρό νερό δικτύου διοχετεύεται απευθείας στον εναλλάκτη θερμότητας ›› βέλτιστη και συνεχής συμπύκνωση των καυσαερίων κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ζεστού νερού χρήσης 49


Υβριδική τεχνολογία

Χαμηλό κόστος επένδυσης Δεν υπάρχει λόγος να αντικαταστήσετε τα υφιστάμενα θερμαντικά σώματα (έως και 80°C) και τις σωληνώσεις, διότι η υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma συνδέεται απευθείας στο υφιστάμενο σύστημα θέρμανσης, μειώνοντας έτσι το κόστος και την αναστάτωση της εγκατάστασης. Χάρη στις μικρές του διαστάσεις, ο χώρος που απαιτείται για το νέο σύστημα είναι παρόμοιος με αυτόν ενός υφιστάμενου συστήματος, επομένως δεν έχετε απώλειες στο χώρο και δεν υπάρχει ανάγκη για δομικές τροποποιήσεις.

400

450 mm

mm

Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Ιδανική για ανακαινίσεις Η υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές εφαρμογές καθώς μπορεί να καλύψει όλα τα θερμικά φορτία έως και 27 kW. Ο λέβητας αερίου μπορεί να εγκατασταθεί αρχικά χωρίς την αντλία θερμότητας, ώστε να γίνεται γρήγορη επανεκκίνηση της θέρμανσης σε περίπτωση βλάβης του υφιστάμενου λέβητα αερίου.

50

35

0m

m

890 mm

890 mm

450 mm

Υφιστάμενος λέβητας αερίου συμπύκνωσης


2. Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση: 3 εξαρτήματα ›› Εξωτερική μονάδα αντλίας θερμότητας ›› Εσωτερική μονάδα αντλίας θερμότητας ›› Λέβητας αερίου συμπύκνωσης

Επειδή η εσωτερική μονάδα αντλίας θερμότητας και ο λέβητας αερίου συμπύκνωσης παρέχονται ως ξεχωριστές μονάδες, τόσο ο χειρισμός τους όσο και η εγκατάστασή τους είναι ευκολότερα. Η εσωτερική μονάδα αντλίας θερμότητας τοποθετείται εύκολα στον τοίχο με κοινή πλάκα στήριξης. Χάρη στις γρήγορες συνδέσεις, ο λέβητας αερίου συμπύκνωσης συνδέεται εύκολα στην εσωτερική μονάδα αντλίας θερμότητας, δημιουργώντας μια συμπαγή μονάδα. Παρόμοια με όλους τους επίτοιχους λέβητες αερίου, όλες οι συνδέσεις βρίσκονται στο κάτω μέρος και όλα τα εξαρτήματα είναι προσβάσιμα από το μπροστινό μέρος, πράγματα που κάνουν τη μονάδα εύκολη στη συντήρηση και το σέρβις. Λέβητας αερίου συμπύκνωσης

307 m

m

735 mm

832 mm

Εξωτερική μονάδα αντλίας θερμότητας

Εσωτερική μονάδα αντλίας θερμότητας

51


Καύση

5. Λέβητας αερίου συμπύκνωσης

52


5. Λέβητας αερίου συμπύκνωσης

Γιατί να επιλέξετε λέβητα αερίου συμπύκνωσης της Daikin; Απαίτηση πελάτη: νέος επίτοιχος λέβητας ›› για να αντικαταστήσει τον υφιστάμενο λέβητα ›› για να παρέχει θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης ›› για μεγαλύτερη απόδοση και χαμηλότερο λειτουργικό κόστος Η λύση που του προτείνετε: ο λέβητας αερίου συμπύκνωσης της Daikin ›› διπλός εναλλάκτης θερμότητας εξασφαλίζει χαμηλότερο κόστος λειτουργίας ›› μικρού μεγέθους και εύκολες συνδέσεις κάνουν εύκολη την εγκατάσταση Οφέλη πελάτη: ›› απλή και γρήγορη εγκατάσταση ›› χαμηλό κόστος λειτουργίας χάρη στην υψηλή απόδοση ›› υψηλή ποιότητα υλικών Τι κερδίζετε εσείς: ›› άμεση τοποθέτηση και λειτουργία Αποτέλεσμα: αμοιβαία επωφελής λύση για εσάς ΚΑΙ τον πελάτη σας 53


Καύση

Νέα γενιά λεβήτων υψηλής απόδοσης για μέγιστη άνεση και χαμηλό κόστος

Χαμηλό κόστος τόσο για θέρμανση όσο και για ζεστό νερό χρήσης χάρη στο διπλό εναλλάκτη θερμότητας Μοναδικό στην αγορά: όχι μόνο κατά τη θέρμανση αλλά και κατά την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με αποτέλεσμα χαμηλό κόστος λειτουργίας

1. Με τον διπλό εναλλάκτη θερμότητας επιτυγχάνεται μέγιστη αποδοτικότητα με την εκμετάλλευση της θερμότητας των καυσαερίων

[Μοναδικό χαρακτηριστικό Daikin]

2. Χάρη στον εναλλάκτη θερμότητας από όπου περνά και το νερό χρήσης, το φαινόμενο της συμπύκνωσης οδηγεί σε εξαιρετικό βαθμό απόδοσης και κατά την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

54


5. Λέβητας αερίου συμπύκνωσης

Μέγιστη άνεση Αυτό που περιμένετε από τη Daikin, είναι να σας παρέχει μέγιστη άνεση σε εφαρμογές θέρμανσης και το ζεστό νερό χρήσης που χρειάζεστε για το σπίτι σας. Ο καινοτόμος λέβητας αερίου που προσφέρουμε σας τα παρέχει όλα, ακριβώς όπως τα θέλετε.

Λέβητας υψηλής απόδοσης με κλιμακούμενη απόδοση ισχύος: σταθερά χαμηλό κόστος λειτουργίας Ο λέβητας αερίου της Daikin διαθέτει προηγμένο ρυθμιζόμενο ελεγκτή, ο οποίος προσαρμόζει αυτόματα την παραγωγή θερμότητας του λέβητα ώστε να διατηρεί τη σωστή θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού και να βελτιστοποιεί την απόδοση του εναλλάκτη θερμότητας. Επιπλέον, διαθέτει διακόπτη ECO comfort ώστε κατά τη λειτουργία στο πρόγραμμα ECO το ζεστό νερό χρήσης να θερμαίνεται γρήγορα και να υπάρχει διαθέσιμο σύμφωνα με το ιστορικό της κατανάλωσής σας, ενώ στο πρόγραμμα Comfort έχετε διαρκώς διαθέσιμο ζεστό νερό. Λέβητας αερίου συμπύκνωσης

Πέρα από τις συνήθεις ολοκληρωμένες λύσεις της Daikin Ως πρωτοπόροι στην αγορά στον τομέα συστημάτων θέρμανσης που χρησιμοποιούν ανανεώσιμη ή ανακτημένη θερμότητα, προσφέρουμε μια πολύ εκτεταμένη σειρά προϊόντων που έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη απόδοση και παρέχει μια ευέλικτη και ολοκληρωμένη λύση σχεδόν για κάθε πιθανή εφαρμογή. Είτε θέλετε θέρμανση ή ψύξη είτε παραγωγή ζεστού νερού χρήσης, η Daikin έχει ένα σύστημα στα μέτρα σας. Ευρέως γνωστοί για τις καινοτόμες αντλίες θερμότητας αέρα-νερού Daikin Altherma, διαθέτουμε επίσης υβριδικές αντλίες θερμότητας, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας, ηλιακά συστήματα και αντλίες θερμότητας αέρα-αέρα.

B-pack

Εύκολη εγκατάσταση σε ελάχιστο χώρο Ο χρόνος εγκατάστασης μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο χρησιμοποιώντας το προ-συναρμολογημένο B-pack το οποίο περιέχει όλα τα εξαρτήματα για λειτουργική εγκατάσταση σε μια ενιαία μονάδα και τοποθετείται πίσω από τον λέβητα. Επειδή υπάρχουν λιγότερα εξαρτήματα, ο λέβητας αερίου της Daikin είναι πιο αξιόπιστος ενώ η συντήρηση του γίνεται ευκολότερα. 55


Στις υπηρεσίες σας, με τα εργαλεία επιλογής Daikin

Σύστημα απαγωγής καυσαερίων Η Daikin ανέπτυξε δύο εργαλεία επιλογής για να μπορείτε να υπολογίσετε με ακρίβεια το σύστημα που χρειάζεστε για τις δικές σας ανάγκες. Μ’ αυτόν τον τρόπο η Daikin προσφέρει μέγιστη άνεση, ακόμη και στο αρχικό στάδιο επιλογής! Το λογισμικό προσομοίωσης Daikin Altherma παρέχει για κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή επιλογή κατάλληλης αντλίας θερμότητας βάσει των στοιχείων στη συγκεκριμένη κατοικία και γεωγραφική τοποθεσία. Είτε πρόκειται για νεόδμητες κατοικίες είτε για ανακαινίσεις το λογισμικό επιλογής και προσομοίωσης Daikin Altherma επιτρέπει γρήγορο και εύκολο υπολογισμό της βέλτιστης λύσης.

56

Για να επιλέξετε το δικό σας σύστημα απαγωγής καυσαερίων για τους λέβητες DAIKIN, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα http://fluegas.daikin.eu


Λογισμικό προσομοίωσης Το λογισμικό προσομοίωσης Daikin Altherma παρέχει για κάθε συγκεκριμένη εφαρμογή μια επιλογή κατάλληλης αντλίας θερμότητας, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του κτηρίου και τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες. Ένας εγκαταστάτης μπορεί να παράσχει τα ακόλουθα δεδομένα: ›› ανάγκες κατοικίας: θερμικό/ψυκτικό φορτίο, θερμοκρασίες νερού, παροχή ισχύος ›› κλιματικές συνθήκες: τοποθεσία, θερμοκρασία σχεδιασμού ›› απαιτήσεις σε ζεστό νερό χρήσης: όγκος δοχείου, υλικό, σύνδεση με ηλιακούς συλλέκτες ›› προτιμήσεις: θερμοκρασία στη φάση αναμονής (heating off ), λειτουργία μειωμένης νυχτερινής απόδοσης (setback).

Εκτός από την επιλογή υλικών, το λογισμικό παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για τον τεχνικό εγκατάστασης και τον τελικό χρήστη, σχετικά με το αναμενόμενο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης μονάδας Daikin Altherma για τη συγκεκριμένη εφαρμογή και το κλίμα: ›› εποχιακή απόδοση του συστήματος αντλίας θερμότητας ›› χρόνος λειτουργίας εφεδρικής ηλεκτρικής αντίστασης ›› κατανάλωση ενέργειας και μηνιαίο κόστος ενέργειας ›› εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους σε σύγκριση με παραδοσιακά συστήματα θέρμανσης

Βάσει των στοιχείων που αφορούν στην συγκεκριμένη κατοικία και τοποθεσία, το λογισμικό παρέχει πλήρη διαστασιολόγηση, βοηθώντας σας να κάνετε τη σωστή επιλογή υλικών.

Όλες αυτές οι πληροφορίες θα συνοψιστούν σε μια λεπτομερή έκθεση.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Daikin https://webtools.daikin.eu

57


Τεχνικά

χαρακτηριστικά

1. Γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma Γεωθερμική αντλία θερμότητας Daikin Altherma EGSQH-A9W EGSQH-A9W

Εσωτερική μονάδα EGSQH Θερμική απόδοση Ελάχ. kW Ονομ. kW Μέγ. kW Απορροφ. ισχύς Ονομ. kW COP Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα Ύψος/Πλάτος/Βάθος mm Βάρος Μονάδα kg Δοχείο Όγκος νερού l Μόνωση Απώλεια θερμότητας kWh/24h Αντιδιαβρωτική προστασία Εύρος λειτουργίας Ζεστό νερό χρήσης Πλευρά νερού Μέγ. (εφεδρ. ηλεκτρ.αντίσταση) Ψυκτικό Τύπος Φόρτιση kg TCO₂eq Έλεγχος GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. dBA Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. dBA Τροφοδοσία ισχύος Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Hz/V Ρεύμα Συνιστώμενες ασφάλειες A Δηλωμένο προφίλ φορτίου Θέρμανση ζεστού Γενικά νερού χρήσης ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Μέσο κλίμα Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά ηs (Εποχιακή % Θέρμανση χώρου Έξοδος νερού μέσου κλίματος απόδοση θέρμανσης 55°C χώρου)

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

Γενικά

A 144

Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

A++

ηs (Εποχιακή απόδοση θέρμανσης χώρου)

202

%

Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου (1) EWB/LWB 0°C/-3°C - LWC 35°C (DT=5°C) (2) EWB/LWB 0°C/-3°C - LWC 45°C (DT=5°C)

58

10S18A9W 3,11 (1) / 2,47 (2) 10,20 (1) / 9,29 (2) 13,00 (1) / 11,90 (2) 2,34 (1) / 2,82 (2) 4,35 (1) / 3,29 (2) Λευκό Λαμαρίνα με επικάλυψη 1.732/600/728 210 180 1,4 Ανόδιο R-410A 1,8 3,8 Ηλεκτρονική θερμοεκτονωτική βαλβίδα 2.087,5 46 32 9W/3~/50/400 25 L 93,1

A++


2. Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών ERLQ004CV3

EHVH-CB + ERLQ-CV3/CW1

Στοιχεία απόδοσης

EHVH + ERLQ

kW

04S18 CB3V 08S18CB3V 08S18CB3V 11S18CB3V 16S18CB3V + / 08S26CB9W / 08S26CB9W / 11S26CB9W / 16S26CB9W 004 + 006CV3 + 008CV3 + 011CV3 + 014CV3 CV3 4,40 (1) / 6,00 (1) / 7,40 (1) / 11,2 (1) / 14,5 (1) / 4,03 (2) 5,67 (2) 6,89 (2) 11,0 (2) 13,6 (2) 0,870 (1) / 1,27 (1) / 1,66 (1) / 2,43 (1) / 3,37 (1) / 1,13 (2) 1,59 (2) 2,01 (2) 3,10 (2) 4,10 (2) 5,04 (1) / 4,74 (1) / 4,45 (1) / 4,60 (1) / 2,75 (2) / 4,30 (1) / 2,65 (2) / 3,58 (2) 3,56 (2) 3,42 (2) 3,55 (3) / 2,10 (4) 3,32 (3) / 2,08 (4) L XL L XL L XL L XL 95,0 86,4 90,0 86,4 90,0 87,4 97,7 87,4 97,7

Θερμική απόδοση

Ονομ.

Απορροφ. ισχύς

Θέρμανση

Ονομ.

Γενικά Μέσο κλίμα

Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά SCOP 3,20 ηs (Εποχιακή % απόδοση 125 θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου Γενικά SCOP 4,52 ηs (Εποχιακή % απόδοση 178 θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

kW

COP Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

Εσωτερική μονάδα

EHVH

Περίβλημα

Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Βάρος Μονάδα Δοχείο Όγκος νερού Μέγιστη θερμοκρασία νερού Μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση νερού Αντιδιαβρωτική προστασία Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ζεστό νερό χρήσης Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Ψυκτικό Φόρτιση GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος GWP Φόρτιση

Στάθμη ηχητικής ισχύος Στάθμη ηχητικής πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ρεύμα

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ.

Έλεγχος Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Συνιστώμενες ασφάλειες

mm kg l °C bar °C °C TCO₂eq dBA dBA

TCO₂eq kg dBA dBA dBA dBA Hz/V A

16S18CB3V 11S18CB3V 16S18CB3V 16S18CB3V / 16S26CB9W / 11S26CB9W / 16S26CB9W / 16S26CB9W + 016CV3 + 011CW1 + 014CW1 + 016CW1 16,0 (1) / 15,2 (2) 3,76 (1) / 4,66 (2) 4,25 (1) / 2,64 (2) / 3,26 (3) / 2,09 (4) L XL 87,4 97,7

11,2 (1) / 11,0 (2) 3,42 (1) / 4,21 (2) 4,60 (1) / 2,75 (2) / 3,55 (3) / 2,10 (4) L XL 87,4 97,7

14,5 (1) / 13,6 (2) 3,37 (1) / 4,10 (2) 4,30 (1) / 2,65 (2) / 3,32 (3) / 2,08 (4) L XL 87,4 97,7

16,0 (1) / 15,2 (2) 3,76 (1) / 4,66 (2) 4,25 (1) / 2,64 (2) / 3,26 (3) / 2,09 (4) L XL 87,4 97,7

A 3,22

3,23 126

3,09

3,16

3,06

3,09

3,16

3,06

120

123

119

120

123

119

A++

A+

4,29

4,34

3,98

3,90

3,80

3,98

3,90

3,80

169

171

156

153

149

156

153

149

A++

A+

A++

A+

04S18 08S18CB3V 08S18CB3V 11S18CB3V 16S18CB3V 16S18CB3V 11S18CB3V 16S18CB3V 16S18CB3V CB3V / 08S26CB9W / 08S26CB9W / 11S26CB9W / 16S26CB9W / 16S26CB9W / 11S26CB9W / 16S26CB9W / 16S26CB9W Λευκό Λαμαρίνα με επικάλυψη 1.732x600x728 116 117 127 117 127 117 126 118 128 118 128 117 126 118 128 118 128 180 260 180 260 180 260 180 260 180 260 180 260 180 260 180 260 65 10 Ανόδιο 15~55 15~55 25~60 25~60 / 60 2.0875,5 42 44 42 44 28 30 28 30

ERLQ 004CV3 mm kg 54

°CDB

EHVH-CB

006CV3 008CV3 735x832x307 56

011CV3

014CV3

016CV3 011CW1 1.345x900x320

014CW1

114 1 Ερμητικά κλειστός συμπιεστής swing Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής -25~25 -25~35 R-410A 2.087,5 3,1 3,3 7,1 1,5 1,6 3,4 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 61 62 64 66 64 63 64 66 69 64 66 48 49 51 52 51 48 49 50 50 52 54 50 52 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 16 20 40 20

016CW1

113

66 69 52 54

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) Ta DB -7°C (RH85%) - LWC 35°C (4) Ta DB -7°C (RH85%) - LWC 45°C (5) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

59


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHVH-CB + ERHQ-BV3/BW1

Στοιχεία απόδοσης Θερμική απόδοση Απορροφ. ισχύς COP Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Θέρμανση χώρου

EHVH-CB

11S18CB3V / 11S26CB9W + 011BV3 kW 11,2 (1) / 10,3 (2) Ονομ. kW 2,55 (1) / 3,17 (2) 4,39 (1) / 3,25 (2) Δηλωμένο προφίλ φορτίου L XL ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % 90,5 95,3 Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά SCOP 2,86 ηs (Εποχιακή % απόδοση 112 θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου Γενικά SCOP 2,99 ηs (Εποχιακή % απόδοση 117 θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης A θέρμανσης χώρου EHVH + ERHQ

Ονομ. Θέρμανση Γενικά Μέσο κλίμα

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

Εσωτερική μονάδα

EHVH

Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Βάρος Μονάδα Δοχείο Όγκος νερού Μέγιστη θερμοκρασία νερού Μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση νερού Αντιδιαβρωτική προστασία Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ζεστό νερό χρήσης Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Ψυκτικό Φόρτιση GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ.

16S18CB3V / 16S26CB9W + 014BV3 14,0 (1) / 13,1 (2) 3,26 (1) / 4,04 (2) 4,29 (1) / 3,24 (2) L XL 90,5 95,3

Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος Φόρτιση

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ.

GWP Έλεγχος Στάθμη ηχητικής ισχύος Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Στάθμη ηχητικής Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Ρεύμα Συνιστώμενες ασφάλειες

ERHQ mm kg

16S18CB3V / 16S26CB9W + 016BW1 16,1 (1) / 15,1 (2) 3,82 (1) / 4,69 (2) 4,20 (1) / 3,22 (2) L XL 84,3 87,3

2,92

2,90

2,80

2,96

110

114

113

109

115

3,23

3,29

3,08

3,34

3,33

126

129

120

131

130

A+

A+

A

16S18CB3V / 11S18CB3V / 16S26CB9W 11S26CB9W Λευκό Λαμαρίνα με επικάλυψη 1.732x600x728 128 118 128 117 126 260 180 260 180 260 65 10 Ανόδιο 15~55 25~60 / 60 2.087,5 44 42 30 28

A+

11S18CB3V / 11S26CB9W

16S18CB3V / 16S26CB9W

16S18CB3V / 16S26CB9W

16S18CB3V / 16S26CB9W

117 180

118 180

118 180

118 180

126 260

42 28 011BV3

014BV3 1.170x900x320 102

016BV3

011BW1

128 260

44 30 014BW1 1.345x900x320 108

kg TCO₂eq

2,7 5,6

016BW1

64 49 50

3,0 6,3

2.087,5 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 64 66 64 66 69 64 66 51 53 51 52 54 50 52 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 32 20

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανσηTa DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

60

128 260

1 Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής -20~35 R-410A

°CDB

dBA dBA dBA dBA Hz/V A

16S18CB3V / 16S26CB9W + 014BW1 14,5 (1) / 13,6 (2) 3,42 (1) / 4,21 (2) 4,24 (1) / 3,22 (2) L XL 84,3 87,3

2,82

°C °C TCO₂eq dBA dBA

11S18CB3V / 11S26CB9W + 011BW1 11,3 (1) / 11,0 (2) 2,63 (1) / 3,24 (2) 4,30 (1) / 3,39 (2) L XL 84,3 87,3 A

Περίβλημα

mm kg l °C bar

16S18CB3V / 16S26CB9W + 016BV3 16,0 (1) / 15,2 (2) 3,92 (1) / 4,75 (2) 4,08 (1) / 3,20 (2) L XL 90,5 95,3

ERHQ-BV3

66 69 52 54


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHVZ-CB3V + ERLQ-CV3/ERLQ-CW1

Στοιχεία απόδοσης

EHVΖ-CB

Ονομ.

Απορροφ. ισχύς

Θέρμανση

Ονομ.

Μονάδα ονομαστικού ESP (*RLQ*C*) Μονάδα ονομαστικού ESP (*RLQ*C*) Γενικά Μέσο κλίμα

Θέρμανση

COP

Θέρμανση χώρου

04S18CB3V 08S18CB3V 08S18CB3V 16S18CB3V 16S18CB3V 16S18CB3V 16S18CB3V 16S18CB3V 16S18CB3V + 004CV3 + 006CV3 + 008CV3 + 011CV3 + 014CV3 + 016CV3 + 011CW1 + 014CW1 + 016CW1 kW 4,40 (1) / 6,00 (1) / 7,40 (1) / 11,2 (1) / 14,4 (1) / 15,9 (1) / 11,2 (1) / 14,4 (1) / 15,9 (1) / 4,03 (2) 5,67 (2) 6,89 (2) 11,0 (2) 13,5 (2) 15,1 (2) 11,0 (2) 13,5 (2) 15,1 (2) kW 0,870 (1) / 1,27 (1) / 1,66 (1) / 2,43 (1) / 3,39 (1) / 3,77 (1) / 2,43 (1) / 3,39 (1) / 3,77 (1) / 1,13 (2) 1,59 (2) 2,01 (2) 3,10 (2) 4,12 (2) 4,67 (2) 3,10 (2) 4,12 (2) 4,67 (2) 4,60 (1) / 4,24 (1) / 4,22 (1) / 4,60 (1) / 4,24 (1) / 4,22 (1) / 5,04 (1) / 4,74 (1) / 4,45 (1) / 2,75 (2) / 2,61 (2) / 2,61 (2) / 2,75 (2) / 2,61 (2) / 2,61 (2) / 3,58 (2) 3,56 (2) 3,42 (2) 3,55 (3) / 3,28 (3) / 3,23 (3) / 3,55 (3) / 3,28 (3) / 3,23 (3) / 2,10 (4) 2,05 (4) 2,07 (4) 2,10 (4) 2,05 (4) 2,07 (4) kPa 52,3 / 55,4 40,6 / 43,3 28,3 / 32,7 26,2 / 28,3 25,0 26,2 / 28,3 25,0

EHVZ + ERLQ

Θερμική απόδοση

Συμπληρωματική ζώνη κυκλοφορητή Κύρια ζώνη κυκλοφορητή Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

ERLQ004CV3

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

Θέρμανση

Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά SCOP ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου Γενικά SCOP ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

Εσωτερική μονάδα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Βάρος Μονάδα Δοχείο Όγκος νερού Μέγιστη θερμοκρασία νερού Μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση νερού Αντιδιαβρωτική προστασία Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ζεστό νερό χρήσης Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Ψυκτικό Φόρτιση GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος GWP Φόρτιση

kPa

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ.

Έλεγχος Στάθμη ηχητικής ισχύος Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Στάθμη ηχητικής Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Ρεύμα Συνιστώμενες ασφάλειες

48,6 / 51,9

39,5 / 42,3

3,20

TCO₂eq kg dBA dBA dBA dBA Hz/V A

18,2 / 20,7

86,4

3,22

125

25,0

87,4

3,23 126

3,09

3,16

3,06

3,09

3,16

3,06

120

123

119

120

123

119

014CW1

016CW1

A++

A+

4,52

4,29

4,34

-

178

169

171

-

A++

-

08S18CB3V

16S18CB3V Λευκό Λαμαρίνα με επικάλυψη 1.732x600x728

121

122

121 180 65 10 Ανόδιο

15~55 25~60

15~55 25~60 / 60 2.087,5

dBA dBA

°CDB

25,0

A

°C °C TCO₂eq

ERLQ mm kg

18,2 / 20,7 L

95,0

EHVZ 04S18CB3V

mm kg l °C bar

26,4 / 31,2

42 28 004CV3 54

006CV3 008CV3 735x832x307 56

44 30 011CV3

014CV3

016CV3 011CW1 1.345x900x320

113 114 1 Ερμητικά κλειστός συμπιεστής swing Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής -25~25 -25~35 R-410A 2.087,5 3,1 3,3 7,1 1,5 1,6 3,4 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 61 62 64 (3 66 (3 64 (3 63 64 (4 66 (4 69 (4 64 (4 66 (4 48 (3 49 (3 51 (5 52 (5 51 (5 48 (3 49 (3 50 (3 50 (5 52 (5 54 (5 50 (5 52 (5 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 16 20 40 20

66 (3 69 (4 52 (5 54 (5

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) Θέρμανση Ta DB -7°C (RH85%) - LWC 35°C (4) Θέρμανση Ta DB -7°C (RH85%) - LWC 45°C (5) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

Η EHVZ είναι μονάδα με δύο διαφορετικές θερμοκρασίες προσαγωγής.

61


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHVX-CB + ERHQ-BV3/BW1

Στοιχεία απόδοσης Θερμική απόδοση Ψυκτική απόδοση Απορροφ. ισχύς COP EER Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Θέρμανση χώρου

EHVX-CB

EHVX + ERHQ Ονομ. Ονομ. Θέρμανση Ψύξη Γενικά Μέσο κλίμα

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

Ονομ. Ονομ.

kW kW kW kW

Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά SCOP ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου Γενικά SCOP ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

Εσωτερική μονάδα

EHVX

Περίβλημα

Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Βάρος Μονάδα Δοχείο Όγκος νερού Μέγιστη θερμοκρασία νερού Μέγιστη επιτρεπόμενη πίεση νερού Αντιδιαβρωτική προστασία Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Ψύξη Ζεστό νερό χρήσης Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Ψυκτικό Φόρτιση GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Ψύξη Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος Φόρτιση

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ. Ελάχ.~Μέγ.

GWP Έλεγχος Στάθμη ηχητικής ισχύος Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Στάθμη ηχητικής Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Ρεύμα Συνιστώμενες ασφάλειες

mm kg l °C bar

11S18CB3V / 11S26CB9W + 011BV3 11,2 (1) / 10,3 (2) 13,9 (1) / 10,0 (2) 2,55 (1) / 3,17 (2) 3,86 (1) / 3,69 (2) 4,39 (1) / 3,25 (2) 3,60 (1) / 2,71 (2) L XL 90,5 95,3

16S18CB3V / 16S26CB9W + 014BV3 14,0 (1) / 13,1 (2) 17,3 (1) / 12,5 (2) 3,26 (1) / 4,04 (2) 5,86 (1) / 5,69 (2) 4,29 (1) / 3,24 (2) 2,95 (1) / 2,32 (2) L XL 90,5 95,3

16S18CB3V / 16S26CB9W + 016BV3 16,0 (1) / 15,2 (2) 17,8 (1) / 13,1 (2) 3,92 (1) / 4,75 (2) 6,87 (1) / 5,95 (2) 4,08 (1) / 3,20 (2) 2,59 (1) / 2,20 (2) L XL 90,5 95,3

2,86

2,82

112

11S18CB3V / 11S26CB9W + 011BW1 11,3 (1) / 11,0 (2) 15,1 (1) / 11,7 (2) 2,63 (1) / 3,24 (2) 4,53 (1) / 4,31 (2) 4,30 (1) / 3,39 (2) 3,32 (1) / 2,72 (2) L XL 84,3 87,3

16S18CB3V / 16S26CB9W + 014BW1 14,5 (1) / 13,6 (2) 16,1 (1) / 12,6 (2) 3,42 (1) / 4,21 (2) 5,43 (1) / 5,08 (2) 4,24 (1) / 3,22 (2) 2,96 (1) / 2,47 (2) L XL 84,3 87,3

16S18CB3V / 16S26CB9W + 016BW1 16,1 (1) / 15,1 (2) 16,8 (1) / 13,1 (2) 3,82 (1) / 4,69 (2) 6,16 (1) / 5,73 (2) 4,20 (1) / 3,22 (2) 2,72 (1) / 2,29 (2) L XL 84,3 87,3

2,92

2,90

2,80

2,96

110

114

113

109

115

2,99

3,23

3,29

3,08

3,34

3,33

117

126

129

120

131

130

A

A+

A

A+

11S18CB3V / 11S26CB9W

119 180

128 260

ERHQ mm kg

16S18CB3V 11S18CB3V / 16S26CB9W / 11S26CB9W Λευκό Λαμαρίνα με επικάλυψη 1.732x600x728 130 120 130 119 128 260 180 260 180 260 65 10 Ανόδιο 15~55 5~22 25~60 / 60 2.087,5 44 42 30 28

120 180

42 28 011BV3

014BV3 1.170x900x320 102

016BV3

011BW1

A+ 16S18CB3V / 16S26CB9W

120 180

130 260

120 180

130 260

44 30 014BW1 1.345x900x320 108

kg TCO₂eq

2,7 5,6

016BW1

64 49 50

3,0 6,3

2.087,5 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 64 66 64 66 69 64 66 51 53 51 52 54 50 52 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 32 20

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανσηTa DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

62

16S18CB3V / 16S26CB9W

1 Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής 10~46 -20~35 R-410A

°CDB °CDB

dBA dBA dBA dBA Hz/V A

A

16S18CB3V / 16S26CB9W

°C °C °C TCO₂eq dBA dBA

ERHQ-BV3

66 69 52 54


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHSH-B + ERLQ-CV3/CW1

Στοιχεία απόδοσης

EHSH08-16P50B

04P30B + 08P30B + 08P50B + 08P30B + 08P50B + 004CV3 006CV3 006CV3 008CV3 008CV3 kW 4,53(1) / 3,98(2) / 6,06(1) / 5,78(2) / 7,78(1) / 7,27(2) / 4,26(3) / 5,29(3) / 4,60(4) 5,53(3) / 5,51(4) 3,47(4) Ονομ. kW 0,87(1) / 1,04(2) / 1,30(1) / 1,58(2) / 1,69(1) / 2,04(2) / 1,49(3) / 1,88(3) / 1,26(4) 1,98(3) / 1,56(4) 0,85(4) 5,23(1) / 3,84(2) / 4,65(1) / 3,66(2) / 4,60(1) / 3,57(2) / 2,85(3) / 2,73(3) / 3,64(4) 2,78(3) / 3,54(4) 4,07(4) Δηλωμένο προφίλ φορτίου L XL L ηwh (απόδοση % 103 98 102 90 96 θέρμανσης νερού) Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης 130 125 127 χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου EHSH + ERLQ

Θερμική απόδοση

Ονομ.

Απορροφ. ισχύς

Θέρμανση

COP

Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Γενικά Μέσο κλίμα

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

16P50B + 011CV3 11,80(1) / 10,40(2) / 6,00(3) / 7,70(4) 2,57(1) / 3,13(2) / 2,43(3) / 2,35(4) 4,47(1) / 3,32(2) / 2,45(3) / 3,29(4)

EHSH04-08P30B

16P50B + 014CV3 14,81(1) / 13,73(2) / 8,28(3) / 9,57(4)

ERLQ004-008CV3

16P50B + 016CV3 15,34(1) / 14,86(2) / 8,04(3) / 10,10(4)

16P50B + 011CW1 11,80(1) / 10,40(2) / 6,00(3) / 7,70(4) 2,57(1) / 3,42(1) / 4,07(2) / 3,13(2) / 3,17(3) / 2,93(4) 2,43(3) / 2,35(4) 4,27(1) / 4,10(1) / 4,47(1) / 3,34(2) / 3,22(2) / 3,32(2) / 2,58(3) / 2,44(3) / 2,45(3) / 3,22(4) 3,15(4) 3,29(4) XL 83

A 128

130

127

128

EHSH 04P30B 08P30B 08P50B 08P30B 08P50B 16P50B Λευκό (Traffic white) (RAL9016) / Σκούρο γκρι (RAL7011) Πολυπροπυλένιο ανθεκτικό σε κτυπήματα 180x79,0x79,0 180x61,5x59,5 180x79,0x79,0 cm 180x61,5x59,5 kg 84 111 84 111 116 l 294 500 300 477 °C 85 R-410A kg 1,5 1,6 3,4 Ηλεκτρονική θερμοεκτονωτική βαλβίδα / Inverter 2.087,5 dBA 42 46 dBA 28 32

Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος GWP Φόρτιση

ERLQ 004CV3 mm kg 54

Στάθμη ηχητικής ισχύος Στάθμη ηχητικής πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ρεύμα

Ελάχ.~Μέγ.

Έλεγχος Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Συνιστώμενες ασφάλειες

°CDB

TCO₂eq kg dBA dBA dBA dBA Hz/V A

006CV3 735x832x307 56

130

127

A++

Εσωτερική μονάδα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Βάρος Μονάδα Δοχείο Όγκος νερού Μέγιστη θερμοκρασία νερού Ψυκτικό Τύπος Φόρτιση Έλεγχος GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

16P50B + 16P50B + 014CW1 016CW1 14,81(1) / 15,34(1) / 13,73(2) / 14,86(2) / 8,28(3) / 8,04(3) / 9,57(4) 10,10(4) 3,42(1) / 4,07(2) / 3,17(3) / 2,93(4) 4,27(1) / 4,10(1) / 3,34(2) / 3,22(2) / 2,58(3) / 2,44(3) / 3,22(4) 3,15(4)

008CV3

011CV3 014CV3 016CV3 011CW1 014CW1 016CW1 1.345x900x320 113 114 1 Ερμητικά κλειστός συμπιεστής swing Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής -25~25 -25~35 R-410A 2.087,5 3,1 3,3 7,1 1,5 1,6 3,4 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 61 62 64 66 64 66 63 64 66 69 64 66 69 48 49 51 52 51 52 48 49 50 50 52 54 50 52 54 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 16 20 40 20

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) EW 30°C, LW 35°C, συνθήκες περιβάλλοντος: -7°CDB/-8°CWB (4) EW 30°C, LW 35°C, συνθήκες περιβάλλοντος: 2°CDB/1°CWB (5) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

63


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHSHB-B + ERLQ-CV3/CW1

Στοιχεία απόδοσης

EHSHB08-16P50B

04P30B + 004CV3 kW 4,53(1)/3,98(2)/ 4,26(3)/3,47(4) kW 0,87(1)/1,04(2)/ 1,49(3)/0,85(4) 5,23(1)/3,84(2)/ 2,85(3)/4,07(4)

EHSHB + ERLQ

Θερμική απόδοση

Ονομ.

Απορροφ. ισχύς

Θέρμανση

Ονομ.

Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Γενικά Μέσο κλίμα

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

COP

103

08P30B + 08P50B + 006CV3 006CV3 6,06 (1) / 5,78 (2) / 5,29 (3) / 4,60 (4) 1,30 (1) / 1,58 (2) / 1,88 (3) / 1,26 (4) 4,65 (1) / 3,66 (2) / 2,73 (3) / 3,64 (4) L XL 98 108

08P30B + 08P50B + 008CV3 008CV3 7,78 (1) / 7,27 (2) / 5,53 (3) / 5,51 (4) 1,69 (1) / 2,04 (2) / 1,98 (3) / 1,56 (4) 4,60 (1) / 3,57 (2) / 2,78 (3) / 3,54 (4) L 90 99

16P50B + 011CV3 11,80(1)/10,40(2) /6,00(3)/7,70(4) 2,57(1)/3,13(2)/ 2,43(3)/2,35(4) 4,47(1)/3,32(2)/ 2,45(3)/3,29(4)

EHSHB04-08P30B

16P50B + 16P50B + 16P50B + 014CV3 016CV3 011CW1 14,81(1)/13,73(2) 15,34(1)/14,86(2) 11,80(1)/10,40(2) /8,28(3)/9,57(4) /8,04(3)/10,10(4) /6,00(3)/7,70(4) 3,42 (1) / 4,07 (2) / 2,57(1)/3,13(2)/ 3,17 (3) / 2,93 (4) 2,43(3)/2,35(4) 4,27(1)/3,34(2)/ 4,10(1)/3,22(2) 4,47(1)/3,32(2)/ 2,58(3)/3,22(4) /2,44(3)/3,15(4) 2,45(3)/3,29(4) XL 84

ERLQ011-016C(V3/W1)

16P50B + 16P50B + 014CW1 016CW1 14,81(1)/13,73(2) 15,34(1)/14,86(2) /8,28(3)/9,57(4) /8,04(3)/10,10(4) 3,42 (1) / 4,07 (2) / 3,17 (3) / 2,93 (4) 4,27(1)/3,34(2)/ 4,10(1)/3,22(2)/ 2,58(3)/3,22(4) 2,44(3)/3,15(4)

A 130

125

127

125

126

125

126

125

A++

Εσωτερική μονάδα EHSHB 04P30B 08P30B 08P50B 08P30B 08P50B 16P50B Περίβλημα Χρώμα Λευκό (Traffic white) (RAL9016) / Σκούρο γκρι (RAL7011) Υλικό Πολυπροπυλένιο ανθεκτικό σε κτυπήματα Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος cm 180x61,5x59,5 180x79,0x79,0 180x61,5x59,5 180x79,0x79,0 Βάρος Μονάδα kg 89 113 89 113 118 Δοχείο Όγκος νερού l 294 477 294 477 Μέγιστη θερμοκρασία νερού °C 85 Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Περιβάλλοντος Ελάχ.~Μέγ. °C -25~25 -25~35 Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. °C 15~55 Ψυκτικό Τύπος R-410A Φόρτιση kg 1,5 1,6 3,4 TCO₂eq Έλεγχος Ηλεκτρονική θερμοεκτονωτική βαλβίδα / Inverter GWP 2.087,5 Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. dBA 42 46 Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. dBA 28 32 Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος GWP Φόρτιση

Στάθμη ηχητικής ισχύος Στάθμη ηχητικής πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ρεύμα

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ.

Έλεγχος Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Συνιστώμενες ασφάλειες

ERLQ 004CV3 mm kg 54 °CDB

TCO₂eq kg dBA dBA dBA dBA Hz/V A

006CV3 735x832x307 56

008CV3

011CV3 014CV3 016CV3 011CW1 014CW1 016CW1 1.345x900x320 113 114 1 Ερμητικά κλειστός συμπιεστής swing Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής -25~25 -25~35 R-410A 2.087,5 3,1 3,3 7,1 1,5 1,6 3,4 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 61 62 64 66 64 66 63 64 66 69 64 66 69 48 49 51 52 51 52 48 49 50 50 52 54 50 52 54 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 16 20 40 20

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) EW 30°C, LW 35°C, συνθήκες περιβάλλοντος: -7°CDB/-8°CWB (4) EW 30°C, LW 35°C, συνθήκες περιβάλλοντος: 2°CDB/1°CWB (5) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

64


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHSXB-B + ERLQ-CV3/CW1

Στοιχεία απόδοσης

EHSXB08-16P50B

EHSXB + ERLQ

Θερμική απόδοση

Ονομ.

Ψυκτική απόδοση Απορροφ. ισχύς

Ονομ. Θέρμανση

Ονομ.

kW kW

Ψύξη

Ονομ.

kW

Γενικά Μέσο κλίμα

Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

COP EER Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

kW

04P30B + 004CV3 4,53(1)/3,98(2) /4,26(3)/3,47(4) 4,4(1)/4,0(2) 0,87(1)/1,04(2) /1,49(3)/0,85(4) 1,05(1)/1,41(2) 5,23(1)/3,84(2) /2,85(3)/4,07(4) 4,21(1)/2,85(2) 103

08P30B + 08P50B + 08P30B + 08P50B + 006CV3 006CV3 008CV3 008CV3 6,06 (1) / 5,78 (2) / 7,78 (1) / 7,27 (2) / 5,29 (3) / 4,60 (4) 5,53 (3) / 5,51 (4) 5,2 (1) / 4,6 (2) 1,30 (1) / 1,58 (2) / 1,69 (1) / 2,04 (2) / 1,88 (3) / 1,26 (4) 1,98 (3) / 1,56 (4) 1,43 (1) / 1,85 (2) 4,65 (1) / 3,66 (2) / 4,60 (1) / 3,57 (2) / 2,73 (3) / 3,64 (4) 2,78 (3) / 3,54 (4) 3,65 (1) / 2,51 (2) L XL L 98 108 90 99

16P50B + 011CV3 11,80(1)/10,40(2) /6,00(3)/7,70(4) 15,1(1)/11,7(2) 2,57(1)/3,13(2) /2,43(3)/2,35(4) 4,55(1)/4,30(2) 4,47(1)/3,32(2) /2,45(3)/3,29(4) 3,32(1)/2,72(2)

ERLQ011-016C(V3/W1)

EHSXB04-08P30B

16P50B + 16P50B + 16P50B + 014CV3 016CV3 011CW1 14,81(1)/13,73(2) 15,34(1)/14,86(2) 11,80(1)/10,40(2) /8,28(3)/9,57(4) /8,04(3)/10,10(4) /6,00(3)/7,70(4) 16,1(1)/12,6(2) 16,8(1)/13,1(2) 15,1(1)/11,7(2) 3,42 (1) / 4,07 (2) / 2,57(1)/3,13(2) 3,17 (3) / 2,93 (4) /2,43(3)/2,35(4) 5,44(1)/5,10(2) 6,18(1)/5,72(2) 4,55(1)/4,30(2) 4,27(1)/3,34(2) 4,10(1)/3,22(2) 4,47(1)/3,32(2) /2,58(3)/3,22(4) /2,44(3)/3,15(4) /2,45(3)/3,29(4) 2,96(1)/2,47(2) 2,72(1)/2,29(2) 3,32(1)/2,72(2) XL 84

16P50B + 16P50B + 014CW1 016CW1 14,81(1)/13,73(2) 15,34(1)/14,86(2) /8,28(3)/9,57(4) /8,04(3)/10,10(4) 16,1(1)/12,6(2) 16,8(1)/13,1(2) 3,42 (1) / 4,07 (2) / 3,17 (3) / 2,93 (4) 5,44(1)/5,10(2) 6,18(1)/5,72(2) 4,27(1)/3,34(2) 4,10(1)/3,22(2) /2,58(3)/3,22(4) /2,44(3)/3,15(4) 2,96(1)/2,47(2) 2,72(1)/2,29(2)

A 132

126

128

130

127

128

130

127

A++

Εσωτερική μονάδα EHSXB 04P30B 08P30B 08P50B 08P30B 08P50B 16P50B Περίβλημα Χρώμα Λευκό (Traffic white) (RAL9016) / Σκούρο γκρι (RAL7011) Υλικό Πολυπροπυλένιο ανθεκτικό σε κτυπήματα 180x79,0x79,0 180x61,5x59,5 180x79,0x79,0 Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος cm 180x61,5x59,5 Βάρος Μονάδα kg 89 113 89 113 118 Δοχείο Όγκος νερού l 294 477 294 477 Μέγιστη θερμοκρασία νερού °C 85 Περιβάλλοντος Ελάχ.~Μέγ. °C -25~25 -25~35 Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. °C 15~55 Περιβάλλοντος Ελάχ.~Μέγ. °CDB 10~43 Ψύξη Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. °C 5~22 -~Ψυκτικό Τύπος R-410A Φόρτιση kg 1,5 1,6 3,4 TCO₂eq Έλεγχος Ηλεκτρονική θερμοεκτονωτική βαλβίδα / Inverter GWP 2.087,5 Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. dBA 42 46 Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. dBA 28 32 Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Ψύξη Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος GWP Φόρτιση

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ. Ελάχ.~Μέγ.

Έλεγχος Στάθμη ηχητικής ισχύος Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Στάθμη ηχητικής Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Ρεύμα Συνιστώμενες ασφάλειες

ERLQ 004CV3 mm kg 54 °CDB °CDB TCO₂eq kg dBA dBA dBA dBA Hz/V A

006CV3 735x832x307 56

008CV3

011CV3 014CV3 016CV3 011CW1 014CW1 016CW1 1.345x900x320 113 114 1 Ερμητικά κλειστός συμπιεστής swing Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής 10~43 10~46 -25~25 -20~35 R-410A 2.087,5 3,1 3,3 7,1 1,5 1,6 3,4 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 61 62 64 66 64 66 63 64 66 69 64 66 69 48 49 51 52 51 52 48 49 50 50 52 54 50 52 54 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 16 20 40 20

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) EW 30°C, LW 35°C, συνθήκες περιβάλλοντος: -7°CDB/-8°CWB (4) EW 30°C, LW 35°C, συνθήκες περιβάλλοντος: 2°CDB/1°CWB (5) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

65


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHSX-B + ERLQ-CV3/CW1

EHSX08-16P50B

Στοιχεία απόδοσης

EHSX + ERLQ

Θερμική απόδοση

Ονομ.

kW

Ψυκτική απόδοση

Ονομ.

kW

Απορροφ. ισχύς

Θέρμανση

Ονομ.

kW

Ψύξη

Ονομ.

kW

Γενικά Μέσο κλίμα

Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

COP

EER Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Εσωτερική μονάδα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Βάρος Μονάδα Δοχείο Όγκος νερού Μέγιστη θερμοκρασία νερού Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Περιβάλλοντος Ελάχ.~Μέγ. Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Ψύξη Περιβάλλοντος Ελάχ.~Μέγ. Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Ψυκτικό Τύπος Φόρτιση Έλεγχος GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Ψύξη Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος GWP Φόρτιση

Στάθμη ηχητικής ισχύος Στάθμη ηχητικής πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ρεύμα

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ. Ελάχ.~Μέγ.

Έλεγχος Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Συνιστώμενες ασφάλειες

04P30B + 004CV3 4,53 (1) / 3,98 (2) / 4,26 (3) / 3,47 (4) 4,4 (1) / 4,0 (2) 0,87 (1) / 1,04 (2) / 1,49 (3) / 0,85 (4) 1,05 (1) / 1,41 (2) 5,23 (1) / 3,84 (2) / 2,85 (3) / 4,07 (4) 4,21 (1) / 2,85 (2) 103

EHSX04-08P30B

08P30B + 08P50B + 08P30B + 08P50B + 16P50B + 006CV3 006CV3 008CV3 008CV3 011CV3 11,80 (1) / 6,06 (1) / 5,78 (2) / 7,78 (1) / 7,27 (2) / 10,40 (2) / 6,00 (3) / 5,29 (3) / 4,60 (4) 5,53 (3) / 5,51 (4) 7,70 (4) 15,1 (1) / 5,2 (1) / 4,6 (2) 11,7 (2) 2,57 (1) / 1,30 (1) / 1,58 (2) / 1,69 (1) / 2,04 (2) / 3,13 (2) / 2,43 (3) / 1,88 (3) / 1,26 (4) 1,98 (3) / 1,56 (4) 2,35 (4) 4,55 (1) / 1,43 (1) / 1,85 (2) 4,30 (2) 4,47 (1) / 4,65 (1) / 3,66 (2) / 4,60 (1) / 3,57 (2) / 3,32 (2) / 2,45 (3) / 2,73 (3) / 3,64 (4) 2,78 (3) / 3,54 (4) 3,29 (4) 3,32 (1) / 3,65 (1) / 2,51 (2) 2,72 (2) L XL L 98 102 90 96

16P50B + 16P50B + 16P50B + 16P50B + 16P50B + 014CV3 016CV3 011CW1 014CW1 016CW1 14,81 (1) / 15,34 (1) / 11,80 (1) / 14,81 (1) / 15,34 (1) / 13,73 (2) / 14,86 (2) / 10,40 (2) / 13,73 (2) / 14,86 (2) / 8,28 (3) / 8,04 (3) / 6,00 (3) / 8,28 (3) / 8,04 (3) / 9,57 (4) 10,10 (4) 7,70 (4) 9,57 (4) 10,10 (4) 16,1 (1) / 16,8 (1) / 15,1 (1) / 16,1 (1) / 16,8 (1) / 12,6 (2) 13,1 (2) 11,7 (2) 12,6 (2) 13,1 (2) 3,42 (1) / 4,07 (2) / 3,17 (3) / 2,93 (4) 5,44 (1) / 5,10 (2) 4,27 (1) / 3,34 (2) / 2,58 (3) / 3,22 (4) 2,96 (1) / 2,47 (2)

2,57 (1) / 3,13 (2) / 2,43 (3) / 2,35 (4)

6,18 (1) / 5,72 (2) 4,10 (1) / 3,22 (2) / 2,44 (3) / 3,15 (4) 2,72 (1) / 2,29 (2) XL

3,42 (1) / 4,07 (2) / 3,17 (3) / 2,93 (4)

4,55 (1) / 4,30 (2) 4,47 (1) / 3,32 (2) / 2,45 (3) / 3,29 (4) 3,32 (1) / 2,72 (2)

5,44 (1) / 5,10 (2) 4,27 (1) / 3,34 (2) / 2,58 (3) / 3,22 (4) 2,96 (1) / 2,47 (2)

6,18 (1) / 5,72 (2) 4,10 (1) / 3,22 (2) / 2,44 (3) / 3,15 (4) 2,72 (1) / 2,29 (2)

128

130

127

83

A 132

126

128

130

127

A++

EHSX 04P30B 08P30B 08P50B 08P30B 08P50B 16P50B Λευκό (Traffic white) (RAL9016) / Σκούρο γκρι (RAL7011) Πολυπροπυλένιο ανθεκτικό σε κτυπήματα cm 180x61,5x59,5 180x79,0x79,0 180x61,5x59,5 180x79,0x79,0 kg 84 111 84 111 116 l 294 477 294 477 °C 85 °C -25~25 -25~35 °C 15~55 °CDB 10~43 °C 5~22 -~R-410A kg 1,5 1,6 3,4 TCO₂eq 2.087,5 Ηλεκτρονική θερμοεκτονωτική βαλβίδα / Inverter 2.087,5 dBA 42 46 dBA 28 32 ERLQ 004CV3 mm kg 54 °CDB °CDB

TCO₂eq kg dBA dBA dBA dBA Hz/V A

006CV3 735x832x307 56

008CV3

011CV3 014CV3 016CV3 011CW1 014CW1 016CW1 1.345x900x320 113 114 1 Ερμητικά κλειστός συμπιεστής swing Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής 10~43 10~46 -25~25 -20~35 R-410A 2.087,5 3,1 3,3 7,1 1,5 1,6 3,4 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 61 62 64 66 64 66 63 64 66 69 64 66 69 48 49 51 52 51 52 48 49 50 50 52 54 50 52 54 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 16 20 40 20

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) EW 30°C, LW 35°C, συνθήκες περιβάλλοντος: -7°CDB/-8°CWB (4) EW 30°C, LW 35°C, συνθήκες περιβάλλοντος: 2°CDB/1°CWB (5) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

66

ERLQ004-008CV3


67


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHBH-CB + ERLQ-CV3/CW1

Στοιχεία απόδοσης Ονομ.

Απορροφ. ισχύς

Θέρμανση

COP Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Γενικά Μέσο κλίμα

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

Εσωτερική μονάδα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ζεστό νερό χρήσης Ψυκτικό Φόρτιση GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος GWP Φόρτιση

04CB3V 08CB3V/9W + 08CB3V/9W + 11CB3V/9W + 16CB3V/9W + 16CB3V/9W + 11CB3V/9W + 16CB3V/9W + 16CB3V/9W + + 006CV3 008CV3 011CV3 014CV3 016CV3 011CW1 014CW1 016CW1 004CV3 kW 4,40 (1) 6,00 (1) / 7,40 (1) / 11,2 (1) / 14,5 (1) / 16,0 (1) / 11,2 (1) / 14,5 (1) / 16,0 (1) / / 4,03 (2) 5,67 (2) 6,89 (2) 11,0 (2) 13,6 (2) 15,2 (2) 11,0 (2) 13,6 (2) 15,2 (2) 1,66 (1) / 2,43 (1) / 3,37 (1) / 3,76 (1) / 3,42 (1) / 3,37 (1) / 3,76 (1) / Ονομ. kW 0,870 (1) / 1,27 (1) / 1,13 (2) 1,59 (2) 2,01 (2) 3,10 (2) 4,10 (2) 4,66 (2) 4,21 (2) 4,10 (2) 4,66 (2) 5,04 (1) 4,74 (1) / 4,45 (1) / 4,60 (1) / 2,75 (2) / 4,30 (1) / 2,65 (2) / 4,25 (1) / 2,64 (2) / 4,60 (1) / 2,75 (2) / 4,30 (1) / 2,65 (2) / 4,25 (1) / 2,64 (2) / / 3,58 (2) 3,56 (2) 3,42 (2) 3,55 (3) / 2,10 (4) 3,32 (3) / 2,08 (4) 3,26 (3) / 2,09 (4) 3,55 (3) / 2,10 (4) 3,32 (3) / 2,08 (4) 3,26 (3) / 2,09 (4) Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά SCOP 3,20 3,22 3,23 3,09 3,16 3,06 3,09 3,16 3,06 ηs (Εποχιακή % απόδοση 125 126 120 123 119 120 123 119 θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης A++ A+ θέρμανσης χώρου Γενικά SCOP 4,52 4,29 4,34 3,98 3,90 3,80 3,98 3,90 3,80 ηs (Εποχιακή % απόδοση 178 169 171 156 153 149 156 153 149 θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης A++ A+ A++ A+ θέρμανσης χώρου EHBH 04CB3V 08CB3V/9W 08CB3V/9W

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ.

mm kg °C °C TCO₂eq

41

dBA dBA

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ.

Έλεγχος Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Συνιστώμενες ασφάλειες

TCO₂eq kg dBA dBA dBA dBA Hz/V A

45 43 15~55 25~80

45

40 26

ERLQ 004CV3 mm kg 54

°CDB

43

006CV3 008CV3 735x832x307 56

11CB3V/9W

43

41 27 011CV3

16CB3V/9W 16CB3V/9W 11CB3V/9W 16CB3V/9W 16CB3V/9W Λευκό Λαμαρίνα με επικάλυψη 890x480x344 44 45 44 45 43 44 45 44 45 15~55 25~80 2.087,5 44 41 44 30 27 30 014CV3

016CV3 011CW1 1.345x900x320

014CW1

114 1 Ερμητικά κλειστός συμπιεστής swing Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής -25~25 -25~35 R-410A 2.087,5 3,1 3,3 7,1 1,5 1,6 3,4 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 61 62 64 66 64 63 64 66 69 64 66 48 49 51 52 51 48 49 50 50 52 54 50 52 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 16 20 40 20

016CW1

113

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) Ta DB -7°C (RH85%) - LWC 35°C (4) Ta DB -7°C (RH85%) - LWC 45°C (5) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

68

ERLQ004CV3

EHBH + ERLQ

Θερμική απόδοση

Στάθμη ηχητικής ισχύος Στάθμη ηχητικής πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ρεύμα

EHBH-CB

66 69 52 54


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHBH-CB + ERHQ-BV3/BW1

Στοιχεία απόδοσης

EHBH-CB

11CB3V/9W + 011BV3 kW 11,2 (1) / 10,3 (2) kW 2,55 (1) / 3,17 (2) 4,39 (1) / 3,25 (2)

16CB3V/9W + 014BV3 14,0 (1) / 13,1 (2) 3,26 (1) / 4,04 (2) 4,29 (1) / 3,24 (2)

EHBH + ERHQ

Θερμική απόδοση Απορροφ. ισχύς COP Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Ονομ. Θέρμανση

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Γενικά Μέσο κλίμα

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

Εσωτερική μονάδα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ζεστό νερό χρήσης Ψυκτικό Φόρτιση GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος Φόρτιση

Ονομ.

Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά SCOP ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου Γενικά SCOP ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου EHBH

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ.

mm kg °C °C TCO₂eq dBA dBA

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ.

GWP Έλεγχος Στάθμη ηχητικής Θέρμανση Ονομ. ισχύος Ψύξη Ονομ. Στάθμη ηχητικής Θέρμανση Ονομ. πίεσης Ψύξη Ονομ. Τροφοδοσία ισχύος Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Ρεύμα Συνιστώμενες ασφάλειες

ERHQ mm kg

11CB3V/9W + 011BW1 11,3 (1) / 11,0 (2) 2,63 (1) / 3,24 (2) 4,30 (1) / 3,39 (2)

16CB3V/9W + 014BW1 14,5 (1) / 13,6 (2) 3,42 (1) / 4,21 (2) 4,24 (1) / 3,22 (2)

16CB3V/9W + 016BW1 16,1 (1) / 15,1 (2) 3,82 (1) / 4,69 (2) 4,20 (1) / 3,22 (2)

2,86

2,82

2,92

2,90

2,80

2,96

112

110

114

113

109

115

2,99

3,23

3,29

3,08

3,34

3,33

117

126

129

120

131

130

A+

A

A+

11CB3V/9W

43

A+

16CB3V/9W 11CB3V/9W 16CB3V/9W 16CB3V/9W Λευκό Λαμαρίνα με επικάλυψη 890x480x344 45 44 45 43 44 45 44 45 15~55 25~80 2.087,5 44 41 44 30 27 30

44

41 27 011BV3

A

16CB3V/9W

014BV3 1.170x900x320 102

016BV3

011BW1

014BW1 1.345x900x320 108

016BW1

1 Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής -20~35 R-410A

°CDB kg TCO₂eq

dBA dBA dBA dBA Hz/V A

16CB3V/9W + 016BV3 16,0 (1) / 15,2 (2) 3,92 (1) / 4,75 (2) 4,08 (1) / 3,20 (2)

ERHQ-BV3

2,7 5,6

64 49 50

3,0 6,3

2.087,5 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 64 66 64 66 69 64 66 51 53 51 52 54 50 52 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 32 20

66 69 52 54

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανσηTa DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

69


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHBX-CB + ERLQ-CV3/CW1

Στοιχεία απόδοσης

EHBX-CB

EHBX + ERLQ

04CB3V 08CB3V/9W 08CB3V/9W + + 006CV3 + 008CV3 004CV3 4,40 (1) / 6,00 (1) / 7,40 (1) / 4,03 (2) 5,67 (2) 6,89 (2) 4,08 (1) / 5,88 (1) / 6,20 (1) / 4,17 (2) 4,84 (2) 5,36 (2) 0,870 (1) / 1,27 (1) / 1,66 (1) / 1,13 (2) 1,59 (2) 2,01 (2) 0,900 (1) / 1,51 (1) / 1,64 (1) / 1,80 (2) 2,07 (2) 2,34 (2) 5,04 (1) / 4,74 (1) / 4,45 (1) / 3,58 (2) 3,56 (2) 3,42 (2) 4,55 (1) / 3,89 (1) / 3,79 (1) / 2,32 (2) 2,34 (2) 2,29 (2)

Θερμική απόδοση

Ονομ.

kW

Ψυκτική απόδοση

Ονομ.

kW

Απορροφ. ισχύς

Θέρμανση

Ονομ.

kW

Ψύξη

Ονομ.

kW

Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Γενικά Μέσο κλίμα

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά SCOP 3,20 ηs (Εποχιακή % απόδοση 125 θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου Γενικά SCOP 4,52 ηs (Εποχιακή % απόδοση 178 θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

COP EER

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

Εσωτερική μονάδα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψύξη Ζεστό νερό χρήσης Ψυκτικό Φόρτιση GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Ψύξη Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος GWP Φόρτιση

Στάθμη ηχητικής ισχύος Στάθμη ηχητικής πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ρεύμα

3,22

3,23 126

Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ.

mm kg °C °C °C TCO₂eq

42

dBA dBA

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ. Ελάχ.~Μέγ.

Έλεγχος Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Συνιστώμενες ασφάλειες

°CDB °CDB

TCO₂eq kg dBA dBA dBA dBA Hz/V A

16CB3V/9W + 014CV3

16CB3V/9W + 016CV3

11CB3V/9W + 011CW1

16CB3V/9W + 014CW1

16CB3V/9W + 016CW1

11,2 (1) / 11,0 (2) 12,1 (1) / 11,7 (2) 2,43 (1) / 3,10 (2) 3,05 (1) / 4,31 (2) 4,60 (1) / 2,75 (2) / 3,55 (3) / 2,10 (4) 3,98 (1) / 2,72 (2)

16,0 (1) / 15,2 (2) 13,8 (1) / 13,1 (2) 3,76 (1) / 4,66 (2) 3,74 (1) / 5,73 (2) 4,25 (1) / 2,64 (2) / 3,26 (3) / 2,09 (4) 3,69 (1) / 2,29 (2)

11,2 (1) / 11,0 (2) 12,1 (1) / 11,7 (2) 2,43 (1) / 3,10 (2) 3,05 (1) / 4,31 (2) 4,60 (1) / 2,75 (2) / 3,55 (3) / 2,10 (4) 3,98 (1) / 2,72 (2)

14,5 (1) / 13,6 (2) 12,7 (1) / 12,6 (2) 3,37 (1) / 4,10 (2) 3,21 (1) / 5,08 (2) 4,30 (1) / 2,65 (2) / 3,32 (3) / 2,08 (4) 3,96 (1) / 2,47 (2)

16,0 (1) / 15,2 (2) 13,8 (1) / 13,1 (2) 3,76 (1) / 4,66 (2) 3,74 (1) / 5,73 (2) 4,25 (1) / 2,64 (2) / 3,26 (3) / 2,09 (4) 3,69 (1) / 2,29 (2)

3,09

14,5 (1) / 13,6 (2) 12,7 (1) / 12,6 (2) 3,37 (1) / 4,10 (2) 3,21 (1) / 5,08 (2) 4,30 (1) / 2,65 (2) / 3,32 (3) / 2,08 (4) 3,96 (1) / 2,47 (2) 3,16

3,06

3,09

3,16

3,06

120

123

119

120

123

119

A+

4,29

4,34

3,98

3,90

3,80

3,98

3,90

3,80

169

171

156

153

149

156

153

149

A++

44

45

44

45

40 26

ERLQ 004CV3 mm kg 54

11CB3V/9W + 011CV3

A++

EHBX 04CB3V 08CB3V/9W 08CB3V/9W

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

ERLQ004-008CV3

006CV3 008CV3 735x832x307 56

A+ 11CB3V/9W

16CB3V/9W 16CB3V/9W Λευκό Λαμαρίνα με επικάλυψη 890x480x344 43 45 44 46 44 46 15~55 5~22 25~80 2.087,5 41 44 27 30 011CV3

014CV3

A++ 11CB3V/9W

16CB3V/9W

16CB3V/9W

43

44

44

45

46

41 27

016CV3 011CW1 1.345x900x320

46

44 30 014CW1

114 1 Ερμητικά κλειστός συμπιεστής swing Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής 10~43 10~46 -25~25 -25~35 R-410A 2.087,5 3,1 3,3 7,1 1,5 1,6 3,4 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 61 62 64 66 64 63 64 66 69 64 66 48 49 51 52 51 48 49 50 50 52 54 50 52 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 16 20 40 20

016CW1

113

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) Ta DB -7°C (RH85%) - LWC 35°C (4) Ta DB -7°C (RH85%) - LWC 45°C (5) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

70

A+

66 69 52 54


Daikin Altherma split χαμηλών θερμοκρασιών EHBX-CB + ERHQ-BV3/BW1

Στοιχεία απόδοσης

EHBX-CB

11CB3V/9W + 011BV3 kW 11,2 (1) / 10,3 (2) kW 2,55 (1) / 3,17 (2) 4,39 (1) / 3,25 (2)

EHBΧ + ERHQ

Θερμική απόδοση Απορροφ. ισχύς COP Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Ονομ. Θέρμανση

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Γενικά Μέσο κλίμα

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

Εσωτερική μονάδα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψύξη Ζεστό νερό χρήσης Ψυκτικό Φόρτιση GWP Στάθμη ηχητικής ισχύος Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Ονομ. Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος Φόρτιση

Ονομ.

Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά SCOP ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου Γενικά SCOP ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου EHBΧ

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ.

mm kg °C °C °C TCO₂eq dBA dBA

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ.

GWP Έλεγχος Στάθμη ηχητικής Θέρμανση Ονομ. ισχύος Ψύξη Ονομ. Στάθμη ηχητικής Θέρμανση Ονομ. πίεσης Ψύξη Ονομ. Τροφοδοσία ισχύος Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Ρεύμα Συνιστώμενες ασφάλειες

ERHQ mm kg

16CB3V/9W + 014BV3 14,0 (1) / 13,1 (2) 3,26 (1) / 4,04 (2) 4,29 (1) / 3,24 (2)

11CB3V/9W + 011BW1 11,3 (1) / 11,0 (2) 2,63 (1) / 3,24 (2) 4,30 (1) / 3,39 (2)

16CB3V/9W + 014BW1 14,5 (1) / 13,6 (2) 3,42 (1) / 4,21 (2) 4,24 (1) / 3,22 (2)

16CB3V/9W + 016BW1 16,1 (1) / 15,1 (2) 3,82 (1) / 4,69 (2) 4,20 (1) / 3,22 (2)

2,86

2,82

2,92

2,90

2,80

2,96

112

110

114

113

109

115

2,99

3,23

3,29

3,08

3,34

3,33

117

126

129

120

131

130

A+

A

A+

11CB3V/9W

16CB3V/9W

43

44

45

46

41 27 011BV3

A

16CB3V/9W

11CB3V/9W Λευκό Λαμαρίνα με επικάλυψη 890x480x344 44 46 43 45 15~55 5~22 25~80 2.087,5 44 41 30 27

014BV3 1.170x900x320 102

016BV3

011BW1

A+ 16CB3V/9W

16CB3V/9W

44

44

46

46

44 30 014BW1 1.345x900x320 108

016BW1

1 Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής -20~35 R-410A

°CDB kg TCO₂eq

dBA dBA dBA dBA Hz/V A

16CB3V/9W + 016BV3 16,0 (1) / 15,2 (2) 3,92 (1) / 4,75 (2) 4,08 (1) / 3,20 (2)

ERHQ-BV3

2,7 5,6

64 49 50

3,0 6,3

2.087,5 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 64 66 64 66 69 64 66 51 53 51 52 54 50 52 V3/1~/50/230 W1/3N~/50/400 32 20

66 69 52 54

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανσηTa DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

71


Daikin Altherma monobloc χαμηλών θερμοκρασιών EBLQ-CV3

EDLQ-CV3/EBLQ-CV3

Μία μονάδα Θερμική απόδοση Ψυκτική απόδοση Απορροφ. ισχύς COP EER Διαστάσεις

Βάρος Εύρος λειτουργίας

Ψυκτικό

Στάθμη ηχητικής ισχύος Στάθμη ηχητικής πίεσης Θέρμανση χώρου

Ονομ. Ονομ. Ψύξη Θέρμανση

Ονομ. Ονομ.

EDLQ/EBLQ kW kW kW kW

05CV3 4,40 (1) / 4,03 (2)

07CV3 7,00 (1) / 6,90 (2) -

0,880 (1) / 1,13 (2) 5,00 (1) / 3,58 (2)

1,55 (1) / 2,02 (2) 4,52 (1) / 3,42 (2) -

Μονάδα

Μονάδα Θέρμανση Ψύξη

Ύψος Πλάτος Βάθος Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Περιβάλλοντος Ελάχ.~Μέγ. Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ.

Τύπος GWP Φόρτιση Έλεγχος Θέρμανση Ψύξη Θέρμανση Ψύξη Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

mm mm mm kg °C °CDB °C

05CV3 4,40 (1) / 4,03 (2) 3,88 (1) / 4,17 (2) 0,950 (1) / 1,80 (2) 0,880 (1) / 1,13 (2) 5,00 (1) / 3,58 (2) 4,07 (1) / 2,32 (2)

07CV3 7,00 (1) / 6,90 (2) 5,20 (1) / 5,36 (2) 1,37 (1) / 2,34 (2) 1,55 (1) / 2,02 (2) 4,52 (1) / 3,42 (2) 3,80 (1) / 2,29 (2)

76,0

80,0

735 1.090 350 76,0

80,0 15~55,0 -~-~-

10,0~43,0 5,0~22,0 R-410A 2.087,5

kg TCO₂eq Ονομ. Ονομ. Ονομ. Ονομ. Γενικά

Γενικά

1,3 2,7

dBA dBA dBA dBA %

ηs (Εποχιακή απόδοση θέρμανσης χώρου) SCOP Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου ηs (Εποχιακή % απόδοση θέρμανσης χώρου) SCOP Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

1,5 1,3 3,0 2,7 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 60 -

1,5 3,0

63,0 50

-

50

125

126

3,20

3,22

125

126

3,20

3,22

A++ 172

163

172

163

4,39

4,14

4,39

4,14

A++

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανσηTa DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

Κουτί καλωδίωσης Διαστάσεις Μονάδα

Βάρος Εύρος λειτουργίας

Ψυκτικό

Μονάδα Θέρμανση Εσωτερική εγκατάσταση Φόρτιση Έλεγχος GWP

EKCB07CV3 Ύψος Πλάτος Βάθος Περιβάλλοντος Ελάχ.~Μέγ. Περιβάλλοντος Ελάχ. Μέγ.

Κιτ εφεδρικής ηλεκτρικής αντίστασης Διαστάσεις Μονάδα Ύψος Πλάτος Βάθος Βάρος Μονάδα

72

mm mm mm kg

EK2CB07CV3 360 340 97 4 5 35 -

°CDB °CDB TCO₂eq

EKMBUHC3V3 mm mm mm kg

EKMBUHC9W1 560 250 210

11

13


Daikin Altherma monobloc χαμηλών θερμοκρασιών EB(L/H)Q-BB6V3/W1

Μία μονάδα Θερμική απόδοση Ψυκτική απόδοση Απορροφ. ισχύς COP EER Διαστάσεις

Βάρος Υδραυλικό τμήμα

Εύρος λειτουργίας

Ονομ. Ονομ. Ψύξη Θέρμανση

Μονάδα

Στάθμη ηχητικής ισχύος Στάθμη ηχητικής πίεσης Τμήμα συμπιεστή

Θέρμανση χώρου

Ονομ. Ονομ.

Ύψος Πλάτος Βάθος

EBLQ/EBHQ 011BB6V3 kW 11,20 (1) / 10,87 (2) kW 12,9 (1) / 10,0 (2) kW 3,87 (1) / 3,69 (2) kW 2,56 (1) / 3,31 (2) 4,38 (1) / 3,28 (2) 3,32 (1) / 2,71 (2) mm mm mm kg

Μονάδα Ρεύμα εφεδρικής Τύπος ηλεκτρικής Τροφοδοσία Φάση/ αντίστασης ισχύος Συχνότητα / Τάση Θέρμανση Ψύξη

Ψυκτικό

EB(L/H)Q-BB

ED(L/H)Q-BB6V3/W1

Περιβάλλοντος Πλευρά νερού Περιβάλλοντος Πλευρά νερού

Ελάχ.~Μέγ. Ελάχ.~Μέγ. Ελάχ.~Μέγ. Ελάχ.~Μέγ.

Τύπος Φόρτιση Έλεγχος GWP Θέρμανση Ψύξη Θέρμανση Ψύξη Κεντρική παροχή ρεύματος

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

6V3 1~/50/230 °CWB °C °CDB °C

Γενικά

ηs (Εποχιακή απόδοση θέρμανσης χώρου)

016BB6W1 16,00 (1) / 15,06 (2) 16,7 (1) / 13,1 (2) 6,15 (1) / 5,75 (2) 3,81 (1) / 4,66 (2) 4,20 (1) / 3,23 (2) 2,72 (1) / 2,28 (2)

dBA dBA dBA dBA

3~/50/400

-20~35

kg TCO₂eq

Ονομ. Ονομ. Ονομ. Ονομ. Όνομα Φάση Συχνότητα Τάση ηs (Εποχιακή Γενικά απόδοση θέρμανσης χώρου)

016BB6V3 011BB6W1 014BB6W1 16,00 (1) / 15,06 (2) 11,20 (1) / 10,87 (2) 14,00 (1) / 13,10 (2) 16,7 (1) / 13,1 (2) 12,9 (1) / 10,0 (2) 16,0 (1) / 12,5 (2) 6,36 (1) / 5,93 (2) 3,87 (1) / 3,69 (2) 5,40 (1) / 5,06 (2) 3,88 (1) / 4,71 (2) 2,60 (1) / 3,21 (2) 3,30 (1) / 4,07 (2) 4,12 (1) / 3,20 (2) 4,31 (1) / 3,38 (2) 4,24 (1) / 3,22 (2) 2,63 (1) / 2,21 (2) 3,32 (1) / 2,71 (2) 2,96 (1) / 2,47 (2) 1.418 1.435 382 180 6W1

Hz/V

64 65

65 66 51

50

52 V3 1~

Hz V %

-25~35 15 (3)~55 (3) 10~46 5~22 R-410A 3,0 6,2 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 2.088 66 64 69 65 52 49 54 50

65 66 51 52 W1 3N~

66 69 53 54

50 230 105

SCOP Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

014BB6V3 14,00 (1) / 13,10 (2) 16,0 (1) / 12,5 (2) 5,75 (1) / 5,39 (2) 3,29 (1) / 4,01 (2) 4,25 (1) / 3,27 (2) 2,78 (1) / 2,32 (2)

ED(L/H)Q-BB

2,70

2,71

400 101

107

110

111

2,60

2,75

2,82

2,85

A+

%

SCOP Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

129

130

123

129

130

127

3,30

3,32

3,15

3,30

3,31

3,25

A+

(1) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανσηTa DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (3) 15°C-25°C: BUH μόνο, χωρίς λειτουργία αντλίας θερμότητας = κατά τη διαδικασία εκκίνησης

73


Δοχεία και ηλιακά για Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών Πλαστικό δοχείο ζεστού νερού χρήσης με ηλιακή υποστήριξη EKHWP-B

EKHWP300B

Προαιρετικό εξάρτημα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Δοχείο

Εναλλάκτης θερμότητας

EKHWP Πλάτος Βάθος Κενή

Μονάδα Όγκος νερού Υλικό Μέγιστη θερμοκρασία νερού Μόνωση Απώλεια θερμότητας Ενεργειακή κλάση Στατικές θερμικές απώλειες Όγκος αποθήκευσης Ζεστό νερό Ποσότητα Υλικό σωλήνα χρήσης Εμβαδόν πρόσοψης Όγκος εσωτερικής σερπαντίνας Πίεση λειτουργίας Μέση ειδική θερμική απόδοση Φόρτιση Ποσότητα Υλικό σωλήνα Εμβαδόν πρόσοψης Όγκος εσωτερικής σερπαντίνας Πίεση λειτουργίας Μέση ειδική θερμική απόδοση Βοηθητική ηλιακή Υλικό σωλήνα Εμβαδόν πρόσοψης θέρμανση Όγκος εσωτερικής σερπαντίνας Πίεση λειτουργίας Μέση ειδική θερμική απόδοση

mm mm kg l °C kWh/24h W l m² l bar W/K m² l bar W/K m² l bar W/K

300B 500B Λευκό (Traffic white) (RAL9016) / Σκούρο γκρι (RAL7011) Πολυπροπυλένιο ανθεκτικό σε κτυπήματα 595 790 615 790 58 82 300 500 Πολυπροπυλένιο 85 1,5 1,7 B 64 72 294 477 1 Ανοξείδωτος χάλυβας (DIN 1.4404) 5,600 5,800 27,1 29,0 6 2.790 2.825 1 Ανοξείδωτος χάλυβας (DIN 1.4404) 3 4 13 19 3 1.300 1.800 Ανοξείδωτος χάλυβας (DIN 1.4404) 1 2 3 280

EKHWP-PB

Προαιρετικό εξάρτημα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Δοχείο

Εναλλάκτης θερμότητας

74

Πλάτος Βάθος Μονάδα Κενό Όγκος νερού Υλικό Μέγιστη θερμοκρασία νερού Μόνωση Απώλεια θερμότητας Ενεργειακή κλάση Στατικές θερμικές απώλειες Όγκος αποθήκευσης Ζεστό νερό Ποσότητα Υλικό σωλήνα χρήσης Εμβαδόν πρόσοψης Όγκος εσωτερικής σερπαντίνας Πίεση λειτουργίας Μέση ειδική θερμική απόδοση Φόρτιση Ποσότητα Υλικό σωλήνα Εμβαδόν πρόσοψης Όγκος εσωτερικής σερπαντίνας Πίεση λειτουργίας Μέση ειδική θερμική απόδοση Βοηθητική ηλιακή Υλικό σωλήνα Εμβαδόν πρόσοψης θέρμανση Όγκος εσωτερικής σερπαντίνας Πίεση λειτουργίας Μέση ειδική θερμική απόδοση

EKHWP mm mm kg l °C kWh/24h W l m² l bar W/K m² l bar W/K m² l bar W/K

300PB 500PB Λευκό (Traffic white) (RAL9016) / Σκούρο γκρι (RAL7011) Πολυπροπυλένιο ανθεκτικό σε κτυπήματα 595 790 615 790 58 89 294 477 Πολυπροπυλένιο 85 1,5 1,7 B 64 72 294 477 1 Ανοξείδωτος χάλυβας (DIN 1.4404) 5,600 5,800 27,1 29,0 6 2.790 2.825 1 Ανοξείδωτος χάλυβας (DIN 1.4404) 3 4 13 19 3 1.300 1.800 Ανοξείδωτος χάλυβας (DIN 1.4404) 1 2 3 280


Δοχείο ζεστού νερού χρήσης από ανοξείδωτο χάλυβα EKHWS-B3V3/EKHWS-B3Z2

Προαιρετικό εξάρτημα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Δοχείο

EKHWS-B

EKHWS

Πλάτος Βάθος Κενό

Μονάδα Όγκος νερού Υλικό Μέγιστη θερμοκρασία νερού Μόνωση Απώλεια θερμότητας Ενεργειακή κλάση Στατικές θερμικές απώλειες Όγκος αποθήκευσης Εναλλάκτης Ποσότητα θερμότητας Υλικό σωλήνα Εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση Απόδοση Τροφοδοσία ισχύος Φάση/Συχνότητα /Τάση

mm mm kg l °C kWh/24h W l

150B3V3

200B3V3

300B3V3 200B3Z2 300B3Z2 Ψυχρό λευκό Μαλακός χάλυβας με εποξική επίστρωση 580 580 45 59 45 59 200 285 200 285 Ανοξείδωτος χάλυβας (DIN 1.4521) 85 177,0 219,0 177,0 219,0 C 74 91 74 91 200 285 200 285 1 Χάλυβας duplex LDX 2101 3 1~/50/230 2~/50/400

37 150

155,0 65 150

kW Hz/V

Επισμαλτωμένο δοχείο ζεστού νερού χρήσης EKHWE-A3V3/EKHWE-A3Z2

Προαιρετικό εξάρτημα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα Διάμετρος Βάρος Μονάδα Κενό Δοχείο Όγκος νερού Υλικό Μέγιστη θερμοκρασία νερού Μόνωση Απώλεια θερμότητας Ενεργειακή κλάση Στατικές θερμικές απώλειες Όγκος αποθήκευσης Εναλλάκτης θερμότητας Ποσότητα Εφεδρική ηλεκτρική αντίσταση Απόδοση Τροφοδοσία ισχύος Φάση/Συχνότητα /Τάση

EKHWE200A

EKHWE

150A3V3

mm kg l

80 150

°C kWh/24h

1,7

W l

71 150

200A3V3

545

C

kW Hz/V

300A3V3 200A3Z2 300A3Z2 RAL9010 Χάλυβας με εποξική επίστρωση 660 545 660 104 140 104 140 200 300 200 300 Επισμαλτωμένος χάλυβας κατά DIN4753TL2 75 1,9 2,5 1,9 2,5 D C D 79 104 79 104 200 300 200 300 1 3 1~/50/230 2~/50/400

75


Ηλιακός συλλέκτης EKS(V/H)-P EKSV-P

Ηλιακός συλλέκτης Στερέωση Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Βάρος Μονάδα Όγκος Επιφανείας Εξωτερικό Άνοιγμα Απορροφητής Επίστρωση Απορροφητής Γυάλινη επιφάνεια Επιτρεπόμενη γωνία οροφής Ελάχ.~Μέγ. Πίεση λειτουργίας Μέγ. Θερμοκρασία στασιμότητας Μέγ. Θερμική απόδοση απόδοση συλλέκτη (ηcol) Απόδοση συλλέκτη με μηδενική απώλεια η0 Συντελεστής απώλειας θερμότητας a1 Συνάρτηση θερμοκρασίας του συντελεστή απώλειας θερμότητας a2 Θερμική ικανότητα

EKSV21P mm kg l m² m² m²

° bar °C % % W/m².K W/m².K² kJ/K

EKSV26P Κατακόρυφος 1.006x85x2.000

EKSH26P Οριζόντια 2.000x85x1.300

33 42 1,3 1,7 2,1 2,01 2,60 1,800 2,360 1,79 2,35 Micro-therm (Μικροθερμικό) (απορρόφηση μέγ. 96%, εκπομπές περ. 5% +/-2%) Χαλκοσωλήνας σχήματος άρπας με έλασμα αλουμινίου υψηλής επιλεκτικότητας με συγκόλληση λέιζερ Μονό κρύσταλλο ασφαλείας, μετάδοση +/- 92% 15~80 6 192 61 0,781 0,784 4,240 4,250 0,006 0,007 4,9 6,5

Κιτ κυκλοφορητή για σύστημα Drain Back EKSRPS EKSRPS4

Κιτ κυκλοφορητή για δοχείο ανοικτού κυκλώματος EKSRPS Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος mm Βάρος Μονάδα kg Τροφοδοσία ισχύος Φάση Συχνότητα Hz Τάση V

EKSRPS4A 815x142x230 6 1~ 50 230

Κιτ κυκλοφορητή για σύστημα υπό πιέση EKSRDS2A Κιτ κυκλοφορητή για δοχείο κλειστού κυκλώματος EKSRDS2A Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος mm Βάρος Μονάδα kg Θερμοκρασία Μέγιστη °C Περιβάλλοντος Συνδέσεις συστήματος Σύνδεση δοχείου διαστολής

76

EKSRDS2A 410x314x159 5,5 40°C DN22 G3/4


77


Προαιρετικά εξαρτήματα για Daikin Altherma χαμηλών θερμοκρασιών EKRUCBL/EKRUCBS

Εσωτερική μονάδα Χειριστήρια Κατηγορία ελέγχου θερμοκρασίας Συμβολή σε εποχιακή απόδοση θέρμανσης χώρου

EKRUCBL3

EKRUCBS VI 4,0

%

EKRTW/EKRTR

Προαιρετικό εξάρτημα Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Δέκτης Ύψος/Πλάτος/Βάθος Βάρος Μονάδα Θερμοστάτης Δέκτης Θερμοκρασία Αποθήκευση Ελάχ./Μέγ. περιβάλλοντος Λειτουργία Ελάχ./Μέγ. Εύρος ρύθμισης Θέρμανση Ελάχ./Μέγ. θερμοκρασίας Ψύξη Ελάχ./Μέγ. Ρολόι Λειτουργία ρύθμισης Τροφοδοσία ισχύος Τάση Θερμοστάτης Τάση Δέκτης Τάση Συχνότητα Φάση Σύνδεση Τύπος Θερμοστάτης Δέκτης Μέγιστη απόσταση Εσωτερικά μέχρι το δέκτη Εξωτερικά Χειριστήρια Κατηγορία ελέγχου θερμοκρασίας Συμβολή σε εποχιακή απόδοση θέρμανσης χώρου

78

EKRT(W/R)

EKRTR mm mm g g g °C °C °C °C

V V V Hz

m m %

EKRT(W/R) 87x125x34

170/50/28 210 125

215 -

-20/60 0/50 4/37 4/37 Ναι Αναλογική ζώνη Τροφοδοσία από μπαταρία 3* AA-LR6 (αλκαλική) Τροφοδοσία από μπαταρία 3x AA-LRG (αλκαλική) 230 50 1~ Ενσύρματος Ασύρματος Ενσύρματος Περίπου 30 m Περίπου 100 m IV 2,0


Fan-coil αντλίας θερμότητας FWXV-A

Εσωτερική μονάδα Θερμική απόδοση Συνολική απόδοση Ονομ. Ψυκτική απόδοση Συνολική απόδοση Ονομ. Αντιληπτή απόδοση Ονομ. Απορροφ. ισχύς Θέρμανση Ονομ. Ψύξη Ονομ. Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Βάρος Μονάδα Συνδέσεις σωληνώσεων Αποχέτευση/Εξ. Διάμ./Εισόδου/Εξόδου Στάθμη ηχητικής Θέρμανση Ονομ. πίεσης Ψύξη Ονομ. Τροφοδοσία ισχύος Φάση/Συχνότητα /Τάση

ARC452A15

FWXV kW kW kW kW kW mm kg mm/in dBA dBA Hz/V

15A 1,5 1,2 0,98 0,013 0,013

FWXV-A

20A 2,0 1,7 1,4 0,015 0,015 600x700x210 15 18/G 1/2/G 1/2

19 19

29 29 1~/50/60/220-240/220

79


3. Daikin Altherma split υψηλών θερμοκρασιών Daikin Altherma split υψηλών θερμοκρασιών EKHBRD-ADV1/Y1 + ER(R/S)Q-AV1/AY1

ER(R/S)Q-AV1/Y1

Στοιχεία απόδοσης

EKHBRD + ERSQ/ERRQ

Θερμική απόδοση

Ονομ.

Απορροφ. ισχύς

Θέρμανση

Θέρμανση ζεστού νερού χρήσης

Γενικά Μέσο κλίμα

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 35°C

kW Ονομ.

014ADV1 + 016ADV1 + 014AV1 016AV1 14,00 (1) / 14,00 (2) 16,00 (1) / 16,00 (2) / / 14,00 (3) / 14,40 (3) 16,00 (3)

011ADY1 + 011AY1 11,00 (1) / 11,00 (2) / 11,00 (3) / 11,20 (3)

014ADY1 + 016ADY1 + 014AY1 016AY1 14,00 (1) / 14,00 (2) 16,00 (1) / 16,00 (2) / 14,00 (3) / 14,40 (3) / 16,00 (3)

kW

3,57 (1) / 4,40 (2) 4,66 (1) / 5,65 (2) / 3,55 5,57 (1) / 6,65 (2) 3,57 (1) / 4,40 (2) / 4,66 (1) / 5,65 (2) / 3,55 5,57 (1) / 6,65 (2) / / 2,61 (3) / 2,67 (3) (3) / 3,87 (3) / 4,31 (3) 2,61 (3) / 2,67 (3) (3) / 3,87 (3) 4,31 (3) Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά SCOP 2,65 2,66 2,61 2,65 2,66 2,61 ηs (Εποχιακή % απόδοση 103 104 102 103 104 102 θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης A+ θέρμανσης χώρου Γενικά SCOP 2,70 2,68 2,88 2,70 2,68 2,88 ηs (Εποχιακή % απόδοση 105 110 112 105 110 112 θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης B θέρμανσης χώρου

Εσωτερική μονάδα EKHBRD Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος mm Βάρος Μονάδα kg Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. °C Θέρμανση °C Ζεστό νερό χρήσης Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. Ψυκτικό Τύπος Φόρτιση kg TCO₂eq GWP Στάθμη ηχητικής Ονομ. dBA πίεσης Νυχτερινή αθόρυβη λειτουργία Επίπεδο 1 dBA Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ζεστό νερό χρήσης Ψυκτικό Τύπος Φόρτιση

011ADV1 + 011AV1 11,00 (1) / 11,00 (2) / 11,00 (3) / 11,20 (3)

EKHBRD_ADV1/Y1

ERSQ/ERRQ ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος mm kg

Ελάχ.~Μέγ. Ελάχ.~Μέγ.

GWP Έλεγχος Στάθμη ηχητικής ισχύος Θέρμανση Ονομ. Στάθμη ηχητικής πίεσης Θέρμανση Ονομ. Τροφοδοσία ισχύος Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Ρεύμα Συνιστώμενες ασφάλειες

011ADV1

016ADV1 011ADY1 Γκρι μεταλλικό Λαμαρίνα με επικάλυψη 705x600x695

144

014ADY1

016ADY1

147 25~80 25~80 R-134a 2.6 3,718 1.430

43 / 46 40

45 / 46 43

011AV1

014AV1

°CWB °CDB kg TCO₂eq

dBA dBA Hz/V A

014ADV1

68 52

46 / 46 45

43 / 46 40

45 / 46 43

016AV1 011AY1 014AY1 1.345x900x320 120 1 Ερμητικά κλειστός, σπειροειδής συμπιεστής -20~20 -20~35 R-410A 4,5 9,4 2.087,5 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 69 71 68 69 53 55 52 53 V1/1~/50/220-440 Y1/3~/50/380-415 25 16

46 / 46 45 016AY1

(1) EW 55°C, LW 65°C, Dt 10°C, συνθήκες περιβάλλοντος: 7°CDB/6°CWB (2) EW 70°C, LW 80°C, Dt 10°C, συνθήκες περιβάλλοντος: 7°CDB/6°CWB (3) EW 30°C, LW 35°C, Dt 5°C, συνθήκες περιβάλλοντος: 7°CDB/ 6°CWB (4) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

80

71 55


Δοχεία και ηλιακά για Daikin Altherma υψηλών θερμοκρασιών Δοχείο ζεστού νερού χρήσης EKHTS-AC

EKHTS260AC

Προαιρετικό εξάρτημα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα

Βάρος Δοχείο

Εναλλάκτης θερμότητας

EKHTS

Ύψος

Ενσωματωμένη στην εσωτερική μονάδα

Πλάτος Βάθος Κενό

Μονάδα Όγκος νερού Υλικό Μέγιστη θερμοκρασία νερού Μόνωση Απώλεια θερμότητας Ενεργειακή κλάση Στατικές θερμικές απώλειες Όγκος αποθήκευσης Ποσότητα Υλικό σωλήνα Εμβαδόν πρόσοψης Όγκος εσωτερικής σερπαντίνας

mm mm mm kg l °C kWh/24h

EKHTS200AC

200AC

260AC Γκρι μεταλλικό Γαλβανισμένο ατσάλι (επικαλυμμένο μεταλλικό έλασμα)

2.010

2.285 600 695

70 200

78 260 Ανοξείδωτος χάλυβας (ΕN 1.4521) 75

12,0

15,0 B

W l

m² l

50 200

63 260 1 Χάλυβας διπλής φάσης (ΕΝ 1.4162) 1,560 7,5

Πλαστικό δοχείο ζεστού νερού χρήσης με ηλιακή υποστήριξη EKHWP-B EKHWP300B

Προαιρετικό εξάρτημα Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Δοχείο

Εναλλάκτης θερμότητας

EKHWP Πλάτος Βάθος Κενό

Μονάδα Όγκος νερού Υλικό Μέγιστη θερμοκρασία νερού Μόνωση Απώλεια θερμότητας Ενεργειακή κλάση Στατικές θερμικές απώλειες Όγκος αποθήκευσης Ζεστό νερό Ποσότητα Υλικό σωλήνα χρήσης Εμβαδόν πρόσοψης Όγκος εσωτερικής σερπαντίνας Πίεση λειτουργίας Μέση ειδική θερμική απόδοση Φόρτιση Ποσότητα Υλικό σωλήνα Εμβαδόν πρόσοψης Όγκος εσωτερικής σερπαντίνας Πίεση λειτουργίας Μέση ειδική θερμική απόδοση Βοηθητική ηλιακή Υλικό σωλήνα Εμβαδόν πρόσοψης θέρμανση Όγκος εσωτερικής σερπαντίνας Πίεση λειτουργίας Μέση ειδική θερμική απόδοση

mm mm kg l °C kWh/24h W l m² l bar W/K m² l bar W/K m² l bar W/K

300B 500B Λευκό (Traffic white) (RAL9016) / Σκούρο γκρι (RAL7011) Πολυπροπυλένιο ανθεκτικό σε κτυπήματα 595 790 615 790 58 82 300 500 Πολυπροπυλένιο 85 1,5 1,7 B 64 72 294 477 1 Ανοξείδωτος χάλυβας (DIN 1.4404) 5,600 5,800 27,1 29,0 6 2.790 2.825 1 Ανοξείδωτος χάλυβας (DIN 1.4404) 3 4 13 19 3 1.300 1.800 Ανοξείδωτος χάλυβας (DIN 1.4404) 1 2 3 280

Διαθέσιμο και σε έκδοση EKHWP-PB για συστήματα υπό πιέση. 81


Ηλιακός συλλέκτης EKS(H/V)-P EKSV-P

Ηλιακός συλλέκτης Στερέωση Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος Βάρος Μονάδα Όγκος Επιφανείας Εξωτερικό Άνοιγμα Απορροφητής Επίστρωση Απορροφητής Γυάλινη επιφάνεια Επιτρεπόμενη γωνία οροφής Ελάχ.~Μέγ. Πίεση λειτουργίας Μέγ. Θερμοκρασία στασιμότητας Μέγ. Θερμική απόδοση απόδοση συλλέκτη (ηcol) Απόδοση συλλέκτη με μηδενική απώλεια η0 Συντελεστής απώλειας θερμότητας a1 Συνάρτηση θερμοκρασίας του συντελεστή απώλειας θερμότητας a2 Θερμική ικανότητα

EKSV21P

EKSV26P Κατακόρυφη

mm kg l m² m² m²

° bar °C % % W/m².K W/m².K² kJ/K

EKSH26P Οριζόντια 2,000x85x1,300

2,000x1,006x85 2,000x1,300x85 33 42 1,3 1,7 2,1 2,01 2,60 1,800 2,360 1,79 2,35 Micro-therm (Μικροθερμικό) (απορρόφηση μέγ. 96%, εκπομπές περ. 5% +/-2%) Χαλκοσωλήνας σχήματος άρπας με έλασμα αλουμινίου υψηλής επιλεκτικότητας με συγκόλληση λέιζερ Μονό κρύσταλλο ασφαλείας, μετάδοση +/- 92% 15~80 6 192 61 0,781 0,784 4,240 4,250 0,006 0,007 4,9 6,5

Κιτ κυκλοφορητή για σύστημα Drain Back EKSRPS

Κιτ κυκλοφορητή για δοχείο ανοικτού κυκλώματος EKSRPS Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος mm Βάρος Μονάδα kg Τροφοδοσία ισχύος Φάση Συχνότητα Hz Τάση V

EKSRPS4

EKSRPS4A 815x142x230 6 1~ 50 230

Κιτ κυκλοφορητή για σύστημα υπό πιέση EKSRDS2A Κιτ κυκλοφορητή για δοχείο κλειστού κυκλώματος EKSRDS2A Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος mm Βάρος Μονάδα kg Θερμοκρασία Μέγιστη °C Περιβάλλοντος Συνδέσεις συστήματος Σύνδεση δοχείου διαστολής

82

EKSRDS2A 410x314x159 5,5 40°C DN22 G3/4


83


4. Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

Υβριδική αντλία θερμότητας Daikin Altherma

EHYHBH/X-AV32 / EHYKOMB33A2/3

EVLQ-CV3

EHYHB(H/Χ)-AV32/EHYKOMB-AA2/3 + EVLQ-CV3 Στοιχεία απόδοσης Θερμική απόδοση Ονομ. Ψυκτική απόδοση Ονομ. Απορροφ. ισχύς Θέρμανση Ψύξη COP EER Θέρμανση ζεστού Γενικά Μέσο κλίμα νερού χρήσης

Θέρμανση χώρου

Έξοδος νερού μέσου κλίματος 55°C

EHYHBH/EHYHBX + EVLQ kW kW Ονομ. kW Ονομ. kW

05AV32 + 05CV3 4,40 (1) / 4,03 (2)

-

0,87 (1) / 1,13 (2)

-

5,04 (1) / 3,58 (2)

-

Δηλωμένο προφίλ φορτίου ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού Γενικά

SCOP ηs (Εποχιακή απόδοση % θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

Εσωτερική μονάδα EHYHBH/EHYHBX Κατανάλωση (G20) Ελάχ.-Μέγ. m³/ώρα Αέριο Κατανάλωση (G25) Ελάχ.-Μέγ. m³/ώρα Κατανάλωση (G31) Ελάχ.-Μέγ. m³/ώρα Σύνδεση Διάμετρος mm Ελάχ.-Μέγ. kW Κεντρική θέρμανση Ονομ. θερμική φόρτιση (Qn) Ονομ. (καθαρή θερμογόνος δύναμη) Ωφέλιμη απόδ. σε ονομ. ισχύ (Pn) στους 80/60°C Ελάχ.-Ονομ. kW Απόδοση Καθαρή θερμογόνος δύναμη % Εύρος λειτουργίας Ελάχ./Μέγ. °C Ζεστό νερό χρήσης Απόδοση Ελάχ.-Ονομ. kW Ροή νερού Παροχή Ονομ. l/min Εύρος λειτουργίας Ελάχ./Μέγ. °C Παροχή αέρα Σύνδεση mm Ομόκεντρη Καυσαέρια Σύνδεση mm Περίβλημα Χρώμα Υλικό Διαστάσεις Μονάδα ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος mm Βάρος Μονάδα kg Τροφοδοσία ισχύος Φάση/Συχνότητα /Τάση Hz/V Κατανάλωση Μέγ. W W ηλεκτρικού ρεύματος Σε αναμονή Περιβάλλοντος Ελάχ.~Μέγ. °C Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. °C Περιβάλλοντος Ελάχ.~Μέγ. °CDB Ψύξη Πλευρά νερού Ελάχ.~Μέγ. °C Σημειώσεις

08AV32 + 08CV3 7,40 (1) / 6,89 (2)

08AV3 + 08CV3 7,40 (3) / 6,89 (4) 6,9 (4) / 5,4 (4) 1,66 (3) / 2,01 (4) 2,01 (3) / 2,34 (4) 4,45 (3) / 3,42 (4) 3,42 (3) / 2,29 (4)

1,66 (1) / 2,01 (2) 4,45 (1) / 3,42 (2) XL 96 A

3,28

3,24

3,29

128

127

129

A++ 05AV32

08AV32 -

30

-~-~-

08AV3

-

7,6-27

Λευκό Λαμαρίνα με επικάλυψη 902x450x164

8,2-26,6 98 / 107 15/80 7,6-32,7 9,0 / 15,0 40/65 100 Ναι 60 Λευκό - RAL9010 Λαμαρίνα με επικάλυψη 820x-x490x270 36 1~/50/230 55 2 Για τη βαλβίδα ασφαλείας του κυκλώματος νερού κεντρικής θέρμανσης: ανατρέξτε στο EHYHB*

-25~25 25~55

31,2

10~43 5~22

Εξωτερική μονάδα Διαστάσεις Μονάδα Βάρος Μονάδα Συμπιεστής Ποσότητα Τύπος Εύρος λειτουργίας Θέρμανση Ψυκτικό Τύπος Φόρτιση

Στάθμη ηχητικής ισχύος Στάθμη ηχητικής πίεσης Τροφοδοσία ισχύος Ρεύμα

ΎψοςxΠλάτοςxΒάθος

Ελάχ.~Μέγ.

GWP Έλεγχος Θέρμανση Ονομ. Θέρμανση Ονομ. Ονομασία/Φάση/Συχνότητα/Τάση Συνιστώμενες ασφάλειες

EVLQ mm kg

05CV3 54

°CWB kg TCO₂eq dBA dBA Hz/V A

1,45 3

EHYKOMB33AA2/3 0,78-3,39 0,90-3,93 0,30-1,29 15

08CV3 735x832x307

1 Ερμητικά κλειστός συμπιεστής swing -25~25 R-410A

56

1,60 3,3

2.087,5 Θερμοεκτονωτική βαλβίδα (ηλεκτρονική) 61 62 48 49 V3/1~/50/230 20

(1) Συνθήκες: Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (2) Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (Dt=5°C) (3) Ψύξη Ta 35°C - LWE 18°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 35°C (DT = 5°C) (4) Ψύξη Ta 35°C - LWE 7°C (DT = 5°C), θέρμανση Ta DB/WB 7°C/6°C - LWC 45°C (DT = 5°C) (5) Περιέχει φθοριούχα αέρια του θερμοκηπίου

84


85


5. Λέβητας αερίου συμπύκνωσης Λέβητας αερίου συμπύκνωσης EKOMB(G)-A(H)

Εσωτερική μονάδα EKOMB/EKOMBG Αέριο Σύνδεση Διάμετρος mm Κατανάλωση (G20) Ελάχ.-Μέγ. m³/ώρα Κατανάλωση (G25) Ελάχ.-Μέγ. m³/ώρα Κατανάλωση (G31) Ελάχ.-Μέγ. m³/ώρα Ελάχ.-Μέγ. kW Κεντρική θέρμανση Ονομ. θερμική φόρτιση (Qn) Ονομ. (καθαρή θερμογόνος δύναμη) Ονομ. θερμική φόρτιση (Qn) Ονομ. Ελάχ.-Μέγ. kW (μικτή θερμογόνος δύναμη) Ωφέλιμη απόδ. σε ονομ. ισχύ (Pn) στους 80/60°C Ελάχ.-Ονομ. kW Ωφέλιμη απόδ. σε ονομ. ισχύ συμπύκν. στους 50/30°C Ελάχ.-Ονομ. kW Απόδοση στους 40/30°C Ελάχ. kW Πίεση νερού (PMS) Μέγ. bar Θερμοκρασία νερού Μέγ. °C Καθαρή θερμογόνος δύναμη % Απόδοση Εύρος λειτουργίας Ελάχ./Μέγ. °C Ελάχ.-Μέγ. kW Ζεστό νερό χρήσης Θερμική ισχύς (καθαρή Ονομ. θερμογόνος δύναμη) Qnw Θερμική ισχύς (μικτή Ονομ. Ελάχ.-Μέγ. kW θερμογόνος δύναμη) Qnw Απόδοση Ελάχ.-Ονομ. kW Παροχή ζεστού νερού χρήσης l/min Ροή νερού Παροχή Ονομ. l/min Εργοστασιακή ρύθμιση °C Θερμοκρασία Εύρος λειτουργίας Ελάχ./Μέγ. °C Παροχή αέρα Σύνδεση mm Ομόκεντρη Καυσαέρια Σύνδεση mm Περίβλημα Χρώμα Υλικό ΎψοςxΠερίβλημαxΕνσωματωμένο mm Διαστάσεις Μονάδα στην εσωτερική μονάδαxΠλάτος Βάρος Μονάδα Κενό kg Τροφοδοσία ισχύος Φάση/Συχνότητα /Τάση Hz/V Κατανάλωση Μέγ. W ηλεκτρικού ρεύματος Σε αναμονή W Δηλωμένο προφίλ φορτίου Θέρμανση ζεστού Γενικά νερού χρήσης ηwh (απόδοση θέρμανσης νερού) % Ενεργειακή κλάση απόδοσης θέρμανσης νερού ηs (Εποχιακή απόδοση % Θέρμανση χώρου Γενικά θέρμανσης χώρου) Κλάση εποχιακής απόδοσης θέρμανσης χώρου

86

EKOMB(G)-A

22AH

28AH

33AH ---

15 0,58-2,29

0,74-2,46 ---

0,22-0,87

22A

---

0,57-2,42 0,66-2,80 0,22-0,92

28A 15 0,75-3,02 0,86-3,50 0,28-1,15

33A 0,78-3,39 0,80-3,93 0,30-1,29

5,6-18,7

7,1-23,7

7,2-27,3

5,5-23,3

7,2-29,1

7,5-32,7

6,2-20,8

7,9-26,3

8,0-30,3

6,1-25,9

8,0-32,3

8,3-36,3

--22,8

7,1-26,3 7,8-27,1 7,7

5,4-22,7 5,9-23,8 5,9

7,1-28,4 7,7-31,1 7,7 3 90

7,4-32,1 8,2-35,0 8,2

--17,8 --3

107

109 -/-

5,6-22,1

7,1-28,0

---

6,2-24,6

7,9-31,1

---

--1,5 10,0 / 6,0

-

12,5 / 7,5

5,5-23,3

7,2-29,1

7,5-32,7

6,1-25,9

8,0-32,3

8,3-36,3

5,9-22,7

7,7-28,4 1,5 12,5 / 7,5

8,2-32,1

10,0 / 6,0

15,0 / 9,0

60 40/65 100

-/100 Ναι 60 Λευκό - RAL9010 Λαμαρίνα με επικάλυψη

-

60 Λευκό - RAL9010 Λαμαρίνα με επικάλυψη

-

590x-x450x240

650x-x450x240

-

30

33

-

590x-x450x240

650x-x450x240

710x-x450x240

30

33

36

L 84

87

1~/50/230 80 2 L 84

XL 87

XL -

A 93

94 A


87


Εμπιστοσύνη στη Daikin Η Daikin μπορεί να μην είναι γνωστή ως επωνυμία οικιακών συσκευών. Άλλωστε, δεν κατασκευάζουμε αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, ψυγεία ή πλυντήρια. Κατασκευάζουμε, όμως, κορυφαίες παγκοσμίως αντλίες θερμότητας. Στην πραγματικότητα, περισσότερες από 325.000 αντλίες θερμότητας Daikin Altherma έχουν εγκατασταθεί σε όλη την Ευρώπη από την πρώτη τους εμφάνιση το 2006. Επειδή εστιάζουμε σε ό,τι είμαστε πραγματικά καλοί: στη δημιουργία των πιο αποδοτικών λύσεων θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού, που φημίζονται για τον κορυφαίο σχεδιασμό, την ποιότητα και την αξιοπιστία τους. Ως εκ τούτου, με τη Daikin έχετε όλη την άνεση να εστιάσετε σε άλλα σημαντικά για εσάς θέματα. Οι μονάδες ERHQ-BV3, EBHQ-BBV3, EDHQ-BBV3 δεν προορίζονται για χρήση σε Ευρωπαϊκές ψυχρές ζώνες όπως ορίζονται στο πρότυπο EN αρ. 811-814/2013

Daikin Europe N.V.  Naamloze Vennootschap Zandvoordestraat 300 · 8400 Oostende · Belgium · www.daikin.eu · BE 0412 120 336 · RPR Oostende (Υπεύθυνος εκδότης) Daikin Ελλάς Α.Ε. Τηλ.: 210 8761300 www.daikin.gr

ECPEL15 - 721B

04/16

Η Daikin Europe N.V. συμμετέχει στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Eurovent για Ψύκτες με ψυκτικό υγρό (LCP), Τοπικές κλιματιστικές μονάδες (AHU), Τοπικές Κλιματιστικές Μονάδες (Fan Coil, FCU) και Συστήματα Μεταβλητής Ροής Ψυκτικού Μέσου (VRF). Δείτε το ισχύον πιστοποιητικό online στην ιστοσελίδα www.eurovent-certification.com ή χρησιμοποιώντας το: www.certiflash.com Η παρούσα έκδοση έχει συνταχθεί αποκλειστικά ως ενημερωτικό έντυπο και δεν συνιστά επ' ουδενί προσφορά δεσμευτική για την Daikin Europe N.V. Η Daikin Europe N.V. συνέταξε το περιεχόμενο της παρούσας έκδοσης βάσει όλων των πληροφοριών που είχε στη διάθεσή της. Δεν παρέχεται καμία ρητή ή έμμεση εγγύηση σχετικά με την πληρότητα, την ακρίβεια, την αξιοπιστία ή την καταλληλότητα για συγκεκριμένο σκοπό του περιεχομένου του παρόντος καταλόγου και των προϊόντων και υπηρεσιών που παρουσιάζονται σε αυτόν. Οι προδιαγραφές μπορεί να τροποποιηθούν χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Η Daikin Europe N.V. αποποιείται ρητά κάθε ευθύνη για τυχόν άμεσες ή έμμεσες ζημίες, με την ευρύτερη έννοια του όρου, που προκύπτουν από ή σχετίζονται με τη χρήση και/ή ερμηνεία της παρούσας έκδοσης. Το σύνολο του περιεχομένου του παρόντος αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Daikin Europe N.V. Η παρούσα έκδοση αντικαθιστά την έκδοση ECPEL15-721A. Εκτύπωση σε μη χλωριωμένο χαρτί. Συντάχθηκε από τη La Movida, Βέλγιο.