Page 1

Els nois i noies de 15 anys, estan per la tasca de sortir amb els amics, d’anar a discoteques, de tenir xicots i xicotes, anar de concert i moltes coses més. Carolina Vargas i Laura Cayero Els nois i noies amb l’edat de 15 anys surten amb els seus amics a divertir-se massa aviat. Quan van a les discoteques com la consumició es molt cara se’n van a fer botellons que els hi surt més varat i allà és on s’emborratxen i fan escàndols a altes hores de la nit. També embruten l’entorn deixant les ampolles d’alcohol pel terra. També hi ha nois i noies que es diverteixen d’una altra manera que no es la mateixa que hem explicat abans sinó la contraria aquests que us explicarem ara surten per estar amb els amics i els anteriors surten de marxa, per passar-s’ho bé. Per exemple anant al cinema, fent una volta pel seu poble o anar a un centre comercial i comprar-se roba o simplement donar un vol per allà.

Joves divertint-se en un concert

Parc desprès d’una festa

Amb aquestes edats és típic que els adolescents vagin a concerts dels seus ídols i allà s’ho passin genial, el que no saben ells és que tot això pot tenir moltes conseqüències, com per exemple que t’empenyin fins arribar a un punt que et sentis asfixiada i puguis fins i tot arribar a morir. En aquesta edat el que els joves pensen no es el mateix que els adults per tant el que li diguis no l’importarà i farà el que li dona la gana, estan en una edat molt difícil. En conclusió els joves d’ara no son conscients dels seus actes i no saben que es poden ficar en molts embolics.


Els nois i noies de 15 anys acostumen a tenir xicots i xicotes amb els quals tenen relacions íntimes massa aviat. Les noies no són conscients dels perjudicis que té quedar-se embarassada. Desprès d’haver tingut les relacions, si no han tingut precaució i es queda embarassada pot anar amb la seva mare a demanar la píndola el diu següent, si es menor de 18 anys. Si la noia vol tenir el fill han de decidir-ho amb els seus pares sempre hi quan sigui menor, però nosaltres no veiem normal que una noia tan jove es quedi embarassada i menys que facin relacions.

Els nois i noies no saben cuidar dels seus diners, el desaprofiten. Els pares necessiten educar bé els seus fill per tal de que no utilitzin els diners de manera inadequada. Els adolescents d’ara no saben estalviar els seus diners i no son conscients de que els poden necessitar en un altre moment que sigui important. Per exemple una noia va agafar molts dels seus diners que tenia estalviats i se’ls va gastar tots quan una tarda va anar amb les seves amigues a comprar roba. Un altre dia que va volgué sortir no ho va poder fer perquè no tenia diners.

Jove de compres

Joves enamorats

Noia adolescent embarassada

CAROL VARGAS I LAURA CAYERO  

COM DIVERTIR-SE ALS QUINZE ANYS