Page 1

ServodanNyt nr. 15 Oktober 2010

SERVODANnyt

Indhold • Fra Servodan til Niko Den unikke Servodankvalitet vil bestå blot i "nye klær'"...

• Hvem er Niko? Et lille portræt af den familieejede virksomhed i Belgien... • Dagslys i sundhedssektoren Dynamisk dagslys giver øget trivsel i sundhedssektoren...

• Nye tråd- og batteriløse tryk i FUGA-format De nye tryk er vedligeholdelsesfrie og helt energineutrale... • Ny, skrappe energirammer

Ny direktør hos Servodan Mandag den 1. november 2010 går vores direktør, Henning Schmidt-Petersen, på pension efter næsten 35 år hos Servodan. Og fra denne dag overtager hans bror, Leif Petersen, direktørstolen. Leif Petersen har arbejdet hos Servodan i over 27 år og har de seneste 4 år været Head of Business Development. Direktørskiftet er således et element i at sikre den kontinuitet og fortsatte vækst, som Servodan har været igennem de seneste mange år. Og med Leif i direktørstolen vil vores mange kunder i ind- og udland opleve, at Servodan fortsætter den kurs, som vi har fulgt gennem en årrække. Nemlig at sætte fokus på innovative og energieffektive produkter og løsninger, som giver optimal lyskomfort for brugerne og samtidig reducerer el-forbruget til belysning markant. Og ikke mindst at levere et helt unikt serviceniveau, som gør os til en foretrukken partner i ind- og udland, når det gælder intelligent lysstyring og el-automatik.

Der skal spares 25 % på energiforbruget til bl.a. belysning... • Særtilbud på produkter til udendørs lysstyring Køb de stærke tilbud på udendørsprodukter hos din el-grossist...

BYGNINGSREGLEMENT


Fra Servodan til Niko Den 1. november 2008 blev Servodan overtaget af belgiske Niko Group som led i et planlagt generationsskifte. Og at det netop blev Niko, som overtog virksomheden, var absolut ikke tilfældigt. Det har nemlig været vigtigt for os at finde en partner, som ønskede at fortsætte den kurs, som Servodan har fulgt gennem en årrække. Og ikke mindst finde en partner, som ønskede at videreføre Servodan i den ånd og efter de værdier, som virksomheden har været drevet efter indtil 2008. I skrivende stund – godt 2 år senere – har salget af Servodan til Niko, der også er en familieejet virksomhed med en lang og glorværdig historie, vist sig at være en god idé. Servodan har nemlig sikret sig yderligere muskelkraft og kompetence til at fortsætte ekspansionen inden for lysstyring og el-automatik, som er vores kerneområder. Og samtidig har vi kunnet drage fordel af, at Servodan er rigtig stærk i Norden, mens Niko har godt fæste i Europa. Dermed har vi kunnet udnytte synergierne og det store markeds- og produktpotentiale, som vi ser derude.

ServodanNyt udgives af Servodan A/S. Redaktion: Charlotte W. Hansen & Per Eggen (ansvarshavende). Der tages forbehold for trykfejl. Servodan A/S, 6400 Sønderborg Tlf.: 7442 4726, Fax: 7442 4035 info@servodan.dk, www.servodan.dk ServodanNyt udgives 2 gange årligt. Målgruppen er alle, der er interesserede i Servodans løsninger og produkter til intelligent lysstyring. Vi håber, du finder bladet interessant og hører meget gerne ris eller ros på tlf. 7442 4726 eller via mail til marketing@servodan.dk. ServodanNyt må naturligvis gerne citeres med kildeangivelse. ServodanNyt er trykt på FSC-mærket papir, som er fremstillet under størst mulig hensyntagen til naturen. I en FSC-skov bliver der således ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC-mærkningen en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og en ordentlig løn.

2

Re-branding For at kunne høste endnu flere synergier internationalt er det blevet besluttet at påbegynde en branding-proces, hvor Servodan over tid bliver til Niko – formentlig fra starten af 2013. Så i de kommende 2 år vil det velkendte Servodan-logo optræde side om side med Nikos logo på en lang række materialer i mange sammenhænge. Målet er, at de velkendte Servodan-værdier og vores unikke produkt- og servicekoncept over tid bliver forbundet med Niko-mærket, således at vores kunder og brugere ikke er i tvivl om, at den unikke Servodan-kvalitet og service også fremover vil bestå – blot i ”nye klæder” og under et nyt navn. Nemlig Niko. Venlig hilsen Per Eggen Marketingchef


Hvem er Niko? Niko er en familieejet virksomhed, som blev etableret helt tilbage i 1919 i Belgien. Med over 5.000 produkter er Niko i dag ikke kun markedsleder i Belgien, men har også stor succes internationalt. Niko Gruppen er holdingselskabet, som – ud over Niko – også ejer Servodan, Erea, Intensia, Fifthplay, Vitalsys og flere andre selskaber. Nikos produktpalette dækker meget bredt – lige fra tryk og kontakter i alverdens afskygninger, kommunikations- og adgangssystemer, home care systemer, intelligent lysstyring samt avancerede building og energy management systemer. Niko har traditionelt haft stor fokus på privatkundemarkedet, og der sidder Niko-kontakter og afbrydere i 95 % af alle belgiske hjem. I de senere år har Niko i stigende grad rettet blikket mod det industrielle marked og har – blandt andet via Servodans store projekterfaring og kompetence med intelligent lysstyring i virksomheder og offentlige organisationer – etableret en projektfunktion, som har til formål at vinde større indpas med skræddersyede produkter og løsninger også på det kommercielle og offentlige marked.

Hovedsædet i Sint-Niklaas

Fakta om Niko • Hovedsædet ligger i Sint-Niklaas, ca. 40 km fra Bruxelles, hvor både administration, R&D, support-funktioner og produktion holder til i et stort og moderne bygningskompleks • Niko har egne salgsselskaber i Frankrig, Holland, Slovakiet og England samt er repræsenteret i en række andre lande verden over via agenter • Ca. 800 ansatte • Omsætningen var i 2009 på over 130 mio. Euro • Over 5.000 produkter på hylderne • En topmoderne produktion med over 200 maskiner til forskellige produktionsprocesser. Du kan læse mere om Niko på www.niko.be.

3


Dagslys i sundhedssektoren

Foto: Kommunikationsafdelingen, Århus Sygehus

Igennem de seneste måneder har Servodan etableret løsninger med dynamisk dagslys flere steder i de allervigtigste grunde til at bringe dynamisk dagslys ind i mørke lokaler i en række læge- og sygehuse Det danske sundhedsvæsen har set lyset, om vi så må sige! Vi har i hvert fald installeret dynamisk dagslys flere steder i lægehuse og rundt om på udvalgte lokaler i danske sygehuse. Eksempelvis er de lange og mørke gange i Brørup Lægehus blevet forsynet med 8 lysskakter, hver indeholdende 4 stk. 60x60 cm dagslysarmaturer, der kan udsende bredspektret, dynamisk dagslys døgnet rundt. Dermed har lægehuset fået et helt anderledes venligt og imødekommende indtryk for brugere og medarbejdere i huset.

4

Også på forskellige sygehuse landet over er vores dagslys-koncept blevet installeret – i første omgang i forskellige rum for at teste effekten på især medarbejdernes trivsel.

På Esbjerg Sygehus er der opsat 3 dagslysvinduer – et vindue i to Radiologirum og et i et rum med en CT-scanner. I alle 3 tilfælde ligeledes rum uden naturligt dagslys.

På Sønderborg Sygehus er der opsat 2 stk. dagslysvinduer med motiver fra Sønderborg Havn – 1 dagslysvindue i format 120x120 cm i en opvågningsstue og 1 vindue i format 120x120 cm i Radiologirummet i kælderen – i begge tilfælde rum uden det mindste naturlige dagslysindfald.

På Århus Sygehus er der etableret 2 lysskakter bestående af i alt 20 dagslysarmaturer med ”Blue sky” i et Acceleratorrum i kælderen. I det tilstødende operatørrum er der ligeledes installeret 5 stk. dagslysarmaturer uden motiv. Sygehuset i Århus har ligeledes bestilt 2 stk. dagslysvinduer i hhv. format 60x120 cm og 120x60 cm med lokale Århus-fotos isat til brug i de 2 rum.


Foto: Kommunikationsafdelingen, Århus Sygehus

Foto: Brørup Lægehus

en danske sundhedsverden. Øget trivsel og velvære har været de landet over. Ud over disse test-projekter til forskellige sygehuse mm., så har vi også etableret dynamisk dagslys via vinduer eller loftsarmaturer på DTU i Kgs. Lyngby, hos Novozymes i Bagsværd, hos COWI i Kgs. Lyngby, i Sports- og kulturcentret Diamanten i Fynshav og flere andre. Og samtidig er der afgivet projekttilbud på adskillige andre dagslysløsninger til eksempelvis Rigshospitalet, Jyske Bank mfl. Vi er i sagens natur meget spændte på, hvordan brugerne vil opleve det tilskud af dagslys, som vores løsninger giver de

pågældende steder. Og dermed den effekt på menneskers trivsel og velvære, som det dynamiske dagslys medfører, når de nu arbejder på steder, hvor kun lidt eller slet ingen naturligt dagslys kan komme ind i rummene. Vi er nemlig sikre på, at et dagslystilskud gennem en hel arbejdsdag er langt mere effektivt og langt bedre end at sidde med ansigtet foran en dagslyslampe i 20-30 min. hver morgen.

Foto: Esbjerg Sygehus

5


Nye tråd- og batteriløse tryk i FUGA-format

Nu lancerer Servodan 4 nye tråd- og batteriløse tryk i LK FUGA®-størrelse 50 mm

Type nr. 72-500

Type nr. 72-501

EAN-nr. 5703102 205759 El-nr. 34 67 001 306

EAN-nr. 5703102 205766 El-nr. 34 67 001 319

Type nr. 72-510

Type nr. 72-511

EAN-nr. 5703102 205773 El-nr. 34 67 001 322

EAN-nr. 5703102 205780 El-nr. 34 67 001 335

Betjeningstrykkene benytter EnOcean-kommunikation og kan således indgå i Servodans trådløse løsninger. Og så er de 4 nye tryk helt og aldeles vedligeholdelsesfrie og energineutrale, da de hverken behøver spændingsforsyning eller batteri. Den kinetiske energi, der skabes ved et enkelt tryk, er tilstrækkeligt til at sende et signal til modtageren. Dermed har de 4 betjeningstryk nærmest uendelig holdbarhed – og samtidig kan de placeres hvor som helst, da der jo ikke skal trækkes nogen form for kabler. Nemmere kan det næsten ikke blive.

Servodan opruster med 3 ekstra sælgere... For at styrke vores opsøgende salgsindsats over for dels rådgivere og dels installatører, grossister og tavlebyggere, har vi udvidet salgsstyrken i Danmark med 3 nye kollegaer.

6

Ole Pedersen

David Ditlev Jensen

Anders Nielsen

Projektsælger – Fyn og Sønderjylland

Projektsælger – Sjælland og Bornholm

Produktsælger – Sjælland

Ole Pedersen er ansat hos Servodan som projektsælger. Ole er 41 år. Han har de seneste år arbejdet som salgsingeniør hos Kidde Danmark og Safe-Light.

David Ditlev Jensen er ansat hos Servodan som projektsælger. David er 34 år. Han kommer fra en stilling som ekstern sælger hos Otra Danmark.

Hos Servodan vil Ole arbejde med projektsalg i Syddanmark, dvs. salg og rådgivning omkring Servodans intelligente lysstyringsløsninger.

Hos Servodan vil David arbejde med projektsalg på Sjælland og Bornholm.

Anders Nielsen er ansat hos Servodan som produktsælger. Anders er 41 år. Han har gennem adskillige år arbejdet med både internt og eksternt salg hos Brødrene A & O Johansen og senest som salgsingeniør hos SafeExIT.

Mobil 2099 0950 ope@servodan.dk

Mobil 2835 3726 ddj@servodan.dk

Hos Servodan vil Anders arbejde med salget af Servodans produkter og løsninger til grossister, el-installatører samt tavlebyggere.

Mobil 4092 4726 ani@servodan.dk


BYGNINGSREGLEMENT Energirammerne i BR10 De nye energirammer, gældende fra 30. december 2010, er: Boliger Energiforbruget til opvarmning, ventilation, køling og varmt vand må højst være 52,5 + 1650/Etageareal A (kWh/m² pr. år) Erhverv (Kontorer, skoler, institutioner m.v.) Energiforbruget til opvarmning, ventilation, køling, varmt vand og belysning må højst være 71,3 + 1650/Etageareal A (kWh/m² pr. år). Tillæg for særlige forhold.

BR10 er på gaden

– med nye, skrappe energirammer

Erhvervs- og Byggestyrelsen har udstedt et nyt bygningsreglement (BR10) Flere af initiativerne i regeringens strategi for reduktion af energiforbruget i bygninger gennemføres med det nye bygningsreglement – i daglig tale kaldet BR10. Målsætningen er at sikre et lavere energiforbrug i både nye og eksisterende bygninger. Og det nye reglement sætter derudover fokus på et godt og sundt indeklima i bygninger – bla. ved at fastsætte en maksimal grænse for CO² i indeluften i skoler og daginstitutioner. Sigtet med BR10 er at skabe de bedst mulige rammer for at bygge grønt, da man gennemfører en række vigtige initiativer i bestræbelserne på at sænke energiforbruget i bygninger. Dels sikrer BR10, at bygninger opføres, så der spares 25 % på energiforbruget til bl.a. opvarmning, belysning og ventilation i forhold til de hidtil gældende regler. Og dels forpligtes også boligejere, som alligevel bygger om, renoverer eller udskifter bygningsdele, til at vælge rentable, energirigtige løsninger.

I 2015 vil de nye lavenergirammekrav være endnu lavere end ovenstående – nemlig 30 + 1000/A (kWh/m² pr. år) for boliger og 40 + 1000/A (kWh/m² pr. år) for erhverv.

BR10 og el-forbruget til belysning Generelt skærpes energibestemmelserne med ca. 25 % i BR10 i forhold til BR08. Især de nye krav om energieffektiv belysning, herunder BR10, kap. 6.5.3, stk. 2 om dagslysstyring og BR10, kap. 6.5.3, stk. 4 om zoneopdelt lysstyring er interessante, set med Servodans øjne. For der kan næppe herske den mindste tvivl om, at vil man opfylde de nye energirammer i nybyggerier, så kommer man ganske enkelt ikke uden om at skulle lave ægte zoneopdelt dagslysstyring med cut off-funktion af belysningen i erhvervslokaler samt i offentlige institutioner og bygninger.

Fra årsskiftet gælder kun BR10 BR10 er trådt i kraft den 30. juni 2010. Og i en overgangsperiode på seks måneder kan der bygges efter enten BR08 eller BR10 samlet, dvs. man kan ikke plukke fra de 2 reglementer. Men fra den 30. december 2010 kan der kun bygges efter BR10. BR10 kan i sin helhed læses på www.servodan.dk/Support - afsnittet om Belysning finder du i kap. 6.5 og de nye energirammer og energibestemmelser kan ses i kap. 7.

Luxstat DALI – type nr. 78-055 Servodans senest skud på stammen af intelligente controllere til ægte zoneopdelt dagslysstyring – Læs meget mere på www.servodan.dk.

7


Lækkert lys...

Elegant belysning, tryghed, komfort og energibesparelser med udendørs lysstyring fra Servodan Med energieffektiv lysstyring fra Servodan kan du etablere elegant og lækkert lys omkring boligen eller virksomheden, samtidig med at du skaber tryghed for brugerne og modvirker tyveri. Og så er der naturligvis også en pæn energibesparelse at hente ift. at lade lyset brænde uafbrudt.

549,-

346,-

Spar 131,-

Spar 149,-

Minilux control med ekstern lyssensor Type nr. 36-194 (komplet pakke)

Minilux skumringsrelæ med DCF-ur Type nr. 41-055

Servodans nye Minilux Control 36-094 er et skumringsrelæ til montering i tavle på DIN-skinne. Ekstern lyssensor 43-128 kan tilsluttes 36-094 som 2-leder svagstrømsinstallation. 3-300 lux, 230 V AC.

Sensoren har indbygget, radiostyret DCF-ur og sikrer, at belysningen tændes, når dagslysniveauet kommer under det indstillede niveau. DCF-uret skifter automatisk mellem sommer- og vintertid. 5-500 lux, IP 54, 230 V AC.

El-nr. 34 67 001 283 Normalpris 680,-

El-nr. 34 24 008 957 Normalpris 495,-

NYHED

202,-

409,-

Spar 87,-

Spar 179,-

Minilux sensor PIR, 180°, hvid Type nr. 41-232

Minilux sensor PIR med dæmp, 180°, hvid Type nr. 41-233

Sensoren har indbygget lyssensor og sikrer, at belysningen først tændes, når der detekteres personer og dagslysniveauet er under det indstillede niveau. 180°, rækkevidde 14 m. 5-∞ lux, IP 54, 230 V AC.

Sensoren er den første af sin art, der samler bevægelsesregistrering, skumringsrelæ, timer og dæmper i én og samme kompakte enhed. 180°, rækkevidde 14 m. 5-∞ lux, IP 54, 230 V AC.

El-nr. 34 24 100 088 Normalpris 289,-

El-nr. 34 24 100 091 Normalpris 588,Tilbuddene gælder indtil den 31.12.2010. Alle priser er netto inst. ekskl. moms.

TEST PDF  

En god beskrivelse hjælper med at gøre den venlig for søgemaskiner

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you