L' Esborrador 8

Page 1

La revista del Col路legi Servator 路 n煤m. 86 VII Certamen de Lectura en Veu Alta

7 Tarzan 9 Colònies a Cal Taulís 19 Entrevista a Cristian Galán 20 CosmoCaixa

COORDINADORA Laura Homs DISSENY I MAQUETACIÓ Raül Garcia Castilla COL·LABORADORS Jordi Corominas director - Artur Muñoz Informàtic Secretaria - Professorat de la Llar d’infants Tu-tut Professorat del Col·legi Servator (Educació Infantil, Primària i Secundària). Aquesta revista pertany al grupservator, maquetada i escrita per membres del grup i alumnes del Col·legi Servator.


VII Certamen de lectura en veu alta

Rosa Aymerich i Laura Homs

Una altra edició, una altra participació i una altra vegada ha estat una satisfacció veure com ho han fet els nostres alumnes. El 13 d’abril vam anar als quarts de final que tenien lloc a l’Auditori Municipal de Terrassa. En la categoria de Grumets Vermells ens representava Mario Gemar, va llegir un fragment d’”Un gran equip” de Luigi Garlando. En la categoria de Grumets Verds, va llegir la Judith Galán un fragment d’”Hotel de cinc aspectres” de Pierdomenico Baccalario. En la categoria de Corsaris (lectura individual) va sortir la Laura Salcedo llegint “Les aventures d’en Nitus Alpesto, el príncep verd” de Gabriel García de Oro i en la lectura col·lectiva (Tropa de Corsaris) va sortir la Sandra Aroca, la Mónica Baños i el Sergio Ruiz llegint un fragment de “Blai Joncar” de Josep Vallverdú. Tots ho van fer molt bé, però no podien passar tots, van passar a les semifinals la Sandra, la Mónica i el Sergio. Va ser un dia molt especial per a tots, i després de classificar-se van continuar practicant, fins i tot van demanar l’ajuda de l’Oriol Berch per tal de millorar la interpretació. Va ser admirable el seu sentit de superació. Els alumnes suplents van ser el Jonathan Escusa, la Mariví Domínguez, la Júlia Puig, el Kevin Giner, la Núria Parejo i l’Andrea Cañadas. El 24 de maig vam anar a la llibreria Proa Espais de Barcelona per participar a les semifinals, no va haver-hi sort, no vam passar. Una altra edició, una altra participació i una altra vegada podem reiterar que ens han fet sentir orgullosos. Molt bona feina! Felicitats!

4

L’esborrador núm.8


L’esborrador núm.7

5


6

L’esborrador núm.7


Colònies a Cal Taulís

Educació Infantil 3 anys Dibuix: Clàudia Molina

L’esborrador núm.8

La nostra estada a cal taulís de granera va ser plena de moments inoblidables. jugar al sorral fent castells de sorra i jocs diversos gaudint de la natura va ser super divertit. Vam conèixer al gregori, renoi que és gran!!!! I com vigila el nostre hort!!! Els animals de la granja eren encantadors, l’espartaca (la conilla), en tom i en jerry(les cabres) i la mola (el porc), els vàrem cuidar de valent i ens vam fer moltes fotos amb ells. tenim molt bons records i ens ho vam passar molt i molt bé. Quan hem arribat a la classe hem fet un dibuix ben bonic sobre les nostres primeres colònies a l’escola. Fins aviat cal taulís!! Nens i nenes de la classe de les papallones.

7


Alicia Lara Ed. Inf. 4anys

Jésica González Ed. Inf. 5anys

8

L’esborrador núm.8


Cançó GARROTINS 1r. de primària

L’esborrador núm.8

Al garrotín, al garrotan, de la vera vera de Sant Joan. Al garrotín, al garrotan, de la vera vera de Sant Joan. A Granera hem arribat, tots junts amb l’autocar. Fins el pantà hem caminat, i la Marcela hem alliberat. He fet menjadores per als ocellets, amb suros i bastonets. També amb patinet jo he anat i les bales he esquivat. La bandera jo he trobat i així jo he guanyat. Aquest era el joc de nit i després tots cap al llit. De pagès també he fet, males herbes jo he tret. Mongeteres jo he plantat i després les he regat. El berenar me l’han robat i un jeroglífic he desxifrat.

Amb aigua hem batallat i ben xops tots hem quedat. M’ho he passat bé a la nit amb la pel.li que jo he vist. Ells volen el parc tancat, però l’ós Yogui l’ha salvat. Corro a karts i jugo a golf, a l’inflable faig molts bots. El Gregori m’he inventat i uns botons jo li he enganxat. També he jugat a ping-pong, a bàsquet i a bàdminton. M’ha agradat el futbolí i les colònies a Cal Taulís.

Dibuixos: Marina Calvo

9


10

L’esborrador núm.8


L’esborrador núm.8

11


Laia Gibert 3r. de primària

El passat dilluns 2 de maig la nostra classe va marxar de colònies a Cal Taulís, Granera. Un cop vam arribar, vam deixar les motxilles a la casa, després vam anar caminant al pantà per agafar aigua per al nostre peix Frederic, allà vam esmorzar. Vam veure una serp i quina por! Sort que va marxar. Vam agafar aigua i el Jonathan hi va caure a dins. A continuació, vam dinar al restaurant “L’Esclopet”, que bo que era el menjar! i a la tarda vam estar jugant a tennis-taula, a bàsquet, etc. Després de sopar a la casa vam fer el joc de les banderes, va guanyar l’equip verd. Dimarts, un cop esmorzats, un grup va fer bicicletes i l’altre va fer menjadores per a ocells, després es van canviar. Després de dinar vam fer la gimcana d’orientació i ens vam mullar perquè va ploure, després uns quants anàvem a la granja a cuidar les dues cabretes (Tom i Jerry), la conilleta que no té pota (Espartaca), la truja vietnamita (Mola), ànecs, gallines... mentre que altres feien el gregori. A la nit vam veure el partit del Barça-Madrid tot menjant crispetes. I, finalment, dimecres al matí ens van preparar unes activitats molt divertides: minigolf, futbol inflable, karts sense motor... vam dinar i, malauradament, va venir l’autocar a buscar-nos per tornar cap a casa. Sens dubte, han estat les millors colònies.

Núria Prats 3r. de primària

12

L’esborrador núm.8


Yaiza Peña 4t. de primària

El 4 de maig de 2011, a les nou en punt del matí van emprendre el viatge amb l’autocar que ens portaria a Cal Taulís, al poble de Granera. Quan vam arribar, vam agafar les motxilles i les vam deixar a un costat per començar la primera activitat del dia, que era anar caminant fins a un pantà on agafaríem aigua amb unes ampolles buides, per salvar al nostre peix, en Manelic. Després vam anar a un restaurant a menjar espaguetis i hamburguesa amb patates. Finalment, quan vam tornar a la casa, vam córrer en karts, jugar a golf i marcar gols a l’inflable. Després vam fer un “gregori” amb terra i botons. A la nit, després de sopar, vam gaudir d’un joc de nit amb les llanternes abans d’anar al llit. L’endemà van construir menjadores d’ocells i les vam omplir de fruits secs. Després vam anar en bicicleta fent un circuit. A la tarda vam fer una gimcana per seguir les pistes i el jeroglífic que ens portaria fins al berenar que ens va “robar” la guineu. A la nit, vam veure la pel·lícula de “L’ós Yogui”. A l’endemà ens vam acomiadar de Cal Taulís, vam fer la maleta i alguns vam estar tot el matí i la tarda jugant per última vegada amb les cabretes Tom i Jerry, la porqueta Mola i la conilleta Espartaca. M’han agradat molt les colònies a Cal Taulís, però, el que més, més, més m’ha agradat han estat els animals.

Roger Pons 4t. de primària

L’esborrador núm.8

13


Ana Rodríguez 5è. de primària

El dia 4 d’abril els nens i les nenes de 5è de primària van anar de colònies a Cal Taulís (Granera). Abans de marxar de colònies vam rebre una carta d’amenaça que algú de Granera ens faria la vida impossible. Quan vam marxar, a mig camí l’autocar es va espatllar i vam anar caminant. Vam fer 9 km, quan vam arribar vam anar a dinar a L’Esclopet i després cap a la casa. Ens van explicar totes les normes i les activitats. Vam fer una estona lliure i un grup va anar a donar de menjar als animals. Després vam partir dos grups, uns van anar a fer carreres amb BTT i uns altres a construir caixes niu, després al revés. Vam berenar i vam acabar les activitats, a la nit vam anar a sopar i després vam fer un joc de nit, el de “la bandera” que consisteix en amagar la bandera del nostre equip i trobar la de l’altre. Quan va acabar el joc ens vam dir tots bona nit i cap a dormir. L’endemà ens vam llevar, ens vam dutxar, ens vam vestir i a esmorzar, quan acabàvem d’esmorzar vam anar a fora a jugar una mica, i els monitors: l’Oriol i el Xavi ens van cridar per explicar-nos l’activitat. Un grup va anar a plantar tomaqueres i l’altre a acabar les caixes niu i després al revés. Vam pujar a dinar i després vam baixar, vam anar a veure les granotes que cantaven molt a la nit i després cap a la casa. I ens vam trobar la essa que també la van posar al motor de l’autocar, llavors vam entrar a la casa i ens havien agafat els sacs, llavors vam fer la gimcana amb proves per desxifrar el missatge i sobretot per trobar els sacs. Quan vam acabar, ho vam desxifrar i estaven a la furgoneta i ens van dir que després ens els donarien. I després vam fer una guerra d’aigua, amb els monitors i la professora. A continuació vam anar-nos a dutxar i a canviar-nos de roba. Quan vam sortir vam jugar una mica i després a sopar. Quan vam acabar de sopar vam anar a fora i hi havia la Sima i ens va explicar que l’home que ens volia fer la vida impossible era: alt, prim i no li agrada la sal, algunes persones van plorar com jo, per exemple, i l’home ens va deixar un full amb la essa darrere del quadre de la Mona Lisa i llavors la Sima es va emportar el quadre per investigar les empremtes dels dits i també ens va prometre que si no sortíem dels límits de la casa no ens farien res i després se’n va anar. Vam veure una pel·lícula: “EL OSO YOGUI”, i després vam anar a dormir. L’últim dia ens vam llevar, ho vam recollir tot i vam anar a esmorzar, després vam sortir a jugar i van portar: karts, inflable i un minigolf. Vam fer tres grups i per torns fèiem cada una de les activitats i quan vam acabar de fer-les totes podíem fer la que volíem i després quan vam anar a dinar ja havien arribat els de 6è i clar no podíem dir res del que els passaria, llavors vam baixar a la casa, vam jugar una mica i l’Oriol ens va cantar la cançó del que ens havia passat, va arribar l’autocar i cap a casa a veure la família. A mi m’han agradat molt aquestes colònies.

14

L’esborrador núm.8


Judith Galán 6è. de primària

El passat dimecres 6 d’abril, la classe de 6è. va anar a la casa de Granera (Cal Taulís). Uns dies abans de sortir vam rebre una carta on deia que no volien que anéssim a Granera, la signava una persona que es feia dir: $. Ens vam espantar, però a la nostra classe no hi ha qui la pari. El dia 6 vam carregar les nostres maletes als autocars, ens vam acomiadar dels pares i les mares i ens vam encaminar a l’aventura que seria anar a Granera!, però no tot va anar bé, perquè a mig camí, l’autocar va parar i vam haver de pujar 9 quilòmetres per la muntanya per poder-hi arribar. Vam trigar 3 hores! Vam arribar molt cansats, però hi vam arribar. El primer que van fer va ser explicar-nos les regles que hi havia a la casa. La primera activitat de les colònies va ser molt divertida! Van venir tres nois a fer-nos activitats; un d’ells va ensenyar-nos a anar amb karts de pedals i vam fer carreres, un altre ens va explicar el minigolf i vam jugar un parell de partides, i l’última ens va deixar jugar a un inflable de futbol. A la tarda vam fer un ninot que si el regues li surt herba al cap, es diu Gregori. A la nit vam fer un joc de nit de banderes i vam anar a dormir. Per torns netejaven la “minigranja” que hi havia amb cabretes, un porc vietnamita, gallines, galls, ànecs, un conill... eren preciosos. El segon dia vam fer un circuit de bicicletes i unes caixes niu per als ocells. A la tarda vam fer la gimcana i el meu grup va guanyar! Vam descobrir on hi havia amagats els sacs, perquè “l’home” del símbol del dòlar ens els va amagar. Aquestes colònies no van fer discoteca, però vam veure la pel.lícula d’”El oso Yogui”, va ser molt divertida! L’últim dia estàvem tristos perquè havíem de marxar; però ens ho va compensar la guerra d’aigua que vam fer. Vam quedar ben xops! Més tard, vam fer un circuit de bicicletes mentre uns altres plantaven tomàquets a l’hort. Quina llàstima, ja havíem de marxar, vam pujar a l’autocar tristos, però la pel.lícula de “Gru, mi villano favorito” ens va treure la tristesa. Uns dies després, a la classe, vam rebre una carta on deia que la del símbol del dòlar era la Sima; una senyora anglesa que deia que ens venia a protegir, però en realitat ens venia a robar el quadre de la Monalisa. Van ser les millors colònies del món!

L’esborrador núm.8

15


MAITE MESA Tu-tut

Un any més, els cotxes blaus, hem carregat les nostres motxilles amb moltes ganes i molta empenta per anar de colònies a Cal Taulís. L’Oriol i el Xavi Vila ens han acompanyat en aquest viatge, i han fet que gaudim moltíssim d’aquests dos dies tan especials. Hem conegut uns animals molt divertits i engrescadors (la Mola, el Tom i Jerry, l’Espartac…) i hem cuidat molt d’ells. Va ser tan divertit! A més, vam fer jocs d’aigua, i tot i que estàvem ben xops, encara en demanàvem més… Semblàvem bolets! Tot això i moltes activitats més van fer que a la nit, tot i que alguns petitets era la primera vegada que dormíem fora de casa, tanquéssim els ullets dormíssim profundament. Sshh! Un dia em van dir que la finalitat més important de la nostra feina és que els infants esdevinguin feliços. Doncs bé, aquest any a les colònies he pogut veure com els petits viatgers del Tu-tut corrien, jugaven, saltaven… he vist com les seves rialles i les seves veuetes envaïen aquell màgic entorn, i com els seus ullets brillaven d’emoció. Aquestes colònies he vist com els més petits, eren autènticament feliços. Us perdreu la propera?

16

L’esborrador núm.8


Entrevista a Cristian Galán En aquest número coneixerem més a fons a un dels alumnes de 2n. d’ESO que practica la natació, el Cristian.

1.Des de quan practiques la natació? Per què? Des dels 3 anys. Al col.le m’hi feien anar i des de llavors em va començar a agradar.

4.Què és el que et motiva a nedar a l’hivern? La piscina està tancada i com hi ha competicions és quan més entreno.

2.Quantes hores entrenes a la setmana? Entre 5 i 5.30 (20 hores mensuals).

5.Necessites seguir una dieta especial? No. Menjo bastant, com a molt menjar alguna cosa més de carn per tal d’agafar més força.

3.Per què vas decidir nedar i no fer un altre esport? Perquè tenia problemes d’esquena, llavors em vaig “picar” amb la meva germana i em va començar a agradar.

L’esborrador núm.8

17


CosmoCaixa

Laura Cuenca Ed. Inf. 3anys

18

L’esborrador núm.8


Biel Valero Ed. Inf. 5anys

Oriol Valero Ed. Inf. 4anys

L’esborrador núm.8

19


EQUIP DE REDACCIÓ Iván Arévalo - Sandra Aroca - Núria Parejo - Mónica Baños Melani Alfaro - Andrea Collado - Iván Pérez - Sergio Ruiz
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.