__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ Ιδιοκτήτης - Εκδότης: ΔΗΜ. ΑΛ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΈΤΟΣ 51ο | ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 14.931 | ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 | ΤΙΜΗ 0,50 ευρώ

Αναμένεται η λήψη νέων μέτρων στον Προμαχώνα

80 στρέμματα έκαψε η φωτιά στα Ν. Κερδύλια Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας 4

u

Ο Ύμνος των Σερρών στη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Ανδρέου τις 29 Ιουνίου

Για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών

5

Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών

Το 1821 ξεκίνησε με μία μεγάλη ήττα, μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Διακριθέντες στο Διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» 2021

Οι φετινοί δικαιούχοι για τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ u 16

13

u

3

Περιβάλλον, υποδομές, εξωστρέφεια οι στοχεύσεις μας δηλώνει ο Γ. Κουτσάκης

Η τριήμερη αργία επ' ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος

u

4

Οι προτάσεις του Δήμου Ηράκλειας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Με λαμπρό τρόπο θα εορταστούν τα φετεινά "Ελευθέρια" u

u


Σ.Θ. [

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021 Ήλιος » Α: 05:03 Δ: 19:51 | Σελήνη » Α: 16:24 Δ:02:31

[

σαν σήμερα 1913: Οι Έλληνες συντρίβουν τους Βούλγαρους στη μάχη Κιλκίς - Λαχανά, κατά τη διάρκεια του Β’ Βαλκανικού Πολέμου.

ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Λεξικογραφικά Ο λόγος για τη λέξη "βδελυγμία". Η προσφυγή σε κάποιο λεξικό θα μας δώσει την εξήγηση και την ερμηνεία της λέξης με ρίζα στο ρήμα "βδελύσομαι". Την ακούσαμε σε πολύ περασμένη εποχή που είχε διαβασθεί σε σχετικό έντυπο-απόκομμα ημερήσιας εφημερίδας σε καφέ της "Πλατείας Ελευθερίας". Από τα γνωστά λεξικά είχε γίνει η ερμηνεία, ανάλυση, πληροφόρηση και το νόημα της λέξης, το οποίο είναι περιφρονητικό, αηδιαστικό και δεν πρέπει να συνδέεται με λέξεις που έχουν μεγάλη σημασία (και όχι βδελυγμία, δηλαδή αποστροφή). Δεν πρέπει να λέγεται ή να χρησιμοποιείται σε φιλικές συντροφιές παρέες και να απευθύνεται κατ' ανάγκη σε μη φιλικά πρόσωπα. Αυτά και στα επόμενα η συνέχεια, αν δημιουργηθεί θα γίνει με επίδειξη λεξικού. Δ.Α.

γράμμα στο διευθυντή Σεβασμός στα Ελληνικά Αθανάσιος Μασλαρινός δήμαρχος Βισαλτίας Μεγάλη κατάρα η κουλτούρα που αναπτύχθηκε στο Δήμο σας.

Ιορδάνης Παπαδόπουλος αντιδήμαρχος Αμφίπολης Κάποιος ασυνείδητος αναστάτωσε την περιοχή σας και την Πυροσβεστική.

Kύριε διευθυντά, Επανέρχομαι. Στην είσοδο του Μουσείου Μπενάκη, στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Εχελιδών, στο Ρουφ, στα διατιθέμενα στους επισκέπτες ενημερωτικά φυλλάδια για τις εκδηλώσεις του μουσείου, συγκαταλέγεται και ένα καλαίσθητο έντυπο με τίτλο, στην εμπρόσθια όψη, The Benaki Museum. The Yannis Pappas Sculpture Studio, ενώ στην οπίσθια δίνονται, σε 15 σειρές, πληροφορίες, και πάλι στην αγγλική γλώσσα, για το μουσείο και τον γλύπτη - ζωγράφο. Δεν γνωρίζουμε αν η διεύθυνση του μουσείου εγκρίνει την έκδοση και κυκλοφορία διαφημιστικού υλικού γραμμένου αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Είμαστε, όμως, σίγουροι ότι ο πρώην διευθυντής του μουσείου, Αγγελος Δεληβορριάς, κορυφαίος αρχαιολόγος και μουσειολόγος, δεν θα επέτρεπε αυτή την τακτική, που απαξιώνει προκλητικά την ελληνική γλώσσα, αγνοώντας, παράλληλα, το ελληνικό κοινό στην ίδια την πατρίδα του. Ο ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ

ΦΩΤΟγραφήματα

Όταν ο θρακικός Μητρουσίου έπιανε το όνειρο της Δ Εθνικής

Τ

έτοιες μέρες πριν 30 χρόνια.16 Ιουνίου 1991 στο Γήπεδο του Βαλτερού. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Δημήτρης Τζουμαλάκης αριστερά απονέμει τον κύπελλο του πρωταθλητή του Β΄ ομίλου της ΕΠΣ Σερρών στον αρχηγό του Θρακικού Μητρουσίου Σούλη Σιάκκα υπό το βλέμμα του επόπτη Γιώργου Φωτιάδη, λίγη ώρα πριν τον εθιμοτυπικό αγώνα μπαράζ μεταξύ των δύο ομάδων που είχαν αναδειχθεί πρωταθλητές στους δύο ομίλους της πρώτης κατηγορίας της ΕΠΣ Σερρών και ανήλθαν στη Δ Εθνική. (Από το αρχείο του δημοσιογράφου Δημήτρη Νάτσιου). Δ.Ν.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ

Εκδότης – Ιδιοκτήτης: ΔΗΜ. ΑΛ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Διευθυντής: ΔΗΜ. ΑΛ. ΑΡΑMΠΑΤΖΗΣ ΑρχισυνταξΙα: Αλέξανδρος Αραμπατζής ΣυντΑκτες: Βούλα Αγκαθά, Δημήτρης Νάτσιος ΑρθρογρΑφοι - ΣχολιογρΑφοι: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Δημήτριος Αραμπατζής, Αθανάσιος Αραμπατζής, Αλέξανδρος Αραμπατζής, Κων/νος Τσαρτσάρης, Χρυσάνθη Ιακώβου, Ελευθερία Ξενοδόχου, Χρήστος Κατσαρός ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ - σελιδοποιηση: Δέσποινα Αρναούτογλου ΕΚΤΥΠΩΣΗ: Νίκος Καραγκιόζης ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ: Κατερίνα Σταυρακίδου ΓΡΑΦΕΙΑ: Βενιζέλου 177 – Σέρρες Τ.Κ. 62 131 ΤΗΛ.: 23210 - 46380 FAX: 23210 - 45200

e-mail: sertharros@yahοo.gr www.sertharros.gr

ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ: ΤΗΛ. 23210 - 46380 ΕΤΗΣΙΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ Υπουργείων 500 €+ Φ.Π.Α. Τραπεζών 500 €+ Φ.Π.Α. Εταιριών Ν.Π.Ι.Δ. & Ν.Π.Δ.Δ. 500 €+ Φ.Π.Α. Δήμων 500 €+ Φ.Π.Α. Συλλόγων, Σωματείων 200 €+ Φ.Π.Α.

Φίλε Κριέ, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, απολαμβάνεις στιγμές τρυφερότητας και αγάπης στο χώρο του σπιτιού, βρίσκεις τις λύσεις που χρειάζεσαι για θέματα που ίσως προκύψουν στην οικογένεια, αλλά και για υποθέσεις που σε απασχολούν από παλιά! Μπορεί πλέον, να διορθώσεις με περισσότερη ευκολία και να βελτιώσεις οικογενειακές σχέσεις, με ποικίλους τρόπους! Επίσης, θέματα με ακίνητα, λύνονται αυτήν την περίοδο!

Αγαπητέ Ταύρε, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, ετοιμάσου για μπόλικες επαφές, συζητήσεις, μηνύματα, τηλεφωνήματα, νέες γνωριμίες και μετακινήσεις! Επιπλέον, μία προβληματική σχέση με κάποιο μακρινό συγγενή, αδερφό ή γείτονα, λύνεται τώρα, με ποικίλους τρόπους! Γενικά, έρχονται πολύ καλά νέα και ειδήσεις, που σε χαροποιούν, αλλά και ευκαιρίες να αναδείξεις και να εκμεταλλευτείς την πειθώ και την οξυδέρκεια σου, σε όλες σου τις επαφές!

Φίλε Δίδυμε, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, εκμεταλλεύεσαι τα φυσικά σου χαρίσματα, δηλαδή τα ικανά και πλούσια εκφραστικά σου μέσα, όπως και την επικοινωνιακή σου ικανότητα και καταφέρνεις έτσι, να αρπάξεις ευκαιρίες, ώστε να νιώσεις και πάλι σιγουριά, αυτοπεποίθηση και ουσιαστική ηρεμία! Πολλές από τις επιθυμίες σου τώρα θα εκπληρωθούν, αρκεί μόνο να προσέξεις την τάση σου για διατροφικές υπερβολές, που μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα αύξηση βάρους!

Αγαπητέ Καρκίνε, με την είσοδο του Ήλιου στο δικό σου ζώδιο σήμερα, σε χαρακτηρίζει αυτοπεποίθηση, καλοπροαίρετη συμπεριφορά, συναίσθημα, λάμψη, έμπνευση και γοητεία! Μπορείς πλέον να διεκδικήσεις τους στόχους σου, χρησιμοποιώντας τα μαγευτικά εκφραστικά σου μέσα, τον ικανό σου λόγο και το επικοινωνιακό σου ταλέντο! Μπορείς πλέον να ξεπεράσεις προβλήματα και δυσκολίες και επιπλέον εκπληρώνεις στόχους και επιθυμίες!

Αγαπητέ Λέοντα, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, αλλάζεις πρόσωπο και από ένας άνθρωπος εκδηλωτικός και κοινωνικός, επικεντρώνεσαι πλέον στην διαίσθηση και το συναίσθημα σου, τα επιστρατεύεις σε κάθε σου κίνηση και δράση και σίγουρα, θα σου δείξουν τον σωστό δρόμο! Μπορείς τώρα, να συνειδητοποιήσεις τα συναισθήματα σου και τις ανάγκες σου και με οδηγό το ένστικτο σου, να προωθήσεις παρασκηνιακά τους στόχους, τους σκοπούς και τις επιθυμίες σου, με επιτυχία!

Αγαπητέ Παρθένε, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, δένεσαι περισσότερο συναισθηματικά με τους φίλους σου, όμως και εκείνοι, σε βοηθούν με συμβουλές και πράξεις, στην εκπλήρωση ενός μεγάλου ονείρου ή στόχου σου! Πέρασε σήμερα όσο καλύτερα μπορείς με τον περίγυρο σου και πες επιτέλους όχι στην μοναξιά! Επιπλέον έρχεται η αλλαγή που ήθελες τόσο καιρό και καταφέρνεις, χωρίς καν να προσπαθήσεις, να ενδυναμώσεις και να βελτιώσεις φιλικές σχέσεις!

Φίλε Ζυγέ, σήμερα, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, μπορείς πλέον να ακολουθείς άφοβα το συναίσθημα σου, αλλά πάντα σε συνεργασία με την λογική σου και θα πετύχεις πολλούς από τους στόχους, τους σκοπούς και τις φιλοδοξίες σου, υλοποιώντας σχέδια! Είσαι σαφώς ικανός, αξιοθαύμαστος και κερδίζεις με την καλοπροαίρετη στάση σου, την εκτίμηση, τον θαυμασμό και τον σεβασμό των άλλων! Διορθώνεις κάθε λάθος εικόνα είχες δημιουργήσει μέχρι τώρα, στους γύρω σου!

Αγαπητέ Σκορπιέ, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, σε χαρακτηρίζει ενέργεια, κέφι, χαρά, ανεμελιά και αισιοδοξία και σίγουρα θα περάσεις υπέροχα! Τώρα είναι η ιδανική στιγμή, για επαφές, για νέες γνωριμίες, για εξόδους ή ακόμα και για την οργάνωση ή πραγματοποίηση ενός ταξιδιού! Επιπλέον μπορείς να αναμένεις ένα καλό νέο ή είδηση, που θα σε χαροποιήσεις και θα ανανεώσει την ζωή σου! Η τύχη είναι με το μέρος σου, σε κάθε σου δράση!

Φίλε Τοξότη, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, νιώθεις πλέον, πως πατάς γερά τα πόδια σου στη γη και εκπληρώνεις ουσιαστικές επιθυμίες, αφού μετατρέπεις την θέληση, σε πράξη! Επιπλέον, μία είδηση, μία συγκυρία, ένα ξαφνικό νέο ή ένα γεγονός, θα σου δώσουν την αυτοπεποίθηση που την προηγούμενη περίοδο! Τα κεκτημένα σου πλέον είναι προστατευμένα και επίσης έχεις τώρα την ευκαιρία να ασχοληθείς με την εμφάνιση σου και κυρίως με την ισορρόπηση βάρους!

Αγαπητέ Αιγόκερε, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, είναι η ιδανική μέρα, για να βελτιώσεις και να διορθώσεις διαπροσωπικές σχέσεις, συναναστροφές και επαφές! Μην φοβηθείς να υποστηρίξεις τις απόψεις σου τώρα, αφού οι άλλοι είναι σίγουρα πιο δεκτικοί και αυτό, γιατί είσαι αγαπητός, κοινωνικός, ευγενικός και διαλλακτικός! Θα νιώσεις σίγουρα δημοφιλής, ιδιαίτερα συμπαθής και περιζήτητος στον περίγυρο σου!

Φίλε Υδροχόε, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, βελτιώνεις στο έπακρο την καθημερινότητα σου, καταφέρνεις και οργανώνεις ορθά τον χρόνο σου, τακτοποιείς εκκρεμότητες και υποχρεώσεις, αλλά επιπλέον κάνεις και θετικές αλλαγές σε εμφάνιση, σε διάθεση και φυσική κατάσταση! Επίσης, καταφέρνεις να βελτιώσεις την κοινωνική σου ζωή, με ποικίλους τρόπους, αλλά κυρίως λόγω των αξιοθαύμαστων εκφραστικών σου μέσων!

Φίλε Ιχθύ, με την είσοδο του Ήλιου στον Καρκίνο σήμερα, η τύχη είναι σήμερα με το μέρος σου σε ό,τι κι αν κάνεις! Διεκδικείς επιθυμίες, στόχους και φιλοδοξίες και πετυχαίνεις! Ο περίγυρος σου σε γεμίζει με επαίνους, ζεστασιά, κομπλιμέντα και λόγια θαυμασμού! Σίγουρα θα περάσεις πολύ όμορφα, είσαι το επίκεντρο της προσοχής, κεφάτος, απόλυτα δημιουργικός, δημοφιλής και έχεις μία ακαταμάχητη λάμψη!


CMYK

CMYK

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

τοπικά

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021Οι προτάσεις του Δήμου Ηράκλειας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» Περιβάλλον, υποδομές, εξωστρέφεια οι στοχεύσεις μας δηλώνει ο Γ. Κουτσάκης Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

Γ

ια τις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Ηράκλειας για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μιλά στο «Σ.Θ.» ο δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης. Αφορούν, όπως εξηγεί, παρεμβάσεις για την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την ΔΕΥΑΗ, την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου και την εξωστρέφεια του Δήμου με τη δημιουργία Γραφείου Πληροφόρησης Οικοτουρισμού στο Λιθότοπο αλλά και την ανταλλαγή επισκέψεων νεολαίων. Ποια είναι η στόχευσή σας και η φιλοσοφία σας στις προτάσεις που καταθέσατε για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» Ναι έχουμε ολοκληρώσει τις προτάσεις μας για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Είμαστε ακριβώς στο πλαφόν που έχει οριοθετήσει το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους Δήμους της δικής μας δυναμικότητας, από πλευράς πληθυσμού. Μας αναλογούν 12 εκατομμύρια ευρώ, αυτή είναι η κοστολόγηση προτάσεων, είμαστε εκεί. Δεν προτείνουμε εξωφρενικά ποσά, προτείνουμε ποσά που μπορούν να υλοποιήσουν τους στόχους μας και οι στόχοι αυτοί αφορούν τομείς που είχαμε εξαγγείλλει στο πρόγραμμα μας. Αφορούν την ενίσχυση της αγροτικής οδοποιίας, τη ΔΕΥΑ με τα έξυπνα υδρόμετρα, δηλαδή υδρόμετρα που δεν θα επιτρέπουν υπερβολικές καταναλώσεις νερού - για να μην είναι κοστοβόρα για τη λειτουργία της επιχείρησης. Αρχίσαμε να ξεκλειδώνου-

με το πρόβλημα της ΔΕΥΑ, Μας ήρθε η πρώτη χρηματοδότηση ύψους 323 χιλιάδων ευρώ. Είναι ένα δάνειο που έχει συνάψει ο Δήμος με το Υπουργείο Εσωτερικών για να απαλυνθούν τα προβλήματα της ΔΕΥΑΗ. Είναι το πρώτο βήμα, περιμένουμε και το δεύτερο που θα είναι ανακοινώσιμο σε κάποιες ημέρες. Αν συμβεί αυτό, να ξέρουν οι δημότες μας θα είναι μία πολύ ικανοποιητική εξέλιξη και αυτό θα το δουν ως καταναλωτές στους λογαριασμούς τους μελλοντικά. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό για τη ΔΕΥΑΗ είναι το θέμα που αφορά κυρίως την κοινότητα του Ποντισμένου, όπου υπήρχαν πολλά κρούσματα Δυτικού Νείλου στο παρελθόν. Προτείνουμε την χρηματοδότηση μελέτης για την εξυγίανση του ρέματος του Ποντισμένου. Την κοινότητα Ποντισμένου την διασχίζει ένα ρέμα που είναι πηγή μόλυνσης, όπου αναπαράγονται κουνούπια και αυτά φέρνουν τον ιό του Δυτικού Νείλου. Στόχος μας να εξυγιάνουμε το ρέμα για να μην υπάρχουν προβλήματα. Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Επίσης στόχος μας είναι η χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελέτης, πάντα μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», για την αποχέτευση της Ηράκλειας. Σε λίγο καιρό θα δουν οι δημότες να υλοποιούμε το έργο και να λύνουμε το πρόβλημα της αποχέτευσης των λυμάτων του οικισμού της Ηράκλειας, τα οποία θα προωθηθούν στον βιολογικό καθαρισμό που βρίσκεται μεταξύ Βαλτερού και Γεφυρουδίου. Θα περάσουμε σε μία άλλη φάση εξυγίανσης του περιβάλλοντος του Δήμου, αυτό είναι το

ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΑΞΟΝΙΚΟΣ & ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Τ. ΟΡΔΟΥΔΗΣ - Γ. ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΟΣ Ιατροί Ακτινοδιαγνώστες Τηλ.: 23210-83030 / Βενιζέλου 117, Σέρρες info@idtomografia.gr / www.idtomografia.gr

πρώτο βήμα. Επίσης έχουμε προτείνει την επέκταση του Δημαρχείου, γιατί ο χώρος είναι συμφορημένος, οι υπάλληλοι δεν μπορούν να δουλέψουν με άνεση. Εκτός αυτού προτείνουμε το κτήριο της Κοινωφελούς επιχείρησης, να εκσυγχρονιστεί και να χρησιμοποιηθεί για τις στεγαστικές και λειτουργικές ανάγκες του Δήμου. Προτείνουμε επίσης παρεμβάσεις σε ανοικτούς χώρους, όπως είναι τα γήπεδα μπάσκετ που έχουν τα σχολεία. Με μία εγκύκλιο, μετά από ένα ατύχημα που είχε συμβεί πριν δυο χρόνια στη Σάμο στο οποίο χάθηκε ένας μαθητής, είχε απαγορευτεί η χρήση των ανοικτών χώρων εξαιτίας των στατικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι μπασκέτες. Προτείνουμε την ανακατασκευή όλων των γηπέδων, την βελτίωση της στατικότητας, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα. Προτείνουμε δηλαδή μία σειρά από παρεμβάσεις, εκεί που υπάρχουν προβλήματα και είμαι σίγουρος ότι αυτές θα τις αποτυπώσουν οι δημότες μας. Επιπλέον στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προτείνουμε την ηλεκτροκίνηση των οχημάτων, είτε έργου, είτε κίνησης του Δήμου, περίπου 10 στον αριθμό που επίσης δίνουν και κάποια προνόμια στον Δήμο μας στο Σύμφωνο Δημάρχων για την κλιματική αλλαγή και στον τομέα της μείωσης των εκπομπών των ρύπων. Σημαντική επίσης πρόταση μας είναι οι γωνίες ανακύκλωσης και η διαχείριση των Βιολυμάτων των νοικοκυριών όπου πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε να διαχειριζόμαστε τα λύματα ξεκινώντας από την κουζίνα των σπιτιών. Ένας άλλος στόχος μας είναι να λειτουργήσει το οικοσύστημα της λίμνης Κερκίνης, αυτό που μας αφορά στο λιμανάκι του Λιθοτόπου. Έχουμε ξεκινήσει το σχεδιασμό για να λειτουργήσει το Γραφείο Πληροφόρησης Οικοτουρισμού. Θέλουμε να λειτουργήσουμε ένα πληροφοριακό κέντρο στο Λιμάνι, ώστε όταν έρχεται ο επισκέπτης να πληροφορείται τι του προσφέρει η περιοχή.

Στην αρχή της θητείας μου βρέθηκα στις Βρυξέλλες, συμμετέχοντας με άλλους συναδέλφους μου από την Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Φιλανδία, σε μία συνάντηση που σκοπό και στόχο είχε να αναπτύξουμε τους δικούς μας τόπους οικονομικά και τουριστικά, γιατί αυτοί οι συνάδελφοι έχουν λίμνες στις περιοχές τους. Είχαμε συναντηθεί για το πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάποια προγράμματα. Το πρώτο είναι ένα πρόγραμμα που αφορά νεολαίους, οι οποίοι θα συναντηθούν ως το 2023 και στην Ελλάδα και την δική μας περιοχή. Θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα Erasmus, που αφορά τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον - η δημιουργικότητα του ανθρώπου πως επηρεάζει το περιβάλλον. Η δεύτερη δράση που θα προκύψει από αυτές τις συναντήσεις και είναι πολύ σημαντική, είναι η ανταλλαγή του ΕΠΑΛ της Ηράκλειας με τα ανάλογα σχολεία αυτών των περιοχών. Το λέω αυτό γιατί στοχεύουμε στις δράσεις της νεολαίας. Ανοίγει τεράστιους ορίζοντες και νομίζω ότι πρέπει να το αγκαλιάσουμε με κάθε θέρμη το πρόγραμμα αυτό. Βέβαια για το ΕΠΑΛ Ηράκλειας δεν είναι η μόνη δράση που θα υλοποιηθεί. Είχε προγραμματιστεί, αλλά αναβλήθηκε λόγω πανδημίας.

Τους επομένους μήνες θα υλοποιηθεί δράση με το αγροτικό Γυμνάσιο του Ποζάρεβιτς στη Σερβία. Όπως είναι γνωστό, ο δικός μας δήμος έχει αδελφοποιηθεί με τον δήμο αυτό, όταν ήμουν πρόεδρος στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου και με τις επισκέψεις που είχαμε κάνει τότε. Πρόσφατα πήραμε πρωτοβουλίες με τον νυν δήμαρχο της Σερβικής πόλης, στην οποία είχε εκτοπιστεί πληθυσμός από την Ηράκλεια το 1916. Το Αγροτικό Γυμνάσιο του Ποζάρεβιτς με το δικό μας ΕΠΑΛ θα έχουν συναντήσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η φροντίδα για τους νεολαίους. Πιστεύω ότι από εδώ και πέρα ανοίγουν οι δρόμοι και για το Γενικό Λύκειο και για τα Γυμνάσια του Δήμου μας και τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Νομίζω ότι είναι υλοποιήσιμοι στόχοι, δίνοντας και μία άλλη εικόνα όταν θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται. Γιατί εκτός από το εκπαιδευτικό κομμάτι που έχει ενδιαφέρον, μην ξεχνάμε ότι παράγουν και οικονομία. Απ' ό,τι παράγουν αυτές οι επισκέψεις, θα παίρνουμε το χρήσιμο και θα το εφαρμόζουμε. CMYK
ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

τοπικά

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021

Αναμένεται η λήψη νέων μέτρων στον Προμαχώνα Για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών

Τ

η λήψη συγκεκριμένων μέτρων με στόχο την αποσυμφόρηση του τελωνειακού σταθμού του Προμαχώνα και την ταχύτερη διέλευση των αυτοκινήτων, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ. Στη συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα παρατηρείται καθυστέρηση με τη διέλευση των αυτοκινήτων στο ελληνικό έδαφος όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Ο μεθοριακός σταθμός είναι ανοιχτός όλο το 24ωρο αλλά σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη οι ώρες αιχμής είναι κυρίως το πρωί 10.00 με 14.00 και το απόγευμα 17.00 με 20.00 οπότε και σχηματίζονται ουρές στη βουλγαρική πλευρά. Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε ακόμα πως είναι λογικό να υπάρχουν καθυστερήσεις όταν σε καθημερινή βάση διέρχονται περί τα 5.000 οχήματα (εκτός των λεωφορείων), και σε όλους τους επιβαίνοντες πρέπει να γίνει έλεγχος των υγειονομικών εγγράφων τους, ενώ σε κάποιους γίνονται και δειγματοληπτικά τεστ. Σύμφωνα με στελέχη της αστυνομίας του Προμαχώνα εκείνο που αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες μέρες και με χρονικό ορίζοντα τα τέλη του μήνα, είναι η δημιουργία νέων διόδων για την είσοδο των αυτοκινήτων στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να γίνεται πιο γρήγορα ο απαιτούμενος έλεγχος των ταξιδιωτικών και υγειονομικών εγγράφων όλων των επιβατών. Επίσης, αναμένεται να αυξηθεί και η αστυνομική δύναμη στον τελωνειακό σταθμό, κατά είκοσι τουλάχιστον άτομα, που θα επιφορτιστούν με τον έλεγχο των αυτοκινήτων. Ήδη, αυτές τις μέρες, έχουν μεταφερθεί στο τελωνείο οι οικίσκοι που θα στηθούν στις νέες διόδους, ενώ ξεκίνησαν και τα απαραίτητα έργα για τη λειτουργία των σταθμών εισόδου. Όπως επισημαίνεται από τη μεριά των τελωνειακών αρχών πρόθεση των εμπλεκόμενων φορέων είναι οι νέοι δίοδοι να τεθούν σε λειτουργία περί τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, εφόσον πρωτίστως ολοκληρωθούν οι συνδέσεις όλων των ηλε-

κτρονικών συστημάτων μετά και την απαραίτητη συνεργασία που επιβάλλεται να υπάρχει με τις Βουλγαρικές αρχές. Από νωρίς σήμερα το πρωί παρατηρείται ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση των αυτοκινήτων και ήδη ξεκίνησαν να σχηματίζονται ουρές που εντός της ημέρας αναμένεται να μεγαλώσουν. Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που είναι αργία και για τη γειτονική χώρα σε συνδυασμό με τους τουρίστες που εισέρχονται στην Ελλάδα για πολυήμερες διακοπές, αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τον αριθμό των εισερχόμενων αυτοκινήτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχςης Παν. Σπυρόπουλος

Βουλγαρία - Ελλάδα κάθε Σαββατοκύριακο

Πλέον κάθε Σαββατοκύριακο εκατοντάδες Βούλγαροι που διατηρούν σπίτια στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στις τουριστικές - παραθαλάσσιες περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας. Διέρχονται από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα προκειμένου να επισκεφθούν τις οικογένειές τους που διαμένουν στις εξοχικές κατοικίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού όπως ο επιχειρηματίας Πλάμεν Μπαζβλάκοβ ζει και εργάζεται στη Σόφια. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια διατηρεί εξοχική κατοικία στη Νέα Πέραμο Καβάλας του δήμου Παγγαίου. Στις αρχές Ιουνίου μετέφερε την οικογένειά του, τη γυναίκα του και τα τρία παιδιά του στο σπίτι τους στη Νέα Πέραμο. Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ανέφερε ότι καθυστέρησε πάνω από δυο ώρες στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα λόγω του μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων. Υπογραμμίζει ωστόσο πως οι καθυστερήσεις αυτές είναι εν μέρει δικαιολογημένες όταν τόσο οι Βουλγαρικές αλλά κυρίως οι Ελληνικές αρχές έπρεπε να εξετάσουν, στην περίπτωση της οικογένειας του για παράδειγμα, όλα τα υγειονομικά έγγραφα (PCR test και PLF) και όταν έπρεπε να παραπέμψουν σε δειγματοληπτικό τεστ κάποιον ακόμα κι αν είχε κάνει εμβόλιο. Τώρα, ο ίδιος, κάθε Παρασκευή μετακινείται από τη Σόφια στη Νέα Πέραμο για να δει την οικογένειά του και επιστρέψει πίσω νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Δεν κρύβει ωστόσο την κούρασή του για τις ώρες αναμονής που θα πρέπει να περιμένει στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Ανάλογο πρόβλημα και στη Νυμφαία Την ίδια ώρα ανάλογο είναι το πρόβλημα και στο συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας όπου επίσης παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στη διέλευση των αυτοκινήτων. Το συνοριακό φυλάκιο στην Π.Ε. Ροδόπης, σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ παραμένει ανοιχτό από τις 07.00 το πρωί έως τις 23.00 το βράδυ, αλλά κι εδώ το πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού και οι μικρός αριθμός διόδων, όπως τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ Θανάσης Τσώνης. Υπογραμμίζει, ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι δίοδοι εισόδου προς την Ελλάδα προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που διέρχονται από τη Νυμφαία σχηματίζοντας σε πολλές περιπτώσεις ουρές χιλιομέτρων εντός του βουλγαρικού εδάφους. Μόνο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο τα αυτοκίνητα σχημάτισαν ουρές που έφταναν τα τρία χιλιόμετρα, ενώ η αναμονή έφτανε μέχρι και τις δυο με δυόμιση ώρες. Η καθυστέρηση αυτή αποδίδεται κι εδώ, όπως στον Προμαχώνα, στον χρόνο που απαιτείται για να ελεγχθούν τα υγειονομικά και λοιπά έγγραφα των ταξιδιωτών στα σύνορα, με την απαραίτητη διασταύρωση των αντίστοιχων εγγράφων που απαιτούνται για να ταξιδέψουν από τη Βουλγαρία στη Ελλάδα. Στην καθυστέρηση αυτή πρέπει να προστεθεί, αν και σε πολύ

μικρότερο βαθμό, ο χρόνος της λήψης των δειγματοληπτικών τεστ που γίνονται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στους εισερχόμενους ταξιδιώτες στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί. Επίσης, σε αντίθεση με το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, η Νυμφαία δε λειτουργεί

όλο το 24ωρο με συνέπεια όσοι ταξιδιώτες δεν προλάβουν να εισέλθουν στη χώρα μας, να πρέπει να διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητά τους, για να μην χάσουν τη σειρά τους ή να επιστρέψουν πίσω. Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕΒ. Λωλίδης

80 στρέμματα έκαψε η φωτιά στα Ν. Κερδύλια Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Έ

σβησε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Ιουνίου κοντά στα Ν. Κερδύλλια της Π.Ε Σερρών και έκαψε 80 στρέμματα χορτολιβαδικής βλάστησης και πουρναριών. Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών αποδείχθηκε σωτήρια αφού σε τρεισήμισι περίπου ώρες αποσόβησαν τον κίνδυνο επέκτασης σε κοντινούς οικισμούς . Η πυρκαγιά εκτείνονταν σε έξι διάσπαρτες εστίες, πέντε νότια της Εγνατίας Οδού και μια βόρεια. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 20 Πυροσβεστικά οχήματα με 40 άντρες καθώς και πεζοπόρο τμήμα. Επίσης συνέδραμαν με μηχανήματα έργου και υδροφόρες γειτονικοί δήμοι. Στο τόπο εκδήλωσης της πυρκαγιάς παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις υπό το φόβο αναζωπυρώσεων. Πηγή: ΕΡΑ Σερρών- Δέσποινα Γιαννακίδου


CMYK

CMYK

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

τοπικά

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021Ο Ύμνος των Σερρών στη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Ανδρέου στις 29 Ιουνίου Με λαμπρό τρόπο θα εορταστούν τα φετεινά "Ελευθέρια"

Μ

ε τον πιο λαμπρό τρόπο θα γιορτάσει ο Δήμος Σερρών την 108η επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών αφήνοντας το δικό του στίγμα στον εθνικό εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη φετινή διπλή επέτειο θα κορυφωθούν στις 29 Ιουνίου παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με μία μεγάλη συναυλία με τον Σερραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου στο Πάρκο Ηρώων. Για τη μεγάλη εορταστική συναυλία παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλειος Κατιρτζόγλου και η Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη. «Τις ημέρες αυτές είναι σε εξέλιξη οι σημαντικές εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει ο Δήμος μας για τα Ελευθέρια 2021. Τα φετινά Ελευθέρια συνδυάζονται με την Επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, για τον λόγο αυτό και θα πραγματοποιηθούν με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Οι εκδηλώσεις πρόκειται να ολοκληρωθούν με την επετειακή συναυλία που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών, σε συνεργασία με την Κ.Ε.ΔΗ.Σ., η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 στο πάρκο Ηρώων των Σερρών. Στον συγκεκριμένο χώρο αυτές τις ημέρες τελούνται εργασίες, ώστε το πάρκο να αποκτήσει την παλιά του αίγλη», ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο κ.Κατιρτζόγλου. «Η εκδήλωση, την οποία θα μπορούν να την παρακολουθήσουν δωρεάν οι Σερραίοι μετά από απόφαση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη, θα μας δώσει την ευκαιρία να ξανασυστηθούμε με αυτό τον χώρο, ο οποίος επί πολλά χρόνια ήταν εγκαταλελειμμένος. Επίσης τη συναυλία θα παρακολουθήσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου», τόνισε ο κ.Κατιρτζόγλου επισημαίνοντας ότι θα τηρηθούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού. Με τη σειρά της η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Σερρών (Κ.Ε.ΔΗ.Σ.) κ. Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη τόνισε: «Θα πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι λόγω της παρουσίας CMYK

της Προέδρου της Δημοκρατίας τα μέτρα θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα και η προσέλευση θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 20.00, μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας. Για την είσοδο στον συναυλιακό χώρο πρέπει όσοι προσέλθουν να επιδεικνύουν την πρόσκληση και είτε το αρνητικό Self Test της ίδιας ημέρας είτε τη βεβαίωση διπλού εμβολιασμού», τόνισε η κυρία Παλάζη. Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου, ο Γιώργος Ανδρέου θα παρουσιάσει στο πρώτο μέρος της συναυλίας, στην ολοκληρωμένη του μορφή, το έργο “Το τέλος της παιδικής ηλικίας - μνήμη Σερρών”, που αποτελείται από ορχηστρικές συνθέσεις και τραγούδια. Δύο τραγούδια είναι σε στίχους Θοδωρή Γκόνη, ένα σε στίχους του συνθέτη, ενώ έχει μελοποιηθεί και ένα ποίημα του σημαντικού Σερραίου λογοτέχνη, ιστορικού και λαογραφικού μελετητή Γιώργου Καφταντζή. «Ξεχωριστή στιγμή του έργου “Το τέλος της παιδικής ηλικίας - μνήμη Σερρών” αποτελεί ο “Ύμνος των Σερρών”, σε στίχους του συνθέτη, στην εκτέλεση του οποίου συμμετέχει η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Σερρών. Ο ύμνος θα ακουστεί για πρώτη φορά από τα παιδιά του Μουσικού, ένα σχολείο το οποίο και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή του», ανέφερε η πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Σ.Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τραγούδια του Γιώργου Ανδρέου με διαχρονική διαδρομή, αγαπητά στο πανελλήνιο ακροατήριο. Ερμηνεύουν οι διακεκριμένοι ερμηνευτές Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γιάννης Κότσιρας, Κορίνα Λεγάκη. Συμμετέχει ο Σερραίος νέος ερμηνευτής Νίκος Αλεξιάδης. Διαβάζει ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Λαγούτης. Το κείμενο “Οι Σέρρες μέσα στον χρόνο” έχει γράψει η σημαντική και με πανελλήνια αναγνώριση Σερραία φιλόλογος Αλεξάνδρα Μπαϊρα. Η ορχήστρα στελεχώνεται από λαμπρούς δεξιοτέχνες της ελληνικής μουσικής: Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο), Στέργιος Γαργάλας (βιολί), Βαγγέλης Καλαμάρας (τύμπανα), Μανώλης Καραντίνης (μπουζούκι), Βαγγέλης Καρύπης (κρουστά), Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), Μιχάλης Πορφύρης (τσέλο). Στο πιάνο ο συνθέτης. Ο κ. Κατιρτζόγλου αναφέρθηκε στη διαδικασία της δωρεάν διάθεσης των προσκλήσεων: «Η είσοδος στη συναυλία θα

γίνεται μόνο με προσκλήσεις, οι οποίες θα διατίθενται στα γραφεία της ΚΕΔΗΣ, Εθνικής Αντίστασης 34, τηλ. 2321068900 και στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Σερρών τηλ. 2321350112, ενώ ειδικό stand θα στηθεί μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο των Σερρών, προκειμένου να διατίθενται προσκλήσεις για τη συναυλία τις ώρες και ημέρες λειτουργίας της αγοράς. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη μεγάλη αυτή συναυλία θα πρέπει να το δηλώσουν ηλεκτρονικά και συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα serres2021.gr και tickets2021. serres.gr όπου και θα συμπληρώσουν το ονοματεπώνυμο και τον Α.Μ.Κ.Α. τους. Στη συνέχεια θα μεταβούν σε ένα από τα τρία σημεία διάθεσης, προκειμένου να παραλάβουν την πρόσκλησή τους δηλώνοντας τον Α.Μ.Κ.Α.». Στη συναυλία θα τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ για τις προσελεύσεις στους χώρους θεαμάτων και ακροαμάτων. Η είσοδος των προσκεκλημένων στον χώρο της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί στις 20:00, ώστε η προσέλευση να είναι σταδιακή και ελεγχόμενη. Όλοι οι εισερχόμενοι πρέπει να φοράνε μάσκες και να επιδεικνύουν στην είσοδο το αρνητικό Self Test είτε τη βεβαίωση διπλού εμβολιασμού. Για τη διευκόλυνση των προσκεκλημένων θα υπάρχει ελεύθερος χώρος πάρκινγκ στον χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Ερμηνεύουν: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ Διαβάζει: ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΓΟΥΤΗΣ Μουσικοί:ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, Πιάνο. ΤΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ,

Ακορντεόν ΜΑΝΟΣ ΑΧΑΛΙΝΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, Κλαρίνο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΑΡΓΑΛΑΣ, Βιολί ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, Τύμπανα ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΗΣ, Μπουζούκι ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΥΠΗΣ, Κρουστά ΓΙΩΤΗΣ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ, Μπάσο

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ, Τσέλο ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΤΡΟΝΙΚΟΛΟΣ. ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΡΕΠΑΣ. EΠΙΜΕΛΕΙΑ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ: PROSPERO ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΚΗ www.prospero. com.gr

Στον αέρα η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Σερρών serres2021.gr

Σ

ε λειτουργία τέθηκε η νέα ιστοσελίδα serres2021. gr του Δήμου Σερρών, η οποία είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Στον νέο διαδικτυακό χώρο θα παρέχεται διαρκής και άμεση ενημέρωση με αναλυτικές πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό για όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις του Δήμου Σερρών κατά την εμβληματική αυτή χρονιά. «Δημιουργήσαμε τον ιστότοπο serres2021, ώστε να αποτελέσει έναν χώρο ανάδειξης των γεγονότων της τοπικής ιστορίας αλλά και ισχυρών προσωπικοτήτων των Σερρών, που είναι αφενός συνδεδεμένα με το 1821 αφετέρου με την περίοδο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα», αναφέρει ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης χαιρετίζοντας την έναρξη της νέας ιστοσελίδας. «Η επέτειος των 200 ετών προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία για να τοποθετήσουμε στη θέση που τους αρμόζει τόσο τις Σέρρες όσο και τους Σερραίους, που άφησαν ισχυρό το

στίγμα τους στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και στη σύγχρονη ελληνική ιστορία», τονίζει ο κ.Χρυσάφης. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής, «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» Βασίλειο Κατιρτζόγλου, η νέα ιστοσελίδα serres2021.gr πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και θα ανανεώνεται σε καθημερινή βάση, ώστε να αποτελέσει έναν δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες, σύμφωνα και με τους άξονες δράσης της Επιτροπής. Σημειώνεται ότι στον ιστότοπο λειτουργεί ειδική εφαρμογή για την κράτηση θέσεων για τη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Ανδρέου «Το τέλος της παιδικής ηλικίας – Μνήμη Σερρών» που διοργανώνει ο Δήμος Σερρών για τα «Ελευθέρια 2021» την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 στο πάρκο Ηρώων.
η Ρουμπρίκα

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021

Γράφει ο Δημ. Αλ. Αραμπατζής

 ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! Σάββατο σήμερα, 19, Μνήμη Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου, Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου, Αγίου Ζωσίμου μάρτυρος, αύριο Κυριακή 20, Γιορτή του πατέρα, Πεντηκοστή, Αγίου Μεθοδίου Ιερομάρτυρος, Αγίου Μάρτυρος Έκτορος και τη Δευτέρα 21 του Ιούνη, του σωτηρίου έτους 2021, Αγίου Πνεύματος, Αγίου Αφροδισίου. Χρόνια πολλά και καλά, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά, χριστιανά στις εορτάζουσες και εορτάζοντες. ***  Από το βιβλίο "Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ" τα παρακάτω χρονογραφήματα:

Με τη σημαία των ιδανικών

Αναμνήσεις και αναμνήσεις που μας φέρνουν τέτοιες εικόνες και στιγμές, καθώς φέρνουμε στη μνήμη μας εκείνο το «Μούσαις χάρισι θύε» που αναγράφεται στην προμετωπίδα του κεντρικού κτιρίου του Αριστοτελείου. Να θραύσουμε τις πύλες του, να εισέλθουμε νικηφόροι, να ψάξουμε να βρούμε την ποδιά του Ασκληπιού, την τήβεννο του δικαστή, να ριχθούμε στα εργαστήρια, στα αναγνωστήρια, στις βιβλιοθήκες, στις αίθουσες παραδόσεως, στα φροντιστήρια και στις ασκήσεις, για να πάρουμε τελικά το «χαρτί», ολοκληρώνοντας έτσι ας πούμε, τα όνειρα και τα ιδανικά μας γύρω από τις σπουδές, να ριχθούμε ύστερα στο στίβο της ζωής, για να κάνουμε πράξη όσα εκεί στη θεωρία μάθαμε. Να σώσουμε τον υπόδικο από τη βέβαια καταδίκη του, να μεταφέρουμε στη ζωή τον ετοιμοθάνατο, να ανυψώσουμε ουρανοξύστες, να μεταβάλλουμε την μορφολογία του εδάφους, να μορφώσουμε γενεές, να … να … Όνειρα και ιδανικά. Ενιαία και αδιαίρετα στο σημείο αυτό τα ιδανικά της νεότητάς κάθε εποχής. Σφίγγοντας το χέρι των ενθουσιασμένων νέων, των ποτισμένων με τα αγνά όνειρα και ευγενή ιδανικά, εύχομαι να τα κρατήσουν έτσι αγνά και ωραία, αν μπορέσουν και αν τους το αφήσουν, όσο μπορέσουν περισσότερο χρόνο. Να κρατήσουν, λοιπόν, ψηλά πάντα τη σημαία των ιδανικών. Είναι καλά και όμορφα τα ιδανικά. Όσοι τα έχουν και τα ζουν κατανοούν περισσότερο την συγκίνηση που προσφέρουν. Τα ιδανικά που, όταν συνταιριαστούν με την πράξη. Δίνουν την τελειότητα στη ζωή, πόσοι δεν θύουν. Άσχετο αν το επιτυγχάνουν. Και αυτό όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο. ΡΩΜΑΙΟΣ//31-10-1983 ***

Η τύχη - Που νάναι; Υπάρχει άραγε! - Μωρέ υπάρχει και παραυπάρχει Για την τύχη μου μιλώσαν φίλοι και συμπαθείς αναγνώστες της στήλης. Το λαχείο η πρώτη αφορμή. Ένας λιγνόκορμος γεροντάκος μοίραζε τα εκατομμύρια! Πόσοι δεν έγιναν πλούσιοι από το λαχείο, που τους ευνόησε η τύχη! Αχ αυτή η τύχη…! Μη βλέπεις τα «στραβά της τα ποδάρια κοίταζε την καλή της τύχη» φιλοσοφούσαν οι συντοπίτες μου για τους γάμους που γινόταν στο χωριό μου, όταν το άσχημο κορίτσι παντρευόταν λεβεντονιό και πλούσιο.

Καταλογίστε μας και αυτή την αδυναμία. Στο χώρο του ρομαντισμού και των ονείρων η μεγαλύτερή μας κινητικότητα. Πόσοι όμως άραγε δεν τρέφονται με όνειρα και ιδανικά; Η νιότη πρωτοπορεί πάντα στον τομέα αυτό. Ο κανόνας με τις εξαιρέσεις του και εδώ. Είναι βέβαια και οι απαθείς και αδρανείς. Χωρίς όνειρα και ιδανικά. Χωρίς φτερουγίσματα μέσα τους, χωρίς εξάρσεις στους νεανικούς τους ενθουσιασμούς. Μηδενιστές που μας αφήνουν ανεπηρέαστους. Στους νορμάλ αναφερόμαστε και εντοπίζουμε την περίπτωση. Συζήτηση με επιτυχόντες στις εισαγωγικές των Πανεπιστημίων. Αφορμή και ο σάλος για το νομό που πρόκειται να ψηφισθεί για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αν είναι καλό ή κακό το νομοσχέδιο είναι ένα άλλο κεφάλαιο, καθώς δεν θέλουμε να μπλέξουμε στην στήλη με την πολιτική. Στον κόσμο των υποψηφίων φοιτητών, αφού ακόμα δεν άρχισαν μαθήματα ή καλύτερα των πρωτοετών φοιτητών, στρεφόμεθα. Σύναξη επιτυχόντων. Τα λένε σε φιλική επινίκια συγκέντρωση. Μιλούν για την αγωνία που τράβηξαν σαν υποψήφιοι. Αγωνία που βάσταζε μήνες τώρα και για πολλούς δύο –τρία χρόνια τερματίσθηκε προχθές με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Δεν έχει σημασία αν δεν τερματίσθηκε για όλους, τερματίσθηκε πάντως για πολλούς. Το αποτέλεσμα των αποτελεσμάτων δεν έχει σημασία αν είναι δικαίωση της «σφραγίδας της δωρεάς» ή ανταμοιβή της επιμέλειας, ή ο θρίαμβος της τύχης! Σημασία έχει ότι ένας κόσμος εφήβων, ένας κόσμος αγωνιώδης, ενσαρκώνει τα ιδανικά του και δικαιώνει την θέση του ανάμεσα στην οικογένεια του και στην κοινωνία, που τον περιβάλει και που είναι γνωστός, με την επιτυχία του στις εισιτήριες εξετάσεις των ανώτατων Σχολών. Δικαίωση βέβαια που δεν την βρήκαν και ούτε θα την βρουν όλοι, όσοι την ονειρεύτηκαν και όσοι την αναζήτησαν, γιατί είναι ένα «ο» που γράφτηκε «ω», ένα συν που έγινε πλην, ένα γερούνδιο που έγινε σουπίνο και…και… Στα όνειρα τώρα και στα ιδανικά… Το γκρουπ των επιτυχόντων φοιτητών αγοριών και κοριτσιών, όλο χαρά, γέλιο και ικανοποίηση για τον άθλο του – γνωστή καθώς ήταν η ιδιότητά μας σε πολλά από τα μέλη του- μας περικύκλωσε για να μας μεταγγίσει τη χαρά του για τη νίκη του, για να την μεταφέρουμε εδώ στη στήλη μας. Σύντομος ο διάλογος με τα μέλη του γκρουπ, ικανός όμως, καθώς δίναμε τα συγχαρητήριά μας και ρωτούσαμε επαγγελματικές ερωτήσεις για να εισδύσουμε στα όνειρά τους και στα ιδανικά. Όνειρα και ιδανικά των τωρινών εφήβων, ήδη φοιτητών, που ήταν κάποτε και δικά μας. Να αξιοποιήσουν τον εαυτό τους, να δικαιώσουν τους αγώνες των γονιών τους, να υπηρετήσουν την επιστήμη, να προσφέρουν τις υπηρεσίες των στον άνθρωπο και στην ολότητα. Ποιος και γιατί να τους κατηγορήσει!

Με την τύχη τους και οι 260 επιβάτες του προχθεσινού πολύνεκρου δυστυχήματος. Είπαμε ο άνθρωπος χτυπιέται ανελέητα από τα στοιχεία της φύσεως. Ένας κεραυνός «αστραποκαίει» τον άτυχο αγρότη, που σε ώρα ανεμοθύελλας βρέθηκε στο χωράφι, σαν να μην είχε βρεθεί άλλη φορά στο χωράφι, όταν στοιχεία της φύσεως μαινόταν! Να ’ταν μόνο αυτό! Νόσοι, λιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί, επιδρομές αλλόφυλων βαρβάρων, για να χρησιμοποιήσουν την βιβλική έκφραση, απειλούν σε κάθε βήμα τον αδύναμο άνθρωπο. Και τα περισσότερα από τα δεινά τα φορτώνει αυτός καθώς δεν μπορεί να τα εξηγήσει στο «τυχερό», την «τύχη», την «μοίρα» του. Πανάρχαια πεποίθησή του. Τα ανθρώπινα τα κουμαντάρουν δυνάμεις έξω από την θέληση του, τις περισσότερες φορές. Για θυμηθείτε τις τρεις Θεές της αρχιότητας με τις προσδιοριστικές της δυνάμεις πάνω στη γέννηση και εξέλιξη του ανθρώπου. Λάχεσις, Άτροπος και Κλωθώ. Από την γέννηση του τον παραλάμβανε η Λάχεσις, η Άτροπος τον οδηγούσε στα μονοπάτια της και η Κλωθώ του έκλωσε το νήμα της ζωής του. Παλιές δοξασίες θα μου πείτε. Ίσως να ‘ναι και έτσι. Ας μη μας παρεξηγήσουν οι θεολογούντες. Αλλού όμως το πήγαμε. Το παρατραβήξαμε. Ξαναγυρίζουμε στη συζήτηση. Θυμάστε την μοιραία πολυκατοικία της Θεσαλλονίκης που είχε σωριαστεί σαν χάρτινος πύργος στους σεισμούς του 1977. Για τον τυχερό άνθρωπο, τον μοναδικό που είχε ζήσει, επειδή είχε πάει σπίτι του με μία ασυνήθιστη καθυστέρηση. Τύχη με τον πήχη που λένε. Τύχη, γιατί αν το ποδόσφαιρο της Κυριακή δεν αναβαλλόταν, η Δευτέρα θα ήταν ημέρα θρήνου και πένθους και γι’ αυτόν. Η τύχη που σε κάνει πλούσιο, η τύχη που σε ανεβάζει, η τύχη που σε κατεβάζει, η τύχη που του κάνει βασιλιά, που σε μεταβάλλει σε υπηρέτη, που σε εξοστρακίζει, που σε παλινορθώνει στο θρόνο σου, που.. που… που. Της τύχης πράγματα. Θρησκείες και φιλοσοφικά συστήματα δεν έμειναν απαθή μπροστά στα φαινόμενα της τύχης. Αποδοκιμασίες και επιδοκιμασίες για την ύπαρξη και λειτουργία της. Φιλοσοφικά συστήματα που την αποδέχονται και άλλα που την απορρίπτουν. Καταδιωγμένη από την θρησκεία μας, την θρησκεία της Ελεύθερης Βουλήσεως και της αγαθής Κυβερνήσεως των πάντων από το Απόλυτον Όν, την Θεότητα. Δεν έχει καμία επιρροή η θέση της στη δημιουργία των γεγονότων και των εξελίξεων και των σχέσεων των ανθρώπων στη γη, η θεωρία του Χριστιανισμού. Με το κισμέτ τους όμως οι πιστοί του Μωάμεθ. Προδιαγεγραμμένη πορεία ακολουθούν τα όντα και τα πράγματα στη γήινη σφαίρα. Η τύχη που πιστεύεται από το λαό και που θεωρείται δεσπόζουσα και κυρίαρχος δύναμη στη ζωή. Ας μας συγχωρήσουν οι πολέμιοι της τύχης. Από την πολεμίστρα του και μεις πολεμάμε την τύχη. Τον άνθρωπο θέλουμε δημιουργό των πάντων. Αλλά όμως δεν μπορούμε να εξηγήσουμε μερικά φαινόμενα με την λογική και τα μαθηματικά, το ρίχνουμε στην τύχη. Με λύπη και εσείς για την ανθρώπινη αυτή αδυναμία.


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

τοπικά

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021Λευτέρης Αβραμάκης:

«Αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης ΕΠΟΠ από την κυβέρνηση της ΝΔ»

Τ

ο νέο σοβαρό ζήτημα αδιαφανούς διαχείρισης σε ότι αφορά τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ), καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 7321/17.06.2021) 27 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης. Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές αναφέρουν ότι έχουν υπάρξει πολλές διαμαρτυρίες και αμφισβητήσεις για τον τρόπο υπολογισμού των μορίων των υποψηφίων ΕΠΟΠ, όπως αναρτήθηκαν στους πίνακες αποτελεσμάτων της σχετικής προκήρυξης. Το γεγονός ότι κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας για τους διαγωνισμούς προσλήψεων του δημοσίου, η προκήρυξη του διαγωνισμού προβλέπει τη μη δυνατότητα υποβολής ενστάσεων από τους υποψηφίους, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο που υπολογίστηκαν τα μόρια του κάθε υποψηφίου. Μόνη διέξοδος για τους υποψηφίους που θεωρούν ότι υπολογίστηκαν λανθασμένα τα μόρια τους, είναι η υψηλού κόστους προσφυγή στη δικαιοσύνη μέσω αγωγής. Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις για τους λόγους που καθόρισαν ως μη αναθεωρήσιμες τις αποφάσεις των επιτροπών και την απαγόρευση των ενστάσεων, γιατί ενώ καταγράφηκαν πολλά προβλήματα στην μορι-

οδότηση των υποψηφίων ΕΠΟΠ δεν έγινε καμία ενέργεια ενίσχυσης της διαφάνειας, αλλά και αν σκοπεύει η κυβέρνηση να επιτρέψει την άσκηση του δικαιώματος της ένστασης σε όσους υποψηφίους αμφισβητούν την ορθότητα της μοριοδότησης ιδίως σε ότι αφορά τη μοριοδότηση τίτλων σπουδών, εντοπιότητας και προϋπηρεσίας Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά: «Η αδιαφάνεια του «επιτελικού κράτους» ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Είναι πρωτοφανές σε διαγωνισμό του δημοσίου για την πρόσληψη προσωπικού, εν προκειμένω ΕΠΟΠ, όπου επιλέγονται οι υποψήφιοι βάσει μορίων, να μην επιτρέπεται σε όσους θεωρούν ότι υπολογίστηκαν λάθος τα μόριά τους, οι ενστάσεις. Είναι η πολλοστή φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει να αδιαφορεί για τις αξίες της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης. Είναι απαράδεκτο, ιδίως στις σημερινές συνθήκες, που η ανεργία μαστίζει την ελληνική νεολαία να υπάρχουν σκιές στην επιλογή των υποψηφίων ΕΠΟΠ. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που μας προσβάλει συνολικά ως κοινωνία και για μια ακόμη φορά μας γυρίζει δεκαετίες πίσω.

Η πρόβλεψη απαγόρευσης των ενστάσεων σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για την πρόσληψη ΕΠΟΠ δημιουργεί ξεκάθαρα την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι τα αποτελέσματα επιδέχονταν παρεμβάσεων και πελατειακών εξυπηρετήσεων.

Δεδομένου μάλιστα ότι πρόκειται για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι αναγκαίο να αρθεί κάθε αμφιβολία και να επιτραπεί στους υποψηφίους που θεωρούν ότι αδικήθηκαν να υποβάλλουν ενστάσεις και σε περίπτωση που όντως δεν μοριοδοτήθηκαν σω-

στά οι αιτήσεις τους να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Ειδικά στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά αδιαφάνειας, καμία σκιά μικροκεξυπηρετήσεων, καμία σκιά πολιτικών παρεμβάσεων».

Ανακοίνωση από το τμήμα Αλιείας της ΔΑΟΚ της Π.Ε. Σερρών

Αφορά πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης

Τ

ο Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε Σερρών ενημερώνει ότι, δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση υπ΄ αριθμ. 1236/01.06.2021 (ΦΕΚ 2424/Β΄/07-06-2021) που τροποποιεί την υπ’ αριθμ. 1906/07.09.2020 (ΦΕΚ 3959/ Β΄/16.09.2020) κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.), για την Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για την ένταξη στη Δράση (δ) του Μέτρου 3.1.9 «Προσωρινή παύση των αλιευτικών δραστηριοτήτων ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης της Covid-19, της Ενωσιακής Προτεραιότητας 1, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας 2014-2020». Ενημερώνουμε ότι αντικαθίστανται τα παρακάτω άρθρα, παράγραφοι και υποδείγματα της υπ’ αριθμ. 1906/07.09.2020 Απόφασης:

1

. Το άρθρο 5 που αφορά στους Δικαιούχους, στους Όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής. . Η παρ. 5 του άρθρου 10 που αφορά στην ακύρωση της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης. . Το άρθρο 11 που αφορά στα δικαιολογητικά και στοιχεία της αίτησης χρηματοδότησης. . Το άρθρο 16 που αφορά στην Διαδικασία Υλοποίησης, Παρακολούθησης και Πιστοποίησης των Πράξεων. . Το άρθρο 17 που αφορά στα Δικαιολογητικά Αιτήματος Επαλήθευσης - Πιστοποίησης – Πληρωμής. . Η παρ. 1 του άρθρου 19 που αφορά στην ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου της πράξης. . Το Υπόδειγμα 1 της υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου. . Προστίθενται τα Υποδείγματα 4, 5, 6, 7 και 8

2 3 4 5 6 7 8

που αφορούν σε βεβαιώσεις Λιμενικής Αρχής. Κατά τα λοιπά παραμένει ως έχει η υπ’ αρ. 1906/07.09.2020 Απόφαση. Η παραπάνω Δράση αφορά αποκλειστικά τον τομέα της θαλάσσιας αλιείας. Οι ημερομηνίες έναρξης/ λήξης υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια, ορίζεται στην Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων Χρηματοδότησης, που εκδίδεται από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας & Θάλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων τηλ.: 213 150 11 83 ή στο Τμήμα Αλιείας στην παραπάνω διεύθυνση.
στα “πεταχτά”

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021

Γράφει ο Αθαν. Αλ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Κ

ΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ! Σάββατο σήμερα, 19, Μνήμη Οσίου Παϊσίου του Μεγάλου, Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου, Αγίου Ζωσίμου μάρτυρος, αύριο Κυριακή 20, Γιορτή του πατέρα, Πεντηκοστή, Αγίου Μεθοδίου Ιερομάρτυρος, Αγίου Μάρτυρος Έκτορος και τη Δευτέρα 21 του Ιούνη, του σωτηρίου έτους 2021, Αγίου Πνεύματος, Αγίου Αφροδισίου. Χρόνια πολλά και καλά, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά, χριστιανά στις εορτάζουσες και εορτάζοντες. *** Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την επανεκκίνηση επιπλέον δραστηριοτήτων λόγω της βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας -μετά από εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνωνέκανε γνωστό πως ανοίγουν και πάλι κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι, λούνα παρκ, θεραπευτικά λουτρά και υπηρεσίες μασάζ. Ειδικότερα, από το Σάββατο 19 Ιουνίου προβλέπεται: Λειτουργία των εμποροπανηγύρεων με το πρωτόκολλο λειτουργίας των λαϊκών. Εξαιρείται ο περιορισμός της ελάχιστης απόστασης ενός (1) μέτρου μεταξύ των πάγκων πώλησης όταν αυτοί είναι μέρος συνεχούς κατασκευής στην οποία οι πάγκοι των πωλητών διαχωρίζονται μεταξύ τους με ελαφρά χωρίσματα. Επανέναρξη λειτουργίας παιδοτόπων σε υπαίθριο χώρο με υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για όλους τους εργαζόμενους και ενηλίκους πελάτες σε όλα τα σημεία. Επαναλειτουργία Luna Parks από 19 Ιουνίου, με τις κάτωθι προϋποθέσεις:  Αποστάσεις τουλάχιστον 4 μέτρων μεταξύ των μηχανημάτων, έτσι ώστε να υπάρχουν μεγάλοι διάδρομοι κυκλοφορίας. Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για εργαζόμενους και πελάτες. Διαθεσιμότητα αντισηπτικού στην είσοδο κάθε παιχνιδιού. Μετά το πέρας κάθε κύκλου παιχνιδιού απολύμανση όλων των σημείων επαφής των παικτών με το παιχνίδι. Δωρεάν διάθεση μασκών σε όλους τους παίκτες. Απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των κερματοφόρων ατομικών παιχνιδιών. Διαγραμμίσεις για την τήρηση τουλάχιστον 1,5 μέτρου απόστασης όπου υπάρχει ουρά αναμονής. Επαναλειτουργία των Υπηρεσιών Ευεξίας από 19 Ιουνίου δεδομένου ότι πρόκειται για δραστηριότητες υποστηρικτικές του τουρισμού και είναι απαραίτητο να ανοίξουν παράλληλα με τις υπόλοιπες υπηρεσίες ευεξίας που είναι ήδη σε κανονική λειτουργία. Επίσης, σε θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού, τα μέλη της Επιτροπής  τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ: Της λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών (κινηματογράφων 12μηνης λειτουργίας) από 1 Ιουλίου με το 50% της δυναμικότητάς τους, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self-test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας με παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης. Σύσταση για την εγκατάσταση φίλτρων HEPA. Της δυνατότητας κατά τη διάρκεια των προβών/γυρισμάτων, παραστάσεων και συναυλιών, οι μουσικοί των εγχόρδων, ακολουθώντας το παράδειγμα των ορχηστρών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, να μπορούν να έχουν απόσταση μεταξύ τους 1 μέτρο, φορώντας τη μάσκα τους και χρησιμοποιώντας ο καθένας το δικό του αναλόγιο.  

Για είσοδο τουριστών Τους νέους κανόνες για την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας, καθώς και νέα άρση των περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Πιο συγκεκριμένα: Για θέματα του υπουργείου Τουρισμού, η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα ομόφωνα αποφάσισε τα εξής: - Σε ό,τι αφορά τους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, να επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις πράσινες χώρες.

- Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τομείς του Τουρισμού (Ξενοδοχεία, Ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες Ξεναγών, υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων, εστίαση, κ.ά.) να υποβάλλονται σε έλεγχο με αυτοδιαγνωστικό test 2 φορές την εβδομάδα, με δαπάνη της Πολιτείας για το πρώτο test και με επιβάρυνση του ιδιοκτήτη της επιχείρησης για το δεύτερο. - Σε θέματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκες μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού. *** Άνοιξε την Τετάρτη 16 Ιουνίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τουριστικές επιχειρήσεις προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, το ανώτερο προβλεπόμενο ποσό που θα δοθεί ανά ΑΦΜ δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ ενώ η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή μέχρι και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου. Δικαιούχοι της επιδότησης μέσω του προγράμματος (που «τρέχει» μέσω ΕΣΠΑ) είναι οι επιχειρήσεις εκείνες που είχαν μείωση τζίρου το 2020 σε σχέση με το 2019, τουλάχιστον κατά 30%. Το ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται από 2,5% έως και 5% επί του τζίρου, ανάλογα με τη μορφή της επιχείρησης. Η δράση φέρει την ονομασία «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης πληττόμενων από την πανδημία τουριστικών επιχειρήσεων φιλοξενίας». Λήπτες της ενίσχυσης είναι οι επιχειρήσεις φιλοξενίας κάθε μορφής, τα τουριστικά πρακτορεία, καθώς και οι επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων. Σε κάθε επιχείρηση (διακριτό ΑΦΜ) με μείωση του κύκλου εργασιών άνω του 30% κατά το 2020, σε σύγκριση με το 2019, θα αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση υπό μορφή Κεφαλαίου Κίνησης, που δύναται να ανέλθει έως ποσοστό 5% του τζίρου του 2019 για τα ξενοδοχεία και έως 2,5% του τζίρου του 2019 για τουριστικά γραφεία - λεωφορεία.

Τα κριτήρια ένταξης Τα κριτήρια ένταξης στη δράση είναι: - Νόμιμη λειτουργία. - Μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερη ή ίση του 30%. - Προσωπικό έτους 2019 τουλάχιστον ίσο με 1 Ετήσια Μονάδα Εργασίας (ΕΜΕ) μισθωτής εργασίας. - Υποχρέωση υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ (Κανονικό Καθεστώς ΦΠΑ). Επισημαίνεται ότι: - Για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019, για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας στο 2020. - Συσταθείσες επιχειρήσεις το 2020 με μη μηδενικό τζίρο εντάσσονται αυτοδικαίως στη δράση. - Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 1η Απριλίου 2021 και η καταβληθείσα προκαταβολή κεφαλαίου κίνησης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, θα πρέπει να έχει αναλωθεί από την ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών έως 31.12.2021. - Η συνολική Δημόσια Δαπάνη των δράσεων της παρούσας πρόσκλησης, ανέρχεται σε 350.000.000 ευρώ και κατανέμεται ενδεικτικά σε 300.000.000 ευρώ για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και 50.000.000 ευρώ για Μεγάλες Επιχειρήσεις, από εθνικούς πόρους. Η οριστική κατανομή, στις περιφέρειες της χώρας θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των καταβολών στους λήπτες της ενίσχυσης. Τηλεφωνική ενημέρωση: στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9.00 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. Εmail: infoepan@mou.gr, Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr, www. espa.gr


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

επικαιρότητα

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021Κυρ. Μητσοτάκης:

Το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας

Ι

στορική στιγμή χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την αφετηρία των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, την ημέρα κατά την οποία υποδέχεται στη χώρα μας την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.  Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολόγησε θετικά και ενέκρινε το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ελλάδας «Ελλάδα 2.0» , οι δράσεις του οποίου παρουσιάστηκαν σε εκδήλωσε στην Αρχαία Αγορά παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Είναι πιστεύω η τελευταία πράξη της αναταραχής από την πανδημία και η πρώτη μιας νέας εποχής», εκτίμησε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην εκδήλωση.  «Σήμερα ένα άβατο του

παρελθόντος μετατρέπεται σε βήμα του παρόντος και του μέλλοντος. Η Ελλάδα ανήκει στις ωφελημένες χώρες. Δικαιούται περίπου 31 δισ. Αναγνώρισε όμως και τη δική της ευθύνη, καταθέτοντας ολοκληρωμένο σχέδιο από τις πρώτες. Μαζί με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και τις ιδιωτικές κινήσεις τα κεφάλαια θα αγγίζουν τα 100 δισ.», είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι σε ορίζοντα επταετίας μπορούν να δημιουργηθούν επιπλέον 200.000 θέσεις εργασίας και πρόσθετη εθνική ανάπτυξη που θα αγγίξει το 7%. Αναφέροντας πως το Εθνικό Σχέδιο της χώρας μας συνάντησε κολακευτικά σχόλια στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός τόνισε πως οι πόροι του σχεδίου κατευθύνονται στην πράσινη και ψηφιακή οικονομία. «Το δηλώνουν τα σχεδόν 8 δισ. που θα εκταμιευτούν το 2021. Προ-

τάσσεται ένα σχέδιο το οποίο συμπεριλαμβάνει έντονο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα», είπε προσθέτοντας πως το σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί αναλυτικά σε κάθε περιφέρεια στης χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επίσης λόγο για την «πλήρη ψηφιοποίηση δημοσίων υπηρεσιών και επιχειρήσεων, τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων μας, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, τα μεγάλα έργα». Ανέφερε πως το σχέδιο μας αφορά όλους καθώς «εκτείνεται μέχρι την τελευταία γωνιά της πατρίδας μας» και επανέλαβε το συμβολισμό Ελλάδα 2.0. «Είναι η επόμενη εκδοχή της χώρας. Είναι η εικόνα της νέας Ελλάδας», τόνισε ο πρωθυπουργός. Τέλος, αναφερόμενος στην Αρχαία Αγορά που στέγασε την εκδήλωση και τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Κομισι-

όν ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ιστορία του τόπου. «Εδώ ήταν η έδρα της Βουλής των 500, εδώ ήταν η περιοχή των εμπορικών συναλλαγών και των δικαστηρίων. Το σημείο όπου έλαβαν χώρα φιλοσοφικοί διάλογοι που διαμόρφωσαν το ελληνικό πολιτισμό και επηρέασαν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό»,

Δήμος Σερρών:

ΟΑΕΔ:

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests την ερχόμενη εβδομάδα (21-27/6)

Κοινωφελές πρόγραμμα για 25.000 ανέργους

Τ

ο πρόγραμμα της ερχόμενης εβδομάδας σχετικά με τη διενέργεια των δωρεάν Drive through rapid tests και rapid tests στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Σερρών και των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ την ερχόμενη εβδομάδα(21/6 έως 27/6), έχει ως εξής: -Την Τετάρτη 23 Ιουνίου και ώρες 9:00-14:00 θα διενεργηθούν δωρεάν Drive through rapid tests στο 1ο χλμ Σερρών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Εθνικού Σταδίου, -Την Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρες 9:00-14:00 θα διενεργηθούν rapid tests για πεζούς στην οδό Δορυλαίου (θερινό θεατράκι). Τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 δεν θα διενεργηθούν Drive through rapid tests λόγω της αργίας της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

είπε για να καταλήξει στις αξίες της αλληλεγγύης και του στοχασμού. «Η ανάπτυξη δεν νοείται χωρίς αλληλεγγύη και στοχασμό. Αυτές οι αξίες γεννήθηκαν εδώ για να ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Ας την κρατήσουμε στην καινούργια πορεία που τώρα ξεκινάμε», πρόσθεσε.

Μέσα στο καλοκαίρι η προκήρυξή του

Ν

έα «όπλα» βγάζει από τη φαρέτρα του ο ΟΑΕΔ με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης βαίνει αυξανόμενη. Οι υπηρεσίες του Yπουργείου Εργασίας και του Οργανισμού εργάζονται πυρετωδώς με στόχο τη δημιουργία αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Στην πρώτη γραμμή της μάχης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του καλοκαιριού. Από το πρόγραμμα θα επωφεληθούν περίπου 25.000 άτομα, τα οποία θα λαμβάνουν 21,84 ημερησίως ή 546 ευρώ μηνιαίως. Οι θέσεις θα καλυφθούν από ανέργους διαφόρων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών κατηγοριών. Αυτό σημαίνει ότι θα προσληφθεί προσωπικό υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης. Οικονομικό και διοικητικό προσωπικό, εκπαιδευτικό προσωπικό, εργάτες καθαριότητας,

πρασίνου και φύλαξης, οδηγοί, υπάλληλοι γενικών καθηκόντων είναι μόνο μερικές από τις ειδικότητες που θα περιλαμβάνει η πολυπόθητη προκήρυξη. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί μέσω κριτηρίων του ΑΣΕΠ, ενώ δικαιούχοι είναι μόνο εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού που ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες: - να είναι μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ - να είναι μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς

- να είναι άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα - να είναι άνω των 29 ετών - να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ - να είναι δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ). Στον σχεδιασμό του ΟΑΕΔ είναι και η προώθηση προγραμμάτων κατάρτισης και επανακατάρτισης δεξιοτήτων με έμφαση στις πράσινες και ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.


10

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

επικαιρότητα

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021

Ομολόγησε ότι την έπνιξε με μαξιλάρι - Ο 32χρονος πιλότος- σύζυγος της Καρολάιν, μετά από πολύωρη κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ - Τα τέσσερα κομβικά στοιχεία που οδήγησαν στην ανατροπή

Λ

ίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Πέμπτης 17 Ιουνίου ο 33χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δολοφόνος της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέφεραν με διαδικασίες «εξπρές» τον 33χρονο σύζυγο της Καρολάιν από την Αλόννησο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ήλπιζαν ότι οι απαντήσεις που θα τους δώσει θα οδηγήσουν σε άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Στην κατάθεσή του ισχυρίζεται πως τσακώθηκε με τη γυναίκα του και αυτή τον έδιωξε από το δωμάτιο και πέταξε το μωρό στην κούνια. Αυτό τον θόλωσε και της επιτέθηκε και την έπνιξε με το μαξιλάρι. Εμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας έμειναν «κλειδωμένοι» σε ένα δωμάτιο μαζί με τον 33χρονο, στον οποίο κάνουν κρίσιμες ερωτήσεις για την υπόθεση. Αναλυτικά: Μετά την πολύωρη κατάθεσή του στη ΓΑΔΑ, αφότου είχε μεταφερθεί εκεί από την Αλόννησο όπου βρισκόταν για το μνημόσυνο της άτυχης Καρολάιν, ο πιλότος ομολόγησε το βράδυ της Πέμπτης. Τις τελευταίες ώρες, ο ίδιος εξεταζόταν με την ιδιότητα του βασικού υπόπτου, καθώς τα στοιχεία των Αρχών δεν «έδεναν» το σενάριο της ληστείας που είχε υποστηρίξει ο ίδιος. «Εξιχνίαση ανθρωποκτονίας 20χρονης ημεδαπής που έλαβε χώρα την 11η Μαΐου 2021 στα Γλυκά Νερά. Δράστης είναι ο 32χρονος σύζυγός της, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «Τα στοιχεία δεν μπορούσαν να περιμένουν» δήλωσε λίγες ώρες νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, εξ ου και οι αστυνομικοί μετέβησαν εσπευσμένα με ελικόπτερο στην Αλόννησο και τον οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.  

Τι ισχυρίστηκε

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε διάφορες προστριβές και το μοιραίο βράδυ εί-

χαν τσακωθεί μεταξύ τους, ενώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κοπέλα απείλησε τον 32χρονο ότι θα φύγει από το σπίτι και θα πάρει μαζί και το παιδί τους. Όπως ισχυρίστηκε, είχαν έντονο φραστικό επεισόδιο και χωρίς να καταλάβει πώς, της επιτέθηκε με ένα μαξιλάρι βάζοντας τέλος στη ζωή της. Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν είχε ομολογήσει όλο αυτό το διάστημα, υποστήριξε πως το έκανε γιατί φοβόταν για την κατάληξη που θα είχε το ενός έτους παιδί του που θα έμενε χωρίς κάποιον από τους δύο γονείς του. Εν τέλει, όπως αποδείχθηκε, ο 32χρονος σκότωσε την 20χρονη κοπέλα και στη συνέχεια σκηνοθέτησε το έγκλημα, όπως το περιέγραψε στις αστυνομικές αρχές.

Τα τέσσερα κομβικά σημεία

Τέσσερα ήταν τελικά τα σημεία που άλλαξαν τα δεδομένα στη δολοφονία της Καρολάιν. Σύμφωνα με το MΕGA και τον δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι αρχές είχαν στη διάθεσή τους στοιχεία από το κινητό τηλέφωνο της 20χρονης Καρολάιν, όπου τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας διαφαίνεται ότι ίσως είχε υπάρξει μία προστριβή με τον σύζυγό της. Η Καρολάιν φέρεται να αντάλλαξε κάποια μηνύματα με τον σύζυγό της, ενώ βρισκόταν στη σοφίτα και ο 32χρονος στο υπόγειο. Από τα μηνύματα και τη φρασεολογία δημιουργείται η εντύπωση ότι το ζευγάρι είχε προστριβή.

δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ζωής για την 20χρονη. Ακόμη, δίνεται απάντηση με ακρίβεια στο ζήτημα της αφαίρεσης των καρτών μνήμης από τις κάμερες του σπιτιού Στο επίκεντρο των αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν κάποιες διαπιστώσεις σχετικά με την αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι και την ώρα θανάτου της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με το MEGA, προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για τη χρονική στιγμή που αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από την κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό του σπιτιού. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεχνικής ανάλυσης στο καταγραφικό των καμερών, προκύπτει μια απόκλιση. Ο 32χρονος στην κατάθεσή του έχει δώσει συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα

SIM. Όμως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα Επίσης, σημαντικά στοιχεία προέκυψαν από την άρση απορρήτου των επικοινωνιών, καθώς, σύμφωνα με το ΜEGA, φαίνεται ότι εντοπίστηκε κάποια «δραστηριότητα» στο κινητό του 32χρονου την κρίσιμη χρονική περίοδο. Ώρα, που, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο ίδιος ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος.

Εξιχνίαση κλοπής

Στα SMS υπάρχει φρασεολογία που παραπέμπει σε προστριβή, ενώ οι χαρακτηρισμοί είναι στα αγγλικά. Μάλιστα, μία από τις λέξεις-επίθετα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το «stupid». Είχαν προηγηθεί τρία ακόμη στοιχεία για τα οποία ο 32χρονος πιλότος κλήθηκε για εξηγήσεις στη ΓΑΔΑ. Το βιομετρικό ρολόι – κινητό που είχε στο χέρι της η 20χρονη Καρολάιν είναι αυτό που έδωσε νέα στοιχεία στις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό – ρολόι έχει καταγράψει παλμούς στη νεαρή κοπέλα, την ώρα που η περιγραφή του συζύγου που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας θα έπρεπε να

Α

πό το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα

των αστυνομικών, τον Φεβρουάριο του 2021 διέρρηξε σε χωριό των Σερρών, μαζί με συνεργό του, ένα όχημα και αφαίρεσε μέσα από αυτό μια τσάντα που

περιείχε διάφορα κοσμήματα και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 6.200 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 770 ευρώ, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα.


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

επικαιρότητα

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021

11

Πράσινο φως για τα 748 εκ. ευρώ από το Eurogroup Μόνιμη η μείωση ΦΠΑ σε 5 νησιά «Το Eurogroup καλωσορίζει την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών θεσμών ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία, η Ελλάδα έχει λάβει τα απαραίτητα βήματα για να επιτύχει τις μεταρρυθμιστικές της δεσμεύσεις, και ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για να εγκριθεί η εκταμίευση της πέμπτης δόσης των μέτρων για το χρέος». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. που ανάβει «πράσινο» φως για την αποδέσμευση ποσού ύψους 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, από την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους,  «Μόλις ολοκληρωθούν οι εθνικές διαδικασίες,αναφέρεται συγκεκριμένα, το Eurogroup Working Group και το Συμβούλιο των Διοικητών του EFSF αναμένεται να εγκρίνουν τη μεταφορά των κερδών από τα ομόλογα των προγραμμάτων SMP και ANFA και τον μηδενισμό του επιτοκιακού περιθωρίου σε κάποια δάνεια του EFSF, συνολικής αξίας 748 εκατ. ευρώ. Προσβλέπουμε στην ενδέκατη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας, η οποία αναμένεται να δημοσιευτεί τον Σεπτέμβριο του 2021». Εξάλλου, μόνιμος θα ειναι πλέον ο μειωμένος ΦΠΑ  σε Χίο, Λέρο, Σάμο, Κω και Λέσβο.  Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι μειώνονται κατά τριάντα τοις εκατό (30%) οι συντελεστές του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α) για τα νησιά Λέρο, Λέσβο, Κω, Σάμο και Χίο, εφόσον έχουν συσταθεί και λειτουργούν εντός της περιφέρειάς τους δομές Υποδοχής και Φιλοξενίας πολιτών τρίτων χωρών και για όσο διάστημα αυτές παραμένουν σε λειτουργία. Αυτή η πρόβλεψη, τονίζουν οι πηγές του κυβερνώντος κόμματος, έρχεται να αντικαταστήσει την προσωρινή εξάμηνη παράταση της μείωσης ΦΠΑ που ίσχυε με βάση τον υπολογισμό της χωρητικότητας των δομών και λύνει με μόνιμο και συνεκτικό τρόπο την αβεβαιότητα που αυτή προκαλούσε, “θέτοντας τις βάσεις για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας και των κατοίκων που επωμίζονται τις συνέπειες του μεταναστευτικού κύματος”. «Συμφωνήσαμε να εγκρίνου-

με την εκταμίευση ποσού ύψους 748 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα, βάσει της θετικής αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών για την πρόοδο των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στο Λουξεμβούργο. «Οι ελληνικές αρχές διατήρησαν μια ισχυρή μεταρρυθμιστική πορεία, παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας», δήλωσε από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας, στην επέκταση του προγράμματος «Ηρακλής» για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και στην «καλή πρόοδο» που σημειώθηκε στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν», πρόσθεσε, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου.

Ικανοποίηση Σταϊκούρα Την ικανοποίησή του για την απόφαση εκταμίευσης του πέμπτου πακέτου μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους,  εξέφρασε από το Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Αναγνωρίστηκε, για ακόμη μία φορά, από όλους τους συμμετέχοντες, η άμεση και αποτελεσματική αντίδραση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι το Eurogroup, συζήτησε και αξιολόγησε θετικά τη 10η έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα. Παράλληλα, τόνισε ότι επικροτήθηκε η προώθηση και υλοποίηση, παρά τις αντίξοες συνθήκες, σημαντικών μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών, όπως είναι - μεταξύ άλλων - η μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η ολοκλήρωση του “οικοδομήματος” του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, η πρόοδος που σημειώθηκε στην αξιοποίηση του Ελληνικού, η ενεργοποίηση του νόμου για τη ρύθμιση οφειλών

και την παροχή δεύτερης ευκαιρίας, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η μεταρρύθμιση των αντικειμενικών αξιών και ο νέος εργασιακός νόμος. Εξάλλου, ο Χ. Σταϊκούρας τόνισε ότι το Eurogroup χαιρέτισε την υποβολή του «συνεκτικού, ώριμου και ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας από τη χώρα μας. Σχέδιο το οποίο εγκρίθηκε, σήμερα, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα αποτελέσει το εφαλτήριο για τη βέλτιστη

αξιοποίηση των πόρων, συνολικού ύψους 30,5 δισ. ευρώ, που αναλογούν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Μόνιμη η μέιωση του ΦΠΑ Επίσης, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο ότι συζητήθηκε, αφού συμφωνήθηκε με τους θεσμούς, η πρόταση της Κυβέρνησης για τη μόνιμη μείωση του ΦΠΑ σε 5 ελληνικά νησιά όσο λειτουργούν σε αυτά δομές αιτούντων άσυλο. Πρόταση η οποία, την επόμενη εβδομάδα, θα νομοθετηθεί.

«Η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο της, αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη των εταίρων, των θεσμών, των αγορών, των επενδυτών, των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης και - πρωτίστως - της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζουν τον σχεδιασμό και την εφαρμογή πολιτικών που δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ισχυρή και ταχεία ανάκαμψη και υψηλή, βιώσιμη, έξυπνη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.


12

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

Αθλητικά

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021

Euro 2020:

Ολλανδία... η τρίτη των «16»

Ο

ι «οράνιε» μετά το 32 επί της Ουκρανίας στην πρεμιέρα του Γ΄ ομίλου, επικράτησαν και της Αυστρίας με 2-0 και με το απόλυτο στο ξεκίνημα του τουρνουά «σφράγισαν» το «εισιτήριο» για τους «16». Όπως συνέβη και στα προηγούμενα 21 ματς που είχε προηγηθεί, έτσι και στο 22ο, η Ολλανδία έφυγε με τη νίκη από τον αγωνιστικό χώρο. Πήρε το προβάδισμα πολύ γρήγορα με το πέναλτι του Ντεπάι στο 11ο λεπτό και «καθάρισε» το «τρίποντο» στο 67΄ με τον παίκτη-αποκάλυψη μέχρι τώρα του τουρνουά, Ντένζελ Ντάμφρις. Ο 25χρονος δεξιός μπακ της Αϊντχόφεν κάνει απίστευτα πράγματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχοντας δύο γκολ (πέ-

τυχε το νικητήριο γκολ εναντίον της Ουκρανίας), συμμετοχή στα δύο πρώτα τέρματα των «οράνιε» στο ματς της πρεμιέρας με το συγκρότημα του Σεφτσένκο, ενώ απόψε στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Αμστερνταμ, εκτός του τέρματος που πέτυχε, ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι στο 10΄, δίνοντας την ευκαιρία στον Μέμφις Ντεπάι να σκοράρει για 27η φορά με τη φανέλα της Εθνικής. Η κακή παράδοση που έχει η Αυστρία εναντίον των «οράνιε» συνεχίστηκε, καθώς η ομάδα του Φρανκ Φόντα έχει να πανηγυρίσει στα μεταξύ τους ματς (φιλικά ή επίσημα) από τον Μάιο του 1990, όταν τότε είχε καταφέρει να νικήσει σε φιλικό προετοιμασίας στη Βιέννη. Πάντως, παρά την αποψινή ήττα η Αυστρία δεν... χάνεται,

καθώς είχε είχε επικρατήσει στην πρεμιέρα επί της Βόρειας Μακεδονίας και στο τελευταίο

Πρόκριση για το Βέλγιο, συγκίνηση για Έρικσεν

ματς με τους Ουκρανούς θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Πα-

ρέμεινε, ωστόσο, με μόλις νίκη σε τελική φάση Euro, αυτή εναντίον της Β.Μακεδονίας με 3-1.

Super League:

Ζητά τουλάχιστον 30% πληρότητα στα γήπεδα από την επόμενη σεζόν

Η

Τ

ο Βέλγιο έκανε το «2Χ2» στο Β΄ όμιλο του EURO 2020 κι εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «16» (νοκ άουτ αγώνες) της διοργάνωσης, νικώντας στην Κοπεγχάγη τη Δανία 2-1, με ανατροπή μάλιστα. Μπροστά σε 25.000 οπαδούς, στη συντριπτική πλειοψηφία τους φίλαθλοι της γηπεδούχου στο «Πάρκεν Παρκ», οι «κόκκινοι διάβολοι» ουσιαστικώς έγιναν η δεύτερη ομάδα μετά την Ιταλία που εξασφάλισε συμμετοχή στην επόμενη φάση. Η είσοδος του Κέβιν Ντε Μπρόιν στο 46ο λεπτό αποδείχθηκε καταλύτης για την εξέλιξη και κατάληξη του αγώνα, που μέχρι εκείνη τη στιγμή έφερνε τους Βέλγους να κυνηγούν την ανατροπή. Γι΄ αυτό είχε φροντίσει ο Πόουλσεν, που είχε πετύχει το δεύτερο πιο γρήγορο γκολ της Ιστορίας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Το γκολ του Δανού σημειώθηκε 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, με πιο γρήγορο να παραμένει αυτό του Ρώσου Ντμίτρι Κιριτσένκο στις 20 Ιουνίου 2004 εναντίον της Ελλάδας, στη μοναδική ήττα της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης σε εκείνη τη διοργάνωση. Ο Ντε Μπρόιν, λοιπόν, έκανε την απίθανη ασίστ στο 55΄ για το 1-1 από τον Τοργκάν Αζάρ και 15 λεπτά αργότερα σημείωσε το νικητήριο τέρμα της ομάδας του. Η Δανία υπέστη δεύτερη συνεχή ήττα (0-1 από τη Φινλανδία στην πρεμιέρα) και η κατάσταση έγινε πολύ δύσκολη γι΄ αυτήν. Στο 10ο λεπτό το παιχνίδι στο «Πάρκεν Στάντιον» σταμάτησε, προκειμένου να τιμηθεί ο μεγάλος άτυχος της διοργάνωσης, Κρίστιαν Έρικσεν. Οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και οι φίλαθλοι στις εξέδρες άρχισαν να χειροκροτούν τον άσο της Ίντερ, που το περασμένο Σάββατο είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή στο ίδιο γήπεδο, καταρρέοντας στον αγωνιστικό χώρο και σοκάροντας το παγκόσμιο κοινό.

επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα από τη νέα σεζόν έχει δρομολογηθεί και, πλέον, αυτό που παραμένει σε εκκρεμότητα έχει να κάνει με τον αριθμό των θεατών που θα παρακολουθούν δια ζώσης τους αγώνες της περιόδου 2021/2022. Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανακοίνωσε σήμερα (17/06) στη Βουλή ότι ομάδα της επιτροπής λοιμωξιολόγων επεξεργάζεται το σχέδιο επανόδου του κοινού στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Η συζήτηση βασίζεται στο πρωτόκολλο που είχε καταθέσει η διοργανώτρια αρχή προ μηνών, αλλά έμεινε πίσω επειδή είχε μεσολαβήσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Αυτό το πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί» είπε ο κ. Αυγενάκης, προσθέτοντας πως η συζήτηση που αναπτύσσεται με βάση την πρόταση της Super League, «είναι να απευθύνονται στους εμβολιασμένους», επειδή εκτιμάται ότι έτσι θα έχουν νωρίτερα περισσότερο κόσμο στα γήπεδα. Τα βασικά ερωτήματα που απομένει πια να απαντηθούν είναι δύο: σε ποιους θα επιτρέπεται η είσοδος; Το αρχικό πλάνο θα αφορά μόνο εμβολιασμένους; Θα μπορούν να προσέρχονται άτομα που έχουν κάνει τεστ; Επειδή ο χώρος είναι ανοιχτός, μήπως επιτραπούν και ανεμβολίαστοι; Η πρόσβαση μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα μπορούσε να είναι ένα από τα κίνητρα της κυβέρνησης στην εκστρατεία υπέρ του εμβολιασμού, αλλά όλα είναι υπό σκέψη και εκτίμηση. Το δεύτερο κι επίσης πολύ σημαντικό ερώτημα: πόσοι θα είναι οι θεατές όταν επιτραπεί εκ νέου η είσοδός τους; Στο σημείο αυτό η αυτονόητη απάντηση για Λίγκα και πολιτεία είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι. Τόσο οι ομάδες-μέλη του συνεταιρισμού όσο και τα δημόσια έσοδα (φόροι κλπ) έχουν πληγεί αρκετά τις τελευταίες δύο αγωνιστικές περιόδους από τη διάθεση των διαρκείας και των απλών εισιτηρίων. Ως εκ τούτου, το αίτημα της Λίγκας είναι αρχικά να επιτραπεί η είσοδος του κοινού στο τουλάχιστον 30% της χωρητικότητας των γηπέδων. Η βάση για τη διοργανώτρια αρχή είναι αυτή, ενώ κάθε άλλος μεγαλύτερος αριθμός θα είναι ευπρόσδεκτος με χαρά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο συνεταιρισμός προετοιμάζει, με πολύ προσεκτικά και συστηματικά βήματα, την επιστροφή του κοινού στις εξέδρες. Ο σχεδιασμός αφορά στην παρουσία φιλάθλων ει δυνατόν από τους φιλικούς αγώνες του καλοκαιριού κιόλας ή, στη χειρότερη περίπτωση, με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

κοινωνία-πολιτισμός

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021

Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών

Διακριθέντες στο Διαγωνισμό «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» 2021

13

Εγκλεισμός μία ταινία από το STUDIO Εφήβων του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών - Στο θερινό θεατράκι του Δήμου την προσεχή Τετάρτη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ''ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ'' 2021 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΩΝΥΜΟ ΑΛΕΥΡΑ ΑΜΠΟΥ ΛΙΜΠΝΤΕ ΑΞΙΑΡΗ ΓΙΔΑΡΗΣ ΚΑΛΕΝΔΡΑΛΗΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗ ΣΤΟΪΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

ΤΑΞΗ: Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΒΕΛΙΣΑΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΛΕΝΤ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΕΥΚΩΝΑ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΟ ΖΩΪΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΝΙΩΠΑΣ ΣΟΥΝΤΟΥΡΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ ΦΙΛΤΖΑΝΤΖΗΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΤΑΞΗ: Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΥΡΤΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΡΑΦΑΗΛ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΠΟΡΟΪΩΝ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΟ ΓΚΙΩΣΗΣ ΚΑΣΜΕΡΙΔΗΣ ΠΕΤΑΛΙΔΗΣ

ΤΑΞΗ: Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΩΝ ΚΑΜΗΛΑΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΤΑΞΗ: ΕΠΩΝΥΜΟ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΣΠΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΤΟΚΟΓΛΟΥ

Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΕΠΩΝΥΜΟ ΓΑΛΑΝΗ ΣΠΥΡΙΔΗΣ

ΤΑΞΗ: ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 23ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΑΡΚΟΥ ΠΕΤΡΙΣΛΗ

ΤΑΞΗ: Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΤΩ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΟ ΖΑΜΠΟΥΝΗ ΚΟΝΤΟΣ ΠΕΤΚΟΓΛΟΥ

ΤΑΞΗ: Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΙΑΣΩΝ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

ΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

ΤΑΞΗ: Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΝΟΜΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

Σ

υγχαίρουμε όλους τους μαθητές για τη συμμέτοχή τους στον Διαγωνισμό Μαθηματικών Ικανοτήτων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» στο εξεταστικό κέντρο του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Σερρών. Επιπλέον αξίζουν έναν επιπλέον έπαινο οι μαθητές που διακρίθηκαν. Πατώντας εδώ, μπορείτε να δείτε όλους τους

διακριθέντες μαθητές ταξινομημένους κατά τάξη και επώνυμο. Ανακοινώνουμε μόνο τους διακριθέντες που οι γονείς τους ή κηδεμόνες τους μας εξουσιοδότησαν με την αίτηση συμμέτοχής στο διαγωνισμό. Το 67% των διακριθέντων μαθητών στη βαθμίδα του Γυμνασίου για το Νομό Σερρών είναι μαθητές του Αριστοτελείου.

Τ

ην Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021 με ώρα προσέλευσης 8:30΄μ.μ στο Θερινό Θεατράκι του Δήμου Σερρών, θα προβληθεί στις 9:15΄ μ.μ η ταινία του Στούντιο Εφήβων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με τίτλο : «Εγκλεισμός» . Η ανάγκη για εναλλακτικές μορφές έκφρασης λόγω πανδημίας και διαδικτυακών συναντήσεων της ομάδας, οδήγησε στην ιδέα της δημιουργίας μίας ταινίας που να εκφράζει τα συναισθήματα και τις πρωτόγνωρες εμπειρίες των εφήβων σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Οι επιμορφωτές του Στούντιο, Αστέρης Πολυχρονίδης και Χριστίνα Σωτηριάδου, κατέγραψαν αυτές τις ανησυχίες των παιδιών και τις αποτύπωσαν σε αυτή την ταινία. Η παράσταση προσφέρεται στο κοινό με είσοδο ελεύθερη. «Εγκλεισμός» Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Αστέ-

ρης Πολυχρονίδης Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστίνα Σωτηριάδου Μουσική: Άγγελος Μανωλίδης Τεχνικός Ήχου: Γιώργος Δασκαλάκης Εσωτερικοί Φωτισμοί: Νίκος Παπαδόπουλος Διάρκεια: 52’ Η είσοδος για το κοινό θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα, με κάρτα ελεύθερης εισόδου, η οποία θα διατίθεται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου «Αστέρια» καθημερινά 10.00΄ π.μ. με 2.00΄ μ.μ. και στον χώρο πραγματοποίησης της προβολής 60΄ πριν την έναρξη της. Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλούς προσέλευσης και παραμονής στον χώρο για την αποφυγή εξάπλωσης του COVID-19 όπως αυτά ορίζονται με την από 24/5/21 Α.Π εισερχόμενα 235604 οδηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.


14

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

μικρές αγγελίες

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Εργασία : 6ο χλμ Σερρών – Δράμας : 23210-5.11.11 @: info@aristotelio.gr : www.aristotelio.gr

Πλήρως λειτουργική επιχείρηση Super Market λόγω συνταξιοδότησης. Με 28 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας στην Ηράκλεια. Σε κεντρικό σημείο με εύκολο παρκάρισμα. Συμπεριλαμβάνεται πλήρης εξοπλισμός (ψυγεία, οχήματα, αποθήκες). Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972866135

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης.

Γίνε κι εσύ μέλος της εκπαιδευτικής οικογένειας του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ Το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΣΕΡΡΩΝ επιθυμεί να προσλάβει έναν (1) εκπαιδευτικό ειδικότητας ΠΕ04.01 (Φυσικό) για πρωινή μερική απασχόληση. Τα κριτήρια επιλογής είναι: • Προϋπηρεσία στη διδασκαλία του μαθήματος σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου • Ευχέρεια στη χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδραστικού πίνακα • Συνεκτιμάται η δυνατότητα διδασκαλίας και στη Χημεία Η ταυτόχρονη απασχόληση σε άλλη εργασία παρεμφερή ή όχι (ιδιαίτερο μάθημα, φροντιστήριο) δεν αποτελεί κώλυμα - σύμφωνα με το νέο νόμο - για τη συνεργασία μας. Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε αποστείλετε βιογραφικό στη διεύθυνση info@aristotelio.gr. Με εκτίμηση Η Διοίκηση

Πληροφορίες τηλ.: 6993449676

Αγροτεμάχιο οκτώ (8) στρεμμάτων με αρδευτική γεώτρηση δίπλα στο αγρόκτημα οικισμών Κρίνου Σερρών και σε απόσταση 200 μέτρων από τον οικισμό. Πληροφορίες στα τηλ.: 6981346210 & 6936624631

Από ανώνυμη βιομηχανική εταιρία με έδρα τις Σέρρες ζητείται υπεύθυνος Λογιστηρίου. Ο υποψήφιος πρέπει: • Να έχει άριστη γνώση των Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων. Γνώση Διεθνών Λογιστικών προτύπων επιθυμητή. • Να έχει γνώσεις Φορολογίας Εισοδήματος και ΦΠΑ καθώς επίσης Εργατικής νομοθεσίας. • Να μπορεί να χειρίζεται με άνεση τις εφαρμογές Office των Windows, κυρίως excel. Επιθυμητή: • γνώση τήρησης λογιστικών βιβλίων με διπλογραφικό σύστημα. • καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Πληροφορίες – Αποστολή βιογραφικών στο info@alfalfa.gr.

Ταπετσέρης για βιοτεχνία επίπλων για μόνιμη εργασία.

Πληροφορίες τηλ.: 2321053868 & 6984486878

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Υπάλληλοι με 8ωρη απασχόληση, πλήρη ένσημα και καλό μισθό από πρατήριο υγρών καυσίμων. Πληροφορίες τηλ.: 2324042477 & 6974467626

Από εταιρεία τροφίμων πωλητής - πωλήτρια. Απαραίτητα προϋπηρεσία. Πληροφορίες τηλ. 2321038810/6932429148

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Ακίνητα - Πωλήσεις ΠΩΛΕΙΤΑΙ Στο Άνω Μητρούση Σερρών κατοικία 96 τ.μ., σε οικόπεδο 1.435 τ.μ., με αποθήκες, υπόστεγο, γεώτρηση και περιφραξη. Πληροφορίες τηλ.: 6978333668

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Υγιής επιχείρηση - αρτοποιείο στην πόλη των Σερρών λόγω ασθενείας. Πληροφορίες τηλ.: 6972833181 & 2321020132

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διώροφο σπίτι, 170 μέτρα, ανακαινισμένο στο Χρυσό Σερρών, απέναντι από το Δημαρχείο, με αποθήκη, σε οικοπεδικό χώρο 500 τ.μ. Τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες τηλ.: 6937232559

Οικόπεδο 4.800 τ.μ. με κτίσμα για αποθήκη που είναι 20Χ6 μέτρα, στο δρόμο Κ. Καμήλας-Σκουτάρεως. Πληροφορίες τηλ.: 6936573277

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1400 τμ στο Βαλτερό Σερρών, πάνω στο δρό-

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Οδηγός ταξί για να αναλάβει ολόκληρο ταξί στην πόλη των Σερρών. Πληροφορίες στο τηλ.: 6946461928

μο στην έξοδο προς την Ηράκλεια. Πληροφορίες στο Τηλέφωνο 6947933350

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Οικόπεδο 2.865 τ.μ. στην Κάτω Καμήλα Σερρών (εντός του χωριού με διώροφη παλιά οικία 25.000 ευρώ. Τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες στο 6942565535

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ Πεπειραμένη μοδίστρα ζητά εργασία σε κατάστημα νυφικών κλπ. Αναλαμβάνει και κεντηματα. Πληροφορίες στο τηλ.: 6997060364

Α

πόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος πτυχίου Proficiency Αγγλικής Γλώσσας, παραδίδει μαθήματα Βιολογίας, Αγγλικών και παρέχει βοήθεια σε άλλα μαθήματα (Δημοτικού, Γυμνασίου). Τιμές προσιτές. Πληροφορίες τηλ. : 6983480465 E-mail" elpida_gg@yahoo.gr

Πληροφορίες στο 6976070102

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

Δύο συνεχόμενα καταστήματα επί της πλατείας Εμπορίου, τμ 65 έκαστο με πατάρι 50 τμ έκαστο, το καθένα ξεχωριστά ή και τα δύο μαζί σε καλή κατάσταση. Πληροφορίες τηλέφωνο 6977255839

Διάφορα ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Αγροτεμάχιο 13 στρεμμάτων στο Κεφαλοχώρι Σερρών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2321046907

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Δάσκαλος έως 40 ετών για προετοιμασία μαθημάτων κατ' οίκον στην πόλη των Σερρών, σε μαθητή της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6944237423

Επιχείρηση καφέ στο κέντρο της πόλης, στον πλέον ανερχόμενο πεζόδρομο των Σερρών. Το καφέ είναι μικρό με ιδιαίτερο χαρακτήρα που το κάνει να ξεχωρίζει, ενώ δίνεται με όλο τον εξοπλισμό του, έτοιμο να λειτουργήσει. Ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Τηλεφωνήτριες για το τηλεφωνικό κέντρο στο Λευκώνα Σερρών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο2321-0-59139

Κρεβάτι ηλεκτρονικό με στρώμα. Τιμή 350 Ευρώ Πληροφορίες τηλ.: 2324112307

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Βοηθός για μόνιμη εργασία σε βιοτεχνία επίπλων. Πληροφορίες στο τηλ.: 6984486878

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Επιχείρηση Πρακτορείο ΟΠΑΠ στο κέντρο της πόλης. Πληροφορίες τηλ.: 6973038112

Οικόπεδο 400 τ.μ. στον Προβατά Σερρών, με ισόγειο κτίσμα (αποθήκη 90 τ.μ.) εντός σχεδίου σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες τηλ.: 6974733432.

Σε τιμή ευκαιρίας κεραία ραδιοφωνικού σταθμού, σάουνα σχεδόν καινούργια από γυμναστήριο και άλλα εξαρτήματα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6936548293

Πωλούνται πρόβατα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6909421352. Κυρία Γρηγορία Τύρναβος Λάρισας.

ΕΣΠΑ 2014 - 2020

- Επιδοτήσεις έως 100%, ίδρυση Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων, Αναπτυξιακά Προγράμματα και Μελέτες, χρηματοδοτήσεις κεφάλαια κινήσεως για Μικρές και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Επιχειρηματικά, Στεγαστικά-Επισκευαστικά, Αγροτικά, βιομηχανικά, ξενοδοχειακά, ναυτιλιακά, και πάσης φύσεως επιδοτούμενα προγράμματα μέσου ΟΑΕΔ πανελλαδικά Τηλ.210 36 46 223, Fax 211 850 14 64 www.abcfinancialgroup.gr Email: info@ abcfinancialgroup.gr

Μαθήματα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Καθηγήτρια Αγγλικών

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Φιλόλογος:

Οικόπεδο ενός (1) στρέμματος, με μονοκατοικία εντός, 80 τ.μ., πλήρως επιπλωμένη. Πληροφορίες τηλ. 2310/455542.

Οικόπεδο οικοδομήσιμο 540 τ.μ. μέσα στο χωριό Ευκαρπία. Πληροφορίες τηλ.: 6998486636

Με πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα για όλα τα επίπεδα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6942800194. Με πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6997024867


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021

μικρές αγγελίες

15


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

στο

Η τριήμερη αργία επ' ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πνεύματος

νεντεύξεις ήταν αυτή που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο ιστορικός Μάρκ Μαζάουερ.

Και να που φθάσαμε μπροστά στο πρώτο και μοναδικό τριήμερο αργίας του καλοκαιριού. Την Δευτέρα 21 Ιουνίου και ενώ θα έχουμε εισέλθει στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, θα εορτάσουμε την εορτή του Αγίου Πνεύματος - πενήντα μέρες μετά το Άγιο Πάσχα. Ορισμένοι, συνταξιούχοι, εγκατέλειψαν την πόλη των Σερρών από την Πέμπτη και αποσύρθηκαν στα εξοχικά τους, σε βουνό και θάλασσα. Άλλοι θα αποχωρήσουν από την πόλη μετά το πέρας της εργασίας τους την Παρασκευή. Όπως και να έχει, όσοι μετακινηθούν θα πρέπει να προσέχουν. Και στον δρόμο, στην οδήγηση, αλλά και σε ότι επιβάλλει η ιδιαιτερότητα της περιόδου. Υπενθυμίζουμε ότι η επόμενη επίσημη αργία, τον 15Αύγουστο, το λεγόμενο Πάσχα του καλοκαιριού φέτος πέφτει Κυριακή. Καλό τριήμερο λοιπόν.

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 19_20.06.2021

Τίτλος της εν λόγω συνέντευξης ήταν ότι το 1821 ξεκίνησε με μία μεγάλη ήττα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η απάντηση που έδωσε ο ιστορικός στην ερώτηση που αφορά την καχυποψία του Έλληνα για το θεσμό της δικαιοσύνης. Όποιος ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί τι ακριβώς απαντά ο ιστορικός μπορεί να ανατρέξει, να αναζητήσει τη συνέντευξη που υπάρχει και στη σελίδα της εφημερίδας στο διαδίκτυο. Δ.Ν. nnn

Συγκλονισμένη η κοινωνία για τον δολοφόνο των Γλυκών Νερών

Ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις είναι 63.477 και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 29.200.000 €. Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων του ΟΑΕΔ με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

nnn

Επετειακή χρονιά η φετινή, 200 χρόνια από τη έναρξη της επανάστασης του 1821 και διαβάζουμε πολλές ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από επιφανή πρόσωπα. Πληροφορούμαστε πράγματα τα οποία δεν γνωρίζουμε, πράγματα εντελώς άγνωστα. Μία από αυτές τις ενδιαφέρουσες συ-

Αναρτήθηκαν την Πέμπτη 17 Ιουνίου τα οριστικά μητρώα δικαιούχων και παρόχων και οι πίνακες αποκλειομένων του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2021 του Οργανισμού, κατόπιν της εξέτασης των ενστάσεων, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί έως τις 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Δ.Ν.

Το 1821 ξεκίνησε με μία μεγάλη ήττα, μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη

Οι φετινοί δικαιούχοι για τις κατασκηνώσεις του ΟΑΕΔ

Συγκλονισμένη είναι η Ελληνική κοινωνία από την αποκάλυψη του δολοφόνου του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Ο πιλότος ομολόγησε. Μένει άναυδος ο καθένας μας, μπροστά στο φρικτό έγκλημα αλλά και την ανατριχιαστική υποκρισία του δολοφόνου επί 40 ημέρες. Δ.Ν.

Ωφελούμενοι είναι τα παιδιά των δικαιούχων που έχουν γεννηθεί από 01.01.2005 έως 14.06.2015. Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες ημέρες (συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης). Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.oaed.gr/paidikeskataskinwseis "Σ.Θ."

Profile for sertharros

19_06_2021  

19_06_2021  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded