Page 7

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

τοπικά

ΣΑΒΒΑΤΟ/ΚΥΡΙΑΚΗ 13-14.01.2018

[[

Μιχάλης Τζελέπης, Βουλευτής Ν. Σερρών - Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ

«Πετάξατε στον Καιάδα τις Αριστερές θέσεις και αρχές σας μαζί με τις αυταπάτες σας»

Ο

Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης πραγματοποίησε Ομιλία, την Πέμπτη 11.1.2018, στη συζήτηση του Πολυνομοσχεδίου για τα «προαπαιτούμενα». Στην αρχή της Ομιλίας του ο Βουλευτής άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Καταρχήν θα ήθελα να αναφερθώ στο success story που επικαλέστηκε από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός, ο κ. Παππάς: Εδώ και δύο μέρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, είναι υπό κατάληψη τα γραφεία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως, γιατί οφείλετε σε 2.500 τευτλοπαραγωγούς πλέον των 11 εκατ. Ευρώ. Και αυτό γιατί επί 3 χρόνια αλλάξατε 5 διοικήσεις, χωρίς να σας νοιάζει πώς και με ποιόν τρόπο θα πληρωθούν οι αγρότες-παραγωγοί.

λυνομοσχέδιο εις βάρος του ελληνικού λαού με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τους πλειστηριασμούς στους Έλληνες αδύναμους πολίτες, με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Και βλέπω, από την άλλη πλευρά, την πλειοψηφία να υπερασπίζετε εν θερμώ ένα νομοσχέδιο απόλυτα συντηρητικό, απόλυτα σκληρό για τον ελληνικό λαό. Πού είναι οι αριστερές σας θέσεις, αρχές; Που πήγαν όλα αυτά; Φαίνεται τα ρίξατε και αυτά στον Καιάδα μαζί με τις αυταπάτες σας.». Στη συνέχεια ο κ. Τζελέπης τοποθετήθηκε και για την διαδικασία του Νομοθετείν. «Θα ήθελα, επίσης, να σταθώ και στον τρόπο αλλά και στον χρόνο που Νομοθετούμε. 400 άρθρα, 1.600 σελίδες, μέσα σε δύο μόνο ημέρες. Συνεχίζετε, όμως, το δικό σας βιολί, καλλιεργείτε συνεχώς καινούργιες αυταπάτες. Είπε ο Πρωθυπουργός ότι είναι η «τελευταία ανηφόρα», ότι «αφήνουμε πίσω τα δύσκολα» όπως και ο Υπουργός Οικονομικών ότι το παρόν Πολυνομοσχέδιο «έχει θετικό πρόσημο».

Αυτοί είστε και σήμερα εδώ συζητούμε ένα ποΟ κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι το πολυνομοσχέδιο αυτό δεν δημιουργεί δημοσιονομικά μέτρα. Γιατί δε λέτε στον ελληνικό λαό, ότι το τέταρτο μνημόνιο του 2017 που ψηφίσατε, φέρνει 5,9 δις, και μόνο για το 2018 είναι ακόμα 1,8 δις μέτρα; Περικοπή του ΕΚΑΣ 240 εκατ., κατάργηση φοροαπαλλαγών, κατάργηση έκπτωσης 1,5% σε παρακράτηση φόρου, κατάργηση προνοιακών επιδομάτων, αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια, στις συντάξεις χηρείας, μείωση επιδόματος θέρμανσης και μια σειρά από άλλα μέτρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι στο παρόν Νομοσχέδιο εσείς οι «αντιμνημονιακοί αριστεροί», έρχεστε αντιμέτωποι για ακόμη μία φορά με τον ίδιο σας τον εαυτό, με τις αρχές σας, τις πεποιθήσεις σας, αν βέβαια έχει μείνει κάτι από όλα αυτά. Ακόμα, ο Βουλευτής έκανε εκτενή αναφορά και στις διατάξεις που αφορούν τα εργασιακά. «Μέχρι να πάρετε την εξουσία κυρία Υπουργέ, υποσχόσασταν τη συλλογική προστασία των εργαζομένων. Ενώ, σήμερα, στο παρόν νομοσχέδιο, επιχειρείτε να αποδυναμώσετε και το βασικό μέσο συλλογικής δρά-

σης αυτό της απεργίας, στην ουσία την καταργείτε. Υπονομεύετε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία, κάνοντάς την μονάκριβη, όπου το 90% και πλέον θα κρίνεται παράνομο». Και σε μια αγορά εργασίας που είναι, ήδη, ζούγκλα. Ο δε Ν. 1264/1982, είναι ένας Νόμος εκδημοκρατισμού του συνδικαλιστικού κινήματος, ο οποίος άντεξε 35 χρόνια με τις οποιεσδήποτε παρενέργειες του, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα κακής εφαρμογής και όχι του ίδιου του νόμου. Σήμερα έρχεστε, εσείς, να του «βάλετε χέρι», παρ’ ότι πολλοί από εσάς που βρίσκεστε σήμερα μέσα στην Αίθουσα αυτή, τον υπηρετήσατε ως Συνδικαλιστές. Οι συνθήκες δε είναι τέτοιες που η εργασιακή κρίση, η ανασφάλεια και ο φόβος της ανεργίας έχουν ελαχιστοποιήσει τα κοινωνικά αντανακλαστικά. Τότε γιατί τον φέρνετε; Τον φέρνετε απλώς για να τον περιφέρουν οι δανειστές ως «λάφυρο», ότι στην Ελλάδα μια δήθεν Αριστερή κυβέρνηση δέχθηκε να νομοθετήσει τις πιο ακραίες συντηρητικές επιλογές που ούτε θα μπορούσαν να φανταστούν. Όσα αντεργατικά μέτρα φέρατε, τα καταθέσατε με την μορφή Τροπολογιών. Θα σας αναφέρω χαρακτηριστικά ότι όπως φέρατε 1)τις ομαδικές απολύσεις και αποσύρατε το μέτρο της διοικητικής έγκρισης από τον Υπουργό, 2) την Κυριακή, 3) το λοκ άουτ- όλα αυτά τα φέρατε με τροπολογίες στο Νομοσχέδιο για τα «λαβράκια και τις τσιπούρες». Τα φέρατε με τροπολογία, μέσω της επαναφοράς του 656 του Αστικού Κώδικα. Είστε πολύ καλοί στο «παραμύθι». Είστε καλοί στο «γλυκαντικό» που βάζετε κάθε φορά για να πείθετε τους Βουλευτές σας να ψηφίζουν». Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής μίλησε και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. «Θα ήθελα να μας πείτε ποιο το δίχτυ ασφαλείας στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς απέναντι στις οφειλές στο δημόσιο από τους Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους ούτε μπορούν να τα ρυθμίσουν; Υπάρχει κάποιο δίχτυ ασφαλείας ή όπως για παράδειγμα ο κάθε έφορος «βάζει χέρι» για 500 ευρώ στους λογαριασμούς, θα παίρνει και τα σπίτια των οφειλετών;».

Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού Η 2η ετήσια ημερίδα για την «Αύξηση της αξίας της βαμβακοκαλλιέργειας»

Η

Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών - Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος), διοργανώνουν την 2η ετήσια ημερίδα για την Ποιότητα του Ελληνικού Βαμβακιού με θέμα: «Αύξηση της αξίας της βαμβακοκαλλιέργειας».

βακος (1ο χλμ. Καρδίτσας – Μητρόπολης).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και ώρα 10.30 στην Καρδίτσα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμ-

Επίσης, θα γίνει αναφορά για την εφαρμογή της Υ.Α. σχετικά με τις ξένες ύλες στο σύσπορο βαμβάκι, προτάσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής της βαμβακαλλι-

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν η μέχρι στιγμής δράση της ΔΟΒ, τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που αφορούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα και του προγράμματος της ταξινόμησης 1% του παραγόμενου προϊόντος.

έργειας, γενικότερη ενημέρωση για τις τιμές της αγοράς του βαμβακιού καθώς και τις εξελίξεις για τις ορθές μεθόδους συλλογής του προϊόντος ενώ θα γίνει αναφορά και για τα κριτήρια της ποιότητας βάμβακος και την αξία των πιστοποιήσεων στην κλωστοϋφαντουργία. Την έναρξη της ημερίδας έχει προσκληθεί να κηρύξει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στις 02 Φεβρουαρί-

ου, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης «AGROTICA», στη Λαμία στις 09 Φεβρουαρίου και στην Αλεξανδρούπολη στις 13 Φεβρουαρίου.

13 01 2018  
13 01 2018  
Advertisement