__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ Ιδιοκτήτης - Εκδότης: ΔΗΜ. ΑΛ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

ΈΤΟΣ 51ο | ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 14.859 | ΤΕΤΑΡΤΗ 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021 | ΤΙΜΗ 0,50 ευρώ

Παράταση των χειμερινών Συνάντηση εργασίας Τ. Χατζηβασιλείου με την Υφυπουργό Τουρισμού Σ. Ζαχαράκη

εκπτώσεων ως τις 31 Μαρτίου «Στηρίξτε το στεγασμένο εμπόριο» δηλώνει η Κ. Μηλίγκα u

Με αντικείμενο τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του Νομού u

Στο Δήμο Σερρών u

Ο Γ. Μαρμαρέλλης στο νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΟΧΑ

3

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος

5

u

Επίσκεψη του Δημάρχου Σερρών Αλ. Χρυσάφη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου Πρόσκληση να παραστεί στα φετινά «Ελευθέρια»

u

5

Ψέγει τη δημοτική αρχή του Δήμου Σερρών η Β. Μητλιάγκα «Διακοσμητικός ο ρόλος της Επιτροπής για το 2021» υποστηρίζει u

3

11

Terra Parking

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ  Μηνιαίες Θέσεις στάθμευσης  Ωριαίες Θέσεις στάθμευσης  Πλυντήριο Αυτοκινήτων  Βιολογικός Καθαρισμός

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Στο κέντρο της πόλης, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Μ. Αλεξάνδρου 2, Σέρρες Τηλ.: 2321210310, Κιν.: 6942265879

4


Σ.Θ. [

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021 Ήλιος » Α: 05:05 Δ: 19:40 | Σελήνη » Α: - Δ: 09:45

[

σαν σήμερα

γράμμα στο διευθυντή Κορίτσια, ο Πέδρο Τέλης Βρέτας πρόεδρος Τ.Σ. Νέου Σουλίου Παππούς για άλλη μία φορά. Ηλίας Γκότσης πρώην αντιδήμαρχος Σερρών

1990: Η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα γίνεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και διαρκεί 5,5 ώρες.

Ορισμένες φορές η σιωπή είναι χρυσός.

ΕΝΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Λεξικογραφικά

Kύριε διευθυντά, Επανέρχομαι. Θυμήθηκα το: "Κορίτσια, ο Μπάρκουλης", τω καιρώ εκείνω, όταν φοιτητής της Νομικής, δίδασκα Αρχαία Ελληνικά σε μια ευειδή, κούκλα μαθήτρια της Δ΄ Γυμνασίου, επί πληρωμή. Ενα "πουλάκι" με πληροφόρησε: "Μεγάλος συνωστισμός το Σαββατοκύριακο στους διαδρόμους του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και ακόμη μεγαλύτερος στα μπαρ της περιοχής. Υπήρξε, πάντως, μια παρουσία που δεν πέρασε απαρατήρητη – όχι απαραίτητα για λόγους ουσίας. Αναφέρομαι στον ευειδή επικεφαλής των Ισπανών Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσες, καθώς, όπου έγινε αντιληπτή η παρουσία του, διάφορες γυναικείες μορφές εμφάνιζαν μεγάλη κινητικότητα στον χώρο στη λογική «κορίτσια, ο Πέδρο!». Ο Πέδρο συναντήθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου με την Aννα Διαμαντοπούλου, στη συνέχεια με τον Γιώργο Καμίνη και κατόπιν με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο Καμίνης θύμισε στον Σάντσες ότι έχει κάνει διδακτορικό στα μεταπολεμικά συντάγματα της Ελλάδας και της Ισπανίας. Ο ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ Τελικά τίποτα δεν πάει χαμένο...".

ΦΩΤΟγραφήματα

Θέματα και κείμενα πολλά και διάφορα. Π.χ. Η γνωστή λέξη ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη έννοια - νόημα= Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Χάρμα ιδέσθαι= χάρμα οφθαλμών, απόλαυση των ματιών Ας προσθέσουμε και τα παρακάτω που λένε οι "τρανοί" - μεγάλοι: "Οταν είσαι παιδί μην κάνεις σαν μεγάλος". "Οταν είσαι μεγάλος μην κάνεις σαν παιδί" Κάθε παρέμβαση δεκτή. Και η επόμενη λέξη και κλείνει το θέμα. "Το κόστος της ιδεοληψίας"= Χρειάζεται αρκετή προσοχή στην ερμηνεία και έννοια της παραπάνω λέξης. Νοσηρή κατάσταση που εκδηλώνεται με την επίμονη εμφάνιση ιδεών ή αισθημάτων στη συνείδηση (ψυχολογία). Επιμονή= Σταθερότητα, πείσμα Επίμονος - επίμονη= εκείνος - εκείνη που δείχνουν πεισματάρικη επιμονή. Κάθε ερώτηση δεκτή. Δ.Α.

Ποδαρικό με 0 κρούσματα

Π

οδαρικό με μηδενισμό των μολύνσεων μας έκανε ο Μάρτιος στο Νομό Σερρών. Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για τη Δευτέρα 1η Μαρτίου ότι στην Π.Ε. Σερρών δεν διαγνώστηκε καμία νέα μόλυνση. Υστερα από τα διψήφια νούμερα των τελευταίων ημερών του Φεβρουαρίου επανήλθε η ικανοποίηση. Ας ελπίζουμε ότι και τον Μάρτιο θα κινηθούμε σε μικρό αριθμό διαγνώσεων, ακόμη μικρότερο και από αυτόν του Φεβρουαρίου. «Σ.Θ.»

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΚΔΙΔΟΜΕΝΗ ΕΝ ΣΕΡΡΑΙΣ

Εκδότης – Ιδιοκτήτης: ΔΗΜ. ΑΛ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Διευθυντής: ΔΗΜ. ΑΛ. ΑΡΑMΠΑΤΖΗΣ ΑρχισυνταξΙα: Αλέξανδρος Αραμπατζής ΣυντΑκτες: Δημήτρης Νάτσιος ΑρθρογρΑφοι - ΣχολιογρΑφοι: Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Δημήτριος Αραμπατζής, Αθανάσιος Αραμπατζής, Αλέξανδρος Αραμπατζής, Κων/ νος Τσαρτσάρης, Χρυσάνθη Ιακώβου, Ελευθερία Ξενοδόχου ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ - σελιδοποιηση: Δέσποινα Αρναούτογλου ΕΚΤΥΠΩΣΗ: Νίκος Καραγκιόζης ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ: Κατερίνα Σταυρακίδου ΓΡΑΦΕΙΑ: Βενιζέλου 177 – Σέρρες Τ.Κ. 62 131 ΤΗΛ.: 23210 - 46380 FAX: 23210 - 45200

e-mail: sertharros@yahοo.gr www.sertharros.gr

ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΑ: ΤΗΛ. 23210 - 46380 ΕΤΗΣΙΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ Υπουργείων 500 €+ Φ.Π.Α. Τραπεζών 500 €+ Φ.Π.Α. Εταιριών Ν.Π.Ι.Δ. & Ν.Π.Δ.Δ. 500 €+ Φ.Π.Α. Δήμων 500 €+ Φ.Π.Α. Συλλόγων, Σωματείων 200 €+ Φ.Π.Α.

Αγαπητέ Κριέ, με το Τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, οι δικοί σου άνθρωποι σου δείχνουν γενναιόδωρα την αγάπη τους, κυρίως μέσα από πράξεις, αλλά το ίδιο κι εσύ προς αυτούς! Γενικά σήμερα, απολαμβάνεις ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, συναισθηματική ικανοποίηση, ηρεμία και επιτέλους σταθεροποίηση! Μία ευχάριστη εξέλιξη, που αφορά μία εκκρεμότητα του παρελθόντος και έχει να κάνει με οικιακά θέματα, θα κλείσει σήμερα και θα σε βγάλει από το αδιέξοδο!

Φίλε Ταύρε, το σημερινό Τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, φέρνει ευχάριστες και χαρμόσυνες συναντήσεις, όπως και μηνύματα ή στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης! Γενικά θα αισθανθείς πολύ δημοφιλής, αφού είσαι ιδιαίτερα συμπαθής και περιζήτητος κοινωνικά! Μπορείς σήμερα, να αποκτήσεις ό,τι ποθείς, με μία σου μόνο λέξη! Ξεχωρίζεις για το κοφτερό σου μυαλό, το αξιοθαύμαστο λέγειν σου και την λαμπερή σου προσωπικότητα!

Σήμερα φίλε Δίδυμε, το Τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, αποτελεί για σένα την ιδανική ευκαιρία, για να αποβάλλεις από την ζωή σου έντονες και κουραστικές κοινωνικές δραστηριότητες και να περάσεις όμορφες, ουσιαστικές στιγμές με πιο κοντινά άτομα που πραγματικά αγαπάς και σε αγαπούν! Επιπλέον, κάποια γεγονότα, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση σου και την αυτοεκτίμηση σου, όπως και την αποφασιστικότητα σου!

Αγαπητέ Καρκίνε, με το Τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα σήμερα, ο γοητευτικός τρόπος που επικοινωνείς είναι αξιοθαύμαστος και σε βοηθά να αυξήσεις τις πιθανότητες εκπλήρωσης ενός μεγάλους στόχου! Γενικά αφέσου, στην καθοδήγηση της καρδιάς σου και ένα χαρούμενο νέο, θα σε ενδυναμώσει ψυχικά και θα νιώσεις σίγουρα πολύ όμορφα, με τις σημερινές συγκυρίες και γεγονότα! Προσφέρεις αγάπη παντού, αλλά λαμβάνεις ακόμα περισσότερη!

Φίλε Λέοντα, με το σημερινό Τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, ακολούθησε χωρίς δισταγμό την διαίσθηση σου, σε ό,τι κι αν κάνεις, αφού μπορείς να διαβάζεις τις προθέσεις των άλλων, να κατανοείς εκ βάθους κάποιες καταστάσεις και να ξέρεις τι σου γίνεται! Η ημέρα θα φέρει σίγουρα μία αποκάλυψη ενός μυστικού! Όλο αυτό, θα γίνει με παρασκηνιακό τρόπο και θα σε βοηθήσει να δρομολογήσεις στόχους και σκοπούς, ώστε να τους πετύχεις στο μέλλον!

Αγαπητέ Παρθένε, σήμερα με το Τρίγωνο ΑφροδίτηςΠοσειδώνα, δένεσαι πιο πολύ συναισθηματικά με φίλους τώρα και ίσως προκύψει και μία νέα γνωριμία, που θα μεταλλαχτεί σταδιακά σε μία ισχυρή φιλία! Γενικά, έχεις όραμα και θέληση, γεγονός που θα φέρει γρήγορες και θετικές εξελίξεις στην καθημερινότητα σου! Επίσης ευνοείσαι, σε αλλαγές που θες να κάνεις και σε υψηλούς στόχους που επιθυμείς να εκπληρώσεις!

Αγαπητέ Ζυγέ, σήμερα με το Τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, ευνοούνται σήμερα, η εξομάλυνση οικογενειακών και συγγενικών σχέσεων, η επίλυση παλαιών οικογενειακών προβλημάτων και η βελτίωση της κοινωνικής σου υπόστασης! Καταφέρνεις μέσω της επικοινωνιακής οδού, να αναγνωρισθείς κοινωνικά, να βιώσεις μία βελτιωμένη και κατά πολύ χαρούμενη οικογενειακή ζωή και καθημερινότητα και να πάρεις χαρά, μέσα από την εδραίωση της προσωπικής σου επιτυχίας!

Φίλε Σκορπιέ, με το σημερινό Τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, βελτιώνεις τις επαφές με αδέρφια, συγγενείς και γείτονες, κάνεις ευχάριστες μετακινήσεις και πετυχαίνεις στόχους, που αρκετό καιρό τώρα σχεδίαζες! Επιπλέον, πετυχαίνεις σπουδαίους στόχους και μεγαλεπήβολα όνειρα, ενδυναμώνεις κοινωνικές και φιλικές σχέσεις και γενικά, μία θετικότατη και εποικοδομητική ημέρα έφτασε για σένα και έτσι γίνεσαι ξανά αισιόδοξος, χαρούμενος, δημιουργικός και ανανεωμένος!

Αγαπητέ Τοξότη, σήμερα, με το Τρίγωνο ΑφροδίτηςΠοσειδώνα, μάθε να εμπιστεύεσαι τους άλλους, αφού πρώτα βεβαιωθείς για τις καλές τους προθέσεις απέναντί σου! Χρησιμοποίησε το εύστροφο μυαλό σου, αλλά και την διορατικότητα σου, ώστε να καταφέρνεις να πετύχεις πολλά από αυτά που θες τώρα! Προσπάθησε να μην διατυμπανίζεις την επιτυχία σου στον καθένα, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ίσως ζηλεύουν ή και φθονούν την ευτυχία και τις επιτυχίες σου!

Φίλε Αιγόκερε, με το Τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, καταφέρνεις σήμερα και διορθώνεις κάθε προβληματική διαπροσωπική σου σχέση και επαφή, κυρίως μέσω της επικοινωνιακής οδού, γι’αυτό μην διστάσεις να κάνεις εσύ το πρώτο βήμα! Γενικά, κατά την διάρκεια της ημέρας, μπορείς να αναμένεις ένα ευχάριστο νέο που θα σε δικαιώσει, ωφέλιμες επαφές, συζητήσεις, αλλά και χαρμόσυνες μετακινήσεις και συναντήσεις!

Φίλε Υδροχόε, το σημερινό Τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, σου προσφέρει την ιδανική μέρα για έναρξη σωστής διατροφής και άσκησης! Γενικά, στην καθημερινότητα σου, είσαι λαμπερός, εκπέμπεις ενέργεια και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στην επικοινωνιακή γοητεία σου και τους καλούς σου τρόπους! Η όψη θα σε βοηθήσει πολύ όσον αφορά την εμφάνιση σου, αφού θα αποφασίσεις δυναμικές αλλαγές, που θα εντυπωσιάσουν τον περίγυρο σου!

Φίλε Ιχθύ, σήμερα με το Τρίγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, θέματα που αφορούν παιδιά, αλλά και προσωπικές φιλοδοξίες, ευνοούνται, αφού η τύχη είναι με το μέρος σου! Γενικά, είναι μία από τις πιο τυχερές και ευνοϊκές ημέρες, για ο,τιδήποτε επιθυμείς και έχεις ως στόχο! Μπορείς επίσης, να αναμένεις πολλές ευκαιρίες κατά την διάρκεια της ημέρας, για ψυχαγωγία, διασκέδαση και κοινωνικές ή δημιουργικές δραστηριότητες!


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

τοπικά

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021Παράταση των χειμερινών εκπτώσεων ως τις 31 Μαρτίου «Στηρίξτε το στεγασμένο εμπόριο» δηλώνει η Κ. Μηλίγκα

Μ

ε υπουργική απόφαση παρατείνονται οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις 2021 μέχρι την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021.  Το Υπουργείο Ανάπτυξης έλαβε αυτήν την απόφαση αποκλειστικά και μόνο για φέτος, στην δικαιολογητική βάση στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, κατά την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σερρών Κυριακή Μηλίγκα κάλεσε το καταναλωτικό κοινό να στηρίξει το στεγασμένο εμπόριο και να προχωρήσει σε αγορές διότι η σερραϊκή αγορά διαθέτει ποιοτικά προϊόντα σε πολύ προσιτές τιμές. Διανύει μία πολύ δύσκολη περίοδο ο εμπορικός κόσμος της πόλης και περιμένει από τους συμπολίτες την στήριξη τους. «Μόνο έτσι μπορεί να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις που προσφέρουν δουλειά στον ντόπιο πληθυσμό».

Παράλληλα σε ανακοίνωση του ο εμπορικός Σύλλογος αναφέρει τα εξής: Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ανήκει στο 1ο Επίπεδο Επιτήρησης και ισχύουν τα εξής: • Τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά. • Επιτρέπεται αυστηρά μόνο ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος. Εξαιρούνται οι βοηθητικοί χώροι, οι αποθήκες, τα γραφεία και οι χώροι στάθμευσης. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό. • Η απόσταση που θα τηρείται μεταξύ των πελατών είναι 1,5 μέτρο στους χώρους του καταστήματος ο ένας από τον άλλον, ενώ στα ταμείο η απόσταση καθορίζεται στα 2 μέτρα μεταξύ τους. • Επιβάλλεται για όλους στην πρόσοψη η υποχρεωτική ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστη-

μα.

• Το ωράριο λειτουργίας εκτείνεται προαιρετικά από 7:00 π.μ. έως 8:30 μ.μ. για όλες τις επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα παραπάνω το ωράριο λειτουργίας των κα-

ταστημάτων ως εξής:

διαμορφώνεται

ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΕΤΑΡΤΗ : 09:00 έως 14:30 ΤΡΙΤΗ ΠΕΜΠΤΗ &

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 09:00 έως 14:30 και 17:30 έως 20:30 ΣΑΒΒΑΤΟ 09:00-15:00

Συνάντηση εργασίας Τάσου Χατζηβασιλείου με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη Με αντικείμενο τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης του Νομού πουργό για τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει το Υπουργείο για την επιμόρφωση, την κατάρτιση στον χώρο του τουρισμού, καθώς και τις δυναμικές δρά-

Σ

υνάντηση εργασίας με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, με αντικείμενο τις ευκαιρίες και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης της Π.Ε. Σερρών. Οι δύο πολιτικοί μίλησαν για την Αμφίπολη, την Κερκίνη, τις ιαματικές πηγές, τα τοπικά προϊόντα, τη μοναδική γαστρονο-

μία και το τουριστικό ανάγλυφο των Σερρών. Ο βουλευτής παρουσίασε αναλυτικά στην κ. Ζαχαράκη το πλούσιο πολιτιστικό και ιστορικό απόθεμα της περιοχής. Ο Τάσος Χατζηβασιλείου πρότεινε την εκπόνηση προγράμματος στοχευμένης διαφήμισης και προβολής του σπηλαίου Αλιστράτης και του φαραγγι-

ού του Αγγίτη, στις τουριστικές αγορές της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Επίσης, πρότεινε την ένταξη της Άνω Βροντούς σε ευρωπαϊκό δίκτυο οικισμών που οργανώνουν αστροβραδιές. Ο κ. Χατζηβασιλείου παρουσίασε τις προτάσεις του για την στήριξη του ιδιαίτερου τουριστικού προϊόντος που μπορούν να προσφέρουν οι Σέρρες και ενημερώθηκε από την Υφυ-

σεις για την ανάδειξη του ξεχωριστού τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής της χώρας.
ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

τοπικά

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

Επιστολή - πρόταση στον δήμαρχο Σερρών από τους δημοτικούς συμβούλους Γεωργούλα, Μητλιάγκα, Χαραλαμπίδου Διαφωνούν με την επιλογή του καλλιτέχνη Ευρυτο

Τ

ην αντίθεση τους επιλογή του καλλιτέχνη που θα φιλοτεχνήσει grafiti στην πόλη με τους ήρωες του ’21 εκφράζουν με επιστολή τους ο επικεφαλής της «Διάβασης Πεζών» Αντώνης Γεωργούλας, η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βαρβάρα Μητλιάγκα και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου. Στην επιστολή τους αναφέρουν τα εξής: Με αφορμή την παρουσίαση των 21 δράσεων από το Δήμο Σερρών για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης θα θέλαμε αρχικά να επισημάνουμε ότι το σχέδιο που παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο δεν ήλθε για έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, διαπιστώνουμε ότι συμπεριλαμβάνει και δράσεις οι οποίες ούτε προτάθηκαν ούτε συζητήθηκαν ούτε εγκρίθηκαν κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής που συστή-

θηκε για το 2021. Σημειώνουμε ότι η Επιτροπή για το ‘21 όχι μόνο δεν κλήθηκε για να εγκρίνει την “τελική απόφαση” του Δημάρχου για τις δράσεις που επιλέχτηκαν, αλλά ούτε καν για να ενημερωθεί προτού αυτές παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό με την πανηγυρική συνέντευξη τύπου. Μία από τις δράσεις που παρουσίασε ο Δήμαρχος επιγράφεται: «Εικαστική παρέμβαση σε δημόσιους χώρους της πόλης σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Εύρυτο, ο οποίος θα φιλοτεχνήσει ήρωες της Επανάστασης καθώς και γεγονότα και ήρωες της τοπικής μας ιστορίας, αφήνοντας έτσι ένα μόνιμο αποτύπωμα και ανάμνηση του μηνύματος των φετινών επετειακών εκδηλώσεων». Λυπούμαστε βαθύτατα που η δημοτική αρχή κάνοντας επιλογή-επικόλληση της ίδιας δράσης με τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης επέλεξε τον

Ο επικεφαλής της «Διάβασης Πεζών» Αντώνης Γεωργούλας

Η δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Βαρβάρα Μητλιάγκα

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Θένια Χαραλαμπίδου

συγκεκριμένο «καλλιτέχνη», προκειμένου να φιλοτεχνήσει grafiti στην πόλη με τους ήρωες του ‘21. Πώς μπορεί να εμπιστευτεί ο Δήμος Σερρών τη φιλοτέχνηση των ηρώων της επανάστασης σε δημόσιους χώρους σε έναν «καλλιτέχνη» ο οποίος εμφανίζεται χωρίς να αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα και το πρόσωπό του, και αμφιβόλων σχέσεων με τα δημοκρατικά ιδεώδη, αφού αυτό δείχνουν τα πρότερα «έργα» του και η θεμα-

τολογία του στους δρόμους της Αθήνας, πολλά από τα οποία παραπέμπουν σε νεοναζιστικές αντιλήψεις. Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή δεν συνάδει με το πνεύμα της δημοκρατίας και της ελευθερίας που αντιπροσωπεύει η Ελληνική Επανάσταση. Ζητούμε άμεσα τη διακοπή οποιασδήποτε συνεργασίας με το συγκεκριμένο άτομο που προσβάλλει ευθέως τόσο το δημόσιο αίσθημα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας όσο και τη

μνήμη των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Αντώνης Γεωργούλας Επικεφαλής «Διαβαση Πεζών» Βαρβάρα Μητλίαγκα Δημοτική Σύμβουλος ΣΕΡΡΑΣ- Στέφανος Φωτιάδης Χαραλαμπίδου Θένια Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος

Ο Γ. Μαρμαρέλλης στο νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας ΕΟΧΑ

Ο

Γιάννης Μαρμαρέλλης (ΜΓΣ Πανσερραϊκός έφορος Αλπικού Σκι) εκλέχθηκε στο νέο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομικών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στην Λάρισα. Συγκεκριμένα υπό την σκιά των περιοριστικών μέτρων του COV19, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΟΧΑ, στην Λάρισα το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, αφού τόσο η φιλοξενία του ΕΟΣ Λάρισας όσο και οι εργασίες της Συνέλευσης κυμάνθηκαν σε υψηλά οργανωτικά επίπεδα και σε άριστο κλίμα. Οι απολογισμοί του απερχόμενου Δ.Σ. υπερψηφίστηκαν από το σώμα της ΓΣ, το οποίο εκπροσωπούσαν 21 σωματεία, ενώ πραγματοποίηθηκαν και οι αρχαιρεσίες της περιόδου 2020-2024 που ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον κο Γιώργο Νικητίδη και πέντε νέα μέλη στο ανανεωμένο Δ.Σ. της ΕΟΧΑ. Επιλέον

Ο Γιάννης Μαρμαρέλλης

οι αρχαιρεσίες ανέδειξαν τους νέους εκπρόσωπους της ΕΟΧΑ στην ΕΟΕ για την περίοδο 20202024. Η σύνθεση του νέου Δ.Σ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ρού) • Θεοδώρου Ιωάννης (ΕΧΟΣ Λιβαδειάς) • Μαρμαρέλλης Ιωάννης (Πανσερραϊκός) • Μέντζιος Κωνσταντίνος (ΧΟΣ Γρεβενών) • Μήλιος Ηλίας (ΕΟΣ Βόλου) • Μπάκας Αστέριος (Αλπις) • Στάμου Σπυριδούλα (ΑΚΟΛ) • Τσουρέκας Απόστολος (ΕΟΣ Μετσόβου) ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ • Ανδρεάδου Μυρτώ (ΟΧ Καλλιθέας) • Καλόθεος Θεόδωρος (ΕΟΣ Τρίπολης) • Κλαουδάτος Ιωσήφ (ΣΑΧΟΠΠ) • Κυρίτσης Μιχάλης (ΣΧΟ Έσπερος)

• Νικητίδης Γεώργιος (ΣΧΟ Καστοριάς)

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ • Γιαζιτζίδης Σάββας (ΣΟΧ Φλώρινας) • Ζαβός Χρήστος (ΕΟΣ Αλμυ-

• Αμανατίδης Στυλιανός (ΣΧΟ Καστοριάς) • Βελής Νικόλαος (ΕΟΣ Νάουσας) • Τσουρέκας Παναγιώτης

(ΕΟΣ Μετσόβου) ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ • Καλτσογιάννης Γεώργιος (ΕΟΣ Βόλου) • Μαυρίδης Γεώργιος (ΕΟΣ Δράμας) • Μυστριώτης Θεμιστοκλής (ΕΟΣ Αθηνών) • Τζιόβας Ανδρέας (Αλπις)

• Χατζηθεόκλητος Ευθύμιος (ΕΟΣ Θεσσαλονίκης) ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΟΕ • Γυρούσης Δημοσθένης (ΕΟΣ Νάουσας) ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΟΕ • Σμυρναίος Γεώργιος (ΕΟΣ Θεσσαλονίκης)

Εκτέλεση εντάλματος σύλληψης για το αδίκημα της ληστείας

Σ

υνελήφθη την Δευτέρα (1η Μαρτίου 2021) το μεσημέρι σε περιοχή των Σερρών από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, ένας ημεδαπός άνδρας, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Σερρών, για το αδίκημα της ληστείας


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

τοπικά

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021Επίσκεψη του Δημάρχου Σερρών Αλ. Χρυσάφη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου Πρόσκληση να παραστεί στα φετινά «Ελευθέρια»

Μ

ε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σ α κ ε λλ α ρ ο π ο ύ λ ο υ συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης. Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Σερρών επέδωσε επίσημη πρόσκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ώστε να επισκεφθεί τις Σέρρες και να τιμήσει με την παρουσία της τις εκδηλώσεις εορτασμού των 108 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών στις 29 Ιουνίου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με χαρά την πρόσκληση του Δήμου Σερρών να παραστεί στις εκδηλώσεις εορτασμού, καθώς και στην επετειακή συναυλία το βράδυ της 29ης Ιουνίου, κατά την οποία θα παρουσιαστεί σε πρώτη εκτέλεση «Ο Ύμνος των Σερρών» του Σερραίου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Ανδρέου.

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε και την πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος Σερρών να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της 29ης Ιουνίου και να παρελάσει άγημα της Προεδρικής Φρουράς, εφόσον φυσικά το επιτρέψουν οι συνθήκες και η εξέλιξη της πανδημίας. Παράλληλα, ο κ.Χρυσάφης ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το πρόγραμμα δράσεων του Δήμου Σερρών «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» για τον εορτασμό της επετείου των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρωτοβουλία του Δήμου Σερρών να αποδοθεί ο τίτλος του Στρατηγού στον ήρωα Εμμανουήλ Παπά από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε η συνδρομή της Προέδρου της Δημοκρατίας, ώστε ο Εμμα-

νουήλ Παπάς να τιμηθεί με τον τρόπο που του αρμόζει ως ένας μεγάλος αγωνιστής της Επανάστασης του 1821.

Πρόταση, στην οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, και ως Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμε-

ων της χώρας, εξέφρασε την πλήρη στήριξή της.

Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος Στο Δήμο Σερρών

Ο

Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης χαιρετίζει την ικανοποίηση του αίτηματός του για τη διεύρυνση των δικαιούχων του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, Κώστα Σκρέκα και Χρήστου Σταϊκούρα. Η θετική έκβαση του αιτήματος που είχε διατυπώσει ο Δήμαρχος Σερρών με την από 8.1.2021 επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς επιτρέπει να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι και τις 31/12/2020 και όχι μέχρι τις 30/04/2020, όπως προέβλεπε η προηγούμενη ΚΥΑ του

Ιουλίου 2020. «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη διεύρυνση των δικαιούχων του εφάπαξ βοηθήματος για την επανασύνδεση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ευχαριστώ θερμά τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Κώστα Σκρέκα για την ικανοποίηση του αιτήματός μας και την έμπρακτη στήριξη των οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας, που έχουν πληγεί τόσο από την οικονομική κρίση όσο και από την πανδημία», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε: «Με τη χορήγηση του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος τα ευάλωτα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς

τους έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν και πάλι ρεύμα στα σπίτια τους».

σώπους της δημοτικής αρχής, του ΔΕΔΔΗΕ και του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Τα αιτήματα επανασύνδεσης, σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, εξετάζονται από επιτροπές, που αποτελούνται από εκπρο-

Οι εν λόγω επιτροπές αξιολογούν την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση των αιτούντων και χορηγούν το ειδικό βοήθημα, εφόσον η αποσύν-

δεση αφορά την κύρια κατοικία και ταυτόχρονα ικανοποιούνται τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, όπως αναφέρονται στην απόφαση υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).
η Ρουμπρίκα

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

Γράφει ο Δημ. Αλ. Αραμπατζής

 Καλημέρα σας. Τετάρτη σήμερα 3, του Μάρτη, του σωτηρίου έτους 2021, Μνήμη Αγίου Κλεονίκου, Αγίου Θεοδώρητου. Χρόνια πολλά και καλά, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά, χριστιανά στις εορτάζουσες και εορτάζοντες. ***

Έξυπνες σπιτικές «λύσεις» για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια

για 2-4 ώρες την ημέρα, ή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε προϊόντα που περιέχουν 10% υπεροξείδιο του καρβαμιδίου. Αυτά συνιστώνται ως ασφαλή από την Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA).

Λευκαντική επικολλητική ταινία Οι λωρίδες λεύκανσης αφήνουν ένα λεπτό στρώμα γέλης (τζελ) υπεροξειδίου σε πλαστικές ταινίες. Αυτές διαμορφώνονται έτσι ώστε να εφαρμόζουν στην επιφάνεια των δοντιών.Υπάρχει μια σειρά λευκαντικών ταινιών διαθέσιμες και οι οδηγίες τους διαφέρουν. Οι περισσότερες αναφέρουν, ότι πρέπει να εφαρμόζονται δύο φορές την ημέρα για 30 λεπτά. Οι ταινίες αυτές μπορούν να “φωτίσουν” τα δόντια κατά 1-2 επίπεδα απόχρωσης. Τούτου λεχθέντος, μια μελέτη του 2016 σημειώνει ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι λευκαντικές ταινίες είναι πιο αποτελεσματικές από προϊόντα που περιέχουν 10% υπεροξείδιο του καρβαμιδίου, τα οποία συνιστώνται από την ADA.

Λευκαντικά στοματικά διαλύματα Αυτά είναι ένας ακόμα τρόπος, για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια. Περιέχουν ουσίες οξυγόνου όπως το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτές αντιδρούν με τις ενώσεις που χρωματίζουν τα δόντια και τις “αποκολλούν” από τα δόντια. Χρησιμοποιώντας ένα στοματικό διάλυμα λεύκανσης δοντιών δύο φορές την ημέρα για 1 λεπτό κάθε φορά μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση κατά 1-2 επίπεδα απόχρωσης εντός 3 μηνών.  Γιατί κιτρινίζουν τα δόντια; Καθώς ένα άτομο γερνάει, το λευκό σμάλτο στα δόντια του φθείρεται. Όταν συμβεί αυτό, ο υποκείμενος ασβεστοποιημένος ιστός αρχίζει να φαίνεται εξωτερικά. Αυτός ο ιστός ονομάζεται οδοντίνη και έχει κιτρινωπό χρώμα. Τα δόντια μπορούν να γίνουν κίτρινα για τους εξής λόγους: - χημικές ενώσεις που κηλιδώνουν την επιφάνεια των δοντιών - συσσώρευση πλακών (δίνει κίτρινη απόχρωση) - φθορά στο σμάλτο και ανάδειξη της υποκείμενης οδοντίνης Η τελευταία αιτία είναι δύσκολο να αποφευχθεί, καθώς αποτελεί φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης. Ωστόσο, η κιτρινωπή απόχρωση μπορεί να μειωθεί αποφεύγοντας: - καφέ - κόκκινο κρασί - παντζάρια - βατόμουρα - κάπνισμα Η συσσώρευση πλακών μπορεί να μειωθεί: - αποφεύγοντας τα ζαχαρούχα ποτά και τρόφιμα, ή τις υψηλές ποσότητες υδατανθράκων - με τακτικό βούρτσισμα των δοντιών - με επιπρόσθετη χρήση στοματικού διαλύματος - 11 λύσεις για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια Εδώ είναι 11 τρόποι που μπορούν να βοηθήσουν στο να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια με σπιτικές μεθόδους. Αυτές είναι μια εναλλακτική λύση για τις επιλογές λεύκανσης δοντιών που μπορεί να προσφέρει ένας οδοντίατρος.

Τακτικό βούρτσισμα Αυτό είναι σημαντικό όταν καταναλώνετε τρόφιμα ή ποτά που μπορεί να αποχρωματίσουν τα δόντια, όπως: - κόκκινο κρασί - καφές - βατόμουρα - παντζάρια Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το σωστό βούρτσισμα των δοντιών: - βουρτσίστε τα δόντια σας 2-3 φορές την ημέρα - βουρτσίζετε τα δόντια σας για 2-3 λεπτά τη φορά - φροντίστε να βουρτσίζετε κάθε επιφάνεια κάθε δοντιού ξεχωριστά - κάντε κυκλικές κινήσεις κατά το βούρτσισμα - αποφύγετε να βουρτσίζετε τα ούλα ή να τα βουρτσίζετε πολύ απαλά - βεβαιωθείτε ότι βουρτσίζετε καλά και τα δόντια που βρίσκονται στο πίσω μέρος της οδοντοστοιχίας

Λευκαντική οδοντόκρεμα Μπορεί να μειώσει το κιτρίνισμα των δοντιών και να βελτιώσει την λευκότητα. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν ισχυρότερα συστατικά από την κανονική οδοντόκρεμα, βοηθώντας στην απομάκρυνση δύσκολων κηλίδων από τροφές.Η λευκαντική οδοντόκρεμα δεν περιέχει καθεαυτή λευκαντική ουσία, αλλά μπορεί να περιέχει μικρή ποσότητα υπεροξειδίου του καρβαμιδίου, ή υπεροξειδίου του υδρογόνου. Αυτές οι χημικές ουσίες βοηθούν στο να μειωθεί η απόχρωση στα κίτρινα δόντια.Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014, η λευκαντική οδοντόκρεμα συνήθως “φωτίζει” το χρώμα των δοντιών κατά 1-2 επίπεδα απόχρωσης.

Μασελάκια με λευκαντική ουσία Ορισμένοι οδοντίατροι προσφέρουν λεύκανση δοντιών με ειδικά μασελάκια, αλλά πολλά προϊόντα είναι επίσης διαθέσιμα στα φαρμακεία ακόμα και χωρίς ιατρική συνταγή. Τα μασελάκια με λευκαντικό δοντιών μπορούν να “φωτίσουν” το χρώμα των δοντιών κατά 1-2 επίπεδα απόχρωσης. Η ουσία που μπαίνει στο μασελάκι περιέχει μια γέλη (τζελ) λεύκανσης και φοριέται

Ενεργός άνθρακας Η οδοντόκρεμες που περιέχουν ενεργό άνθρακα μπορούν να συμβάλουν στην μείωση της κίτρινης απόχρωσης στα δόντια. Μια επιστημονική αναθεώρηση του 2017 διαπίστωσε ότι οι οδοντόκρεμες με ξυλάνθρακα μπορεί να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των εξωτερικών κηλίδων στα δόντια. Απαιτούνται περαιτέρω μελέτες σχετικά με την έκταση ή τον ρυθμό απομάκρυνσης λεκέδων. Οι οδοντόκρεμες με άνθρακα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή, καθώς μπορούν να προκαλέσουν χρώση. Ο ξυλάνθρακας μπορεί να είναι δύσκολο να αφαιρεθεί από τις ρωγμές των δοντιών και γύρω από τα σφραγίσματα.

Μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) Η χρήση οδοντόκρεμας που περιέχει μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να μειώσει τα κίτρινα δόντια. Είναι εφικτό να φτιάξετε μια δική σας πάστα στο σπίτι αναμειγνύοντας 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με 2 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ). Μια μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι η χρήση οδοντόκρεμας που περιέχει μαγειρική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου μειώνει τους λεκέδες στα δόντια και βελτιώνει την λευκότητα.

Βιταμίνη C Μια μελέτη του 2007 διαπίστωσε ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης C μπορεί να επιδεινώσει την περιδοντίτιδα, η οποία είναι η συσσώρευση βακτηριδίων στα δόντια και τα ούλα. Αυτή η συσσώρευση συμβάλλει στον αποχρωματισμό τους. Συνεπώς, η επάρκεια σε βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τον αποχρωματισμό των δοντιών. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για το κατά πόσο η κατανάλωση βιταμίνης C μπορεί να έχει και λευκαντική επίδραση στα ήδη κίτρινα δόντια.

Ένζυμα φρούτων Όταν προστίθενται στην οδοντόκρεμα, ορισμένα ένζυμα φρούτων μπορούν να καταπολεμήσουν τον αποχρωματισμό τους. Μια μελέτη του 2012 έδειξε ότι οδοντόκρεμα που περιέχει ένζυμο παπαΐνης (από το φρούτο παπάγια) και ένζυμο βρομελίνης (από τον ανανά) βοηθά στην απομάκρυνση των λεκέδων των δοντιών.

Μηλόξυδο Όταν χρησιμοποιείται σε μικρές ποσότητες, το μηλόξυδο μπορεί να μειώσει την χρώση στα κίτρινα δόντια και να βελτιώσει την λευκότητα. Μια μελέτη του 2014 διαπίστωσε ότι το μηλόξυδο έχει λευκαντική επίδραση στα κίτρινα δόντια. Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι αυτή ήταν μια μελέτη επάνω σε ζώα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το μηλόξυδο μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην επιφάνεια των δοντιών, εάν χρησιμοποιείται πολύ συχνά. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για την του μηλόξυδου, ως μέσο λεύκανσης των δοντιών. Γι” αυτό και επιβάλλεται να χρησιμοποιείται με φειδώ και με προσοχή.

Καρυδέλαιο Μια μελέτη του 2015 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα μπουκώματα με καρυδέλαιο μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό τρόπο για την μείωση της πλάκας στα δόντια. Καθώς η συσσώρευση πλάκας μπορεί να συμβάλει στο κιτρίνισμα των δοντιών, προκύπτει ότι το καρυδέλαιο μπορεί να μειώσει τον αποχρωματισμό τους. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για το καρυδέλαιο, για να διαπιστωθεί κατά πόσον μπορεί να βοηθήσει στην λεύκανση των δοντιών.


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

οικονομία


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

στα “πεταχτά”

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

Γράφει ο Αθαν. Αλ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Κ

αλημέρα σας. Τετάρτη σήμερα 3, του Μάρτη, του σωτηρίου έτους 2021, Μνήμη Αγίου Κλεονίκου, Αγίου Θεοδώρητου. Χρόνια πολλά και καλά, ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά, χριστιανά στις εορτάζουσες και εορτάζοντες. ***

γίας Σπηλιανής στο Μανδράκι Νισύρου. Η επίσκεψη στην Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιανής πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα της Μητροπόλεως Κω – Νισύρου όπου ζητούσε να εκτιμηθεί η σημερινή κατάσταση σε σχέση με τα γεωτεχνικά προβλήματα που εκδηλώνονται στη Μονή και τον περιβάλλοντα χώρο. Το κλιμάκιο πραγματοποίησε αυτοψία και παρατηρήσεις στη Μονή και τον περιβάλλοντα χώρο και διαπίστωσε την ύπαρξη γεωτεχνικών προβλημάτων όπως ρωγματώσεις στο χώρο της Μονής και του περιβάλλοντος αυτής πρανούς (Οξό), διαταραγμένα ασταθή βραχοτεμάχη στα πρανή, ιδιαίτερα κατά μήκος του τμήματος του παράκτιου μονοπατιού που οδηγεί στον όρμο των Χοχλάκων, και άλλα γεωτεχνικής φύσης φαινόμενα τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης με κατάλληλα σχεδιασμένες παρεμβάσεις, που θα διατυπωθούν σε σχετική έκθεση. Εκτός των παραπάνω, επ’ αφορμή της επίσκεψης κλιμακίου της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. στη νήσο εκτελέστηκαν εργασίες συντήρησης των υφιστάμενων σταθμών παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο φυσικο-χημικών παραμέτρων των υδροθερμικών ρευστών που έχουν εγκατασταθεί στον υδροθερμικό κρατήρα Στέφανο και στα Λουτρά Νισύρου στα πλαίσια του έργου GEOTHERM, το οποίο υλοποιείται από το Τμήμα Γεωθερμίας και Ιαματικών Φυσικών Πόρων (ΓΕΩΘΕ) της Ε.Α.Γ.Μ.Ε.. Επίσης εγκαταστάθηκε ένας νέος τέτοιος σταθμός παρακολούθησης στο Αυλάκι Νισύρου, ο οποίος καταγράφει και μεταδίδει δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από την εκεί ανάβλυση θερμής πηγής.

Την κινητοποίηση της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ), προκάλεσε η εμφάνιση κρατήρων και ρωγμών, στην περιοχή της καλντέρας στη Νίσυρο. Οι επιστήμονες επαναβεβαίωσαν παλαιότερη εκτίμησή τους ότι το φαινόμενο δεν συνδέεται και δεν σχετίζεται με φαινόμενα επαναδραστηριοποίησης του ηφαιστείου της Νισύρου, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Σε κατάσταση ηρεμίας το Ηφαίστειο Ειδικότερα, κλιμάκιο της Ε.Α.Γ.Μ.Ε. αποτελούμενο από τους Δρ. Γ. Βουγιουκαλάκη, ηφαιστειολόγο, Προϊστ. του Τμήματος Φυσικών Κινδύνων και Κ. Κοντοδήμο, υδρογεωλόγο του ιδίου Τμήματος, επισκέφτηκε μεταξύ 14 και 23/02/2021 τη νήσο Νίσυρο με σκοπό να πραγματοποιήσει αυτοψία, παρατηρήσεις και εκτίμηση της επικινδυνότητας όσον αφορά: - τα φαινόμενα ρωγματώσεων και βυθίσεων που εκδηλώνονται στην περιοχή Λακκί του πυθμένα της καλδέρας της Νισύρου και - τα φαινόμενα ρωγματώσεων και καταπτώσεων βραχοτεμαχών στην περιοχή της Ιεράς Μονής Παναγίας Σπηλιανής στο Μανδράκι Νισύρου. Οι επιστήμονες μελέτησαν την εξέλιξη των φαινομένων ρωγμάτωσης και βύθισης των ιζημάτων πλήρωσης του πυθμένα της καλδέρας Νισύρου στην περιοχή Λακκί, φαινόμενο που εκδηλώθηκε το 2001 και συνεχίζει να εξελίσσεται μέχρι σήμερα. Διαπίστωσε την εμφάνιση νέων πολύ πρόσφατων ρωγματώσεων και βυθίσεων και την επέκταση του φαινομένου σε όλο το βόρειο τμήμα της περιοχής Λακκί, στο υψόμετρο μεταξύ 115 και 108 μέτρων (πυθμένας καλδέρας). Από τις νέες παρατηρήσεις, μετρήσεις και καταγραφές, επιβεβαιώθηκε η παλαιότερη εκτίμηση ότι το φαινόμενο δεν συνδέεται και δεν σχετίζεται με φαινόμενα επαναδραστηριοποίησης του ηφαιστείου της Νισύρου, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση ηρεμίας. Γεωτεχνικά προβλήματα στην Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιανής

*** Συνταρακτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε σήμερα η δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children και αφορούν τις επιπτώσεις της πανδημίας στο σχολικό έτος. Όπως αναφέρει τα παιδιά έχουν χάσει κατά μέσον όρο σε όλον τον κόσμο 74 μέρες σχολείου, δηλαδή το 1/3 μια σχολικής χρονιάς, εξαιτίας της πανδημίας. «Σχεδόν έναν χρόνο μετά την επίσημης κήρυξης πανδημίας, εκατοντάδες εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να στερούνται την σχολική εκπαίδευση», υπογραμμίζει κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος της Save the Children Ίνγκερ Άσινγκ και απευθύνει έκκληση να καταστεί η επιστροφή στο σχολείο προτεραιότητα. Στην κορύφωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, το 91% των μαθητών στον κόσμο στερούνταν την σχολική εκπαίδευση. Το κλείσιμο των σχολείων διεύρυνε το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιες και φτωχές χώρες, αλλά και εντός των ίδιων των χωρών, ανάμεσα σε πλούσιες και ευάλωτες οικογένειες, αστικές και αγροτικές, παιδιά προσφύγων ή μη, παιδιά με κάποια αναπηρία ή χωρίς, επισημαίνει η μη κυβερνητική οργάνωση. Στις ΗΠΑ, όταν ξεκίνησε η πανδημία της COVID-19, περισσότεροι από 15 εκατομμύρια μαθητές από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο δεν διέθεταν επαρκή σύνδεση με το ίντερνετ ώστε να παρακολουθήσουν μαθήματα εξ αποστάσεως. Τα παιδιά που ζουν στην Λατινική Αμερική, στην Καραϊβική και την νότια Ασία έχασαν σχεδόν τις τριπλάσιες ημέρες σχολείου από ό,τι τα παιδιά στη δυτική Ευρώπη, μένοντας αντίστοιχα 110 μέρες χωρίς εκπαίδευση έναντι 38, επισημαίνει η οργάνωση αυτή υπεράσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα από 194 χώρες και διάφορες περιοχές. Πέραν της απώλειας ημερών μαθήσεως, οι ανήλικοι που δεν πάνε σχολείο διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παιδικής εργασίας, παιδικών γάμων κι άλλων μορφών κακομεταχείρισης, τονίζει η Save the Children. Τρεις μήνες πριν από την σύνοδο κορυφής της G7, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Βρετανία, η μη κυβερνητική οργάνωση ζητεί «οι ηγέτες του κόσμου να δώσουν προτεραιότητα στην επιστροφή των παιδιών στο σχολείο με τον πιο ασφαλή δυνατό τρόπο, ιδιαίτερα των κοριτσιών». Η Save the Children ζητεί επίσης οι κυβερνήσεις και οι δωρητές να βοηθήσουν την Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση να επιτύχει τον στόχο της να συγκεντρώσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια ως το 2025.

Οι επιστήμονες εντόπισαν γεωτεχνικά προβλήματα στην Ιερά Μονή Πανα-


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

οικονομία

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των Επαναστάσεων (1776-1848). Επαναξιολογήσεις και Συγκρίσεις. Διεθνές Συνέδριο, 12-13 Μαρτίου 2021

Μ

ε αφορμή την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης (1821-2021), το Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών οργανώνει διαδικτυακά στις 12-13 Μαρτίου 2021, το Διεθνές Συνέδριο για τον Αγώνα του 1821 με θέμα: «Η Ελληνική Επανάσταση στην Εποχή των Επαναστάσεων (17761848). Επαναξιολογήσεις και Συγκρίσεις». Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς και αποτελεί μια από τις πολύπλευρες δράσεις που περιλαμβάνει η συνεργασία του ΕΚΠΑ με την Τράπεζα, στο πλαίσιο της συμμετοχής και των δυο θεσμών στις επετειακές εκδηλώσεις για το 1821. Στόχος του συνεδρίου είναι η ένταξη της Ελληνικής Επανάστασης στην κρίσιμη περίοδο πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής, που αποκρυσταλλώθηκε στη Δυτική ιστοριογραφία ως «Εποχή των Επαναστάσεων» (1776-1848). Η επαναξιολόγηση της ελληνικής επαναστατικής εμπειρίας και η σύγκρισή της με άλλα επαναστατικά κινήματα ανά την Ευρώπη, αλλά και διεθνώς, εκείνης της περιόδου αναδεικνύει τις όψεις του επα-

ναστατικού φαινομένου και του χαρακτήρα της «Εποχής των Επαναστάσεων», οι οποίες μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμες και ενδεικτικές για την κατανόηση παράλληλων μορφών της συλλογικής κινητοποίησης και της αλλαγής σε παγκόσμια κλίμακα. Τα κείμενα των συμμετεχόντων και συμμετεχουσών στο συνέδριο θα συγκροτήσουν τη βάση για τον συλλογικό τόμο που θα δημοσιευθεί το 2021 από τις εκδόσεις Routledge, κορυφαίες εκδόσεις παγκοσμίως στο πεδίο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, και θα αποτελέσει μια από τις κορυφαίες δράσεις του Πανεπιστημίου στον εορτασμό της επετείου. Στο συνέδριο συμμετέχουν ορισμένοι/ες από τους σημαντικότερους/ες διεθνώς ειδικούς της ιστορίας των επαναστάσεων του 18ου και 19ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, στο συνέδριο συμμετέχουν οι: Χρήστος Αλιπράντης, Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, David A. Bell, Christopher Clark, John Davis, Simon Dixon, Μαρία Ευθυμίου, Κατερίνα Γαλάνη, Τζελίνα Χαρλαύτη, Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Harald Heppner, Şükrü Ilicak, Annie Jourdan, Δημήτριος Καραδήμας, Άννα Καρακατσούλη, Βαγγέλης Καραμα-

νωλάκης, Όλγα ΚατσιαρδήHering, Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Παρασκευάς Κονόρτας, Κώστας Κωστής, Αναστασία Παπαδία-Λάλα, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, José Maria Portillo Valdé, Anna Maria Rao, Francesco Scalora, Miroslav Šedivý, Βάσω Σειρηνίδου, Σπύρος Βλαχόπουλος, Νάσια Γιακωβάκη. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα χαιρετίσουν ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., καθηγητής κ. Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος και ο Πρόεδρος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου. Η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου αποτελείται από τους: Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο, Νίκο Αλιβιζάτο, Νάσια Γιακωβάκη, Μαρία Ευθυμίου, Άννα Καρακατσούλη, Βαγγέλη Καραμανωλάκη, Όλγα Κατσιαρδή-Hering, Πασχάλη Κιτρομηλίδη, Παρασκευά Κονόρτα, Αναστασία Παπαδία-Λάλα, Ευάνθη Χατζηβασιλείου. Υπεύθυνη επικοινωνίας: Δάφνη Κιούση, email: 2020confgreekrevolution@ uoa.gr Πληροφορίες για το συνέ-

dŽɇʐʆɹɷʌɿʉɽɲɷɿɸʇɲʖɽɸʀɷɿɲɷɿʃʏʐɲʃɳ͘ɇʑʆɷɸʍʅʉɿ͗ Webex ŚƩƉƐ͗ͬͬƵŽĂ͘ǁĞďĞdž͘ĐŽŵͬƵŽĂͬũ͘ƉŚƉ͍Dd/сŵĂϴϯϮϬϳϰϰϯĨĞϱϱĂϳĞϬϴϱϴϴϭďϱĞďĐϲϲϳϴϬ DĞĞƟŶŐŶƵŵďĞƌ͗ϭϮϭϲϱϰϴϬϰϱ͕WĂƐƐǁŽƌĚ͗ϯYũsϮdĐǁĨϯ Youtube ϭϮͲϯͲϮϬϮϭ͗ŚƩƉƐ͗ͬͬLJŽƵƚƵ͘ďĞͬLJ^ĂͲŽĐϴ<:ǁD ϭϯͲϯͲϮϬϮϭ͗ŚƩƉƐ͗ͬͬLJŽƵƚƵ͘ďĞͬϳͺƋKͲƋϮŬ/LJD

δριο στην ιστοσελίδα του ΕΚΠΑ: www. 2021.uoa.gr To Συνέδριο θα διεξαχθεί διαδικτυακά. Links: Webex https://uoa.webex.com/ uoa/j.php?MTID=ma8320744 3fe55a7e085881b5ebc66780 Meeting number: 121 654 8045

Password: B3QjV2Tcwf3 Youtube 12-3-2021: h t t p s : / / y o u t u . b e / y S a - o c 8 K J w M 13-3-2021: https://youtu.be/7_ qO-q2kIyM

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πειραιώς και η Intrum υπογράφουν δεσμευτική συμφωνία αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων Vega

Ο

Όμιλος Πειραιώς ανακοίνωσε ότι προχωρά η υλοποίηση της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων που φέρει την επωνυμία “Vega”, η οποία περιλαμβάνει κυρίως δάνεια σε οριστική καθυστέρηση με εξασφαλίσεις επί οικιστικών και επαγγελματικών ακινήτων (εφεξής “Vega” ή η ‘’Συναλλαγή’’). Το χαρτοφυλάκιο Vega αποτελείται από τρία οχήματα ειδικού σκοπού, με τις ονομασίες Vega I NPL Finance DAC, Vega II NPL Finance DAC & Vega III NPL Finance DAC, συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας περίπου €4,9 δισ. Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. (‘’Πειραιώς’’) και η Intrum AB (publ) (‘’Intrum’’) υπέγραψαν δεσμευτική συμφωνία για την πώληση ποσοστού τριάντα τοις εκατό (30%) των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine notes) της τιτλοποίησης Vega. Εντός του Φεβρουαρίου 2021, η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε αίτηση υπαγωγής των τιτλοποιήσεων Vega στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων ‘’Ηρακλής’’ βάσει του Ν. 4649/2019. Η αίτηση αφορά στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για τις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους περίπου €1,4 δισ. Η αποτίμηση του χαρτοφυλακίου που προκύπτει με βάση την προσδοκόμενη εύλογη αγοραία αξία των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας και την τιμή πώλησης των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας αντιστοιχεί στο 31% της συνολικής μεικτής λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου. Ως pro forma αποτέλεσμα των συναλλαγών Vega και Phoenix (για τη συναλλαγή Phoenix έχει ήδη υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία), ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας Πειραιώς θα μειωθεί στο 36% περίπου από 47%, ενώ ο δείκτης κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από προβλέψεις θα ενισχυθεί περίπου στο 47% από το 45% που ευρίσκονταν με στοιχεία Σεπτεμβρίου 2020. Η αναμενόμενη αρνητική κεφαλαιακή επίπτωση από τη Συναλλαγή διαμορφώνεται σε περίπου 1,9 ποσοστιαίες μονάδες επί του συνολικού δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας τον Σεπτέμβριο 2020, συμπεριλαμβάνοντας την επίπτωση στο αποτέλεσμα και την ελάφρυνση στο σταθμισμένο έναντι κινδύνων ενεργητικό. Η Συναλλαγή υπόκειται σε όλες τις απαραίτητες εταιρικές και κανονιστικές εγκρίσεις, καθώς

και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εταιρικών και κανονιστικών εγκρίσεων, η Πειραιώς Financial Holdings εξετάζει το ενδεχόμενο να διανείμει στους μετόχους της ποσοστό εξήντα πέντε τοις εκατό (65%) των ομολογιών ενδιάμεσης εξοφλητικής προτεραιότητας της τιτλοποίησης Vega, ενώ η Τράπεζα Πειραιώς θα διακρατήσει ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%) των εν λόγω ομολογιών σύμφωνα με το εποπτικό πλαίσιο περί τιτλοποιήσεων. Επιπρόσθετα, η Τράπεζα Πειραιώς θα διακρατήσει ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας. Υπό την προϋπόθεση λήψης των προαναφερθεισών εγκρίσεων, τα δάνεια που βρίσκονται εντός της περιμέτρου της τιτλοποίησης Vega αναμένεται να απο-αναγνωρισθούν από την ενοποιημένη κατάσταση χρηματοοικονομικής θέσης της Πειραιώς Financial Holdings εντός του 1ου εξαμήνου 2021. Ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς δήλωσε: «Ανακοινώνουμε σήμερα τη συμφωνία για το Vega, τη δεύτερη μεγάλη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Τράπεζας Πειραιώς, μετά την πρόσφατη συμφωνία για την τιτλοποίηση Phoenix. Η προσπάθεια που καταβάλλουμε για τη μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων εντείνεται, χάρη στη συστηματική υλοποίηση των δράσεων κεφαλαιακής ενίσχυσης που δημοσιοποιήσαμε στις 23 Νοεμβρίου 2020.» Η UBS Europe SE, η J.P.Morgan και η Alantra CPAI Limited ενεργoύν ως διοργανωτές και χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς στη Συναλλαγή. Οι δικηγορικές εταιρείες Milbank και DV Law-Your Legal Partners ενεργούν ως νομικοί σύμβουλοι της Τράπεζας Πειραιώς στη Συναλλαγή. Η Orrick, Herrington & Sutcliffe LLP και η δικηγορική εταιρεία Karantzas & Partners ενεργούν ως νομικοί σύμβουλοι των διοργανωτών. Αθήνα, 2 Μαρτίου 2021


10

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

Επικαιρότητα

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

Επιστολή του δημοτικού σύμβουλου Σερρών Β. Τερζή

«Τι 40, τι 60, τι 80 !!!»

Σ

ε επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Σερρών Βασίλης Τερζής αναφέρει σχετικά τα εξής:

«Στο παραπέντε και πριν εκπνεύσει η προθεσμία τέλεσης Δημοτικού Συμβουλίου, ο κώδικας και ο κανονισμός ορίζει υποχρεωτικά ένα το μήνα, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου. Στο ξεκίνημα και στις καθιερωμένες ανακοινώσεις ο Πρόεδρος μας εξήγησε πως η επιλογή της Παρασκευής δεν αποτελεί μια αλλαγή σε ότι έχουμε παγίως αποφασισμένο, ότι οι συνεδριάσεις γίνονται συνήθως Τετάρτη, αλλά οφείλεται στο γεγονός πως έγινε μια προσπάθεια να συζητηθεί η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού αλλά δεν κατέστη εφικτό. Στη συνέχεια είχαμε την εκ νέου δέσμευση του κ. Δημάρχου πως την ερχόμενη Τετάρτη, το αργότερο έως την Πέμπτη, θα τεθεί υπ’ όψη των αρχηγών των παρατάξεων το σχέδιο του Προϋπολογισμού προκειμένου να γίνουν οι παρατηρήσεις και να δοθεί το στίγμα της αντιπολίτευσης ώστε να συμπεριληφθούν στην ολοκληρωμένη πρόταση που θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή τη μεθεπόμενη εβδομάδα και εν συνεχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Συγχαρητήρια, ως εδώ για άλλη μια φορά όλα πολύ ωραία και όμορφα ακούγονται, υπάρχει όμως μια απλή και εύλογη ερώτηση. Ποιος ο λόγος της αναβολής όλων αυτών τον διαδικασιών; Η υπηρεσιακή καθυστέρηση της κατάθεσης των οικονομικών στοιχείων προς τη Δημοτική Αρχή;

Εξήγηση δε δόθηκε. Στη συνεδρίαση της 28ης Δεκεμβρίου 2020, ο κ. Δήμαρχος τόνισε πολλές φορές πως σε σαράντα ημέρες από τότε θα είχε ήδη σταλεί το προσχέδιο της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού, θα είχε ήδη επιστραφεί με τις προτάσεις των παρατάξεων και θα είχε ήδη κατατεθεί η ολοκληρωμένη πρόταση προς συζήτηση και ψήφιση στο Δ.Σ. Την ίδια ημέρα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών ανέφερε πως το αργότερο έως τις 28 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στο Δ.Σ η Υποχρεωτική Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού. Άλλωστε ο Νόμος και οι διατάξεις καθορίζουν ως καταληκτική ημερομηνία την 28η Φεβρουαρίου. Όσο καθυστερούν όλα αυτά, «…μια σπουδαία πολιτική πράξη που καταδεικνύει τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής για το πως προτίθεται να ασκήσει τη διοίκηση την επόμενη χρονιά», αυτολεξεί στις 28 Δεκεμβρίου η αναφορά του Αντιδημάρχου Οικονομικών, καθυστερεί και η εκτέλεση του Πραγματικού Προϋπολογισμού, ομοίως και το αντίστοιχο Τεχνικό Πρόγραμμα και το Ο.Π.Δ. (Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης), είναι όμως και θέμα Αξιοπιστίας. Επικοινωνιακά, τηλεοπτικά, με υποσχέσεις, όμορφα λόγια μα και καθυστερήσεις για άλλη μια φορά τρέχουμε πίσω από τα γεγονότα… Και μην αναφερθεί πάλι ο Covid, το λογιστήριο και το προσωπικό του Δήμου που λειτουργεί με το ένα τρίτο του δυναμικού, διότι όταν δίνονταν η χρονική δέσμευση

για τα ανωτέρω, διανύαμε ήδη δέκα μήνες καραντίνας και πλέον όλοι γνωρίζαμε τις συνθήκες, τους όρους, τις ανάγκες και τις δυνατότητες. Υπομονή, τι 40, τι 60, τι 80… επειδή όμως οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται και καταγράφονται, τα λόγια μένουν.

Δωρεάν Drive through rapid tests για τον κορωνοϊό και τον Μάρτιο Από τον Δήμο Σερρών

Τ

ο Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Πολιτισμού ενημερώνει ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν Drive through rapid tests (έλεγχος ταχείας ανίχνευσης κορωνοϊού - rapid covid-19 test), σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

θα πραγματοποιηθούν, σε όσους επιθυμούν, από κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ χωρίς ραντεβού, αποκλειστικά σε άτομα που θα μετακινούνται με αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ή ηλεκτρικό πατίνι. Rapid covid-19 test δεν θα διενεργηθούν σε πεζούς.

Συγκεκριμένα για αυτή την εβδομάδα:

• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική

- την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 και ώρα 10:00 – 14:00 στο 1ο χλμ Σερρών -Θεσσαλονίκης , στο ύψος του Εθνικού Σταδίου, όπως και την

• Για μετακίνηση αποστολή sms στο 13033 κωδικός 1

- Πέμπτη 4 Μαρτίου στο Στρατόπεδο Παπαλουκά τις ίδιες ώρες.

• Να γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)

Υπενθυμίζουμε ότι: Τα Drive through rapid tests

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι:

• Πρέπει να έχετε μαζί σας την Αστυνομική Ταυτότητα

• Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν και παιδιά άνω των 12 ετών

• Απαιτείται αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος • Στο αυτοκίνητο οι επιβαίνοντες μπορούν να είναι έως 3

άτομα(συγγενικά) H συνεργασία όλων κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου η διαδικασία να κυλήσει ομαλά και να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

Θα τηρηθούν πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού».


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

επικαιρότητα

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

11

Ψέγει τη δημοτική αρχή του Δήμου Σερρών η Βαρβάρα Μητλιάγκα «Διακοσμητικός ο ρόλος της Επιτροπής για το 2021» υποστηρίζει

Η

δημοτική σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα χαρακτηρίζει διακοσμητικό τον ρόλο της επιτροπής του Δήμου για το 2021. Στη επιστολή της αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής: «Είχα την τιμή να συμμετάσχω στην Επιτροπή του Δήμου Σερρών για το 2021, καθ’ υπόδειξη του επικεφαλής της παράταξής μας Στέφανου Φωτιάδη, μαζί με αξιολογότατους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και συμπολίτες μας. Από την αρχή των συνεδριάσεων διαπιστώσαμε ωσ παράταξη ότι η Δημοτική Αρχή είχε ήδη σχεδιάσει/δρομολογήσει αρκετές δράσεις, οι οποίες και παρουσιάστηκαν στα μέλη της Επιτροπής και αναρωτηθήκαμε για το ρόλο μας. Παρ’ όλα αυτά ακούστηκαν και συζητήθηκαν αρκετές απόψεις και προτάσεις, και παρά

τα όποια ερωτηματικά για τον ουσιαστικό ρόλο της Επιτροπής, αποφασίσαμε ως παράταξη να καταθέσουμε τις απόψεις και προτάσεις μας, με σεβασμό στην ιστορία του τόπου. Η παράταξή μας, καθώς και οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην Επιτροπή, κατέθεσε προτάσεις και απόψεις σχετικά με τις σχεδιαζόμενες δράσεις και τόνισε αφ’ ενός μεν την ανάγκη να ληφθούν υπ’ όψιν οι ιδιαίτερες συνθήκες της χρονιάς που διανύουμε, αφ’ετέρου δε να δοθεί έμφαση στο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας ώστε να αναδειχθεί η αξία της ελευθερίας, ως πολύτιμη κινητήριος δύναμη και προϋπόθεση της δημιουργικότητας του ανθρώπου. Η Επιτροπή ολοκλήρωσε το “σύντομο” ρόλο της σε μερικές συνεδριάσεις και παρέδωσε – με την ανάλογη δημοσιότητα πάντα- στο Δήμαρχο τις προτεινόμενες δράσεις. Πριν από λίγες μέρες, η δη-

μοτική αρχή παρουσίασε τις “αποφάσεις” της για τις δράσεις του Δήμου για την επετεική χρονιά του 2021, χωρίς να έχει την ευθιξία τουλάχιστον να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής για τις δράσεις που προτάχθηκαν, πολλώ δε μάλλον να ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της, ή να φέρει τις προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με λύπη μου διαπίστωσα ότι οι προτεινόμενες δράσεις αποτελούν ουσιαστικά μια προειλημμένη απόφαση της δημοτικής αρχής, και δυστυχώς ο ρόλος της Επιτροπής του 2021 αποδείχθηκε τελικά “διακοσμητικός”. Επίσης, καμία από τις προτεινόμενες δράσεις δεν έχει συμπεριληφθεί στο επίσημο πρόγραμμα του “Ελλάδα 2021”, σε αντίθεση με πολλούς Δήμους της χώρας. Δεν γνωρίζουμε αν αυτό συμβαίνει επειδή δεν εγκρίθηκαν ή δεν κατατέθηκαν, καθώς

ως μέλη της Επιτροπής δεν είχαμε την δέουσα ενημέρωση από τη δημοτική αρχή. Όσον αφορά την «Εικαστική παρέμβαση σε δημόσιους χώρους της πόλης σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη Εύρυτο”, πρόκειται για δράση η οποία ούτε συζητήθηκε ούτε προτάθηκε στις συνεδριάσεις της Επιτροπής. Η επιλογή του συγκεκριμένου “καλλιτέχνη” προφανώς αποτελεί επιλογή της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου, με άγνωστα σε εμένα τουλάχιστον κριτήρια. Με την έγκριση του επικεφαλής – Στέφανου Φωτιάδη – συμμετείχα στη σύνταξη επιστολής προς τον Δήμαρχο με συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους, με την οποία ζητάμε να απόσχει ο Δήμος από οποιαδήποτε συνεργασία με τον “ανώνυμο” καλλιτέχνη Εύρυτο, καθ’ ότι το γενικότερο προφίλ και έργο του δεν συνάδει με τις

αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που οι ήρωες του 1821 προασπίστηκαν. Έχοντας συμμετάσχει στην Επιτροπή του Δήμου για το 2021, θεώρησα χρέος μου να εκφράσω τις σοβαρές μου ενστάσεις για την επιλογή του συγκεκριμένου “καλλιτέχνη”.» Βαρβάρα Μητλιάγκα

Ενίσχυση των υποδομών της Πολιτικής Προστασίας Από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Α

πό το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Σερρών Π. Σπυρόπουλου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Η 1η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO) ως Παγκόσμια ημέρα Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την ετήσια υπενθύμιση της σημασίας της, ιδιαίτερα σε περιόδους έκτα-

κτης ανάγκης. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου της βελτίωσης των υποδομών του πεδίου απογείωσης και προσγείωσης Σερρών με την ονομασία «Εμμανουήλ Παππάς», συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00

ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ ΑΞΟΝΙΚΟΣ & ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ

ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Τ. ΟΡΔΟΥΔΗΣ - Γ. ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΟΣ Ιατροί Ακτινοδιαγνώστες Τηλ.: 23210-83030 / Βενιζέλου 117, Σέρρες info@idtomografia.gr / www.idtomografia.gr

ευρώ, όπου δραστηριοποιείται η Αερολέσχη Σερρών. Η Αερολέσχη Σερρών από το 2008 αποτελεί Εθελοντική Οργάνωση, εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και συμμετέχει με εναέρια και επίγεια μέσα και έμψυχο υλικό στην επιτήρηση δασών και πλημμυρών, καθώς και στην αναζήτηση αγνοούμενων ατόμων. Η Αερολέσχη Σερρών ιδρύθηκε το έτος 1984 με σκοπό την αεράθληση των μελών της και την εξάπλωση της αεραθλητικής ιδέας και των αεραθλημάτων. Είναι μέλος της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛ.Α.Ο) και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Σήμερα έχει 80 μέλη απ’ όλες τις ηλικίες, τα οποία ασχολούνται με τον αιωροπτερισμό, αλεξίπτωτο πλαγιάς, μηχανοκίνητο αετό, ελαφρά και υπερελαφρά αεροσκάφη, αερομο-

ντελισμό και ελεύθερη πτώση. Υπάρχουν 20 πιλότοι ελαφρών & υπερελαφρών αεροσκαφών, 15 χειριστές αιωροπτέρων και 10 χειριστές αερομοντέλωνdrones. Έχει δική της σχολή εκπαίδευσης στον αιωροπτερισμό με εκπαιδευτές αναγνωρισμένους από την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία.   Σαν επιστέγασμα της μακροχρόνιας παρουσίας της στα

αεραθλητικά δρώμενα, το 2012 η Αερολέσχη Σερρών βραβεύτηκε από την FAI με την διεθνούς επιπέδου διάκριση FAI Honorary Group Diploma (for Aeronautics). Η αναβάθμιση των υποδομών πολιτικής προστασίας της περιοχής μας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για όλους τους συναρμοδίους φορείς».


12

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

αθλητικά

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

Δύσκολο πέρασμα από τον Βόλο ο Ολυμπιακός

Ο

Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα με 2-1 από τον Βόλο, στην αναμέτρηση που ολοκλήρωσε την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος και άνοιξε εκ νέου τη διαφορά από τους διώκτες του. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς απέχει 14 βαθμούς από το δεύτερο Άρη, 15 από τον ΠΑΟΚ και 16 από την ΑΕΚ, έχοντας πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για τον τίτλο, ενόψει των επικείμενων πλέι οφ. Ο Πορτογάλος τεχνικός υπολόγιζε ιδιαίτερα τον Βόλο, εξ ου η χρησιμοποίηση της βασικής ενδεκάδας, παρότι έπεται δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Άρη, για το Κύπελλο Ελλάδας. Η κόπωση, όμως, από την απαιτητική αναμέτρηση με την Αϊντχόφεν συν το ταξίδι στην Ολλανδία και ο κάκιστος αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Βόλου, όπου τα γκελ της μπάλας ήταν συνεχή, άφησαν τους «ερυθρόλευκους» πίσω από τα στάνταρντς τους. Παρόλα ταύτα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με το... καλημέρα, όταν στο τέταρτο λεπτό

από μπαλιά του Καμαρά στον Μπρούμα ο Πορτογάλος εξτρέμ γύρισε τον Φορτούνη που άνοιξε το σκορ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, παρά την προσπάθεια του Γκρίλο στη γραμμή.  Η «απάντηση» του Βόλου όμως ήταν άμεση και έδειξε πια με τον πλέον εμφατικό πως στις στημένες μπάλες η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού σε άμυνα ζώνης είναι γεμάτη... τρύπες. Στο 10΄, μετά από κόρνερ του Μπαρτόλο, ο Γκρίλο ήρθε από πίσω με δύναμη και με κεφαλιά απ’ το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τους πάντες, όπως το είχε κάνει και ο Ζαχάβι δύο φορές, ισοφαρίζοντας σε 11 για τους γηπεδούχους. Στο 14΄ ο Εμβιλά από πάσα του Φορτούνη έπιασε με τη μία ένα πολύ ωραίο σουτ που πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Κλέιμαν. Και σαν να μην έφτανε η μέτρια εικόνα που έβγαλε ως τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός έχασε στο 39΄ τον Σεμέδο με τραυματισμό στο γόνατο. Στο δεύτερο ημίχρονο, παρά την κόπωσή του, ο Ολυμπιακός

άρχισε να πιέζει ασφυκτικά το Βόλο, δημιουργώντας μια καλή ευκαιρία στο 53΄ με ένα σουτ του Εμβιλά, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Κλέιμαν. Στο 61΄ από γύρισμα του Φορτούνη, ο Κλέιμαν έχασε τη μπάλα κι ο Ελ Αραμπί σκόραρε, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε, επειδή υποδείχθηκε οφσάιντ ο

Έλληνας διεθνής στο ξεκίνημα της φάσης. Στο 72΄ ο Φορτούνης με προσποίηση δοκίμασε ένα σουτ από πλάγια θέση, όμως και πάλι ο Κλέιμαν μπλόκαρε. Τελικά, στο 81΄ οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το νικητήριο γκολ, όταν από ωραία συνεργασία Λαλά-Μπρούμα και γύρισμα του τελευταίου, η μπάλα κατέ-

ληξε στον Εμβιλά ο οποίος από κοντά και λίγο πλάγια αριστερά έγραψε το 2-1. Ο β΄ βοηθός έδειξε αρχικά οφσάιντ, εκτιμώντας πως ο Χασάν -που δεν καλυπτόταν- επηρέαζε τη φάση, όμως μετά από έλεγχο που έκανε ο διαιτητής Βερίσιμο στο VAR, κατακύρωσε το γκολ.

Ξένοι διαιτητές Η Σοσιεδάδ έκανε «δώρο» σε «Κλεάνθης Βικελίδης» και στην Ατλέτικο «Απόστολος Νικολαλαΐδης»

Μ

ε ξένους διαιτητές θα διεξαχθούν οι κρίσιμοι αγών ες ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου, ΑρηςΟλυμπιακός (1-2) και Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα (1-2). Τείνει να γίνει, πια... «Έλληνας» ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους, ο οποίος θα «σφυρίξει» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το μεγάλο ματς ανάμεσα στον Άρη και στον Ολυμπιακό (4/03, 20:00). Την τελευταία διετία έχει βρεθεί άλλες τέσσερις φορές σε αγώνες της Super League και συγκεκριμένα στα ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (2-0) και Ολυμπιακός-Ατρόμητος (2-1) για τη σεζόν 2018/2019, ενώ πέρυσι ήταν ο «άρχοντας» των αγώνων, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (3-2) και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (1-0). Όσον αφορά το επίσης κρίσιμο ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαίδης (3/03, 20:00), η ΚΕΔ επέλεξε τον 37χρονο Ρώσο, Κιρίλ Λεβνίκοφ. Ο τελευταίος είχε «σφυρίξει» το 2018 στην εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 επί της Λουκέρνης, στα προκριματικά του Europa League. Στα άλλα δύο ματς του προγράμματος, Λαμία-ΠΑΟΚ (3/03, 18:00 και 2-5 στο πρώτο ματς) ορίστηκε ο Ευάγγελος Μανούχος (Αργολίδας), ενώ στο Πανθεσσαλικό και στην αναμέτρηση Βόλος-ΑΕΚ (4/03, 18:00) θα διευθύνει Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας. Η Ένωση είχε επικρατήσει με 4-2 στο ΟΑΚΑ.

Έ

ξι ημέρες πριν το ντέρμπι τίτλου ανάμεσα στην Ατλέτικο και στην Ρεάλ στο «Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης. η Σοσιεδάδ έκανε ένα μεγάλο «δώρο» στους πρωτοπόρους της La Liga.

Οι «Βάσκοι» υποχρέωσαν την «Βασίλισσα» σε εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1, στο «Αλφρέδο ντι Στέφανο», στο τελευταίο ματς της 25ης αγωνιστικής, αποτέλεσμα που σαφώς και δεν άφησε ικανοποιημένη την ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Οι δύο ομάδες προέρχονταν από σερί νικών (4 οι «μερένγκες» και 3 οι Βάσκοι), καμία δεν το επέκτεινε, παρότι η Σοσιεδάδ με το γκολ του Πορτού στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου κρατούσε το «τρίποντο» μέχρι το 89ο λεπτό. Ο Βινίσιους από ασίστ του Λούκας (είχε περάσει αλλαγή στο 61΄) κατάφερε ένα λεπτό πριν από το φινάλε της κανονικής διάρκειας του ματς να «σώσει την παρτίδα» για τους «μερένγκες», που, όμως, απομακρύνθηκαν από την κορυφή. Η ομάδα που πανηγύρισε περισσότερο το αποτέλεσμα αυτό ήταν η πρωτοπόρος Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ενόψει του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί με την «Βασίλισσα» (7/03, 17:15) στο «Μετροπολιτάνο» κατάφερε να πάρει... αέρα 5 βαθμών από την προσεχή αντίπαλό της, ενώ έχει κι ένα ματς λιγότερο. Πλέον, στο ματς της Κυριακής η Ατλέτικο θα μπορέσει να «παίξει» για δύο αποτελέσματα, καθώς ακόμη και η ισοπαλία δεν θα την... στεναχωρήσει ιδιαίτερα.


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

επικαιρότητα

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

13

Από 15/3 οι πληρωμές για τα «κουρεμένα» ενοίκια Ιανουαρίου Εληξε η προθεσμία για τις δηλώσεις- Βελτιώσεις στη διαδικασία αποζημιώσεων ζητά η ΠΟΜΙΔΑ

Ε

ξέπνευσε την Δευτέρα 1η Μαρτίου η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων COVID από τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν «κούρεμα» ενοικίου και τον Ιανουάριο. Με την υποβολή της δήλωσης εξασφαλίστηκε αποζημίωση για το 80% του μηνιαίου μισθώματος στηνπερίπτωση που δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο μέσα στον Ιανουάριο και το 50% της ζημιάς που υπέστησαν αν έλαβαν μειωμένα κατά 40% ενοίκια. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματα της κρατικής αποζημίωσης στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τις 15 Μαρτίου και μετά ενώ χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν αποζημιωθεί μέχρι σήμερα για τα κουρεμένα ενοίκια του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Χωρίς αποζημίωση όμως έχουν μείνει και πολλοί ιδιοκτήτες για τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν από τον περασμένο Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία έως το Δεκέμβριο καθώς οι δηλώσεις Covid που είχαν υποβάλει απορρίφθηκαν λόγων λαθών και παραλείψεων. Για τις περιπτώσεις αυτές αναμένεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα και να δοθεί χρονικό περιθώριο ενός μήνα στους φορολο-

γούμενους προκειμένου να διορθώσουν τα λάθη στις δηλώσεις. Πάντως, μετά τις βελτιώσεις που έγιναν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ ο ιδιοκτήτης του ακινήτου κατά την υποβολή της δήλωσης Covid γνωρίζει εάν ο ενοικιαστής του είναι πληττόμενος και δικαιούται μείωση του ενοικίου. Πάντως οι ιδιοκτήτες ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) με επιστολή που έστειλαν στον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή ζητούν περαιτέρω βελτιώσεις.

Αποζημιώσεις ενοικίων Στο μεταξύ η ΠΟΜΙΔΑ ευχαριστεί σε επιστολή τα στελέχη της ΑΑΔΕ για τη λειτουργική αναβάθμιση της πλατφόρμας μισθώσεων και ζητά την περαιτέρω βελτίωση της διαδικασίας αποζημιώσεων. Συγκεκριμένα, επισημαίνει ανακεφαλαιωτικά τα σημεία εκείνα στα οποία χρειάζονται περαιτέρω βελτιώσεις στην εφαρμογή, ώστε: - Να βλέπει και τον/τη σύζυγο του μισθωτή κατοικίας, όταν σε αναστολή τελεί ο πρώτος/η. - Να βλέπει όχι μόνον το ΑΦΜ του κάθε μισθωτή αλλά κυρίως το είδος της κάθε μίσθωσης. - Να βλέπει την έδρα αλλά και το υποκατάστημα της κλει-

στής/πληττόμενης επιχείρησης και να αναγράφει το ορθό ποσοστό μείωσης (100% ή 40%). Επίσης τα βασικά και άμεσα αιτήματά μας είναι τα εξής: - Να ενημερωθούν με μηνύματα οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τους λόγους απόρριψης των δη-

λώσεών τους του 10μήνου Μαρτίου-Δεκεμβρίου 2020 και να δοθεί μηνιαία προθεσμία διόρθωσης δηλώσεων ώστε ουδείς να χάσει αποζημίωση για τυπικά σφάλματα και αβλεψίες. - Να ολοκληρωθούν οι πληρωμές αποζημιώσεων μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2020.

- Να ολοκληρωθούν οι εκκαθαρίσεις και πληρωμές με πολλαπλούς συνιδιοκτήτες ή ακίνητα και να δοθεί παράταση για τις δηλώσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου μέχρι τέλος Μαρτίου. - Να ταξινομούνται οι δηλώσεις βάσει επωνυμίας ή ΑΦΜ ενοικιαστή για τη διευκόλυνση όλων.

Ηλεκτρονικά οι μεταβιβάσεις ακινήτων Ανοίγει η πλατφόρμα τις επόμενες ημέρες

Τ

ις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση η οποία θα δώσει το «πράσινο φως» ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικής μεταβίβασης ακινήτων. Όπως τόνισε χθες ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής «τις επόμενες ημέρες θέτουμε σε λειτουργία μια πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων που σχετίζονται με την απόκτηση περιουσίας», ανάφερε συμπληρώνοντας πως «όλη η

διαδικασία για την υποβολή της δήλωσης και την καταβολή του φόρου γίνεται από την αρχή έως το τέλος ψηφιακά χωρίς επίσκεψη του συμβολαιογράφου ή του πολίτη στη Δ.Ο.Υ». «Δίνουμε έτσι τη δυνατότητα η σύνταξη του συμβολαίου να ολοκληρώνεται ακόμη και εντός της ημέρας» επισήμανε.. «Ξεκινάμε με την πλειονότητα των περιπτώσεων του φόρου μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας και μέσα στο 2021 φιλοδο-

Γνωστοποιείται, σύμφωνα με το άρθρο 1369 του Αστικού Κώδικα όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 1250/82, ότι: Ο ΖΑΠΑΡΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ του Ιωάννη και της Αθανασίας, το γένος Σαμαρά, που γεννήθηκε στις Σέρρες και κατοικεί στο Μελενικίτσι Σερρών και η ΜΑΓΓΟΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ του Αριστείδη και της Γεωργίας, το γένος Ρούμτσιου, που γεννήθηκε στις Σέρρες και κατοικεί στο Χρυσό Σερρών, πρόκειται να τελέσουν τον πολιτικό γάμο τους στο Δημαρχείο Εμμ. Παπά Σερρών.

ξούμε να εντάξουμε στην πλατφόρμα και τις δηλώσεις δωρεών, γονικών παροχών, κληρονομιών και άλλες ειδικές περιπτώσεις», τόνισε ο κ. Πιτσιλής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Σε δύο φάσεις Το σύνολο των δηλώσεων μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων θα γίνονται ηλεκτρονικά και το έργο θα υλοποιηθεί σε δύο φάσεις. Η ηλεκτρονική υποβολή θα είναι προαιρετική έως τις 31 Μαΐου, ενώ από την 1η Ιουνίου 2021 θα καταστεί υποχρεωτική. Επί της ουσίας το εγχείρημα, το οποίο μελετάται από την ΑΑΔΕ φιλοδοξεί να αντικαταστήσει την ισχύουσα σήμερα χρονοβόρο διαδικασία που προβλέπει τη χειρόγραφη συμπλήρωση των δηλώσεων και των συνυποβαλλόμενων φύλλων υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των ακινήτων, τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών εγγράφων, το «σκανάρισμα» τους και την κατάθεση του φακέλου στο πρωτόκολλο της ΔΟΥ.


14

ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

μικρές αγγελίες

Εργασία

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Έμπειρος ψητάς και έμπειρη γυναίκα για την κουζίνα από γνωστό ψητοπωλείο της πόλης των Σερρών. Πληροφορίες τηλ.: 6974015456

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Βοηθός για μόνιομη εργασία σε βιοτεχνία επίπλων. Πληροφορίες στο τηλ.: 6984486878

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Οδηγός ταξί για να αναλάβει ολόκληρο ταξί στην πόλη των Σερρών. Πληροφορίες στο τηλ.: 6946461928

Μαραγκός για μόνιμη εργασία.

Πληροφορίες στο τηλ.: 6984486878

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Οδηγός - χειριστής γερανοφόρου δασεργατικού φορτηγού 33 τόνων με δαγκάνα (όχι παπαγαλάκι), για φορτοεκφορτώσεις σε πριστήριο ξυλείας στην Χαλκιδική Πληροφορίες τηλ.: 6984-64-30-34, κ. Γιάννης

ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ Πεπειραμένη μοδίστρα ζητά εργασία σε κατάστημα νυφικών κλπ. Αναλαμβάνει και κεντηματα. Πληροφορίες στο τηλ.: 6997060364

Α

πόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχος πτυχίου Proficiency Αγγλικής Γλώσσας, παραδίδει μαθήματα Βιολογίας, Αγγλικών και παρέχει βοήθεια σε άλλα μαθήματα (Δημοτικού, Γυμνασίου). Τιμές προσιτές. Πληροφορίες τηλ. : 6983480465 E-mail" elpida_gg@yahoo.gr

Ακίνητα - Πωλήσεις ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ

Στο Σιδηρόκαστρο κατάστημα 130 τ.μ. επί της κεντρικής πλατείας έτοιμο προς χρήση. Απευθείας από τον ιδιοκτήτη από 01.01.2020. Πληροφορίες τηλ.: 6938055880 ή 6948129284

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Πλήρως λειτουργική επιχείρηση Super Market λόγω συνταξιοδότησης. Με 28 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας στην Ηράκλεια. Σε κεντρικό σημείο με εύκολο παρκάρισμα. Συμπεριλαμβάνεται πλήρης εξοπλισμός (ψυγεία, οχήματα, αποθήκες). Μόνο σοβαρές προτάσεις. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6972866135

Στην Πεντάπολη Σερρών διώροφη επιπλωμένη οικία 145 τ.μ. του 1965 και ανακαινισμένη μερικώς εντός οικοπέδου 870 τ.μ. με ελαιόδενδρα, συκιές και πηγάδι. Οι χώροι είναι: κουζίνα - καθιστικό (ενιαίος χώρος), παραδοσιακό χαγιάτι και αποθήκη 30 τ.μ., μπάνιο, τουαλέτα, δύο κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, μπαλκόνια, ανατολικά και δυτικά, με κεντρική θέρμανση, χώρο για πάρκινγκ και αποθήκες 85 τ.μ. έκαστος. Το σπίτι είναι ευάερο και ευήλιο με ανατολιτικο-δυτικό προσανατολισμό. Τιμή πώλησης 25.000 ευρώ. Πληροφορίες τηλ.: 6942046417

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Κυρία για φροντίδα ηλικιωμένης.

Πληροφορίες τηλ.: 6993449676

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Ταπετσέρης για βιοτεχνία επίπλων για μόνιμη εργασία.

Πληροφορίες τηλ.: 2321053868 & 6984486878

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Υπάλληλοι με 8ωρη απασχόληση, πλήρη ένσημα και καλό μισθό από πρατήριο υγρών καυσίμων. Πληροφορίες τηλ.: 2324042477 & 6974467626

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Από εταιρεία τροφίμων πωλητής - πωλήτρια. Απαραίτητα προϋπηρεσία. Πληροφορίες τηλ. 2321038810/6932429148

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Τηλεφωνήτριες για το τηλεφωνικό κέντρο στο Λευκώνα Σερρών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο2321-0-59139

ΖΗΤΕΙΤΑΙ

Δάσκαλος έως 40 ετών για προετοιμασία μαθημάτων κατ' οίκον στην πόλη των Σερρών, σε μαθητή της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6944237423

«Από ανώνυμη εταιρία του γεωργικού χώρου ζητείται γεωπόνος πω-

λητής Βορείου Ελλάδος, φυτικής παραγωγής (ΑΕΙ, ΤΕΙ) με προϋπηρεσία τουλάχιστον 5 έτη στον χώρο, ταλαντούχος, εργατικός, Αγγλικά και με καλή γνώση του πελατολογίου της περιοχής του. Η εντοπιότητα κρίνεται απαραίτητη. Όλα τα βιογραφικά θα κριθούν εμπιστευτικά. Αποστολή βιογραφικών στο agrosuv@yahoo.gr

Βρεφονηπιοκόμος αναλαμβάνει τη φύλαξη και φροντίδα βρεφών και νηπίων. Τηλ.: 6975730500

ΖΗΤΕΙΤΑΙ Τεχνολόγος Γεωπόνος για κατάστημα στον Προβατά Σερρών. Πληροφορίες κ. Παναγιώτης Κιουρτσίδης τηλ. 6977852185

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Υγιής επιχείρηση - αρτοποιείο στην πόλη των Σερρών λόγω ασθενείας. Πληροφορίες τηλ.: 6972833181 & 2321020132

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Διώροφο σπίτι, 170 μέτρα, ανακαινισμένο στο Χρυσό Σερρών, απέναντι από το Δημαρχείο, με αποθήκη, σε οικοπεδικό χώρο 500 τ.μ. Τιμή συζητήσιμη. Πληροφορίες τηλ.: 6937232559

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Οικόπεδο 4.800 τ.μ. με κτίσμα για αποθήκη που είναι 20Χ6 μέτρα, στο δρόμο Κ. Καμήλας-Σκουτάρεως. Πληροφορίες τηλ.: 6936573277

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Οικόπεδο οικοδομήσιμο 540 τ.μ. μέσα στο χωριό Ευκαρπία. Πληροφορίες τηλ.: 6998486636

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Επιχείρηση Πρακτορείο ΟΠΑΠ στο κέντρο της πόλης. Πληροφορίες τηλ.: 6973038112

ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 1400 τμ στο Βαλτερό Σερρών, πάνω στο δρό-

μο στην έξοδο προς την Ηράκλεια. Πληροφορίες στο Τηλέφωνο 6947933350

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Οικόπεδο 2.865 τ.μ. στην Κάτω Καμήλα Σερρών (εντός του χωριού με διώροφη παλιά οικία 25.000 ευρώ. Τιμή συζήτηση. Πληροφορίες στο 6942565535

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Οικόπεδο 400 τ.μ. στον Προβατά Σερρών, με ισόγειο κτίσμα (αποθήκη 90 τ.μ.) εντός σχεδίου σε τιμή ευκαιρίας. Πληροφορίες τηλ.: 6974733432.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Οικόπεδο ενός (1) στρέμματος, με μονοκατοικία εντός, 80 τ.μ., πλήρως επιπλωμένη. Πληροφορίες τηλ. 2310/455542.

Κρεβάτι ηλεκτρονικό με στρώμα. Τιμή 350 Ευρώ Πληροφορίες τηλ.: 2324112307

Επιχείρηση καφέ στο κέντρο της πόλης, στον πλέον ανερχόμενο πεζόδρομο των Σερρών. Το καφέ είναι μικρό με ιδιαίτερο χαρακτήρα που το κάνει να ξεχωρίζει, ενώ δίνεται με όλο τον εξοπλισμό του, έτοιμο να λειτουργήσει. Ιδιαίτερα χαμηλή τιμή. Πληροφορίες στο 6976070102

ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ

Δύο συνεχόμενα καταστήματα επί της πλατείας Εμπορίου, τμ 65 έκαστο με πατάρι 50 τμ έκαστο, το καθένα ξεχωριστά ή και τα δύο μαζί σε καλή κατάσταση. Πληροφορίες τηλέφωνο 6977255839

Διάφορα ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Αγροτεμάχιο οκτώ (8) στρεμμάτων με ιδιωτική ποτιστική γεώτρηση δίπλα στον οικισμό Κρίνος Σερρών. Πληροφορίες στο τηλ.: 2321056370 & 6936624631, κ. Θωμαΐδης.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ

Αγροτεμάχιο 13 στρεμμάτων στο Κεφαλοχώρι Σερρών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2321046907

ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ

Σε τιμή ευκαιρίας κεραία ραδιοφωνικού σταθμού, σάουνα σχεδόν καινούργια από γυμναστήριο και άλλα εξαρτήματα. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6936548293

Πωλούνται πρόβατα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6909421352. Κυρία Γρηγορία Τύρναβος Λάρισας.

ΕΣΠΑ 2014 - 2020

- Επιδοτήσεις έως 100%, ίδρυση Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων, Αναπτυξιακά Προγράμματα και Μελέτες, χρηματοδοτήσεις κεφάλαια κινήσεως για Μικρές και Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, Επιχειρηματικά, Στεγαστικά-Επισκευαστικά, Αγροτικά, βιομηχανικά, ξενοδοχειακά, ναυτιλιακά, και πάσης φύσεως επιδοτούμενα προγράμματα μέσου ΟΑΕΔ πανελλαδικά Τηλ.210 36 46 223, Fax 211 850 14 64 www.abcfinancialgroup.gr Email: info@ abcfinancialgroup.gr

Μαθήματα Καθηγήτρια Αγγλικών

Με πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα για όλα τα επίπεδα. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6942800194.

Φιλόλογος:

Με πείρα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές όλων των τάξεων. Τιμές προσιτές. Τηλ. 6997024867


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

μικρές αγγελίες

15


ΣΕΡΡΑΪΚΟN ΘΑΡΡΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

στο

Μάλλον για βιομάζα θα πάνε τα τεύτλα Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δικαστική διαδικασία για την ένταξη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην πτωχευτική διαδικασία του άρθρου 106β, λόγω κορωνοϊού. Η ολοκλήρωση της υπόθεσης πηγαίνει –επομένως- κάποιους μήνες πίσω. Ως αποτέλεσμα φέτος είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει καμπάνια ζαχαρότευτλων, τα οποία θα επεξεργαστεί το εργοστάσιο Σερρών και θα προκύψουν ζάχαρη και τα υποπροϊόντα της. Μάλλον για βιοκαύσιμα θα πάνε τα τεύτλα, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει και τις τιμές τους. Ενδεχομένως… ΑΛ.ΑΡ. nnn

Βαθύ σκοτάδι στα ξενοδοχεία Μεγάλες ζημιές καταγράφουν οι ξενοδόχοι του Νομού Σερρών. Οι επιχειρήσεις συντηρούνται με τις επιστρεπτέες προκαταβολές του κράτους και προσπαθούν να διατηρηθούν ζωντανές. Ο τουρισμός ήταν από τους πλέον πληττόμενους κλάδους της πανδημίας. «Σ.Θ.» nnn

Λαϊκή αγορά με γεμάτα πορτοφόλια Λαϊκή αγορά χθές Τρίτη 2 Μαρτίου, αρχές του μήνα, λογικά οι καταναλωτές πήγαν με γεμάτα πορτοφόλια για τις αγορές τους. Πάντως στην οδό Βενιζέλου υπήρχε αυξημένη κίνηση Ι.Χ. αυτοκινήτων με συνηθισμένο κυκλοφοριακό έμφραγμα σε διάφορα σημεία του δρόμου. «Σ.Θ.»

Κλειστά για 14 ημέρες το Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ Νιγρίτας

ΤΕΤΑΡΤΗ 03.03.2021

Σαφές προβάδισμα Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βισαλτίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με τα μέτρα και το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ κατά της διασποράς του κορωνοϊού, μετά από εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο Γυμνάσιο και στο ΕΠΑΛ Νιγρίτας, θα κλείσουν για 14 ημέρες. Τα μαθήματα θα υλοποιηθούν μέσω της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. «Σ.Θ» nnn

Τεστ σήμερα στη Αλιστράτη Ο Δήμος Σερρών μετά από συνεργασία με τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιήσει test στο ΚΑΠΗ της Αλιστράτης από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. Στο μεταξύ από την Δευτέρα 1η Μαρτίου κλειστό θα είναι το Λύκειο Αλιστράτης. Όπως ανέφερε ο νομίατρος κ. Αναστάσιος Αναστασιάδης η αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας αποφασίστηκε, καθώς υπήρξαν βεβαιωμένα κρούσματα σε τέσσερις μαθητές και μια καθηγήτρια . «Σ.Θ.» nnn

Πήγε σε ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρίπολης ο Δ. Λιγνάδης Στο νοσοκομείο της Τρίπολης και συγκεκριμένα στην ψυχιατρική κλινική μετέ-

Σταθερά ευρύ εξακολουθεί να είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, καθώς και του κ. Κυρ. Μητσοτάκη συγκριτικά με τον κ. Αλ. Τσίπρα, κατά τη μέτρηση της εκτίμησης της κοινής γνώμης ως προς το ποιος εκ των δύο είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Αυτό προκύπτει από τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ το τριήμερο 26-28 Φεβρουαρίου. Ειδικότερα, το 38% δηλώνει (με αναγωγή επί των εγκύρων) ότι επιλέγει να ψηφίσει Ν.Δ. έναντι του 23% που επιλέγει ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, το 7,5% επιλέγει Κίνημα Αλλαγής, το 6% Κομμουνιστικό Κόμμα, το 4,5% Ελληνική Λύση και μόλις το 3% ΜέΡΑ25. Κάποιο άλλο κόμμα φαίνεται να επιλέγει ένα ποσοστό 8%, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν –ή δεν ήθελαν να απαντήσουν– δέκα στους εκατό πολίτες. «Σ.Θ.»

βη ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr ο κατηγορούμενος για βιασμούς κατά συρροή δεν πήγε γτια να τον εξετάσουν οι γιατροί. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Λιγνάδης έπαιρνε εδώ και καιρό κάποια αντικαταθληπτικά χάπια. Ωστόσο, δεν είχε πλέον κάποια συνταγή μαζί του και υποχρεωτικά έπρεπε να περάσει από ψυχιατρική

κλινική προκειμένου να του χορηγηθεί η συνταγή και να συνεχίσει να παίρνει τα χάπια του.Η διάρκεια της επίσκεψης κράτησε ελάχιστα λεπτά και στη συνέχεια επέστρεψε στο κελί του. Σε κελί απομόνωσης λόγω του κοροναϊού καθώς θα πρέπει να περάσει 7 ημέρες και στη συνέχεια να μεταφερθεί στο θάλαμο μαζί με άλλους κρατούμενους. «Σ.Θ.»

Profile for sertharros

03_03_2021  

03_03_2021  

Advertisement