Page 1


Welcome! Σεπτέμβριος 2012. Αυτό το Φθινόπωρο θα είναι πάντα καρφιτσωμένο στη μνήμη σου: πρώτη χρονιά φοιτητής, νέες γνωριμίες, νέα πόλη, νέα συνήθειες, νέα ζωή. Κάποια πράγματα θα τ’ αγαπήσεις (στην πόλη, στη σχολή σου, στους ανθρώπους που θα συναντήσεις), άλλα θα σε απογοητεύσουν – έτσι είναι πάντα! Το ζητούμε είναι η πλάστιγκα του τελικού απολογισμού να γέρνει στο θετικό πρόσημο. Το περιοδικό-οδηγός που κρατάς στα χέρια σου, το Serres Students’ Guide, φτιάχτηκε για να κάνει τη ζωή σου στην πόλη λίγο πιο… εύκολη. Γιατί πέρα από τις σύντομες πληροφορίες που αφορούν στην ιστορία, στον πολιτισμό και τα αξιοθέατα του νομού μας, info για τα τμήματα του Τ.Ε.Ι. Σερρών, χάρτες και οδηγούς για την πόλη με πληροφορίες για σημαντικά και χρήσιμα σημεία ενδιαφέροντος, το Serres Students’ Guide με τον πλούσιο οδηγό αγοράς από τη διασκέδαση μέχρι την εύρεση κατοικίας θα σε βοηθήσει να βρεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που θα «γεμίσουν» όμορφα την καθημερινότητα σου. Κι έχουμε συνέχεια. Παράλληλα με το site του Serres Students’s Guide (www. serres-foititis.gr) που εκτός της έντυπης ύλης του περιοδικού σύντομα θα ανανεώνεται συνεχώς με ειδήσεις, νέα, gossip, lifestyle tips και προτάσεις για φοιτητές, σχεδιάζουμε ειδικές θεματικές με προσφορές, εκπτώσεις και προνόμια, όπως και την Serres Students’ Card, με ετήσια διάρκεια και μοναδικό σειριακό αριθμό που θα σου ανοίγει την πόρτα για συμμετοχή σε κληρώσεις, διαγωνισμούς, προσκλήσεις για events, κι ένα σωρό αλλά freebies. Το Serres Student Guide εκδίδεται μία φορά το χρόνο σε 3.000 αντίτυπα και διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Καλώς ήρθες στις Σέρρες!

Έκδοση: Win ε.π.ε. & Brand name Creative director: Δέσποινα Γεράκη Διεύθυνση marketing: Αποστολία Ελευθερίου - Brand name

Λογιστήριο: Κατερίνα Σταυρακίδου Στέλλα Δρόντζα Διανομή: Brand name Εκτύπωση: WIN ΕΠΕ

Υπ. Διαφημ. Τμήματος: Φάνης Παπαευστρατίου

Tηλ. επικοινωνίας: 23210 46380, 23210 67008

Διαφήμιση: Εύη Μπελίτου

www.serres-foititis.gr
Φοιτήτρια, Φοιτητή πρωτοετή Το Συμβούλιο του Ιδρύματος κι Εγώ σε καλωσορίζουμε στο Τ.Ε.Ι. Σερρών, όπου επέλεξες να συνεχίσεις τις σπουδές σου και το οποίο έχει όραμα και ξεκάθαρο σκοπό να μεταλαμπαδεύσει σε Σένα γνώσεις και δεξιότητες και μια ολοκληρωμένη Εθνική Παιδεία.

Του Δημήτρη Πασχαλούδη Προέδρου ΤΕΙ Ν. Σερρών

Τα Προγράμματα Σπουδών των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Σερρών, πέραν των τεχνικών περιγραμμάτων των μαθημάτων, χαρακτηρίζονται από το τρίπτυχο: σοφία, συμπόνια, ανθρωπιά. Μ΄ αυτόν τον τρόπο επιθυμούμε να αυξήσουμε σε Σένα, στο παρόν και στο μέλλον, την Ακαθάριστη Εθνική Ευτυχία. Έναν δείκτη που υπολογίζει βασικές συνθήκες ευ ζην, όπως η σωματική και πνευματική υγεία, η ισορροπία ζωής και εργασίας, η ενασχόληση με τα κοινά και η οικολογική ακεραιότητα. Οι Καθηγητές του Τ.Ε.Ι. Σερρών, οι αυριανοί Σου Δάσκαλοι δεν είναι ένα είδος «διαμεσολαβητή» γνώσεων αλλά μια αυθεντική πηγή γνώσης κι ένα φωτεινό παράδειγμα. Ο φόβος μέσα στην αίθουσα έχει δώσει τη θέση του στην εμπιστοσύνη και στον αμοιβαίο σεβασμό κι εκτίμηση. Σίγουρα η Πατρίδα μας, όλοι μας περνάμε μια δύσκολη χρονική περίοδο, όμως Εμείς (Φοιτητές, Υπάλληλοι, Καθηγητές) στο Τ.Ε.Ι. Σερρών και αυτήν την περίοδο κοιτάζουμε τα άστρα και δεν αναπολούμε κάποιο παρελθόν αλλά ονειρευόμαστε να χτίσουμε ένα άλλο μέλλον. Καλώς ήρθες.
Σ

το T.E.I. Σερρών λειτουργούν δύο Σχολές με τα Τμήματα τους:

σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.

Διδακτικές Μονάδες

Η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.ΕΦ.) που αποτελείται από τα τμήματα: 1. Μηχανολογίας 2. Πολιτικών Δομικών Έργων (Π.Δ.Ε.) 3. Πληροφορικής και Επικοινωνιών 4. Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας

Κάθε μάθημα του προγράμματος σπουδών αντιστοιχεί σε ένα αριθμό διδακτικών μονάδων (Δ.Μ.). Η διδακτική μονάδα αντιστοιχεί σε μια εβδομαδιαία ώρα διδασκαλίας για όλα τα μαθήματα κάθε Τμήματος. Το ατομικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα των σπουδαστών δεν πρέπει να ξεπερνά τις 45 Δ.Μ. ούτε να υπολείπεται των 20 Δ.Μ.

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.0.) που αποτελείται από τα τμήματα: 1. Διοίκησης Επιχειρήσεων 2. Λογιστικής

Φοίτηση Οι σπουδαστές παρακολουθούν όλα τα μαθήματα του προγράμματος σπουδών τους σύμφωνα με τη δήλωση τους. Αν ο αριθμός των ωρών διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν σ’ ένα μάθημα είναι για οποιοδήποτε λόγο μικρότερος από τα 2/3 του προβλεπόμενου χρόνου στο πρόγραμμα σπουδών, για όλο το διδακτικό εξάμηνο, το μάθημα αυτό θεωρείται ότι δεν διδάχθηκε. Η διαπίστωση αυτή γίνεται κατά τη λήξη του εξαμήνου με πράξη και ευθύνη του Υπεύθυνου της Ο.Μ.

Η λειτουργία όλων των τμημάτων υποστηρίζεται από το Τμήμα Ξένων Γλωσσών και Φυσικής Αγωγής.

Προγράμματα Σπουδών Οι σπουδές στα T.E.I, είναι οργανωμένες με βάση εξαμηνιαία μαθήματα τα οποία διακρίνονται σε υποχρεωτικά, κατ’ επιλογή υποχρεωτικά και προαιρετικά. Τα υποχρεωτικά είναι μαθήματα ειδικότητας ενώ τα κατ’ επιλογή υποχρεωτικά είναι μαθήματα ειδικότητας που επιλέγονται από τους σπουδαστές και σχετίζονται με συγκεκριμένη κατεύθυνση σπουδών. Τα προαιρετικά μαθήματα είναι μαθήματα γενικής μόρφωσης ή εμβάθυνσης

Βαθμολογία Οι βαθμολογίες σε όλα τα μαθήματα εκφράζεται με την αριθμητική κλίμακα 0-10 με βάση επιτυχίας το βαθμό 5.0, όλοι οι βαθμοί υπολογίζονται και καταχωρούνται με προσέγγιση ενός δεκάτου
ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ της ακέραιος μονάδας.Ο βαθμός προόδου προκύπτει από τη γραπτή εξέταση που γίνεται περί τα μέσα του εξαμήνου. Ο τελικός βαθμός σε κάθε μάθημα προκύπτει από το άθροισμα των πιστωτικών μονάδων που συγκέντρωσε ο σπουδαστής από την επίδοση στην πρόοδο και την τελική εξέταση. Ο βαθμός προόδου πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 0,4 ενώ ο τελικός με το συντελεστή 0,6.Ο τελικός βαθμός μικτού μαθήματος προκύπτει από τον συνυπολογισμό των βαθμών του θεωρητικού και του εργαστηριακού μέρους του μαθήμα­τος αφού πολλαπλασιαστούν

με τους συντελεστές 0,4 και 0,6. Τέλος, η βαθμολογία εργαστηριακού μαθήματος ή εργαστηριακού μικτού μαθήματος διαμορφώνεται σύμφωνα με τους εξής δύο τρόπους:

α)

από τους επιμέρους βαθμούς των ασκήσεων που πραγματοποιήθηκαν, ως μέσος όρος

β)

από μερικά ή ολικά τεστ πάνω στην ύλη του συνόλου των ασκήσεων.
Εξετάσεις περιόδου

σύλλογος καλεί συνελεύσεις σπουδαστών σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπου συζητούνται θέματα που τους αφορούν. Οι εκλογές διενεργούνται μια φορά το χρόνο και σε ημερομηνία κοινή για όλα τα Τ.Ε.Ι. της χώρας. Ο σύλλογος διοργανώνει εκδρομές και επισκέψεις εκπαιδευτικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Στο Ίδρυμα λειτουργεί καθημερινά γυμναστήριο με σύγχρονα όργανα φυσικής αγωγής. Οι σπουδαστές επίσης μπορούν να λάβουν μέρος στα προγράμματα εκμάθησης παραδοσιακού ή μοντέρνου χορού καθώς και στα προγράμματα εκμάθησης καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης, σκοποβολής, αεροβικής και αυτοάμυνας.Σε ανάπτυξη βρίσκονται επίσης τμήματα θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου.

Μετά τη λήξη των μαθημάτων κάθε διδακτικού εξαμήνου ακολουθούν δύο εξεταστικές περίοδοι, δύο εβδομάδων η κάθε μια κατά την διάρκεια των οποίων οι σπουδαστές εξετάζονται γραπτά ή προφορικά σε όλη τη διδακτέα ύλη κάθε μαθήματος. Η διάρκεια της επεξεργασίας των θεμάτων κατά την γραπτή εξέταση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τις τρεις ώρες. Οι εξετάσεις κάθε μαθήματος διεξάγονται με την ευθύνη των διδασκόντων των μαθημάτων.

Πτυχιακή - Πρακτική Άσκηση Σπουδαστές του τελευταίου τυπικού εξαμήνου είναι υποχρεωμένοι να εκπονήσουν πτυχιακή εργασία με θέμα που να έχει σχέση με τα πραγματικά προβλήματα παραγωγής και υπηρεσιών. Η εργασία παρουσιάζεται ενώπιον τριμελούς επιτροπής από μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού του τμήματος τα οποία και αποφασίζουν για το βαθμό που θα δοθεί. Η πτυχιακή εργασία, που υποχρεωτικά εκπονείται στο τέλος των σπουδών από όλους τους σπουδαστές, χαρακτηρίζεται ανάλογα από 10 ως 15Δ.Μ.

info

Πηγή: www.teiser.gr

/teiserron ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ http://gym.teiser.gr/ www.teiser.gr

Στη σελίδα αυτή θα βρείτε πληροφορίες για υπηρεσίες που παρέχονται από το ΤΕΙ Σερρών. Μπορείτε να μεταβείτε στις ιστοσελίδες των υπηρεσιών του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου, της Ηλεκτρονικής Γραμματείας, της Υπηρεσίας Καταλόγου, της Πλατφόρμας e-learning, της Online Yπηρεσία Aποθήκευσης Aρχείων Pithos, του Ακαδημαϊκού Συστήματος Δωρεάν Διάθεσης Εμπορικού Λογισμικού και Υπηρεσιών “Αναφανδόν” και του Ασύρματου Δικτύου, καθώς και στον δικτυακό τόπο των Δράσεων Τηλεκπαίδευσης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Σερρών. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε συνδέσεις προς τις ιστοσελίδες της Βιβλιοθήκης, του Γραφείου Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, του Γραφείου Διασύνδεσης, της Επιτροπής Ερευνών, του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας, καθώς και του Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου.

Επίσης, υποχρεούνται σε πρακτική άσκηση στο επάγγελμα η οποία ορίζεται σε έξι μήνες και πραγματοποιείται στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα. Αν κατά τη διάρκεια της άσκησης οι ασκούμενοι διαπιστώσουν ότι δεν ασχολούνται με θέματα της ειδικότητας τους οφείλουν να το δηλώσουν εγγράφως στους υπευθύνους οι οποίοι και θα αποφασίσουν αν συντρέχει λόγος αλλαγής της εργασίας.

Αθλητικές, πολιτιστικές και λοιπές δραστηριότητες Οι σπουδαστές με την εγγραφή τους στα τμήματα γίνονται αυτόματα μέλη του σπουδαστικού συλλόγου, μέσω του οποίου αντιπροσωπεύονται. Ο

9


10

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ


ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

Οι Σέρρες αυστηρά για... φοιτητές! Λίμνη Κερκίνη: Πρώτο και must! Δεν είναι δυνατόν να σκοπεύεις να περάσεις τέσσερα (και βάλε) χρόνια στην πόλη μας και να μην πας να δεις την πολυδιαφημισμένη λίμνη μας από κοντά! Ταβερνάκια, καφετέριες, υπέροχοι ξενώνες, δραστηριότητες, όπως βαρκάδα και ιππασία, είναι μερικοί λόγοι που θα σε κάνουν να περάσεις πάρα πολύ καλά... Και να θες να ξαναπάς!

διασχίζει το ομώνυμο φαράγγι, στο οποίο μπορείς να πας για να θαυμάσεις το τοπίο, αλλά και για να κάνεις rafting. Μην το σκέφτεσαι καν! Αμφίπολη - Λέων Αμφιπόλεως: Μετά από καναδυό χρόνια που λίγο-πολύ θα τα έχεις δοκιμάσει όλα στις Σέρρες και θα θες να ανακαλύψεις και κάτι επιπλέον, να πας μέχρι την Αμφίπολη, να δεις από κοντά τα ερείπια της πόλης από τα αρχαία και ρωμαϊκά χρόνια, όπου σώζονται τάφοι, οικίες, γυμναστήρια. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς και το Μουσείο! Για το Λιοντάρι του 4ου π.Χ. αιώνα που βρίσκεται έξω από την Αμφίπολη δε σου λέω, θα το δεις σίγουρα πηγαίνοντας για θάλασσα, θα σου τραβήξει την προσοχή έτσι αγέρωχο και ρωμαλέο που στέκει και θα σταματήσεις οπωσδήποτε για την απαραίτητη αναμνηστική φώτο.

Λαϊλιάς: Στην πόλη σου ήσουν δεινός σκιέρ, φοβάσαι ότι θα χρειαστεί να κόψεις το hobby; Oh, no dear! Στο χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά μπορείς να συνεχίσεις να σκίζεις τα χιόνια και να κρατιέσαι σε φόρμα. Αλλά και για όλους τους υπόλοιπους, είναι ένας υπέροχος προορισμός, χειμώνα-καλοκαίρι. Ένα πανέμορφο δάσος στα 25 χλμ από την πόλη στο οποίο θα βρεις ταβερνάκια, ξενώνες και υπέροχα μέρη για φώτο. Και το καλοκαίρι άμα θες μαζεύεστε παρέα και κατασκηνώνετε κιόλας.

Βυζαντινή Ακρόπολη (Κουλάς): Ο Κουλάς θα είναι σίγουρα το πρώτο σερραϊκό αξιοθέατο που θα δεις –και θα το κάνεις στέκι! Αφού θαυμάσεις την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης, τον Πύργο του Ορέστη και παραδεχτείς πως λίγες πόλεις στην Ελλάδα έχουν τόσο ωραίες ακροπόλεις, θα πηγαίνεις μέχρι να αποφοιτήσεις ξανά και ξανά, με παρέα για κουβεντούλα και μπυρόνια. Θα βρεις πολλούς εκεί που θα κάνουν το ίδιο. Άσε

Αλιστράτη - Αγγίτης: Για μια άκρως ενδιαφέρουσα μέρα, μπορείς να πεταχτείς 50 χλμ μέχρι την Αλιστράτη –θα βρεις πολλά να κάνεις εκεί! Καταρχάς, θα έχεις την ευκαιρία να δεις ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια, με σταλαγμίτες και σταλακτίτες που άρχισαν να δημιουργούνται 2.000.000 χρόνια πριν! Πολύ κοντά στο σπήλαιο ο ποταμός Αγγίτης 11


ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

που επίκειται εκεί να ξανανοίξει καφέμπαρ-φαγητάδικο που –λογικά – θα απογειώσει την περιοχή κι εσύ θα ζήσεις τα παλιά της μεγαλεία. Αυτοκινητοδρόμιο: Αν είσαι λάτρης της ταχύτητας και των αγώνων ταχύτητας, πέρασες μάλλον στη σωστή πόλη! Οι Σέρρες διαθέτουν ο,τι πιο κοντινό στην ελληνική… F1. Κοινώς, το καλύτερο αυτοκινητοδρόμιο των Βαλκανίων το οποίο δε σταματά ποτέ να φιλοξενεί εκδηλώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Αν πάλι δε σε ελκύει το σπορ, πού ξέρεις, αν πας για κανένα καφεδάκι μέχρι εκεί, τα μαρσαρίσματα, οι κόντρες, οι δοκιμές και οι γενναίες δόσεις αδρεναλίνης μπορεί να σε κάνουν να βγάλεις τον μικρό Σουμάχερ που κρύβεις μέσα σου... Λουτρά Αγκίστρου - Σιδηροκάστρου: Λίγη καλοπέραση και χλιδή όλοι τη θέλουμε στη ζωή μας, οπότε σίγουρα δε θα αρνηθείς ένα απόγευμα σε χαμάμ. Στο νομό Σερρών μπορείς να ...λιώσεις στο Σιδηρόκαστρο ή στο Άγκιστρο και να περάσεις πάρα πολύ καλά.... Ε, πριν την εξεταστική για να χαλαρώσεις ΛΕΕΙ... Μουσεία: Τόσα χρόνια θα μείνεις στις Σέρρες, να μη μάθεις κάτι και για την ιστορία της πόλης μας; Ντροπή είναι... Μια βολτίτσα από το Αρχαιολογικό Μουσείο ή από το Λαογραφικό επιβάλλεται. Επίσης, διαθέτουμε Μουσείο Εκκλησιαστικό, Φυσικής Ιστορίας, Ελιάς, Καπνού και ένα σωρό ακόμη εντός και εκτός πόλης. Και με δωρεάν είσοδο για φοιτητές, δεν έχεις να χάσεις απολύτως τίποτα!

12

Μοναστήρι Τιμίου Προδρόμου: είσαιδεν είσαι φανατικός του μοναστηριακού τουρισμού, υπάρχει ένα μοναστήρι στην πόλη που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείς. Το Μοναστήρι του Τιμίου Προδρόμου, εκτός από αισθητική ομορφιά, έχει και τεράστια ιστορική σημασία, καθώς είναι χτισμένο το 1270. Νομίζω πείστηκες! Οχυρό Ρούπελ: Το οχυρό Ρούπελ έγραψε πραγματικά ιστορία στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και είναι σίγουρα το σημαντικότερο σερραϊκό μνημείο της νεότερης ιστορίας. Πήγαινε για μια ξενάγηση –θα συγκινηθείς εκατό τοις εκατό! Πορόια: Καλές και οι Σέρρες, αλλά κάπου – κάπου θα ψήνεσαι για μικρές αποδράσεις... Από τους top προορισμούς τα Άνω Πορόια! Ένα γραφικό χωριουδάκι στην πλαγιά του βουνού Μπέλες, γεμάτο πλατάνια και νερά, ταβερνάκια και ξενώνες, υπέροχο δάσος με μονοπάτια για πεζοπορία ή ιππασία, είναι ακόμα πιο σούπερ από ότι το περιγράφουμε! Γραφικά χωριά: Τις μέρες που δε θα έχεις μάθημα ή θα είναι γιορτή ή θα γουστάρεις κάτι διαφορετικό από τα γνωστά σερραϊκά στέκια, οι μικρές εκδρομούλες στα πέριξ χωριά είναι ό,τι πρέπει. Έχουμε και λέμε: Ελαιώνας, Χιονοχώρι, Ορεινή, Άγιος Ιωάννης, Άγιο Πνεύμα, και ένα σωρό ακόμα χωριουδάκια, γραφικά και με καλό φαγητό. Σε περιμένουν αλησμόνητες στιγμές (και αλησμόνητες τιμές! Είναι φτηνά εκεί σου λέω!).


Serres “Must Do” List Τι πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις αν είσαι φοιτητής στις Σέρρες - Να ξενυχτήσεις στον Κουλά, καθισμένος κάτω από την ελληνική σημαία, με καλή παρέα και κοιτώντας πιάτο την πόλη.

fun and party feeling. Θα ‘χεις να λες στους φίλους στη Θεσσαλονίκη για τις νύχτες και τις μέρες στα… Σέρρας!

- Να φας ακανέ! Φουλ σερραϊκό γλυκάκι. Και να το πας πεσκέσι και στη μαμά.

- Να γυμναστείς στην κοιλάδα. Είτε κάνοντας ποδήλατο είτε τρέχοντας. Ο ιδανικός και πιο ανέξοδος τρόπος για να διατηρηθείς fit (χμ, μετά τις απανωτές κραιπάλες), σε ένα υπέροχο καταπράσινο μέρος πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης.

- Να χτυπήσεις γύρο/κρέπα/σάντουιτς/πατσά μετά το ξενύχτι. Θα διαπιστώσεις ότι στα φαγάδικα το ξημέρωμα συναντάς πιο πολλούς γνωστούς απ’ ο,τι στο μπαρ!

- Να ενημερωθείς για τις δραστηριότητες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης και άλλων θυλάκων πολιτισμού και να τις παρακολουθείς. (Ε να βάλουμε και λίγη κουλτούρα στις σπουδές!).

- Να πάρεις σβάρνα όλες τις φοιτητικές βραδιές. Αφενός σε συμφέρει οικονομικά, αφετέρου πότε θα είσαι ξαναείσαι φοιτητής; Ή τώρα ή ποτέ! - Να φας πολλάάάάά σουβλάκια. Εκτός του ότι φημιζόμαστε, έχουμε και τα καλύτερα στέκια...

- Να κάνεις κάποια δραστηριότητα: χορό, ραδιόφωνο, θέατρο, άθλημα, μουσική... Δε βλάπτει να αποκομίσεις και κάτι, πέρα από το πτυχίο, φεύγοντας απ’ αυτήν την πόλη, ε;

- Να τσακίσεις τις σόλες των παπουτσιών σου σουλατσάροντας στους πεζοδρόμους της πόλης. Ωραία μαγαζιά, ωραία ατμόσφαιρα,

- Να κάνεις σκι στο Λαϊλιά, ράφτινγκ στον Αγγίτη, ιππασία στην Κερκίνη και τα Πορόια, 13


βαρκάδα στην Κερκίνη, να παίξεις paint ball, να πας στο αυτοκινητοδρόμιο... Τι άλλο θες! Πρόγραμμα full!

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ

- Να φας καβουρμά από βουβαλίσιο κρέας και οτιδήποτε βουβαλίσιο γενικά! Εκτός από νόστιμο είναι και light! - Να πας στις κοντινές παραλίες: Ακτή Νέων Κερδυλλίων, Τούζλα, Ασπροβάλτα, Κάριανη, Σταυρό... Το καλοκαίρι γίνεται χαμός! Ποιος είπε ότι μόλις τελειώνει η εξεταστική θα φεύγεις; - Να πας βόλτα μέχρι τα βάθη της κοιλάδας. Μη το φοβάσαι! Η κοιλάδα δεν τελειώνει στο κιόσκι ή στην κόκκινη γέφυρα, έχεις πολύ δρόμο ακόμα για μια υπέροχη διαδρομή! - Να πας στον Οβά. Ένα θαυμάσιο πάρκο όπου μπορείς να αθληθείς ή να πας χαλαρά με τους κολλητούς και να αράξεις. - Να περάσεις έστω ένα καλοκαίρι εδώ. Να ανεβείς στα μαγαζιά της κοιλάδας ή να δεις τα στενά της πόλης να αποκτούν σιγά-σιγά νησιώτικη αισθητική. - Να παρευρεθείς σε όλα τα φοιτητικά πάρτυ, που διοργανώνονται είτε στο ΤΕΙ είτε στα μαγαζιά των Σερρών. - Να πας θερινό σινεμά! Μοναδική εμπειρία γεμάτη ρομάντζο και ρετρό διάθεση. Στις Σέρρες την κρατάμε σαν τον παλιό καλό καιρό…

14


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

15


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

Ο Παράδεισος της διασκέδασης είναι εδώ! Έρχεσαι καλλιεργώντας προσδοκίες ότι θα συναντήσεις μια από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ελλάδας. Ιδίως στο κομμάτι «διασκέδαση», αυτή τη μαγική για κάθε φοιτητή λέξη. Έχεις ακούσει από φίλους και γνωστούς ότι αν δε φας καλά (και οικονομικά) στις Σέρρες δε θα φας πουθενά. Άσε που οι «παλιοί», του τρίτου και του τέταρτου έτους σε έχουν τρελάνει με τις ιστορίες τους για ομηρικά ξενύχτια, ποτά μέχρι τις 4.00 το πρωί, ξημέρωμα στον Κουλά αγκαλιά με μπύρες (ναι, αν έχεις κοπέλα, πάρ’ την κι αυτή αγκαλιά! Κρίμα είναι!), μπουγάτσες το πρωί για να «στρώσει» το στομάχι, μαγειρευτά φασολάκια το μεσημέρι που… τύφλα να ‘χουν της μαμάς, κλασσικές βραδιές μπάλας με τα ντιλιβεράδικα να πιάνουν φωτιά, ατελείωτους καφέδες στους πεζοδρόμους, απίθανα γλυκά στο χέρι ή πακέτο.

ξέγνοιαστη, τρυφηλή ζωή ανοίγεται μπροστά σου και ο φοιτητικός παράδεισος σιγά-σιγά ξεπροβάλει. Λες; Οι Σέρρες; Να είναι τόσο σούπερ στη ζωή έξω από το campus του ΤΕΙ; Κατά βάθος βέβαια πιστεύεις πως όλοι στις διηγήσεις τους για την πόλη υπερβάλουν, ότι όλα αυτά είναι μια φούσκα, μια ωραιοποιημένη εικόνα που σου την πλασάρουν για να μη το πάρεις κατάκαρδα που αφήνεις πίσω σου το φαγητό της μαμάς και τα στέκια τα αγαπημένα της δικής σου πόλης. Πως είναι δυνατόν, αναρωτιέσαι, μια επαρχιακή πόλη να έχει τόσα πολλά και ωραία καφέ, τόσα διαφορετικά και «θεματικά» μπαρ, για κάθε γούστο, τύπο ανθρώπου και πορτοφόλι, τέτοια ποικιλία στο φαγητό και στα γλυκά. Ιδίως αν είσαι από τη Θεσσαλονίκη, το σαράκι της αμφιβολίας έχει τρυπώσει μέσα σου και δε λέει να βγει: μα οι

Έχεις αρχίσει να νιώθεις σαν αρχαίος Ρωμαίος. Η 16


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

Σέρρες πιο «δυνατή» πόλη στη διασκέδαση από τη Σαλονίκη, διερωτάσαι: Αποκλείεται!

φημισμένου καλοφαγά, του ακαταπόνητου εραστή των γεύσεων.

Κι όμως! Τηρουμένων των αναλογιών, η πόλη μας έχει την πιο ζωντανή, πλούσια, ποικίλη και δυναμική διασκέδαση όλης της Βόρειας Ελλάδας. Κάτι σαν το… Μαϊάμι της Μακεδονίας: οι επιλογές στο πώς να περάσεις τις μέρες και τις νύχτες σου εδώ είναι – κυριολεκτικά – ατελείωτες για μια πόλη που κατά τ’ άλλα τη διασχίζεις με τα πόδια σε 20 λεπτά από άκρο σε άκρο.

Κι όλα αυτά με ένα χαμόγελο από δροσερά κορίτσια και cool αγόρια (οι περισσότεροι είναι συμφοιτητές σου που βγάζουν χαρτζιλίκι παράλληλα με τις σπουδές) που πίσω από τις μπάρες ή με έναν δίσκο στα χέρια … οργώνουν το μαγαζί. Και, το κυριότερο στις μέρες μας, σε τιμές που θα το λες στους φίλους σου στη Θεσσαλονίκη και δε θα σε πιστεύουν.

Καφέ, εσπρεσσάδικα, εστιατόρια, μπουγατσάδικα, μαγειρεία, ντιλιβεράδικα, ταβέρνες, ουζερί, μπουάτ, ρεμπετάδικα, Ίντερνετ καφέ, μπαρς, ροκάδικα, κλάμπς. Ο,τι θελήσεις θα το βρεις. Άλλα για το χειμώνα άλλα για το καλοκαίρι (είναι κι αυτός ένας κρυφός άσσος στο μανίκι της πόλης). Σε ποικιλία και σε αφθονία που καλύπτει τις απαιτήσεις ακόμα και του πιο έμπειρου πότη, του πιο

Ξέρω, ακούγεται ελαφρώς πεζό, λίγο ρηχό, αλλά, πίστεψε με, αυτό το κλασσικό «εδώ θα περάσεις καλά», βρίσκει στις Σέρρες την απόλυτη εφαρμογή του. Ο μόνος τρόπος να «μιζεριάσεις» είναι να το επιδιώξεις, να το θέλεις πολύ, Αλλά και πάλι, δε σε κόβω για τέτοιο τύπο…! 17


1. Ποδήλατο 2. Bello 3. Central 4. Gazi 5. Mpriki 6. Volta 7. Μέλι Γάλα 8. Ραδιόφωνο 9. Official Net 10. G net 11. Goal café

3 4

5

7

1 9β 11

18

6 7

2


10

ΕΞΟΔΟΣ

19


ΕΞΟΔΟΣ


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

Café- Bar

23

Bello Central Gazi Mpriki

Volta Μέλι Γάλα Ποδήλατο Ραδιόφωνο

Internet Café

30

G net

Official Net

Sport Café

33

Goal café 22

www.serres-foititis.gr


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

ΕΞΟΔΟΣ

www.serres-foititis.gr

23


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

24

www.serres-foititis.gr


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

ΕΞΟΔΟΣ

www.serres-foititis.gr

2


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

2

www.serres-foititis.gr


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

ΕΞΟΔΟΣ

www.serres-foititis.gr

2


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

2

www.serres-foititis.gr


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

ΕΞΟΔΟΣ

www.serres-foititis.gr

29


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

30

www.serres-foititis.gr


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

ΕΞΟΔΟΣ

www.serres-foititis.gr

31


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

32

www.serres-foititis.gr


ΕΞΟΔΟΣ Cafe | Bar | Internet Cafe | Sport Cafe

ΕΞΟΔΟΣ

www.serres-foititis.gr

33


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

34


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί | Hot dog |Pizza |Snaks

Εστιατόριο/ Μαγειρείο Ελιά Ελλήνων γεύσεις Μπουγάτσα

40 Κομπολόι Ψαρράς 44

Παγωτό/Γλυκίσματα Άρτεμις

Σερραίος Ουζερί

45 Έλα να δεις

Ψητοπωλεία

47

Γαλάνης Η πιάστα του Γιάννη Καθοδόν Καίσαρας Κάτι ψήνεται

Σούρτα Φέρτα Καλύτερος Σταμάτης κοτόπουλα Σώτος Special

Fast food/Κρεπερί

55

Apettito Peri Crepas

Tάσος τοστ Parisniko

Fast food /Hot dog

58

24h

Δημοσθένης

Pizza

www.serres-foititis.gr

59 5stars Mama’s

New York 3

ΦΑΓΗΤΟ

Λόγω τιμής Κεντρικόν

iI Dueto Centrer

44


1. Ελιά 2. Ελλήνων γεύσεις 3. Κομπολόι 4. Ψαρράς 5. Σερραίος 6. Άρτεμις 7. Λόγω τιμής 8. Κεντρικόν 9. Έλα να δεις 10. Γαλάνης 11. Η πιάστα του Γιάννη 12. Καθοδόν 13. Καίσαρας 14. Κάτι ψήνεται 15. Σούρτα Φέρτα 16. Καλύτερος 17. Σταμάτης κοτόπουλα 18. Σώτος 19. Special 20. Apettito 21. Peri Crepas 22. Tάσος τοστ 23. Parisniko 24. Δημοσθένης 25. il Dueto 26. New York 27. Centrer 28. 5stars 29. Mama’s 30. 24h

14 12

11

13

21 7

9

24 22

19 16

36

8 18


8

23 17

3

4

1 5

27

10

20 25 ΦΑΓΗΤΟ

15

29 26 2

28

37


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

Δε χορταίνεις να παραγγέλνεις…! Το ξεκαθαρίσαμε νομίζω, οι Σέρρες είναι ο αδιαφιλονίκητος παράδεισος της διασκέδασης και του φαγητού. Όλων των ειδών φαγητού. Και για όλα τα βαλάντια! Πεντανόστιμα μπέργκερς, παντσέτες, σουβλάκια, λουκάνικα, γύρος, hot dogs, τοστ, σάντουιτς, κρουασάν, πίτσες και γλυκά που να γλύφεις και τα δάχτυλα σου! Όλες οι λιχουδιές του κόσμου είναι εδώ. Μόνο ένα τηλεφώνημα μακριά!

στιμιές του αγαπημένου σου μαγαζιά κι ανάλογα με την όρεξη που κάνεις (προφανώς άλλη η επιλογή σου για κοψίδια και άλλη για πίτσες). Ρωτάς τους κολλητούς τι τραβά η όρεξη τους (αν είσαι μόνος, ξαναρωτάς τον εαυτό σου γιατί όλο και θα ‘χεις δεύτερες σκέψεις έτσι πλούσιος που είναι ο κατάλογος). Απλώνεις τα χέρια, πιάνεις το ακουστικό, πληκτρολογείς το νούμερο τηλεφώνου που γράφει με μεγάλα γράμματα στο φυλλάδιο και σε 15 λεπτά απλώνεις στο τραπέζι σου τον παράδεισο της γεύσης.

Η διαδικασία είναι απλή (ακόμα κι αν βαριέσαι το θανατά!): Πρώτα βρίσκεις το φυλλάδιο με τις νο-

38


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

Το παραπάνω τελετουργικό είθισται να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα (προσοχή όμως μην το πάρει είδηση η μαμά σε καμιά από τις ξαφνικές της εφόδους. Καλό θα ήταν να μην «πνιγεί» η κουζίνα σου στις συσκευασίες ντιλιβεράδικων. Ανακυκλώνονται υπέροχα όλα αυτά τα κουτιά από πίτσα και γύρους οπότε… ανακύκλωσε τα). Η συχνή λοιπόν επανάληψη αφήνει χώρο για πειραματισμούς: επομένως μπορείς να είσαι δημιουργικός έως και… απρόβλεπτος στις παραγγελίες σου. Μόνο έτσι, σαν γνήσιος γευσιγνώστης θα κατακτήσεις το πραγ-

ματικό Έβερεστ της γεύσης. ΟΚ, όταν φτάσεις στο σημείο να μπορείς να ξεχωρίζεις το κοτόπουλο-σουβλάκι από το χοιρινό σουβλάκι από τη μυρωδιά, πριν καν τα βγάλεις από τη σακούλα, μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα! Και να πάρεις δυνάμεις για την επόμενη πίστα της «ντελιβερικής» γευσιγνωσίας!

39


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

40

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

41


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

42

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

43


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

44

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

45


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί | Hot dog |Pizza |Snaks

46

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

47


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

48

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

49


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

50

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί|Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

51


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

52

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

53


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

54

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

55


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

56

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

57


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Hot dog |Pizza |Snaks

58

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Hot dog |Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

59


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

60

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

61


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

62

www.serres-foititis.gr


ΦΑΓΗΤΟ Εστιατόρια/Μαγειρεία|Μπουγάτσα|Ουζερί|Παγωτό/Γλυκίσματα|Ψητοπωλεία | Fast food/Κρεπερί |Pizza |Snaks

ΦΑΓΗΤΟ

www.serres-foititis.gr

63


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη 64


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

Διακόσμηση-Είδη Δώρων

72

Υο-Υο Έπιπλα Παπαιωάννου Δάμκο

73

Καραμανίδης Βογιατζόπουλος

Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών

74

Βέλγος Καθαριστήρια Siris Χαλιά 1 hour Σικ

Laundry Mat Wash it

Λευκά Είδη / Στρώματα

78

Κάλλιστον Ύφανσις

Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί Μπελίτος Θωμάς

ΣΠΙΤΙ

Αλφα Στρωμ Ζεν Κατοικία

81

Παπαευστρατίου

Μεσιτικά Δήμου Εστία

82

Μανδέλας Σταυρίδης

Χαρτικά Είδη Καρακόλιου www.serres-foititis.gr

75

65

85


1. Παπαιωάννου 2. Υο-Υο 3. Δάμκο 4. Καραμανίδης 5. Βογιατζόπουλος 6. Βέλγος 7. Siris Χαλιά 8. 1 hour 9. Σικ 10. Laundry Mat 11. Wash it 12. Αλφα Στρωμ 13. Ζεν 14. Κατοικία 15. Κάλλιστον 16. Ύφανσις 17. Μπελίτος Θωμάς 18. Παπαευστρατίου 19. Δήμου 20. Εστία 21. Μανδέλας 22. Σταυρίδης 23. Καρακόλιου

Περιφερειακή οδός - Κόμβος Λευκώνα

3

Λευκώνας Σερρών

7

Σκούταρι Σερρών

5

14 15

16 8 6

21 11

66


4 10 13 1β

12 23 2 ΣΠΙΤΙ

22

19

20

9

67


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

Για να γίνει το φοιτητικό σου σπίτι… όνειρο! Μπροστά σου έχεις την checklist με τους στόχουςυποχρεώσεις της χρονιάς. 1. Να περάσεις στην σχολή της επιθυμίας σου: Έγινε! 2. Να φτάσεις εγκαίρως στις Σέρρες και να βρεις ένα ωραίο σπιτάκι να μένεις: Έγινε! 3. Να εξοπλίσεις το ωραίο σπιτάκι που βρήκες: Πρέπει να γίνει…!

Οπότε, ιδού πεδίο δόξης λαμπρό να βγάλεις τον μικρό interior designer που κρύβεις μέσα σου! Τις περισσότερες φορές βέβαια η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και της αισθητικής στη διακόσμηση ενός σπιτιού συνεπάγεται αρκετά έξοδα για μια οικογένεια νεοεισακτέου φοιτητή, τη στιγμή δυστυχώς που στις περισσότερες περιπτώσεις το οικογενειακό budget έχει αρχίσει να συρρικνώνεται επικίνδυνα.

Ναι, καλά το κατάλαβες! Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα (αλλά και τα ωραία, όπως το πάρει κανείς...). Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τώρα, μαθημένος στη θαλπωρή του οικογενειακού σου σπιτιού, δεν είχες ποτέ την ευκαιρία (!) να βάλεις τέτοιες έγνοιες στο κεφάλι σου.

Μη σκας όμως. Στις Σέρρες υπάρχουν πολλές και καλές επιχειρήσεις στο είδος τους οι οποίες έχουν προσαρμοστεί πλήρως στις επιταγές της συγκυρίας λανσάροντας «φοιτητικά πακέτα» κομμένα και ραμμένα για κάθε γούστο και βαλάντιο.

Τώρα όμως είσαι φοιτητής, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (τουλάχιστον) πρέπει να στήσεις και να “τρέξεις” το δικό σου σπιτικό. ΟΚ, η μαμά θα βάλει το χεράκι της (και να θες να το αποφύγεις, δε γίνεται! Άλλωστε αυτή πληρώνει!) αλλά δε θέλεις η πολυονειρεμένη φοιτητική γκαρσονιερούλα σου να καταντήσει μικρογραφία του σαλονιού του οικογενειακού σου σπιτιού, σωστά;

Λευκά είδη, μαξιλάρια καρέκλας, μαξιλάρια και υγιεινή ύπνου, καλύμματα καναπέδων, κουρτίνες, κουρτινόξυλα, κουβέρτες, σεντόνια, χαλιά, τραπεζομάντιλα, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα για το σπίτι (από τον κόφτη της πίτσας μέχρι… τα πιρούνια για να φας το φαγητό της μαμάς και τους πίνακες 68


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

για να διακοσμήσεις τους τοίχους του δωματίου σου). Η σερραική αγορά τα έχει όλα και σε τιμές που θα σε εκπλήξουν (και κυρίως τη μαμά!).

φύση για την κρεβατοκάμαρα, κ.ο.κ. • ποια είναι τα αγαπημένα σας αντικείμενα ή αντικείμενα που έχετε ήδη από το σπίτι των γονιών σας και θα θέλατε/πρέπει να ενταχθούν στη διακόσμηση του νέου σπιτιού σας, πχ. ένας αγαπημένος σας πίνακας, μία παλιά βιβλιοθήκη, ένας καναπές-κρεβάτι, κ.ο.κ.

TOP TIPS:

Α

Πρέπει να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό το σπίτι να είναι άνετο και λειτουργικό, και κυρίως να σε «κρατάει» μέσα, καθώς – θέλοντας και μη θα υπάρξουν πολλές μέρες και ώρες διαβάσματος (ή παρέας με τους κολλητούς).

Γ

Αν το σπίτι είναι αρκετά μικρό, αποφύγετε πολύ σκούρα χρώματα στους τοίχους, καθώς τείνουν να κάνουν το χώρο να μοιάζει ακόμα μικρότερος, σε αντίθεση με τα ουδέτερα και φωτεινά χρώματα που δημιουργούν μία πιο ανοικτή, ελεύθερη αίσθηση του χώρου.

Β

Προσπαθήστε να οριοθετήσετε τις βασικές παραμέτρους, ορίζοντας τα εξής:

Δ

• ποια είναι τα αγαπημένα σας χρώματα, για να δείτε πως μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία για το χρωματικό σκηνικό κάθε χώρου, πχ. πράσινο για το σαλόνι, μπεζ-καφέ για το υπνοδωμάτιο, κ.ο.κ. • τι «θέμα» θα θέλατε για τα βασικά δωμάτια: σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, γραφείο (αν υπάρχει ξεχωριστό) , πχ. μουσική για το σαλόνι,

Aν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα, μπορείτε να δημιουργήσετε μοτίβα με γεωμετρικά σχήματα, να βάψετε τους τοίχους με ρίγες, να διακοσμήσετε τις επιφάνειες τοίχου με stencil (δείτε πχ. το diy project “stencil με κύκλους”) ή ακόμα να δώσετε διαφορετικό ύφος σε τοίχους της επιλογής σας, χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα stickers που θα βρείτε στην αγορά. 69


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

0

www.serres-foititis.gr


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

ΣΠΙΤΙ

www.serres-foititis.gr

1


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

72

www.serres-foititis.gr


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

ΣΠΙΤΙ

www.serres-foititis.gr

73


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

74

www.serres-foititis.gr


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

ΣΠΙΤΙ

www.serres-foititis.gr

75


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

76

www.serres-foititis.gr


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

ΣΠΙΤΙ

www.serres-foititis.gr

77


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

78

www.serres-foititis.gr


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

ΣΠΙΤΙ

www.serres-foititis.gr

79


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

80

www.serres-foititis.gr


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

ΣΠΙΤΙ

www.serres-foititis.gr

81


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

82

www.serres-foititis.gr


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

ΣΠΙΤΙ

www.serres-foititis.gr

83


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

84

www.serres-foititis.gr


ΣΠΙΤΙ Διακόσμηση|Έπιπλα|Επιδιορθώσεις Ηλ. Συσκευών|Καθαριστήρια|Λευκά Είδη /Στρώματα |Μεταφορές/Ελαιοχρωματισμοί|Μεσιτικά| Χαρτικά Είδη

ΣΠΙΤΙ

www.serres-foititis.gr

85


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

86


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

Βιβλιοπωλείο Γραμμή

94

Προμηθεύς

Εκπαιδευτικά Κέντρα Academy Studies Learn it

95

Βασιλάκου

Εμπορία Η/Υ Convert Computer Exelixi

98

Core Pc Service

Σχολές Οδηγών Δημητρίου Ελευθερίου Καλογραιάκης

101

Κοτζάογλου Πέννας

Σχολές Χορού

104

Ναταλί Θεοδωρίδου Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών

92

Φωτοτυπίες Τεχνογραφική www.serres-foititis.gr

87

104

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Γερμανός


1. Γερμανός 2. Γραμμή 3. Προμηθεύς 4. Academy Studies 5. Learn it 6. Βασιλάκου 7. Convert Computer 8. Exelixi 9. Core 10. Pc Service 11. Δημητρίου 12. Ελευθερίου 13. Καλογραιάκης 14. Κοτζάογλου 15. Πέννας 16. Ναταλί Θεοδωρίδου 17. Τεχνογραφική

15 1β 11

3 9 4

7 1α 10

17 13

14 88


16 2

6 3

12

5

89

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

8


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

Όσο ζεις μαθαίνεις* * και πολύ καλά κάνεις! Η Διοίκηση Επιχειρήσεων ήταν όνειρο από τα μικράτα σου. Ακόμα και η μικροδιαχείριση των επιχειρηματικών υποθέσεων σε ενθουσιάζει, πόσο μάλλον ο στρατηγικός σχεδιασμός και η εκπαίδευση στη δύσκολη τέχνη του business deal-making. Η θεωρητική εκπαίδευση συνδυασμένη με την υψηλού επιπέδου εργαστηριακή και πρακτική άσκηση σε έχουν ενθουσιάσει, αλλά να, εκείνα τα μαθήματα που έχασες στη Στατιστική και στη Μακροοικονομία έχουν γίνει μόνιμο αγκάθι στη σκέψη σου (ναι, μην το κρύβεις, κάποιες φορές ταράσσουν και τον ύπνο σου!). Τώρα τι γίνεται; Τα κενά πως καλύπτονται; Οι εξετάσεις πλησιάζουν και ο κίνδυνος πανωλεθρίας πρέπει να αποσοβηθεί πάση θυσία.

Μην ανησυχείς, λύσεις υπάρχουν και μάλιστα αποδεδειγμένα αποτελεσματικές. Στις Σέρρες λειτουργούν αξιόπιστα και ποιοτικά φροντιστήρια φοιτητών που θα γίνουν το στήριγμα σου εκείνες τις δύσκολες στιγμές… (μακάρι να μην έρθουν αλλά έλα που συνήθως έρχονται!). Ομοίως βέβαια με βιβλιοπωλεία (για στυλό, μαρκαδόρους, διορθωτικά μέχρι τίτλους επιστημονικούς αλλά κι εκείνο το μυθιστόρημα που ήθελες να διαβάσεις από τις διακοπές ακόμα αλλά ποτέ δεν αγόρασες) και καταστήματα υπολογιστών. Οι επιχειρηματίες του Serres Students’ Guide είναι εδώ για να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη (και την φιλομάθεια σου πιο οξυμένη). Laptop και

90


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

notebooks σε εξαιρετικές τιμές, κάρτες ήχου, ηχεία, εκτυπωτές, ασύρματα mouse, οθόνες, τμήματα επιδιορθώσεως βλαβών που διώχνουν τον πανικό από τα «κρασαρίσματα» σκληρών δίσκων στο άψε-σβήσε, gadgets για να εντυπωσιάσεις τους συμφοιτητές σου και να είσαι online 24/7. Κάνε μια βόλτα από τα μαγαζιά που προτείνουμε στις επόμενες σελίδες και θα εντυπωσιαστείς με την ποικιλία προϊόντων, τις γνώσεις των πωλητών και την επαγγελματική εξυπηρέτηση.

μόνι του αυτοκινήτου είναι ασύγκριτη! Το καλό που σου θέλω όμως, μάθε να οδηγείς καλά (για να μπορείς χωρίς τύψεις να βρίζεις όσους δε το κάνουν). Οι καλύτεροι δάσκαλοι οδήγησης στην πόλη μας είναι στις σελίδες που ακολουθούν. Και τώρα που έμαθες να οδηγείς, μάθε και να χορεύεις. Ακόμα κι αν ξέρεις – ή νομίζεις πως ξέρεις – πώς να βάλει κάτω με τις φιγούρες σου τον Τραβόλτα, θυμήσου ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και πες μου μια, έστω μία κοπέλα που αν της πεις ότι θα της μάθεις το αυθεντικό αργεντίνικο τάγκο θα αρνηθεί το ραντεβού.

Α, παραλίγο να το ξεχάσω: Τώρα που «πάτησες» τα 18 έπεσε και το τελευταίο εμπόδιο που σε χωρίζει από τη νόμιμη κατοχή διπλώματος οδήγησης. Ξέρω, είναι κλισέ αλλά θα σου το πω: η αίσθηση ελευθερίας πάνω στη μηχανή ή πίσω από το τι-

91


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

92

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

93

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

94

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

95

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

96

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

97

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

98

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

99

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

100

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

101

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

102

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

103

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

www.serres-foititis.gr


ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Βιβλιοπωλεία|Εκπαιδευτικά Κέντρα|Εμπορία Η/Υ|Σχολές Οδηγών|Σχολές Χορού|Υπηρεσίες Τηλεπικοινωνιών|Φωτοτυπίες

104

www.serres-foititis.gr


OUTFIT - BEAUTY - FITNESS Ενδύματα/Υποδήματα/Αξεσουάρ|Οπτικά Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων Κέντρα Αισθητικής|Tattoo Γυμναστήρια| Είδη Διατροφής |Ποδήλατα 105


OUTFIT - BEAUTY - FITNESS

Dress to impress Κοίτα γύρω σου! Οι δρόμοι του campus, οι αίθουσες διδασκαλίες, το κυλικείο, η βιβλιοθήκη έχουν πλημμυρίσει από δανδήδες και κοκέτες. Όμορφα αγόρια και κορίτσια, όμορφα ντυμένα. Από τον τύπο που δεν αποχωρίζεται με τίποτα το baggy τζιν του και την αγαπημένη του φούτερ με εκείνη την - to kill for – στάμπα μέχρι την περίφημη ξανθιά της Λογιστικής, ναι εκείνη που βλέπεις κάθε πρωί στο κυλικείο και ξεχνάς τι ήθελες να παραγγείλεις, εκείνη που με τις 60’s μυτερές γόβες και τα kitten heel που κάνουν τα πόδια της από δίμετρα… να δείχνουν σκάλες που φτάνουν στο Θεό, οι φοιτητές της πόλης είναι τα νέα fashion icons. Βοηθάει που τα μαγαζιά της πόλης έχουν άπειρες επιλογές για να ντυθείς σα να ‘χεις βγει από το τελευταίο catwalk της McCartney χωρίς να ξεπα-

ραδιαστείς τόσο που να πρέπει να περάσεις τον υπόλοιπο μήνα σου με φρυγανιές και γιαούρτι. Περπάτα τη Μεραρχίας, την Ερμού, αλλά και τους πεζοδρόμους, βόλταρε στη Γεωργίου Παπανδρέου, στη Διονυσίου Σολωμού, στην Ανδρόνικου, στην Παπαπαύλου και θα βρεις δεκάδες stores με εξαιρετικές επιλογές, πάντα in style και πάντα on budget. Ανεξάντλητες επιλογές ανάμεσα στα πιο trendy γυαλιά ηλίου και μυωπίας, έξυπνο κι εντυπωσιακό hair-styling από κομμωτήρια στημένα τόσο τέλεια που νομίζεις ότι είσαι στο Beverly Hills, και φυσικά όλες οι top brands και τα επώνυμα αξεσουάρ χωρίς τα οποία –ξέρουμε!- δε ζεις! (Μωρέ ζεις, αλλά, εδώ που τα λέμε, ζεις κατά τι καλύτερα αν τα ΄χεις).

106


OUTFIT - BEAUTY - FITNESS

A touch of beauty Πάει καιρός που επειδή ήσουν φοιτήτρια συγχωρούνταν να κυκλοφορείς σε, τρόπον τινά, ημιάγρια κατάσταση, αφημένη, αχτένιστη, απεριποίητη, γενικώς ο,τι μπορεί να αρχίζει με το «α» το στερητικό! Σήμερα, ακόμα και το ατημέλητο look επαιτεί ώρες επιμέλειας για να είναι στις σωστές δόσεις και να γίνει με τον σωστό τρόπο. Η ενασχόληση με τον εαυτό μας έχει πάψει προ πολλού να θεωρείται πολυτέλεια – έγινε ανάγκη. Μόδα, στυλ, ομορφιά, fitness, περιποίηση σώματος και επιδερμίδας, make up, γυμναστήριο, yoga, pillates, power plate, όλα αυτά έχουν μπει στην καθημερινότητα μας. Ή μάλλον έχουν γίνει η καθημερινότητα μας.

Πόσω μάλλον σε μία πόλη που ομνύει στην ομορφιά και αποθεώνει το ωραίο (απλώς κοίτα τις κοπέλες που κυκλοφορούν γύρω σου και θα καταλάβεις τι εννοώ). Στις σελίδες του φοιτητικού μας οδηγού θα βρεις τα πιο οργανωμένα και αποτελεσματικά ινστιτούτα αισθητικής, τα πιο up-to-date γυμναστήρια, τα καταστήματα με τα πιο τέλεια καλλυντικά και beauty tips, τους διατροφολόγους που θα αλλάξουν τις συνήθειες και το σώμα σου. Γιατί όταν αισθάνεσαι όμορφη λάμπεις. Και τότε το ξέρεις, οι γύρω σου δε μπορούν να πάρουν το βλέμμα τους από πάνω σου. Και το απολαμβάνεις…!

107


3

9

12

1

7

11

16

18 14

22

17

108


6

19

21

10

5

23

20 2β 2α 13 4

8

15

OUTFIT - BEAUTY - FITNESS

109

1. Ivoni 2. x-ray 3. Το μαγαζάκι με τις χάντρες 4. Στύλλας 5. Αμανατίδης 6. Μάριος Παπανίκος 7. Χριστοδούλου 8. Victoria 9. Αλβανούδη 10. Timos 11. Alex 12. Ηarris 13. Hair and the city 14. Moisis 15. Vasilis 16. Nails club 17. Beauty Center 18. Σάσα Μπιλίτου 19. Μπαδέκα 20. Extreme Ink Tattoo 21. Εναρμόνιση 22. Bio Shop 23. Λαζαρίδης


OUTFIT - BEAUTY - FITNESS Ενδύματα/Υποδήματα/Αξεσουάρ Ivoni x-ray

111

Το μαγαζάκι με τις χάντρες

Οπτικά Στύλλας Αμανατίδης

112

Μάριος Παπανίκος Χριστοδούλου

Είδη Κομμωτηρίου

115

Victoria Καλλυντικά

115

Αλβανούδη Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων Timos Alex Ηarris Hair and the city

Moisis Vasilis Nails club

Κέντρα Αισθητικής Beauty Center Σάσα Μπιλίτου Tattoo

Bio Shop

121

Μπαδέκα 124

Extreme Ink Tattoo Είδη Διατροφής

116

Γυμναστήρια

125

Εναρμόνιση 126

Ποδήλατα

126

Λαζαρίδης 110

www.serres-foititis.gr


OUTFIT Ενδύματα/Υποδήματα/Αξεσουάρ|Οπτικά

OUTFIT - BEAUTY - FITNESS

www.serres-foititis.gr

111


OUTFIT Ενδύματα/Υποδήματα/Αξεσουάρ|Οπτικά

OUTLOOK Ενδύματα/Υποδήματα/Αξεσουάρ|Οπτικά

112

www.serres-foititis.gr


OUTFIT Ενδύματα/Υποδήματα/Αξεσουάρ|Οπτικά

OUTFIT - BEAUTY - FITNESS

www.serres-foititis.gr

113


OUTFIT Ενδύματα/Υποδήματα/Αξεσουάρ|Οπτικά

114

www.serres-foititis.gr


BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

OUTFIT- BEAUTY - FITNESS

www.serres-foititis.gr

115


BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

116

www.serres-foititis.gr


BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

OUTFIT - BEAUTY - FITNESS

www.serres-foititis.gr

117


BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

118

www.serres-foititis.gr


BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

OUTFIT - BEAUTY - FITNESS

www.serres-foititis.gr

119


BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

120

www.serres-foititis.gr


BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

OUTFIT - BEAUTY - FITNESS

www.serres-foititis.gr

121


BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

122

www.serres-foititis.gr


BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

OUTFIT - BEAUTY - FITNESS

www.serres-foititis.gr

123


BEAUTY Είδη Κομμωτηρίου |Καλλυντικά|Κομμώσεις/Περιποίηση Άκρων|Κέντρα Αισθητικής|Tattoo

124

www.serres-foititis.gr


FITNESS Γυμναστήρια| Είδη Διατροφής |Ποδήλατα

OUTFIT - BEAUTY - FITNESS

www.serres-foititis.gr

125


FITNESS Γυμναστήρια| Είδη Διατροφής |Ποδήλατα

FITNESS Γυμναστήρια| Είδη Διατροφής |Ποδήλατα

126

www.serres-foititis.gr


iinfo Διευθύνσεις - Χρήσιμα Τηλέφωνα και Emails Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών, Τέρμα Μαγνησίας, T.K. 62124, Σέρρες Πρόεδρος:

Τηλ. 23210 49101 Fax 23210 46556 Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων & Προσωπικού: 23210 49153 Αντιπρόεδρος Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης: 23210 49102, 49297 Γραμματεία Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) Τηλέφωνο επικοινωνίας: Τηλ. 23210 49123 Fax: 23210 46556 Γραμματεία Τμήματος Μηχανολογίας Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49125, 49124 Fax: 23210 49285 E-mail: mech_eng@teiser.gr Γραμματεία Τμήματος Πολιτικών Δομικών Έργων Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49151, 49171 Fax: 23210 49154 E-mail: tpde@teiser.gr Γραμματεία Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49118 (Προϊστ.), 23210 49341 Fax: 23210 49128 E-mail: pliroforiki@teiser.gr

Γραμματεία Τμήματος Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49107 Fax: 23210 49117 E-mail: dpt_geomatics@teiser.gr Γραμματεία Σχολής Διοίκησης Οικονομίας (ΣΔΟ) Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49134 Γραμματεία Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49135 Fax: 23210 49165 E-mail: tde@teiser.gr Γραμματεία Τμήματος Λογιστικής Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49136 Fax: 23210 49155 E-mail: tlog@teiser.gr Γραμματεία Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών (ΓΤΚΣ) Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49333 Fax: 23210 49335 E-mail: decor@teiser.gr Γραμματεία Τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49337 Fax: 23210 49338

127


Τμήμα Δημοσίων & Διεθνών Σχέσεων Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49114, 49115 Fax: 23210 46556 E-mail: pr@teiser.gr Τμήμα Διοικητικών Υποθέσεων Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49111 Fax: 23210 46556 E-mail: tdy@teiser.gr Τμήμα Οικονομικών Υποθέσεων Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49149 Fax: 23210 4923210 46556 E-mail: toy@teiser.gr Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών & Πληροφορικής Τμήμα Μελετών-Κατασκευών Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49104, 49329, 49138 E-mail: techny@teiser.gr pkate@teiser.gr, zaxaroudi@teiser.gr Τμήμα Συντήρησης Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49262 Fax: 23210 49240 Τμήμα Πληροφορικής Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49160, 49331 E-mail: psavvas@teiser.gr, geopat@teiser.gr Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49160 E-mail: noc@teiser.gr Δανειστικό-Πληροφοριακό Τμήμα Βιβλιοθήκης Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49265, 49269 E-mail: marthalib@teiser.gr, sofialib@teiser.gr Γραφείο Σπουδαστικής Λέσχης Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23210 49147

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Κέντρο Άμεσης Ανάγκης (ΕΚΑΒ) 166 Νοσοκομείο Σερρών 23210 94500 Πυροσβεστική Σερρών 199 Συντονιστικό Κέντρο Αντιμετώπισης Πυρκαγιών Δασών 191 Ελληνική Αστυνομία: Άμεση Δράση 100 Αστυνομική Διεύθυνση 23210 90800 Τμημα Ασφαλείας 2321090804-5 Τμήμα Τροχαίας 2321090809-10 Βλάβες: ΟΤΕ 121 ΔΕΗ 1050 Ύδρευσης 2321024444, 83800, 55555 Εξυπηρέτηση πολιτών 1500 Ένωση καταναλωτών 1520 Συνήγορος του πολίτη 2107289600

ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΛΠΑ 10400 EXPRESS SERVICE 154, 23210 - 50780 HELLAS SERVICE 1057 INTERAMERICAN 1158&23210-65748

Συγκοινωνίες ΟΣΕ 2321059700, 59112, 59844, 59776 ΚΤΕΛ Σερρών-Θεσ/νίκης-Αθηνών-Δράμας-Καβάλας 2321022822, 26606, 54312 ΚΤΕΛ Νιγρίτας-Σιδ/κάστρου-Ηράκλειας 2321036731 ΚΤΕΛ Γραφείο Γενικού Τουρισμού (Μεραρχίας 46) 2321063029 ΚΤΕΛ (πληροφορίες) 1440 Αστικά (Αφετηρία Πλατ. Εμπορίου) 2321022338 Αστικά (Γραφεία) 2321023572 Ταξί 2321059100, 59422 128


Τράπεζες ALPHABANK Κατάστημα 1o (29ης Ιουνίου 21, Τ.Κ. 62123) 2321027583, 22050 Κατάστημα 2o (Πλατ. Εμπορίου 11, Τ.Κ. 62122) 2321026573, 20902 www.alpha.gr PRO BANK (Βασ. Βασιλείου 10, Τ.Κ. 62121) 2321097830, 97838 www.probank.gr EFG EUROBANK ERGASIAS Κατάστημα 1o (Δ. Σολωμού 62, Τ.Κ. 62122) 2321066228, 62733, 63816 Κατάστημα 2o (Μεραρχίας 19-21, Τ.Κ. 62122) 2321024520, 65650 www.eurobank.gr MARFIN EGNATIA BANK Κατάστημα 1o (Μεραρχίας 2, Τ.Κ. 62123) 23210 97500, 58556 www.marfinegnatiabank.gr ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ Κατάστημα 1o (Δ. Σολωμού & Τσαλοπούλου 2, Τ.Κ. 62122) 2321049800, 21230 Κατάστημα 2o (Β. Βασιλείου & Β. Αλεξάνδρου 1, Τ.Κ. 62121) 2321068400, 65416 www.piraeusbank.gr ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Διοίκηση (Βασ. Βασιλείου & Νικ. Πλαστήρα Τ.Κ. 62121) 2321098060, 98069 Υποκατάστημα (Π. Κωστοπουλου 2, Τ.Κ. 62122) 2321025910, 25910 www.syntraser.gr ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κατάστημα 1o (Κων/πολεως 20 & Αλεξ. Παναγούλη 1, Τ.Κ. 62122) 2321052111, 99637 Κατάστημα 2o (Ν. Πλαστήρα 12, Τ.Κ. 62122) 2321022152, 24076 www.atebank.gr

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Βασ. Βασιλείου 16, Τ.Κ. 62121) 2321022341, 25946 www.emporiki.gr ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (Μ. Ανδρόνικου 1-Τσαλδάρη, Τ.Κ. 62123) 2321025306, 25293 www.geniki.gr ΑΣΠΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ (Βασ. Βασιλείου 2 & Βασ. Αλεξάνδρου, Τ.Κ. 62121) 2321097580, 57113 www.aspisbank.gr MILLENNIUM BANK (NOVA) (25ης Μεραρχίας 9, Τ.Κ. 62122) 2321065435, 65433 www.novabank.gr ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Κατάστημα 1o (Βενιζέλου & Ιθάκης Τ.Κ. 62122) 321049820 Κατάστημα 2o (Βασ. Βασιλείου 5, Τ.Κ. 62121) 2321097730, 97739 www.bankofcyprus.gr ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Κατάστημα 1o (29ης Ιουνίου 10, Τ.Κ. 62123) 2321063201, 63203 Κατάστημα 2o (Πλ. Ελευθερίας 1, Τ.Κ. 62122) 2321090101, 90110 www.nbg.gr . ΑΤΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (25ης Μεραρχίας 27, Τ.Κ. 62122) 2321051035, 58744 www.bankofattica.gr ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (25ης Μεραρχίας 11, Τ.Κ. 62122) 2321055270, 22727 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (Χρ. Σμύρνης 1 & Υψηλάντoυ 2, Τ.Κ. 62123) 2321053966, 23704 www.ttbank.gr/ 129


LAST PAGE

130


SERES STUDENTS' GUIDE  

SERRES, STUDENT GUIDE, ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ, FOITITIKOS ODIGOS SERRON