Page 1

[]

Fet per: Pau SolĂŠ Linares


Índex 1. Anys 60 2. Anys 70 3. Taula rodona 4. Anys 80 5. Anys 90 6. Actualitat

Pàg. 3 Pàg. 3 Pàg. 4 Pàg. 5 Pàg. 5 Pàg. 6


Els anys 60 Stevie wonder Stevland Hardaway Judkins Morris o més conegut com stevie wonder, és un cantant, multinstrumentalista i productor, que és cec desde el seu naixement. Encara de ser cec va destacar ja desde la seva infantesa, en el món de la música. Encara que comences a dedicar-se durant els seixanta, va destacar en les llistes nord-americanes cap al 1972. Va caldre esperar deu anys per a una nova peça, que finalment va veure la llum el 2005 amb el nom de A Time to Love feta per a la mort de persones properes a ell. En l’actualitat esta considerat per algunes revistes un dels millors cantants del món. L'any 2013 van posar la seva cançó Skeletons en el segon tràiler de GTA V, la qual també s'escolta a les ràdios d'aquell joc. A més participarà en una de les cançons del nou disc de Mariah Carey la qual tindrà per nom l'II Still Be Around.

Els anys 70 U2 U2 és probablement el grup irlandès més popular de la música moderna i una de les bandes més influents des que van obtenir èxit a nivell mundial. Els membres d'aquesta formació són Bono (vocalista i guitarrista), The Edge (guitarrista, teclat i vocalista), Larry Mullen Jr (bateria i percussió) i Adam Clayton (baix). A més d'haver-se caracteritzat per un estil molt dinàmic i directe, el grup compta amb tot tipus de temes. Encara que van destacar durant mitjans de la dècada dels 80, el grup es va crear a mitjans de la dècada dels 70. En l’actualitat estan gravant un disc que trauran en un futur, posiblement cap al abril d’aquest mateix any.


Taula rodona (anys 60 i 70)

60 The Who: Mai m’hagués imaginat que una cançó d’aquest grup fos tant famosa a partir d’una cançó que segur que tothom o gairebé tothom la ha escoltat. Who are you? o també coneguda per nosaltres com la “intro” de el CSI: Las Vegas. Igualment que hagi sigut una coincidència la música que fa The Who en el seu moment per el que he escoltat de la música sembla un tipus diferent de rock que aleshores era famós arreu del món. The Doors: Aquest es l’únic grup del que he buscat que no m’ha sonat de res i no el coneixia. Però tampoc se’m són del tot desconegudes per a mi encara que no els coneixes de res. No obstant, la seva música es una mica repetitiva encara que no ho facin del tot malament.

70 Blondie: Aquest grup si que ja el coneixia per una coincidència de que al esport que faig moltes vegades l’utilitzen per a fer exhibicions de taekwondo. A part per molt que el conegués mai coneixes una cosa fins que escoltes varies cançons. Les cançons que feien eren bastant semblants a les que feien alguns grups als 90 o a principis del segle XXI

Black Sabath: També coneixia un parell de cançons per un videojoc que es deia Guitar Hero. Per dir-ho de alguna forma son els pares del heavy metal. La


seva música era increïble sobretot, que en aquell moment van triomfar els “solos” de guitarra i això encara feia millor les cançons que tocaven.

Els anys 80 Hombres G Hombres G és un grup format el 1982 a Madrid durant l'anomenada “Movida Madrileña”. Els integrants són David Summers, Dani Mesquita, Rafa Gutiérrez i Javi Molina. Es tracta d'una formació molt important dins de la història moderna de la música espanyola, atès que molts dels grups actuals han basat el seu estil en el de Hombres G. A més d'haver gravat i publicat discos, el grup també ha participat en diverses pel·lícules com a protagonistes.

Els anys 90 Pearl Jam Pearl Jam és un grup de rock format a Seattle, Estats Units l'any 1990. El grup estava originalment format per Eddie Vedder (veu), Jeff Ament (baix), Stone Gossard (guitarra rítmica), Mike McCready (guitarra principal) i Dave Krusen (bateria). El baterista en la formació actual és Matt Cameron, membre així mateix de Soundgarden, que pertany al grup des de 1998. Pearl Jam és considerat un


dels grups més importants de la dècada de 1990. Fins ara, el grup ha venut 30 milions d'àlbums als Estats Units, així com una 60 milions de discos aproximadament en tot el món.

L’actualitat Coldplay Coldplay és una banda de rock alternatiu formada a Londres en 1996. Coldplay ha destacat gracies a cançons com ara Viva la Vida, Princess of China o Clocks. Està formada per Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman i Will Champion. Es tracta d'una de les formacions més reeixides del seu corrent musical. Ja des del seu debut amb el single Yellow, la banda va arribar a obtenir popularitat en diversos països i des de llavors no ha parat d'aconseguir premis i de tenir altes vendes a tot el món. A part de tot això també van aconseguir amb Mylo Xyloto va rebre l'honor de ser l'àlbum de rock més venut al Regne Unit a més de 900.000 unitats mentre que "Paradise" fou el senzill de rock més venut per sobre les 400.000.


Història del rock