Page 1

NATACIÓ

BUTLLETÍ CLUB NATACIÓ BARCELONA

Num. 652 · 2013 / Desembre


NATACIÓ PRESENTACIÓ

PRESENTACIÓ DE LA JUNTA DIRECTIVA Benvolguts consocis, Seguint els precedents de la nova etapa del butlletí, m’han proposat escriure l’editorial d’aquest número 652 i ho aprofito per presentar-me. Fa 23 anys que sóc soci, i també ho són la meva esposa, la meva filla i els meus néts. Actualment sóc el tresorer de la junta directiva que presideix el nostre amic Joan Lluís Abellán. Ell mateix em va proposar per al càrrec, ara fa més d’un any, i la darrera assemblea em va ratificar.

JOAN JOSEP GONZÀLEZ TRESORER DE LA JUNTA DIRECTIVA DEL CNB

La meva trajectòria professional com a professor mercantil (ara en diuen economista), i també com a auditor-censor de comptes, sempre ha estat relacionada amb l’assessorament empresarial, financer i comptable, amb l’auditoria i les entitats socials, els clubs esportius, les associacions, les fundacions, etc. Actualment estic jubilat i el meu càrrec de tresorer em posa davant el repte, no gens fàcil, d’intentar mantenir el màxim nivell de qualitat del club durant aquesta llarga etapa de crisi econòmica general que ens toca viure. Per assolir-lo compto amb l’esforç del consell directiu, dels empleats, els col·laboradors i tots els socis, i amb els recursos de què disposem. No cal que doni detalls, perquè la majoria de vosaltres, per no dir tots, si no la patiu personalment, sabreu per parents, amics i coneguts, que l’actual situació econòmica i social que ens envolta, malauradament exigeix anar ajustant o restringint les despeses per sobreviure. En el millor dels casos els ingressos no

creixen, mentre que les despeses més necessàries es van incrementant. Això obliga a prendre decisions incòmodes i a vegades, difícils d’entendre per les persones afectades, però que objectivament són les menys dolentes. Aquesta problemàtica s’ha implantat, com és natural, a tots els clubs i a les altres entitats: l’aigua, el gas, l’electricitat, els impostos, els serveis, etc., tot puja, i neutralitza totes les mesures possibles d’estalvi efectuades (llums LED, control d’aigua, etc.). Per tant, el suport de tota la massa social és necessari en tots sentits, però sobretot en l’actitud i la comprensió, ja que quan es toca os la tasca és de tothom. A més a més, ara fa més de 10 anys, el nostre club va fer unes obres molt importants (piscina coberta de 50 metres, remodelació de l’edifici, pàrquing, etc.) que van comportar un important endeutament a llarg termini que hem d’afrontar i que suposa unes negociacions i uns sacrificis econòmics que no podem defugir. Amb tot això estem lluitant, i és la nostra voluntat que les activitats es vagin desenvolupant amb tota normalitat i amb la màxima satisfacció social. Ara estem pendents de la finalització d’aquest any i en l’expectativa del 2014 que, encara que d’entrada té uns auguris històrics importants, hem de desitjar que ens permeti iniciar la sortida d’aquesta època tan difícil que ens toca viure.

President Juan Luis Abellán Palahí

Secretari Valentí Ambrós Monsonís

Vocal Waterpolo

Vicepresidenta Optimització Carmen Bernal Guiteras

Tresorer Joan Josep González

Vocal Pilota Javier González Sanz

Vicepresident Esportiu Ricard Navarro Plana

Vocal Natació David Barri

Vocal Karate Gabriel Fort Segovia

Joan Valls León


03 PRESENTACIÓ DE LA JUNTA DIRECTIVA JOAN JOSEP GONZÁLEZ

14 CNB-BIKE MTB

Nº 652 Club Natació Barcelona Telèfon: 932 214 600 E-mail: cnb@cnb.es Direcció: Pg. Joan de Borbó, 93 08039 Barcelona

22 ACTIVITATS NATACIÓ TERAPÈUTICA

26 NOTÍCIES BREUS


SUMARI 06 ENTREVISTA AGUSTÍ BRUGUÉS

16 SERVEIS ENTRENADOR PERSONAL

9

CNB-BIKE L’ETAPE

18

ACTIVITATS DESCOBREIX L’SPINNING

24

ACTIVITATS TRIATLÓ

26 CNB IDIOMES

26 ESPORTS ELS EQUIPS DEL CNB


AGUSTÍ BRUGUÉS:

“el Club ja em coneixia abans de néixer”


NATACIÓ ENTREVISTA

AGUSTÍ BRUGUÉS PUIG Defineix-te.

El teu lloc preferit del Club

Es fa difícil parlar d’un mateix… Em considero una persona molt afortunada, la vida s’ha portat a meravella amb mi.

Actualment, la piscina d’aigua salada.

Seguint la filosofia i la cultura del nostre Club, sóc extravertit, optimista i respectuós. Crec en la igualtat, i que el bon humor no falti! I sempre estic disposat a aprendre. Amic dels meus amics. Sóc empresari del sector químic i president de la Federació Catalana de Pilota, però el que considero el meu major èxit són els meus tres fills, la Michelle, la Sybile i l’Agustí. Amant dels llibres i el bon cinema.

Com vas conèixer el Club? De fet, el Club ja em coneixia abans de néixer, ja que la meva mare va trencar aigües mentre el meu pare jugava un partit de mà a l’antic frontó. Dues hores després vaig néixer a la clínica Corachan, i a partir d’aquell instant vaig passar a ser un membre més del nostre estimat Club.

Un record del Club Són tants els records del club, i tan bonics! De petit, la piscina amb el nostre estimat Jaume Solé, on vaig aprendre a nedar. Posteriorment, les incursions als banys de Sant Sebastià, on ens delitàvem amb els vestits de bany d’última moda... Però el que ha estat un fet continu durant tots aquests anys, i el que més he gaudit, són les xerrades i els riures amb els companys.

Què és per tu el Club, què significa? La meva escola, una necessitat que ha omplert i continua omplint la meva vida.

Per què recomanaries el Club al teu millor amic o a la teva millor amiga? Per mantenir la salut física i mental (et sembla poc?)

Què t’ha enganxat de la Pilota? Com a la majoria dels que practiquem aquest esport, haver vist jugar el meu pare des que tinc ús de raó. Llavors gaudia veient els seus partits, després, practicant-la vaig conèixer moltes sensacions que només pots trobar a l’interior d’un frontó.

Has conegut algun club esportiu com el nostre? He conegut multitud de clubs, però cap com aquest. Aquest, a diferència d’altres, és el que arreu coneixen com “el Club” sense necessitat de cognoms.

Com veus el futur d’aquí a 15 anys? Amb optimisme, com sempre, i una mica més gran. Superarem els moments difícils com ho hem fet sempre, amb la voluntat dels seus socis i la grandesa de l’entitat que és “el Club”.


NATACIÓ CNB-BIKE


NATACIÓ NATACIÓ REPORTATGE CNB-BIKE

L’ETAPE Crònica de la Barcelona-Andorra. L’Étape du Tour. 235 km amb arribada a Arinsal. Setembre 2013 No havia fet mai una cursa cicloturística seriosa. La meva afició a la carretera és relativa, però l’entusiasme de la gent d’RPM, també organitzadora de la Titan i la Madrid-Lisboa, em va convèncer. Del Club, desconec quants participants hi havia en total. Jo hi vaig anar amb els meus companys d’aventures del CNB, el Jordi Pla i el Daniel Segarra. El Dani és un bon corredor de carretera i de muntanya, i el Jordi és un bon corredor de muntanya amb una experiència a la carretera com la meva, és a dir, nul·la. El repte estava assegurat, calia sortir a l’alba per aprofitar el màxim nombre d’hores de llum possible, segons els breafing que ens va donar el Ruben Paris, màxima autoritat esportiva de l’esdeveniment. La cosa era seriosa, l’organització no volia anar buscant a les palpentes els participants inconscients que prenguessin la sortida sense conèixer la duresa de la prova. La ruta, com tots sabeu, era la repetició de la que el Tour de França va marcar al seu pas per Barcelona fa alguns anys. Amb aquesta dada, tots els principiants de carretera havíem d’haver anat a passejar per Collserola aquell dissabte i esperar que el Josep Maria Morera o el mateix Daniel Sagrera ens expliquessin la seva experiència a la prova el dilluns. Però no. Dissabte a les 07.30 vam

sortir el Jordi, el Dani i jo mateix. A l’escamot, format per més de 450 corredors, cares desconegudes que se sorprenien de veure’ns amb bicis de roda fina i apostaven fins on arribaríem, això prometia. Sortida! Amb les pulsacions altes i intentant no enganxar-nos a la primera de canvi, agafem les primeres corbes. Jo esperava quedar-me l’últim en qualsevol moment, però anava aguantant el ritme del grup i aconseguia veure el Jordi relativament a prop. Passats els primers quilòmetres estava en un gran escamot que, tal com em vaig assabentar després, era el que anava en cap. Fantàstic, els nois del CNB estàvem fent un bon paper. Quasi sense adonar-me’n, per l’estrès del pilotatge, arribem a Manresa amb l’escamot i allà estàvem, increïble, aguantant els millors, potser un grup d’uns 50 o 60 corredors. Però de sobte, els que semblaven amics i ens rodejaven (fins i tot havíem intercanviat algunes frases) comencen a allunyar-se als primers giravolts. Canvien les cares, algun crit (“Eh, espereu-me que no puc seguir-vos!”). Res, sense resposta, els que semblaven amics es distancien i passem a trobar-nos amb corredors que ens van agafant i que parlen poc i pedalegen amb serietat. Crec que comença la verdadera cursa. Com qui no vol la cosa, i malgrat “fer la goma” a cada grup que m’agafa, i temptat de marxar a agafar els ferrocarrils en qualsevol moment, arribem al port. EL SERRASECA! Recobro l’ànim, m’imagino que ha desaparegut l’asfalt i co-


NATACIÓ CNB-BIKE

menço a plantejar-me engranar el platillo. M’he presentat a la cursa amb una bicicleta de tres plats, d’aquesta manera aconsegueixo sobreviure al port i agafar alguns corredors. Arribant a Adrall, un fals pla inacabable ens fa assolir la Seu d’Urgell. Començo a notar tot tipus de sensacions i m’adono que arribar al final de l’etapa serà una mica complicat. El Jordi feia estona que ja no estava amb mi, estava enganxat a un grup de “carreters” i el Dani, tal com em va comentar més tard, estava acabant amb tot el menjar dels avituallaments. Durant aquest temps jo aprofitava per reagrupar-me amb ell i sortir abans, a costa de no descansar i menjar poc. Mantenir-me a prop d’una cara amiga em donava esperances d’arribar a Arinsal. Efectivament, ANDORRA ja estava a la vista i seguia una fila de corredors, cada vegada més separats entre si. Les primeres pujades de les Escaldes van servir per recordar-nos com n’estàvem de “trencats” i fer-nos dubtar de les nostres possibilitats d’arribar a dalt. Primera parada per rampes i em dic a mi mateix: “Tranquil, ets un tipus expert en això. Respira fons, estira una mica i continua”. Lluny d’allà on era jo, en Dani s’anava allunyant i jo, parat. Continuo. Pocs metres més endavant, de nou parat i així fins que veig el primer indicador de desnivell i distància de les rampes amb què el govern andorrà ha adornat tots els ports del Principat, un 12%, 1.900 m. Em dic a mi mateix: “Bé, si no hi arribo, podré donar tot tipus de dades del lloc on va acabar la meva experiència a l’etapa del Tour”. De sobte, un avituallament inesperat i trobo el Dani recuperant forces. M’animo molt i decideixo no parar. Si arribo abans que ell ho explicaré a tothom. Les rampes se succeeixen i veig l’arribada. El Dani m’avança i alguns corredors que ja han acabat es creuen amb nosaltres. Salutacions d’ànims, sembla que ho aconseguirem. Per fi! I després d’esperar l’arc, després de cada corba de 180º, aconsegueixo veure’l. Estic a 300 m, creuo la meta i allà estava el Jordi, que ens havia guanyat 30 minuts. Quina proesa, 235 km, més de 4.000 m de desnivell, unes 10 hores pedalejant. En Jordi queda el 180è, nosaltres cap al lloc 250, no està gens malament. L’últim port, preciós, el Serraseca al mig de la prova va posar tothom al seu lloc. Vam gaudir d’uns avituallaments excel·lents i a més a més, vam ser escortats pels Mossos de carretera de forma quasi permanent. Dotzenes de cotxes d’acompanyants ens van fer sentir professionals. Això és la carretera, és molt seriós. Però em temo que el proper any apareixeré a la sortida a l’alba i estic segur que un munt de socis del CNB estaran amb mi. Nota: era la segona edició. A la primera hi havia inscrits 380 participants. Un informe meteorològic aterridor deixa més de 100 corredors a casa seva. Dels que prengueren la sortida només n’arribaren uns 80. Molts, fora d’horari i de nit, pluja des del Tibidabo. A l’últim port, neu i temperatures al voltant dels 0 Cº, hipotèrmies, esvaïments, etc. Del Club, un campió, Josep Maria Morera, que va arribar dins del temps. Felicitats!


NATACIÓ CNB-BIKE

MTB MADRID-LISBOA 750 km sense parar

Sortint d’una plaça de toros, havíem de travessar unes quantes deveses, entre altres coses. Toros, vaques, llops, es preveien bons animadors per a la nostra aventura diürna i nocturna. La prova es podia afrontar en equips de dos, tres o quatre corredors. Nosaltres, els del Club, érem tres i ens va acompanyar un team manager, que es va dedicar a tenir cura de nosaltres i a conduir una autocaravana, en què en teoria havíem de viure els tres dies que ha durat l’aventura. Era la primera vegada que es feia i com no podia ser d’una altra manera, l’invent va ser dels nois d’RPM, els organitzadors de la TITAN DESERT. La prova s’havia organitzat en 10 punts de relleu, on els equips passaven un xip d’un corredor al relleu següent i així successivament en trams que anaven dels 65 als 100 km. S’havia d’arribar a Lisboa. LA RUTA: fou impecable, paratges nous per a la majoria on les sureres, els eucaliptus i els boscos baixos durant llargues distàncies ocupaven gairebé tot el recorregut. Sense grans dificultats tècniques, podíem pedalejar a bona velocitat. LES DIFICULTATS: la ruta estava mancada de qualsevol marca, el track enviat per l’organització era l’única manera d’orientarse. Quan el GPS anava bé era una delícia, no importava anar sol o acompanyat, però pel motiu que sigui, a alguns se’ns va entravessar el tema i ens vam veure obligats a buscar aliats entre els participants. El resultat: quan aconseguies agafar un corredor no havies de


trucar-me. a eu bt du no , ió ac rm fo in Si voleu més 066 - CNB-BIKE 1 8 6 7 0 6 s en es op S o ci Igna deixar-lo anar encara que les teves pulsacions se sentissin des de casa, i si el seu ritme era més lent que el teu, llavors calia carregar-se de paciència i continuar colpejant el GPS tot esperant que t’indiqués el camí. LA LLUM: LED, Lezyne, luxs, lúmens, consums, etc., havíem comprat el millor. Quan funcionaven els nostres focus, a la fosca nit s’il·luminava tot, la sensació era estranya, entre por i nerviosisme. Calia col·locar la bicicleta dins el feix de llum i, si era possible, al camí, però no veies més enllà del teu focus, que encara que fos potent limitava el paisatge a uns pocs metres. Si anaves de pressa, ensurt permanent, si afluixaves marxaven els pocs companys que t’havies anat trobant, però en general, pedalejaves i passaven els quilòmetres. ELS IMPREVISTOS: alguna cosa havia de fallar i en aquesta ocasió ens va tocar al Jordi i a un servidor.

El meu relleu, a les dues de la matinada. Nit fosca de veritat, estic al punt de sortida amb el xip al canell i davant meu, un forat negre, camí i bosc. Al meu voltant, cap corredor. Dissimuladament començo a lligar-me les sabates, a ajustarme el casc i segueixo examinant l’arribada amb l’esperança que algun biker surti amb mi, però no hi ha sort, he de començar a pedalejar. M’omplo de valor i surto, res de forçar el ritme, intento acostumarme a la foscor, el GPS em mostra i m’amaga el track jugant amb els meus nervis. Corba a la dreta, corba a l’esquerra, arribo al primer encreuament i encerto el camí, bé, sé que l’encerto perquè uns metres més endavant veig un grup de bikers que suposo que s’han perdut i per això els “agafo”. Alegria desbordada, accelero al màxim i en poc temps arribo a la seva alçada i conversem. Bé, en realitat només parlo jo. Finalment em poso al mig del grup i comprovo que em donen canya en tots els aspectes,

aguanto el que puc, la nit segueix, i a poc a poc em van deixant amb un corredor amb qui finalment vaig fer alguns quilòmetres. Però allà, de sobte, el meu superfocus del casc s’apaga. Connecto el focus del manillar i als pocs metres cau, enfocant la roda. Segueixo pedalejant amb l’ajuda del llum del meu company i aleshores, el GPS s’apaga! No tinc cap més remei, he de demanar-li que pari. El meu cor a 180, el focus mort, he de fixar de nou l’altre i el GPS finalment torna a il·luminar-se. Quina tortura! El Jordi pren un relleu i surt com si s’acabés el món, com es fa sempre, però al cap de pocs minuts, torna fent crits a l’autocaravana. EL GPS no funciona! El nostre tècnic en electrònica aguanta el degoteig i passada una bona estona, aconsegueix arreglar-lo. De nou en mig de la nit, el Jordi Pla recupera el temps perdut i aconsegueix millorar algun lloc, malgrat tot.


NATACIÓ CNB-BIKE

LA CARRERA i L’INVENT: és una barreja de ral·li de cotxes del campionat del món i una típica de MTB. La part de ciclisme és molt maca i fàcil, l’ambient bastant cordial i és un plaer recórrer pedalejant al màxim tota la ruta, però el veritable ambient està a les autocaravanes. Han d’arribar a temps a la zona de relleu, perquè a les carreteres, la majoria secundàries, cal aconseguir que les cases rodants es mantinguin a la calçada i vagin rapidet. Qui condueix ha d’intentar que els que hi viatgen, els corredors, hi puguin descansar, menjar, canviar-se de roba, dutxar-se, etc. A les zones de relleu et trobes 50 caravanes més, uns fan una paella, uns altres reparen bicicletes, els altres descarreguen adrenalina explicant les proeses del tram, però en qualsevol cas, es crea un ambient de carreres superagradable! L’ESFORÇ no està als trams. Tal com us deia, són bons camins, sense grans dificultats, i hi ha alguns

trams sobre asfalt, però és clar, els ciclistes estem acostumats a deixar la pell a l’etapa i després, dutxa, massatge, dinar, migdiada, una mica de xerrada, sopar i dormir i a la Madrid-Lisboa, ni es dorm, ni es menja, ni et relaxes, ni et dutxes amb comoditat, ni res de res. La dificultat està aquí. Cal fer els trams per relleus, però quan prens el relleu, et sembla que acabes d’arribar perquè el temps i el viatge et passen volant. CLASSIFICACIONS: de 130 equips, quedem en la posició 35. Sortim un divendres a les 11.00 del matí i acabem el dissabte a les 00.00. L’equip format pel Jordi Pla, l’Àngel Pavón i un servidor, es va defensar de la següent manera. L’Àngel, que és un potent i molt hàbil biker, va fer quatre relleus, un més que el Jordi i jo i, a més a més, a l’últim relleu de 100 km, va arribar a Lisboa abans que nosaltres amb l’autocaravana. Va fer 100 km en poc menys que tres hores. Sense comentaris! El Jordi,

cada vegada que agafava el relleu, guanyava els llocs que un servidor havia perdut. En definitiva, això és un equip. L’opinió de l’equip sobre la prova és que fou ESTUPENDA. És una moguda que obliga a organitzar-se i a comptar amb gent que t’escolta. Nosaltres vam enredar un amic, el Josep Serra, que va conduir i ens va cuidar durant els quatre dies que va durar l’aventura, i des d’aquí li agraeixo la tasca que va fer. Però també s’ho va passar molt bé! Durant el viatge, no només es parla de bicicletes, també gaudeixes dels pobles, la majoria petits municipis on ens acollien de forma entusiasta, i descobreixes zones que et colpeixen. Hi ha dades que costa d’entendre, penseu que els primers a arribar van acabar el dissabte a les 16.00, nosaltres ho vam fer a les 00.00, i els últims van arribar el diumenge a les 21.00.


NATACIÓ SERVEIS

ENTRENADOR PERSONAL,

Maria Sociats

Llicenciada en Educació Física i Espais Entrenadora Personal

OBJECTIUS GARANTITS T’has plantejat mai entrenar amb un professional al teu costat? Saps que l’entrenament personal és la millor manera d’assolir els teus objectius d’una forma ràpida, segura, eficaç, motivadora i divertida? Tant si estàs al corrent d’aquest servei del Club com si no, a continuació et donem les claus que t’ajudaran a descobrir-lo i a conèixer-lo amb més profunditat.

Per a qui és l’entrament personal? Tant si ets una persona sedentària i vols començar a fer esport, com si vols rebaixar aquells quilos de més que has anat acumulant de mica en mica; si desitges tonificar-te i augmentar la massa muscular, o millorar les qualitats físiques bàsiques (resistència, força, velocitat i flexibilitat); si surts d’una lesió i vols retornar a la pràctica esportiva amb total seguretat o desitges prevenir futures lesions; si et proposes participar en una cursa o un triatló o bé si ets un esportista d’elit que vol millorar el rendiment en la seva disciplina; o si simplement vols seguir un estil de vida saludable, l’entrenament personal és adequat per a tu perquè, com pots veure, totes les persones, sigui quina sigui la seva edat o condició física, es poden beneficiar d’aquest servei.

cop valorat el teu nivell inicial de condició física, l’entrenador durà a terme una planificació conforme a la qual dissenyarà les sessions d’entrenament. Aquestes sessions inclouen exercicis específicament adaptats a tu i a les teves necessitats. No t’amoïnis: el teu entrenador sabrà com fer-ho perquè no t’avorreixis durant les sessions, els exercicis sempre són molt variats. Un altre avantatge que cal tenir en compte és que amb l’entrenador personal t’assegures una correcta execució dels exercicis, ja que està centrat al cent per cent en tu i en tot moment et corregeix les possibles males postures o els moviments incorrectes, així evites qualsevol risc de lesió. D’aquesta manera, aprendràs a fer els exercicis correctament i t’asseguraràs una execució correcta quan els facis tu sol. El suport de l’entrenador, la varietat de les sessions i la consecució progressiva dels teus objectius faran que cada cop et sentis més motivat i tinguis més ganes d’assolir les fites inicialment plantejades i de proposar-te’n de noves. Ningú no et podrà parar! Amb l’entrenador personal establiràs una relació de confiança i compromís que et permetrà assolir els objectius amb menys temps i menys esforç dels que invertiries si entrenessis pel teu compte.

Per què és important la figura de l’entrenador personal?

Les sessions sempre són individuals?

L’entrenador personal t’ajudarà a assolir els objectius que entre els dos plantejareu. Un

No. Al Club oferim l’opció Duofit, un entrenament que pots compartir amb el teu millor amic, amb


la teva parella, el teu germà o simplement amb un altre soci que tingui els teus mateixos objectius. El resultat d’aquesta combinació seran unes sessions molt divertides i amb un plus de motivació! Puc regalar entrenaments personals?

Encara no saps que regalar aquest Nadal?

I tant! Ara que s’acosta Nadal, què pot ser millor que regalar salut? Sorprèn la teva parella, els teus familiars o amics amb unes sessions d’entrenament personal! No només regalaràs un bon servei, sinó que a més, els proporcionaràs qualitat de vida i diversió.

Hem preparat per a tu unes magnífiques caixes de regal. Obsequia als teus estimats amb un abonament d’ Entrenador Personal

Puc provar una sessió gratuïtament?

Abonaments de 5 sessions Preu socis: 187,50€ Preu no socis: 230€ I per tu, com a soci, et regalem 1 mes de classes de Pilates, Ioga o Tai-txí.

Fes-ho, t’encantarà! És molt fàcil: dirigeix-te a la recepció del Club i informa’ls del teu propòsit. Ells et posaran en contacte amb l’equip d’entrenadors personals i ràpidament podràs gaudir d’aquesta sessió de prova. Compte, que t’hi enganxaràs! Pensa que el teu entrenador personal t’està esperant, impacient per ajudar-te a assolir les teves fites. No t’ho pensis més i llança’t-hi!

Abonaments de 10 sessions Preu socis: 375€ Preu no socis: 460€ I per tu, com a soci, et regalem 3 mesos de classes de Pilates, Ioga o Tai-txí.


Isma Torrente Grau Superior en Animació d’activitats físiques i esportives Tècnic d’Spinning


NATACIÓ ACTIVITATS

descobreix

l’SPINNING Què és la classe d’spinning?

Quins beneficis ens aporta aquesta classe?

És una activitat bàsicament de cames que té com a principals objectius la millora de la condició física i el benestar personal mitjançant el treball en una bicicleta estàtica. És una activitat adaptada a qualsevol edat i condició, ja que es pot fer des d’un passeig en bicicleta amb resistència baixa fins a un entrenament d’alta intensitat amb diferents canvis de ritme i resistències.

Un dels principals beneficis que ens aporten les classes d’spinning és que proporcionen individualitat, ja que cada persona controla el seu nivell de resistència i velocitat.

La classe d’spinning és una activitat amb música i això fa que sigui molt entretinguda i amena per a tots els seus practicants. A més a més, la música és el principal element per marcar el ritme, la intensitat i la resistència de la classe.

ACTIVITAT INCLOSA A LA QUOTA MENSUAL DEL CNB

D’altra banda, és principalment un exercici de cames, que és on es troben els músculs més grans, i treballar-los ens ajuda a perdre pes i a reduir la cel·lulitis. També podem dir que aquest tipus d’activitat física és un benefici per al nostre cor, ja que es tracta d’una activitat aeròbica. Com més treballat estigui el nostre cor, més s’engrandirà i serà capaç de bombejar la sang amb més força, de manera que n’arribarà més al nostre cos. Per acabar podem dir que una millora de la nostra condició física ens ajuda en l’economia, l’eficàcia i el funcionament del nostre cos en la vida quotidiana.


RECOLLIDA SOLIDÀRIA D’ALIMENTS I JOGUINES 2013 Cap taula buida i cap nen sense joguina. Del 2 de desembre de 2013 al 4 de gener de 2014 podràs contribuir a la recollida solidaria. Deixa els teus aliments* i/o joguines a la recepció del Club. *Aliments bàsics que no necessitin fred per a la seva conservació.

Els aliments es repartiran a menjadors socials de Barcelona i les joguines s’entregaran a la Fundació Pare Manel

Amb el suport de l’Obra Social del Club Natació Barcelona

Obra Social Club Natació Barcelona

UNA PÀGINA SOLIDARIA La meva vida és una acumulació de “sorts”. I sempre tenen nom i cognoms. La que vull compartir amb vosaltres és una que molts de nosaltres també hem tingut. El nom d’aquesta sort és CLUB NATACIÓ BARCELONA.

He tingut sort des de la meva concepció (no virginal) a Granada, encara que no ho recordo... Més endavant, quan vam tornar a Barcelona, i després d’uns anys, el pare ens va portar al CLUB i a l’Estadi de Montjuïc, els estius, amb els senyors Ponsati i Ruiz de Porras, més sorts amb noms i cognoms. Durant la meva joventut m’allunyo (com el fill pròdig) de la casa del CLUB, però després d’uns anys, i ja posat en estudis eclesiàstics que em portaran al presbiterat (una altra sort), el meu germà Josep amb bon seny em va fer tornar a casa = CLUB. I per deixar de fumar em va dir que si corria ho aconseguiria. I així va ser com em vaig enganxar a córrer i a les maratons. Però la meva sort no va ser només tornar al CLUB, sinó el que hi


he trobat: companys i companyes i un suport que no esperava. A més de l’aspecte “espiritual” (amistat i amor, i bon humor), el material, que penso que a vegades m’interessa més (hehehehe). El suport que des de l’OBRA SOCIAL DEL CLUB s’ha donat als projectes de la nostra Fundació, i a altres entitats del barri de la Barceloneta i a altres entitats i famílies (per a mi tant se val treballar com fer feina...), em fa l’efecte que és poc conegut. I des d’aquesta pàgina m’agradaria fer-ne més ressò. Ja imagino que molts socis fan el que poden, i tampoc es tracta de despullar un sant per vestir-ne un altre… Molts ja sabeu que hem pogut recollir joguines per a Reis, menjar, beques per a les estades infantils de l’estiu, algun pagament per a situacions familiars complicades dels nostres barris, etc... I hi ha un grup de socis que ens organitzen una revetlla que durant anys ha suposat una important injecció de moral i de recursos (ja sabeu que m’interessa el que és material...).

NOTÍCIES MARXAIRES El 21 i 22 de Setembre un grup de marxaires del CNB varen sortir dissabte al matí, cap al refugi Ventosa i Calvell de l’estany Negre de Boí on varen poder sopar i dormir. De bon matí, el diumenge varen fer l’ascensió fins al cim. De tornada, i desfent el camí varen arribar a l’estany de Cavallers, on els esperaven els cotxes per tornar a casa.

I sobretot, el suport a tots els nostres esdeveniments, loteries, festes, el “Guanya’t el Cel...” (molts de vosaltres sempre hi sou), farà que estigui eternament agraït a la sort-club i que, tal com deia algú, manifesti: “si la feina no et deixa venir al Club, deixa la feina”. I acabo “parlant” en serio i amb el cor, agraït i a la vostra disposició: Mn. Manel Pousa Tel. 933112006 / 670297805 manelpousa@paremanel.org

Consulta totes les activitats dels Marxaires a: http://cnbmarxaires.blogspot.com.es/ OBRA SOCIAL CNB Per fer el vostre donatiu i fer realitat les iniciatives de l’Obra Social adreceu-vos a: Sr. Ildefons Gomà, Jaume Janer o bé a l’Administració del Club, trucant al 932214600 o bé enviant un e-mail a cnb@cnb.es.

fes click


NATACIÓ ACTIVITATS

NATACIÓ

TERAPÈUTICA En què consisteix aquesta activitat?

gravetat a la columna vertebral.

Es tracta d’una activitat física realitzada a la piscina. Té com a objectiu rehabilitar lesions o mantenir un bon estat general, tenint en compte les limitacions de cada persona.

- Disminueix la tensió muscular. L’escalfament dels músculs, gràcies a la circulació de la sang que hi passa, provoca una disminució del to muscular i això afavoreix la disminució de contractures musculars i la relaxació.

Normalment el metge recomana natació quan es presenta algun dolor d’esquena, però pots fer-te mal i empitjorar les teves lesions si no la practiques bé. La natació terapèutica és una activitat en grup, tot i que els exercicis s’adapten a les necessitats de cada persona segons la seva patologia o el seu domini del medi aquàtic. Es pot practicar a la piscina profunda o tocant de peus a terra, al fons mòbil, fent exercicis combinats amb natació, o bé estàtics, amb una intensitat elevada o més suau, tot depèn de cada cas. La freqüència de pràctica és d’un o dos dies a la setmana i la classe té una durada de 45 minuts. Es treballen tots els aspectes globals com ara la força, la resistència, la flexibilitat i el to muscular, entre altres.

Quins efectes terapèutics ofereix aquesta activitat? Els exercicis en el medi aquàtic presenten una sèrie de beneficis, entre els quals podríem destacar que: - Alleuja el dolor, ja que la calor suau de l’aigua disminueix la sensibilitat de les terminacions nervioses sensorials negatives. - Redueix l’estrès sobre l’aparell locomotor gràcies a la flotabilitat de l’aigua. El pes percebut a l’aigua pot ser fins a un 90% menor respecte al pes corporal real a terra, de manera que es redueix l’efecte de la

- Incrementa l’amplitud dels moviments articulars. La sensació de menor pes gràcies a la flotació fa que el subjecte mogui les articulacions amb molta llibertat i amb menys esforç que si estigués a terra ferma. - Enforteix els músculs dèbils. Com que l’aigua és més densa que l’aire, vèncer la seva resistència és més difícil i així es pot millorar la tonificació muscular. - Afavoreix la propiocepció, ja que s’està constantment en equilibri.

Qui pot beneficiar-se d’aquesta activitat? Persones que estiguin en fase de recuperació d’operacions, com ara pròtesis de genoll, pròtesis de malucs, d’antigues fractures, hèrnies discals, que pateixin debilitat muscular, escoliosis, dorsàlgies, dolor lumbar o cervical, problemes vasculars, problemes d’espatlla i tots aquells que vulguin gaudir del medi aquàtic. US HI ESPEREM!


NATACIÓ ACTIVITATS

Diana Abellán

Fisioterapeuta i osteòpata Tècnica de Natació Terapèutica


NATACIÓ ACTIVITATS

! !! m e r e p s E I R T’hi T

TRIATLÓ

T’HI TRIESPEREM! PERQUÈ TRES ESPORTS SÓN MILLOR QUE UN! TRENCA AMB LA MONOTONIA Si tots fem un cop d’ull al passat, ¿qui no ha nedat, ha anat en bici i/o ha corregut durant la seva infància? El triatló engloba els esports amb els quals gairebé qualsevol nen ha crescut, dels quals ha gaudit, als quals juga i que de ben segur continuarà practicant. Ofereix, per tant, la possibilitat de practicar tots tres esports integrats en un, d’una forma conjunta, divertida i motivadora. Aquest fet es tradueix en una diversitat d’entrenaments que proporciona una variabilitat constant i evita caure en la monotonia que pot generar la pràctica d’un sol esport. Garanteix que sigui totalment complert en l’àmbit motriu, físic i mental. Alhora, permet conèixer espais naturals o a l’aire lliure i gaudir-ne. Segurament aquest, juntament amb la possibilitat de superar reptes personals, és un dels seus grans atractius. Tot plegat fa que sigui un esport altament addictiu, un fet que es reflecteix en l’enorme increment de llicències i competicions que hi ha hagut durant els últims anys (més d’un 25%). Catalunya compta amb més de sis mil federats (més del 25% de tot l’Estat espanyol), dels quals, més de cinc mil són a Barcelona. El Club Natació Barcelona i el triatló sempre han anat de la mà, ja que l’entitat va ser pionera, impulsora i referent d’aquest esport a Catalunya i a l’Estat espanyol. L’any 1987 va organitzar la primera prova regulada i de nivell internacional a Espanya, celebrada en el marc de les Festes de la Mercè: la final del Circuit Europeu Le Coq Sportive. Aquell mateix any, el Club ja va formar la secció de triatló. I va ser la seu del

Comitè Català de Triatló i de la Comisión Nacional de Triatlón, ambdós presidits pel nostre consoci Rosendo Blanch de Nicolau. Enguany, la Federació Catalana de Triatló té la seu al nostre club. Els nostres triatletes són un referent nacional i internacional. Per això, el CNB ha estat, i continua essent, un dels clubs capdavanters en triatló (distància esprint, olímpica, Ironman) i en les seves modalitats derivades (duatló, aquatló). A més, ha format atletes de talla internacional, com per exemple Marcel Zamora, Francesc Godoy i Anna Godoy. Actualment el Club vol donar un impuls al triatló i continuar apostant per la secció amb nous canvis i avantatges per als triatletes integrants de l’equip: 1. Espai per a la teva bicicleta: recinte tancat per guardar les bicicletes amb el teu propi cadenat. 2. Armari per al teu neoprè. 3. Cada dues setmanes, sessió d’entrenament combinat i/o transició. 4. Llicències gratuïtes per als triatletes que participin en un major nombre de competicions (triatló, duatló i aquatló). 5. Nou horari running dimarts i dijous a les 20.00.


CNBTRI A més a més, per garantir el futur de la secció, des del passat octubre hi ha en marxa una escola de formació per als més joves, la TRIescola. La TRIescola garanteix que els joves d’entre 8 i 15 anys es desenvolupin de forma integral a través del triatló. Com que és un esport molt complert, permet desenvolupar la seva condició física i les habilitats motrius, i alhora adquirir valors com la integració, el sacrifici, l’esforç, la superació, el treball en equip, etc. Sempre partint de la variabilitat, amb entrenaments adaptats, divertits i adequats per a cada grup d’edat. Tot això englobat (sobretot en categoria cadet) en un marc competitiu en què s’aniran endinsant a poc a poc. Atesos la demanda actual (aproximadament un 25% dels federats a Catalunya són menors), el creixement que aquest esport presenta (més d’un 56% d’increment en proves i participacions) i la manca d’altres escoles a Barcelona, es preveu que en un futur l’escola pugui tornar a ser un referent. D’aquesta manera, el CNB dóna l’opció de practicar el triatló a gairebé totes les edats. La composició de les categories existents és la següent: - TRIescola: 8-15 anys - Tecnificació: 16-18 anys - Sub-23: 19-23 anys - Absoluta: + de 24 anys

A més a més, el CNB no només compta amb unes magnífiques instal·lacions per a la pràctica del triatló com a punt fort, sinó que també disposa d’entrenadors superiors titulats i llicenciats en Ciències de l’activitat física i l’esport, amb experiència, pràctica i estima per aquest esport. Ells et guiaran i motivaran perquè puguis assolir els teus objectius.


NATACIÓ ACTIVITATS

A continuació es presenten els horaris de la TRIescola i la secció d’adults:

HORARI TECNIFICACIÓ / SUB-23 / ABSOLUTA*

HORARI TRIESCOLA* Dilluns

Dimarts Dimecres

Dijous

Divendres

Dissabte

Dilluns

10:00 a 13:00

(B)

18:00 a 20:00

(A) (A)

(A)

Preparació física per a nens

DIFERENTS METODOLOGIES:

Natació

A) Entrenament amb tècnic

Ciclisme

B) Entrenament amb tècnic 2 dissabtes al mes.

Carrera a peu Transicions

*Aquests horaris són susceptibles de modificació segons planificació de la temporada del CNBTRI.

Dimarts Dimecres

Et donem l’oportunitat de beneficiar-te de tot això, i millorar entrenant amb el magnífic grup de triatletes que trobaràs. T’hi TRIanimes?

Divendres

10:00 a 13:00

Cap de setmana

(A)

19:00 (C)

(B)

(C)

(A)

(A)

(B)

20:00 (A)

(A)

21:00 (C)

Preparació física

Per a qualsevol dubte o informació que necessitis pots contactar amb el Martín o el Biel, els responsables de la secció d’adults, o l’Alex, el responsable de la TRIescola a triatlo@cnb.es

Dijous

Natació

DIFERENTS METODOLOGIES: A) Entrenament amb tècnic

Ciclisme

B) Sense tècnic seguint un programa d’entrenament 2 dies

Carrera a peu

C) Un dia d’entrenament cada 2 setmanes

Transicions *Aquests horaris són susceptibles de modificació segons planificació de la temporada del CNBTRI.

(A)


NATACIÓ BREUS

NOTÍCIES BREUS

CAMPIONAT SOCIAL DE TA-KA-TÀ 2013 7 de setembre de 2013 Des de les 10:00 i fins les 17:00 56 participants composaren les 28 parelles inscrites. Varen participar 6 grups: 4 grups de 5 parelles i 2 grups de 4 parelles. CAMPIONS : JOEL ESTELLER - POL GOMA SUBCAMPIONS : RICARD NAVARRO – ANDREU CABALLÉ Resultat de la final: 24 Joel Esteller - Pol Gomà vs Ricard Navarro – Andreu Caballé 22 Felicitem a tots els participants i, agraim a tots ells, la seva col·laboració en l’organització, en especial a Joan Nivera i Toni López.

MILLORES ALS FRONTONS Després de dos anys d’inactivitat al frontó de 36 m, començarem una nova temporada, la 2013-2014, en la qual hi jugarem competicions de frontennis i pilota a mà. Hem aconseguit que s’hi juguin les finals del campionat de Catalunya de mà per parelles. Les millores han consistit en habilitar el frontó de 36 m, tancat des de fa un parell d’anys a causa de les destrosses ocasionades per un fort temporal. La gàbia s’ha pintat de nou i també s’han repassat les parets i el terra del frontó 1.


NATACIÓ BREUS

EL CLUB ES VESTEIX DE HALLOWEEN

106è ANIVERSARI DEL CNB Com cada any, el Club va celebrar l’aniversari de la seva fundació amb les tradicionals curses de natació de 25m i la posterior entrega d’insígnies als socis que celebraren els seus 25 i 50 anys de soci del CNB.

9 Participa en el Training Session amb el

nostre soci i triatleta Cesc Godoy Amb la col·laboració de:

9 No cal inscripció, t’esperem a partir de les 10:00h!! 9 Sigues uns dels 40 primers participants i seràs obsequiat amb una samarreta i una invitació pel Club Natació Barcelona


106è ANIVERSA

SOCIS QUE COMPLEIXEN 50 AN

Ana Mª Arasa Federico

Jordi Ballester Martin

Carlos Cabeza Olmedo

Joan Comajuncosa

Andres Cubillo

Lluis Duro Torres

Paco

SOCIS QUE COMPLEIXEN 25 AN

Alfons Rodriguez Fariñas

Amparo Garcia Vargas

Andres Cubillo Masgoret

Andres Perez Guiral

Angels Esforzado

Angels Lledo Aznar

Antoni Nacen

Francisco Arroyo Garcia

Gerardo Amezaga Mollinedo

Ingeborg Prunera Leitz

Jaume Clotet Soler

Jaume Hernandez de Aviles

Joan Busto

Joan Carles B

Josep Alberola Serra

Josep Enric Flaquer Guix

Josep Olive Deusdad

Juan Ignacio Martinez Rodriguez

Lluis Parcerisas Jove

Lluis Puig Lasus

Lluis Ca


ARI 1907-2013

NYS D’ASSOCIATS 1963 / 2013

co Farre

Fernandez boyer

Carles Ferrer Campa

Jaime Hernandez Aviles

Damian Imaz Tena

Joan Sanmarti Verdaguer

Joan Trenchs Palau

NYS D’ASSOCIATS 1987 / 2013

nta Navarro

Badosa Puig

abrera

Antonio González Guasch

Carlos Echevarria Monne

Celia Belloc Feijo

David Martin Martinez

Enric Ricart Mila

Santiago Trias Del Romero

joan Perdigo

Jordi Campderrich Safont

Jordi Casassas Ymbert

Jordi Rosello Viñas

Josefina Soler Galobart

Sebastia Clotetv2

Montserrat Iglesias Serrano

Pere Mora

Roc Caballe Pardo

Roig Puig Pique

Salvador Sancho Priu

Valeri Aparicio Pina


Aquestes festes

REGALA

Aquestes festes sorprèn a les persones que més estimes amb la capsa regal del Club. Aprofita aquest pack a un preu excepcional i, a més, gaudeix d’un regal per a tu! Aquest Nadal regala salut i oci amb el CNB.

BOX 1

BOX 2

BOX 3

• Un mes

• Dos mesos

• Tres mesos soci de Club • Un mes de bugaderia • Una sessió de 60‘ amb un entrenador personal • Una invitació

soci al Club • Un mes de bugaderia • Assessorament amb un tècnic esportiu • Una invitació

1

MES

70 €

CNB

CIÓ ITA INV

soci de Club • Un mes de bugaderia • Una sessió de 30‘ amb un entrenador personal • Una invitació

2

MESOS

140 €

30’

CNB

CIÓ ITA INV

3

MESOS

60’

CNB

CIÓ ITA INV

210€

I tu podràs escollir entre un mes de bugaderia gratuït o 2 invitacions per gaudir del club. A què esperes? Regala salut!

Club Natació Barcelona CONDICIONS: Els preu és per a majors de 26 anys. Consulteu preu per a menors de 26 anys. El receptor de l’obsequi haurà d’activar el carnet de soci en la recepció del Club des del 26 de desembre del 2013 i fins el 31 de gener del 2014. El pack no podrà ser activat fora d’aquestes dates. Els mesos obsequiats comencen a comptabilitzar a partir de la data de l’activació del carnet de soci. Club Natació Barcelona / Tel: 93 221 46 00 / Passeig Joan de Borbó, 93 - 08039 Barcelona / www.cnb.cat / cnb@cnb.es


EL SOCI AL MÓN

Anglaterra - França 48km en 14h i 20 min

Jaime Vega, soci del CN B ha creuat el Canal de la Mànega

NATACIÓ EL SOCI

JOSEP VALLS KILIMANJARO


NATACIÓ INFORMACIÓ

CNB IDIOMES Time for Excellence inaugura al Club una escola d’idiomes que ofereix al soci l’oportunitat de combinar l’aprenentatge d’un idioma amb la pràctica de l’esport alhora que es gaudeix de les instal·lacions del Club. La necessitat de conèixer idiomes és inqüestionable i és important evitar que la barrera idiomàtica es converteixi en una barrera al creixement personal o professional. Aprendre idiomes i utilitzar diferents llengües és una de les millors maneres per mantenir en forma el nostre cervell. És per aquesta raó que els idiomes s’acosten als socis i famílies del club oferint cursos i activitats dirigides a totes les franges d’edat, amb flexibilitat horària i amb la opció de fer classes particulars o per a petits grups. Els grups són reduïts i els professors natius i titulats. Les diferents sessions es plantegen de forma molt dinàmica, amb diferents propostes i activitats que permeten accedir a l’idioma des de diferents punts de vista. Tenim el convenciment que aquesta metodologia fa més fàcil l’aprenentatge de les llengües estrangeres.

Teresa Carreras,

Directora del Centre. Llicenciada i Máster en Administració i Direcció d’Empreses (MBA) per ESADE i amb deu anys d’experiència en l`àmbit de l’auditoria i la consultoria a Deloitte. Posteriorment s’estableix pel seu compte amb una empresa dedicada a la formació. Actualment i en paral·lel promou amb un equip de persones multidisciplinar, un projecte d’escola d’idiomes que té com a objectiu promoure l’aprenentatge de llengües estrangeres amb una metodologia dinàmica basada en les intel·ligències múltiples al Club Natació Sabadell i ara al Club Natació Barcelona.

L’objectiu principal és motivar l’alumne i aconseguir que s’ho passi bé aprenent l’idioma i que aquest es converteixi en un “hobby”. Recomanem que l’aprenentatge, en la mesura del possible, no es limiti a les hores de classe sinó que es practiqui. Per aquesta raó oferim una guia útil de recursos i formes de practicar d’una forma divertida i personalitzada als interessos i motivacions de cada alumne. També posem en marxa un Club d’Idiomes que proposarà activitats impartides en anglès, accés a un “resource center”, llibres, àudios, vídeos i material de pràctica, sortides i coaching individualitzat. Els idiomes que s’ofereixen són l’anglès amb un ampli ventall de cursos (per nivells, conversa, Business English, preparació del FCE, CAE o TOEFL …), l’alemany, el xinès i el japonès. També destaquem les activitats impartides en anglès com l’esgrima, el teatre o els multiactivity games i que són una manera alternativa pràctica i diferent d’aprendre. L’escola d’idiomes s’ubicarà al pis de sobre de la botiga de productes ecològics amb accés des de l’escala del pàrquing o des de l’ascensor.

Teresa Carreras

Directora del centre

Podeu demanar informació a la recepció del club, trucar al 93 785 49 37 o enviar un correu electrònic a info@timeforexcellence.org.


NECESSITES

IDIOMES?! Fes del Club Natació Barcelona el teu club d’idiomes

D’APRENDRE

www.timeforexcellence.org ANGLÈS

ALEMANY XINÈS JAPONÈS ACTIVITATS EN ANGLÈS

Pg. Joan de Borbó, 93 (Barcelona) Associació

TimeForExcellence ESCOLA D’IDIOMES INFANTIL, JUVENIL I PER ADULTS

INFORMA’T

Recepció del Club Tel. 93 785 49 37 info@timeforexcellence.org

Club Natació Barcelona

PIONERS DE L’ESPORT


NATACIÓ ESPORTS

ELS EQUIPS

DEL CNB Petanca

Lliga catalana 5a divisió

Manuel Alonso Garcia Jorge Martínez Picornell Andreu Magriñà Aguilera Salvador Sancho Priu Miguel pérez Vivancos Mario Aguilera Salvador Juan José González Miró Jaime Bertrán Guitart Pere Güell Mercadé Emili Olivella Creus

Enric Pérez Talavera Daniel Pujol Poch Antoni Berruezo Alastruey Gerardop González Miró Jordi Gimeno martínez José Doña Honrubia Antoni Huguet Llatser Joan Pañell Sagristà Conrad Pugés Rull Miquel Fusté Cabrera


NATACIÓ ESPORTS

Pilota Frontennis Javier Zarraluqui, Albert Julbe, Dani Pedrejon, Xavier Capdevila, Juan Vicente, Javi Martínez, Axel Fortuny i Marc Cabeza.

Pala curta i paleta Cales Sans, Rodrigo Rodriguez, Tomas Costa, Agustí Brugués, Emiliano Skufca i Àlex Garcia.

Mà Javi Sanz (Sanz III), Javi Pech, Andrés Azurmendi, Marc Castaño, Edgar Calventus, Oscar Covas (Sanz V) i Xabi Ortiz de Urbina.


NATACIÓ ESPORTS

Waterpolo

Absolut

Cadet


Salts

Benjamí

Aleví

Infantil

Prat Sabria, Chillida Esforzado, Garcia Closa, Garcia Jaraquemada, Olesti Velàzquez, Rodriguez Mestres, Pascual Odena, Torres Capel, Sànchez Àlvarez, Flores Fernàndez, Boté Mayer, Vaquero Navarro, Gilabert Dolz, Serra Viu, Casamitjana Spehnhoff, Martí Casamitjana, Vazquez Auge, Vila Olmo, Majdenic Aguirre, Freixas Soler, Cruz Queralt, Ribera Wallace, Peman Valderrama


Butlleti cnb 05  

Bulletí del Club Natació Barcelona

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you