Page 1

Biografieën

HEIDI SCHOEFS


www.heidischoefs.com


Hans van Cauwenberghe Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hans Van Cauwenberghe, meer bekend als Willie van Familie, Karel Staelens de ambulancier uit Spoed of de Pastoor uit Grappa. Hans heeft niet alleen het acteren in het bloed. Muziek is duidelijk de aorta in het leven van deze veelzijdige man. Als kind combineerde hij zijn pianospel met zijn acteertalent om de jonge dames te entertainen. Later begon deze passie voor muziek serieuzere vormen aan te nemen met zijn eerste band “Wortel”. Na verloop van tijd hebben we Hans leren kennen als de frontman van de succesgroep, Bazaaar, waarmee hij twee CDʼs opnam. Gedreven door talent, een niet te stuiten energie en een zuiver idealisme regelde de alchemie het samensmelten van zijn vele talenten in het nieuwe concept: “Hans”. In de gedaante van een trio, met Hans als frontman, Alano Gruarin aan de piano en Peter Verhaegen, contrabas, zal men kunnen genieten van de bijzondere combinatie van muziek, en met humor doorspekt entertainment. Geen pop, geen rock maar volksmuziek. “Schone kleine liedjes voor mensen van goede wil”, zoals Hans het zelf omschrijft. Eenvoud, openheid en positivisme, maken dit concept tot een fris en aangenaam geheel om te beluisteren maar ook om te bekijken.

www.heidischoefs.com


www.heidischoefs.com


Carlo Nardozza Vergroeid en geworteld in de muziek. Carlo Nardozza is wat men met recht zeggen kan: “een muzikant in hart en nieren”. Op zesjarige leeftijd was het voor hem reeds duidelijk dat zijn grote passie en toewijding zou uitgaan naar de trompet, zoals zijn grote voorbeeld: Dizzy Gillespie. Zijn zeer getalenteerde vader speelde een belangrijke rol in de muzikale ontwikkeling van de kleine Carlo Nardozza. Hij gaf hem les, nam hem mee met zijn eigen orkest en zorgde voor de juiste scholing zodat Carlo Nardozza van heel jongs af aan vertrouwd raakte met het leven van een echte muzikant. Hij speelde op zeer jonge leeftijd in een balorkest waarna hij overging naar een symfonisch orkest olv Willy Claes en uiteindelijk terecht kwam bij een bigband. Als individualist en vrijbuiter, wilde Carlo echter meer. De tijd was rijp om zich te ont- poppen tot de echte Carlo Nardozza. Hij werd de bezieler van het CNQ (Carlo Nardozza Quintet) Een groep jongens, Carlo Nardozza trompet, Daniel Daemen alt-en sopraansaxo- foon, Melle weytjens gitaar, Tom van Acker contrabas en Steffen Thormaehlen drums, die door de loop der jaren heen een grote ontwikkeling doormaakten, waardoor er een bijzondere eenheid is ontstaan in hun muziek. Daarnaast konden we Carlo aan het werk zien aan de zijde van Bert Joris, Philippe Cath- erine, Dado Moroni, Rosenberg 3, Eric Vloeimans enz.. Hij speelde tevens op festivals als Montreux Jazz, North Sea Jazz enz... Het Debuut album van het CNQ (Carlo Nardozza Quintet) met de passende titel: “Mak- ing choises” weerspiegelt met 13 zeer diverse nummers de avontuurlijke en boeiende persoonlijkheid van deze eigenzinnige man. De invloeden van verschillende culturen vertellen een boeiend verhaal welke de luisteraar meevoert van opzwepende passages tot intieme rustpunten.

www.heidischoefs.com


www.heidischoefs.com


Kaat & Daan

Ze zijn jong, barsten van het talent en klinken helemaal als zichzelf: Kaat (zang) & Daan (gitaar), beiden 18 jaar. Hun repertoire bestaat uit eigen nummers die hun inspiratie vonden in het leven van alle dag. Akoestische, pure muziek met een knipoog naar de 70ʼs. Met een zuivere eenvoud creëert dit duo keer op keer kippenvel momenten waarmee ze hun publiek blijven boeien. Onder de sterke muzikale begeleiding van Daan weet Kaat met haar typisch, onaangetaste stemgeluid menig muzikaal oor te vervoeren. Het is de unieke muzikale compatibiliteit van Kaat & Daan die voor een onvergelijkbare concensus zorgt. Hun samenwerking startte spontaan tijdens een schoolreisje naar Parijs. Wat met een zweem van romantiek op de trappen van Montmartre begon liep uit op vele optredens. In April 2008 schreven Kaat & Daan hun eerste song en snel raakten ze in een stroomversnelling. Kaat & Daan stonden op bekende podia als het AB-café Brussel, Marktrock Leuven, tal van CCʼs in Vlaanderen, enz. Ze maakten hun debuut op Studio Brussel en speelden live op Radio 2 en Radio Benelux. In oktober 2008 wonnen ze met de cover “Goodbye” de “Tom Helsen contest” op Studio Brussel. Vervolgens mochten Kaat & Daan tijdens 3 concerten van Tom Helsen hun versie van “Goodbye” brengen. Na het succes van de eerste twee shows werd besloten dat ze de volledige tournee in 10 CCʼs mochten meespelen. Tijdens “Music Live Vlaanderen” haalden Kaat & Daan de finale. Hierdoor kregen ze de kans hun muziek tot ver over de grenzen te laten weerklinken. Ze gingen op tournee door Slovenië en sleepten op de koop toe de prijs in de wacht voor een studio-opname. Met deze studio-opname werd simultaan een videoclip opgenomen waarmee ze in mei 2009 hun tv-debuut maakten op TMF! Naast hun passie voor muziek zijn Kaat & Daan volop bezig met keuzes voor hun verdere studies. Het zwaartepunt van hun enthousiasme blijft echter bij de muziek. Inmiddels wordt er hard gewerkt aan een eerste album en druk onderhandeld met kandidaten die de promotie voor hun rekening willen nemen. Ondertussen kondigt Tom Helsen aan dat hij voor zijn nieuwe album, een nummer schrijft voor Kaat. Dit zal verschijnen in 2010. Dit ʻsolo-intermezzoʼ zal van tijdelijke aard zijn, daar Kaat & Daan als duo blijven doorgaan.

www.heidischoefs.com

Biografieën Heidi Schoefs  

Biografieën Heidi Schoefs

Advertisement