Page 1

VÄ R M D Ö   –   G U S TAV S B E RG


Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


U tsök t s j öläge

i vacker parkmil j ö

Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


STRANDVIKS FLYGLAR

Livets guld kant ÄR HÄR Vissa chanser kommer bara en gång i livet. Nu kan drömmen om att bo i en genuin skärgårdskommun med närhet till vatten och grönska bli verklighet. Strandviks flyglar i Gustavsberg får ett utsökt läge mitt i den vackra park som möter Farstavikens strandlinje bara ett 50-tal meter från husen.

Strandvik förtjänar verkligen sitt namn där det ligger på Farsta­ vikens norra strand. Här ligger den fantastiska Villa Strandvik som uppfördes redan i början av 1900-talet som privatbostad. Den exklusiva villan i jugendstil har därefter haft olika funktioner, för att i dag stå tom i väntan på att återigen bli privatbostäder. Strandviks flyglar placeras på östra respektive västra sidan av Villa Strandvik och får därmed samma vackra läge mitt i parken med utblickar över vatten och grönska. Här får livet guldkant. Du vaknar till en stilla vattenspegel och fågelsång i de gamla ekarna som vetter mot strandpromenaden. Här dricker du ditt kaffe på balkongen eller uteplatsen i söderläge medan du planerar dagen utifrån allt Gustavsberg erbjuder av vackra promenader, skönt båtliv eller kulturella besök. Det är gångavstånd till centrum med bland annat butiker, restauranger och den anrika porslins­fabriken. Du bor ju på en plats som är ett stycke porslinshistoria! I dag har området var-

samt moderniserats och gett plats för nya bostäder på andra sidan viken. TIDLÖST OCH VACKERT. Strandviks flyglar består av två lamellhus i två våningar och två punkthus i fyra våningar. Husen byggs i två etapper om vardera ett lamellhus och ett punkthus, där den östra sidan blir först ut. Bostäderna bär alla Seniorgårdens signum av öppna planlösningar och alla balkonger är riktade mot vattnet. Materialvalen är, liksom husen och platsen, tidlösa och blir bara vackrare med tiden. Lägenheterna får alla sin egen utformning och ingen bostad är den andra helt lik. Självklart är tillgängligheten hög, med bland annat hiss och väl tilltagna badrum. Den praktiska gemensamhetslokalen har plats för större tillställningar och i anslutning till denna finns ett bokningsbart övernattningsrum. Utöver detta får du som bor i Strandviks flyglar även tillgång till Senior­gården Boförmåner, en serie utvalda tjänster som du själv väljer om du vill köpa.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


KULTURHISTORIA Villa Strandvik klassas som kulturhistoriskt omistlig och är en stark del av Gustavsbergs identitet.


OMRÅDET

STRANDVIKS FLYGLAR VÄSTRA STRANDVIKS FLYGLAR VÄSTRA

STRANDVIKS FLYGLAR ÖSTRA STRANDVIKS FLYGLAR ÖSTRA

Sk ärgården väntar

Gustavsberg ligger på Värmdös östra sida, vackert inbäddad i Farstaviken. Platsen är för alltid förknippad med porslinsfabriken och dess duktiga formgivare som har satt ”Made in Gustavsberg” på världskartan. I dag har de gamla bruksmiljöerna varsamt renoverats och fått nytt liv genom tillkomsten av moderna bostäder.

Skärgården är ständigt närvarande i Gustavsberg, med rika möjligheter till ett aktivt båtliv, fina bad, bryggor och klippor. Från husen i Strandviks flyglar är det bara ett 50-tal meter till vattnet, småbåtshamnen och den fina strandpromenaden. Strandviks flyglar byggs på Farstavikens norra strand och platsen är känd för Villa Strandvik som anlades här 1911 av Axel Odelberg. Den vackra jugendvillan har en pastoral placering, med söderutsikt över viken och porslinskvarteren. Nu får bostäderna i Strandviks flyglar tillgång till samma fina vy. SERVICENÄRA. Gustavsbergs centrum ligger på gångavstånd från Strandviks flyglar. Här finns närservice i form av vårdcentral, butiker och restauranger. Värmdö köpcentrum är ett större

handelsområde i Mölnvik, fem minuters bilväg från Strandviks flyglar och till Stockholms innerstad tar det bara 20 minuter med bil från Gustavsberg. Sommartid är det möjligt att ta sig till Stockholms city med Strömma Kanalbåtarna, en vacker båtresa via Skurusundet och Baggensviken. VARIATIONSRIKT. Gustavsberg är inte bara porslin och vatten, det är också rikt på kultur och natur. Ett populärt besöksmål är Porslinsmuseet som ligger i det gamla Torkhuset mitt i de nya porslinskvarteren. Här finns också det genuina Café Tornhuset som är ett välkänt vattenhål för båtgäster. Den unika konsthallen Artipelag ligger bara sex kilometer från Strandviks flyglar.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


CA FÉ TO RN HU SE T

PORSLINSFABRIKEN

NACKA GOLFKLUBB

PORSLINSFABRIKEN

ARTIPELAG

GUSTAVSBERGS CENTRUM. Det är bara fem minuters promenad till den närservice du behöver i form av vårdcentral, apotek, butiker, banker och träningsinstitut. Här finns också hållplatser för SL-bussarna som går till Slussen.

GUSTAVSBERGS HAMN. På andra sidan viken, bara en kort promenad från Strandviks flyglar, ligger hamnområdet med bland annat Gustavsbergs konsthall och Porslinsmuseet. Här finns mysiga Café Tornhuset, restauranger och butiker.

TJUSTVIKSRUNDAN. En fem kilometer fin promenadslinga som passerar hästhagar och flera fina fikaställen längs Farstaviken.

PORSLINSFABRIKEN. Sveriges enda porslinsfabrik behöver ingen närmare presentation. Njut av närheten till ett stycke svensk funktion och design.

SMÅBÅTSHAMNEN. I norra delen av Farstaviken har Gustavsbergs båtklubb cirka 250 småbåtsplatser.

ÅNGBÅTSBRYGGAN. Här lägger Waxholmsbåten till på sin väg ut i skärgården. Passa på att ta stora kanalturen med M/S Gustafsberg VII.

KVARNSJÖN. Känt för sitt fina och varma vatten. Här finns bra badmöjligheter utmed hela västsidan och på flera ställen är det även klippor.

GUSTAVSBERGS KONSTHALL. En av Europas ledande scener för samtida konsthantverk. Ligger centralt i hamnen.

ARTIPELAG. Där konst möter skärgård. Vacker konsthall som förutom konst också erbjuder god mat och trevliga aktiviteter.

Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


”Vi har låtit oss inspireras av den unika villan, områdets historia och de vackra omgivningarna när vi planerat Strandviks flyglar. För att säkerställa att husen får ett stiltroget utseende har en antikvarie hela tiden följt arbetet med utformningen av husen.” NINA KLING, PROJEKTLEDARE

I sk ön harmoni med omgivningen Visst får man en aning om Gustavsbergs genuina brukshistoria vid anblicken av den unika Villa Strandvik och dess omgivande park? Den känslan har starkt influerat oss när vi skapat Strandviks flyglar.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


ARKITEKTUR

Den vackra omgivande parkmiljön med sin omedelbara närhet till vattnet bildar fonden till Strandviks flyglar som nu får samma unika läge som Villa Strandvik. Ett lamellhus och ett punkthus flankerar villan på dess östra och västra sida. Flyglarna är följsamt placerade i suterräng, vilket ytterligare förstärker känslan av att husen smälter in och blir ett med omgivningen. Kulörerna är varma i tegel och faluröd puts med inslag av trä vid balkongerna. VACKRA DETALJER. Strandviks flyglar byggs i två etapper om vardera ett lamellhus och ett punkthus. Den första etappen blir den östra, med 28 lägenheter i storlekar från två till fyra rum

Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

och kök. De glasade hörnen i lamellhuset tillåter ljuset att falla in i trapphusen som tack vare det upplevs ljusa och välkomnande. Både entréer och trapphus är rymliga och lättillgängliga med hiss och automatisk dörröppnare. I anslutning till entrén finns ett förråd för rull­s tolar och barnvagnar. EXTRA BONUSYTOR. En gemensam lokal med övernattningsrum och WC/dusch kommer att finnas på bottenvåningen i trapphus 1. Den gemensamma tvättstugan är ett utmärkt komp­ lement till den egna tvättmaskinen/torktumlaren. Lägenhets­förråd, garage och såväl bil- som cykelparkeringar blir i omedelbar anslutning till husen och området.


-

ORIGINAL ENTRÉ

Klinkergolv i hall Välplanerad lägenhet med separat sovrumsdel Dubbla WC

Flexibel planlösning mellan kök och vardagsrum

Rymlig balkong i söderläge Exempel på planlösning 4 rok / 98 m2

0

1

Stil ful l t OCH BEKVÄMT

2

3

4

5m

skala 1:100

STRANDVIK LGH NR: 61003, 61104, 61204

GAMLA SKÄRGÅRDSVÄGEN

våning 3 våning 2 våning 1 entrévåning souterrängvåning

2

3

1

4

5

6

När vi planerar och inreder en bostad ställer vi stora krav på funktion, form och hållbarhet. Det skapar stilfulla och bekväma bostäder som bara blir vackrare med åren.

Bostäderna i Strandviks flyglar får utsikt över parken och Farstaviken via uteplatser och balkonger som är indragna och därmed skyddade från väder och vind. Bostäderna är moderna och genomtänkta i storlekar från två till fyra rum och kök. Ljusinsläppen är generösa med stora fönster och låga bröstningar och några av bostäderna har tre meter i takhöjd. GENOMTÄNKT HELHET. I alla våra bostäder ingår Senior­ gården Original, en inredning som vi har valt med stor omsorg. Här möter du en genomtänkt helhet från golv till tak med tidlösa material av hög kvalitet. Ekparkett och vit­målade väggar är en klassisk kombination som skapar ljus och rymd i din bostad. Köket har en inredning av släta luckor, fullutdrags-

lådor och handtag i rostfritt. Vitvaror och teknik är alltid av hög standard. LYX I VARDAGEN. Det generösa badrummet känns lyxigt samtidigt som det är praktiskt och lätt att hålla rent. På golvet sitter en mörkgrå klinker och väggarna har vitt kakel. Tvätt­ maskin och torktumlare har vi placerat under en praktisk arbetsbänk och duschhörnan har två öppningsbara dörrar. EXTRA ALLT. Som boende i Strandviks flyglar får du självklart tillgång till Seniorgårdens Boförmåner. Det är en serie frivilliga tillvalstjänster som täcker allt från städ och fönsterputs till inköp och ärenden. Du kan läsa mer om dessa på seniorgarden.se

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


VISSTE DU ATT Seniorgårdens bostäder förses med genomtänkta lösningar som gör dem extra praktiska. Förhöjd WC-stol och rymlig hiss med sittplats till exempel.

Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Bekvämt lågt satta fönstervred

Snålspolande blandare i krom och underlimmad diskho

UTANFÖR DIN BOSTAD • Källarförråd • Cykel- och rullstolsförråd • B ra belysning för trygghet och säkerhet • Hiss med sittplats • G emensamhetslokal på entréplan med kök och WC • Gästrum med WC/dusch • B alkong eller uteplats i alla bostäder • 28 platser i garage fördelade på båda etapperna samt utvändiga p-platser • S ittplats vid entréporten

En närmare tit t på ENTRÉ. I ditt nya hem möts du av ett grått klinkergolv i hallen. Därifrån löper en nylagd, mattlackad och trestavig ekparkett vidare in mot vardagsrum, kök och sovrum. Du märker snart att hållbara och slitstarka naturmaterial är ett återkommande inslag i din bostad. ÖPPNA VARDAGSRUM. Från hallen tar du dig vidare in till vardagsrummet som pryds av fönster med låga bröstningar och fönsterbänkar i natursten. Väggarna är vitmålade och de öppna ytorna lättmöblerade. KOMPLETTA KÖK. Köket är utrustat med en omfattande

och modern uppsättning av energiklassade vit­varor. Däribland induktionshäll, diskmaskin, kyl, frys samt mikro och ugn i högskåp. För att underlätta köksbestyren gör vi plats för praktiska arbetsytor, källsortering och inreder med smidiga fullutdragslådor och dämpade skåpluckor. Köket är också utrustat med timer och spisvakt för din trygghets skull. Spishällen stängs alltid av om brandvarnaren utlöser. ROFYLLDA SOVRUM. Ditt sovrum blir en rofylld plats som rymmer dubbelsäng och mer därtill. Dessutom får du gott om förvaring i klädkammare, skjutdörrs­garderober eller garderober.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


ORIGINAL

Vitvaror med bra energiklass

DETTA FÅR DU ALLTID MED ORIGINAL GENERELLT • L åga trösklar för ökad framkomlighet • Bekvämt lågt satta fönstervred • Spisvakt för din trygghets skull

HALL • Klädförvaring i anslutning till entrén • Säkerhetsdörr med både säkerhetslås och titthål • Rymliga ytor som uppfyller tillgänglighetskrav • Klinkergolv

KÖK

Vacker och tålig ekparkett

• Genomarbetad, utvald grundinredning • Heltäckande ergonomisk arbetsbänk med yta i laminat • Snålspolande blandare i krom • Dämpade och väldesignade fullutdragslådor • Modern och energisnål induktionshäll • Skåpluckor med dämpning • Lättstädade ytor • Integrerad diskmaskin • Vitvaror med bra energiklass • Kakel som stänkskydd • Slimmad utdragbar fläktkåpa med god belysning • Ljusrampslist • Underlimmad diskho • Källsorteringslådor under diskhon

BAD

detal j erna TOALETT OCH TVÄTT I ETT. Badrummet är både ett praktiskt och bekvämt utrymme. Självklart är rummet helkaklat med antingen tvättmaskin och torktumlare eller kombi­maskin placerade under en praktisk arbetsbänk med plats att sortera och vika tvätt. BALKONG ELLER UTEPLATS. Ett extra plus till ditt nya hem är uteplatsen eller balkongen som finns i alla lägenheter. Räkna med att utomhusytan blir en naturlig del av ditt nya, sköna lägenhetsliv.

Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

• Fräscha, helkaklade badrumsväggar • Vackra och lättskötta klinkergolv • God förvaring i kommod • Energiklassad tvättmaskin och torktumlare • Praktisk arbetsbänk över tvättutrustning • Snålspolande förhöjd toalett • Flexibel torkställning med 10 meters torklängd • Duschhörna med två dörrar • Snålspolande blandare i krom

WC • Tvättställsvägg i kakel • Vackra och lättskötta klinkergolv • Snålspolande förhöjd toalett • Snålspolande blandare i krom

ÖVRIGT • Stilsäker och genomgående inredning • Flera eluttag i varje rum • Triple Play (bredband, telefoni och TV i samma uttag) i hall, kök, sov- och vardagsrum • Naturligt vacker och tålig ekparkett • Enhetligt vitmålade väggar i hela bostaden • Fönsterbänkar i natursten •K  lädkammare eller skjutdörrsgarderob med flexibel inredning


BONUSYTOR

Bonusytor FÖR ALLA För Seniorgården är det sociala utbytet en viktig del av boendeupplevelsen. Vi vill att du ska trivas lika bra med grannarna i föreningen som med bostaden. Därför förser vi alltid våra nybyggda kvarter med genomtänkta bonusytor som lämpar sig för såväl spontana möten som planerade festligheter.

När du flyttar till Strandviks flyglar kan du vara säker på att du får fler kvadratmeter än de som hör till den egna bostaden. För att du ska kunna umgås spontant och kravlöst med grannar, släkt och goda vänner förser vi bostadshusen med en trivsam gemensamhetslokal med kök. Som gjort både för gemensamma middagar i bostadsrättsföreningen eller mindre fester av mer privat

karaktär. Här finns också ett övernattningsrum med dusch och WC, om dina gäster vill stanna över natten. LIVET SKA VARA BEKVÄMT. Strandviks flyglar har en gemensam tvättstuga i bottenplan i trapphus 2 som blir ett praktiskt komplement till den egna tvättmaskinen. Cykelparkering och bilparkering anläggs intill husen.

VISSTE DU ATT När du flyttar in i ditt nya hem flyttar du samtidigt in i en ny gemenskap. I Strandviks flyglar finns utrymme för spontana möten och planerade samkväm.


BOFÖRMÅNER

SENIORGÅRDENS bo förmåner

Här på Seniorgården vill vi att våra hem ska vara lika lätta att flytta in i som härliga att bo i. Därför har vi handplockat leverantörer som gärna hjälper dig med allt från inflytt till hantverkshjälp och fönsterputs.

Seniorgårdens Boförmåner är en uppsättning extratjänster som vi har tagit fram för att ditt nya hem ska bli ditt allra bästa. Med våra praktiska flyttjänster kan du få hjälp med allt som hör flytten till. Våra leverantörer kan flyttstäda ditt gamla hem, röja såväl vindsförrådet som källaren samt magasinera alla möbler och saker som du vill behålla. Det du inte vill behålla kan du få hjälp med att lämna på återvinningscentralen. När det börjar bli dags för inflytt kan du med våra Boförmåner boka packning, lastning, lossning och uppackning i ditt nya hem.

BEKVÄMA VARDAGSTJÄNSTER. Självklart slutar inte våra Boförmåner så snart du har kommit till rätta i din nya bostad. Tjänsterna fortsätter även in i vardagen. Du kan sätta dig i solen på takterassen med en bok, medan en av våra leverantörer tar hand om storhandlingen och ärendet till apoteket. Med Boförmåner kan du få hjälp med bland annat städning, fönsterputsning, montage och tvättning. Detta och mycket mer kan du köpa till via Senior­gårdens Boförmåner.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


Fotografier och illustrationer är idÊbilder som kan avvika frün verkligheten.


HÅLLBARHET

Individuell varmvattenmätning

Energisnål kyl, frys och tvättmaskin

Resurseffektiva armaturer i kök och badrum

Välisolerade fönster

Induktionshäll i kök

Sunda material

Tjockare isolering i väggar och yttertak

Observera att illustrationen inte representerar detta projekt. Däremot innehåller alla Seniorgårdenbostäder nämnda hållbarhetsfunktioner.

Hemligheterna BAKOM VÅRA HÅLLBARA LÅGENERGIHUS

En energisnål bostad är billigare i drift – och bättre för miljön. Därför energiklassar vi alla våra nya bostäder. Hållbarhetstänket genomsyrar våra bostäder från påbörjad ritning till genomförd inflytt.

Seniorgården bygger bara lågenergihus vars energibehov väsentligt underskrider myndigheternas krav. Vår målsättning är att ligga minst 25 procent under Boverkets normkrav. Att vi energiklassar alla våra bostäder gör det dessutom lättare för dig att jämföra alternativen. BO ENERGISNÅLT. Våra lågenergihus har välisolerade och täta väggar, tak och golv, energieffektiva fönster och genomtänkta installationslösningar. Bland annat sker alltid återvinning av värmen i frånluften och individuell mätning av varmvattnet. I de flesta av husen har vi dessutom en väderprognosstyrning

som reglerar värmen med hjälp av data från detaljerade, lokala väderprognoser. Hänsyn tas till temperatur, fukt och vind på ett sätt som gör att systemet kan arbeta jämnare och spara energi. LÄTT ATT GÖRA RÄTT. Alla dessa åtgärder innebär sammantaget kapade uppvärmningskostnader och minskade kol­ dioxidutsläpp. Bostaden är dessutom byggd för att underlätta en grönare vardag med bland annat energisnåla vitvaror, vatten­snåla installationer, sunda och beprövade byggmaterial samt utrymmen för källsortering.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


VIP-KUNDER FÅR FÖRTUR Våra VIP-kunder får veta var och hur vi ska bygga före alla andra, och, viktigast av allt: förtur till alla Seniorgårdens bostäder. Läs mer och registrera dig som VIP-kund på seniorgarden.se

seniorgarden.se


SENIORGÅRDEN – MÖJLIGHETERNAS BOENDE

PRODUKTION Design & produktion: Devocy Communication Visualiseringsbilder: Sightline Foto: Gustav Kaiser, Sara Medina Lind, Dan Burch, Richard Hammarskiöld, Kristoffer Delselius, Fotolia Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2017

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

Seniorgården AB Postadress Box 6048, 171 06 Solna Besöksadress Landsvägen 50 A, Sundbyberg Telefon 08-626 66 30 www.seniorgarden.se

Seniorgården, Stockholm: Gustavsberg - Strandviks Flyglar. Säljbroschyr (2017)  

Intill Farstavikens norra strand ligger Strandviks Flyglar i bästa läge i Gustavsberg. Här bor du i ljusa, funktionella lägenheter intill Fa...

Seniorgården, Stockholm: Gustavsberg - Strandviks Flyglar. Säljbroschyr (2017)  

Intill Farstavikens norra strand ligger Strandviks Flyglar i bästa läge i Gustavsberg. Här bor du i ljusa, funktionella lägenheter intill Fa...