Page 1

TER

NA S BO

55

E

DE

O

M

FY L

LT FEMT

FE

+

FÖR D I G S

IO

Tidlöst boende intill Svartån

HE

N

SLUSSPARKEN

R • MÖJ L MÅ IG

ÖREBRO, ALNÄNGARNA


Bort med villalivets alla måsten. I Slussparken får du tid och möjligheter att prioritera nya saker i ditt liv.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


SLUSSPARKEN

Med Slussparkens närhet till både naturen och staden är möjligheterna för rekreation och stadsliv aldrig långt borta.

42 moderna lägenheter intill åpromenaden I ett svårslaget läge vid Svartån bygger vi 42 välplanerade bostadsrätter om två till fem rum och kök. Här erbjuds du som fyllt 55 år ett bekvämt boende som ligger både naturnära och centralt. I Slussparken har du de vackra omgivningarnas lugn alldeles utanför dörren och stadens puls runt knuten. Lägenheterna i Slussparken utformar vi för dig som vill bo i ett nytt hem med många bekvämligheter. Bostäderna fördelas på fem våningsplan intill en generös innergård med sittplatser, odlingsmöjligheter och gemensamma ytor. Här kan du byta bort villalivets alla måsten mot ett bekymmersfritt boende och nya prioriteringar. Med såväl naturupplevelser som stadsmyller på bekvämt avstånd från hemmet kan du låta spontaniteten styra valet av aktivitet och destination. LÄTTSKÖTT HEM MED MÅNGA MÖJLIGHETER I Slussparken får du en vacker och funktionell bostad med hög standard på inredningen, genomtänkt planlösning och goda förvaringsmöjligheter. De flesta bostäderna är genomgående med rymliga balkonger eller väl tilltagna uteplatser i söderläge. I norr har varje lägenhet en inglasad och halvuppvärmd loggia som kan komplettera och förlänga årets varmare säsonger. Bostäderna på bottenplan får dessutom små trädgårdar. Köken är moderna och fullutrustade, och i badrummen finns både tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin. När den egna maskinen inte räcker till har du dessutom tillgång till en gemensam tvättstuga. I föreningens gemensamhetslokal i ett av gårdshusen anordnas fester och aktiviteter i goda grannars lag, samtidigt som det bokningsbara övernattningsrummet gör det enkelt att ta emot familj och vänner. Som boende i Slussparken kan du dessutom välja att göra vardagen enklare genom att använda Seniorgårdens Boförmåner. Det är frivilliga tillvalstjänster som täcker allt från veckostädning till hjälp med inköp och ärenden.

VISSTE DU AT T Din bostad har fönster med låga bröstningar. Det innebär att du får fina utsikter även när du sitter ner.


Goda utsikter i vattennära miljö Vattnet och åpromenaden ger en direkt närhet till naturen. Samtidigt skvallrar de gamla lokstallarna och slussen om platsens historia. Här är utsikterna bokstavligen goda – på bara tio minuters promenadavstånd från händelserna i centrum.

Med Svartån som närmaste granne ligger Slussparken i ett fantastiskt läge. Platsen på den norra åsidan är omringad av vackra miljöer som gör sig väl från husets balkonger, uteplatser och innergård. Närheten till promenadstråken gör det enkelt att njuta av naturens fridfullhet. På samma gång gör kvarterets placering mellan sjukhuset, gångbron över ån och Alnängarnas koloniområde att du har bekvämt gångavstånd till det mesta. Här kommer du trivas oavsett om du föredrar motion i någon av de lummiga parkerna, en fikapaus i kulturaktiviteternas Wadköping eller att shoppa i centrumkärnans gallerior.

EN PLATS MED HISTORIESPÅR I Slussparken kan du stiga ut genom dörren och kliva rakt in i en naturupplevelse med historiska förtecken. Lokstallarna vittnar om att det här är en plats där tåg reparerats och underhållits under längre tid. Kvar finns även slussen som en gång möjliggjorde byggandet av Örebro kanal och framfarten för båtar och skepp ända upp till Hamnplan. I dag förknippas området lika mycket med lummighet och lugn. Inte minst på grund av sina välbesökta promenadstråk kring Svartån, Oset och de många närliggande parkerna.

Slussparkens omgivning passar lika bra för händelserika vardagar som för lata söndagar, med både utflyktsmål och vackra viloplatser runt hörnet.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


E18

HJÄRSTA 50

OMRÅDET

HAGABY

E18 E20

BARONBACKARNA

RINGSTORP

VARBERGA

OXHAGEN

Hjälmaren

GRENADJÄRSTADEN

MARKBACKEN

RYNNINGE

VISSTE DU AT T

SLUSSPARKEN

SOLHAGA Alla nya kvarter från Seniorgården

ROSTA

förses med utemiljöer som är planerade att vara vackra året om.

CENTRUM

ÖRNSRO

BISTA

E18 E20 50

NÄSBY

ASPHOLMEN

207

SÖRBY 207

ALMBY

SLUSSPARKEN

Motion Närområdet erbjuder gott om gröna slingor som passar för såväl löpning som promenader. Inom bekvämt gångavstånd mellan Osetbron och Alnängsbadet ligger ett gratis utomhusgym. På andra sidan sjukhuset ligger Friskis&Svettis, en av citys många inomhusanläggningar för styrke- och gruppträning.

Shopping, kultur och service På tio minuter når du allt vad city har att erbjuda. Här finns bland annat Örebro Konserthus och Örebro slott, samt butiker, biografer, kaféer och restauranger. I centrala stan finns även flertalet service- och matvarubutiker vars närhet underlättar vardagsbestyren.

Mycket grönska I den närmaste omgivningen längs Svartån är rekreationsmöjligheterna många. Bara ett stenkast bort ligger Stadsparken som en gång utsågs till Sveriges vackraste park. Väljer du att gå österut mot Hjälmaren så kommer du i stället till Osets naturreservat.

Sjukhuset Universitetssjukhuset Örebro, USÖ, är en av Slussparkens närmaste grannar. Bland sjukhusområdets uppskattade service återfinns ett apotek som har öppet långt in på kvällarna under de flesta av årets dagar.

Wadköping, småbåtshamnen och Naturens hus De nära utflyktsmålen är flera. Bara på andra sidan Svartån gestaltar Wadköpings trähus, gårdar och hantverkstäder Örebros äldre bebyggelse. Här anordnas kulturaktiviteter året om. Lite längre österut ligger småbåtshamnen med liv och rörelse sommartid – kanske är det här du väljer att ha din egna båt? Ännu närmare Hjälmaren hittar du friluftscentrat Naturens hus med restaurang, kafé och utställningslokaler.

Kommunikationer Strax utanför dörren ligger flera av kollektivtrafikens hållplatser. Förbi sjukhuset går flera bussar som tar dig direkt till knutpunkterna Resecentrum, slottet och Konserthuset. Här kan du byta smidigt för vidare färd ut i staden eller länet, eller rentav ut i Sverige med tåg.


Robust tegelbyggnad formad av vacker miljö Slussparken har stora fönster som ger ljusinsläpp från flera väderstreck, och balkonger vända mot Svartån. På samma gång tar teglet och stålet i fasaden tillvara på områdets industrihistoriska stil.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


ARKITEKTUR

Det småskaliga kvarteret består av 42 lägenheter som fördelas på fem våningar och tre trapphus. Tegelfasaden med inslag av stål och trä är en tydlig blinkning till områdets historia, men harmonierar också med grannskapets modernare bebyggelse. I söder anläggs en gemensam gård med häckar, planteringar och mindre träd. I gemensamma odlingslådor ges möjlighet att odla själv. I kvarterets alldeles egna orangeri går det att njuta av grönskan även under regnigare dagar. En boulebana tillhör också inslagen som skapar naturliga mötesplatser. Tack vare komplementsbyggnader som gårdsbyggnaden med boendets gemensamhetslokal, gästrum och gemensamma tvättstuga är gården insynsskyddad och av privat karaktär. Samtidigt ger öppningarna mellan husen siktlinjer ned mot vattnet.

MODERN OCH FUNKTIONELL INSIDA Utsikten mot Svartån har även präglat utformningen av bostäderna. Stora fönster vända mot den vackra omgivningen karaktäriserar lägenheterna. Likaså utmärker sig stora, södervända balkonger som i flera fall kompletteras med en halvuppvärmd loggia i norr. Lägenheterna i entréplan får uteplats och egna små trädgårdar. Storlekarna varierar från tvåor till femmor med genomtänkta och moderna kök. Planlösningarna är flexibla för att kunna anpassas utifrån levnadssituation och behov. Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd och i kvarteret finns även cykel- och rullstolsförråd. Bilar parkeras på närliggande parkeringsytor, där några av platserna har laddstolpe för elbil.


SENIORGÅRDEN ORIGINAL

Perfekt balans mellan modernt och tradition Nog för att Slussparkens utsida är viktig, men det är först innanför tröskeln som din bostad förvandlas till ett hem. Därför har vi lagt minst lika mycket kraft och energi på insidan med en sober originalinredning som genomsyras av medvetna val.

Samtliga lägenheter i Slussparken får öppna planlösningar med god möblerbarhet och bra ljusinsläpp. Inredningen inspireras av vår skandinaviska formtradition. Mattlackad ekparkett och vitmålade väggar ger en tidlös grund för dig att bygga vidare på när du sätter din personliga prägel på lägenheten. Goda förvaringsmöjligheter i skjutdörrsgarderober eller klädkammare gör att du lätt kan välja vilka saker som får vara framme och vilka som stuvas undan.

mikrovågsugn placeras i högskåp för bra tillgänglighet. I badrummet lägger vi klinker på golvet och låter vita kakelplattor pryda väggarna. Duschen skärmas av med en svängbar duschvägg i klarglas och i den vita väggkommoden stuvar du effektivt undan hygienartiklarna. Badrummet rustas också med tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin, under en praktisk arbetsbänk. FUNKTION MED FINESS Självklart är funktion lika viktigt som form i ditt nya hem. Därför förses alla Seniorgårdens bostäder med genomtänkta lösningar som gör dem extra praktiska. Spisvakt i köket och trapphusets rymliga hiss med sittplats är exempel på smarta funktioner.

KOMPLETTA KÖK OCH BEKVÄMA BADRUM Den vita köksinredningen med släta luckor är både snygg och lättskött och den antracitgrå bänkskivan bryter av mot de vita kakelplattorna.3 Diskmaskinen och m² varmluftsugn och Rum &integreras kök, 83

BH=0,55

BH=0,95

BH=0,55

Loggia i anslutning till kök

BH=0,55

LOGGIA

BH=0,00

KLK 3 m²

K/F K/F

SOVRUM 1 13 m²

U/M

Välutrustade kök med moderna vitvaror

KÖK 16 m²

L

Rymliga sovrum med plats för dubbelsäng

TV

Helkaklade badrum med tvättutrustning

FS

TM

DM

TT

BAD/TVÄTT 6 m² FS

BH BÄNKSKIVA 1,3M

HALL

VARDAGSRUM 21 m² EL/IT

SG

ST

TV TV

TV

Balkong i anslutning till vardagsrum SKÄRM

BH=0,55

SOVRUM 2 8 m²

BH=0,55

STPR

BALKONG

ENTRÉ

Bra förvaringsmöjligheter i sovrum och hall


Dämpade skåpsluckor

Loggia Ugn och mikro i högskåp

Mattlackad ekparkett

En närmare titt på detaljerna GÖR ENTRÉ När du stiger in i ditt nya hem möts du först av slitstark klinker. Nylagd, mattlackad och trestavig ekparkett tar över och löper vidare genom hallen och in mot vardagsrum, kök och sovrum. Du märker snart att hållbara och slitstarka naturmaterial är ett återkommande inslag i ditt nya hem. I hallen får du även goda förvaringsmöjligheter i rymlig skjutdörrsgarderob.

TOALETT OCH TVÄTT I ETT I Slussparken blir badrummet ett både praktiskt och bekvämt utrymme. Självklart är rummet helkaklat med antingen tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin. Tvättmedel, handdukar och hygienartiklar stuvar du smidigt undan i såväl kommod som väggskåp. ROFYLLDA SOVRUM Ditt sovrum blir en avskild och rofylld plats med gott om förvaringsmöjligheter i klädkammare, skjutdörrsgarderober eller garderober.

ÖPPNA VARDAGSRUM Från hallen tar du dig vidare in till vardagsrummet som pryds av fönster med låga bröstningar och fönsterbänkar i natursten. Väggarna är vitmålade och de öppna ytorna lättmöblerade. KOMPLETTA KÖK Slussparkens kök utmärker sig med en omfattande och modern uppsättning av energiklassade vitvaror. Däribland induktionshäll, diskmaskin, kyl, frys samt mikro och ugn i högskåp. För att underlätta köksbestyren gör vi plats för praktiska arbetsytor och inreder med smidiga fullutdragslådor och dämpade skåpsluckor.

BALKONG ELLER UTEPLATS I Slussparken får alla lägenheter balkong eller uteplats som vetter mot ån i söderläge. De större lägenheterna har dessutom en halvuppvärmd loggia. Oavsett vilken bostad som blir din kan du räkna med utomhusytor som blir en naturlig del av ditt nya, avslappnade lägenhetsliv.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


SENIORGÅRDEN ORIGINAL

Detta får du alltid med Seniorgården Original GENERELLT Låga trösklar för ökad framkomlighet Bekvämt lågt satta fönstervred Spisvakt för din trygghets skull HALL Klädförvaring i anslutning till entrén Säkerhetsdörr med både säkerhetslås och titthål Rymliga ytor som uppfyller tillgänglighetskrav KÖK Ergonomisk arbetsbänk med yta i laminat Snålspolande blandare i krom Modern och energisnål induktionshäll Integrerad diskmaskin Rostfria vitvaror med bra energiklass Ugn och mikro i högskåp Underlimmad diskho Kakel som stänkskydd Smidig spiskåpa med god belysning Källsorteringslådor under diskhon BAD

UTANFÖR DIN BOSTAD Förråd Cykel- och rullstolsförråd Välplanerad gård Bra belysning för trygghet och säkerhet Energisnåla fönster Hiss

Fräscha och helkaklade badrumsväggar Lättskötta klinkergolv God förvaring i kommod och väggskåp Energiklassad tvättmaskin och torktumlare alt. kombimaskin Praktisk arbetsbänk över tvättutrustning Snålspolande förhöjd toalett Flexibel torkställning med 10 meters torklängd Svängbar duschvägg i klarglas Snålspolande blandare i krom WC Lättskötta klinkergolv Snålspolande, förhöjd toalett Snålspolande blandare i krom Kommod ÖVRIGT Flera eluttag i varje rum Triple Play i hall, kök, sov- och vardagsrum Naturligt vacker och tålig ekparkett Fönsterbänkar i natursten Skjutdörrsgarderober eller klädkammare med utbyggbar inredning


Gemensamhetslokal och odlingsmöjligheter är tillsammans med en boulebana, en grön innergård och ett orangeri genomtänkta mötesplatser som ingår i Slussparkens kvarter.

Rum för gemenskap För Seniorgården är det sociala utbytet en viktig del av boendeupplevelsen. Vi vill att du ska trivas lika bra med ditt nya hem som den gemenskap det ingår i. Därför förser vi våra nybyggda kvarter med genomtänkta bonusytor som lämpar sig för såväl spontana möten som planerade festligheter.

När du flyttar till Slussparken kan du vara säker på att få fler kvadratmetrar än de som hör till den egna lägenheten. För att du ska kunna umgås spontant och kravlöst med grannar, släkt och goda vänner förser vi nämligen kvarteret med ett fristående gårdshus med en trivsam gemensamhetslokal. Lokalen kan ses som ett gemensamt, större vardagsrum med delat kök, perfekt för festmåltider, kortspelskvällar och vinprovning i goda grannars lag – eller kanske bara en spontan fikastund på gårdshusets generösa uteplats? Här finns också en gemensam tvättstuga för tillfällen då den egna tvättmaskinen inte räcker till. I gårdshuset finns även ett bokningsbart övernattningsrum med tillgång till WC och dusch. Praktiskt och perfekt för dina långväga gäster när det inte alltid finns plats för gästrum i den egna bostaden. GÅRD MED PLATS FÖR BÅDE MÖTEN OCH ODLING När du bosätter dig i Slussparken kan du njuta av ett grönt liv, utan att bekymra dig om vare sig trädgårdsskötsel eller rabattrensning. Den av byggnader skyddade innergården har flera trivsamma och rofyllda mötesplatser, med sittplatser både i solläge och i skugga. Under gråa och regniga dagar räddar orangeriets tak gemenskapen medan odlingslotterna och kvarterets boulebana passar när vädret är bättre. På den här innergården trivs såväl soldyrkare som fikaälskare.

VISSTE DU AT T Alla nya bostäder från Seniorgården förses med Triple Play, så att bredband, telefoni och TV kommer ur samma uttag.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


SENIORGÅRDEN

Seniorgårdens boförmåner Seniorgårdens hem ska vara lika lätta att flytta in i som härliga att bo i. Därför har vi handplockat leverantörer som kan hjälpa dig med allt från inflytt till hantverkshjälp och fönsterputs.

Seniorgårdens Boförmåner är en uppsättning extratjänster som vi tagit fram för att ditt nya hem ska bli ditt allra bästa. Med våra praktiska flyttjänster kan du få hjälp med allt det tråkiga som hör flytten till. Våra leverantörer kan se till att flyttstäda, röja i förråd samt magasinera alla saker du vill behålla. När det börjar bli dags för inflytt kan du med våra Boförmåner få hjälp med hela flytten till ditt nya hem.

BEKVÄMA VARDAGSTJÄNSTER Självklart slutar inte våra Boförmåner när du kommit tillrätta i din nya bostad. De fortsätter även in i vardagen. Låt våra leverantörer ta hand om storhandling och ärendet till apoteket. Eller varför inte låta dem städa, putsa fönster, tvätta eller montera din nya möbel? Detta och mycket mer kan du beställa via Seniorgårdens Boförmåner.


HÅLLBARHET

Observera att illustrationen nedan inte representerar detta projekt. Däremot innehåller alla Seniorgårdens bostäder nämnda hållbarhetsfunktioner.

Individuell varmvattenmätning

Energisnål kyl, frys och tvättmaskin

Resurseffektiva armaturer i kök och ovanför spegel i badrum

Välisolerade fönster

Induktionshäll i kök

Sunda material

Tjockare isolering i väggar och yttertak

Hemligheterna bakom våra hållbara lågenergihus En energisnål bostad är billigare i drift – och bättre för miljön. Därför energiklassar vi alla våra nya bostäder. Hållbarhetstänket genomsyrar våra bostäder från påbörjad ritning till genomförd inflytt. Våra lågenergihus har välisolerade och täta väggar, tak och golv, energieffektiva fönster och genomtänkta installationslösningar. Bland annat sker alltid individuell mätning av varmvattnet. I de flesta av husen har vi dessutom en väderprognosstyrning som reglerar värmen med hjälp av data från detaljerade, lokala

väderprognoser. Hänsyn tas till temperatur, fukt och vind på ett sätt som gör att systemet kan arbeta jämnare och spara energi. LÄTT ATT GÖRA RÄTT Alla dessa åtgärder innebär sammantaget kapade uppvärmnings­ kostnader och minskade koldioxidutsläpp. Bostaden är dessutom byggd för att underlätta en grönare vardag med bland annat energisnåla vitvaror, vattensnåla installationer, sunda och beprövade byggmaterial samt utrymmen för källsortering.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Så enkelt köper du en bostad av seniorgården 1. VISNING

6. KONTROLL OCH BESIKTNING

På seniorgarden.se och i tidningsannonser får du information om när vi visar våra nya bostäder. På våra visningar kan du se modeller, ritningar och illustrationer som beskriver hur bostäderna kommer att se ut när de är klara.

När det närmar sig tillträde av den nya bostaden är det dags för inredningsvisning och besiktning. Till inredningsvisningen har din inredningsansvarige säkerställt att dina inredningsval stämmer. Vid besiktningen kontrollerar en utomstående besiktningsman att arbetet är fackmannamässigt utfört.

2. BOKNING När du har hittat den lägenhet du vill ha kan du skriva ett bokningsavtal. Avtalet innebär att en specifik lägenhet blir bokad för din räkning.

3. KONTRAKTSKRIVNING När vi på Seniorgården fått in tillräckligt med bok­ ningar för att starta produktionen av huset är det dags att skriva kontrakt, ett så kallat upplåtelseavtal alternativt ett förhandsavtal.

4. INFORMATIONSMÖTEN Under tiden du väntar på att din nya bostad ska färdig­s tällas håller vi ett antal olika informationsmöten. På våra möten får du tillfälle att ställa frågor och du får dessutom möjlighet att lära känna dina nya grannar. Vi berättar också kontinuerligt via e-post och brev om hur arbetet med de nya bostäderna fortskrider.

5. INREDNINGSVAL Under den här processen får du träffa våra erfarna inredare som hjälper dig med valet av inredning i din bostad. De kan ge dig professionella råd om färgsättning, materialval och andra inrednings­ detaljer. Som stöd får du katalogen Inredningsval som beskriver vilka olika val av inredning du har möjlighet att göra.

seniorgarden.se

7. SLUTBETALNING Innan du tillträder lägenheten är det dags att betala in den resterande delen av köpeskillingen, den s. k. slutlikviden. Vid den här tidpunkten ska du också betala slutfakturan på de eventuella inredningsval du beställt.

8. TILLTRÄDE Senast tre månader före tillträdet får du besked om ett definitivt tillträdesdatum. På tillträdesdagen bekräftar du att slutbetalningen är gjord. Vi träffas i din nya bostad för att vi ska kunna lämna över nycklarna och den nya bostaden till dig.


SENIORGÅRDEN – MÖJLIGHETERNAS BOENDE Seniorgården har över tjugofem års erfarenhet av att bygga seniorbostäder. Vackra och funktionella bostadsrätter för alla över femtiofem år. Ljusa lägenheter och enplanshus med god arkitektur och omsorg om detaljerna. Trygga, bekväma hem där du kan bo och trivas länge. Hittills har vi byggt nästan 5 000 bostäder på tjugo platser runt om i Sverige. Seniorgården är en del av JM-koncernen, en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder.

Design & produktion: Nyla Design Visualiseringsbilder: Sightline Foto: Richard Hammarskiöld, Sara Danielsson, Kristofer Johnson, Richard Ström, Scandinav bildbyrå, Johnér bildbyrå, Pexels, Shutterstock, Sandra Birgersdotter Ek Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2018 Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

Seniorgården AB Postadress: Box 6048, 171 06 Solna Besöksadress: Landsvägen 50 A, Sundbyberg Telefon: 08-626 66 30 www.seniorgarden.se

Seniorgården, Örebro: Alnängarna - Slussparken. Säljbroschyr  

I ett unikt läge vid Svartån alldeles intill Alnängarnas koloniområde ligger Slussparken. Moderna bostäder med flexibla genomtänkta planlösn...

Seniorgården, Örebro: Alnängarna - Slussparken. Säljbroschyr  

I ett unikt läge vid Svartån alldeles intill Alnängarnas koloniområde ligger Slussparken. Moderna bostäder med flexibla genomtänkta planlösn...