Page 1

HUDDINGE – STUVSTA

LOKET Småskaligt boende vid lummiga kvarter


SOM EN VILLATRÄDGÅRD Den gemensamma gården har ett fint trädgårdstema med växthus och odlingslotter. De yngre besö­karna får en plats med fina lekredskap som gör att även de trivs.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


LOKET

NYTT OCH MODERNT I TRYGGA KVARTER I omtyckta Stuvsta bygger Seniorgården ett modernt och trivsamt kvarter med plats för 56 seniorbostäder. Ett tjugotal av dessa blir Huddinges första trygghets­bostäder. En extra bekväm boendeform för den som vill.

”Äntligen!” tror vi många kommer att utbrista. Stuvsta är en äldre, omtyckt förort i Huddinge kommun som präglas av lugna och lummiga villakvarter. Området har till en del saknat moderna lägenheter i flerfamiljshus och Loket blir ett välkom­ met tillskott till villabebyggelsen. Här hittar du din nya drömbostad när villan känns för stor eller trädgården blir en belastning. I Loket har vi byggt in både trygghet och moder­ nitet. Tillgängligheten är stor i din bostad och dessutom tar du dig enkelt till den gemensamma gården, service i centrum och kommunikationer. Området ligger på gångavstånd till såväl pendeltåg och busshållplats som Stuvsta centrum. LJUST OCH LÄTTILLGÄNGLIGT. De välplanerade bostäderna i Loket är både vackra och funktionella. Tack vare generösa fönster med låga bröstningar blir alla rum extra ljusa och trivsamma. Många av lägenheterna har dubbla balkonger eller uteplatser på nedre botten, vilket skapar en känsla av ett eller flera extra rum. Självklart är tillgängligheten hög. Du märker det bland annat i det väl tilltagna badrummet. Det här är bostäder att trivas i på lång sikt. TRYGGHETSBOSTÄDER. Ett tjugotal av bostäderna i Loket bildar Huddinge kommuns första trygghetsboende. I grunden är det vackra och funktionella seniorbostäder utifrån Seniorgårdens boendekoncept, men med något ökad tillgäng­ lighet och anpassade planlösningar. Då vi bygger trygghetsbostäder kommer vi även att ha en bovärd som bidrar till social samvaro med planerade aktivite­ ter för alla som vill, i hela bostadsrättsföreningen.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


t ST HLM

C

STUVSTA

LOKET

HU

DDI N

GE

Cu

ENKLARE VARDAG MED NÄRHET TILL ALLT Stuvsta ligger i den norra delen av Huddinge kommun. Härifrån tar det en kvart med bil till centrala Stockholm. Eller varför inte helt enkelt lämna bilen hemma och åka bekvämt med pendeltåget? Pendeltågsstationen ligger på bara några minuters gångavstånd från Loket. I Stuvsta centrum finns din närmaste service med bland annat vårdcentral, apotek, bank, matbutik och konditori. Hit promenerar du snabbt och bekvämt på några få minuter via en gångtunnel. Huddinge centrum är några storlekar större. Här finns ett rejält utbud av både butiker, mat och kultur längs öppna gator i en levande torgmiljö bara tio minuters bussfärd från Loket. Vill du, kan du lätt spendera dagen i

ett av Nordens största externa shoppingområden med Skärholmen Centrum och Kungens Kurva, som innehåller världens största IKEA-varuhus. Från Loket tar du också enkelt cykeln till alla dessa aktiviteter. RIKT PÅ KULTUR OCH NATUR. Huddinge är en kommun med ett rikt kulturutbud i form av föreningar, församlingar och studieförbund. Här arrangeras exem­ pelvis det årligen återkommande ”1 000 meter konst” – en ut­ ställning längs parkvägen från Huddinge station till Fullersta gård. Huddinge kommun bjuder också på en imponerande mängd naturreservat, faktiskt hela tolv stycken. Ett av dem är Älvsjöskogen som ligger bara 15 minuters promenad från din bostad. Du kan med andra ord plocka svamp och vandra på skogsstigar utan att behöva åka långa sträckor.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


OMRÅDET

LÅNGSJÖN

STUVSTA CENTRUM

STUVSTA STATION. Hit är det några minuters promenad till pendeltåget som tar dig till Stock­ holms central på 13 minuter. Härifrån går även ett flertal busslinjer till bland annat Huddinge centrum och Kungens kurva.

STUVSTA CENTRUM. Närservice med bland annat vårdcentral och apotek. Här finns också butiker och restaurang.

HUDDINGE CENTRUM. Trevligt öppet cent­ rum med torghandel och stort utbud av bu­tiker och restauranger. I Huddinge centrum finns Teater Slávas hemmascen och här arran­geras bland annat återkommande konserter och work­­shops.

KUNGENS KURVA . Så mycket mer än IKEA. Här finns också ett shoppingcenter med 20 000 kvadratmeter av butiker, caféer och restauranger.

Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

TEATER SLAVA

KUNGENS KURVA

FULLERSTA GÅRD. Kallas ofta för Huddinges konstcentrum. Erbjuder både permanenta och tillfälliga konstutställningar av hög klass.

ÄLVSJÖSKOGEN. Det närmaste av de tolv naturreservaten i Huddinge kommun. Njut av mjuka stigar, vårlig fågelsång och höstliga svamp­ promenader.

LÅNGSJÖN. Bjuder på en lång sandstrand och flera fina gräsytor där du kan hitta din egen vrå. Sportfisket i sjön är populärt och på vintern plogas isen för skridskoåkning. Den vackra promenad­ stigen runt sjön leder förbi de båda gårdarna Långsjö och Herrängen.

FLOTTSBRO. Ett av Stockholms mest besökta friluftsområden. Här finns bland annat vandrings­ leder, länets högsta skidbacke och ett härligt naturbad med egen bastu­flotte.


”Människor som flyttar hit ska känna att Loket är bostäder man vill bli äldre med. Vi har medvetet skapat hus som håller stilen under många år och som åldras utan att bli tråkiga och tonlösa.” LARS SNICKERT, ETTELVA ARKITEKTER

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


ARKITEKTUR

FINT OCH SMÅSKALIGT I EGET KVARTER Loket får en känsla av stadskvarter mitt i den idylliska förorten Stuvsta. De nya husen blir ett välkommet tillskott till en småskalig bebyggelse som till stor del består av äldre villor. Det här är bostäder att åldras tryggt med.

De tre trapphusen i puts och tegel är från tre till fem våningar höga, vilket bidrar till en fin variation där varje trapphus blir en del av en smakfull helhet. Ett signum för husen är tegelgavlarna som bidrar till karaktären och ger en skön inramning till den gemensamma innergården. Trapphusens entréer är ljusa och välkomnande och har postboxar och sittbänkar där du kan vänta in en taxi i lugn och ro. Från entrén tar du hissen direkt upp till ditt eget våningsplan. Bostäderna är i storlekar från 1-4 rum och kök har Seniorgårdens höga standard. Utöver den har de försetts med generösa ljusinsläpp i alla rum och extra rymliga badrum. I Loket finns också riktigt gott om förvaring i garderober, klädkammare och källarförråd. GOTT OM HJÄRTERUM. I Loket finns en gemensam­ hetslokal med plats för ungefär tjugo personer. Lokalen, dit alla har tillträde, ligger lättillgängligt placerad i entré­­­plan mellan trapphus 1 och 2 och har direkt utgång till en egen stor uteplats mot gården. Du får därmed ett extra vardagsrum och en fin plats för umgänge med grannarna. Här finns också ett övernattningsrum att hyra för gäster. TILLGÄNGLIGT FÖR ALLA. Av föreningens 56 lägen­ heter bildar 22 ett trygghetsboende med anpassade planlösningar och högre nivå vad gäller tillgänglighet. Dessa bostäder samlas i trapphus 1 som har tre våningar och utförs helt i tegelfasad. Trygghetsbostäderna har medvetet placerats i nära anslutning till gemensamhets­ lokalen, uteplatsen, bovärdens lokal, tvättstugan och övernattningsrummet.

Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Inglasad balkong

skala 1:100

2 1

Gavellägenhet med fönster i två väderstreck

0

Badrum med dusch, tvätt­maskin och torktumlare

bardisk

Förvaring i skjutdörrs­ garderober

USP USP

ENTRÉ

Exempel på planlösning 3 rok / 71 kvm

VACKERT OCH FUNKTIONELLT I SKÖN HARMONI Ditt hem är skapat för att rymma en sofistikerad blandning av gammalt och nytt. Här trivs favoritfåtöljen, keramikfatet, det ärvda porslinet och designlampan – och inte minst du.

När vi inreder ett hem gör vi det med omsorg. Höga krav ställs på funktion, design och hållbarhet och självklart väljer vi helst material som är miljövänliga. I vårt inred­ ningssortiment Original möter du en genomtänkt helhet från golv till tak. I Loket har vi skapat en rustik och solid bas med hjälp av naturliga materialval och vita väggar. Förutom en tidlös inredning av hög kvalitet, har vi satsat på kloka förvaringslösningar i form av skjutdörrsgarde­ rober och klädkammare med inredning från Mirro. DET SKA VARA LÄTT ATT LEVA. Vardagsbestyren flyter smidigt i moderna, fullutrustade kök och badrum. Till köket har vi valt inredning från Ballingslöv med vita luckor, fullutdragslådor och handtag i rostfritt, liksom grå bänkskiva i laminat med underlimmad ho. Det är lika snyggt som det är lättskött. NÅGOT UTÖVER DET VANLIGA . Det generösa badrummet ger en känsla av lyx, samtidigt som det är lätt

att hålla rent och har gott om praktisk förvaring. På golvet ligger grå klinker som påminner om natursten och på väggen sitter ett vitt, matt väggkakel i ett större format. Duschväggen är i glas. Tvättmaskin och torktumlare från Cylinda har vi placerat under en praktisk arbetsbänk med utrymme för att sortera och vika tvätt. Vissa av de mindre lägenheterna är utrustade med kombimaskin. TRYGGT MED NYBYGGT. Seniorgårdens bostäder förses med genomtänkta lösningar som gör dem extra praktiska. Badrummets förhöjda WC-stol och trapp­ husets rymliga hiss med sittplats är exempel på smarta funktioner. Det är dessutom automatiska dörröppnare på dörrar i entré, soprum, rullstolsförråd, garage och tvättstuga. Som boende i Loket har du också möjlighet att nyttja Seniorgårdens Boförmåner. Det är frivilliga till­ valstjänster som täcker allt från städ och fönsterputs till inköp och ärenden. Våra seniorbostäder är trygga, bekväma hem där du kan trivas längre.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten. Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


ORIGINAL

Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


Rostfria vitvaror med bra energiklass

Skåpluckor med dämpning

Kakel som stänkskydd

Naturligt vacker och tålig ekparkett

EN NÄRMARE TITT PÅ DETALJERNA ENTRÉ. I ditt nya hem möts du av en nylagd, mattlackad och trestavig ekparkett som löper från hallen och vidare in mot vardagsrum, kök och sovrum. Du märker snart att hållbara och slitstarka naturmaterial är ett återkommande inslag i din bostad. ÖPPNA VARDAGSRUM. Från hallen tar du dig vidare in till vardagsrummet som pryds av fönster med låga bröst­ ningar och fönsterbänkar i natursten. Väggarna är vitmålade och de öppna ytorna lättmöblerade. KOMPLETTA KÖK. Lokets kök är utrustade med en omfattande och modern uppsättning av energiklassade vit­

varor. Däribland induktionshäll, diskmaskin, kyl, frys samt mikro och ugn i högskåp. För att underlätta köksbestyren gör vi plats för praktiska arbetsytor, källsortering och inreder med smidiga fullutdragslådor och dämpade skåpluckor. Köket är också utrustat med timer och spisvakt för din trygghets skull. Spishällen stängs alltid av om brandvarnaren utlöser. TOALETT OCH TVÄTT I ETT. I Loket blir badrummet ett både praktiskt och bekvämt utrymme. Självklart är rum­ met helkaklat med antingen tvättmaskin och torktumlare eller kombimaskin placerade under en praktisk arbetsbänk med plats att sortera och vika tvätt.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


ORIGINAL

Snålspolande blandare i krom

UTANFÖR DIN BOSTAD • Källarförråd • Cykel- och rullstolsförråd • G ård med gemensam uteplats, boulebana, växthus, pergola och odlingslotter • B ra belysning för trygghet och säkerhet • Hiss med sittplats • G emensamhetslokal på entréplan med kök och WC • Gästrum med WC/dusch • B alkong eller uteplats i alla bostäder utom en • G arage under gården med 27 platser för Loket • Postboxar • S ittplats vid entréporten

DETTA FÅR DU ALLTID MED ORIGINAL GENERELLT • L åga trösklar för ökad framkomlighet • Bekvämt lågt satta fönstervred • Spisvakt för din trygghets skull

HALL • Klädförvaring i anslutning till entrén • Säkerhetsdörr med både säkerhetslås och titthål • Rymliga ytor som uppfyller tillgänglighetskrav

KÖK • Genomarbetad, utvald grundinredning • H eltäckande ergonomisk arbetsbänk med yta i laminat • Snålspolande blandare i krom • Dämpade och väldesignade fullutdragslådor • Modern och energisnål induktionshäll • Skåpluckor med dämpning • Lättstädade ytor • Integrerad diskmaskin • Vitvaror med bra energiklass • Kakel som stänkskydd • Slimmad utdragbar fläktkåpa med god belysning • Underlimmad diskho • Källsorteringslådor under diskhon

BAD • Fräscha, helkaklade badrumsväggar • Vackra och lättskötta klinkergolv • God förvaring i kommod • Energiklassad tvättmaskin och torktumlare • Praktisk arbetsbänk över tvättutrustning • Snålspolande förhöjd toalett • Flexibel torkställning med 10 meters torklängd • Neutral svängbar duschvägg • Snålspolande blandare i krom

WC ROFYLLDA SOVRUM. Ditt sovrum blir en avskild och rofylld plats som rymmer dubbelsäng och mer därtill. Dess­ utom får du gott om förvaring i klädkammare, skjutdörrs­ garderober eller garderober. BALKONG ELLER UTEPLATS. Ett extra plus till ditt nya hem är uteplatsen eller balkongen som finns i nästan alla lägenheter. Räkna med att utomhusytan blir en naturlig del av ditt nya, avslappnande lägenhetsliv.

Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

• Tvättställsvägg i kakel • Vackra och lättskötta klinkergolv • Snålspolande förhöjd toalett • Snålspolande blandare i krom

ÖVRIGT • Stilsäker och genomgående inredning • Flera eluttag i varje rum • Triple Play (bredband, telefoni och TV i samma uttag) i hall, kök, sov- och vardagsrum • Naturligt vacker och tålig ekparkett • Enhetligt vitmålade väggar i hela bostaden • Fönsterbänkar i natursten • Klädkammare eller skjutdörrsgarderob med flexibel inredning


GRÖNA RUM På innergården kan du slå dig ner och njuta av fina rabatter och det gemen­ samma växthuset. Här finns både gräs, odlingslådor och stenlagda gångar som bidrar till känslan av villaträdgård. Dock utan att du behöver klippa gräset eller rensa ogräs själv.

RUM FÖR GEMENSKAP För Seniorgården är det sociala utbytet en viktig del av boendeupplevelsen. Vi vill att du ska trivas lika bra med grannarna i föreningen som med bostaden. Därför förser vi alltid våra nybyggda kvarter med genomtänkta bonusytor som lämpar sig för spontana möten likväl som planerade festligheter.

När du flyttar till Loket kan du vara säker på att du får fler kvadratmeter än de som hör till den egna lägenheten. För att du ska kunna umgås spontant och kravlöst med grannar, släkt och goda vänner förser vi bostadshusen med en trivsam gemensamhetslokal med kök. Direkt från lokalen kommer du ut till den fina uteplatsen på gården. Som gjort för gemensamma sommarmiddagar i bostads­ rättsföreningen eller mindre fester med andra ord! Det finns också ett separat övernattningsrum med dusch och handikapptoalett om dina gäster vill stanna över natten. Du behöver inte bekymra dig om vare sig trädgårds­

skötsel eller rabattrensning. Men den inramade och väl upplysta gården med gräsmatta, växthus och odlingslådor ger ändå en härligt grön känsla. Här finns anlagda ytor med markplattor, pergola och sittplatser för att under­ lätta och uppmuntra samtal och umgänge – liksom för sköna stunder med en god bok. Vill du vara mer aktiv är boulebanan den perfekta platsen. I Loket finns en stor, gemensam tvättstuga som är praktisk då du vill tvätta flera maskiner åt gången. Garaget har vi placerat under gården. Det nås med hiss från trapphus 1.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel.


BOFÖRMÅNER

SENIORGÅRDENS BOFÖRMÅNER Här på Seniorgården vill vi att våra hem ska vara lika lätta att flytta in i som härliga att bo i. Därför har vi handplockat leverantörer som gärna hjälper dig med allt från inflytt till hantverkshjälp och fönsterputs.

Seniorgårdens Boförmåner är en uppsättning frivilliga tillvalstjänster som vi har tagit fram för att ditt nya hem ska bli ditt allra bästa. Med våra praktiska flyttjänster kan du få hjälp med allt som hör flytten till. Våra leverantörer kan flyttstäda ditt gamla hem, röja såväl vindsförrådet som källaren samt magasinera alla möbler och saker som du vill behålla. Det du inte vill behålla kan du få hjälp med att lämna på återvinningscentralen. När det börjar bli dags för inflytt kan du med våra Boförmåner boka pack­ ning, lastning, lossning och uppackning i ditt nya hem.

Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

BEKVÄMA VARDAGSTJÄNSTER. Självklart slutar inte våra Boförmåner så snart du har kommit till rätta i din nya bostad. Tjänsterna fortsätter även in i vardagen. Du kan läsa en bok på balkongen, medan en av våra leverantörer tar hand om storhandlingen och ärendet till apoteket. Med Boförmåner kan du få hjälp med bland annat städning, fönsterputsning, montage och tvättning. Detta och mycket mer kan du köpa till via Senior­gårdens Boförmåner.


HÅLLBARHET

HEMLIGHETERNA BAKOM VÅRA HÅLLBARA LÅGENERGIHUS En energisnål bostad är billigare i drift – och bättre för miljön. Därför energiklassar vi alla våra nya bostäder. Hållbarhetstänket genomsyrar våra bostäder från påbörjad ritning till genomförd inflytt.

Seniorgården bygger bara lågenergihus vars energibehov väsentligt underskrider myndigheternas krav. Vår mål­ sättning är att ligga minst 25 procent under Boverkets normkrav. Att vi energiklassar alla våra bostäder gör det dessutom lättare för dig att jämföra alternativen. BO ENERGISNÅLT. Våra lågenergihus har välisole­ rade och täta väggar, tak och golv, energieffektiva fönster och genomtänkta installationslösningar. Bland annat sker alltid återvinning av värmen i frånluften och individuell mätning av varmvattnet. I de flesta av husen har vi dess­

Energisnål kyl, frys och tvättmaskin

utom en väderprognosstyrning som reglerar värmen med hjälp av data från detaljerade, lokala väderprognoser. Hänsyn tas till temperatur, fukt och vind på ett sätt som gör att systemet kan arbeta jämnare och spara energi. LÄTT ATT GÖR A R ÄTT. Alla dessa åtgärder innebär sammantaget kapade uppvärmningskostnader och mins­ kade koldioxidutsläpp. Bostaden är dessutom byggd för att underlätta en grönare vardag med bland annat energi­ snåla vitvaror, vattensnåla installationer, sunda och beprö­ vade byggmaterial samt utrymmen för källsortering.

Individuell varmvattenmätning

Resurseffektiva armaturer i kök och ovanför spegel i badrum

Välisolerade fönster

Induktionshäll i kök

Tjockare isolering i väggar och yttertak

Sunda material

Observera att illustrationen ovan inte representerar detta projekt. Däremot innehåller alla Seniorgården-bostäder nämnda hållbarhetsfunktioner.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


SENIORGÅRDEN – MÖJLIGHETERNAS BOENDE Seniorgården har över tjugofem års erfarenhet av att bygga seniorbostäder. Vackra och funktionella bostadsrätter för alla över femtiofem år. Ljusa lägenheter och enplanshus med god arkitektur och omsorg om detaljerna. Trygga, bekväma hem där du kan bo och trivas länge. Hittills har vi byggt nästan 5 000 bostäder på tjugo platser runt om i Sverige. Senior­gården är en del av JM-koncernen, en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder.

Design & produktion: Devocy Communication Visualiseringsbilder: Carbonwhite Foto: Gustav Kaiser, Richard Hammarskiöld, Joel Ekman, Sara Danielsson, Pella Hedeby, Fotolia Tryck: Ljungbergs Tryckeri Produktionsår: 2017

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

Seniorgården AB Postadress: Box 6048, 171 06 Solna Besöksadress: Landsvägen 50 A, Sundbyberg Telefon: 08-626 66 30 www.seniorgarden.se

Profile for Seniorgården

Seniorgården, Stockholm: Huddinge/Stuvsta – Loket. Säljbroschyr (2017)  

Intill lummiga villakvarter i Stuvsta bygger Seniorgården ett småskaligt boende om 56 moderna lägenheter. Bostäderna i kvarteret Loket byggs...

Seniorgården, Stockholm: Huddinge/Stuvsta – Loket. Säljbroschyr (2017)  

Intill lummiga villakvarter i Stuvsta bygger Seniorgården ett småskaligt boende om 56 moderna lägenheter. Bostäderna i kvarteret Loket byggs...