__MAIN_TEXT__

Page 1

MALMÖ, HYLLIE

HYLLIE SÖDERLÄGE

Med solen i ansiktet och stadspulsen i ryggen


HYLLIE SÖDERLÄGE Tunnel till stan eller bron till Köpenhamn? Stationstorget är knutpunkten för kommunikationer till och från Hyllie. I Hyllie Söderläge har alla balkonger söderläge.

44 moderna lägenheter på bästa söderläge På bästa läge, intill den stora park som kommer att sträcka sig söderut genom stadsdelen, ska vi bygga Hyllies första seniorbostäder. Det blir totalt 44 ljusa, vackra bostadsrätter med generösa balkonger eller uteplatser – alla i bästa solläge.

Lägenheterna i Hyllie Söderläge utformar vi för dig som vill bo i ett nytt hem med många bekvämligheter. Här kan du byta bort livets alla måsten mot ett bekymmersfritt boende och nya prioriteringar. Med både naturupplevelser och stadsmyller på bekvämt avstånd från ditt nya hem är det lätt att låta lusten styra dina val. LÄTTSKÖTT HEM MED MÅNGA MÖJLIGHETER I Hyllie Söderläge får du en vacker och funktionell bostad med hög standard på inred­ ningen, genomtänkt planlösning och goda förvaringsmöjligheter. De flesta bostäderna är genomgående med rymliga balkonger eller väl tilltagna uteplatser i söderläge. Köken är moderna och fullutrustade, och i badrummen finns både tvättmaskin och torktumlare, alternativt kombimaskin. I föreningens gemensam­ hetslokal anordnas fester och aktiviteter i goda grannars lag, samtidigt som det bok­ ningsbara övernattningsrummet gör det enkelt att ta emot familj och vänner. Som boende i Hyllie Söderläge kan du dessutom välja att göra vardagen enklare genom att använda Seniorgårdens Boförmåner. Det är frivilliga tillvalstjänster som täcker allt från veckostädning till hjälp med inköp och ärenden.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

VISSTE DU AT T Du kan köpa till våra bekväma Boförmåner redan innan du flyttat in i din nya bostad. Du kan till exempel få hjälp med flyttstädning i den gamla.

3


Gör en nystart med goda utsikter i Hyllie Hyllie är inte bara melodifestival, världsmästerskap och spektakulära shoppingcenter. Allt fler hittar också sitt nya hem här. Här finns plats för dig som vill bo klimatsmart och ha nära till kommunikationer, service och grönområden. För dig som vill leva nära både stad och land, där Malmö möter Söderslätt, en kvart från kontinenten. Hyllie Söderläge kommer att ligga på ett utmärkt läge i den södra delen av området längs Hyllie allé. Entrésidan med lägen­ heternas balkonger vänder sig mot Ymers gata i sydväst och mot den stadsdelspark som planeras sträcka sig genom de framtida bostadskvarteren i södra Hyllie. Planer finns på en kombinerad skola och kulturhus med tillhörande torgbildning på andra sidan gatan.

LÄTT ATT TA SIG BORT OCH HEM Hyllie har ett unikt kommunikationsläge. Det är enkelt att ta sig till och från Hyllie med tåg, bil, buss eller cykel. Tåget in till cen­ trala Malmö tar bara 3–6 minuter. Åker du åt andra hållet når du Kastrup på 15 minuter och centrala Köpenhamn på ytterli­ gare 10 minuter. Kör du bil kommer du snabbt ut på både inre och yttre ringvägen.

ALLT DU BEHÖVER PÅ NÄRA HÅLL I Hyllie finns redan ett bra serviceutbud – och det blir bara bättre. Tar man en liten promenad kommer man till Emporia som erbjuder över 200 butiker. Allt från märkesbutiker till livs­ medel och systembolag. I bostadskvarteren görs plats för min­ dre butiker, caféer och andra enklare verksamheter med för­ hoppningen om att skapa levande kvarter. Här anläggs också gemensamma mötesplatser för alla boende i området i form av torg och parker.

MYCKET ATT GÖRA I Hyllie finns mycket att göra på nära håll. När du tröttnat på shopping kan du med fördel ta ett träningspass på en av motionsanläggningarna i området. Här finns allt från styrketrä­ ning till simning, racketsporter och ridning. Vill du ta dig en skön promenad eller joggingrunda föreslår vi Tygelsjöstigen, den gamla pilallén som passerar som ett grönt stråk genom hela området. Fortsätt söderut så passerar den genom bördiga åkrar och några av Malmös mysiga byar.

4

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


OMRÅDET – HYLLIE

MALMÖ MÄSSAN

Hotell

ARENAGATAN

VATTENPARKEN

3 2

MALMÖ ARENA

EMPORIA

PARK

TORG

NSGATA

HYLLIE BOULE

VARD

STATION HYLLIE

Point Hyllie

1

HYLLIE STATIO

P-HUS

EN

Hotell

4

HYLLIE ALLÉ

PILDAM

TORG

HYLLIE SÖDERLÄGE

MSVÄG

HYLLIE PORT

5 7

Lindebo

P-HUS

PLANERADE HUS

YMERS GATA

BEFINTLIGA BOSTADSHUS G SJÖ ST I EL TY G

200 m

PLANERAD PARK

EN

BEFINTLIGA KOMMERSIELLA FASTIGHETER

6

HYLLIEVÅNGSSKOLAN

PARK

1

2

3

Hyllie stationstorg Från Hyllie går täta avgångar med både buss och tåg. Via Citytunneln når du Malmö centrum på några minuter, Kastrup på 15 minuter och Köpenhamn H på bara 25 minuter. Emporia Ett av Nordens största shoppingcenter med butiker, restauranger och upplevelser. Här finns också var­ dagsservice som apotek och systembolag. Malmö Arena Sport och underhållning i världsklass. Följ Malmö Redhawks eller upplev världsartister på hemmaplan.

4

Hyllie allé Längs områdets huvudstråk etablerar sig allt fler butiker och verksamheter.

5

Tygelsjöstigen Den vackra pileallén är utmärkt för långa promenader eller cykelturer söderut.

6

Planerad park Intill Hyllie söderläge planeras en stor stadsdelspark.

7

Planerad skola/kulturhus I hörnet Ymers gata–Hyllie Boulevard planerar kommunen en publik byggnad, troligtvis en skola/kulturhus. Detaljplanering pågår.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

5


Stabilt och stiligt med klassiska drag Hyllie Söderläge blir ett stilfullt åttavåningshus med välplanerade lägenheter om två till fyra rum och kök. Dessutom inreds takvåningen med husets kronjuveler; tre klassiska vindslägenheter med fantastisk utsikt. Alla lägenheter får en härlig balkong eller uteplats med fina utblickar mot sydväst. Under huset kommer det att finnas garage med plats för både bilar och förråd.

6

VISSTE DU AT T Din bostad har fönster med låga bröstningar. Det innebär att du får fina utsikter även när du sitter ner.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


ARKITEKTUR

Utmaningen för mig som arkitekt var att hitta en karaktär som känns tidlös och robust. En byggnad som inte skäms för sig. MAUD KARLSTRÖM, ARKITEKT SAR/MSA, WHITE ARKITEKTER AB

INDRAGNA BALKONGER SKAPAR LJUSINSLÄPP Huset får en klassisk form med ett högt gavelhus klätt i livfullt rött tegel. De indragna balkongerna skapar burspråk som ger ljusinsläpp från två håll till kök och vardagsrum. Balkongerna får pinnräcke i metall och en vacker träpanel som skapar en mjuk, ombonad känsla av solvarmt trä. TIDLÖS ARKITEKTUR SOM PRYDER SIN PLATS White arkitekter i Malmö som har ritat huset har strävat efter att ge byggnaden en unik karaktär i området. Med en stram, högrest gavelform, symmetrisk fönstersättning och vackert livfullt teglad fasad har de ritat en byggnad som blir lika klassisk som robust stabil. En tidlös arkitektur som kommer att pryda sin plats i staden under många år framöver. GEMENSAMHETSLOKAL PÅ BÄSTA HÖRNLÄGE Huset är indraget från trottoaren vilket ger plats för plante­ ringar och de muromgärdade uteplatser som tillhör bostäderna på entréplan. På bästa hörnläge med härliga utblickar mot gat­ livet utanför ligger husets gemensamhetslokal. I anslutning till denna finns också ett övernattningsrum för besökare som vill sova över. INNERGÅRD MED VACKRA PLANTERINGAR Den skyddade innergården bakom huset inreds med vackra planteringar där årstiderna kan följas via växternas utveckling. Även här skapas en gemensam uteplats med sittmöbler för otvunget umgänge eller en fikastund under bar himmel. På gården finns också praktisk cykelförvaring under tak.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

7


Avskalat vitt och naturtoner.

Uteplats eller balkong.

Matt ekparkett.


SENIORGÅRDEN ORIGINAL

Hem som håller Ett hem från Seniorgården ska hålla såväl idag som i framtiden. Därför väljer vi att inreda med sunda naturmaterial och ett formspråk som står sig år efter år. I vårt inredningssortiment möter du en genomtänkt helhet från golv till tak. Vi vill att du ska trivas länge på din nya adress och att din nya bostad ska hålla stilen och åldras med värdighet.

En mattlackad ekparkett som golv är stilfull, samspelar fint med andra träslag och får en vacker patina med åren. Vitmålade väggar ger dig en ren fond som framhäver dina personliga inredningsdetaljer och färgklickar. FORM, FUNKTION OCH HÅLLBARHET För att du ska kunna bo bekvämt och bekymmersfritt i din bostad länge sätter våra inredare ihop en originalinredning med fokus på form, funktion och hållbarhet. För att sätta en per­ sonlig prägel på din bostad erbjuds du möjligheten att hand­ plocka dina detaljer ur vårt tillvalssortiment. En inredningsan­ svarig från Seniorgården guidar dig genom hela processen och finns till förfogande för att ge hjälp och stöd vid dina val.

MODERNA KÖK OCH BEHAGLIGA BADRUM Eftersom det moderna köket också är både en social mötes­ plats och en trivsam matsal inreder vi det därefter. Smakfulla detaljer i form av bänkskiva, formstarka handtag och stilrena kakelplattor möter moderna och energisnåla vitvaror, dämpade fullutdragslådor och lättskötta arbetsytor. I de helkaklade badrummen skapar vi utrymme för både avkoppling och effektivitet. Med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk och torkställ löser du lätt dina tvättbestyr. I mindre lägenheter får du en kombimaskin. Under handfatet finns för­ varing i en praktisk kommod. Duschen skärmar vi av bakom en glasvägg.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

9


BH 0,6

BH 0,7

LB G

Sovrum med bra förvaring SOV 1 15 m2

G

Helkaklat badrum med tvättutrustning

SOV 2 8 m2

ENTRÉ

HALL

BAD/TVÄTT 6 m2 TM

EL/IT

G

ST

Entréhall med bra förvaring

TT

U/M

Välutrustat kök med bra arbetsytor

KÖK/VARD 34 m2

Kök och vardagsrum i öppet samspel

K/F K/F

DM

Plats för matbord BH 0,6

Balkong med bästa söderläge

BH 0,7

BALKONG 8 m2

BH 0,7

En närmare titt på detaljerna VÄLKOMMEN IN När du stiger in i din nya bostad så möts du avvåning en 7inbjudande våning 6 entréhall där vi ordnat med förvaring för både våningytterrocken 5 våning 4 och skorna. våning 3 våning 2 våning 1 entrévåning källarvåning

ÖPPNA VARDAGSRUM Från hallen går du vidare in i bostaden. Här väntar ett var­ dagsrum med generösa ytor och naturligt ljusinsläpp från väliso­ lerade fönster. Ett öppet samband mellan köket och vardags­ rum ger bostaden en känsla av rymd samtidigt som det gör det lätt att umgås även vid matlagning och vardagsstök. MODERNA KÖK I Hyllie Söderläge har vi valt ett stilrent kök från Ballingslöv med vita släta luckor och handtag i rostfritt, infälld diskbänk med kromad blandare och en tålig antracitgrå laminatbänkskiva. Som stänkskydd mellan bänkskiva och väggskåp sitter vita kakelplattor. Till din hjälp i matlagningen får du induktionshäll, kyl och frys med fronter i rostfritt, helintegrerad diskmaskin samt varmluftsugn och mikrovågsugn i rostfri inbyggnads­ modell. Allt från Cylinda. Du får också smarta lösningar i form av fullutdragslådor, dämpade luckor och källsorteringskärl. 10

BÅDE BADRUM OCH TVÄTTSTUGA I Badrummet sätter vi en harmonisk bas med mörkgrå granit­ N BRF HYLLIE SÖDERLÄGE inspirerade klinkerplattor på golvet som kontrast till väggarnas LGH NR:i neutralt klarglas, en vit kommod vita, blanka kakel. Duschvägg 2-1303,tillför 2-1403, och handfat med 2-1203, kromad blandare elegans. Badrummet 2-1503 & 2-1603 eller kombimaskin, från får även tvättmaskin och torktumlare, Cylinda samt praktisk arbetsbänk i vit laminat. Du får också den smarta vägghängda torkställningen John som ger dig hela tio löpmeter att torka kläder eller handdukar på. GENERÖSA SOVRUM OCH BRA FÖRVARING I ditt sovrum kan du sova gott i en harmonisk miljö med plats för vila och avkoppling. I anslutning till sovrummet finns kläd­ kammare eller garderobsvägg med skjutdörrar som ser till att du får plats med hela klädkollektionen och mer därtill. EGEN PLATS UTE Från vardagsrummet tar du dig ut på den generösa balkongen eller uteplatsen om du föredrar markplan. Balkongerna är rymliga och inramade med räcken i metall, uteplatserna får beläggning i betongsten och skärmas av med en låg mur och metallräcken.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


SENIORGÅRDEN ORIGINAL

Detta får du alltid med Seniorgården Original GENERELLT Låga trösklar för ökad framkomlighet Bekvämt lågt satta fönstervred Spisvakt för din trygghets skull

Välutrustade badrum.

UTANFÖR DIN BOSTAD Gemensamhetslokal Gästrum Hobbyrum Förråd Cykelförvaring Välplanerad gård Bra belysning för trygghet och säkerhet Energisnåla fönster Hiss direkt från garaget Bilpool i området

HALL Klädförvaring i anslutning till entrén Säkerhetsdörr med både säkerhetslås och titthål Rymliga ytor som uppfyller tillgänglighetskrav KÖK Ergonomisk arbetsbänk med yta i laminat Snålspolande blandare i krom Modern och energisnål induktionshäll Integrerad diskmaskin Rostfria vitvaror med bra energiklass Ugn och mikro Underlimmad diskho Kakel som stänkskydd Smidig spiskåpa med god belysning Källsorteringslådor under diskhon BAD Fräscha och helkaklade badrumsväggar Lättskötta klinkergolv God förvaring i kommod eller väggskåp Energiklassad tvättmaskin och torktumlare alt. kombimaskin Praktisk arbetsbänk över tvättutrustning Snålspolande förhöjd toalett Flexibel torkställning med 10 meters torklängd Svängbar duschvägg i klarglas Snålspolande blandare i krom WC Lättskötta klinkergolv Snålspolande, förhöjd toalett Snålspolande blandare i krom Kommod ÖVRIGT Flera eluttag i varje rum Triple Play i sov- och vardagsrum Naturligt vacker och tålig ekparkett Fönsterbänkar i natursten Skjutdörrsgarderober eller klädkammare med utbyggbar inredning

Kök att trivas i.

11


Rum för gemenskap både ute och inne För Seniorgården är gemenskap och trivsel en viktig del av boende­ upplevelsen. Vi vill att du ska kunna trivas lika bra tillsammans med dina grannar som med ditt nya hem. Därför har våra bostadshus extra utrymme för såväl spontana möten som planerade festligheter.

LOKAL FÖR GEMENSKAP När du flyttar till Hyllie Söderläge kan du vara säker på att få fler kvadratmetrar än de som hör till den egna lägenheten. På bästa hörnläge mot gatan i entréplan finns nämligen en trivsam gemensamhetslokal där du kan umgås spontant och kravlöst med grannar, släkt och goda vänner. Lokalen kan ses som ett gemensamt, större vardagsrum med delat kök, perfekt för fest­ måltider, kortspelskvällar, yogagrupper och vinprovning i goda grannars lag – eller kanske bara en spontan fikastund. RUM FÖR GÄSTFRIHET I huset finns även ett bokningsbart övernattningsrum med till­ gång till wc och dusch. Praktiskt och perfekt för dina långväga gäster när det inte alltid finns plats för gästrum i den egna bostaden.

12

VISSTE DU AT T Det är enkelt att ha släkt och vänner på besök. I huset finns ett trevligt gästrum som du kan boka för dina gäster.

UTEPLATS FÖR ANDRUM När du bosätter dig i Hyllie Söderläge kan du njuta av ett grönt liv, utan att bekymra dig om gräsklippning eller rabattrensning. Utanför din port planeras en stor stadsdelspark som kommer att bjuda på både grönska och andrum. Husets skyddade innergård blir en privat oas med planteringar och en härlig uteplats. PLATS ATT FIXA I källaren inreder vi ett hobbyrum där du kan fixa och dona med dina projekt eller reparera cykeln.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


SENIORGÃ…RDEN

13


SENIORGÅRDEN

SENIORGÅRDEN – MÖJLIGHETERNAS BOENDE VACKERT OCH FUNKTIONELLT Seniorgården erbjuder ljusa, moderna bostadsrätter för dig som fyllt 55 år. Nybyggda, lättskötta hem med många möjlig­ heter. Du får en vacker och funktionell bostad med välplane­ rade rumslösningar och bekväma funktioner. En ljus bostad med generösa fönster och trivsam balkong eller uteplats. MÖJLIGHETER TILL SOCIAL GEMENSKAP I Seniorgårdens idé om en bra boendemiljö ingår att du ska ha möjlighet till social gemenskap. Därför har du och dina grannar tillgång till gemensamma rum. Det finns en gemensamhetslokal för fest och aktiviteter och ett trevligt övernattningsrum för att du enkelt ska kunna ha besök av familj och vänner. Vi planerar också våra gårdar med mycket grönska, bekväma sittplatser och möjligheter till utomhusaktiviteter.

MEDVETNA MILJÖHUS Seniorgårdens hus är moderna lågenergihus. Det gynnar både klimatet och din ekonomi. För oss handlar miljövänligt om allt från isoleringen i din bostad och val av hållbara material till att undvika farliga kemikalier och återvinna byggmaterial på ett vettigt sätt. Seniorgården ingår i JM-koncernen, en av Sveriges största bostadsbyggare, med samlad kraft kan vi inom koncer­ nen ta ett extra stort ansvar inom miljöområdet. EN TRYGG OCH ENKEL AFFÄR När du köper en bostadsrätt från oss gör du en trygg och enkel affär. Vi är måna om att guida dig hela vägen. Du får vårt enga­ gemang och svar på dina frågor från första visningen till dess att du flyttat in. I köpet ingår också ett omfattande trygghetspaket för en god affär. Välkommen hem.

BEKVÄMA FÖRMÅNER Du som väljer Seniorgården får också tillgång till våra praktiska Boförmåner. Tjänster som gör din vardag enklare och bekvä­ mare. Boförmånerna omfattar allt från städning och fönster­ puts till rabatter på flytthjälp. Vi toppar Boförmånerna med ett soligt erbjudande om förmånliga semesterbostäder utomlands.

14

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.


SENIORGÅRDEN – MÖJLIGHETERNAS BOENDE Seniorgården har snart trettio års erfarenhet av att bygga seniorbostäder. Vackra och funktionella bostadsrätter för alla över femtiofem år. Ljusa lägenheter och enplanshus med god arkitektur och omsorg om detaljerna. Trygga, bekväma hem där du kan bo och trivas länge. Hittills har vi byggt nästan 5 000 bostäder på tjugo platser runt om i Sverige. Seniorgården är en del av JM-koncernen, en av Nordens ledande projektutvecklare av bostäder.

Seniorgården AB Postadress Box 327, 201 23 Malmö Besöksadress Navigationsgatan 1A, Malmö 16 040-16 56 00 Telefon www.seniorgarden.se

Design & produktion: Ranelid reklambyrå Visualiseringsbilder: Carbonwhite, Sightline Foto: Seniorgården arkiv Tryck: Ljungbergs tryckeri Produktionsår: 2018 Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar och tryckfel. Fotografier och illustrationer är idébilder som kan avvika från verkligheten.

Profile for Seniorgården

Seniorgården, Malmö: Hyllie - Hyllie Söderläge. Säljbroschyr2018  

Med utblick över den stora park som kommer att sträcka sig söderut genom stadsdelen, planerar vi att bygga Hyllies första seniorbostäder. De...

Seniorgården, Malmö: Hyllie - Hyllie Söderläge. Säljbroschyr2018  

Med utblick över den stora park som kommer att sträcka sig söderut genom stadsdelen, planerar vi att bygga Hyllies första seniorbostäder. De...