Page 1

bonytt

Senior

magasinet för dig som är vip-kund hos seniorgården nr 3 • 2014

Välbesökt gym

i aktiv förening

Bekväma Boförmåner

Genomtänkt originalinredning


Höstfägring Höstfägring i original i original

Sommaren bjöd förmodligen på mycket sol för de flesta. Så nyttigt att få stärka kroppen med D-vitamin och fylla på med värme. Direkt efter semestern åkte jag till Västerås för att träffa några av dem som flyttade in i brf Lekandria förra året. Det var som alltid roligt och spännande att komma ut och möta människorna i våra hus. Där finns en enorm värme och många glada och nöjda bostadsköpare. Jag både ler och lär mig något nytt varje gång. SeniorBonytts formgivare var

med och uttryckte känslan mitt i prick ”Vilka underbara människor!”. Tack Anita och Tanja som tog emot oss och visade runt. Mer om Lekandria hittar du på sidan 6. Läs också om våra bostäder med toppenläge på Ekerö och lär mer om trendspaning och tankarna bakom originalinredningen som ingår i Seniorgårdens nybyggda kök. En fin och färgstark höst önskar

Maria Forsman, Seniorgården

SeniorBonytt ges ut av Seniorgården AB. Ansvarig utgivare: Birgitta Seeman. Redaktionschef: Maria Forsman. Idé och produktion: Rydin Design och Lotta Ekberg Copywriter AB. Tryck: Åtta.45 Tryckerier AB 2014. Omslagsbild: Sandra Birgersdotter. Övriga bilder: Sandra Birgersdotter, Johan Spinnell, egen bildbank.

Gamla köksredskap ny trend En het trend är att göra saker som förr. Det vill säga från grunden och låta det ta den tid det tar. Några exempel är att baka med surdeg, pickla grönsaker, stoppa egen korv och mala köttet till färs i kvarn. Så leta i gömmorna efter genuina köksredskap. Om du inte vill ha dem själv, ge bort till de yngre i familjen eller skänk till loppis för någon att fynda. Köttkvarn, Bagaren och Kocken.

2


Bra val av bestick. Del av försäljningen går till räddavalprojekt. Stockholm Designhouse.

Ost och serveringsbricka i ett. Georg Jensen.

Klockren våg. Mått på en sida och klocka på den andra. Bengt Ek Design.

Klokt i köket

Samla rivet i skåljärnet. Eva Solo.

Saker med fler än en funktion är dubbelt så smarta tycker vi. En tallrik som kan värmas i ugnen. Ett glas som kan staplas och sparar plats. En salladsslunga för att skölja, förvara och servera. Dessutom gillar vi saker som är snygga att se på. Bara det är ju ytterligare en dimension. Här har vi plockat ut några köksprylar som är bra på fler än ett sätt.

Driver grönt och snyggt i höst. Cervera.

Droppar och droppar inte. Stockholm Designhouse.

Durkslag och serveringsskål. Cervera.

Byta bröd i världen. Både bra idé och bak. Malin Elmlind, Norstedts.

3


SPAN

PÅ KÖK

Caroline Andernéll är inredningskoordinator, bevakar trender och ansvarar för gruppen som tar fram Seniorgården Original. I hennes jobb ingår både spaning inför framtiden och att ha kolla på vad som gäller just nu. Trendspaningen ligger cirka två år fram i tiden.

S

eniorgården Original är inredning som är noga utvald och sammansatt av Caroline och hennes kollegor, för att hålla över tid. Det gäller allt från stil och färger till produkter och material. I Carolines jobb ingår att ta reda på hur människor vill leva och bo framöver, ha koll på hur städer utvecklas och hur vår livsstil påverkar våra inredningsval. Det Caroline och hennes team hittar på vägen i form av trender och innovationer, bakas sedan ner till ett urval av produkter och inredningar för att passa Seniorgården. – Jag fullkomligt älskar att genom trendspaning och nära samarbete med våra leverantörer hitta bra produkter och lösningar till våra bostäder. Det som driver mig är när jag ser att våra kunder blir nöjda med sina hem, säger Caroline. För Seniorgårdens räkning blir det ljusa, lättskötta hem. Moderna, praktiska och fräscha, alltid med stor omsorg om form och funktion i varje detalj.

Carolines favoritprodukt i Seniorgården Original är induktionshällen med vridpuckar. Snygg, innovativ, trygg och enkel att använda.

4

Källsortering under diskhoarna, ugn i arbetshöjd, fullt utdragbara lådor, hög blandare för plats att diska stort. Några smarta saker som ingår i Seniorgården Original.


”Vi bevakar marknaden och översätter trender och influenser till Seniorgårdens bostäder. Vår originalinredning finns för att kunden ska få ett hållbart hem att trivas i. En genomtänkt, ljus och lättskött inredning av god kvalitet.”

Våra vitvaror i köket är energieffektiva, håller hög kvalitet och kommer från kända leverantörer.

Trä är ett viktigt material i inredningen hösten 2014. Trärent eller målat, bara det syns att det är trä.

5


På besök i brf Lekandria i Västerås.

Gemensamhetslokalen har gjort det enklare för de inflyttade att träffas och lära känna varandra. Men den används också flitigt för eget bruk. På sex månader hade föreningen femton privata bokningar. Ovan Tanja och Anita.

6


Ett år med

nya grannar I mitten av augusti gjorde vi ett besök i brf Lekandria i Västerås. En liten förening med 34 lägenheter i ett större nybyggt kvarter. Inflyttningen påbörjades i juni förra året. Nu drygt ett år senare är det en aktiv förening med stor gemenskap.

R

edan när första flyttlasset var tömt bjöd Christer Olsson, ordförande in till mingel i husets gemensamhetslokal. Ett trevligt och avslappnat sätt att ge alla en chans att träffas och få ett ansikte på sina nya grannar. Åsa Ekendahl och hennes man Jan var några av de första som flyttade in. Hon säger att föreningen har mycket att tacka Christer och hans fru Anita för. – De är driftiga och tog tag i det här med gemensamma aktiviteter direkt. Och för att bara ha bott i huset i ett år verkar föreningen ha fått mycket gjort. De har bildat en aktivitetsgrupp, en är gymansvarig och en annan ansvarar för tisdagsfika och ytterligare en för soppluncherna. Våfflor och vin. Utöver aktiviteter i veckorna har man haft en mängd specialevenemang under året. På Gustav Adolfsdagen träffades man för kungligt knytkaffekalas med medhavd bakelse. Första advent serverades glögg och pepparkakor. I mars firades förstås våffeldagen. Fem våffeljärn stod uppradade på bardisken och man gräddade våfflor på löpande band. Mycket grädde vispades den dagen. I juni var det dags för föreningens ettårsjubileum och i augusti hade man först kräftskiva och senare surströmmingsskiva. Åsa och Jan är med i föreningens vinprovarklubb och tänker fortsätta med det under hösten. I övrigt är de med när de har tid. De är bortresta stora delar av året och hör inte till de mest aktiva. Nu har de precis kommit hem från sommarstugan där de tillbringar stora delar av sommarhalvåret och vintertid bor de ungefär sex veckor i Thailand. De är jättenöjda med sin nya bostad och stortrivs i sin hörnlägenhet på femte våningen. Det är förstås skönt att ha en modern, lättskött lägenhet i en fungerande förening om man reser mycket. – Gemenskapen och aktiviteterna känns aldrig påträngande, fortsätter hon. Man har sitt eget liv och deltar i det man vill, när och om man vill. Det är ingen som tycker att

det är konstigt om man inte är med. På samma sätt som några är med på det mesta. Det är både en trygghet och möjlighet som du själv väljer. Femton privata bokningar. Det senaste halvåret har gemensamhetslokalen bokats femton gången för privata evenemang. Utöver det pågår föreningens återkommande aktiviteter varje vecka. Med andra ord är det en väl använd och uppskattad möteslokal i huset. Föreningen fick hjälp via Seniorgårdens inredningsteam att inreda och planera lokalen för att den skulle passa olika aktiviteter och fylla flera funktioner. Den är inredd med soffgrupp och bordsmöblering och här finns bland annat eldstad, tv och ett fullt utrustat kök. Åsa berättar att hon och hennes man bokade gemensamhetslokalen privat för att ha annandagmiddag med sina barn och barnbarn. – Barnen var väldigt skeptiska först och undrade om vi verkligen skulle ha middagen i en opersonlig föreningslokal. De ändrade sig snabbt när de kom hit, skrattar hon. Nu har Åsa och Jan bokat huset gästlägenheten för första gången. Också den är väl använd men föreningen ångrar att de möblerade med en dubbelsäng. Det hade varit mer flexibelt med två enkelsängar konstaterar man i efterhand.

Christer är aktiv i föreningen. Han gillar både gemenskap och att ha en stund för sig själv.

7


Föreningen har eget gym. Så nära att några tränar varje dag.

Vi är jätteglada. Det är som att ha ett extra vardagsrum. Gemensamhetslokalen har verkligen bidragit till gemenskapen i föreningen.” forts. gym och Shan Zuang*. Det är inte bara fest i föreningen. Här finns utrymme för både fysisk och mental träning. I det lilla gymmet finns bland annat gåband, motionscykel, träningsmaskin, balansboll, matta och handredskap. Det är inte stort. Man kan vara max tre personer menar Åsa som går ner då och då. Andra i föreningen tränar varje morgon. – Det är fantastiskt att ha, så enkelt och nära, tycker Åsa, som också är med i Shan Zuang-gruppen.

De håller till i gemensamhetslokalen och nu i sommar har de som varit hemma tränat utomhus på gården. Orangeri och hobbyrum på gång. På gården står orangeriet som fått smeknamnet Glashuset. Det är en plats där man kan njuta av medelhavskänslan i form av citrusträd och värme, kura skymning under “bar” himmel och koppla av med en tidning även när regnet faller. Under sommaren har Glashuset fått möbler och växter som vittnar om den rogivande och sociala plats det har börjat bli. Utanför står några odlingslådor med blommor och kryddgrönt. Meningen är att man ska kunna plocka exempelvis kryddor när man behöver. En fin idé tycker Åsa. Hon kan tänka sig att man utvecklar tanken till fler lådor som man kan abonnera på för eget bruk om man är odlingsintresserad. I brf Lekandria finns också ett mindre hobbyrum, än så länge oinrett. De boende har fått svara på frågor om vad man är intresserade av och vill kunna göra i rummet. Framöver får vi veta om det blev snickeri, ateljé, datorrum eller förhoppningsvis en kombination av många intressen. * träningsform med japanskt ursprung. Övningarna ger ökad syreupptagningsförmåga, styrka och energi.

Varje tisdag är det fika för de som vill. Alla tar med eget fikabröd. Kaféansvarig fixar te och kaffe.

8


Olika förutsättningar Alla hus har inte de förutsättningar som finns i Lekandria. Många storstadsprojekt har av olika skäl mindre gemensamma utrymmen. Men det finns mycket man kan göra på liten yta också för att skapa gemenskap och aktiviteter. Ett flexibelt gym med handredskap, matta och boll kan man ha i gästrum eller gemensamhetslokal. Det är ju trevligt och motiverande att träna tillsammans. Och allt behöver inte vara i huset. I Lekandria hade man ett aktivitetsprogram utanför huset för dem som var hemma i somras. Från räkkryssning till stadsvandring. Du som flyttar in i en bostad byggd av oss får tillgång till mervärden som exempelvis gemensamhetslokal och gästrum. Ofta överträffar sedan verkligheten förväntningarna. För det är alltid människorna som bor i huset som skapar stämningen i och karaktären på föreningen.

Flera möjliga mötesplatser gör att man kan träffas både spontant och under arrangerade former. Tanja dukar upp för lunch i Glashuset.

9


våra bostäder

Från Vip-förtur

till inflyttning Som VIP-kund har du förtur till Seniorgårdens nya bostadsrätter. Här följer några enkla steg som tar dig från behov och förväntan till förverkligande av drömbostaden. Du eller någon i ditt hushåll ska ha fyllt femtiofem år när det är dags att flytta in.

bonytt

Senior

1.

magasinet för dig som är vip-kund hos seniorgården nr 2 • 2014

HÄR VILL JAG BO

Förbered dig genom att vara aktiv på www.seniorgarden.se och läsa SeniorBonytt. Då kan du följa våra planerade projekt och lära känna olika områden som kan intressera dig.

2.

Säljstart Abrahamsberg Bekväma Boförmåner

SverigeS nöjdaSte kunder

GÖR DIN FÖRTURSANMÄLAN

När vi startar försäljningen av nya bostäder presenteras de i SeniorBonytt och på webben. Vill du använda din VIP-förtur anmäler du det innan sista svarsdatum via ”Mina sidor” på vår hemsida eller genom att ringa kundtjänst. Obs! Din förtursanmälan förbinder dig inte till köp.

3.

VÄLJ DRÖMBOSTADEN

När du anmält förtur till ett bostadsprojekt får du en utförlig områdesbeskrivning och information kring planlösningar och priser. Nästa steg är att fylla i en köpanmälan med de bostäder du är mest intresserad av. Köpanmälan förbinder dig inte heller till köp.

10

4.

DIN FÖRTUR

När vi fått din köpanmälan kontaktar vi dig med besked om den bostad vi kan erbjuda. Det är ditt registreringsdatum som VIP-kund som avgör turordning. Vill flera kunder ha samma lägenhet är det den med tidigast datum som erbjuds bostaden.

5.

DAGS FÖR BOKNINGSAVTAL

När du bestämt dig för en bostad skriver vi bokningsavtal. Inom en vecka betalar du in bokningsavgiften på 20 000 kronor. Summan drar vi senare av från den dellikvid du betalar när du skriver kontrakt.

6.

NU BYGGER VI

Bygget inleds och det är dags för dig att teckna själva köpekontraktet. Kontraktet (s.k. upplåtelseavtal) skrivs så fort bostadsrättsföreningen fått sin ekonomiska plan registrerad hos Bolagsverket. Vid kontraktsskrivning


boförmåner

Rent hus inför hösten En ny bostad är ofta enklare att hålla ren och snygg än en äldre. Men att få hjälp med hemstädning är en bekvämlighet som många unnar sig, oavsett ålder.

betalar du 10 procent av insatsen i dellikvid, men aldrig mer än 100 000 kronor. Ofta får du därefter möjlighet att åka ut till bygget och se hur din nya bostad växer fram.

7.

VÄLJ INREDNING

Vi erbjuder alltid hög kvalitet i vår grundinredning Seniorgården Original. Det gäller allt från materialval till vitvaror. Du väljer stil och eventuella tillval med hjälp av våra kunniga inredningsansvariga.

8.

VÄLKOMMEN HEM

När bostaden är färdigbyggd kontrollerar en opartisk besiktningsman att allt arbete i din bostad är riktigt utfört. Nu är det dags att flytta in, börja bo, träffa nya grannar och sätta din personliga prägel på bostaden.

Kundtjänst

När du flyttar in i en bostad byggd av Seniorgården kan du välja att köpa till städhjälp. Det kan handla om allt från regelbunden veckostädning till storstädning då och då eller flyttstädning i din gamla bostad innan du flytta in i din nya bostad. Via Seniorgårdens Boförmåner kan du till ett förmånligt pris köpa in olika städtjänster. Exempelvis hemstädning, balkongstädning och tjänster som fönsterputs och puts av inglasat uterum. Dessutom kan föreningen välja att köpa in gemensamma tjänster som trädgårdshjälp, snöskottning med mera.

Fler Boförmåner Du vet väl att Seniorgårdens Boförmåner omfattar många andra bekväma tjänster. Vi erbjuder allt från flytthjälp och veckohandling till bostadsrättsförsäkringar och semesterbostad utomlands. Gå in på www.seniorgarden.se/ boformaner så kan du läsa mer om aktuella tjänster där du bor eller planerar att bo framöver.

Vi besvarar dina frågor om VIP-kund, aktuella bostäder och Boförmåner. Ny adress kan du uppdatera på www.seniorgarden.se under ”Mina sidor” eller via kundtjänst, tel: 020-120 00 22, e-post: kundtjanst@seniorgarden.se. Vardagar 9-12 och 13-16.

11


våra bostäder

under planering I planeringsstadiet kan det ske ändringar vad gäller tidplan och utformning av bostäderna. Ny information uppdateras här och på webben. Priser presenteras vid säljstart. Stockholm/Bromma– Nockeby Backe Trivsamt område nära Mälaren och Drottningholm. Cirka 50 lägenheter i nytt kvarter med trevlig gemensam gård och garage. Arkitekt: Erséus arkitekter. Adress: Hörnet Gubbkärrsvägen/Nockeby backe. Planerad säljstart 2015/2016. Stockholm/Södermalm–Persikan Kvarteret Persikan ligger med lugnt läge på Södermalm med Vitabergsparken runt hörnet. Cirka 40–50 lägenheter om 2–4 rum och kök. Arkitekt: White. Adress: Bondegatan/Barnängsgatan. Planerad säljstart 2016. Stockholm–Kristinebergs slott Fint läge ovanför Kungsholmsstrand. Intill ny park som sträcker sig ner mot vattnet. Cirka 50 lägenheter om 2–4 rum och kök. Adress: Nordenflycktsvägen/Elersvägen. Planerad säljstart 2017.

Upplands Väsby–FYRKLÖVERN Med grönskande läge intill en nyanlagd park. Nära Upplands Väsby centrum med butiker, service och kommunikationer. Cirka 50 lägenheter. Arkitekt: White. Säljstart ej fastställd. Ekerö–Ekerö centrum etapp 3 Natur- och sjönära läge, intill Ekerö centrum med bra service och kommunikationer. Cirka 40 lägenheter. Arkitekt: Lindberg och Stenberg. Säljstart ej fastställd. Huddinge–Segeltorp Bostäder intill skogsbrynet i ett uppvuxet småhusområde i trevliga Segeltorp. Nära Gömmarens naturreservat. Vi planerar för ett småskaligt boende. Arkitekt: Brunnberg & Forshed. Adress: vid Skatvägen. Säljstart ej fastställd.

Gustavsberg–Strandvik Unikt boende i vacker parkmiljö med sjöutsikt över Farstaviken. Cirka 40 lägenheter. Arkitekt: Brunnberg & Forshed. Adress: Gamla Skärgårdsvägen. Säljstart ej fastställd.

Huddinge–Stuvsta Moderna bostäder intill lummiga villakvarter i Stuvsta. Mycket centralt läge vid pendeltåg och service vid Stuvsta torg. Cirka 30 lägenheter. Arkitekt: ETTELVA Arkitekter. Adress: Stambanevägen/Byalagsvägen. Säljstart ej fastställd.

Sollentuna–Helenelund Cirka 400 meter från Helenelunds centrum nära service och pendeltågsstation. Beläget intill ett fint villaområde utmed Sollentunavägen med Edsviken i ”ryggen”. Cirka 50 lägenheter. Säljstart ej fastställd.

Laröd–Larödhus Kustnära boende i Laröd, norr om Helsingborg. 15 marklägenheter om 3 rum och kök, cirka 86 kvadratmeter. Gemensamhetslokal. Adress: Ridvägen. Säljstart ej fastställd.

När detaljplanen vinner laga kraft För att planerade bostäder ska kunna byggstartas måste bostadsprojektets detaljplan först vinna laga kraft. Vårt arbete med bostäderna pågår för fullt under denna tid. I undantagsfall kan ett projekt läggas ner av olika skäl.

12

Mer om våra bostäder på seniormässan, 14–16 oktober i Älvsjö, Stockholm.

Ekerö är en natur- och kulturnära kommun med allt från gårdsbutiker och musteri till slott och teatrar. Besök exempelvis Äppelfabriken på Färingsö eller lyssna på ljuv musik på Drottningholms Slott.


våra bostäder

Bostäderna på Ekerö får balkong eller uteplats mot den nya parkvägen.

Ekerö Centrum

Naturskönt nära Mälaren Med centralt och vattennära läge på Ekerö planerar vi för fyrtio lägenheter. Bostäderna byggs intill Ekerö Centrum, nära vardagsservice, cirka 400 meter från vattnet. Ekerö har två världsarv, Birka med Hovgården och Drottningholmsområdet. Utöver det finns ett rikt utbud av sevärdheter och aktiviteter med medeltida kyrkor, vandringsleder, svampmarker och gårdsbutiker. Hela Ekerö omges av skön natur med bad och båtliv kring Mälaren.

Attraktiva kommuner på gränsen till city

Drottningholms Teater: Copyright © Foto/Photo Mats Bäcker.

Stockholm Stad har många spännande gränskommuner. Ekerö, Gustavsberg, Huddinge och Upplands Väsby är några där vi planerar att bygga. Gemensamt för dem alla är att de är levande stadsdelar till vardags med närhet till bra service, naturområden och har goda kommunikationer in till Stockholm.

Bostäderna byggs som stadsmässigt kvarter, slutna mot Ekerövägen och öppna mot den inre nya parkvägen. Bekväma, fräscha lägenheter med balkong eller uteplats, fem minuters promenad från Ekerö centrum. Där finns det butiker, bageri, restaurang, vårdcentral, kulturhus, bibliotek och annan service som gör vardagen enklare och trevligare. Ekerö erbjuder en kombination av natur- och sjönära läge samtidigt som det bara tar 40 minuter med buss och tunnelbana in till Stockholm city. Ekerö–Ekerö centrum Cirka 40 lägenheter på gångavstånd till Ekerö Centrum och Mälaren. Arkitekt: Lindberg och Stenberg. Säljstart ej fastställd.

Världsberömt centrum Ekerö centrum har vunnit världsrykte genom arkitekten Ralph Erskine, född 1914 i London, död 2005 på Ekerö. Erskines tanke var att skapa en “Mälarstad” vid sundet Tappström, området fick centrumdel och bostäder under åren 1983–1991. Ralph Erskine var en av förgrundsgestalterna inom svensk arkitektur under en stor del av 1900-talet. Hans första privata bostad i Sverige byggdes 1941-42 och kallas Lådan. Den byggdes ursprungligen i Hanvedens skogsområde på gränsen mellan Huddinge och Haninge. 1989 återuppbyggdes Lådan på Lovön i Ekerö kommun.

13


våra bostäder

Välkommen på visning i brf Båtsman.

forts. under

planering

Båstad–Äppelhöjden Drygt en kilometer från Båstad centrum, havet och hamnen. 64 lägenheter om 2–4 rum och kök. Arkitekt: White. Adress: Aromavägen. Säljstart ej fastställd. Lund–Borgarparken Två hus i fin parkmiljö. Det ena med 12 våningar och fantastisk utsikt över Lund och Öresund. Kaféverksamhet och husvärd. 75 lägenheter om 2–4 rum och kök. Adress: Fälandstorget. Planerad säljstart 2015. Malmö/Limhamn–Kalkbrottet Vackra hem i ett storslaget landskap. Många bostäder med vidunderlig utsikt över det gamla kalkbrottet. Grönskande gård med orangeri. 19 lägenheter om 2–4 rum och kök. Adress: Limhamnsgårdens allé. Säljstart ej fastställd. Malmö–Hyllie Med riktigt bra läge i nya stadsdelen Hyllie. Flerbostadshus med spännande arkitektur i levande miljö. 3 300 meter till Hyllie station och Emporia (Nordens största köpcentrum invigt 2013). 50 lägenheter om 2–4 rum och kök. Adress: Hyllie Allé. Planerad säljstart 2015.

Planera din VIP-förtur Som VIP-kund får du alltid förtur när våra bostäder säljstartar. Gör en utflykt i höst och kika runt i de områden där vi planerar att bygga. Kanske hittar du ett smultronställe du inte visste fanns.

14

Centralt och grönt i Upplands Väsby

S

eniorgården är med och gör verklighet av visionen om ”den moderna småstaden” och ett grönare Upplands Väsby. Direkt söder om Väsby Centrum planerar vi att bygga cirka femtio lägenheter i ett nytt, attraktivt stadskvarter. Den prunkande gården blir en grön oas med odlingslotter och växthus. Dessutom kommer en ny park anläggas av kommunen precis intill husen. Seniorgården har varit mycket aktiva i arbetet med den prisbelönta stadsutvecklingen av projektet som kallas Väsby Labs. Fyrklövern kommer att bli en spännande stadsdel med både grönt och centralt läge. Upplands Väsby har också bra läge och snabba kommunikationer i förhållande till Stockholm, Arlanda och Uppsala. Läs mer på: www.vasbylabs.se

Upplands Väsby–Fyrklövern Grönskande läge intill nyanlagd park. Nära Väsby centrum med butiker, service och kommunikationer. Cirka 50 lägenheter. Arkitekt: White. Adress: Intill parken i hörnet ny väg/Djäknevägen. Säljstart ej fastställd.


våra bostäder

Bilderna på uppslaget kommer från vår inredda lägenhet i Norrtälje.

Till salu just nu Här kan du se de bostäder som finns till försäljning just nu. Ljusa lägenheter och radhus. Grön storstad och skönt havsnära. Mer information får du på www.seniorgarden.se eller via respektive mäklare. STOCKHOLM/ABRAHAMSBERG–BIBBLAN Gröna kvarter, intill Abrahamsbergs affärsstråk, fem stationer från Fridhemsplan. 32 lägenheter i klassiska Gula staden. Information: Kundtjänst, tel: 020-120 00 22, e-post: kundtjanst@seniorgarden.se OBS! Bibblan är framflyttat i tid. Förseningen beror på att ledningsägaren är försenad med att flytta en nätstation från tomten. Vi återkommer med ny information när vi vet mer. VIP-kunder som redan anmält förtur behöver inte göra om sin anmälan. Norrtälje–Båtsman Centralt läge direkt vid Norrtäljeån och Societetsparken. 36 lägenheter om 2–4 rum och kök, 51–99 kvm. Adress: Tillfällegatan. Preliminär inflyttning kvartal 4, 2014. Priser: 1 845 000–4 145 000 kr. Visningslägenhet: Strömgatan 10, Norrtälje Försäljning: Karin Berglund, tel: 0707-40 46 55, e-post: karin.berglund@widelov.se Göteborg/Eriksberg–Sjöporten I Eriksbergs historiska varvsmiljö med vy över Göta älv. Huset blir sex våningar högt och har hämtat mycket av sin arkitektoniska inspiration från New York, med spännande vinklar och tidlös design. 52 lägenheter om 2–4 rum och kök, 52–105 kvm. Adress: Östra Eriksbergsgatan/Sjöportsgatan. Inflyttning kvartal 2, 2015. Priser: cirka 1 695 000–4 795 000 kr. Försäljning: Marie Guregård, Newhomes, tel: 0722-00 75 70, e-post: marie.guregard@newhomes.se

Visningslägenhet i Norrtälje Välkommen in i en möblerad fyrarummare i brf Båtsman. Kika närmare på allt det som gör en modern och bekväm bostad. Njut av höstkänslan i kvarteret och ta en promenad utmed ån. Aktuella visningstider på www.seniorgarden.se Visningslägenhet. Gå på visning och få en känsla av ljus, material och rumsplanering. Titta alltid på webben för aktuella visningsdagar och tider och för att se att lägenheten i det aktuella huset finns kvar. Välkommen!

15


© Sebastião SALGADO / Amazonas images

September spår vinter

Enligt Bondepraktikan blir vintern ej sträng, om det på Mikaelsdagen den 29 september blåser nordlig eller ostlig vind.

Kvällsöppet

Inte bättre förr

Se en utställning, ta en fika och ät kanske middag på plats. I Göteborg och Stockholm satsar man på kvällsöppet.

Gamlingar – hur var det och hur vill du ha det? En utställning från förra seklet och framåt. I samband med utställningen arrangeras föreläsningar, visningar, debatter och samtal. Nordiska Museet, Stockholm, t.o.m. 15 mars 2015.

Göteborg, kvällsöppet till 20.00

• Röhsska museet, tisdagar. • Göteborgs konstmuseum, onsdagar. • Göteborgs Stadsmuseum, onsdagar. • Sjöfartsmuseet Akvariet, onsdagar.

Nästa nummer av SeniorBonytt kommer strax före jul.

Inspiration för hemmet Årets tema på Hem & Villa-mässorna är Bazaren. Ett myller av färger, dofter och mönster. När höstmörkret når Sverige 2014 är världen på plats i våra hem. Vi går från minimalism till maximalism och lämnar de avskalade hemmen bakom oss. Blickarna riktas mot Nordafrika och Asien. Färgskalan går i varma toner; från starkt rosa, rött och saffransgult till olika nyanser av blått, lila och brunt. Mönstren varierar från stramare ikatmönster till storbrokiga, mångfärgade mönsterbilder. För att skapa en äkta bazarkänsla gäller det förstås att blanda! 2–5 oktober, Stockholmsmässan Älvsjö. 30 oktober–2 november, Svenska Mässan Göteborg.

Bild: H & M Home.

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar samt tryckfel.

• Moderna Museet, tisdagar och fredagar. • Östasiatiska museet, tisdagar. • Tekniska museet, onsdagar. • Vasamuseet, onsdagar. • Bonniers Konsthall, onsdagar. • Livrustkammaren, torsdagar. • Prins Eugen Waldemarsudde, torsdagar. • Stockholms stadsmuseum, torsdagar. • Fotografiska i Stockholm, sön–ons till 21.00, tor–lör till 23.00.

Lampa från Boconcept.

Stockholm, kvällsöppet till 20.00

Profile for Seniorgården

Seniorbonytt nr 3-2014  

Seniorbonytt nr 3-2014