Page 1

bonytt

Senior

magasinet för dig som är vip-kund hos seniorgården nr 2 • 2014

Sveriges nöjdaste kunder

Bekväma Boförmåner

Säljstart Abrahamsberg


Nöjda kunder

gör oss bättre Sommarens säljstart tar oss till Abrahamsberg i västra Stockholm. Ett spännande, småskaligt bostadsprojekt som omsorgsfullt ritats in i en fin kulturmiljö. Här bor du nära lokala affärsstråk och tar dig snabbt in till Stockholm city. Kanske det bästa av två stadsvärldar. Vi har dessutom ett nytt planerat projekt i grannskapet, Bromma-Nockeby. Vi kikar också närmare på vad Nöjd Kund Index innebär. Seniorgårdens nya bostäder i Svedmyra fick ju högst NKItal någonsin i bostadsbranschen förra året. Men vad innebär det egentligen för oss som bygger och utvecklar bostäder att ha nöjda

kunder? Mer jobb skulle jag säga. För där finns ledtrådarna till vad vi gör bäst och svaren på vad vi måste förbättra. Ett viktigt mätvärde med andra ord. Vi har besökt brf Majro och pratat nöjdhet med några av dem som flyttat in. Och efter en långsam, varm och skön vår närmar sig sommaren med full kraft. Nu är det härligt att vara ute, i sol och i skugga. För god svalka en varm utomhusdag föreslår jag att du provar en uppiggande och nyttig blåbärssmoothie! En riktigt skön sommar önskar

Maria Forsman, Seniorgården

SeniorBonytt ges ut av Seniorgården AB. Ansvarig utgivare: Birgitta Seeman. Redaktionschef: Maria Forsman. Idé och produktion: Rydin Design och Lotta Ekberg Copywriter AB. Tryck: Åtta.45 Tryckerier AB 2014. Omslagsbild: Egen bildbank. Övriga bilder: Egen bildbank.

Blåbärssmoothie för två 2 dl färska blåbär 2,5 dl vaniljyoghurt 1 liten banan

1/2 tsk flytande honung några isbitar

Kör alla ingredienser i en mixer. Servera direkt i glas. Njut! Om du använder frysta bär struntar du isbitarna. Honungen kan förstås uteslutas och yoghurten väljas naturell. Skålen kommer från ICA.

2


Blankblå metall pallar uteklimat, Boconcept.

Akvarelltoner från HM home.

Det stora blå

Fågel blå av Bojesen, Rosendahl.

Linneblå ränder lyfter glasen. Linum.

Blått är en stark trend sommaren 2014. På allt och överallt. Det marina temat syns tydligt i inredning, prylar och kläder. Det är influenser från sjöfarten, hamnen och flottan. Men också från skärgårdens natur med hav, karga klippor och fågelliv. Här har vi plockat ut några trevliga saker som kan ge ditt hem en blå touch i sommar.

Vattenkraft från Blomsterlandet.

Turkos skål för sommargrönt, Normann Copenhagen.

Femtio år fyller det blå glasfatet Kastehelmi. Här med tallriken Origo och glaset Kartio. Allt från Iittala.

Näbbigaste vattenkaraffen heter Birdie, från Sagaform.

3


Från bergspräckning till nöjdaste kunder Fler artiklar om Majro hittar du i SeniorBonytt nr 4, 2012. Läs om när tomten bergspräcktes och vilka inredningsval paret Dahlin gjorde. Finns att läsa på webben.

4


majro

solar sig i glansen Sveriges nöjdaste kunder 2013 bor i Svedmyra, Stockholm. De nyinflyttade gav oss branschens högsta NKI-värde* med hela 88 poäng av 100 möjliga. Det är den hittills högsta poäng ett bostadsbolag har fått. Branschindex ligger på 74.

S

eniorgården har överlag nöjda bostadsköpare och några av Sveriges mest nöjda kunder. Resultatet visar sig i den årliga NKI-undersökningen. Tanken är att svaren ska hjälpa oss att bli ännu bättre. Genom att se vad de som köper våra bostäder tycker och tänker kan vi utveckla oss där det behövs. Med andra ord är NKI ett redskap för att kunna hålla en hög, jämn kvalitet och på sikt bli ännu bättre.

Majro är en liten förening med 24 lägenheter. Huset ligger mitt i de grönskande villakvarteren i Svedmyra. SeniorBonytt hälsar på en solig dag i mitten av maj. Anette Wikström bor två trappor upp i en rymlig trerummare med två balkonger. Hon och hennes man KarlGustav kommer från en bostadsrättsförening bara 300 meter bort. De tyckte det var väl stort med fem rum och efter 16 år i samma bostad kände båda att det måste hända något nytt. På en promenad såg de försäljningsskyltarna vid bygget och tyckte att huset såg väldigt trevligt ut. – Vi ville ha ny energi. För oss var det ett radikalt steg att flytta, berättar Anette. Anette förstår att Majro har fått höga poäng. – Jag hade förväntat mig en liten intim förening och hög standard i bostaden förstås. Men det mesta blev ändå över förväntan. – Att utemiljön skulle bli så fin var en glad överraskning, säger hon. Det är svårt att tänka sig när man bara ser ritningarna. Anette är också glad över hissen. Tidigare bodde paret en trappa upp utan hiss och en avsliten hälsena gjorde att Karl-Gustav knappt kom ut på två månader. – Nu kan vi bo bekvämt och rörligt oavsett om något händer, konstaterar hon. Det är en trygghet att veta.

också förtjusta i tomten som omger huset. Det är som en liten trädgård. Sittgrupper i sol och lä gör det enkelt och trevligt att slå sig ner. Rabatterna är välplanerade och fyllda av allt det som ska växa till sig i sommar. Redan nu blommar vit magnolia och körsbär i rosa. – Jag ska titta närmare på alla växter och lära mig namnen, säger Johnny. Paret kommer från en stor villa i Stureby, inte långt härifrån. Den sista vintern kom mycket snö och de funderade på hur de skulle hantera det. Samtidigt bröt Kerstin benet och de enades om att det var dags att sätta ett streck där. De hade stått i Seniorgårdens VIP-kö några år. – Vi var mentalt förberedda, säger Kerstin. Det tror jag underlättar när man väl bestämmer sig. Vi uppskattar kommunikationerna, närheten till affären, grönområden och att allt är enkelt hemma. Krafterna avtar, det måste man tänka på. Johnny berättar att alla som hälsar på, tycker att huset är fint, välskött och trevligt. Förbipasserande stannar till och med till för att fotografera huset. – Man ser mycket folk. Vi känner oss aldrig ensamma här, säger han. *NöjdKundIndex

Majro ligger fint beläget omgivet av grönområden och lummiga villakvarter. Stora bilden: Nöjda grannar på väg att lära känna varandra.

Kerstin och Johnny Dahlin går förbi och fyller i. De är 5


Barnen var utflugna och Eva ville bara kunna stänga dörren och åka till landet utan att behöva tänka på skötsel av huset.

forts. Eva och Björn Wredemark hör till de yngsta i föreningen. Björn berättar att han inte ville flytta från början. – Vi bodde här i närheten, i ett parhus vid skogen, bara att gå rätt ut, säger han. Men Eva har velat flytta länge. – Kvinnor tänker tjugo steg framåt. Män lever i nuet. Om man ska generalisera, säger Björn. – Barnen var utflugna och Eva ville bara kunna stänga dörren och åka till landet utan att behöva tänka på skötsel av huset. När vår dotter tipsade om att de skulle bygga Majro gick det snabbt. Vi var med på första visningen för allmänheten och den lägenhet Eva ville ha var fortfarande ledig. Vi bokade direkt. Det har tagit längre tid för Björn att vänja sig vid flytten än för Eva. – Det är en omställning att byta från hus till, ja nu har vi en trea, lite trångt. Dessutom ska det inredas annorlunda, säger han. Eva kan se allt i huvudet. Men jag måste se saker framför mig. Fast vi har ju samma grundtänk förstås, tillägger han. Vårt parhus var från 1990-talet. Det här är ju 2014. Allt är nytt! Man skulle till och med fundera över hur låset på ytterdörren fungerade, säger han och skrattar. Nu ingår Björn i föreningens styrelse. Han tycker att de fått bra stöd av Seniorgården och de styrelseutbildningar som finns. – Jag vill vara med och påverka. Vi som bor här är mellan 55 och 93 år. Det är många olika generationer och det är helt klart ett annat tänk att sitta i styrelsen för ett nytt hus, konstaterar han. I solskenet minglar också Bo Hallman och hundarna

Chester apporterar gärna i Svedmyraskogen. Höger: Björn börjar bo in sig, för Eva har det varit helt rätt från första början.

6

Enya och Chester. En pensionerad tävlingsjägare och en pigg femåring som fortfarande behöver träning och stimulans. Bos fru Inger har tävlat i jakt på elitnivå och Enya kan skryta med att ha apporterat upp emot 3 000 änder i sitt liv. Bo och Inger är uppflyttade från Skåne, men har bott i Stureby tidigare. Det var Inger som satte i gång flyttplanerna. De var VIP-kunder sedan länge och fick tidigt information om Majro. Bo har projekterat hus och hade bra koll på utbudet i Stockholm. Men han var också kräsen och ville inte flytta till ett nybyggt område. I stället sökte de en plats där omgivningarna var klara och inbodda. – Det här huset tycker jag är jättevackert, säger Bo och tillägger, all heder åt dem som ritat det. Han uppskattar omgivningarna, tunnelbanan, närheten till vårdcentralen och hela områdets favoritaffär Bea. Paret har också fått uppleva att bekvämligheter som hiss, automatiska ytterdörrar och bra rumsplanering tillfört bostaden mervärden. Låga fönsterbröstningar gör att lägenheten har fina utsikter även när man sitter ner. – Vi ser hela vägen till Globen och Tele2 Arena, pekar Bo och åt andra hållet har vi Svedmyraskogen. Chester och Enya tittar på husse och trots att de kan ligga blixtsstilla i tjugo minuter, finns det förstås roligare saker än gårdsfika om man är hund. – Dags för en promenad, säger Bo, jag går ungefär åtta kilometer om dagen med dem. Tänkte bara att jag skulle få i mig en kopp kaffe först. Då tänker jag att Bo säkert skulle få riktigt höga poäng i NöjdHundIndex, om Chester och Enya fick säga sitt.


NKI–Nöjd Kund Index NKI är en metod som används för att mäta kundnöjdhet. Enkelt sett är det en matematisk modell som kan fyllas med innehåll utifrån önskemål och bransch.

Kerstin Svensson håller koll på poängen. I bakgrunden Johnny Dahlin.

NKI-värdet baseras på ett medeltal med utgångspunkt i tre huvudfrågor: • Hur nöjd man är med verksamheten som helhet. • Hur väl verksamheten uppfyller förväntningar. • Hur verksamheten är jämfört med en ideal sådan. Under dessa frågor ställs specifika, branschrelaterade frågor. NKI-värdet knyts sedan till en åtgärdslista för att företaget som frågat ska kunna göra ett relevant förbättringsarbete. Inom bostadsbranschen är det Prognoscentrets branschindex som gör mätningarna. Förutom Seniorgården och koncernbolaget JM medverkar kunder från andra stora bostadsbyggare som HSB, NCC, Riksbyggen och Skanska i undersökningen.

Anette Wikström flyttade från en trappa upp utan hiss, till bostad med hiss och härlig utsikt. En cykeltur i området är också trevligt.

Nöjda i Skåne. 2010 fick Seniorgårdens brf Rosariet i Malmö Sveriges högsta NKI. Föreningen har 31 lägenheter och ligger vid entrén till Gyllins Trädgård, nära grönområden och stadskärnan. Där finns också en gemensamhetslokal och gästlägenhet. Rosariet fick ett NKI på 84 av 100 möjliga poäng, branschindex då var 69.

7


våra bostäder

Från Vip-förtur

till inflyttning Som VIP-kund har du förtur till Seniorgårdens nya bostadsrätter. Här följer några enkla steg som tar dig från behov och förväntan till förverkligande av drömbostaden. Du eller någon i ditt hushåll ska ha fyllt femtiofem år när det är dags att flytta in.

bonytt

Senior

1.

magasinet för dig som är vip-kund hos seniorgården nr 1 • 2014

HÄR VILL JAG BO

Förbered dig genom att vara aktiv på www.seniorgarden.se och läsa SeniorBonytt. Då kan du följa våra planerade projekt och lära känna olika områden som kan intressera dig.

2.

Vip-tyckarna säger sitt Nya Täby Centrum växer fram SverigeS bäSta boStadSprojekt

GÖR DIN FÖRTURSANMÄLAN

När vi startar försäljningen av nya bostäder presenteras de i SeniorBonytt och på webben. Vill du använda din VIP-förtur anmäler du det innan sista svarsdatum via ”Mina sidor” på vår hemsida eller genom att ringa kundtjänst. Obs! Din förtursanmälan förbinder dig inte till köp.

3.

VÄLJ DRÖMBOSTADEN

När du anmält förtur till ett bostadsprojekt får du en utförlig områdesbeskrivning och information kring planlösningar och priser. Nästa steg är att fylla i en köpanmälan med de bostäder du är mest intresserade av. Köpanmälan förbinder dig inte heller till köp.

8

4.

DIN FÖRTUR

När vi fått din köpanmälan kontaktar vi dig med besked om den bostad vi kan erbjuda. Det är ditt registreringsdatum som VIP-kund som avgör turordning. Vill flera kunder ha samma lägenhet är det den med tidigast datum som erbjuds bostaden.

5.

DAGS FÖR BOKNINGSAVTAL

När du bestämt dig för en bostad skriver vi bokningsavtal. Inom en vecka betalar du in bokningsavgiften på 20 000 kronor. Summan drar vi senare av från den dellikvid du betalar när du skriver kontrakt.

6.

NU BYGGER VI

Bygget inleds och det är dags för dig att teckna själva köpekontraktet. Kontraktet (s.k. upplåtelseavtal) skrivs så fort bostadsrättsföreningen fått sin ekonomiska plan registrerad hos Bolagsverket. Vid kontraktsskrivning


boförmåner

Balkongfix och glasputs Alla våra bostäder har härlig balkong, terrass eller uteplats. Skillnaden mot en stor trädgård är att det kräver mindre jobb, och med lite hjälp får du minst lika mycket glädje.

betalar du 10 procent av insatsen i dellikvid, men aldrig mer än 100 000 kronor. Ofta får du därefter möjlighet att åka ut till bygget och se hur din nya bostad växer fram.

7.

VÄLJ INREDNING

Vi erbjuder alltid hög kvalitet i vår grundinredning Seniorgården Original. Det gäller allt från materialval till vitvaror. Du väljer stil och eventuella tillval med hjälp av våra kunniga inredningsansvariga.

8.

VÄLKOMMEN HEM

När bostaden är färdigbyggd kontrollerar en opartisk besiktningsman att allt arbete i din bostad är riktigt utfört. Nu är det dags att flytta in, börja bo, träffa nya grannar och sätta din personliga prägel på bostaden.

Kundtjänst

Vi besvarar dina frågor om VIP-kund, aktuella bostäder och Boförmåner. Ny adress kan du uppdatera på www.seniorgarden.se under ”Mina sidor” eller via kundtjänst, tel: 020-120 00 22, e-post: kundtjanst@seniorgarden.se. Vardagar 9-12 och 13-16.

Många som lämnar sin trädgård känner lättnad av att slippa underhållet, andra känner oro för att sakna grönskan. Den oron behöver du inte känna. När du flyttar in i en bostad byggd av Seniorgården kan du behålla det sköna med uteplatsen och få hjälp med det som är jobbigare. Via Seniorgårdens Boförmåner kan du till ett förmånligt pris köpa in olika tjänster, allt från balkongstädning och puts av inglasat uterum till bärhjälp av jordsäckar och annat tungt. Med andra ord kan du fortsätta njuta på ditt alldeles eget vis. Det tycker vi är skönt att kunna erbjuda.

Fler Boförmåner Du vet väl att Seniorgårdens Boförmåner omfattar många andra bekväma tjänster. Vi erbjuder allt från städning i hemmet och inköpshjälp till bostadsrättsförsäkringar och semesterbostad utomlands. Gå in på www.seniorgarden.se/ boformaner så kan du läsa mer om aktuella tjänster där du bor eller planerar att bo framöver. Stol för uteplatsen, Boconcept.

9


Missa inte! Anmäl senast 25/8 2014.

Lägenheterna har rymlig balkong eller uteplats med utsikt över lummiga gårdar och småstadsliv. Husen ligger intill Abrahamsbergs kvartersgata, bara fem stationer från Fridhemsplan.

10


säljstart

Modernt och klassiskt i Abrahamsberg Nu säljstartar vi 32 moderna bostäder i den klassiska Gula staden. Husen ligger med grönt läge invid Abrahamsbergs affärsgata och smälter in fint i den omgivande 40-talsbebyggelsen.

E

nligt Stockholms stadsmuseum är Abrahamsberg Stockholms bäst bevarade smalhusområde. Det byggdes i slutet av 30- och början på 1940-talet. Stadsplanen föreskrev gult tegel och röda takpannor, en stil som blev typisk för området och gav smeknamnet Gula staden. Här säljstartar vi nu ett småskaligt, omsorgsfullt planerat bostadsprojekt med 32 lägenheter. Vi tar tillvara den smäckra formen, det gula teglet och de röda taken, men där slutar likheterna.

Modernt och rymligt. Bibblan erbjuder ett värdefullt tillskott i stadsmiljön med sina moderna och bekväma bostäder. Lägenheterna ligger i två hus om tre till fyra våningar. Båda husen har hiss och det byggs ett lättillgängligt garage under fastigheterna. Bostäderna i sig har allt du kan önska av en nybyggd, modern bostadsrätt. Välutrustade kök med induktionsspis som standard, fräscha badrum med tvättmaskin och torktumlare, bra förvaringsutrymmen och överlag generösa, väldisponerade ytor. I de större lägenheterna finns det även gästtoalett. Originalinredningen är ljus med betoning på skandinavisk design. Varje bostad får en rymlig balkong eller uteplats med plats för sittgrupp för minst fyra. I fastigheten kommer det också finnas tvättstuga och gemensamhetslokal med övernattningsrum som du och dina grannar disponerar tillsammans. En mötesplats för socialt umgänge, fester och några extra övernattningsplatser när du har gäster på besök. Gröna kvarter nära city. Husen byggs med fint läge och gränsar till ett uppvuxet, mindre grönområde. Mellan husen planeras en gemensam gård med grönska och blomning för trivsel och skönhet året om. Strax bredvid ligger ett lummigt koloniområde och Dragonparken som

är ett trevligt utflyktsmål om man har barnbarn på besök. Till de fina promenadstråken vid fågelrika Lillsjön i Ulvsunda är det bara en kilometer. Några kilometer västerut har du Judarskogens naturreservat och strandpromenaderna längs Mälaren. Service och kommunikationer. Du bor på kort gångavstånd till tunnelbanan som tar dig till Stockholm city, till Fridhemsplan är det bara fem stationer. Vid intilliggande Abrahamsbergs torg finns livsmedelsbutik, kafé, restaurang och annan närservice.

Vill du ha ett större utbud av butiker, restauranger, vårdcentral och bibliotek tar du snabbt buss eller t-bana till Brommaplan eller Alviks torg. Från Alvik går också tvärbana till Sickla och Solna. Inte långt från Abrahamsberg ligger Bromma flygplats och gallerian Bromma Blocks.

Stockholm/Abrahamsberg–Bibblan 32 lägenheter om 1–4 rum och kök, 52–105 kvm. Bostäderna är ritade av Nyréns Arkitektkontor. Adress: Arkitektvägen 5. Priser: cirka 2 000 000–6 000 000 kr, månadsavgift 3 500–6 500 kr, inklusive Triple-play (bredband, tv och telefoni) exklusive varmvatten. Preliminär inflyttning kvartal 1, 2016. Samarbetspart har viss förtur. Försäljning: Carina Lindahl, Nytt Hem Stockholm, 08-441 57 04, e-post: carina@nytthemsthlm.se

Obs! Gör din förtursanmälan på www.seniorgarden.se eller ring kundtjänst 020-120 00 22, senast 25/8 2014. 11


våra bostäder

under planering

Inflyttning sker 1–2 år efter säljstart.

I planeringsstadiet kan det ske ändringar vad gäller tidplan och utformning av bostäderna. Ny information uppdateras här och på webben. Priser presenteras vid säljstart. Stockholm/Bromma– Nockeby Backe Trivsamt område nära Mälaren och Drottningholm. Cirka 50 lägenheter i nytt kvarter med trevlig gemensam gård och garage. Arkitekt: Erséus arkitekter. Adress: Hörnet Gubbkärrsvägen/Nockeby backe. Planerad säljstart 2015. Stockholm/Södermalm–Persikan Kvarteret Persikan ligger med lugnt läge på Södermalm med Vitabergsparken runt hörnet. Cirka 40-50 lägenheter om 2–4 rum och kök. Arkitekt: Hidemark, White. Adress: Bondegatan/Barnängsgatan. Planerad säljstart 2016. Stockholm–Kristinebergs slott Fint läge ovanför Kungsholmsstrand intill den nya parken som sträcker sig ner mot vattnet. Cirka 50 lägenheter om 2–4 rum och kök. Adress: Nordenflycktsvägen/Elersvägen. Planerad säljstart 2017. Gustavsberg–Strandvik Unikt boende i vacker parkmiljö med sjöutsikt över Farstaviken. Cirka 40 lägenheter. Arkitekt: Brunnberg & Forshed. Adress: Gamla Skärgårdsvägen. Säljstart ej fastställd. Sollentuna–Helenelund Cirka 400 meter från Helenelunds centrum nära service och pendeltågsstation. Beläget intill ett fint villaområde utmed Sollentunavägen med Edsviken i ”ryggen”. Cirka 50 lägenheter. Säljstart ej fastställd.

Upplands Väsby Med grönskande läge intill en nyanlagd park. Nära Upplands Väsby centrum med butiker, service och kommunikationer. Cirka 50 lägenheter. Säljstart ej fastställd. Ekerö–Ekerö centrum etapp 3 Natur- och sjönära läge, intill Ekerö centrum med bra service och kommunikationer. Cirka 40 lägenheter. Arkitekt: Lindberg och Stenberg. Säljstart ej fastställd. Huddinge–Segeltorp Bostäder intill skogsbrynet i ett uppvuxet småhusområde i trevliga Segeltorp. Nära Gömmarens naturreservat. Vi planerar för ett småskaligt boende. Arkitekt: Marianne Ocklind, Brunnberg & Forshed. Adress: vid Skatvägen. Säljstart ej fastställd. Huddinge–Stuvsta Moderna bostäder intill lummiga villakvarter i Stuvsta. Mycket centralt läge vid pendeltåg och service vid Stuvsta torg. Cirka 30 lägenheter. Arkitekt: ETTELVA Arkitekter. Adress: Stambanevägen/Byalagsvägen. Säljstart ej fastställd. Laröd–Larödhus Kustnära boende i Laröd, norr om Helsingborg. 15 marklägenheter om 3 rum och kök, cirka 86 kvadratmeter. Gemensamhetslokal. Adress: Ridvägen. Säljstart ej fastställd.

När detaljplanen vinner laga kraft För att planerade bostäder ska kunna byggstartas måste bostadsprojektets detaljplan först vinna laga kraft. Vårt arbete med bostäderna pågår för fullt under denna tid. I undantagsfall kan ett projekt läggas ner av olika skäl.

12

Våra landskapsarkitekter tillför gärna vatten i utemiljön. Fontäner och dammar tillför mervärden i närområden och på gårdar.


våra bostäder

Båstad–Äppelhöjden Drygt en kilometer från Båstad centrum, havet och hamnen. 64 lägenheter om 2–4 rum och kök. Arkitekt: White Arkitekter. Adress: Aromavägen. Säljstart ej fastställd. Lund–Borgarparken Två hus i fin parkmiljö. Det ena med 12 våningar och fantastisk utsikt över Lund och Öresund. Kaféverksamhet och husvärd. 75 lägenheter om 2–4 rum och kök. Adress: Fälandstorget. Planerad säljstart 2015.

Attraktiva lägen nära vatten Många av våra planerade bostäder ligger nära vattnet. Vissa med utsikt över hav och å, andra med närhet till sköna strandpromenader och stadsbryggor. Vatten kan bidra till skön avkoppling och en känsla av frihet. Oavsett om man blickar ut över båttrafiken på en kanal i staden, tar årets första dopp i havet eller metar för fångstens skull.

Hammarby Sjöstad, Norra Djurgårdsstaden, Skanörs Vångar. Båtsman, Sjöporten och Strandvik. Många av våra byggda och planerade bostäder byggs nära vatten.

Malmö/Limhamn–Kalkbrottet Vackra hem i ett storslaget landskap. Många bostäder med vidunderlig utsikt över det gamla kalkbrottet. Grönskande gård med orangeri. 19 lägenheter om 2–4 rum och kök. Adress: Limhamnsgårdens allé. Säljstart ej fastställd. Malmö–Hyllie Med riktigt bra läge i nya stadsdelen Hyllie. Flerbostadshus med spännande arkitektur i levande miljö. 3 300 meter till Hyllie station och Emporia (Nordens största köpcentrum invigt 2013). 50 lägenheter om 2–4 rum och kök. Adress: Hyllie Allé. Planerad säljstart 2015.

Planera din VIP-förtur Som VIP-kund får du alltid förtur när våra bostäder säljstartar. Gör en utflykt i sommar och kika runt i de områden där vi planerar att bygga. Kanske hittar du ett smultronställe du inte visste fanns.

13


våra bostäder

Västkusten bjuder på mer än livlig storstad. Här finns skärgården, de karga klipporna, skaldjuren och det skönt salta havet.

Göteborg med omnejd Det pågår ett intensivt arbete med att få fram nya bostadsprojekt i Göteborgsområdet. Nils Eberil projektutvecklare på Seniorgården i Göteborg berättar. – Vi jobbar stenhårt på att kunna erbjuda nya bostäder både i Göteborg och de omedelbara kranskommunerna framöver. Det har varit trögt ett tag men just nu känner jag stor förhoppning. Vi räknar med att kunna presentera minst två kommande bostadsprojekt i Göteborg under 2014. Vägen från idé till verklighet kan tyckas lång när man är en förväntansfull VIP-kund. Men det är viktigt att veta att vi på Seniorgården jobbar med nya möjligheter varje dag. Bostadsutveckling är en lång-

14

siktig process, man måste ha en stor portion tålamod, sammanfattar Nils. VIP-träff i höst. Efter sommaren bjuder Göteborgskontoret in till VIP-träff. Du som bor i närheten är varmt välkommen att starta hösten med ett trevligt bostadsmingel. Passa på att ställa frågor, kom med idéer, prata bostäder och träffa andra VIP-kunder. Mer information kommer i nästa nummer av SeniorBonytt.


våra bostäder

Till salu just nu Här kan du se de bostäder som finns till försäljning just nu. Ljusa lägenheter och radhus. Grön storstad och skönt havsnära. Mer information får du på www.seniorgarden.se eller via respektive mäklare. Stockholm –Abrahamsberg Säljstart i detta nummer, se sidan 10. Gröna kvarter, intill Abrahamsbergs affärsstråk, fem stationer från Fridhemsplan. 32 lägenheter i klassiska Gula staden. Försäljning: Carina Lindahl, Nytt Hem Stockholm, tel: 08-441 57 04, e-post: mailto:carina@nytthemsthlm.se Norrtälje–Båtsman Centralt läge direkt vid Norrtäljeån och Societetsparken. 36 lägenheter om 2–4 rum och kök, 51–99 kvm. Adress: Tillfällegatan. Preliminär inflyttning kvartal 4, 2014. Priser: 1 845 000–4 145 000 kr. Visningslokal: Posthusgatan 12, Norrtälje. Försäljning: Karin Berglund, tel: 0707-40 46 55, e-post: karin.berglund@widelov.se Göteborg/Eriksberg–Sjöporten I Eriksbergs historiska varvsmiljö med vy över Göta älv. 52 lägenheter om 2–4 rum och kök, 52–105 kvm. Adress: Östra Eriksbergsgatan/Sjöportsgatan. Inflyttning kvartal 2, 2015. Priser: cirka 1 695 000–4 795 000 kr. Försäljning: Marie Guregård, Newhomes, tel: 0722-00 75 70, e-post: marie.guregard@newhomes.se

Ett fåtal lägenheter kvar! Stockholm–Tyresö strandtorg Centralt läge direkt vid torget i den populära Trädgårdsstaden. Lägenheter om 3–4 rum och kök. Adress: Maria Sofias väg 5. Inflyttningsklart. Priser: 1 850 000–2 895 000 kr. Försäljning: Terese Tångring, SkandiaMäklarna Nyproduktion, tel: 08-441 57 25, e-post: terese.tangring@skandiamaklarna.se

Ny inredning i Norrtälje I juni öppnar vi upp till en möblerad fyrarummare i brf Båtsman. Välkommen att kika närmare på allt det som gör en modern och bekväm bostad. Njut av sommarkänslan i kvarteret och ta en promenad utmed ån. Aktuella visningstider på www.seniorgarden.se Visningslägenhet. Gå på visning och få en känsla av ljus, material och rumsplanering. Titta alltid på webben för aktuella visningsdagar och tider och för att se att lägenheten i det aktuella huset finns kvar. Välkommen!

15


Uppfräschad webb

I juni tar Seniorgårdens hemsida ett kliv framåt. Webbplatsen förbättras och det blir ännu lättare och trevligare för dig att besöka oss. Välkommen in på www.seniorgarden.se

Sommarteater

på slott och gårdar

Juliet och Romeo. Krapperup Sommarteater flyttar in i Höganäs med vandringsutställningen Juliet och Romeo som spelas på olika platser i Höganäs. Premiär 4 juli. www.sommarteaterpakrapperup.se

Från Parken till Las Vegas med bland andra Claes Malmberg och Lennie Norman. Spelas på Gunnebo Sommarteater i Mölndal. 2 juli–3 augusti. www.gunneboslott.se

Möt oss till havs

Nästa nummer av SeniorBonytt kommer i september

Den 29–30 september går Seniorgården till sjöss. Då arrangerar Smart Senior, SPFs och PROs Stockholmsdistrikt en underhållande 60-talskryssning på Tallink Siljas fartyg Galaxy. Vi är förstås på plats och hoppas att du är där också. Läs mer på www.skeppskoj.se Foto: AS Tallink Grupp

Glasjesus. En komisk tragedi och skarp satir om Glasriket. Spelas i teatertält i Orrefors 14–28 juni och Kosta 9–23 augusti. www.byteatern.se Alice i underlandet. En musikal för hela familjen. Spelas i Åbergs trädgård i Ystad. 6 juli–3 augusti.

Pang i bygget med bland andra Adde Malmberg och Eva Rydberg spelas på Fredriksdalsteatern i Helsingborg. 13 juni–17 augusti. www.evarydberg.se

Rosens dag. Den 2 juli firas

Rosens dag över hela Sverige. Då utses också årets bästa ros. Bland de nominerade rosorna 2014 finns bland andra den klassiska mossrosen Henri Martin från 1800-talet och tehybriden Alexander från 1972. Gemensamt för de rosor som nomineras är att de är vackra, friska och säkert härdiga i sina zoner. www.rosensdag.se

Seniorgården reserverar sig för eventuella ändringar samt tryckfel.

Charmörer på vift. Krusenstiernateatern i Kalmar ger Charmörer på vift med bland andra Allan Svensson, Robert Gustavsson och Linda Olsson. 26 juni–3 augusti. www.krusenstiernskateatern.se

Profile for Seniorgården

Seniorbonytt nr 2-2014  

Seniorbonytt nr 2-2014