Page 56

medical

ELLANSE

предлага дълготраен лифтинг ефект в третираните области В рамките на Лятна академия по практична дерматология и естетична медицина в клиниката по дерматология във ВМА се проведе практически курс. Бяха демонстрирани възможностите на ELLANSE за една от най-издайническите и проблемни зони за работа. Д-р Лука Пиовано, пластичен хирург Италия

Д-р Пиовано, какви са последните тенденции в естетичната медицина, касаещи борбата със стареене на лицето? Както техниките, така и продуктите на пазара се усъвършенстват с всяка изминала година. В рамките на Лятната Академия по дерматология показах техники за третиране на шия. Когато кожата не е много отпусната можем да постигнем отлични резултати чрез векторна техника с канюла. В тези случаи не търсим обемен ефект, а по-скоро подобряване на структурата на кожата, като я направим по-стегната и постигнем лифтинг ефект без оперативна намеса. Чрез разреждане на ELLANSE в съотношение, в което да имаме лека текстура на продукта, постигаме изпъване на кожата, без да придаваме обем. Също така се спрях на техники за третиране на ръце и областта на веждите. Като част от комплексния подход към лицето разгледахме и поставяне на ELLANSE в зоната на скулите, контура на долната челюст и корекции на носа.

Какво прави ELLANSE предпочитан продукт за тези зони? ELLANSE предлага дълготраен лифтинг ефект в тези области. Продуктът е много еластичен и мек, което от своя страна е предпоставка за постигане на естествен, ненатрапчив резултат.

Какъв е съставът на Ellanse? Ellanse е синтетичен дермален филър, съставен от гел на водна основа от карбоксиметилцелулоза, в който плуват напълно гладки микросфери поликапролактон. Това е безопасен и клинично доказан продукт. Съставен е от абсолютно гладки поликапролактонови микросфери, с размер 25 – 50 микрометра, хомогеннодиспергирани в карбоксиметил-целулозен гел-носител на водна основа. Поликапролактон се използва в резорбируемите хи-

56

рургични конци, в козметиката за лице, ортопедични и други медицински продукти. Карбоксиметилцелулозата се включва в състава на дермалните филъри. Висококачествен слой колаген се формира около микросферите и в резултат поликапролактоновите микросфери образуват скеле и допълнително изграждат дълготраен имплант от естествена тъкан около микросферите. Уникалните напълно гладки микросфери са в основата на оптималната биосъвместимост. Поликапролактонът и карбоксиметилцелулозата са материали, които се елиминират напълно от организма след желаната продължителност на ефекта.

Каква е дълготрайността на ефекта? В зависимост от зоната на третиране и несъвършенствата на кожата продължителността е различна. Този продукт, освен всичко друго, предлага биостимулация на кожата за подобряване на нейната структура, еластичност и цвят. Ефект има и веднага след процедурата, но окончателния резултат настъпва след 3 месеца и продължава до 4 години.

Кои продукти включва серията ELLANSE? Ellansе предлага четири възможности, всички от които доставят незабавно и трайно изпълнение. Четирите варианта (Ellansе ™-S, Ellansе ™-M, Ellansе ™-L, и Ellansе ™-E) се различават един от друг само в продължителната им дълготрайност, която варира от 12 месеца до 4 години.

Beauty woman 39  
Beauty woman 39  
Advertisement