Page 51

medical

във военната йерархия, те са социално по-успешни и имат по-голям репродуктивен успех.

Защо е важно всичко това?

лативната фотография е избирана като най-привлекателна. Д. Бас изследва мъжките предпочитания за женска красота при 37 култури и установява, че външните белези, свидетелстващи за евентуална висока репродуктивна способност, са най-предпочитани. Например - обиколката на талията да бъде с 30% по-малка от обиколката на ханша - тази пропорция се нарушава при затлъстяване, недояждане, бременност и менопауза т.е. в неблагоприятни за репродукция случаи. Теорията за осредняване (нормалност), разработена от Ланглоа и Родман твърди, че еволюционният натиск и естественият подбор обикновено предпочитат „средното аритметично”, а не екстремни характеристики на населението. Затова хората, които изглеждат различно от нормата по принцип се разглеждат като по-малко привлекателни.

Полов диморфизъм Диморфизъм идва от гръцките думи "Di"- две и "Morph"форма и се отнася до систематични разлики във формата между лица от различен пол от един и същи вид. Примери за полов диморфизъм в природата са по-големите размери на мъжките екземпляри, както и различия в оцветяването, рога, оперение, окосмяване и др. При хората, признаците на женственост включват равномерно тонизирана кожа, плътни устни, по-тесни вежди, плътна и дълга коса, високи скули и тесен нос. В допълнение детското изражение и черти на лицето увеличават привлекателността на жената. Знае се, че мъжете предпочитат по-млади жени за свои сексуални партньори. Характеристики на мъжката привлекателност включват "загоряла" и равномерно тонизирана кожа, по-голямо и изпъкнало чело (фронтална изпъкналост), плоски вежди, малко по-тесни очи, леко по-тънки устни (особено горната устна), квадратна и по-изразена долна челюст и брадичка. През пубертета долната челюст при мъжете се развива по различен начин под въздействието на тестостерона. Мъжете с по-широки брадички са възприемат като по-доминиращи. Господството е свързано с по-висок потенциал за предоставяне на ресурси, ето защо, жените са по-привлечени от доминиращите мъже. Тези, с широки брадички се отличават

Естетична медицина се фокусира върху това, да направи хората по-привлекателни като използва минимално инвазивни техники. Младостта е привлекателна за всички и следователно, множеството процедури имат за цел да се постигне подмладяващ ефект. Процедурите за разкрасяване трябва да следват основните правила на концепцията за красота – симетричност, нормалност и полов диморфизъм.

Подчертаване, хидратиране, уголемяване на женските устни: Устните са един от най-съществените елементи на долната трета на женското лице и във фокуса на вниманието при общуване. В културно отношение, женските устни се смятат за единствения видим полов орган. Когато е необходимо, правилно и естетично извършено, уголемяването на женските устни има изключително подмладяващ ефект. Трябва да се помни, че долната устна е за обем, а горната устна е за форма. Трябва да се спазва златното съотношение 1:1.618 между горната и долната устна, подобряването на филтрума, подчертаването на контура (червената граница) и повдигане (подкрепяне) на устните ъгли. Единствените продукти, които понастоящем са одобрени за инжектиране в устните са меките пълнители, съдържащи хиалуронова киселина.

Подчертаване на скулите (Маларна аугментация) Високите скули са сред символите на женската привлекателност и подобряването на Маларната зона ще подчертае женствеността на лицето. Уголемяването на скулите създава илюзията за фейслифтинг, като по този начин подмладява лицето. Една от техниките за подчертаване на скулите се нарича "пет звезди".

Подчертаване, уголемяване линията на долната челюст и брадичката при мъжете: Увеличаването на мъжката челюст и брадичката се извършва за предпочитане с продукти като калциев хидроксиапатит и поли-L-млечна киселина. Пълнителят се инжектира по протежение на линията на челюстта. Увеличаване на долночелюстният ъгъл добавя особена визия на мъжественост. Увеличаване на брадичка се извършва чрез подмускулно инжектиране на пълнителя. Представихме

едни от основните биологични причини за човеш -

ката привлекателност.

Независимо от факта , че повечето от паци -

ентите не са запознати с науката за красотата , те обикновено се съгласяват с това , кое е красиво и кое не.

К ато

следваме основ -

ните универсални понятия за красота при изпълнение на козме тичните процедури , ние ще предоставим и по - добри козметични резултати за своите пациенти .

51

Beauty woman 39  
Beauty woman 39  
Advertisement