Page 49

medical

следно място е и по-ниския разход, за постигане на по-добри резултати, особено при корекция на обеми, какъвто е Радиес. Имайки предвид анатомичните и метаболитни особености на мъжката кожа, Радиес се явява изключително подходящ за подмладяване на мъжете, осигурява естествени, дълготрайни корекции, както и безболезненост при поставянето.

Може ли да ни издадете някои тайни по отношение на поставяне на продукта? Радиес е универсален филър, който позволява на лекаря да извърши корекции на лицето, за да постигне горен, среден и долен т.н. „софт лифтинг„. Позволява индивидуален подход към пациента и неговия проблем, както и многослойно третиране за постигане на максимални терапевтични резултати. Продуктът може да се постави супрапериостално, както и дермално – с цел „омрежаване“ и по-силен лифтинг ефект, което води до видимо подобряване на качеството на кожата. Крайният резултат на подмладяване и създаване на колаген продължава дълго във времето, така че при следващото третиране обикновено се постига добър резултат с по-малко количество. Правило е да се започне корекцията от горните части на лицето, в посока надолу. Радиес има специфични техники — например векторната техника, която е абсолютно безопасна и атравматична, осигурява повдигане на лицевите контури и перфектен резултат на линията на брадичката — много трудна зона, бих казала невъзможна с голям процент от филърите.

“Вектори” - това ми звучи много математично. А как се постига безболезненото поставяне? Радиес има одобрение от FDА да се разрежда с лидокаин, така че инжектирането му е безболезнено. Самата игла, с която се извършва манипулацията е специална и улеснява работата на естетичния лекар. Да, ”векторната техника” е уникална. С нея може да постигаме в зависимост от количеството материал и дълбочината, на която работим попълващ и повдигащ терапевтичен резултат, да коригираме триизмерно лицето и да върнем в начална позиция отпускането на тъканите. Така постигаме младежката триъгълна форма на лицето - младежки вид със стегнати контури. Продуктът може да се поставя и с канюла, което не травмира тъканите.

Тези векторни линии много ми приличат на мезоконците, които така нашумяха в последно време. Те също се използват за постигане на лифтинг ефект. Да, те също създават колаген в дермата, но те не са естествен продукт за нашия организъм и не могат да се използват за корекция на обеми, а това е основен проблем на стареенето на лицето. Всяка методика има своите предимства, но ние на първо място сме лека-

ри и трябва да отчетем риска от странични ефекти, както и да подберем правилно подмладяващите методи, защото те са антиейдж терапия. Отново искам да подчертая отличния профил на безопасност на Радиес и липсата на регистрирани случаи на грануломи след неговото инжектиране. Не е случайна тази престижна награда на световната асоциация Евромедиком.

Нека тогава да кажем, в кои зони може да се поставя Радиес? Радиес се използва за попълване на маларната зона, слепоочията, оформяне на скули, брадичка, корекция и обем на бузите, лифтинг на веждата, линията на брадичката, корекция на носа, попълване на назолабиалните гънки и марионетните линии, ушната висулка, менталната гънка , попълване на ръцете — една зона, която често издава възрастта, а винаги я оставаме за последно. Радиес не може да се постави между веждите, там средство на избор е ботулиновият токсин.

Не споменахте шията, друга зона, която дори затруднява пластичните хирурзи и издава годините ни? Най-нови клинични проучвания за Радиес показват възможността за използването му за третиране на зоната на шията и деколтето, но тук се използват специфични разреждания и техника на инжектиране, като се използва неговия стимулиращ ефект на производство на млад колаген и еластин в кожата. Няколко екипа от специалисти вече представиха тези проучвания на естетични международни форуми.

49

Beauty woman 39  
Beauty woman 39  
Advertisement