Page 39

Защитен спрей S olar S ublime – знаем , че обичате да се припичате под жарките лъчи на слънцето . В яр ваме , че сте загрижени за кожата си . В реме е да се погрижите и за косата си . L’O real Professionnel разработи за вас лек защитен спрей , който обгръща косата с фин защитен воал , за да я предпази от вредни те влияния на слънчевите лъчи . Н еговата лека текстура няма да омазни косата ви , дори да го използвате многократно на плажа .

се намаляват уврежданията от околната среда върху косата. Напомнете на вашите клиенти, че преди да се изложат на въздействието на слънчевите лъчи, спрямо косата трябва да вземат същите предпазни мерки, както към лицето и тялото. Ако по отношение на кожата от най-голяма защита се нуждаят фототип I, II и III, то по отношение на косата същото се отнася до боядисаната, къдрената и сухата, които са най-застрашени от промяна. В тези случаи е препоръчително да се използват продукти с UV филтри и овлажняващи съставки, които възстановяват блясъка и мекотата на косата, поддържат я оптимално хидратирана. Този вид продукти се нанасят с пулверизиране или се намазват, като образуват по повърхността на косъма фин защитен слой. Обикновено са водоустойчиви, но при измиване с шампоан се отстраняват лесно. След връщане от плажа или басейна е необходимо да се премахнат остатъците от сол или хлор и да се осигури на косата допълнителна доза хидратация и подходящи грижи. Шампоаните от слънчевата гама чудесно се справят с тази роля: освен че почистват, те съдържат възстановяващи, подхранващи и реструктуриращи съставки, които компенсират щетите, нанесени от слънцето, а същевременно и подсилват вътрешната структура на косъма. Като допълнение към тази поддържаща лятна програма не бива да се забравят и маските, които гарантират здрава и красива коса. Ако имате клиентки с мазна коса, през лятото те са облагодетелствани, защото морската вода, изсушавайки косъма, отстранява неприятния лъскав слой, който в продължение на останалата част от годината я покрива и слепва. Но и в този случай им припомнете, че не бива да забравят продуктите, които осигуряват оптимално овлажняване на косата и кожата на скалпа.

After Sun Вероятно много от клиентите ви забравят да използват специалните продукти, предназначени да поддържат косата след излагането й на слънце. След цял ден, прекаран на слънце, UV лъчите са атакували лицето и тялото и както кожата така и кодата се нуждаят от успокояване, отпускане и голяма доза хидратация. Всичко това може да се постигне посредством продуктите after sun, т.е. за употреба след излагане на слънце.

Beauty woman 39  
Beauty woman 39  
Advertisement