Page 1

evangelisten David Johansson ger inspirerande exempel från människor han mött, och visar att det spännande och fungerande kristna livet inte är förbehållet predikanter eller missionärer. Den goda nyheten är att Gud har en uppgift för oss var och en – oavsett vilka vi är, vilken begåvning vi har eller under vilka omständigheter vi lever.

med sådan insikt och erfarenhet av församlingsbygge som David Johansson. Hans långa tjänst som förkunnare och pastor spänner över många decennier. Denna bok är en skattkista full av dyrbara sanningar som hjälper oss att förstå hur en biblisk och blomstrande kyrka kan formas i vår tid. Men det som läsaren kommer att uppskatta mest är Davids sätt att presentera vårt livs viktigaste hörnsten och grunden till allt, Jesus Kristus.” Anders Olsson, Pastor i Hillsong Göteborg

Boken utmanar också synen på vad som är en församling och banar vägen för en smått revolutionerande återupptäckt biblisk tanke för vår tid. Det är dags att återta områden som håller på att slockna och att våga gå nya vägar. Antar du utmaningen att leva med ett uppdrag som gör livet spännande?

DAVID JOHANSSON

är grundare och föreståndare för Testa Mission som startade 1993, då under namnet Svenska Evangelistmissionen. Han är född 1951 och började som förkunnare redan som sjuttonåring. Han har under åren arbetat i flera pingstförsamlingar, bland annat i Filadelfia Stockholm och Pingstkyrkan Gilead numera Hillsong Göteborg. 1969-1970 reste han med sin far, Georg Johansson, på kampanjer och hjälpte till i missionsarbete i Brasilien, Argentina och Bolivia. Sedan januari 2008 är han missionär på heltid och arbetar för att inspirera för mission i Sverige och övriga världen. David är anställd i Uppsala Pingstkyrka.    Evangelisation och mission har hela tiden varit hans fokus. Att hjälpa unga såväl som äldre att hitta sina gåvor och komma i tjänst har på samma sätt varit och är fortfarande hans passion.

V

SPÄNNANDE

DAVID JOHANSSON

GÖR LIVET SPÄNNAND

Alltid inspirerande

2018

Sommarkatalog 978-91-87827-91-4

9

DAVID JOHANSSON

789187 827914

SOMMARENS NYA BÖCKER ÄR HÄR!

9:3 t as 00: d 5 n t e över ITT! k Fra der TFR Or RAK F


Katalogen från Semnos – alltid med inspirerande böcker för alla åldrar!

Vill du handla våra böcker till ett lägre pris?

Hej!

Då är Semnos Bokklubb något för dig!

Här är sommarens katalog från oss på Semnos. Passa på att ta tid för god läsning under de

Bokklubben är perfekt för dig som gillar Semnos inspire-

långa, ljusa dagarna som ligger framför oss. Här hittar du läsning som kommer att inspirera, utmana, gripa tag och beröra – det som vi vill att en bra bok ska göra för oss! Bland våra nyheter finns en ny bok av R. T. Kendall som hjälper oss att förstå Guds närvaro och hur vi kan uppleva mer av Gud i våra liv. Carl-Erik Sahlberg är en av vår tids mest lästa kristna författare. Han har under länge inspirerats av missionsmannen George Müllers fantastiska liv och gärning. Fascineras av ett otroligt spännande livsöde i Sahlbergs nya bok. Som alltid kan romanläsaren hitta goda lästips, både av svenska och utländska författare. Karin Wennerlöfs bok När själen inte mår bra är en efterfrågad bok som berör ett viktigt ämne. Hennes livsförvandlande arbete bland utsatta flickor och kvinnor genom PTL:s barnby i Nepal är värt att stödja, var med och gör en skillnad! Läs mer på www.ptlministries.org

och uppbyggelse.

Så vill vi önska allt gott från Herren och en härlig, avkopplande sommartid, gärna med en bok!

Joakim & Malin Sunesson

Nu finns vi på Facebook! Gilla vår sida Semnos Förlag

Semnos Förlag www.semnos.com Björkgatan 9 info@semnos.com 331 51 VÄRNAMO 0370-198 27

2

rande böcker och som gärna läser livsberättelser, romaner De flesta av våra nyutgivna böcker kommer som utvald bokklubbsbok till ett riktigt förmånligt pris, c:a 30 % rabatt. Dessutom får du regelbundet exklusiva förmånserbjudanden så som rabattkoder i webbutiken, utvalda produkter till specialpris samt en och annan överraskning… Så brukar du beställa våra nyheter är Semnos Bokklubb vårt allra bästa erbjudande till dig! Kom med nu och välj någon av våra nyheter som första bokklubbsbok. Anmäl dig på www.semnos.com eller via talongen på sidan 16.

Välkomstpremie! När du kommer med i bokklubben får du dessutom den gripande livsberättelsen Ingenting är omöjligt (värde 189:-) som gåva.

Medlemsvillkor • 9-10 gånger per år får du en ny bok direkt hem i din brevlåda, om du inte valt att avboka den före angivet datum. • I varje bokutskick finns information om kommande bok, sista avbokningsdatum samt eventuella förmånserbjudanden. Vid retur betalar du själv returportot. • Har du avbokat föregående bok får du i stället ett brev där kommande bok presenteras. • För varje bokklubbsbok betalar du f.n. endast 29:- i porto. • Utöver ditt välkomsterbjudande behöver du bara köpa 2 bokklubbsböcker innan du kan avsluta ditt medlemskap.


”Allt en bra kristen roman ska ha!” ”Ett starkt kristet tema som inspirerar och utmanar, utan att vara för ’predikande’. Och allting berättat på ett gripande sätt. Rekommenderas!”

”Berättelsens tvära kast och ständiga förvecklingar håller pulsen levande och läsaren på helspänn, ända till slutet. En av mina favoritböcker!”

Julia Dare är ensamstående mamma. Hon känner skuld över att inte vara gift med Max pappa, Hunter Adams. En egocentrerad man som utnyttjar andra människor och som hon för övrigt aldrig skulle vilja gifta sig med ändå, inte sedan hon blev kristen. Zeke Monroe kämpar med ansvaret för den nedgångna semesteranläggningen Caliente Springs i Kalifornien. Han har försökt vara en god kristen, men det fungerade inte. Uppriktigt sagt är Zeke färdig med Gud. Han behöver inte Gud. Vad han behöver är att kunna hitta ett sätt att rädda företaget på... När en kund i Julias eventfirma skickar henne till Caliente Springs stöter hon helt oväntat på Zeke. Deras plötsliga möte rör upp en rad överraskande känslor och båda ställs inför omöjliga svårigheter...

Victoria Bylin är författare till flera prisbelönade romaner. Hon är känd och uppskattad för sina realistiska karaktärer och verklighetstrogna berättelser.

Kärlekshistorier som inte lämnar någon oberörd

179:-

Denise har aldrig träffat en mer irriterande och självgod människa än Noah. Motvilligt lär de känna varandra och upptäcker gradvis att ingen av dem är vad den andra först trodde. Samtidigt brottas Denise med relationen till en mamma som aldrig tycks förstå varken henne eller systern. Pappan övergav familjen för många år sedan och efter det har ingenting varit sig likt, framför allt inte Denise tro på Gud. När förälskelsen mellan henne och Noah övergår i något djupare är Denise långt ifrån beredd på den omtumlande resa deras relation kommer innebära …

Victoria Bylin

364 sidor • mjuk pärm

nos Bokklubb Kom med i Sem endast för och köp boken Läs mer på sidan

Allt har en början

292 sidor • mjuk pärm

288 sidor • mjuk pärm

138:-

2

Romanen om familjen Baxter som berättar historien om hur John och Elizabeth träffades och blev förälskade. Från första stund var de som förutbestämda för varandra. Deras virvlande romans startade när de var unga studenter och varade i nästan trettio år – fram till Elizabeths död i cancer. John Baxter får frågan om att berätta om sin kärlekshistoria med Elizabeth för sitt barnbarn Coles skolarbete. Med själ och hjärta går han tillbaka till minnen och miljöer han inte tänkt på eller besökt under årtionden. Tillbaka till de första ögonblicken, men också till den hemliga hjärtesorg som förde John och Elizabeth tillsammans.

Inte lämna dig (nyutgåva) Hanna Christenson

198:-

Någon som du

198:-

Karen Kingsbury

3


Hemligheten bakom ett liv i bön och tro

George Müller ledde ett stort arbete bland föräldralösa barn i Bristol, England, från 1836 till sin död 1898 – ett arbete som berörde över hundra tusen barn. Han startade barnhem, skolor och predikade för miljoner människor. ”Hur kunde George Müller nå sådana enorma resultat? Han bad nämligen aldrig om att få ekonomiskt stöd, utan litade på att Gud skulle förse. Han hade också sett resultaten som kom utifrån konkret bön och i slutet av sitt liv räknade han till mer än 50 000 bönesvar. Vad var hemligheten? Jag är glad att få presentera George Müller, hans liv, tro och verk, med förhoppningen att det ska föda liknande tro hos nya generationer i vår tid.”

Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt verksam som författare till ett flertal uppmärksammade böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka, med ett omfattande uppsökande socialt arbete i Stockholms city.

139:George Müller -

ett liv i bön och tro

Carl-Erik Sahlberg 92 sidor • mjuk pärm

Skakande skildring av det andliga läget Andra tryckningen!

189:-

Statsrådet slår näven i bordet och utbrister: ”Vi ska utrota kristendomen i Sverige!” Ministerns häpnadsväckande uttalande är inte det enda. Politiker, humanister och liberala kyrkoledare förföljer och förvanskar just nu den bibliska tron i vårt land.

Beställ även:

Ur innehållet: • Från Babel till New York En smärtsam diagnos på den • En värld utan gränser moderna frikyrkans lära och liv. • Islam - ett annat evangelium Läs om kyrkans kanske viktigaste • En påve tolkar Bibeln och mest spännande utmaning • Många vägar till Gud som går via en ny reformation. • Kärlek på villovägar • Hotet från humanisterna • En svensk samhällsprofet “Pennan glöder, men budskapet • Ropande stenar andas kärlek!” Ingemar Helmner • Övergivna mantlar

Nöd för Sverige Lennart Magnerot 322 sidor • mjuk pärm

Lennart Magnerot har arbetat som pastor och lärare.

79:-

Vi behöver en

ny reformation

Lennart Magnerot 160 sidor • mjuk pärm

Hur utvecklar du ditt personliga ledarskap?

Hur hanterar vi det onda vi möter?

Kyrkan på jorden är kallad att vara ett sjukhus dit sårade kan vända sig. Men kyrkan är också en armé som har något och någon att slåss emot. Man kan tycka att detta står i motsats till kärleksbudskapet. Men vad innebär det egentligen att drivas av kärlek? Hur ska vi hantera och besegra det onda vi möter i vår värld?

Genom träffande beskrivningar och praktiska exempel ger Tommy nio fungerande ledarskapsprinciper. Inspirerande och enkelt men ger trots det varje disciplin stort djup som skapar insikter som är lätta att ta till sig. /Bibliotekstjänst

Utveckla

ledaren

Ta upp Davids slunga

inom dig

179:4

Tommy Lilja 212 sidor • mjuk pärm

119:-

Mats Nyholm

76 sidor • mjuk pärm


Att förstå och uppleva Guds närhet R.T. Kendall utforskar uttrycken av Guds ständiga närvaro samt den påtagliga upplevelsen och manifestationen av Guds närhet.

Du kommer att upptäcka och förstå varför Gud ibland verkar hålla tillbaka sin närvaro och varför du under andra tider och tillfällen upplever en stark känsla av vördnad och helighet. När Guds verkliga närvaro uppenbaras leder det till en längtan efter att tillbe honom i en kärleksfull atmosfär som kan leda till helande och livsförvandling. Läs om hur man gör för att utveckla en känslighet inför Guds närvaro som gör det möjligt för din Gudsrelation att växa och fördjupas.

”Genom personliga erfarenheter visar R.T. Kendall varför Gud ibland verkar dölja sig för oss eller varför vi inte alltid medvetet upplever hans närhet.”

”En fantastisk bok! Vår bibelstudiegrupp använder den varje vecka.”

Guds närvaro

R. T. Kendall har varit pastor i Westminister Chapel i London. Han har skrivit över 50 böcker och är en av vår tids mest respekterade bibellärare.

Att skilja mellan äkta och falsk andlighet

R.T. Kendall

179:-

200 sidor • mjuk pärm

nos Bokklubb Kom med i Sem endast för och köp boken Läs mer på sidan

125:-

2

Har du upplevt och varit med om att Gud verkat på ett påtagligt sätt under en gudstjänst? Har du samtidigt varit oberörd eller opåverkad av predikan eller lovsång i en annan gudstjänst? Om den vita duvan är en symbol på den helige Ande, och gråduvan är en symbol på en falsk ande, hur kan du veta vilken av dem som har landat i din församling? Det många menar vara Andens verkliga närvaro är tyvärr allt för ofta ingenting annat än det som författaren kallar ”fejk-religion”.

179:-

Helige Ande, är det du? R T Kendall

224 sidor • mjuk pärm

Går ditt andliga liv på slentrian? Fortsätt framåt, fortsätt att tro! Alla möter vi dem. Motstånden som hindrar vår väg till glädje. Svårigheterna som begränsar våra äktenskap. Fruktans murar som stoppar vår frid och hindrar vår andliga utveckling. Minns du berättelsen om när Josua intog Jeriko? Fienderna var väldiga och hindren stora. Men Gud strider för oss! Vi kan övervinna, eftersom Han redan har segrat. Vi kanske faller, men vi ger inte upp. Vi kanske får kämpa, men vi kan övervinna modlösheten. Vi kan uppleva ett liv fyllt av andens frukt och tron kan växa. Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal. Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han bor med sin fru Denalyn och deras busfrö till hund, Andy, i San Antonio, Texas.

Mer än 120 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Fler titlar av Max Lucado finns på i vår webbutik.

Dina bästa dagar Max Lucado

179:-

258 sidor • mjuk pärm 5


Visst finns änglarna!

Foto: Leif Boström

”Nu är det 25 år sedan jag började samla berättelser om änglabesök! De har skänkt hopp, uppmuntran och framför allt tröst till människor. Några har funnit en tro, andra har blivit stärkta. I början av 2017 fick jag en strålande idé: jag ville samla fler av de brev jag fått under åren i en bok. Det var som om himlen öppnades när jag tog del av de brev som jag sparat i lådor, korgar och portföljer. Brev från vanliga svenskar som hade upplevt verkliga änglabesök, unika sammanträffanden och konkreta bönesvar. Hela tiden var jag full av förväntan; vad skulle nästa brev innehålla...?”

Beställ även: 79:-

Himlen öppnar fönstret Inger Waern 197 sidor • mjuk pärm (189:-) Änglavakt, dramatik, humor och inre övertygelser

2-pack

200:-

Dela med dig!

149:Änglabreven

Inger Waern har skrivit flera uppmärksammade böcker om människors upplevelser av änglabesök och gudomlig närvaro. Inger Waern är en anlitad föredragshållare runt om i landet och hon har medverkat i ett stort antal intervjuer och TV- och radioprogram om sina uppskattade böcker som sålts i över 25 000 exemplar. Kyrkor, bibliotek och föreningar är välkomna att boka ett föredrag med Inger. Kontakta Inger genom förlaget eller direkt via www.ingerwaern.se

Inger Waern

114 sidor • mjuk pärm

Vad kan vi veta om det liv som väntar? Himlen och livet efter detta James Garlow & Keith Wall 272 sidor • mjuk pärm

Himlen är mycket mer... Sid Roth 170 sidor • mjuk pärm (179:-)

Min tid i himlen Richard Sigmund 156 sidor • mjuk pärm (169:-)

Vad händer när vi dör? Finns himlen på riktigt? Vilken roll spelar änglar i våra liv? Kan vanliga människors häpnadsväckande upplevelser säga oss något om livet på andra sidan?

Tio personer berättar om sina upplevelser av att ha besökt himlen – de har dött och kommit tillbaka, eller sett himlen i en vision eller dröm.

En detaljerad skildring av himlens gator av guld, möte och samtal med Jesus, återförening med vänner och familj, synen av de himmelska bostäderna, och mycket mer.

98:189:-

98:-

Vacker och innehållsrik presentbok Ge någon ett Ord på vägen! Fin bok helt i fyrfärg till dig själv eller någon i din närhet.

189:-

”Min önskan är att denna bok med sina tankar, kan bli en sorts kommunikation oss emellan. Att det finns något där som du kan känna igen dig i och förstå att det finns fler som tänker som du. Eller att det går att tänka på ett annat sätt! De allra flesta bilderna är från vår vackra natur och på en del bilder finns en förklaring var de är tagna. Jag önskar dig många goda tankar!”

Det vi kan säga och tänka Kerstin Lindh Furås

150 sidor • Inbunden fyrfärg, 21 x 21 cm 6

Se fler presentböcker av Kerstin i vår webbutik

20:e upplagan, nu 1 000 000 tryckta av detta mycket uppskattade häfte till ytterst lågt pris för att dela ut till medmänniskor. Många har vittnat om välsignelsen av denna lilla skrift. Ord på vägen 20-pack, 99:Ord på vägen 100-pack, 349:Klammerhäftad, 32 sidor. 5,5 x 8 cm En vers ur Ordspråksboken och Psaltaren för varje dag i månaden. Alla fyra motiv ligger blandade i en förpackning.

20-pack

99:-

100-pack

349:-


Välkände förkunnaren Henry Holmberg berättar om egna och andras upplevelser Jag har på många sätt levt ett rikt liv. Evangelisttjänsten har inneburit många möten, inte bara möten av alla de slag i meningen sammankomster, men möten med miljöer, kulturer, länder, platser och framför allt möten med människor.

Därför har det fallit sig så att jag i den här boken också berättar om människor jag mött. Människor vars liv i sig kunde utgöra stoff till romaner. Här berättar jag om ”ögonblick av nåd” i deras liv. Nåden i mitt eget liv så väl som i deras liv står enbart Herren Jesus för!

Läs om evangelisten, visionären, profeten och missionären som inte låtit sig trängas in i samfundsfållor eller kyrkopolitik, men som sett människor befrias från sjukdomar, synd och onda makter genom tron på en allsmäktig Gud. Så många övernaturliga upplevelser och händelser skulle kunna ge stoff till ett flertal böcker … Trosstärkande och inspirerande!

149:-

Fred Nyman, pastor, mångårig missionär i Tanzania och tidigare Ibra-chef

Ögonblick av nåd Henry Holmberg

128 sidor • mjuk pärm

Vad handlar Guds nåd om - egentligen?

Donald Bergagård – en Guds ambassadör

Av alla teman inom den kristna traditionen torde Guds nåd vara det mest omskrivna och besjungna. Men ställt i relation till krav och förväntningar, inte minst från oss själva, så blir nåden ett ämne att fundera och reflektera över.

En häpnadsväckande, dråplig och gripande resa som gick från Pingstväckelsen till en ledande roll inom den kontroversiella Maranataväckelsen och sedan tillbaka igen. Donald Bergagårds fascinerande och personliga berättelse, från de första stapplande stegen till idag!

149:-

Bengt-Göran och Joel Backman är båda pastorer i Eskilstuna.

Guds nåd sådan den

Så här var det

Joel och BG Backman

240 sidor • mjuk pärm

verkligen är

Donald Bergagård

189:-

164 sidor • mjuk pärm

Längtar du efter att må bra - inifrån och ut?

Boken är till dig som vill växa och utvecklas, som längtar efter att få stå fri från själsliga sår och istället kunna få känna glädje, energi och frid på insidan. Ande, kropp och själ är en helhet och det är viktigt att odla vanor som ger god hälsa. Hur gör man då för att må bra? Hur blir man av med t ex separationsångest, skuld, skam och rädsla och allt det där som skapar inre oro? Hur återhämtar man sig från en utmattning?

Vad bär vi omedvetet med oss i vårt inre och hur hanterar vi sår från andra människor? Hur kan vi få energi från andra, och hur kan vi återta den om någon stjäl den? Boken ger insikt och själslig förståelse samt innehåller också korta konkreta fallstudier från det verkliga livet.

Karin Wennerlöf är utbildad socionom och samtalsterapeut med egen praktik. Hon älskar människor och drivs av att lyssna, förstå och att hjälpa människor att må bättre. Hon är uppskattad och efterfrågad som föreläsare i företag, organisationer och kyrkor.

Tredje tryckningen!

2-pack

299:-

Dela med dig!

När själen inte mår bra Karin Wennerlöf

179:-

250 sidor • mjuk pärm 7


2-pack

299:-

Dela med dig!

Vad Herren visade henne när hon lyssnade och skrev bönedagbok En kort daglig läsning och inspiration från de ord, tankar och bibelversar som Jesus i kärlek lade ner i Sarah Youngs hjärta. Skriven som om Jesus själv talar till dig.

Jesus kallar på dig Sarah Young

384 sidor • hård pärm

Carl-Erik Sahlbergs andakter för hela året

Över 16 miljon er sålda böcker världen över.

Allt det goda vi har i Kristus

• vår (129:-) • sommar (129:-) • höst (129:-) Han vill, och lyckas, uppmuntra läsaren, och det han skriver • vinter (129:-) lever kvar i ens inre eftersom budskapet är berättande, klart 120 sidor per del, och mycket relevant. Karl-Henrik Wallerstein, präst mjuk pärm/ pocketstorlek

Kristen tro och relationen till Kristus är mitt livs stora bonus. De här fyra böckerna, som är tänkta att ha med sig i vardagen i innerfickan eller handväskan, vill vara diakonala – ge tro och hopp i allt det som vi går igenom. Gud är god, han har gett oss så mycket gott i Kristus och vill inget hellre än att göra det också i framtiden!

r a l e d a ll a , is r p t e Pak Allt det goda vi har i Kristus - hela året Carl-Erik Sahlberg

399:-

SPARA

117:-

4 delar • mjuk pärm

Andaktsböcker för barn och ungdomar 59:-

159:Äventyrsandaktsboken – 365 dagar med äventyr Robin Schmitt 384 sidor • mjuk pärm (189:-) Korta berättelser, en för varje dag, om barn på spännande uppdrag. Killar och tjejer får veta mer om Gud och Bibeln, och blir inspirerade att leva det kristna livet. Rek 9-15 år. 8

159:Jesus kallar – 365 andakter för ungdomar Sarah Young 388 sidor • mjuk pärm (189:-) Varje kort andakt bygger på ett bibelord och är skriven som om Jesus själv talar direkt till dig. Uppmuntran och vägledning för alla tonåringar och unga vuxna. Rek 13-19 år.

129:-

Rise above – 90 andakter Bethany Hamilton 192 sidor • mjuk pärm (169:-) Efter att hon förlorade sin arm i en hajattack som trettonåring blev hennes mod och tro på Gud allt starkare. Hennes berättelse finns i boken Soul Surfer. Bethanys andaktsbok handlar om ämnen som ungdomar möter idag. Rek 13-19 år.

3-pack

120:-

Effektiv bön Carl-Erik Sahlberg 32 sidor • häftad (3-pack 120:-) Bön ligger verkligen i djupet av det kristna livet. Effektiv bön är alltså ett mycket angeläget ämne. Därför vill jag ödmjukt dela några erfarenheter av bön och om hur man kan be för att uppleva bönesvar.


Vad ligger bakom världshändelser i vår tid? Jonathan Cahns bästsäljande böcker Budbäraren och Mysteriet med Herrens Shemitah har orsakat enorm internationell uppmärksamhet. Nu tar han dig med på en resa du aldrig kommer att glömma; Paradigmet avslöjar hemligheter och mysterier som inträffat i vår tid som du aldrig skulle ha trott varit möjliga. Var beredd på att bli förundrad och fascinerad av Jonathan Cahns mest häpnadsväckande bok hittills!

• Kan en uråldrig plan visa på nycklar till vår tids ledare, vad de gör, när de framträder och när de faller? • Kan händelser som ägde rum för nästan 3 000 år sedan bestämma riktningen för vår tid och med det också riktningen för våra liv? • Är det möjligt att ett uråldrigt paradigm har förutbestämt, inte bara aktuella händelser, utan även dess tidpunkt – till och med de exakta datumen? • Kan ett detaljerat mysterium ha förutsagt resultatet av världshändelser – till och med presidentval – mer tillförlitligt än vår tids experter? • Kommer paradigmet att uppenbara vad som kommer att hända i framtiden? Och innehåller den i så fall en angelägen varning till varje person i vår generation?

Jonathan Cahn har kallats för en profetisk röst i vår generation. Han har talat inför FN, Capitol Hill i Washington och till miljontals människor över hela världen. Jonathan Cahn är ledare för Hope of The World ministries och Jerusalem Center/Beth Israel i Wayne, New Jersey.

Paradigmet

Jonathan Cahn 320 sidor • mjuk pärm

nos Bokklubb Kom med i Sem endast för och köp boken

Beställ även:

198:-

Läs mer på sidan

138:-

2

Hitta de dolda skatterna i Bibeln En otroligt fascinerande dag-för-dagläsning för hela året!

159:-

159:Budbäraren Jonathan Cahn 302 sidor • mjuk pärm (189:-) Kan en biblisk profetia förklara alltifrån 11 september till världsekonomins krasch?

Mysteriet med Herrens Shemitah Jonathan Cahn 278 sidor • mjuk pärm (198:-) Det gudomliga sjuårsmönstret hänger samman med världshistoriens mest betydelsefulla händelser.

Hemligheternas bok Jonathan Cahn 384 sidor • hård pärm Tänk dig att du har upptäckt en skattkista med uråldriga hemligheter som ger dig en djupare förståelse av Guds ord på ett sätt som du aldrig tidigare upplevt; En upptäckt som kan ge svar på människans innersta och djupaste frågor, och ge nycklar som kan förvandla ditt liv och ditt sätt att se på världen.

249:-

Vad är nästa steg i Guds agenda för världen?

198:-

David Jeremiah utforskar Uppenbarelseboken genom linsen av dess viktiga spelare: exilen, martyrerna, de 144 000, de två vittnena, draken, vilddjuret från jorden, vilddjuret från havet, Segraren, Kungen och Domaren. Han ger en utförlig beskrivning av de händelser som kommer att inleda jordens sista dagar.

Apokalypsens agenter David Jeremiah

320 sidor • mjuk pärm

Författaren utforskar även Uppenbarelsebokens mest svårtolkade sammanhang, förklarar dem och – viktigast av allt – visar med exakthet hur de passar in på de ondskefulla krafter som är i rörelse i världen idag.

David Jeremiah är bästsäljande författare till över 40 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. 9


Följ med på nya äventyr i Afrika Beställ även: Afrikadeckarna och mysteriet med Barakas diamant Sara Brengesjö 72 sidor • mjuk pärm (139:-) Under några varma sommardagar i Afrika får Elias och Sally vara med om ett spännande äventyr de sent ska glömma…

Ett spännande jullov! Elias och Sally har ledigt från internatskolan för att fira jul. Sally längtar till hästarna i stallet och Elias är sugen på nya upptåg med grannen Nyota. Men allt är inte som vanligt. I skogarna försöker rebeller att ta över stora områden och i stallet är det också något som är fel. Nyota är inte heller sig lik. Han undviker Sally och Elias och vill inte ens följa med på julfest på hotellet.

Afrikadeckarna: Tjuvligan i Baraka Sara Brengesjö 94 sidor • mjuk pärm (139:-) På sjukhuset är det någon som stjäl från barnavdelningen. Sedan försvinner en man spårlöst i djungeln och familjen Andersson får ett hotbrev från Tjuvligan.

Varför får barnen inte komma i närheten av stallet längre? Vem är egentligen Franz? Och är Mattias, barnens kusin som jobbar för FN, inblandad i något skumt?

Sara Brengesjö har hämtat inspiration från sin egen uppväxt som missionärsbarn i Afrika. Hon arbetar som gymnasielärare och bor med sin man Magnus och deras tre barn i Mullsjö. Hennes böcker är populära bland barn i åldrarna 9-12 år.

98:-

98:-

Sommarlovsläsning! Ser du örnarna, Dawit? Birgitta Kazen 160 sidor • hård pärm Dawit växer upp i en by bland bergen i norra Etiopien. Han längtar efter att bli herdepojke, att få rida och jaga rävar som sina äldre bröder. Men efter mässlingen blir han blind. En dag får han reda på att det finns hopp och hjälp, men hur ska han kunna få till en operation, utomlands? Rek 10-15 år.

169:-

169:Afrikadeckarna: Rebellerna och mysteriet i stallet

Sara Brengesjö

162 sidor • hård pärm

Signe – bönor och blåbärspaj Stina Jonsson 100 sidor • hård pärm Signe är tolv år. Hon bakar, simmar och är en riktig bokmal. Nu drar hon igång en matlagningskurs! Rek 9-12 år.

98:-

Mycket läsvärd och nyttig. Dessutom bidrar den till en ökad förståelse mellan människor. (Bibliotekstjänst)

98:-

Signe – myggnät och maränger Stina Jonsson 120 sidor • hård pärm Signe och Hanna är sugna på att tälta. Men var? Inte i en kohage i alla fall... Kan man vara dagens samarier för någon man faktiskt tycker väldigt mycket om? Rek 9-12 år.

Den spännande och romantiska berättelsen som håller dig fängslad ända till sista sidan! Berättelsen är rakt igenom mycket spännande och har suget av en bladvändarbok. Agneta Willans, Bibliotekstjänst

169:-

169:-

Den förflyttade (del 1) Den orädde (del 2) Hanna Christenson Hanna Christenson 248 sidor • hård pärm

10

240 sidor • hård pärm

Den infödda är den sista delen i trilogin om en framtid där människor lever strängt bevakade på faciliteter, men där hoppet om frihet finns närmare än de anar. Missa inte den spännande och romantiska trilogin har fängslat många läsare och fått högsta betyg hos Bibliotekstjänst! Rek läsning: Unga vuxna/vuxna.

169:Den infödda (del 3) Hanna Christenson 240 sidor • hård pärm


Barnbibeln som är skriven som om Jesus talar direkt till läsaren

Jesus kallar på ditt hjärta och du kan höra Hans röst i varje berättelse i Bibeln. Här är 60 noga utvalda bibelberättelser, som tillsammans med Sarah Youngs andakter och charmiga illustrationer av Carolina Farías, hjälper unga hjärtan att förstå Guds stora plan och hur hela Bibeln är centrerad kring Jesus. Barn i åldern 4-10 år upptäcker hur mycket Gud älskar dem, att Jesus alltid är med dem och att Han talar till deras liv idag. Den bästsäljande författaren Sarah Young har berört miljontals liv över hela världen genom sina bibelbaserade andaktsböcker, skrivna som om Jesus själv talar direkt till läsaren. Den här boken inspirerar Guds barn, ung som gammal, till att tala med Jesus i bön och att lyssna till Hans röst som talar kärleksfullt i deras hjärtan.

189:Sarah Youngs andaktsbok Jesus kallar på dig har sålts i över 16 miljoner exemplar. Hon och hennes man har verkat som missionärer och planterat församlingar i Japan och Australien. De bor numera i USA. Fler böcker av Sarah Young finns i vår webbutik.

Med Jesus som den röda tråden genom Bibeln 169:-

Berättelsebibeln Sally Lloyd-Jones 352 sidor • hård pärm, fyrfärg Nu i ny upplaga! Vår populära barnbibel om Jesus som den röda tråden genom både Gamla och Nya Testamentet. Rek 4-8 år.

Jesus kallar – barnbibeln Sarah Young

Svensk bearbetning: Stina Jonsson 256 sidor • hård pärm • fyrfärg

Bibel och gosedjur!

Lill-Teddys Bibel 22 sidor • kartongboard med ”nallepälspärm”pärm, fyrfärg Härliga bibelberättelser för de minsta barnen från både Gamla och Nya Testamentet. En slitstark bok i mindre, behändigt format med en mjuk gospärm i ”Nallepäls”. Rek 0-3 år.

129:-

”Jag har börjat läsa själv-böcker” Paketpris, alla delar:

Äventyrsbibel-böckerna i fyra delar Svensk bearbetning: Stina Jonsson 32 sidor/bok • klamrade i A5-format med härliga bilder helt i fyrfärg Fräsch och färgglad barnboksserie med välkända bibelberättelser. Utformad för barnen som precis ska börja, eller som vill börja, läsa själv. Rek 4-8 år. Noas resa (59:-) Mose leder Guds folk (59:-)

150:SPARA

86:Titta i böckerna på www.semnos.com

Drottning Ester (59:-) Drömmaren Josef (59:-) 11


Sommarläsning Kärlek på Prince Edward Island Marie Carrington jagas av sina svåra minnen och upplevelser. Genom att flytta till natursköna Prince Edward Island i Kanada hoppas hon få den ro och trygghet som hon så desperat söker efter. Motvilligt går hon med på att hjälpa till att inreda ett gammalt victorianskt

värdshus innan det ska stå klart till årets turistsäsong. Seth Sloanes uppdrag är att hjälpa till med renoveringen – och att glömma hans fästmö som lämnade honom med ett brustet hjärta... Underbart härlig romanläsning!

Liz Johnson förälskade sig tidigt i den kanadensiska provinsen Prince Edward Island, för övrigt samma vackra ö som böckerna om Anne på Grönkulla utspelar sig på. Liz Johnson bor i Nashville, Tennessee och är författare till flera bästsäljande böcker.

Värdshuset vid havet Liz Johnson

368 sidor • mjuk pärm

Att stämma en gitarr Stina Jonsson 136 sidor • mjuk pärm Tanja skummade tidningarna i vårdcentralens väntrum och fastnade i en frågespalt. Otrogna makar som varken visste ut eller in, mammor som slets mellan barn med olika behov och svärföräldrar som invaderade hemmet. Men ingenting om att maken helt enkelt hade blivit lite … tråkig.

Huset som byggdes av kärlek Beth Wiseman 394 sidor • mjuk pärm Brooke har bara älskat en man, hennes nu avlidne make. Owen försöker hämta sig efter en smärtsam skilsmässa. Kan ett märkligt hus föra dem tillsammans och ge dem en andra chans i kärlek?

198:-

149:En glimt av änglar (1) Karen Kingsbury En glimt av hopp (2) Karen Kingsbury En glimt av änglavingar (3) Karen Kingsbury

Kärlek, spänning och mirakler väntar i denna romanserie i tre delar där vi får följa vanliga människor med stora utmaningar – och änglarna som vandrar ibland dem.

98:98:-

12

149:-

149:-

149:-

79:-

Drömmarnas bro Karen Kingsbyury Minnet av Molly finns ännu kvar hos Ryan, han hör hennes röst som uppmuntrar att följa sina drömmar. Kan en andra chans verkligen inträffa?

198:-

Minnen från det förflutna Karen Kingsbyury Brad ska gifta sig, när minnen av en f d flickvän jagar honom; Han bär på en djup hemlighet.

98:Förvandlad Karen Kingsbury Holden är arton år och instängd i autismen. Ella hör hemma i innegänget. Kan Holdens mammas böner ge dem alla ett mirakel?

98:Femton minuter i rampljuset Karen Kingsbury Zack lovade både sin flickvän och Gud att kändisskapet inte skulle förändra varken honom eller hans tro...

Chansen Karen Kingsbury En historia om hjärtegripande förluster, kraften i tron, men också om de sår som bara en kärlek som varar för evigt kan hela.


Upptäck en varm berättelse i sommar! Sommarläsning

189:-

Finn vilan vid Guds Fadershjärta Jack Frost 211 sidor • mjuk pärm EFTERFRÅGAD BOK NU I NYTRYCK!

Thunder dog Michael Hingson 186 sidor • mjuk pärm EFTERFRÅGAD BOK NU I NYTRYCK!

Hur skulle det kännas om du var fullständigt hemma, älskad och kravlöst accepterad i Guds trygghet och faderskärlek? Kom in från stormen och finn vilan! Upptäck din sanna identitet – och ditt rätta hem – som en älskad son eller dotter till Gud. Med öppenhjärtiga exempel från sitt eget liv beskriver Jack Frost även sin egen fascinerande livsresa.

Den sanna berättelsen om en blind man, hans ledarhund och deras gemensamma överlevnad mot alla odds den 11 september 2001.. I ett rökfyllt och isolerat trapphus i World Trade Center får du uppleva vägen till räddning, skildrad ur en blind mans och hans älskade ledarhunds perspektiv.

98:-

189:-

169:-

98:-

179:-

Den längsta natten Christer Åberg

Verkliga händelser... Jim Garlow och Keith Wall

Även i svarta bergsskrevor... Tommy Dahlman

Uppdraget gör livet spännande David Johansson

På ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister han halva sin familj. En mans orubbliga tro, och hans förtröstan och tillit på Guds ledning och omsorg när det inträffar och hans värld rämnar...

Förundras över hur Gud visar sig i världen idag genom oräkneliga mirakler och oförklarliga händelser. Varje gripande berättelse uppmuntrar och inspirerar, stärker tron och ger hopp.

”Ord kan känns slitna, även i kyrkan. En del människor pratar bara för att slippa stillheten. En bok med en poetisk språkdräkt är att förvalta en kristen tradition. Här är mitt bidrag av texter som får tala.”

Välkände pastorn och evangelisten ger inspirerande exempel från människor han mött. Gud har en uppgift för oss var och en – oavsett vilka vi är, vilken begåvning vi har eller under vilka omständigheter vi lever.

Våra populära målarböcker för vuxna

Pausa vardagen och släpp fram din kreativa ådra när du kopplar av och färglägger mönster, bilder och bibelord. Med kristna, inspirerande motiv efter i huvudsak Psaltaren och med texter och bibelord på engelska. Delight yourself in the lord New Every morning

39:-

59:-

Titta i böcker na på www.semnos.c om

96 sidor per bok som går att

39:-

vika upp plant. (18 x 14 cm)

Färgpennor för målarböcker

Be Still And Know

12 olika färger

112 sidor som går att vika upp plant

Beside still waters

(18 x 18 cm)

This is the day

49:-

49:-

112 sidor som går att vika upp plant (18 x 18 cm)

96 sidor som går att vika upp plant (c:a A4)

59:-

My strenght and my song

59:-

96 sidor som går att vika upp plant (c:a A4)

13


Dekalark 5-pack

39:-

• Omsorgstema 5-p • Uppmuntranstema 5-p • Barntema 5-p

Guldvykort 25-pack Blandade sekelskiftesmotiv med guldtryck. Bibelord och grattis.

75:-

Vykort med bibelord och texter vid uppmuntran, omsorg och gratulation

ord 150:-

20 plåster med bibelord på engelska 49:-

Änglaplåster – rosa

Sätt uttryck på din tro!

Gör kreativa projekt i sommar med scrapbooking-tillbehör! Prova startkitet med tillbehör med kristen text på engelska; anteckningsbok, stickers, prompts och tejp.

Exempel på motiv

Änglaplåster – blå

storpack vykort 100-pack

Blandade vykortsmotiv med bibelord, grattis, omsorg, uppmuntran av vår nyare kollektion.

149:ord 189:-

20 plåster med bibelord på engelska 49:Plåster med utvalda bibelord på engelska. Varje box innehåller 20 latexfria plåster. Välj mellan blå eller rosa boxar.

25-pack vykort Blandade motiv av vår nyare kollektion

50-pack vykort

5 delar

Blandade motiv av vår nyare kollektion

99:-

d kuvert För dubbla vykort me webbutik vår se t, tex k els eng och

Startkit Mini 5 delar (ord 285:-)

Vackra anteckningsböcker

69:99:-

å rodukter p Ännu fler p os.com www.semn You are valuable Notebooks 2-p Två-pack klamrade skrivhäften, 13 x 18 cm.

98:-

80 linjerade sidor vardera. Guldfolierat tryck på framsidan.

Mjuk, exklusiv läderpärm med prägling, 15 x 20

159:-

med bibelord längst ned

Love is greater Notebooks 2-p

på varje uppslag. Med

Två-pack klamrade skrivhäften, 13 x 18 cm.

cm. 192 linjerade sidor

159:-

Faith Floral

80 linjerade sidor vardera. Guldfolierat tryck

98:-

läsband.

Everything beautiful

på framsidan.

Sommar är ljudbokstider!

Du har väl inte missat att några av våra populära böcker även finns som ljudböcker? En ljudbok är perfekt när du vill ha något att lyssna på i bilen, på gymmet eller under promenaden. Det är även lösningen för dig som av olika anledningar har svårt att läsa tryckta böcker. Läs gärna mer om varje titel på www.semnos.com Ingenting är omöjligt MP3-Ljudbok Jen Bricker

Änglar i elden MP3-Ljudbok Dann Stadler

Fyra årstider med Birro MP3-Ljudbok Marcus Birro

Hannes och Julia MP3-Ljudbok Hanna Christenson

Allt förmår jag MP3-Ljudbok Hanna Christenson

Uppläsare: Ann Katrin Andreasson Uppläsare: Ann Katrin Andreasson Uppläsare: Johannes Österbro Uppläsare: Ida Olsson

Uppläsare: Ida Olsson

c:a 5 tim • MP3-filer på CD

c:a 5 tim • MP3-filer på CD

c:a 4 tim • MP3-filer på CD

c:a 7 tim • MP3-filer på CD

c:a 7 tim • MP3-filer på CD

149:-

149:-

149:-

99:-

99:-

14


Filmer för sommarens regndagar 149:-

g-AMed extramaterial: Sin ner vän s han och Long med Bo The Star - dvd och musikvideor med Mariah Svensk text, 83 min. Carey och Kirk Franklin Rek fr 7 år

139:All Saints - dvd

En härlig berättelse om tro och vänskap för barn i alla åldrar! Den lilla åsnan Bo drömmer om ett annat liv bortom vardagen och en dag tar han mod till sig och rymmer. Bo och hans nya roliga djurkompisar ger sig ut på sitt livs äventyr, med många skratt längs vägen. En dag får de syn på en stjärna. Tillsammans med tre kameler blir de helt oväntat hjältar i den största berättelsen som någonsin berättats...!

Kristna filmer

Tron förde dem samman. Kan de tillsammans rädda sitt samhälle? Den inspirerande historien om pastor Michael Spurlock och en grupp flyktingar från Sydostasien, som tillsammans riskerade allt för att om möjligt kunna rädda både sig själva och sin kyrka från nedläggning. Byggd på en sann berättelse.

149:-

Boxar med totalt 8 filmer

149:-

dvd-box volym

på Fler kristna filmer m co s. no www.sem

Svensk text, 104 min. Rek fr 7 år

1

dvd-box volym

2

(ord 596:-)

(ord 596:-)

Svensk text

Svensk text

War Room

Ordinary People

Heaven is for Real

Faith Like Potatoes

Courageous

Grace Card

Fireproof

Rust

Lyssnar du gärna på Southern Gospelmusik? Då är Musikklubben någonting för dig. – CD & musik-DVD från 59:-!

Det bästa med favoritgruppen Best of Booth Brothers – DVD (rek 219:-)

98:-

Booth Brothers; en av USA:s mest efterfrågade och prisbelönade grupper! Här en bra blandning av deras låtar. Mjuk, smäktande och lättlyssnad stämsång, tillsammans med fartfyllda, medryckande låtar.

Inspirerande CD-paket CD-paket med 4 olika titlar (rek 556:-)

Musiknytt! Besök www.musikklubben.se för att handla av vårt stora sortiment av Homecoming och Southern Gospelmusik. Här kan du också anmäla dig som medlem och få del av ditt förmånliga Välkomsterbjudande.

199:-

Utvalda cd-paket med fyra olika skivor med både välkända Southern Gospelartister och inspelningar från Gaithers Homecomingserie. Beställ gärna flera paket eftersom varje paket innehåller olika cd. ENDAST SÅ LÅNGT LAGRET RÄCKER... 15


:dast 39 n e t k a r F :ver 500 ö r e d r O RITT! FRAKTF

Frankeras ej. Mottagaren betalar portot.

Namn:

Semnos Förlag

Adress:

Svarspost 204 955 57 331 20 VÄRNAMO

Postadress: Tel:

Så här beställer du:

• Webbutiken: www.semnos.com

• Posta: Fyll i beställningen, posta hela sidan

(Fungerar även via mobil eller läsplatta)

(Portot är betalt)

• E-post: order@semnos.com

• Ring: 0370-198 27 (Ord. telefontider: mån-tors 10-15)

Produktnamn

q

Ja, jag vill gå med i Semnos Bokklubb* Köpvillkor

(enligt villkoren på sidan 2)

Välkomstpremie:

Du får den gripande livsberättelsen Ingenting är omöjligt (värde 189:-) som gåva när du går med i Semnos Bokklubb.

Min första bokklubbsbok

(Välj bland följande böcker:)

q

Någon som du Bokklubbspris 138:- (ord 198:-)

q

Guds närvaro Bokklubbspris 125:- (ord 179:-)

q

Paradigmet Bokklubbspris 138:- (ord 198:-) *Du kan även gå med i Bokklubben på www.semnos.com

Antal

TACK för din beställning!

Beställningar skickas normalt inom 2-5 arbetsdagar. Alla beställningar skickas vanligtvis mot faktura. Frakt tillkommer med endast 39:-, fraktfritt vid beställning över 500:-. För utlandsbeställningar tillkommer porto enligt postens prislista. För detaljerade köpvillkor och för vår personuppgiftspolicy se:

www.semnos.com Semnos Förlag Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO

#

Katalogens priser gäller t o m 15 augusti 2018

Semnos sommarkatalog 2018  
Semnos sommarkatalog 2018