Page 1

Alltid inspirerande

Sommarkatalog 2017

Massor av extrapriser på SOMMARENS BÖCKER!

Boknyheter:

- inspirerande romaner - feel-good läsning - om Kristus och församlingen - äventyren i Afrika fortsätter ... och mycket mer

Ge någon ett Ord på vägen Fräscht för barn & ungdom

9:2 t as 00: d 5 n t e över ITT! k Fra der TFR Or RAK F


Katalogen från Semnos bjuder som alltid på en mängd inspirerande böcker för alla åldrar!

Vill du handla våra böcker till ett lägre pris?

Hej!

Då är Semnos Bokklubb något för dig!

Nu är sommarens katalog från oss på Semnos här. Vi hoppas och önskar att den som gärna läser kristna böcker; romaner, livsberättelser, uppbyggelselitteratur, med mera ska hitta många bra tips på fascinerande läsning som berör och blir till välsignelse. Vi vet att sommaren är ett tillfälle att koppla av med böcker. Därför har vi extra bra priser på en mängd olika böcker nu under sommartiden. I katalogen och på vår hemsida hittar du just nu nya, inspirerande romaner, intressanta livsberättelser, barn- och ungdomsböcker och böcker som hjälper den som vill växa i tron.

Bokklubben är perfekt för dig som gillar Semnos inspirerande böcker och som gärna läser livsberättelser, romaner och uppbyggelse. De flesta av våra nyutgivna böcker kommer som utvald bokklubbsbok till ett riktigt förmånligt pris, c:a 30 % rabatt. Dessutom får du regelbundet exklusiva förmånserbjudanden så som rabattkoder i webbutiken, utvalda produkter till specialpris samt en och annan överraskning… Så brukar du beställa våra nyheter är Semnos Bokklubb vårt allra bästa erbjudande till dig! Kom med nu och välj någon av våra nyheter som första bokklubbsbok. Anmäl dig på www.semnos.com eller via talongen på sidan 16.

Välkomstpremie När du kommer med i bokklubben får du dessutom den gripande livsberättelsen Ögon som ser (värde 179:-) som gåva.

Vi vill önska dig en riktigt härlig sommar, med mycket välsignelse från Herren!

Joakim & Malin Sunesson

Semnos Förlag www.semnos.com Björkgatan 9 info@semnos.com 331 51 VÄRNAMO 0370-198 27

2

Medlemsvillkor • 9-10 gånger per år får du en ny bok direkt hem i din brevlåda, om du inte valt att avboka den före angivet datum. • I varje bokutskick finns information om kommande bok, sista avbokningsdatum samt eventuella förmånserbjudanden. Vid retur betalar du själv returportot. • Har du avbokat föregående bok får du i stället ett brev där kommande bok presenteras. • För varje bokklubbsbok betalar du f.n. endast 19:- i porto. • Utöver ditt välkomsterbjudande behöver du bara köpa 2 bokklubbsböcker innan du kan avsluta ditt medlemskap.


Sommarens bästa romanläsning Brooke har bara älskat en man, hennes nu avlidne make. Owen försöker hämta sig efter en smärtsam skilsmässa. Kan ett märkligt hus föra dem tillsammans och ge dem en andra chans i kärlek?

Brooke Holloway lever ensam med sina två barn i den charmiga småstaden Smithville i Texas. Hon försörjer sig och barnen genom att driva sin familjs järnvaruhandel. Det sista som skulle uppta hennes tid vore tanken på att bli förälskad. Men hon blir förbryllad när en främling flyttar till stan och köper Hadleys gamla övergivna herrgård. Hon har alltid fått höra att huset bär på en hemlighet, och kanske till och med på en skatt. När hon möter den nye ägaren, kan hon inte förneka dragningskraften dem emellan.

Vill Gud ge henne en andra chans av lycka? Eller förråder hon minnet av sin döde man genom att bara tänka den tanken? Owen Saunders köpte Hadleys herrgård för att hämnas sin otrogna hustru. Hon bar på en dröm om att renovera ett gammalt hus i Smithville. Nu ska han göra det utan henne. Men om någonting behöver renoveras så är det Owens hjärta. När han möter Brooke och hennes barn blir han frestad av kärleken. Kan han våga lita på en kvinna igen? En sak är i alla fall säker: Gud har fört dem tillsammans av en alldeles speciell anledning.

Huset som byggdes av kärlek Beth Wiseman

198:-

394 sidor • mjuk pärm

Bästsäljande romanförfattaren Beth Wisemans böcker har alla nått topplistorna och flera har dessutom vunnit utmärkelser. Detta är hennes andra bok på svenska. Hon har tidigare utkommit med romanen För att jag behöver dig.

nos Bokklubb Kom med i Sem för endast och köp boken Läs mer på sidan

138:-

2

Charmig feelgood-läsning med härlig humor

Tanja skummade tidningarna i vårdcentralens väntrum och fastnade i en frågespalt. Otrogna makar som varken visste ut eller in, mammor som slets mellan barn med olika behov och svärföräldrar som invaderade hemmet. Men ingenting om att maken helt enkelt hade blivit lite … tråkig. En underbar make, fyra barn och hus på landet – Tanjas dröm blev verklighet. Men efter att ha passerat småbarnsåren känns inte allt lika perfekt längre. Är det så här livet ska vara? Att stämma en gitarr är den fristående fortsättningen på Att äta crème brûlée.

149:-

Att stämma en gitarr Stina Jonsson

Att äta crème brûlée Stina Jonsson

136 sidor • mjuk pärm

134 sidor • mjuk pärm (169:-)

Stina Jonsson bor med sin familj på Kållandsö i Vänern. Med sina böcker vill Stina sprida leenden och väcka livsfunderingar.

Betsy är less på jobbet och till kyrkan vill hon helst inte gå längre, och drömmen om att resa och lära sig språk har sedan länge bakats in i en smulpaj på Mackmakeriet. En dag krockar Betsy med en amerikan och Betsy kan inte sluta tänka på den charmiga mannen. Hans dialekt är så … outstanding?

98:-

3


Böcker för sommarens alla lata dagar

149:-

Columbuskoden Mike Evans 364 sidor • mjuk pärm (198:-) Kristen spänningsroman. Fascinerande läsning om politiska intriger, maktspel och vad som verkar vara en profetisk agenda kring vad som egentligen låg bakom upptäcktsresorna till Amerika. Secret Service-agenten John Winters är fast besluten att finna svaren i denna fängslande roman som är baserad på verkliga och fram tills nu, aldrig tidigare avslöjade fakta.

119:-

198:-

98:-

159:-

Kylan Tommy Lilja

Från djupet av mitt hjärta Henrick Rangsjö

144 sidor • mjuk pärm

350 sidor • hård pärm (198:-)

Roman om ondskan och ljuset som segrar... ”I Sverige sker saker som bara några få invigda vet om. Det finns en ondska som är verksam, den är ohygglig. Samtidigt finns det en motkraft, ett ljus som strider mot ondskans andemakter. Kriget pågår därute, även om du inte kan se det. Vi vet, därför att vi blev indragna i det kriget. Detta var vad som hände oss på 70-talet, i ett litet samhälle i Sverige.”

Sommarroman. På västra Hönö bor Sara Fjellgren, lyckligt gift med Robert. Polisen har hittat Roberts bil i Askim. Helt utbränd, men tom. Under den frikyrkligt dominerade öboytan ligger dolda hemligheter och ruvar. En koppling till öns stora kristna sommarkonferens? Konspirationer och komplotter nystas upp. Är Robert verkligen död, eller är han bara försvunnen, och i så fall – varför hör han inte av sig?

119:-

149:-

149:-

Mysteriet med Herrens Shemitah Jonathan Cahn 278 sidor • mjuk pärm ”Den mest häpnadsväckande och intressanta bok jag någonsin läst!” Det gudomliga sjuårsmönstret hänger samman med världshistoriens mest betydelsefulla händelser. Läs om när nästa period infaller och vilka händelser som kan komma att inträffa då som kan påverka din framtid...

198:-

Minnen från det förflutna Femton minuter ... Karen Kingsbury Karen Kingsbury

En glimt av änglar, del 1 Karen Kingsbury

En glimt av hopp, del 2 Karen Kingsbury

En glimt av änglavingar, del 3 Karen Kingsbury

224 sidor • mjuk pärm (189:-)

392 sidor • mjuk pärm (189:-)

304 sidor • mjuk pärm (198:-)

264 sidor • mjuk pärm (198:-)

288 sidor • mjuk pärm

Brad ska gifta sig, när minnen av en f d flickvän jagar honom; Han bär på en djup hemlighet.

Karen Kingsburys senaste böcker! En dramatisk och fängslande romanserie om livets Förlorar artisten Zack sitt liv för 15 minuter i rampljuset? Om kär- möjligheter. Romantik, spänning och mirakler väntar i denna berättelse i tre delar där vi lek och kostnaden av att ha allt. får följa vanliga människor med stora utmaningar – och änglarna som vandrar ibland dem.

119:-

119:-

98:-

98:-

98:-

När Jesus grät Bodie & Brock Thoene

För att jag behöver dig Beth Wiseman

På min sida Hanna Christenson

Hjärtats dans Dan Walsh & Gary Smalley

Hjärtats löfte Dan Walsh & Gary Smalley

330 sidor • mjuk pärm (189:-)

310 sidor • mjuk pärm (189:-)

230 sidor • mjuk pärm (169:-)

342 sidor • mjuk pärm (198:-)

338 sidor • mjuk pärm (198:-)

Biblisk roman kring Lasarus och Äktenskapet har inte alltid varit en Inspirerad av bibliska kvinnoöden. Marilyn är trött på att spela rollen Tom är utan jobb och döljer det för Jesu liv, korsfästelse och uppstån- dans på rosor. Om Darlene någon- Hemligheter och olikheter prövar som den perfekta hustrun och flyr frun. Stressen går utöver relationen, delse. Fängslande och berörande. sin behövt Gud är det nu... kan den återupprättas? Del 2. fyra vänner när de kämpar för att från sårade känslor. Del 1. hitta rätt väg i kärleken och livet.

4


Om Kristus och församlingen

Revolutionerande upptäckter efter Owe Lindeskärs personliga brottningskamp kring frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar.

Jag skriver om dop, nattvard, kyrkans upprättelse och församlingens relation till Kristus utifrån mina många år som pastor och förkunnare. Den spänning som finns mellan kyrkans ständiga förändringar och församlingens trohet till Gud och hans ord är tydlig i dag. Hur kan det komma sig att kristna samfund, vilka föddes som väckelserörelser, utvecklades till kyrkliga etablissemang? Jag hoppas att min nya bok skall ge vägledning, kunskap och inspiration att inte bara tillhöra Guds kyrka utan att även finna sin plats och sin kallelse i den levande Gudens församling.

Läs även God jord Owe Lindeskär 192 sidor •

79:-

hård pärm (189:-) En stor andel av församlingarnas medlemmar har gett upp och deltar inte längre. Hur kunde det bli så? Detta ger anledning till reflektion och relevant bearbetning av problemet Guds plan för varje människa måste upptäckas och förverkligas i andligt levande och dynamiska miljöer där människan framför verksamheten blir sedd, hörd och bejakad.

189:-

Owe Lindeskär har tjänat som pastor och föreståndare i flera församlingar inom den svenska Pingströrelsen, bland annat i Filadelfiaförsamlingen i Stockholm. Under ett antal år har han verkat i en förkunnartjänst där han undervisat och predikat i Sverige och i många andra länder. Owe Lindeskär har skrivit flera uppmärksammade och efterfrågade böcker. Detta är hans sjätte bok.

Den korsmärkta församlingen Owe Lindeskär 224 sidor • hård pärm

En kristenhet i djup kris

Uppenbarelseboken och vår tid

Under de första tio åren av 2000-talet tvingades mer än 550 församlingar att lägga ned sin verksamhet. Detta till trots verkar väldigt lite förändras till det bättre i våra församlingar.

Frågor om fred, rättvisa och miljö är högt prioriterade bland människor i dag – till och med för en del kristna. Men finns verkligen mänsklighetens hopp i dessa frågor?

”En ovanlig andl ig skärpa och klarsy n...” (Ingemar Helm ner)

Med pedagogisk och profetisk skärpa ställer Lennart Magnerot, f d pastor och lärare, en smärtsam diagnos. Med profeten Nehemja som förebild visar författaren att vägen till frikyrkans återupprättelse endast går genom en kraftfull reformation! Är du redo att läsa om kyrkans kanske viktigaste och mest spännande utmaning?

169:Vi behöver en ny reformation Lennart Magnerot 160 sidor • mjuk pärm

Jag vill rekommendera denna bok till mina älskade bröder och systrar i alla läger. (Birger Skoglund)

Det kristna budskapet säger istället att hoppet finns hos Gud och först genom Jesu återkomst skall alla Guds underbara löften om en bättre värld fullföljas och infrias. Välkände pastorn och förkunnaren Owe Lindeskär visar på de tidstecken som Jesus menade skulle komma. Han presenterar dessutom nycklarna till att förstå och tolka texterna i Uppenbarelseboken som annars blir obegripliga.

149:-

Jesus och hans tillkommelse Owe Lindeskär 176 sidor • mjuk pärm (189:-)

5


Hela året med Carl-Erik Sahlberg Allt det goda vi har i Kristus • vår (129:-) • Sommar (129:-) • Höst (129:-) • Vinter (129:-) 120 sidor per del mjuk pärm/ pocketstorlek

Paketpris, alla delar

Allt det goda vi har i Kristus • 4 delar

399:SPARA

117:-

Kristen tro och relationen till Kristus är mitt livs stora bonus. Men jag vet också att det finns så många krafter som fördunklat och problematiserat detta goda och gjort kristen tro till något det inte är och aldrig har varit. Därför ger jag ut de här fyra andaktsböckerna, en för varje årstid. Jag ger ut dem som diakoniprästen Carl-Erik. Jag levde nästan ett kvartssekel bland utslagna och ”tilltufsade” människor i

Stockholms city. Nu lever jag bland föräldralösa barn i Östafrika och försöker hjälpa dem till ett bättre liv och en bättre framtid. De här fyra böckerna, som är tänkta att ha med sig i vardagen i innerfickan eller handväskan, vill vara diakonala – ge tro och hopp i allt det som vi går igenom. Gud är god, han har gett oss så mycket gott i Kristus och vill inget hellre än att göra det också i framtiden!

Sarah Youngs andaktsböcker

Vad Herren visade henne när hon lyssnade och skrev bönedagbok

189:-

Över 14 miljoner sålda böcker världen över.

2-pack

299:-

189:-

Jesus lever Sarah Young

189:-

Käre Jesus Sarah Young

368 sidor • hård pärm

368 sidor • hård pärm

180 korta andakter med fokus på Guds underbara kärlek för sina barn. Boken hjälper dig på vandringen genom livets skiftande omständigheter.

Populär bok som man kan läsa parallellt med Jesus kallar på dig. 120 andakter, skrivna som innerliga brevväxlingar med Herren.

Dela med dig! Jesus kallar på dig Sarah Young 384 sidor • hård pärm En kort daglig läsning och inspiration från de ord, tankar och bibelversar som Jesus i kärlek lade ner i Sarah Youngs hjärta. Skriven som om Jesus själv talar till dig.

Hitta de dolda skatterna i Bibeln Tänk dig att du har upptäckt en skattkista med uråldriga hemligheter som ger dig en djupare förståelse av Guds ord på ett sätt som du aldrig tidigare upplevt... Hemligheternas bok inleds med att en man på resa möter en person som kallas läraren. Tillsammans utforskar de djupen i Bibelns texter och finner de viktigaste nycklarna till att förstå både världen omkring oss och de andliga verkligheterna. Följ med på en resa genom berg och dalar, trädgårdar, öknar och vida fält. Mannen för samtidigt en dagbok under resan, där han skriver ner de dolda hemligheter och skatter som han upptäcker i Guds ord. Boken blir därmed också en fascinerande andaktsbok, olik någon annan, med ett kort uppdrag för varje dag under året, och där varje dags läsning avslöjar en hemlighet kring Gud och Bibeln.

6

Jonathan Cahn är förkunnare och författare till Budbäraren och Mysteriet med Herrens Shemitah. Hans fascinerande böcker har sålts i flera miljoner exemplar världen över.

249:-

Hemligheternas bok Jonathan Cahn • 384 sidor • hård pärm


Hur Gud verkade i hennes liv Jen Bricker föddes utan ben. Chockade och utan möjlighet att ta hand om henne lämnades hon bort av sina biologiska föräldrar. I hennes nya adoptivfamilj följde man en enkel regel: ”Säg aldrig ’Jag kan inte’”. Snart upptäckte man att det inte fanns några omständigheter som denna lilla men dynamiska tjej inte kunde besegra. Varken rullskridskor, volleyboll, tävlingsgymnastik eller att snurra i sidenband tio meter upp i luften var något hinder för Jen. Ingenting är omöjligt är hennes otroliga berättelse – en innerlig, uppmuntrande och inspirerande sann berättelse. Den skildrar svårigheterna både öppet och ärligt, men visar samtidigt mot vägen till att finna sann livsglädje och livssyfte. Jen Bricker är författare, luftakrobat och motivationstalare som genom sin tro och sitt liv visar för både sig själv och andra att ingenting är omöjligt. Hon bor i Los Angeles och har som gymnast turnerat över hela världen.

nos Bokklubb Kom med i Sem för endast och köp boken Läs mer på sidan

189:-

132:-

2

Ingenting är omöjligt Jen Bricker

208 sidor + 16 bildsidor • mjuk pärm

Gripande sommarläsning direkt från verkliga livet - för under hundralappen! Gud är verklig. Himlen är verklig.

Mitt himmelska uppvaknande Crystal McVea

Ofattbara förluster och om att vinna allt...

197:-

284 sidor • mjuk pärm (189:-)

99:-

Crystals år av övergrepp som barn, en svår tonårstid och ett stormigt vuxenliv gjorde att hon kände sig övergiven, brusten och ovärdig. När Crystals hjärta stannade under 9 minuter, vaknade hon upp på en plats som hon visste var himlen. Och hon fick möta Gud.

Den längsta natten Christer Åberg 168 sidor • mjuk pärm (179:-)

99:-

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg sitt livs längsta och mörkaste natt, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj. En varmt berättad kärlekshistoria.

Gör Gud fortfarande mirakler?

Verkliga händelser, verkliga mirakler Jim Garlow 280 sidor • mjuk pärm (198:-)

99:-

Jim Garlow och Keith Wall har samlat trovärdiga, sanna berättelser om vanliga människors mirakulösa upplevelser. Få en inblick i hur Gud personligen bryr sig om sina barn – inklusive dig.

7


Böcker för den som vill växa i tron 59:3-pack

120:-

189:-

98:-

149:-

119:-

Jesusberättelsen Boris Salo

Öppen famn Boris Salo

Effektiv bön Carl-Erik Sahlberg

Söndag Carl-Erik Sahlberg

Miraklet S:ta Clara Carl-Erik Sahlberg

234 sidor • mjuk pärm

140 sidor • mjuk pärm

32 sidor • klammerhäftad

118 sidor • mjuk pärm (149:-)

78 sidor • mjuk pärm

Trovärdiga historiska källor ger oss Inspiration inför utmaningarna i Konkret vägledning i hur man kan En andakt för alla söndagar, med Inspirerande om S:ta Clara kyrka i hållbara argument för kristen tro. dagens föräldraskap. Unik i sitt slag, be för att uppleva bönesvar. ett speciellt utvalt tema som passar Stockholm utifrån 9 upptäckter för En fantastiskt bra apologetisk bok! då den utgår från kristen världsbild. in på just den aktuella dagen. framgångsrikt kristet arbete.

149:-

79:-

129:-

129:-

99:-

Den osynliga dimensionen Tro - som metod Tommy Lilja Tommy Lilja

Var inte rädd Hans Jansson

Uppryckandet Hans Jansson

Varför? Anne Graham Lotz

140 sidor • mjuk pärm (149:-)

102 sidor • mjuk pärm

112 sidor • mjuk pärm

160 sidor • hård pärm (169:-)

224 sidor • mjuk pärm (149:-)

Bibelförankrat om hur världen är Lär dig Jesu egen, revolutionerande Det är inte meningen att den som Hans Jansson, Uppsala, förklarar Egna erfarenheter och de fascineuppbyggd och hur du kan förhålla metod, och upptäck en tro som vad bibeln säger om uppryckandet, rande svar som Gud visat i ämnet är frälst ska känna rädsla inför dig till den tillvaro du inte kan se. fungerar på alla områden i livet… framtiden. Allting är i Jesu händer! enligt Paulus; den kristnes hopp. om lidandets problem.

Vad kan vi veta om det liv som väntar?

169:-

Fler glimtar från himlen Trudy Harris 200 sidor • mjuk pärm Sjuksköterskan Trudy Harris återger över 40 sanna berättelser. Hennes patienters upplevelser av änglar, syner av nära och kära som gått före och ljudet av tonerna från himlen, öppnar fönstret till nästa värld och ger oss tröst, tillförsikt, salig visshet och trygghet.

8

99:-

89:-

89:-

Himlen och livet efter detta James L Garlow och Keith Wall

Min tid i himlen Richard Sigmund

Himlen är mycket mer Sid Roth

272 sidor • mjuk pärm (189:-)

156 sidor • mjuk pärm (169:-)

170 sidor • mjuk pärm (179:-)

Kan vanliga människors häpnadsväckande upplevelser säga oss något om livet på andra sidan? Författarna skriver utifrån ett bibliskt perspektiv och förmedlar ett budskap av tröst, hopp och inspiration.

En detaljerad skildring av himlens gator av guld, möte och samtal med Jesus, återförening med vänner och familj, synen av de himmelska bostäderna, och mycket mer. Oerhört fascinerande läsning!

Tio personer berättar om sina upplevelser av att ha besökt himlen – de har dött och kommit tillbaka, eller sett himlen i en vision eller dröm.


Öppenhjärtigt och ärligt om livets kriser och tragedier ”Den här boken är skriven till alla dem som har försökt allting utan att se någon förbättring. Jag tycker att jag har funnit en del svar – inte enkla och lättvindiga, men svar som räcker tills vi kommer till himlen. När jag har skrivit den här boken har jag också varit tvungen att i tankarna återuppleva mina egna bakslag och tragedier. Även jag har nämligen sett min fasad rämna...”

Har du någon gång börjat praktisera råd och principer för ett effektivt böneliv bara för att finna att Gud tycks ha rest till Bermuda på semester? Kanske du gjorde anspråk på Guds löften om helande, men fann att du fortfarande var sjuk? Har du stått inför en älskad anhörigs död utan att kunna se någon mening i det som skett? Har du lidit och inte lärt dig någonting genom det?

129:-

169:-

När jag skrivit boken har jag kämpat med mina egna bekymmer

Tommy Dahlman är en av Sveriges mest välkända och uppskattade predikanter, flitigt anlitad som talare och inspiratör i kyrkor. Detta är hans sextonde bok.

nos Bokklubb Kom med i Sem för endast och köp boken Läs mer på sidan

119:-

2

När fasaden rämnar Tommy Dahlman 124 sidor • hård pärm

Själavårdande uppbyggelse

139:-

189:-

189:-

149:-

Innan du säger amen Max Lucado

Du kommer ta dig igenom Max Lucado

Psalm 91 Peggy Joyce Ruth

Sårad av Guds folk Anne Graham Lotz

140 sidor • mjuk pärm (189:-)

280 sidor • mjuk pärm

234 sidor • mjuk pärm

224 sidor • hård pärm (189:-)

Genom att komprimera Jesu undervisning om bön till en enda enkel, kort och revolutionerande bön att minnas inspirerar Max Lucado till ett fungerande böneliv. Det kanske inte behöver vara så svårt att be? Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.

Ibland kan livets utmaningar bara bli för mycket. Vad det än är, så förstår du att livet har, eller kommer att, förändras dramatiskt. Bibelns berättelse om Josef; Berövad sin identitet, kastad i en brunn och såld som slav. Hans liv bestod av nederlag och utmaningar. Hans omständigheter fick leda till både upprättelse och försoning. Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.

Vet du om att det finns en hemlig plats av fysisk trygghet och säkerhet som Gud uppenbarar i Psalm 91 – den plats i Bibeln där Guds löften om beskydd är sammanfattad? Innehåller även flera vittnesbörd om människors upplevelser av övernaturligt ingripande och beskydd.

Den tragiska sanningen är att när Anne Graham Lotz – Billy Grahams dotter – ser tillbaka på sitt liv, är de mest smärtsamma såren orsakade av religiösa människor i hennes närhet.

9


Nya äventyr på missionsstationen i Afrika Äntligen är det höstlov! Elias och Sally går på internatskola och ser fram emot några veckor tillsammans med sina föräldrar på den svenska missionsstationen. Alexander Floriander, en tandläkare som är på besök, är noga med att barnen inte ska äta godis eller dricka Coca-cola. Ska han få förstöra hela lovet med sitt tjat? Samtidigt händer det spännande saker. På sjukhuset är det någon som stjäl från barnavdelningen. Sedan försvinner en man spårlöst i djungeln och familjen Andersson får ett hotbrev från Tjuvligan. Följ med på äventyr i Afrika! (rek 9-12 år)

Sommarlov, men allt är inte som vanligt på den svenska missionsstationen. Följ med Elias och Sally och deras kompis Nyota när de försöker lösa mysteriet med den värdefulla diamanten.

Afrikadeckarna och mysteriet med Barakas diamant Sara Brengesjö 72 sidor • hård pärm 139:-

98:-

139:Afrikadeckarna: Tjuvligan i Baraka Sara Brengesjö

Sara Brengesjö har hämtat inspiration från sin egen uppväxt som missionärsbarn i Afrika. Hon arbetar som gymnasielärare och bor med sin man Magnus och deras tre barn i Mullsjö.

94 sidor • hård pärm

Fängslande läsning

Härliga Signe!

Signe - bönor och blåbärspaj

Berättelsen om Dawit handlar om vänskap och kärlek, missräkningar och motgångar och om hur det som tycks omöjligt blir möjligt. Dawit växer upp i en liten by bland bergen i norra Etiopien. Han längtar efter att bli herdepojke, att få rida och jaga rävar som sina äldre bröder. Men tiden som herde tar slut när han får mässlingen och blir blind. Blindskolan i Sebata blir hans nya hem och där får han en dag veta att hans ena öga kan opereras. Utomlands. (rek. 10-15 år)

169:-

Signe är tolv år. Hon bakar, simmar och är en riktig bokmal. Nu drar hon igång en matlagningskurs!

Signe - myggnät och maränger

98:-

Signe och Hanna är sugna på att tälta. Men var? Inte i en kohage i alla fall... Kan man vara dagens samarier för någon man faktiskt tycker väldigt mycket om?

98:-

Mycket läsvärd och nyttig. Dessutom bidrar den till en Ser du örnarna, Dawit? ökad förståelse mellan människor. (Bibliotekstjänst)

Birgitta Kazen 160 sidor • hård pärm

Stina Jonsson 100 sidor/bok • hård pärm (139:-/st) (rek 9-12 år)

Barnens första bibel Berättelsebibeln

Bibel och gosedjur! Härliga bibelberättelser för de minsta barnen från både Gamla och Nya Testamentet. En slitstark bok i mindre behändigt format med en mjuk gospärm i ”Nallepäls”. (rek 0-3 år)

Lill-Teddys Bibel

352 sidor • hård pärm Vår populära barnbibel om Jesus som den röda tråden genom både Gamla och Nya Testamentet. 4-8 år.

169:-

Äventyrsbibeln

129:-

288 sidor • hård pärm

189:-

22 sidor • kartongboard med ”Nallepälspärm”

En resa genom femtio välkända bibelberättelser. Äventyrsupptäckter och Ord att lägga i skattkistan. 4-8 år

”Jag har börjat läsa själv-böcker” - för barn 4-8 år Helt ny och fräsch barnboksserie med välkända bibelberättelser. Utformad för den som precis börjat läsa själv. Smidigt A5-format med härliga bilder i fyrfärg. (rek 4-8 år)

Noas resa (59:-) Mose leder Guds folk (59:-) Drottning Ester (59:-) Drömmaren Josef (59:-)

Paketpris, alla delar:

150:-

SPARA

86:-

32 sidor/bok • mjuk pärm Svensk textbearbetning: Stina Jonsson

Äventyrsbibel-böckerna 4-pack 150:- (236:-) 10

Titta i böckerna på www.semnos.com


Första delen i en helt ny, spännande och romantisk trilogi från Hanna Christenson som kommer hålla dig fängslad ända till sista sidan! Något är fel. Liv känner det, men varje gång hennes medvetande snuddar vid orsaken glider tankarna förrädiskt undan och dagarna fortsätter som vanligt. Dagar som består av att vakna upp i sovsalen tillsammans med de andra, ta på sig de grå kläderna och gå till lektionerna. Det är ett liv av fönsterlösa korridorer, hårda regler och ännu hårdare straff.

” 79:-

Ända tills Ossian dyker upp. Ossian är förflyttad från en annan facilitet och allt med honom drar Liv till sig. Han är annorlunda och hon är fast besluten att ta reda på vad som skiljer honom från de andra. En beslutsamhet som kan kosta henne allt.

169:Den förflyttade (del 1) Hanna Christenson

Hanna Christenson bor i Kungsängen, Stockholm, tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hanna arbetar som översättare och författare.

248 sidor • hård pärm

Fler böcker av Hanna på www.semnos.co m

Hannas böcker är bra läsning för högstadie- och gymnasieåldern och uppåt. Berörande, på kristen grund och omöjliga att lägga ifrån sig!

98:-

98:-

Duggregn Hanna Christenson

Allt förmår jag Hanna Christenson

Evelina Hanna Christenson

213 sidor • mjuk pärm (169:-)

268 sidor • mjuk pärm (169:-) 240 sidor • mjuk pärm (169:-)

Debora går sommarlägret på Konstskolan, men det tar inte lång tid förrän hon blir kär i killen alla tjejer vill ha och hennes rumskamrat Emelie visar upp en annan sida av sig själv.

Evelina är ensam. Men när hon börjar gymnasiet förändras allt. Hon blir inbjuden till de populära tjejernas gäng och utanförskapet blir oväntat nog hennes sista problem.

En vecka innan studenten bjuder Alexander ut Michaela. Men deras kväll tillsammans slutar på ett sätt som ingen av dem kunnat föreställa sig.

Andaktsböcker för barn och ungdomar

159:-

159:-

129:-

149:-

Äventyrsandaktsboken - 365 dagar med äventyr Robin Schmitt

Jesus kallar – 365 andakter för ungdomar Sarah Young

Släpp sargen – 101 andakter Simon Jonsson

Rise Above - 90 andakter Bethany Hamilton

384 sidor • mjuk pärm (189:-)

388 sidor • mjuk pärm (189:-)

218 sidor • mjuk pärm

192 sidor • mjuk pärm (169:-)

Korta berättelser, en för varje dag, om barn på spännande uppdrag. Killar och tjejer får veta mer om Gud och Bibeln, och blir inspirerade att leva det kristna livet. Rek 9-15 år.

Varje kort andakt bygger på ett bibelord och är skriven som om Jesus själv talar direkt till dig. Uppmuntran och vägledning för alla tonåringar och unga vuxna. Rek. 13-19 år.

101 andakter, många hämtade från sportmiljö, som uppmuntrar och utmanar lärjungar (killar och tjejer) ute på plan! Rek. 13-19 år.

Efter att hon förlorade sin arm i en hajattack som trettonåring blev hennes mod, beslutsamhet och tro på Gud allt starkare. Hennes berättelse finns i boken Soul Surfer. Bethanys andaktsbok handlar om ämnen som ungdomar möter idag. Rek. 13-19 år.

89:-

Soul Surfer Bethany Hamilton 190 sidor • mjuk pärm (129:-)

11


Nyhet - illustrera din tro

Pray. Color. Repeat.

Pastorsfrun Shanna Noel kämpade med att få till sin bibelläsning. Hon läste Ordet, men kunde inte riktigt ta till sig av det. Genom att använda scrap booking-tillbehör kring det hon läste i Bibeln upplevde hon plötsligt att hon nu kunde ta till sig av det hon läste. Hennes sätt att ”illustrera sin tro” spred sig snabbt och Shanna har nu tagit fram en hel kollektion med kristna tillbehör som dagligen hjälper människor i sitt andaktsliv. Hennes förhoppning är att också din vandring med Herren ska växa djupare – en illustration i taget. Med hjälp av kristna anteckningsböcker och övriga tillbehör är möjligheterna oändliga. Syftet är att ta till dig av Guds ord på ett nytt, fräscht sätt!

startpaketen! marrabatter på m so ka tis as nt Fa komma igång! 8 delar Nu är det tid att 5 delar

199:-

Bra start

Startkit - Mini

299:-

Notebook, Tape Runner, Stickers - Go & Tell, Prompts - Encouragement, Prompts - Go. (ord 285:-)

Bra värde och mix Startkit - Mellan

Notebook, Tape Runner, Washi Stickers, Stickers - His Name, Stickers - His Word, Prompts - Encouragement, Prompts Family, Prompts - Pop Culture. (ord 422:-)

Bästa värde och mix 12 delar

399:-

Startkit - Max

Notebook, Precision Pens, Paper Pad, Tape Runner, Washi Stickers, Stickers - His Name, Stickers - Praise Him, Prompts - Family, Prompts - Friendship, Prompts - Animals, Prompts - Pop Culture, Prompts - Christmas tags (ord 577:-)

Besök www.semnos.com för att se alla tillbehör och produkter i Illustrated Faith-serien Stina Jonsson, författare till bland annat böckerna om Signe, har använt tillbehören som ingår i Startkit Max och släppt loss sin kreativitet...

Härliga, exklusiva presentpåsar för alla uppvaktningar! 39:-/st Medium Storlek: H 24 cm, B 20 cm, D 11 cm

Wedding

Love

Blessings on your Elegant och stilren wedding & Ever after presentpåse. (med glitterdetaljer)

God made you

God made you one of a kind. (med glitterdetaljer)

Underbar presentpåse till barnens födelsedagar! Noah´s ark presentpåse

29:12

(med glitterdetaljer) (ord 49:-)

Everything Beautiful

Right Direction

You bless this world just by being you.

Perfekt presentpåse till en man i din närhet. Jeremiah 29:11

Perfekt också för en bok eller två!

Tillverkade av högkvalitativt papper med en hängande etikett i fint band samt matchande silkespapper som ger din gåva en lyxig och exklusiv känsla. Med kristen hälsning/bibelord på engelska.

Se bilder och fle r presentpåsar på www.semnos.co m


Underbart fina anteckningsböcker

Pray. Think. Dream. Write.

Anteckningsböckerna kan användas i ditt dagliga andaktsliv eller när du reflekterar kring din vardag. Skriv ner dina tankar, dina drömmar, bibelord, böneämnen och bönesvar. Det blir till en andlig dagbok där du kan se tillbaka på hur Gud har verkat i ditt liv. Att föra anteckningar kan vara ett underbart sätt för dig att fördjupa din vandring med Herren. Passar också bra tillsammans med Illustrated Faith-produkterna! Be you tiful

Love is Greater

Inbunden, 13 x 18 cm, 80 linjerade sidor med ett bibelord och en kort text överst på sidan. Läsband och guldmetallband som håller ihop boken.

Inbunden, 13 x 18 cm, 80 linjerade sidor med ett bibelord och en kort text överst på sidan. Läsband och guldmetallband som håller ihop boken. (98:-)

59:-

98:Love is greater Notebooks 2-p

98:-

59:-

Två-pack klamrade skrivhäften, 13 x 18 cm. 80 linjerade sidor vardera. Guldfolierat tryck på framsidan.

One Way

Mjuk pärm, 13 x 20 cm, 192 linjerade sidor med bibelord på varje uppslag. Med hållbar plastpärm och elastiskt band. (98:-)

159:98:-

Good things Notebooks 2-p

Två-pack klamrade skrivhäften, 13 x 20 cm. 128 linjerade sidor vardera.

Mjuk, exklusiv läderpärm med prägling, 15 x 20 cm. 192 linjerade sidor med bibelord längst ned på varje uppslag. Med läsband.

Anteckningsblock med budskap!

r på Fler produkte .com www.semnos

8 olika mindre anteckningslappar i en praktisk folder i A5-storlek. Totalt 200 blad. Inspirerande texter och budskap på engelska.

Fäst en ”Post-it-bön”! Sticky Prayers

3 olika post-it-block i en praktisk folder, 10 x 10 cm. Totalt 150 lappar. Ett roligt sätt att påminna sig själv och andra om böneämnen och uppmuntrande hälsningar.

Faith Floral

79:-

Just be yourself - Block

69:-

Texter: Everything is possible! Mark 9:23, Let your smile change the world, Think happy be happy, Pray, Love

Fräscha dubbla vykort med kuvert och bibelord på engelska Thinking of You (89:-)

Dubbla vykort med kuvert och fina motiv i en härligt färgrik design med inspirerande, uppmuntrande texter och bibelord på engelska. 12-pack, 4 olika motiv per box. Storlek: 11,5 cm x 16,5 cm. Besök www.semnos.com för att se alla motiv i boxarna. Birthday - for you (89:-)

Birthday - Blessings (89:-)

12 dubbla kort med kuvert, 4 olika motiv, med grattistexter på engelska. Med motiv av Thomas Kinkade.

12 dubbla kort med kuvert, 4 olika motiv, text på engelska med önskan om Guds välsignelse på födelsedagen.

49:-/box

12 dubbla kort med kuvert, 4 olika motiv, med texter på engelska. Låt de underbara lammen Really Woolly hjälpa dig att tala om för dina vänner att du tänker på dem och bryr dig om dem.

13


Vykort med bibelord och texter vid uppmuntran, omsorg och gratulation

75:-

ord 150:-

25-pack vykort Blandade motiv av vår senaste kollektion

69:-

50-pack vykort Blandade motiv av vår senaste kollektion

99:-

100-pack vykort Blandade motiv av vår senaste kollektion

189:-

Dekalark Lågpriskort 50-pack Blandade motiv från Evangeliitjänsts klassiska vykortskollektion. Bibelord, uppmuntran och grattismotiv.

49:ord 99:-

5-pack

Exempel på motiv

guldvykort 25-pack Blandade sekelskiftesmotiv med guldfoliering. Bibelord och grattismotiv.

49:39:-

• Omsorgstema 5-p • Uppmuntranstema 5-p • Barntema 5-p

20 plåster

Änglaplåster – rosa 20 plåster

Målarböcker för vuxna

Kampanjpriser! Sommartid – målartid...

Delight yourself in the lord New Every morning

59:-

Titta i böckerna på www.semnos.co m

96 sidor per bok som går att vika upp plant. (18 x 14 cm) (98:-/st)

59:-

Plåster med utvalda bibelord på engelska. Varje box innehåller 20 latexfria plåster. Välj mellan blå eller rosa boxar . 49:-/box.

Pausa vardagen och släpp fram din kreativa ådra när du kopplar av och färglägger mönster, bilder och bibelord. Med kristna, inspirerande motiv och med texter och bibelord på engelska.

Målarböckerna innehåller underbara bilder utformade efter i huvudsak bibelord från Psaltaren.

59:-

Änglaplåster – blå

Färgpennor för målarböcker

Be Still And Know

12 färger • i praktiskt etui

112 sidor som går att vika upp plant (18 x 18 cm) 139:-)

Beside still waters 96 sidor som går att vika upp

This is the day

79:-

79:-

112 sidor som går att vika upp plant (18 x 18 cm) (139:-)

plant (c:a A4) (149:-)

89:-

My strenght and my song

89:-

Ge någon ett Ord på vägen!

(c:a A4) (149:-)

Åter i lager! Efterlängtad och efterfrågad... 20:e upplagan, nu 1 000 000 tryckta av detta mycket uppskattade häfte till ytterst lågt pris för att dela ut till medmänniskor. Många har vittnat om välsignelsen av denna lilla skrift. 20-pack

99:-

100-pack

349:-

14

96 sidor som går att vika upp plant

Ord på vägen 20-pack, 99:Ord på vägen 100-pack, 349:Klammerhäftad, 32 sidor. 5,5 x 8 cm En vers ur Ordspråksboken och Psaltaren för varje dag i månaden. Alla fyra motiv ligger blandade i en förpackning.


Hollywoods senaste storslagna kristna filmer! Helt ny filmatisering från 2016. Efter att en judisk selot försöker lönnmörda Pontus Pilatus, och sedan tar sin tillflykt till Ben-Hurs hem, sätts familjen i fängelse och Ben-Hur döms till ett liv som slav på ett romerskt skepp. Ett spännande drama väntar med allt från det vilda hästracet till hur filmen gestaltar Jesus och hans liv, i den samtida historien. De fantastiskt filmade scenerna gör filmen verkligt sevärd. Frågor väcks i filmen: Väljer du förlåtelse eller hämnd? Tro eller otro? Väljer du Kristus eller inte?

139:Ben-Hur Dvd, svensk text 120 min (169:-)

Fler kristna filmer på www.semnos.com

139:Miracles from heaven Dvd, svensk text 100 min (169:-)

169:-

299:-

149:-

The Bible Dvd-box med 4 skivor, svensk text. Rek från 15 år.

A.D Kingdom and Empire Dvd-box med 4 skivor, svensk text. Rek från 15 år.

Risen Dvd, svensk text 120 min

Berättelsen om Bibeln. Upplev hur Bibelns berättelser blir levande, från skapelsen till Jesu död och uppståndelse.

Tar vid där The Bible slutar. Följ med genom Apostlagärningarna. Påkostad serie med storslagna effekter och fantastiska miljöer.

Två romerska soldater får i uppgift att finna Jesu saknade kropp efter att graven hittats tom efter korsfästelsen. Väver in tvivel, tro och försoning.

Lyssnar du gärna på Southern Gospelmusik? Då är Musikklubben någonting för dig! – CD & DVD från 59:-

Ny välgjord kristen film som bygger på den sanna berättelsen om familjen Beam. När Christy (Jennifer Garner) upptäcker att hennes tioåriga dotter Anna har en sällsynt, obotlig sjukdom faller hennes värld. Hon söker ivrigt sjukvårdens hjälp. Men läkarna står handfallna inför uppgiften och Anna tvingas till en tillvaro fylld av sjukhusbesök och svåra komplikationer. En dag när Anna leker med sin syster faller hon med huvudet före ner i ett ihålig träd. Under tiden som räddningsarbetarna kämpar för att få upp henne besöker hon himlen - och upplever ett mirakel.

Boxar med 8 filmer

149:-

149:-

dvd-box volym 1

dvd-box volym 2

(ord 596:-)

(ord 596:-)

Svensk text

Svensk text

War Room Heaven is for Real Courageous Fireproof

Ordinary People Faith Like Potatoes Grace Card Rust

Ny, fin presentbok

Tankar kring oss själva och våra relationer

159:De vi är och vill vara Presentbok med texter och foton av Kerstin Lindh Furås

Musiknytt! Besök www.musikklubben.se för att handla av vårt stora sortiment av Homecoming och Southern Gospelmusik. Här kan du också anmäla dig som medlem och få del av ditt förmånliga Välkomsterbjudande.

Hård pärm, fyrfärg, 15 x 15 cm, 150 sidor Jag hoppas att en och annan tanke kan bli till ett ”Aha!” för dig – eller att du ler och nickar samstämt när du känner igen dig själv. Med önskan om många goda tankar! Kerstin Lindh Furås 15


st 29:a d n e t k Fra 500:r e v ö r e Ord ! fraktfritt

Frankeras ej. Mottagaren betalar portot.

Namn:

Semnos Förlag

Adress:

Svarspost 204 955 57 331 20 VÄRNAMO

Postadress: Tel:

Så här beställer du: • Webbutiken:

www.semnos.com

(Fungerar även via mobil eller läsplatta)

• E-post: order@semnos.com

TACK för din beställning! • Posta: Fyll i beställningen, posta hela sidan (Portot är betalt)

• Ring: 0370-198 27

Produktnamn

q Ja, jag vill gå med i Semnos Bokklubb* (enligt villkoren på sidan 2)

Välkomstpremie:

Du får den gripande livsberättelsen Ögon som ser (värde 179:-) som gåva när du går med i Semnos Bokklubb.

Min första bokklubbsbok (Välj bland följande böcker:)

q Huset som byggdes av kärlek Bokklubbspris 138:- (ord 198:-)

q Ingenting är omöjligt

Bokklubbspris 132:- (ord 189:-)

q När fasaden rämnar

Bokklubbspris 119:- (ord 169:-)

*Du kan även gå med i Bokklubben på www.semnos.com

Antal

Köpvillkor Vi skickar din beställning inom 2-10 arbetsdagar. Alla beställningar skickas vanligtvis mot faktura. Frakt tillkommer med endast 29:-, fraktfritt vid beställning över 500:-. För utlandsbeställningar tillkommer porto enligt postens prislista. För detaljerade köpvillkor se:

www.semnos.com Semnos Förlag Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO

#

Katalogens priser gäller t o m 31 augusti 2017

Semnos sommarkatalog 2017