Page 1

Alltid inspirerande

n e g o l a t a k t Hös

2021

Spara STORT på många böcker!

Kristna böcker för alla! Romaner • tro & vägledning • Själavårdande Livsberättelser • bön & andakt • Barn & unga

FRAKT 39:Order över 500:F R A K T F R IT T !


ALLTID INSPIRERANDE

Semnos Förlag startades 2001 och är numera ett av Sveriges större kristna bokförlag. Varje år ger vi ut omkring 35-40 nya boktitlar av både svenska och utländska författare. Vår inriktning är allkristen och vårt motto är: Alltid inspirerande!

Bästa höstläsninge

n väntar!

I år firar vi att det var 20 år sedan Semnos förlag startades. Vi bjuder på bokkalas med 50 kronor i rabatt på många titlar! Så vill vi också önska dig en riktigt härlig hösttid med allt gott från Herren!

Följ och gilla oss

Facebook: semnos förlag Instagram: semnosforlag

Illustration: Magdalena Lindroos

Symbolen betyder att boken även kan

Joakim & Malin Sunesson

köpas/streamas som digitial ljudbok och/eller e-bok där dessa normalt finns.

Semnos Förlag Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO

www.semnos.com info@semnos.com 0370-198 27

Max Lucado och Franklin Graham om nya boken Flygkapten Tammie Jo är en troshjälte. Hennes nerver av stål formades genom att lita på Gud i alla situationer – i tider av oro och under perioder av prövningar – och att låta Honom få vara centrum i livet. I boken skriver hon om livets utmaningar och att de val vi gör utrustar oss för att kunna möta framtiden med tillförsikt, och att vi inte behöver göra det ensam. Max Lucado, bästsäljande författare Tammie Jo Shults är en modig kvinna som inte lät en mansdominerad värld hindra henne från att uppnå sina drömmar. Efter att själv flugit under snart femtio år, inspireras jag och känner det som en förmån att få känna Tammie och hennes familj. Denna otroliga berättelse handlar om en enastående kvinna med ett tydligt mål och med nerver av stål. Franklin Graham, Billy Graham Evangelistic Association

2


Den fängslande berättelsen om en osannolik mirakellandning ”Hur jag följde mina drömmar, lärde mig flygkonsten och mötte min största utmaning.” Tammie Joe Shults hade under hela sitt liv fascinerats av himlens öppna skyar, och trots att hon hade alla odds emot sig blev hon en av få kvinnliga stridspiloter inom den amerikanska flottan. Efter åtta år i US Navy skolade hon om sig till civilpilot och den 17 april 2018, tjugo minuter från start, under en rutinmässig inrikesflygning ställdes flygkapten Shults inför det otänkbara. Ett förödande motorhaveri på en fullsatt Boeing 737 orsakade en explosion som punkterade hydrauliken och skadade flera bränsleslangar. Hela sektioner av planet slets loss och fönster trycktes ut, som drog med sig en av passagerarna. Kapten Shults och hennes medpilot kämpade för att få kontroll på flygplanet. Hur skulle Tammie Jo, trots sina tuffa erfarenheter som stridspilot, kunna klara det omöjliga; att få ner det allvarligt skadade planet med skräckslagna passagerare säkert på marken igen? Hon var från början inte ens schemalagd för denna flygning, men det råder inga tvivel om att Gud hade förberett och lett henne precis dit hon behövde vara under den ödesdigra dagen ...

Läs den spännande boken om

mirakelpiloten som räddade 148 liv!

BOOM! Någonting exploderar, det låter som en granat och det känns som om en gigantisk långtradare har kört in i oss rakt från sidan. En hastig blick på instrumenten visar att vår vänstra motor är död. Det är inte bra men det går att hantera. En bråkdels sekund senare förvärras situationen från ”inte bra” till ”inte alls bra”. Jetflygplanet börjar snabbt rolla till vänster. Nosen dras ner i en dykning. … Det är något mer än ett motorhaveri som har hänt, men vad? En sekund senare är allting kaos. Planet vibrerar så kraftigt att det inte går att läsa instrumenten, allt är bara suddigt Det här har vi aldrig övat på i en simulator. … Jag kan inte se, jag kan inte höra och jag kan inte andas. Jag är isolerad i en av livets korta pauser, och adrenalinet komprimerar mina tankar till en koncentrerad punkt. … Med de här våldsamma vibrationerna är jag inte säker på att allt vi behöver för att hålla oss uppe i luften kommer att sitta kvar på flygplanet. Det här är kanske dagen då jag får möta min Skapare ansikte mot ansikte.

229:-

Nerver av stål

Tammie Jo Shults • 310 sidor inbunden med skyddsomslag

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

159:-

LÄS MER PÅ SIDAN 22

Flygkapten Tammie Jo Shults tjänstgjorde först inom den amerikanska flottan, som en av de första kvinnliga stridspiloterna, men jobbar numera på Southwest Airlines. Tammie Jo och hennes man Dean bor utanför San Antonio, Texas.

3


Svenskar berättar om oförklarliga änglabesök och gudsingripanden De över 75 skildringarna i nya boken ger uppmuntran, hopp och glädje samt inspirerar till en tro som bär. Bibeln låter oss förstå att det finns väldigt många änglar. Vårt förhållningssätt till änglar bör vara med förundran och respekt. Guds änglar vill hjälpa oss och har en viktig roll som sändebud och som budbärare. Några kapitelrubriker: Ängeln sa: ”Var inte rädd!”, Var virveln en ängel?, Min egen ängel, Jesus i mitt rum, Viltolyckan och utsända änglar,Vem lyfte hästen i ridolyckan?, Se en ängel!, Änglakören i rummet, En skymt av Gud, Ängeln på sjukhuset, Ängeln väckte mig, Jesus förvandlade mitt liv, Helad från hörselproblem, Änglar på Estonia, Änglahänder räddade min pojke, En himmelsk änglakör, Demolerad bil och änglavakt, Änglarna höll ihop stegen, Synen av Jesus ...

Visst finns änglarna

- och de vill hjälpa dig! Guds änglar vill hjälpa dig

189:-

Inger Waern 218 sidor • hård pärm

Inger Waern är en anlitad föredragshållare runt om i landet och hon har medverkat i ett stort antal intervjuer och tv- och radioprogram om sina uppskattade böcker som sålts i över 25 000 exemplar.

Spridda minnen från ett rikt liv ”’...på grund av synd...’ skiljdes två medlemmar från församlingen.” Betelförsamlingens protokoll från församlingsmötet den 8 augusti 1937, paragraf 6. De två som skildes från församlingen var mina blivande föräldrar. Efter att jag blev född i november, var mina föräldrar välkomna att åter bli medlemmar. En sådan hantering skulle idag aldrig förekomma. Men kanske kan även den yngre generationen dra nytta av att veta hur det kunde gå till förr? Många har säkert funderingar kring sin släkts historia: Hade de inte varit med i Filadelfia? Vad hände? Framför allt vill jag visa på att ett dåligt fattat beslut för länge sedan inte behöver få en dålig fortsättning. ”Många har farit illa och lämnat frikyrkan för att de inte accepterat eller levt upp till den stränga sexualmoral man haft. Roland som fick höra att han var en oäkting berättar här om det rika liv han trots det haft.” Alf B Svensson, legitimerad psykolog och författare ”Roland bevisar ännu en gång sin stilistiska skicklighet.” Johan T Lindwall, Chefredaktör, Svensk Damtidning

Trots paragraf 6 Efter att ha varit missionär i Etiopien, samt pastor i Värnamo och Umeå, blev Roland Nelsson välkänd som direktor för Erikshjälpen. Han har skrivit flera böcker.

4

Roland Nelsson 114 sidor • hård pärm

179:-


Hur kan vi veta vad som väntar framöver i Guds plan? En komplett och heltäckande guide för alla som vill vara förberedda inför framtiden och kunna leva med tillförsikt och trygghet. Den nya och fascinerande boken ger Bibelns tydliga svar på frågor som: • Varför är de bibliska profetiorna viktiga att känna till idag? • Vilka tecken och händelser kommer att föregå slutet på denna värld? • Vilka av dessa tecken har redan inträffat och vilka lever vi i nu? Vad säger Bibeln om Israel, Europa, Ryssland och Babylon i vår tid? • Vilka profetiska tecken ser vi just nu när det gäller omoral, islam, förföljelse och kyrkans apati? • Hur nära ligger uppryckandet, vedermödan och Antikrists framträdande i Guds tidstabell, och hur kan vi veta att vilddjurets märke kan uppenbaras redan inom bara några få år? • När inträffar Harmagedon, vad innebär Jesu återkomst, Tusenårsriket och hur ser de nya himlarna och en ny jord ut? David Jeremiah, en av världens mest respekterade bibellärare, förklarar på ett enkelt och lättförståeligt sätt Bibelns budskap om tidens tecken och ändens tid. Han visar inte bara att Guds ord innehåller specifika förutsägelser om framtiden, utan även hur Bibeln uppmuntrar och ger hopp mitt i vår tids osäkerhet och kaos.

329:-

Tidens tecken

David Jeremiah 576 sidor • inbunden med skyddsomslag

Tog bort mycket av min oro och fruktan för framtiden!

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

Emma

LÄS MER PÅ SIDAN 22

Fler högaktuella böcker av David Jeremiah

Apokalypsens agenter David Jeremiah

Är detta slutet? David Jeremiah

Babylons agenter David Jeremiah

Tänk om de spelare som skildras i ­Uppenbarelseboken var aktiva idag? Skulle du kunna känna igen dem?

Orosmoln förmörkar vår framtid. Är detta bara inledningen på händelser som ligger framför enligt Bibeln?

Utforska hur profetiorna, synerna och drömmarna som beskrivs i Daniels bok i Bibeln är kopplade till vår värld idag.

129:- (ord 198:-)

129:- (ord 198:-)

229:-

198:-

David Jeremiah är en av USA:s mest kända bibellärare. Han är pastor i Shadow Mountain Community Church i San Diego och författare till över 50 bästsäljande böcker.

Det är fascinerande att Bibeln ger mer utrymme åt profetior än i stort sett något annat ämne, men det kan skapa frågor och till och med förvirring. Vi längtar alla efter att kunna se i förväg, att veta. Därför ser jag det som en förmån att få hjälpa människor finna sin plats i mönstret av profetiska händelser som Gud förutsagt, och som är nedskrivna i Bibeln och bekräftade i dagens rubriker. Ändens tid må vara nära, men som kristna är vår framtid tryggad eftersom Gud är historiens författare, och Fridsfurstens återkomst kan vara närmare än vi tror.

David Jeremiah

5


Är de redo att ge sig själva en ny chans och satsa på kärleken? Sista, efterlängtade delen i Borgholmtrilogin där Agnes och Elises nutid och dåtid flätas samman. En kärlekshistoria om försoning och att våga vila i tilliten. Hösten 1917 börjar Agnes sin tjänst på herrgården utanför Lund. Att undervisa Beata och ha att göra med sin nya arbetsgivare blir en större utmaning än hon trott. Hennes uthållighet sätts på prov även på andra sätt. Kommer Agnes finna modet och tilliten när tillvaron skakas? Elise kämpar för att få tillvaron att gå ihop. Saknaden efter Alessandro som försvann spårlöst för ett par år sedan får Elise att tänka tillbaka på hur de möttes i Paris 1912. De tillbringade några veckor i Bretagne med sina konstnärsvänner och upptäckte att de trots alla olikheter var kära. 1914 skilde kriget dem åt och Elise försöker acceptera att mannen hon älskar antagligen aldrig kommer tillbaka. Sista delen i Borgholmtrilogin där Agnes och Elises nutid och dåtid flätas samman. Livets alla svårigheter ställs mot hoppet och tron på en ljus framtid. Sårbarhet och helande skildras medryckande i berättelsen om vännernas längtan efter gemenskap och förståelse.

Tills vinden vänder

189:-

–­ Borgholmtrilogin del 3 Angelica Victorin 395 sidor • mjuk pärm

Angelica Victorin är frilansjournalist och i hennes historiska romansvit står individens livsresa i centrum. Vad är det som formar oss till dem vi är och vad ger livet mening?

Jag blir verkligen fäst vid karaktärerna. Du har fångat något som känns äkta i tidsandan och bilden av den romantiska kärleken.

”Den historiska trilogin har med sitt ljuvliga språk lämnat ett stort avtryck hos mig” Borgholmtrilogin är en fängslande berättelse om tro, tvivel och längtan efter kärlek. Livsödena och miljöerna på Öland, i Småland, Skåne och i Amerikas svenskbygder, beskrivs med känsla för stämningar och detaljer i en tid präglad av oro, krig och väckelserörelse.

Läs även de två första delarna

Vibeke Olsson, författare till Bricken-böckerna

En bok som länge behövts i den svenska historiska romangenren. Livfullt och engagerande berättad och kommer att uppskattas av många. Frida Park, tidningen Dagen

En mycket stämningsfull skildring. Välskrivet och engagerade om relationer och livsval. Bibliotekstjänst

6

De minst väntade Angelica Victorin

Sanningen gör dig fri Angelica Victorin

Gripande roman från väckelsens tid. Tro, tvivel och längtan efter kärlek hos guvernanten Agnes (del 1).

Händelser mellan blommande trädgårdar, livet i Lund och Malmö, vidare till Minnesotas landskap (del 2).

139:- (ord 189:-)

189:-


Ny fängslande roman av Karen Kingsbury! En kärleksfull och dramatisk berättelse om Guds ledning och omsorg när livet inte blir som man först tänkt sig. Elise Walker drömmer om att bli konstnär. Efter high school längtar hon efter att få börja studera konst på New York University. En dröm som hennes mamma inte alls står bakom. Besvikelsen över situationen leder till val som gör att Elise hamnar i dåligt sällskap. Till sist tvingas hon byta både stad och skola för att komma vidare. Men hennes dåliga val verkar förfölja henne och det visar sig dessutom påverka hennes framtidsdrömmar mer än hon någonsin anar. Cole Baxter Blake (Ashley Baxters son) ska snart börja läsa till läkare på universitetet och därefter arbeta på sjukhuset i Bloomington, precis som hans morfar John Baxter. Men sista terminen på high school blir inte alls som han tänkt sig när han träffar en nyinflyttad tjej och blir kär vid första ögonkastet. Helt plötsligt ser framtiden inte längre lika självklar ut och Cole ställs inför utmaningar han inte är beredd på. Finns det kanske ändå en väg framåt? Lucy och Aaron Williams är nyinflyttade i Bloomington. Äntligen ska de få en efterlängtad nystart, där ingen känner till deras kamp för att få barn. Aaron har trots allt de gått igenom inte gett upp hoppet, utan ber varje dag att de ska bli föräldrar. Lucy däremot lider fortfarande svårt av alla förluster och har allt svårare att tro på en framtid som mamma. Men är det så att bönesvaret denna gång inte är så långt borta? Det kanske bara måste gå två veckor först…

Två veckor

Karen Kingsbury 340 sidor • mjuk pärm Introduktionspris 199:t o m 31 okt (ord 219:-)

199:-

Karen Kingsbury är en av Amerikas och Sveriges mest älskade och lästa kristna romanförfattare med fler än 25 miljoner sålda böcker. Hon och hennes man, Don, bor i Tennessee. Här bor även flera av deras vuxna barn och barnbarn.

Senaste från den okrönta kristna romandrottningen!

Välskriven och dramatisk roman Ljuset från Faros är en fängslande biblisk roman som utspelar sig i mitten av det första århundradet före Kristus. En riktig bladvändare! Den unge Symeon bryter upp från sitt hem i Juda och ger sig ut på en farofylld resa som ska föra honom ända till Egypten. Hans väg korsas av en präst som ger honom ett viktigt uppdrag: att föra två skriftrullar med profeten Jesajas ord om Guds ljus till det berömda biblioteket i Alexandria. Snart dras Symeon in i dramatiska händelser han inte kunnat föreställa sig, och han hamnar i det djupaste mörker ...

189:Ljuset från Faros

Niklas Bjernhagen 286 sidor • mjuk pärm

För den som tror lyser ljuset alltid i mörkret

Niklas Bjernhagen arbetar som pastor, och har haft skrivandet som passion och följeslagare sedan tonåren. Detta är hans tredje roman.

7


Svindlande äventyr i vackra nationalparken i Montana Den andra, fristående fortsättningen på den fängslande romanserien om PEAK flygräddning har hög puls, dramatik och starka karaktärer. Willow Rose vill verkligen ro hem det där jobbet som ungdomspastor i kyrkan i Mercy Falls. Men efter att två av ungdomarna ensamma åkt på en date till hennes favoritställe i nationalparken, ser inte oddsen längre ut att vara på hennes sida. Dessutom verkar det som om hon blivit mer än lovligt intresserad av den perfekta drömkillen … för sin syster Sierra. Livet har verkligen inte blivit som Willow tänkt sig. I ett desperat försök att vinna tillbaka församlingens förtroende tar Willow med sig ungdomsgruppen ut i Glacier National Park. Men det som börjar som en idyllisk dagsvandring förvandlas snabbt till en skrämmande kamp på liv och död ...

Första, fristående delen i serien om PEAK flygräddning Rädda mig

Susan May Warren 360 sidor • mjuk pärm

198:-

Susan May Warren har skrivit fler än femtio böcker, som sålts i över en miljon exemplar. Detta är hennes andra bok på svenska som handlar om våghalsiga äventyr, gudstro och en kärlek som varar.

Kortromaner av Stina Jonsson och Hanna Christenson inför jultiden

Där hoppet bor Stina Jonsson

Till jorden steg ner Hanna Christenson

Maria flyttar till Västerö med stora drömmar om en sagolik jul på landet. Det hon inte tänkt på är att vägen dit går via november och att vänja sig vid livet i glesbygden är helt enkelt inte lika kul i ett evigt mörker.

Matilda och hennes syster Olivia tillbringar varje jul tillsammans på stranden i Thailand. Men när systern träffar en kille bryts traditionen för första gången på tio år. Olivia tänker istället fira jul med pojkvännens familj i Norrland...

149:8

149:-

Under bar himmel Susan May Warren Tolv år har gått sedan hon flydde bort från sina djupa misstag och hemligheter. Flygräddningspiloten Kacey Fairing är tillbaka i Mercy Falls. Hennes tonårskärlek Ben King, countrystjärnan, är på besök, men upptäcker snart en dold agenda som kan komma att förändra hela tillvaron...

148:- (ord 198:-)

Humor och mysiga miljöer på Västerö väntar i underbara feel good-romanen Sedan Rakel blev änka för nästan tio år sedan har hon uppfostrat de båda döttrarna på egen hand. Om Gud fortfarande brydde sig om henne borde han väl kunna hjälpa henne att hitta en vän? Fast han hade inte verkat så angelägen om det hittills. När Rakel i praktiken blir hemlös över en natt på grund av en klantig vattenskada tvingas hon tillbringa semestern i en ensam stuga på Västerö...

Bekymmersfri verklighetsflykt när jag behöver den som mest! Johanna Svensson, tidningen Dagen

Stina Jonsson är en etablerad författare som har gett ut ett tjugotal böcker.

En boning ytterst i havet Stina Jonsson 262 sidor • mjuk pärm

179:-


En nybakad tårta och en låda med minnen blir starten på något nytt Han förlorade sin bror. Hon sin dröm. Kan de finna vad de verkligen söker? Holly Stanford gör det bästa hon kan för att hålla restaurangen hon ärvde av sin morbror flytande. Men efter att hennes fästman lämnat både henne och företaget, ångrar Holly bittert att hon tvingades ge upp sin dröm om att baka bröllopstårtor. Några felaktiga ekonomiska beslut kan nu kosta henne allt. Jed Henning och hans lillebror Chris har lyckats bra i familjeföretaget, trots broderns stökiga livsstil. När fadern, och tillika styrelsemedlem, tillfälligt stänger ned firman tills de båda bröderna arbetat igenom sina djupa konflikter, tvingas Jed motvilligt söka upp brodern i Boise, Idaho. Jed måste börja en mödosam väg mot försoning med sin bror, den förlorade sonen. Hans enda verktyg är några blekta familjefoton, en hög gamla brev och en sliten bibel som tillhört hans gammelfarfar, Andrew Henning. Anteckningarna i bibeln visar på en levande och attraktiv gudstro, som burit genom generationer. Är detta vägen till att finna lyckan, förnöjsamheten och det goda i livet som också han längtar efter? Och ska den unga kvinnan, som en dag knackar på Jeds dörr, kunna vara nyckeln till att nå fram till Chris?

Det goda i livet

Robin Lee Hatcher har skrivit fler än 80 böcker som sålts i över fem miljoner exemplar. Hon är uppskattad för sina varma och känslosamt laddade berättelser om tro, mod och kärlek. Hon har fått flera utmärkelser, bland annat RITA Award, the National Reader’s Choice Award och Faith, Hope & Love Reader’s Choice Award.

Robin Lee Hatcher 326 sidor • mjuk pärm

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

198:-

138:-

LÄS MER PÅ SIDAN 22

Robin Lee Hatcher är en av vår tids allra bästa berättare! Karen Kingsbury, bästsäljande författare

Fler böcker om Andrew Hennings familjesaga Den jag är med dig Robin Lee Hatcher

Handen på hjärtat Robin Lee Hatcher

Jessica har avskärmat sig från Gud. Hon lever i chocken efter det som drabbat henne. För ett brustet hjärta är ett litet steg mot kärlek ett stort steg i tro.

Ben behöver Ashleys hjälp när han vill starta ett stall för hästterapi på sin gammelfarfars gård. Men deras tunga bördor av tidigare svårigheter och hemligheter hotar att driva dem isär om sanningen, som inte någon känner till, skulle komma fram. Ben vet att allting är möjligt för Gud, men Ashley verkar behöva finna både sig själv – och Gud – för att våga ge kärleken en chans...

148:- (ord 198:-)

”De kristna romanerna sticker alltid ut. Där finns karaktärer jag kan identifiera mig med på ett helt annat sätt än i andra böcker jag läser. Att ha tron gemensamt gör hela skillnaden. Är det dessutom en lika välskriven roman som Robin Lee Hatchers Handen på hjärtat blir läsningen ett sant nöje.” Johanna Svensson, tidningen Dagen

198:9


Hur utvecklas och utövas ett gott och sunt andligt ledarskap? Haveriet i Knutby har förstärkt uppfattningen att det bästa är att få bort karismatiken i församlingarna. Kan verkligen en sund karismatik och ledarskapsmodeller utan maktanspråk och andliga övergrepp bli verklighet? Under drygt 100 år har en speciell andeutgjutelse påverkat människor, vilket medfört att karismatiska församlingar vuxit fram på ett lavinartat sätt. Detta har inte skett smärtfritt. Fel har begåtts av ledare. All karismatik har inte varit sund. Magnus Jonegård har lång erfarenhet av ledarskap, både från näringslivet och som pastor och församlingskonsult i cirka 25 karismatiska miljöer. På ett personligt sätt belyser han likheter och olikheter mellan näringsliv och församlingsliv, och han beskriver ledarskapets möjligheter och svårigheter med hjälp av många exempel.

269:-

Flera kapitel berör Filadelfiaförsamlingen i Knutby, där författaren verkat som församlingskonsult under ett år, och vi får unika inblickar i församlingens teologi och ledarskap som inte tidigare varit kända. Boken tar också upp högaktuella frågor kring hur man identifierar och hanterar maktmänniskor samt förhindrar sektliknande och osunda drag i församlingen.

Att leda i karismatiska miljöer

–­ strategi, organisation, kultur och andlig tillväxt Magnus Jonegård 310 sidor • inbunden med skyddsomslag

Magnus Jonegård arbetade länge som konsult och chef inom management och IT-branschen. Efter cirka 30 år i näringslivet kallade Gud honom till pastor. Med en masterexamen i teologi från USA som grund, har han sedan 2004 arbetat som pastor och församlingskonsult inom Pingst och Evangeliska Frikyrkan.

Hur bibelsyn, värderingar, demokrati kan förhålla sig till ett modernt församlingsbygge. Pelle Hörnmark, pastor och Chairman Pentecostal European Fellowship

Framgångar, misstag och avarter som blir till hjälp att förstå en del av vår historia, men också ... framtiden.

Sune Nordin, pastor och församlingshandledare EFK

Den helige Andes verksamhet i historien och vad Han gör idag Med vittnesbörd av Hans Weichbrodt, Nils Lidskog, Hans Wolfbrandt, Inga Pagréus, Gösta Degerman och John Derneborg, m fl. Fascinerade och öppenhjärtigt berättar författaren om sitt eget personliga möte med den helige Ande och hur det blev starten för en växande dynamisk prästtjänst med Andens gåvor och kraftgärningar i bruk. Han skriver också om många märkliga händelser som skett när människor blivit berörda och helade av bara atmosfären i en gudstjänst.

”Den helige Ande har varit , och är, ovärderlig i mitt liv och tjänst” Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt författare till ett stort antal bästsäljande böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Numera leder han och hustrun Overa ett arbete bland utsatta barn i Tanzania.

10

Den helige Ande

Carl-Erik Sahlberg 120 sidor • mjuk pärm

169:-


Kan världshändelser utgöra en del av ett otroligt bibliskt mysterium? I Budbäraren 2 – återkomsten ges bibliska kopplingar till vår tid, som aldrig tidigare varit kända, helt nya dimensioner. Fascinerar och förundrar! När boken Budbäraren utkom 2012 väckte den enorm internationell uppmärksamhet. Att ett bibliskt mysterium skulle ligga bakom och förutsäga märkliga samband kring världshändelser och avslöja hemligheter om världens framtid fascinerade och övertygade den mest inbitne skeptiker. För första gången skildras och bekräftas det som inte tidigare kunnat avslöjas. Det handlar om de spektakulära tecken och manifestationer som har inträffat sedan Budbäraren gavs ut.

Efterfrågad bok – nu femte tryckningen!

De exakta detaljerna och bibliska kopplingarna i samband med bland annat pandemin är inget annat än häpnadsväckande.

Budbäraren II – återkomsten

229:-

Jonathan Cahn • 358 sidor mjuk pärm

Jonathan Cahn är känd för sina förklaringar av Bibelns mysterier och har kallats för denna generations profetiska röst. Han leder organisationen Hope of the World samt Jerusalem Center/Beth Israel i New Jersey. Han, tillsammans med bl a Billy Graham, David Wilkerson och Reinhard Bonnke, är utsedda till en av de fyrtio främsta andliga ledarna under de senaste fyrtio åren.

Fler otroligt fascinerande böcker av Jonathan Cahn! Har du läst alla än?

159:-

159:-

159:-

!

ng Dag lig andaktsläsni

148:-

Budbäraren 302 sidor • mjuk pärm (189:-)

Mysteriet med Herrens Shemitah 278 sidor • mjuk pärm (198:-)

Paradigmet 320 sidor • mjuk pärm (198:-)

Oraklet 384 sidor • mjuk pärm (198:-)

Dolda i en profetia från Jesaja, är mysterierna som avslöjas både precisa och detaljerade kring bl a händelserna i samband med 11 september-attacken.

Kan ett gudomligt, cykliskt sjuårsmönster ha visat datum för börskrascher innan de inträffade och förutsäga upp- och nedgångar på världens aktiemarknader?

En biblisk mönsterbild av världsledare i modern tid där var och en har en forntida föregångare. Anger ledares tid vid makten, förutsäger ageranden och skandaler.

Jubelåret inträffar var femtionde år. Häpnadsväckande koppling till världshändelser på exakt dag in i vår tid! Kan en biblisk mönsterbild visa på vad som nu sker, vad som ligger framför, och vart det till slut leder ...

249:Hemligheternas bok - 365 dagliga läsningar 384 sidor • inbunden Varje dag avslöjar en hemlighet kring Bibeln. Finn nycklarna till att förstå såväl världen omkring oss som de andliga verkligheterna.

11


Årets mest populära andaktsbok når verkligen till läsarens hjärta ”Tänk om alla förstod hur gott det kristna livet är och hur mycket gott sund kristendom har gett genom tiderna!” Den inspirerande andaktsboken för 365 dagar innehåller över 100 helt nyskrivna och omarbetade andakter, jämfört med den tidigare utgåvan i fyra årstidsdelar. Varje dags läsning innehåller ett bibelord, en betraktelse och en uppmuntrande tanke. Med vackra naturbilder i färg och med ett smidigt läsband som bokmärke blir boken en god följeslagare under hela året ...

Nu andra upplagan!

289:Allt det goda vi har i Kristus

Carl-Erik Sahlberg • 384 sidor inbunden med skyddsomslag • läsband • färgsidor Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt författare till ett flertal bästsäljande böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Numera leder han och hustrun Overa ett arbete bland utsatta barn i Tanzania.

Från en av Sveriges mest uppskattade kristna författare och förkunnare.

Andaktsböckerna som fördjupar Gudsrelationen Jesus kallar på dig nu 10 år på svenska!

Jesus kallar på dig 2-pack Sarah Young 384 sidor inbunden • läsband 2 för

Sarah Young har skrivit några av världens mest lästa andaktsböcker som sålts i över 30 miljoner exemplar. Hon och hennes man har verkat som missionärer i Japan och Australien, men bor numera i USA.

299:(ord 378:-)

Sarah Youngs helårsandaktsböcker är skrivna som om Jesus själv talar direkt till dig.

198:Jesus varje dag Sarah Young 396 sidor • inbunden färgsidor • läsband

12

189:Jesus kallar på dig Sarah Young 384 sidor inbunden • läsband

Stilla dig ett ögonblick och lyssna till Hans inbjudan. Jesus vill att vi ska uppleva Hans frid oavsett våra omständigheter. En kort daglig läsning från de ord, tankar och bibelversar som Jesus i kärlek lade ner i Sarah Youngs hjärta.

Inspireras och få nytt mod i Guds närhet.

139:Käre Jesus Sarah Young 352 sidor inbunden • läsband

Att uttrycka sina vardagliga bekymmer i formen av 120 brevväxlingar, som Jesus svarade på genom att lägga ner ord, tankar och bibelversar i Sarah Youngs hjärta, hjälpte henne att komma närmare Gud.


BÖCKER FRÅN STH FÖRLAG I DISTRIBUTION AV SEMNOS

Vad säger Bibeln om äktenskapet och samkönade relationer? Frågan om samkönade äktenskap i frikyrkan en av de hetaste och riskerar att splittra frikyrkliga samfund i Sverige. En framgångsrik lobby driver HBTQ-frågorna och fastän frågan berör ytterst få församlingar drivs ändå frågan med stor energi av samfundsledningar. Hur blev det så här? Ur innehållet: HBTQ, frikyrkan och en liberalare bibelsyn, Äktenskapet – Guds välsignade plan, Sambo i Bibeln?, Homosexuella handlingar: vad säger Bibeln?, Kan bibeltro och HBTQ förenas?, Tio punkter om samkönade relationer. ”Även om de flesta kristna intuitivt känner en osäkerhet när man avkrävs en personlig uppfattning i frågan om homoäktenskap, utmanas man i sin tro när det sägs, att det ligger i kärlekens väsen att acceptera människor sådana de är med sina olika livsmönster även i församlingslivet. Detta blir en så svår fråga för många inför det faktum att Guds Ord beskriver homosexuella handlingar, och för den delen också sexuell utlevnad utanför äktenskapet, som brott mot skapelseordningen och Guds vilja. Hur skall en ’vanlig församlingsmedlem’ kunna avgöra riktigheten i de omtvistade tolkningar som sprids för att styrka en viss hållning? Boken ger också en god kunskap om hur den kristna församlingen genom historien uppfattat och tillämpat Guds ord på detta område.” Pastor Sven Nilsson. Örebro

HBTQ och Bibeln Anders Gerdmar 142 sidor • inbunden med skyddsomslag

199:-

För mer info om kostnadsfritt studiematerial för hemgrupper och församlingar med videointroduktion och diskussionsfrågor, kontakta: kansli@teol.se Materialet är framtaget av Peter Wessberg, Kristet Center Väst. Anders Gerdmar är docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet, professor vid Southeastern University, Lakeland, Florida, USA och rektor för Skandinavisk teologisk högskola, STH, Uppsala.

Kan vi lita på Bibeln? Med forskarens noggrannhet tar sig Anders Gerdmar an uppgiften att reda ut och belysa en mängd frågeställningar kring Bibelns innehåll och auktoritet. Är bibelordet Guds ord, inspirerat av den helige Ande eller är Bibeln en samling vanliga böcker, författade av människor vid olika tidpunkter, och vilkas innehåll vi kan ta till oss efter eget tycke och smak? Var Jesus Guds Son, född på ett övernaturligt sätt eller bara en av många vishetslärare?

329:-

Det står skrivet

Anders Gerdmar 452 sidor • inbunden med skyddsomslag

För den som vill förstå vad bibeltrohet innebär och vad debatten om bibelsyn egentligen handlar om. – Stefan Gustavsson, direktor för Apologia

13


Kristna romaner Havet viskade ditt namn Niklas Bjernhagen Pastorn och författarens otroligt fängslande Västkustdrama om några familjers brokiga väg mot försoningens och förlåtelsens plats.

159:- (ord 189:-) Värdshuset vid havet Liz Johnson

På kärlekens strand Liz Johnson

Där två hjärtan möts Liz Johnson

Red Door Inn, Prince Edward Island. Sårade kan bli läkta, brustna finna förlåtelse och ensamma gemenskap.

Karaktärer som blir till vänner, en charmerande vacker plats och en kärlekshistoria som dröjer sig kvar. (del 2)

Caden Holt är trygg i köksrollen, men när hon visar ön för en journalist tvingas Caden möta en större värld. (del 3)

149:- (ord 198:-)

149:- (ord 198:-)

149:- (ord 198:-)

Någon som du Victoria Bylin

En glimt av änglar (1) Karen Kingsbury

En glimt av hopp (2) Karen Kingsbury

Julia lever med en oro över att Max ska bli som sin pappa, hennes ex-man, som utnyttjar andra människor. Men hon är fast besluten att lita på Gud – oavsett.

Dramatisk och fängslande romanserie i tre delar om livets möjligheter. Tyler Ames är på toppen av sin idrottskarriär när en skada hotar att krossa alla hans drömmar och ambitioner. Botten är nådd, karriären är över och Tyler är redo att ge upp. Kärlek, spänning och mirakler väntar där vi får följa vanliga människor med stora utmaningar – och änglarna som vandrar ibland dem.

Livet på Mackmakeriet Stina Jonsson Betsy är less på caféjobbet. En dag krockar Betsy med en amerikan och hon kan inte sluta tänka på Adam och hans charmiga dialekt...

89:- (ord 179:-)

Rossystrarna Hanna Christenson Kärlek där man minst väntat sig det, om tro som håller genom alla omständigheter och om en andra chans i livet.

159:- (ord 189:-)

98:- (ord 198:-)

En glimt av änglavingar (3) Karen Kingsbury

129:-/bok (ord 189:-)

Tillsammans med dig Victoria Bylin Känsloladdad berättelse med karaktärer som påminner oss om den dynamik som finns i tron på Gud och vad det kan kosta att våga lita på kärleken.

98:- (ord 198:-) Döda havet stiger Jerry B. Jenkins

När vi var unga Karen Kingsbury

Allt har en början Karen Kingbury

Katastrofläge Candace Calvert

Fängslande spänningsläsning och moraliska, politiska intriger från ett Mellanöstern i både nutid och forntid.

Allt kring Noah och Emily Carter var perfekt, Men bakom Instagram-inläggen är deras liv allt annat än en sagodröm.

John Baxter får frågan om att berätta om sin kärlekshistoria med Elizabeth, för sitt barnbarn Coles skolarbete...

Snabb puls, humor och spänning om starka karaktärer och varma relationer i sjukhusmiljö.

159:- (ord 198:-)

129:- (ord 198:-)

129:- (ord 229:-)

129:- (ord 229:-)

14


Tro och vägledning Hopp – att leva tryggt i en orolig värld David Jeremiah • 210 sidor • inbunden med skyddsomslag Det råder inget tvivel om att vi lever i en värld som ofta är en skrämmande plats. Många av oss försöker hantera våra bekymmer genom olika distraktioner. Allt för att undvika den gnagande oron. Men det är inte så livet behöver levas. På ett eller annat sätt drabbas vi alla av bekymmer. Vi möter livets stormar; misslyckanden, ekonomiska kriser, allvarliga sjukdomar eller smärtsamma förluster. David Jeremiah utforskar var och en av dessa förödande livshändelser och visar på hur en enkel tro och förtröstan på Gud kan få vara ett stadigt ankare för själen. Det finns hopp, och det finns inom tryggt och säkert räckhåll.

179:- (ord 229:-) David Jeremiah är en av USA:s mest kända bibellärare. Han är pastor i Shadow Mountain Community Church i San Diego och författare till över 50 bästsäljande böcker. Detta är hans fjärde bok på svenska.

Hur du hittar glädjen Max Lucado • 240 sidor • inbunden med skyddsomslag Upptäck ett sätt att leva på, uppbackat av Jesu undervisning och moderna vetenskapliga studier, som ger en glädje som varar och som håller hela livet. Människor över hela världen erkänner att glädje och lycka är deras mest eftertraktade mål. Marknadsförare har fattat galoppen och ställer frågan: Vill du bli lycklig? Kör den här bilen, bär de här kläderna, ha mycket pengar på banken. Men den här vägen till glädje är bred. Trots allt den lovar, är den glädjen tunn och skör; här idag, borta imorgon, bortblåst av jämförelsens vindar, besvikelser eller ouppfyllda förväntningar. Tänk om det finns en annorlunda, oväntad väg till glädje? Som inte kräver ett kreditkort, avbetalningar, eller en ”plötsligt händer det-tur”. En väg där ålder, utseende eller status inte räknas ...

189:- (ord 239:-) Mer än 140 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han är en av världens mest omtyckta kristna författare.

Omtumlad – med Jesus kan allting hända Johan Kårlin • 172 sidor • mjuk pärm med flikar Evangeliet om Jesus Kristus återberättas på ett finurligt och underfundigt sätt som du förmodligen aldrig har hört tidigare. Med en humoristisk och fascinerande stil låter Johan Kårlin händelserna i Bibeln få liv och beskriver även det som kan ha hänt ”mellan raderna”. Härlig läsning för både ung som gammal! Möt ängeln Gabriel, utsänd från himlens familjeredaktion, och herdar som blir avbrutna av en konsert från hög höjd. Jesus gör ett starkt intryck på alla han möter. Många gör allt för att träffa honom, även om det innebär att förstöra hustak eller klättra i träd. En utstött kvinna kraschar en middagsbjudning och de judiska ledarna gillar definitivt inte när en okänd snickarson gör anspråk på att förstå Gud bättre än dem …

129:- (ord 179:-) Johan Kårlin är präst i Svenska kyrkan och brinner för att göra Bibelns budskap angeläget. Han har arbetat bl a som EFS-pastor, IT-konsult och föreståndare för lärjungaskolan i S:ta Clara kyrka i Stockholm.

15


Tro och vägledning • Själavårdande uppbyggelse Psalm 91 Peggy Joyce Ruth Bibelns löften om beskydd finns samlade i Psaltaren 91. Läs även om vittnesbörd från människor som upplevt dessa löften i dramatiska tillfällen.

139:- (ord 189:-) Du kommer ta dig igenom Max Lucado

Dina bästa dagar Max Lucado

Oroa dig inte Max Lucado

Livets utmaningar blir ofta för mycket. Hur ska man orka när botten är nådd och kraften tagit slut?

Går ditt andliga liv på slentrian? Du finns till för något mer och det här kan vara dina bästa dagar!

Håller ovisshet och oro dig vaken om natten? Är irrationell oro din ständiga följeslagare?

139:- (ord 189:-)

139:- (ord 179:-)

139:- (ord 189:-)

Det stora sökandet Marcus Ringbäck

Helig Ande, kom! Marcus Ringbäck

3-pack 99:-

En herde ser på den tjugotredje psalmen Phillip Keller

Roten som bär dig – om Israel i Nya testamentet Håkan Sunnliden

En biblisk introduktion till vem den Helige Ande är och hur du kan lära känna honom.

119:-

Upptäck dolda skatter på de gröna ängarna och vid vatten där vi finner ro.

Undervisning om Israels ställning i bibeln och i ändens tid är sällsynt idag.

159:- (ord 179:-)

229:-

Det är okej att inte vara okej Sheila Walsh

Alltid över Tommy Lilja

När själen inte mår bra Karin Wennerlöf Lilja

Rättfärdig Roine Swensson

När du upptäcker sanningen i att Gud aldrig sviker dig, inser du att det aldrig är försent att börja om... och att det finns helande och frihet.

Fascinerande och inspirerande om Tommy och Karins liv som förändrades när Jesus lyfte dem.

Ande, kropp och själ är en helhet, men hur gör man då för att må bra? Bästsäljande i ämnet själslig hälsa!

179:-

179:-

För att kunna leva som Jesu Kristi lärjungar mitt i ett sekulariserat och individualistiskt samhälle behöver vi känna till vår sanna identitet i Kristus.

Miraklet S:ta Clara Carl-Erik Sahlberg Erfarenheter, lärdomar och vittnesbörd från välkända, utåtriktade kyrkan mitt i Stockholm.

99:- (ord 119:-) De tre nycklarna Carl-Erik Sahlberg Ett andligt testamente, där upptäckten av en god Gud som gav människan tre nycklar sammanfattar den kristna tron.

169:-

(ord 39:-/st)

Verkliga svar på livets frågor! Det här häftet kan du ge till vänner, bekanta och grannar som har ärliga frågor om Gud. Den livsbärande grundtonen Beryl Orrbeck Lindeman Den innerliga önskan om en hemkomst för de som lämnat kyrkogemenskapen berör på djupet.

159:-

129:- (ord 198:-) 16

149:-


Tro och vägledning • Själavårdande uppbyggelse Varje kyrksal kan fyllas Mats Nyholm

Allt vackert byggs långsamt Caroline Lekardal

I min barnatro är jag övertygad om att varje kyrksal i Sverige kommer att kunna fyllas. Men hur kan det ske, vad ska till och vad behöver i så fall förändras? Vilket innehåll är det egentligen kyrksalen ska fyllas av?

Jag skriver till dig som tror att livet är över på grund av fysisk eller psykisk smärta, men också för dig som är anhörig eller bara nyfiken på en själavårdares liv och vardag samt på mina tankar om själavård. När jag drabbades av utmattning och utbrändhet, mitt under ett aktivt församlingsbygge, var jag färdig att ge upp …

Utifrån egna erfarenheter visar Mats Nyholm, präst och direktor för S:ta Clara kyrka att det är möjligt att få se människor i olika åldrar och från skiftande miljöer mötas i kyrkan.

139:- (ord 189:-)

139:- (ord 189:-)

Du måste veta vad det är Tommy Lilja Hur gör vi med ångest, skuld, skam och oro? Värdefull kristen aspekt på själens många frågor. Som pastor har jag mött råden att ”stå emot”, ”binda depressionen”, ”fasta bort förkastelsen”, etc, men ofta sett människan förbli lika illamående i själen. Självklart ber vi, men att sätta sin tro till Guds ingripande innebär också att tro att Jesus skickar dig rätt hjälp eller till ett läkande sammanhang så att din själ kan bli hel.

Skambunden Karin Wennerlöf Lilja Skam är en känsla som någon gång drabbar oss alla. Den typen av skam är giftig och stjäl vår vitalitet, glädje och kraft. Men det finns hopp om läkning. Ett första steg är att bli medveten om hur den fungerar och i vilka situationer den kan vara aktiv i just ditt liv. Det som du och jag kan uppleva har Jesus också känt. Han upplevde skammen och blev ett med den när han dog för dig. Boken visar också vägen till att få en bättre självkänsla.

129:- (ord 179:-)

129:- (ord 179:-)

Vad händer efter döden? Randy Frazee

Tider av förändring (bok+cd) Eleonora Lahti

En personlig kris i samband med hans mammas död fick pastor Randy Frazee att ingående studera vad Bibeln säger. Vad är det egentligen vi kommer att möta efter döden? Vad händer när en kristen dör och hur kan nästa liv komma att se ut för troende, och icketroende? Var befinner vi oss från det att vi dör till dess att Jesus kommer tillbaka? Klar vägledning kring de funderingar vi alla har om livet och döden och vad som ligger framför.

Välkända sångerskan Eleonora Lahti står bakom bloggen In my living room. Hon sänder även på Facebook och Kanal 10. Hennes insikter i aktuella frågor berör oss alla och med sin profetiska gåva förankrar hon händelser i det andliga skeendet. Boken färgas av en innerlig längtan efter att Guds ord alltid ska få vara i centrum och innehåller 68 utvalda bloggtexter – en härlig blandning av både glädje och sorg, livslust och allvar.

139:- (ord 189:-)

239:- (ord 289:-) 17


Biografier och livsberättelser Thunderdog Michael Hingson Om en blind man, hans ledarhund och deras gemensamma överlevnad mot alla odds 11 september 2001.

129:- (ord 189:-) Änglabreven Inger Waern Brev till författaren från vanliga svenskar om verkliga änglabesök, unika sammanträffanden, oförklarliga Gudsingripanden och konkreta bönesvar.

129:- (ord 149:-)

En värld av himmelskt ljus Anders Bylander

Min tid i himlen Richard Sigmund

Essäer som visar på kristen tro, även bland ateister och filosofer. Samt en skildning av konstnären David Ralson och hans verk.

Min tid i himlen är ett av de mest detaljrika vittnesbörden om himlens verklighet som någonsin getts ut.

Hon fick uppleva livet i himlen och beskriver detaljerat hur livet där är. Kristen klassiker.

179:-

99:- (ord 179:-)

149:-

Otroligt gripande!

I dur och moll Anette & Eric Anders

När hjärtat slutat slå Elsa Lundin

Gripande livsberättelse från det kända sångarparet. Utan bitterhet skildras bl a kyrkopolitik, falskhet och svek som kunde berövat dem livet ...

Elsa Lundin var utbytesstudent på high school i det soliga Kalifornien när hon helt oväntat drabbades av ett hjärtstopp. Då var det ingen som visste att det bara var början. Totalt har hon överlevt 40 hjärtstopp. Det här är hennes berättelse om hur hon besökte mörkret för att sedan komma tillbaka till livet. Berättelsen om hur Gud bar och bevarade henne genom allt.

229:- (ord 249:-) Min Jesus lever (bok+cd) Gloria Gaither Vardagslivet hos den kristna musikens mest kända låtskrivarpar. En minibiografi om Bill och Gloria Gaithers musikaliska karriär och om 70 av deras sånger. Med cd.

Innanför paradisets portar Rebecka Springer

129:- (ord 179:-)

229:- (ord 259:-) Ingenting är omöjligt Jen Bricker

Jesus kallade på mig Sarah Young

Hur Gud verkade och visade sig i ”super-tjejens” liv. Chockade och utan möjlighet att ta hand om henne lämnades hon bort av sina biologiska föräldrar.

Författaren till en av världens mest lästa andaktsbok, Jesus kallar på dig, berättar sin egen starka livsberättelse, som inte tidigare varit känd. Med tjugo gripande, livsförvandlande berättelser om personliga gudsmöten efter att ha läst boken Jesus kallar på dig. Gud kunde använda deras svåra tider för att åstadkomma helande och förvandling i deras liv.

99:- (ord 189:-) Verkliga händelser verkliga mirakler Jim Garlow, Keith Wall Förundras över hur Gud visar sig i världen idag genom oräkneliga mirakler och oförklarliga händelser.

99:- (ord 198:-) 18

129:- (ord 179:-)

g! Trosstärkande läsnin


Andakt och bön • Yttersta tiden

40 steg av tro Anders Olsson

Dag för dag Carl-Erik Sahlberg

Effektiv bön Carl-Erik Sahlberg

Innan du säger amen Max Lucado

När kommer Jesus? Holger Nilsson

40 korta kapitel där vi utforskar vad Bibeln, bön och det fördolda livet handlar om.

Kyrkohistoriskt kalendarium för hela året med dramatiska och ibland komiska händelser.

Jag vill ärligt dela mina personliga erfarenheter kring bönen och hur du kan be för att uppleva bönesvar. Böneklassiker.

Jesu undervisning om bön kan inspirera till ett fungerande böneliv. Det kanske inte behöver vara så svårt att be?

Förkunnelsen om Jesu återkomst är inte längre prioriterad, men tidstecken tyder på att Jesu återkomst är nära.

259:-

3-pack 120:- (ord 59:-/st)

139:- (ord 189:-)

119:- (ord 139:-)

169:-

Finn vilan i Gud Lindsey M. Graham 128 sidor • mjuk pärm med flikar • naturbilder i färg

Lindsey M. Graham har en doktorsexamen från Liberty University inom kristen sång och musik. Hon är välkänd i Sverige efter flera uppskattade konsertturnéer och program på Kanal 10.

Vackert illustrerad andaktsbok för 30 dagar som uppmuntrar till stunder av stillhet när du tillbringar tid tillsammans med Gud och Hans ord. I vår värld där upptagenhet värderas högt är det ofta en mödosam uppgift att finna vilan i Gud. Ändå är bibelordet ”Bli stilla och besinna att jag är Gud” lika verkligt och viktigt för oss idag. Boken inbjuder till en djupare relation med Gud genom att du även kan skriva ned dina egna böner på sidorna och i en speciell andaktsdel kan du göra bibelordet personligt.

129:- (ord 179:-)

Gud är med dig varje dag Max Lucado

Mer än 140 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han är en av världens mest omtyckta kristna författare.

30 dagars läsning!

Dag lig inspiration!

Du är inte ensam. Det finns någon som alltid är med dig, som alltid finns nära och som alltid bryr sig. Han som skapade hela universum, som får världen att snurra - Han är med dig. Inte bara under glädjefyllda dagar. Inte bara under tuffa dagar. Gud är med dig varje dag och Han är på din sida och vill dra dig närmare Honom. Detta är budskapet i den välkände och uppskattade författaren Max Lucados andaktsbok. De 365 andakterna och bibelorden fungerar som dagliga, konkreta påminnelser om att Gud verkligen är med dig varje dag, under varje steg på din resa.

209:- (ord 259:-)

19


Barn och unga Berättelsebibeln Sally Lloyd-Jones Vår populära barnbibel för 4-8 år. Följ den röda tråden om Jesus genom både Gamla och Nya testamentet.

169:Ungdomsamirakler Karen Kingsbury Sanna berättelser om gudsingripanden som ungdomar varit med om. Varje inspirerande berättelse bekräftar sanningen i att vi aldrig är ensamma.

Afrikadeckarna – Kongos hemlighet Sara Brengesjö

Abbe; definitivt inte vänner Stina Jonsson

Henry, Husse och James Stina Jonsson

Följ med på spännande äventyr på missionstationen i Afrika! 9-12 år.

Härlig berättelse med ett budskap om Gyllene regeln. Smårolig och fyndig bok för 9-12 år.

Ett nytt sätt att läsa om den förlorade sonen för de minsta barnen. 3-6 år.

149:-

149:-

169:-

99:- (ord 159:-) Jesus kallar – 365 andakter för ungdomar Sarah Young

lar Paketpris alla tre de

Varje andakt bygger på ett bibelord och är skriven som om Jesus talar direkt till dig. 13-19 år.

159:- (ord 189:-) Äventyrsandaktsboken Robin Schmitt Andaktsbok för hela året med korta berättelser. Killar och tjejer mellan 10-15 år får veta mer om Gud och Bibeln, och blir inspirerade att leva det kristna livet.

159:- (ord 189:-) Äventyrsbibelböckerna David Miles (ill.) Stina Jonsson (övers.)

Uppdrag i Athirion-serien Malin Wennerhult Ossian och brorsan Ville upptäcker en port bakom skolvaktmästarens förråd. De kliver in i ett äventyr i samma fängslande anda som C S Lewis berättelser... 6-9 år. 299:- (ord 447:-) 149.-/bok

Paketpris alla tre de

lar

Fräsch och färgglad serie för barn som precis ska börja läsa själva (alla 4 delar 120:-). Drömmaren Josef

39:- (ord 59:-) Drottning Ester

39:- (ord 59:-) Mose leder Guds folk

39:- (ord 59:-) Noas resa

39:- (ord 59:-) 20

Den förflyttade-serien Hanna Christenson Den spännande och romantiska trilogin för 15+. Ungdomarna lever strängt bevakade, men hoppet om frihet finns närmare än de anar ...

299:- (ord 507:-) 169:-/bok


Barn och unga Soul Surfer Bethany Hamilton

Era fiender Hanna Christenson

En gripande berättelse om Bethanys liv som ung surfare, hajattacken där hon förlorade sin arm, hennes återhämtande och anpassning till tävlingssurfingen och inte minst det mest grundläggande – hennes tro på Gud. En sann historia från Hawaii som den här enkla, ödmjuka flickan skulle komma att dela med världen…

Madelene har gillat Benjamin länge, men är medveten om att en relation mellan dem är omöjlig. Deras familjer har varit bittra fiender i generationer. Sista terminen på gymnasiet nås de av beskedet att de är inbjudna att delta i ett statligt bostadslotteri. Deras värld kommer snart att skakas om på ett sätt ingen hade trott var möjligt ... Mästerligt skriven ungdomsroman – men även för vuxna.

79:- (ord 129:-)

139:- (ord 189:-)

Rise Above Bethany Hamilton

Hannes och Julia Hanna Christenson

Efter att hon förlorade sin arm i en hajattack som trettonåring blev hennes mod, beslutsamhet och tro på Gud allt starkare. Nu har hon skrivit en inspirerande 90 dagars andaktsbok för tonåringar. Hon skriver öppet om egna erfarenheter i ämnen som ungdomar möter. Varje dag delar hon ett bibelord, en bön och en rolig händelse från sitt liv.

119:- (ord 169:-)

Frikyrkotjejen Julia möter gäng­­led­aren Hannes – ett möte som innebär krockar, missförstånd ... och kärlek? Han ägnar fredagskvällarna åt fighter, festande och streetrace. Hon ägnar dem åt att spela sällskapsspel och äta kladdkaka. Utvaldes till en av årets bästa ungdomsromaner av tidningen Dagen när den släpptes första gången. Nyutgåva.

Vem har skapat mig? Fransesca Pesci, Stina Jonsson

Jesus kallar – barnbibeln Sarah Young

Klappa & känn-bok med mjukt pälstyg för 2-5 år.

60 noga utvalda bibelberättelser, som tillsammans med Sarah Youngs andakter och charmiga illustrationer av Carolina Farías, hjälper unga hjärtan att förstå Guds stora plan och hur hela Bibeln är centrerad kring Jesus. Barn i åldern 4-10 år upptäcker hur mycket Gud älskar dem, att Jesus alltid är med dem och att Han talar till deras liv idag.

Underbar bok för de minsta om en gullig isbjörnsunge som gått vilse på isen på jakt efter sin mamma och pappa. På resan upptäcker han att Gud har skapat honom precis som han är. Genom hela berättelsen kan man klappa och känna på isbjörnens mjuka päls.

69:- (ord 119:-)

129:- (ord 179:-)

139:- (ord 189:-)

21


För dig som läser romaner, livsberättelser och böcker om tro, vägledning och själavårdande uppbyggelse. Böckerna köper du till vårt lägsta pris! *Medlemsvillkor:

h få prem ie pake te t Bli m ed le m idag oc extra kostnad m ed tre böcker utan – värd e 637:-!

• 9-10 gånger per år får du en ny bok direkt hem i din brevlåda, om du inte valt att avboka den före angivet datum. Inga oönskade böcker alltså ... • I varje bokutskick finns med information om kommande bok, sista avbokningsdatum samt exklusiva förmånserbjudanden. Vid retur betalar du själv returfrakten. • Har du avbokat föregående bok får du i stället ett brev med samma information. • Rabatten på bokklubbsboken är 30 % och du betalar f.n. endast 29:- i frakt. • Efter att du köpt 2 bokklubbsböcker kan du när du vill avsluta ditt medlemskap. Gäller t o m 31 december 2021. Reservation för slutförsäljning. *Frakt tillkommer alltid på premiepaketet med 69:-. *Jag är införstådd med medlemsvillkoren samt godkänner att mina uppgifter registreras i enlighet med Semnos personuppgiftspolicy. Väljer jag att lämna bokklubben utan att ha fullgjort mitt åtagande debiteras jag värdet av premiepaketet, 637:-.

 PREMIEPAKETET MED TRE BÖCKER (HOPP, LIVET PÅ MACKMAKERIET OCH HUR DU HITTAR GLÄDJEN)

 ANTECKNINGSBLOCK – FRÅN PS 23

Vår senaste kristna vykortskollektion!

Alla nya vykort har ett utvalt bibelord angivet på fram­sidan tillsammans med en fin hälsningstext! Vykort 20-pack 10 blandade motiv med bibelord. motiv enligt ovan

79:-

Vykort 60-pack 10 blandade motiv med bibelord.

199:-

Vykortspaket från vår äldre kollektion

motiv enligt ovan

Dekalark 5-pack. Välj tema enligt nedan.

Vykort 25-pack Blandade motiv: bibelord, grattis, omsorg, uppmuntran 5-PACK

39:-

Omsorg 5-p Uppmuntran 5-p Barn 5-p

Grattiskort 25-pack Bibelordskort 25-pack

69:-

Vän- och omsorgskort 25-pack Guldvykort 25-pack Sekelskiftesmotiv med guldtryck. (150:-)

75:-


EN JULHÄLSNING TILL DIG

FRÖJDAS VART SINNE JULEN ÄR INNE, FRÄLSAREN KOMMEN ÄR

en Önskar

O LÅT DITT DU STJÄRNA ÖVER BETLEHEM HOPP OCH MILDA LJUS FÅ LYSA IN MED FRID I VARJE HEM OCH HUS

GOD OCH VÄLSIG NAD JUL Luk 2:11

Jul jul

F ri df u l l J u l nytt år välsignat och ett

Julkramar

HANS NAMN SKALL VARA UNDERBAR I RÅD, VÄLDIG GUD, FRIDSFURSTE JES 9:6

God

Jul!

till dig från mig

STRÅLANDE JUL

Julkort 20-pack Blandade motiv, de flesta m. kristen text

79:-

Julkort 60-pack Blandade motiv, de flesta m. kristen text

199:-

10 olika motiv enligt bilder

Önskar allt gott I JUL

Jes

9:6

10 olika motiv enligt bilder

Värme, glädje, ljus och frid Öns kar en f rid f ull julhelg ÖNSKAS UTI JULETID

J o h 14:27

Här är årets nya julkort med kristen text! Luk 2:11

En julhälsning

Må julens budskap fylla ditt hjärta med glädje och ditt hem med kärlek

Fridfu ll helg ! STILLA NATT, HELIG A NATT

Ny julkortskollektion med akvarelltema

Lukas 2

oss vänner emellan

Nytt År God Jul och Gott

1 LUK 2:1

LL JUL GLÄDJEFU ÖNSKAR EN

g

ckor rin

Julens klo

God Jul och Gott Nytt Välkommen du härliga juletid, med skimrande snöfall och helgfrid

Julkort 12-pack Blandade motiv, akvarelltema

49:-

6 olika motiv enligt bilder

s stad. i David åt er re fötts Frälsa . har en s, Herren I dag Messia Han är

År

Julklappsadresser

49:-

Gift Tags Christmas 18-pack Julklappsadresser med kristen hälsning på engelska. (ord 69:-)

Målarbok för vuxna

2-PACK

39:-

Julklappsadresser 2-pack med kristen text, 28 etiketter (ord 49:-)

3-PACK

Större Julklappsadresser 3-pack med kristen text, 18 etiketter (ord 39:-)

29:-

Populära väggalmanackan för 2022 med tänkvärda texter och vackra bilder

98:2-PACK

Krummeflorer Kerstin Lindh Furås 48 sidor •21 x 21 cm

89:-

”Texterna är tänkvärda och det är vilsamt att färglägga bilderna.”

175:-

Väggalmanacka 2022 med texter och foton av Kerstin Lindh Furås. Spiralinbunden, upphängd 30 x 42 mm

23


Frankeras ej Mottagaren betalar portot

Namn: Adress:

Semnos Förlag

Postadress: Mobiltelefon: OBS! Skriv med ditt mobilnummer så att vi kan avisera ditt paket

Så här beställer du:

I ng a fakturaavg if te r ti llkomm er! (OBS! Skriv med ditt mobilnummer)

(Via dator, mobil eller läsplatta. Betala tryggt och enkelt med swish, kort eller mot faktura.)

• ring: 0370-198 27

(ord. telefontider: mån-tors 9-12)

Produktnamn

q Jag vill gå med i Semnos Bokklubb*

(*enligt villkoren på sidan 22)

Antal

Din välkomstgåva!

PREMIEPAKETET – utan extra kostnad*

BÖCKERNA: HOPP, LIVET PÅ MACKMAKERIET OCH HUR DU HITTAR GLÄDJEN (VÄRDE 637:-)

ANTECKNINGSBLOCK – TEMA PS 23

Beställningar skickas normalt inom 1-4 arbetsdagar. Frakt tillkommer med endast 39:-, fraktfritt vid beställning över 500:-. *För utlandsbeställningar tillkommer porto enligt postens prislista. För detaljerade köpvillkor och för vår personuppgiftspolicy se: www.semnos.com Semnos förlag AB Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO Katalogens priser garanteras till 31 oktober 2021 Med reserv. för tryckfel och slutförsäljning

#

Du kan även gå med i Bokklubben på www.semnos.com

q Det goda i livet Bokklubbspris 138:- (ord 198:-)

Köpvillkor

och väljer en eller flera av böckerna nedan till lågt BOKKLUBBSPRIS:

q Tidens tecken Bokklubbspris 229:- (ord 329:-)

FRAKT 39:Order över 500:F R A K T F R IT T !*

• e-post: order@semnos.com • posta beställningssidan

• webbutiken: www.semnos.com

q Nerver av stål Bokklubbspris 159:- (ord 229:-)

Svarspost 204 955 57 331 20 VÄRNAMO

Profile for Semnos Förlag AB

Semnos Höstkatalog 2021  

Semnos Höstkatalog 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded