Page 1

Alltid inspirerande

Höstkatalog 2017

Massor av extrapriser på INSPIRERANDE LÄSNING!

• Vad är Guds nåd - egentligen? • Donald Bergagårds memoarer • Senaste romanen från Hanna Christenson

9:2 t as 00: d 5 n t e över ITT! k Fra der TFR Or RAK F


Katalogen från Semnos bjuder som alltid på en mängd inspirerande böcker för alla åldrar!

Vill du handla våra böcker till ett lägre pris?

Hej!

Då är Semnos Bokklubb något för dig!

Nu kommer höstens katalog från oss på Semnos. Vår förhoppning är att alla som gärna läser kristna böcker; romaner, livsberättelser, uppbyggelselitteratur, med mera ska hitta många bra tips på inspirerande läsning som berör och blir till välsignelse. Under sommaren har vi arbetat med boken Apokalypsens agenter av David Jeremiah. Det är en oerhört fascinerade läsning. Aldrig tidigare har tiden som ligger framför oss varit bättre och enklare förklarad. Nu förstår vi vad det är som händer i vår tid och vad som väntar framöver! Vilken duva har landat i din församling? R. T. Kendall skriver i boken Helige Ande, är det du? om hur man kan urskilja äkta andlighet från falsk och uppleva den helige Andes ledning. En av de mest utmanande och ögonöppnande böcker vi läst. Hösten är ett bra tillfälle att koppla av med böcker, gärna en bra kristen roman. Därför har vi extra bra priser på en mängd olika böcker i katalogen och på vår hemsida. Så vill vi önska en hösttid med mycket välsignelser från Herren!

Joakim & Malin Sunesson

Semnos Förlag www.semnos.com Björkgatan 9 info@semnos.com 331 51 VÄRNAMO 0370-198 27

2

Bokklubben är perfekt för dig som gillar Semnos inspirerande böcker och som gärna läser livsberättelser, romaner och uppbyggelse. De flesta av våra nyutgivna böcker kommer som utvald bokklubbsbok till ett riktigt förmånligt pris, c:a 30 % rabatt. Dessutom får du regelbundet exklusiva förmånserbjudanden så som rabattkoder i webbutiken, utvalda produkter till specialpris samt en och annan överraskning… Så brukar du beställa våra nyheter är Semnos Bokklubb vårt allra bästa erbjudande till dig! Kom med nu och välj någon av våra nyheter som första bokklubbsbok. Anmäl dig på www.semnos.com eller via talongen på sidan 16.

Välkomstpremie När du kommer med i bokklubben får du dessutom den gripande livsberättelsen Ögon som ser (värde 179:-) som gåva.

Medlemsvillkor • 9-10 gånger per år får du en ny bok direkt hem i din brevlåda, om du inte valt att avboka den före angivet datum. • I varje bokutskick finns information om kommande bok, sista avbokningsdatum samt eventuella förmånserbjudanden. Vid retur betalar du själv returportot. • Har du avbokat föregående bok får du i stället ett brev där kommande bok presenteras. • För varje bokklubbsbok betalar du f.n. endast 19:- i porto. • Utöver ditt välkomsterbjudande behöver du bara köpa 2 bokklubbsböcker innan du kan avsluta ditt medlemskap.


Vilka spelare inleder jordens sista dagar? Lever vi i den sista tiden? Tänk om de spelare som skildras i Uppenbarelseboken var aktiva idag? Och om de vore det; skulle du kunna känna igen dem? I Apokalypsens agenter gör den välkände och respekterade pastorn dr David Jeremiah vad ingen bibellärare tidigare har gjort. Han utforskar Uppenbarelseboken genom linsen av dess viktiga spelare: exilen, martyrerna, de 144 000, de två vittnena, draken, vilddjuret från jorden, vilddjuret från havet, Segraren, Kungen och Domaren. Boken är skriven för att engagera både hjärtat och tanken. Varje kapitel inleds med en fängslande, bibliskt baserad dramatisering som låter profetiorna få liv som aldrig förr. Författaren presenterar dess aktörer mitt i deras unika tid

och plats i ändens tid och ger en utförlig beskrivning av de motiv och händelser som kommer att inleda jordens sista dagar. David Jeremiah ger sedan i varje kapitel en detaljerad studie kallad ”Skriften bakom berättelsen”. Han utforskar Uppenbarelsebokens mest svårtolkade sammanhang, förklarar dem och – viktigast av allt – visar med exakthet hur de passar in på de ondskefulla krafter som är i rörelse i världen idag.

Scenen är klar, och ridån är på väg att gå upp för jordens sista akt. Kommer du att vara redo?

David Jeremiah är bästsäljande författare till över 40 böcker och är en av USA:s mest välkända pastorer. Han leder församlingen Shadow Mountain Church i Kalifornien. Genom tv, radio och litteratur nås 200 miljoner hem med evangelium och sund bibelundervisning.

Apokalypsens agenter David Jeremiah 320 sidor • mjuk pärm

nos Bokklubb Kom med i Sem för endast och köp boken Läs mer på sidan

Uppenbarelseboken och vår tid

Spänningen mellan kyrkans ständiga förändringar och församlingens trohet till Gud och hans ord är tydlig i dag.

Frågor om fred, rättvisa och miljö är högt prioriterade i dag – till och med för en del kristna. Finns verkligen mänsklighetens hopp i dessa frågor?

Revolutionerande upptäckter efter en personlig brottningskamp kring frågor som rör andlig tillväxt för den kristna församlingen och dess enskilda medlemmar.

Den korsmärkta församlingen Owe Lindeskär 224 sidor • hård pärm

189:-

138:-

2

Om Kristus och församlingen

198:-

Välkände pastorn och förkunnaren Owe Lindeskär visar på de tidstecken som Jesus menade skulle komma. Han presenterar dessutom nycklarna till att förstå och tolka texterna i Uppenbarelseboken.

149:-

Jesus och hans tillkommelse Owe Lindeskär 176 sidor • mjuk pärm (189:-)

3


Vad handlar Guds nåd om - egentligen? Av alla teman inom den kristna traditionen torde Guds nåd vara det mest omskrivna och besjungna. Men ställt i relation till krav och förväntningar, inte minst från oss själva, så blir nåden ett ämne att fundera och reflektera över.

Hur ska man se på Guds nåd egentligen? Den har väl ändå gränser? Några krav på oss har väl även Gud? Utgångspunkten är Paulus undervisning i Nya Testamentet, och Jesu egna ord, liknelser och beskrivningar om Gud.

Utmärkt även som studiebok för gruppsamtal och hemgrupper.

149:-

Guds nåd sådan den verkligen är Joel och BG Backman

Far och son Bengt-Göran och Joel Backman är båda pastorer med Elimkyrkan i Eskilstuna som bas.

164 sidor • mjuk pärm

Böcker för den som vill växa i tron 59:3-pack

120:-

198:-

149:-

149:-

119:-

Mysteriet med Herrens... Jonathan Cahn

Öppen famn Boris Salo

Effektiv bön Carl-Erik Sahlberg

Kyrkans första tid Carl-Erik Sahlberg

Miraklet S:ta Clara Carl-Erik Sahlberg

278 sidor • mjuk pärm

140 sidor • mjuk pärm

32 sidor • klammerhäftad

288 sidor • mjuk pärm (198:-)

78 sidor • mjuk pärm

Det gudomliga sjuårsmönstret Inspiration inför utmaningarna i Konkret vägledning i hur man kan Bibelläsare får se nya dimensioner Inspirerande om S:ta Clara kyrka i hänger samman med världshisto- dagens föräldraskap. Hur är man be för att uppleva bönesvar. i den nytestamentliga texten Stockholm utifrån 9 upptäckter för riens mest betydelsefulla händelser. en bra kristen förälder i vår tid? utifrån den grekiska grundtexten. framgångsrikt kristet arbete.

149:-

79:-

169:-

129:-

99:-

Den osynliga dimensionen Tro - som metod Tommy Lilja Tommy Lilja

Vi behöver en ny reformationUppryckandet Lennart Magnerot Hans Jansson

Varför? Anne Graham Lotz

140 sidor • mjuk pärm (149:-)

160 sidor • mjuk pärm

160 sidor • hård pärm (169:-)

224 sidor • mjuk pärm (149:-)

112 sidor • mjuk pärm

Bibelförankrat om hur världen är Lär dig Jesu egen, revolutionerande En diagnos på frikyrkan. Nehemja Hans Jansson, Uppsala, förklarar Egna erfarenheter och de fascineuppbyggd och hur du kan förhålla metod, och upptäck en tro som är förebilden på vägen till återupp- vad bibeln säger om uppryckandet, rande svar som Gud visat i ämnet dig till den tillvaro du inte kan se. fungerar på alla områden i livet… rättelse genom en ny reformation! enligt Paulus; den kristnes hopp. om lidandets problem.

4


Att skilja mellan äkta och falsk andlighet Har du upplevt och varit med om att Gud verkat på ett påtagligt sätt under en gudstjänst? Har du samtidigt varit oberörd eller opåverkad av predikan eller lovsång i en annan gudstjänst? Hur kan man urskilja när den helige Ande verkar på ett äkta sätt och när en annan ande skapar manipulation? Om den vita duvan är en symbol på den helige Ande, och gråduvan är en symbol på en falsk ande, hur kan du veta vilken av dem som har landat i din församling? Det många menar vara Andens verkliga närvaro är tyvärr allt för ofta ingenting annat än det som författaren kallar ”fejk-religion”.

Den respekterade teologen och bibelläraren R. T. Kendall förklarar lättförståeligt åtta huvudskillnader mellan den vita duvan och gråduvan och drar på biblisk grund paralleller till vår relation till den helige Ande. Upplev en förnyad känslighet och förståelse för den helige Ande, Hans närvaro och hur Han verkar när författaren ger en fascinerande inblick i vår tid och visar hur man kan upptäcka tecken på, och skilja mellan, äkta och falsk andlighet.

Han kombinerar vardagsnära sunt förnuft, en innerlig öppenhet för den helige Ande och total förtröstan på Skriftens tillförlitlighet. Colin Dye, Kensington Temple, London

179:Helige Ande, är det du? R T Kendall 224 sidor • mjuk pärm

Under 25 år var R. T. Kendall pastor i Westminister Chapel i London. Han har skrivit över 50 böcker och studerat vid både Southern Baptist Theological Seminary och Oxford University. Han är en av vår tids mest respekterade förkunnare och bibellärare.

nos Bokklubb Kom med i Sem för endast och köp boken Läs mer på sidan

Vad kan vi veta om det liv som väntar?

99:Mitt himmelska uppvaknande Crystal McVea 284 sidor • mjuk pärm (189:-) Crystals år av övergrepp som barn, en svår tonårstid och ett stormigt vuxenliv gjorde att hon kände sig övergiven, brusten och ovärdig. När Crystals hjärta stannade under 9 minuter, vaknade hon upp på en plats som hon visste var himlen. Och hon fick möta Gud.

99:-

125:-

2

Dela med dig-priser

89:-

!

89:-

Himlen och livet efter detta James L Garlow och Keith Wall

Min tid i himlen Richard Sigmund

Himlen är mycket mer Sid Roth

272 sidor • mjuk pärm (189:-)

156 sidor • mjuk pärm (169:-)

170 sidor • mjuk pärm (179:-)

Kan vanliga människors häpnadsväckande upplevelser säga oss något om livet på andra sidan? Författarna skriver utifrån ett bibliskt perspektiv och förmedlar ett budskap av tröst, hopp och inspiration.

En detaljerad skildring av himlens gator av guld, möte och samtal med Jesus, återförening med vänner och familj, synen av de himmelska bostäderna, och mycket mer. Oerhört fascinerande läsning!

Tio personer berättar om sina upplevelser av att ha besökt himlen – de har dött och kommit tillbaka, eller sett himlen i en vision eller dröm.

5


Höstens inspirerande romanläsning! Tanja skummade tidningarna i vårdcentralens väntrum och fastnade i en frågespalt. Otrogna makar som varken visste ut eller in, mammor som slets mellan barn med olika behov och svärföräldrar som invaderade hemmet. Men ingenting om att maken helt enkelt hade blivit lite … tråkig. Att stämma en gitarr är den fristående och underbart charmiga fortsättningen på feelgood-romanen Att äta crème brûlée.

149:-

Att stämma en gitarr Stina Jonsson

Kylan Tommy Lilja

136 sidor • mjuk pärm

Betsy är less på jobbet och till kyrkan vill hon helst inte gå längre, och drömmen om att resa och lära sig språk har sedan länge bakats in i en smulpaj på Mackmakeriet. En dag krockar Betsy med en amerikan och Betsy kan inte sluta tänka på den charmiga mannen. Hans dialekt är så … outstanding?

119:-

144 sidor • mjuk pärm (159:-) Roman om ondskan och ljuset som segrar... ”I Sverige sker saker som bara några få invigda vet om. Det finns en ondska som är verksam, den är ohygglig. Samtidigt finns det en motkraft, ett ljus som strider mot ondskans andemakter. Kriget pågår därute, även om du inte kan se det. Vi vet, därför att vi blev indragna i det kriget. Detta var vad som hände oss på 70-talet, i ett litet samhälle i Sverige.”

Att äta crème brûlée Stina Jonsson 134 sidor • mjuk pärm (169:-)

119:-

98:-

98:-

149:-

149:-

198:-

Minnen från det förflutna Förvandlad Karen Kingsbury Karen Kingsbury

En glimt av änglar, del 1 Karen Kingsbury

En glimt av hopp, del 2 Karen Kingsbury

En glimt av änglavingar, del 3 Karen Kingsbury

224 sidor • mjuk pärm (189:-)

242 sidor • mjuk pärm (189:-)

304 sidor • mjuk pärm (198:-)

264 sidor • mjuk pärm (198:-)

288 sidor • mjuk pärm

Brad ska gifta sig, när minnen av en f d flickvän jagar honom; Han bär på en djup hemlighet.

En djup vänskap mellan Holden och Karen Kingsburys senaste böcker! En dramatisk och fängslande romanserie om livets möjligheter. Romantik, spänning och mirakler väntar i denna berättelse i tre delar där vi Ella. Är Holdens mammas böner tillräckliga för att ge dem ett mirakel? får följa vanliga människor med stora utmaningar – och änglarna som vandrar ibland dem.

119:-

149:-

98:-

98:-

98:-

När Jesus grät Bodie & Brock Thoene

Columbuskoden Mike Evans

På min sida Hanna Christenson

Hjärtats dans Dan Walsh & Gary Smalley

Hjärtats löfte Dan Walsh & Gary Smalley

330 sidor • mjuk pärm (189:-)

364 sidor • mjuk pärm (198:-)

230 sidor • mjuk pärm (169:-)

342 sidor • mjuk pärm (198:-)

338 sidor • mjuk pärm (198:-)

Biblisk roman kring Lasarus och Kristen spänningsroman. Politiska Inspirerad av bibliska kvinnoöden. Marilyn är trött på att spela rollen Tom är utan jobb och döljer det för Jesu liv, korsfästelse och uppstån- intriger, maktspel och vad som kan Hemligheter och olikheter prövar som den perfekta hustrun och flyr frun. Stressen går ut över relationen, delse. Fängslande och berörande. vara en profetisk agenda. kan den återupprättas? Del 2. fyra vänner när de kämpar för att från sårade känslor. Del 1. hitta rätt väg i kärleken och livet.

6


Kärlek på Prince Edward Island

Värdshuset vid havet grep tag i mig! Miljön i boken och hennes levande sätt att skriva på gjorde att jag fastnade direkt. Personligheterna är lika minnesvärda som de i böckerna om Anne på Grönkulla. – Colleen Coble, författare Marie Carrington jagas av sina svåra minnen och upplevelser. Genom att flytta till pittoreska Prince Edward Island i Kanada hoppas hon få den ro och trygghet som hon så desperat söker efter. Motvilligt går hon med på att hjälpa till att inreda ett gammalt victorianskt värdshus innan det ska stå klart till årets turistsäsong. När Seth Sloane flyttade 500 mil för att arbeta med sin släktings värdshus, räknade han inte med att behöva

konfronteras med en kvinna med smak för dyrbara antikviteter och med en otrevlig vana att till varje pris undvika honom. Hans uppdrag var att hjälpa till med renoveringen – och att glömma hans fästmö som lämnade honom med ett brustet hjärta. Är det möjligt att finna något oändligt mycket mer än vad de någonsin kunde föreställa sig på den här fantastiskt vackra ön?

Kliv in i värdshuset Red Door Inn, en underbar plats längs med den natursköna norra kustlinjen på Prince Edward Island i Kanada. Det är en plats där sårade kan bli läkta, brustna kan finna förlåtelse och de ensamma kan finna gemenskap. Varför inte stanna ett tag?

I lager omkring 10 oktober. Kommer som bokklubbsbok i oktober. Liz Johnson förälskade sig tidigt i den kanadensiska provinsen Prince Edward Island, för övrigt samma vackra ö som böckerna om Anne på Grönkulla utspelar sig på. Liz Johnson bor i Nashville, Tennessee och är författare till flera bästsäljande böcker. Detta är hennes första roman på svenska.

Värdshuset vid havet Liz Johnson

198:-

c:a 320 sidor • mjuk pärm

nos Bokklubb Kom med i Sem för endast och köp boken Läs mer på sidan

138:-

2

Gud förde dem samman av en särskild anledning... Brooke har bara älskat en man, hennes nu avlidne make. Owen försöker hämta sig efter en smärtsam skilsmässa. Kan ett märkligt hus föra dem tillsammans och ge dem en andra chans i kärlek? Brooke Holloway lever ensam med sina två barn i den charmiga småstaden Smithville i Texas. Men hon blir förbryllad när en främling flyttar till stan och köper Hadleys gamla övergivna herrgård. När hon möter den nye ägaren, kan hon inte förneka dragningskraften dem emellan. Vill Gud ge henne en andra chans av lycka? Eller förråder hon minnet av

sin döde man genom att bara tänka den tanken? Owen Saunders köpte Hadleys herrgård för att hämnas sin otrogna hustru. När Owen Sanders möter Brooke och hennes barn blir han frestad av kärleken. Kan han våga lita på en kvinna igen? En sak är i alla fall säker: Gud har fört dem tillsammans av en alldeles speciell anledning.

För att jag behöver dig Beth Wiseman 310 sidor • mjuk pärm (189:-) Äktenskapet har inte alltid varit en dans på rosor. Om Darlene någonsin behövt Gud är det nu...

119:-

Huset som byggdes av kärlek Beth Wiseman

198:-

394 sidor • mjuk pärm

7


Gripande höstläsning ur verkliga livet! Genom svårigheterna verkade Gud i hennes liv!

197:-

Ingenting är omöjligt Jen Bricker 208 sidor • mjuk pärm (189:-)

189:-

Gör Gud fortfarande mirakler?

Jen Bricker föddes utan ben. Chockade och utan möjlighet att ta hand om henne lämnades hon bort av sina biologiska föräldrar. I hennes nya adoptivfamilj följde man en enkel regel: ”Säg aldrig ’Jag kan inte’”. Snart upptäckte man att det inte fanns några omständigheter som denna lilla men dynamiska tjej inte kunde besegra. Varken rullskridskor, volleyboll, tävlingsgymnastik eller att snurra i sidenband tio meter upp i luften var något hinder för Jen.

Verkliga händelser, verkliga mirakler Jim Garlow 280 sidor • mjuk pärm (198:-)

”Berörande om vad livet lärt oss

149:Två män i en gammal by Holger Nilsson 128 sidor • hård pärm

Holger Nilsson tar oss med på en färd till sin hemby, Björkholm. Vi får inblickar i byn och dess omgivning genom händelser som utspelats sig här från 1800-talets mitt och framåt. Här har original bott som nu är borta, men vi får några korta glimtar av deras liv. Utöver det låter han två fiktiva män träda in på scenen på 2000-talet. Den ene hyr ett hus och blir bekant med den gamle ungkarlen som sitter ensam i sitt hus. Mellan dessa män utspelas ett samtal om tillvaron, livet och dess andliga dimension. Holger Nilsson är författare till ett 10-tal böcker. Han är också redaktör för tidskriften Flammor.

Jim Garlow och Keith Wall har samlat trovärdiga, sanna berättelser om vanliga människors mirakulösa upplevelser. Få en fascinerande inblick i hur Gud personligen bryr sig om sina barn – inklusive dig.

169:-

Vår livsresa Miriam och Lars Grip 210 sidor • mjuk pärm ANDRA UPPLAGAN

Pastorsparet Miriam och Lars Grip berättar om det som kännetecknade Pingströrelsen i Sverige, under den tid när kyrkorna var fyllda av längtande människor och många blev frälsta, döpta och förenades i de växande församlingarna över hela vårt land. Miriam och Lars arbetade i olika delar av Sverige. Deras berättelse väcker längtan om förnyelse och boken har ett budskap som även yngre generationer i vår tids församlingar behöver bli berörda av. Stanley Sjöberg

Dela-med-dig-böcker till låga priser Ingen annan person har haft ett större inflytande på mänskligheten än Jesus. Men vem var han egentligen? Vad var hans budskap? Och finns det några goda skäl till att tro på honom idag?

5-pack

100:-

8

99:-

2-pack

150:-

Jesus – historiens huvudperson 5-pack Marcus Ringbäck

Jesusberättelsen 2-pack Boris Salo

128 sidor • mjuk pärm

234 sidor • mjuk pärm (189:-)

En av de bästa apologetiska böcker jag läst! Carl-Erik Sahlberg, teol dr och författare

Kan man verkligen ta Bibelns berättelse om Jesus på allvar? Eller bygger allting på några olärda och desperata anhängares dåliga minne? Finns det några trovärdiga historiska källor som kan ge oss information om honom?


Memoarer från en Guds ambassadör Donald Bergagårds personliga berättelse från de första stapplande stegen till i dag. En resa som gick från Pingstväckelsen till en ledande roll inom den kontroversiella Maranataväckelsen och sedan tillbaka igen. Donald Bergagård skulle på sin väg komma att möta både besvikelser, missförstånd, grymma maktspel och en kyrkopolitik inom väckelserörelserna som kunde kostat honom både livet, tron och kallelsen. I boken delar han öppenhjärtigt och ärligt både svårigheter och svek som kantat hans liv, och som tidigare inte varit kända. Han låter samtidigt läsaren få del av de många segrar och genombrott

som han upplevt både på hemmaplan och ute på missionsfälten. Det handlar om ett liv som Guds ambassadör, fyllt av djärva och okonventionella initiativ för att vinna själar för Gud. Det här är en resa du inte vill missa; Häpnadsväckande, dråplig och gripande på samma gång. Genom allt i Donalds berättelse visar sig Guds övernaturliga ingripande och omsorg som en levande röd tråd.

Donald Bergagård har varit evangelist och sångare under mer än 60 år. Hans namn klingar välbekant inom svensk kristenhet, men också i USA, där har varit bosatt under lång tid. Donalds många inspelningar och sånger har under åren lämnat bestående avtryck i den svenska kristna sångskatten och berört stora skaror människor. Med sin oförtröttliga framåtanda har Donald Bergagård, tillsammans med hustrun Noomi, för alltid skrivit in sig i den svenska väckelsehistorien.

129:-

169:-

Så här var det Donald Bergagård

240 sidor • mjuk pärm • med foton

Själavårdande uppbyggelse 2-pack

299:-

139:-

189:-

189:-

149:-

Innan du säger amen Max Lucado

Du kommer ta dig igenom Max Lucado

Psalm 91 Peggy Joyce Ruth

Sårad av Guds folk Anne Graham Lotz

140 sidor • mjuk pärm (189:-)

280 sidor • mjuk pärm

234 sidor • mjuk pärm

224 sidor • hård pärm (189:-)

Genom att komprimera Jesu undervisning om bön till en enda enkel, kort och revolutionerande bön att minnas inspirerar Max Lucado till ett fungerande böneliv. Det kanske inte behöver vara så svårt att be? Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.

Ibland kan livets utmaningar bara bli för mycket. Vad det än är, så förstår du att livet har, eller kommer att, förändras dramatiskt. Bibelns berättelse om Josef; Berövad sin identitet, kastad i en brunn och såld som slav. Hans liv bestod av nederlag och utmaningar. Hans omständigheter fick leda till både upprättelse och försoning. Med studiefrågor för enskilt bruk eller för gruppsamtal.

Vet du om att det finns en hemlig plats av fysisk trygghet och säkerhet som Gud uppenbarar i Psalm 91 – den plats i Bibeln där Guds löften om beskydd är sammanfattad? Innehåller även flera vittnesbörd om människors upplevelser av övernaturligt ingripande och beskydd.

Den tragiska sanningen är att när Anne Graham Lotz – Billy Grahams dotter – ser tillbaka på sitt liv, är de mest smärtsamma såren orsakade av religiösa människor i hennes närhet.

Efterfrågad! Nu andra upplagan.

9


Nya äventyr på missionsstationen i Afrika Äntligen är det höstlov! Elias och Sally går på internatskola och ser fram emot några veckor tillsammans med sina föräldrar på den svenska missionsstationen. Alexander Floriander, en tandläkare som är på besök, är noga med att barnen inte ska äta godis eller dricka Coca-cola. Ska han få förstöra hela lovet med sitt tjat? Samtidigt händer det spännande saker. På sjukhuset är det någon som stjäl från barnavdelningen. Sedan försvinner en man spårlöst i djungeln och familjen Andersson får ett hotbrev från Tjuvligan. Följ med på äventyr i Afrika! (rek 9-12 år)

Sommarlov, men allt är inte som vanligt på den svenska missionsstationen. Följ med Elias och Sally och deras kompis Nyota när de försöker lösa mysteriet med den värdefulla diamanten.

Afrikadeckarna och mysteriet med Barakas diamant Sara Brengesjö 72 sidor • hård pärm 139:-

98:-

139:Afrikadeckarna: Tjuvligan i Baraka Sara Brengesjö

Sara Brengesjö har hämtat inspiration från sin egen uppväxt som missionärsbarn i Afrika. Hon arbetar som gymnasielärare och bor med sin man Magnus och deras tre barn i Mullsjö.

94 sidor • hård pärm

Fängslande läsning

Härliga Signe!

Signe - bönor och blåbärspaj

Berättelsen om Dawit handlar om vänskap och kärlek, missräkningar och motgångar och om hur det som tycks omöjligt blir möjligt. Dawit växer upp i en liten by bland bergen i norra Etiopien. Han längtar efter att bli herdepojke, att få rida och jaga rävar som sina äldre bröder. Men tiden som herde tar slut när han får mässlingen och blir blind. Blindskolan i Sebata blir hans nya hem och där får han en dag veta att hans ena öga kan opereras. Utomlands. (rek. 10-15 år)

169:-

Signe är tolv år. Hon bakar, simmar och är en riktig bokmal. Nu drar hon igång en matlagningskurs!

Signe - myggnät och maränger

98:-

Signe och Hanna är sugna på att tälta. Men var? Inte i en kohage i alla fall... Kan man vara dagens samarier för någon man faktiskt tycker väldigt mycket om?

98:-

Mycket läsvärd och nyttig. Dessutom bidrar den till en Ser du örnarna, Dawit? ökad förståelse mellan människor. (Bibliotekstjänst)

Birgitta Kazen 160 sidor • hård pärm

Stina Jonsson 100 sidor/bok • hård pärm (139:-/st) (rek 9-12 år)

Barnens första bibel Berättelsebibeln

Bibel och gosedjur! Härliga bibelberättelser för de minsta barnen från både Gamla och Nya Testamentet. En slitstark bok i mindre behändigt format med en mjuk gospärm i ”Nallepäls”. (rek 0-3 år)

Lill-Teddys Bibel

352 sidor • hård pärm Vår populära barnbibel om Jesus som den röda tråden genom både Gamla och Nya Testamentet. 4-8 år.

169:-

Äventyrsbibeln

129:-

288 sidor • hård pärm

189:-

22 sidor • kartongboard med ”Nallepälspärm”

En resa genom femtio välkända bibelberättelser. Äventyrsupptäckter och Ord att lägga i skattkistan. 4-8 år

”Jag har börjat läsa själv-böcker” - för barn 4-8 år Helt ny och fräsch barnboksserie med välkända bibelberättelser. Utformad för den som precis börjat läsa själv. Smidigt A5-format med härliga bilder i fyrfärg. (rek 4-8 år)

Noas resa (59:-) Mose leder Guds folk (59:-) Drottning Ester (59:-) Drömmaren Josef (59:-)

Paketpris, alla delar:

150:-

SPARA

86:-

32 sidor/bok • mjuk pärm Svensk textbearbetning: Stina Jonsson

Äventyrsbibel-böckerna 4-pack 150:- (236:-) 10

Titta i böckerna på www.semnos.com


Andra delen i den nya, spännande och romantiska trilogin från Hanna Christenson som kommer hålla dig fängslad ända till sista sidan! Liv är uppväxt med skoningslösa assistenter, straffprickar på handleden och ett ständigt hot om isoleringscellen hängande över sig. När hon kliver in på sin nya facilitet är det iklädd de svarta plaggen som visar för alla att hon är förflyttad, en skam för systemet. Innanför de strålningsskyddande betongväggarna möter Liv assistenter som

169:-

kämpar hårt för att behålla kontrollen över allt som sker. Där träffar hon även Jaymin som tycks villig att göra vad som helst för att fånga hennes uppmärksamhet. I slutändan är det mer som står på spel än hon räknat med, och Liv upptäcker att hon står inför ett val hon aldrig trott att hon skulle tvingas göra.

169:-

Berättelsen är rakt igenom mycket spännande och har suget av en bladvändarbok. Agneta Willans, Bibliotekstjänst Något är fel. Liv känner det, men varje gång hennes medvetande snuddar vid orsaken glider tankarna förrädiskt undan och dagarna fortsätter som vanligt. Ossian är förflyttad från en annan facilitet och allt med honom drar Liv till sig. Vad skiljer honom från de andra?

Den orädde (del 2) Hanna Christenson 240 sidor • hård pärm

Hanna Christenson bor i Kungsängen, Stockholm, tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hanna arbetar som översättare och författare.

Den förflyttade (del 1) Hanna Christenson

248 sidor • hård pärm

Bra läsning för högstadie- och gymnasieåldern och uppåt. Berörande, på kristen grund och omöjliga att lägga ifrån sig!

98:-

98:-

98:-

Duggregn Hanna Christenson

Hannes och Julia Hanna Christenson

Evelina Hanna Christenson

246 sidor • mjuk pärm (169:-)

268 sidor • mjuk pärm (169:-) 240 sidor • mjuk pärm (169:-)

Han ägnar fredagskvällarna åt festande. Hon spelar spel och äter kladdkaka i kyrkan. Han är gängledare. Hon är ungdomsledare. Men de dras oemotståndligt till varandra…

Evelina är ensam. Men när hon börjar gymnasiet förändras allt. Hon blir inbjuden till de populära tjejernas gäng och utanförskapet blir oväntat nog hennes sista problem.

En vecka innan studenten bjuder Alexander ut Michaela. Men deras kväll tillsammans slutar på ett sätt som ingen av dem kunnat föreställa sig.

Andaktsböcker för barn och ungdomar

159:-

159:-

149:-

Äventyrsandaktsboken - 365 dagar med äventyr Robin Schmitt

Jesus kallar – 365 andakter för ungdomar Sarah Young

Släpp sargen – 101 andakter Simon Jonsson

384 sidor • mjuk pärm (189:-)

388 sidor • mjuk pärm (189:-)

218 sidor • mjuk pärm

Korta berättelser, en för varje dag, om barn på spännande uppdrag. Killar och tjejer får veta mer om Gud och Bibeln, och blir inspirerade att leva det kristna livet. Rek 9-15 år.

Varje kort andakt bygger på ett bibelord och är skriven som om Jesus själv talar direkt till dig. Uppmuntran och vägledning för alla tonåringar och unga vuxna. Rek. 13-19 år.

101 andakter, många hämtade från sportmiljö, som uppmuntrar och utmanar lärjungar (killar och tjejer) ute på plan! Rek. 13-19 år.

129:-

Rise Above - 90 andakter Bethany Hamilton 192 sidor • mjuk pärm (169:-) Efter att hon förlorade sin arm i en hajattack som trettonåring blev hennes mod, beslutsamhet och tro på Gud allt starkare. Hennes berättelse finns i boken Soul Surfer. Bethanys andaktsbok handlar om ämnen som ungdomar möter idag. Rek. 13-19 år.

11


Praktiska och fina anteckningsböcker

Pray. Think. Dream. Write.

Anteckningsböckerna kan användas i ditt dagliga andaktsliv eller när du reflekterar kring din vardag. Skriv ner dina tankar, dina drömmar, bibelord, böneämnen och bönesvar. Det blir till en andlig dagbok där du kan se tillbaka på hur Gud har verkat i ditt liv. Att föra anteckningar kan vara ett underbart sätt för dig att fördjupa din vandring med Herren. Passar också bra tillsammans med Illustrated Faith-produkterna! Be you tiful

Love is Greater

Inbunden, 13 x 18 cm, 80 linjerade sidor med ett bibelord och en kort text överst på sidan. Läsband och guldmetallband som håller ihop boken.

Inbunden, 13 x 18 cm, 80 linjerade sidor med ett bibelord och en kort text överst på sidan. Läsband och guldmetallband som håller ihop boken. (98:-)

59:-

98:Love is greater Notebooks 2-p

98:-

59:-

Två-pack klamrade skrivhäften, 13 x 18 cm. 80 linjerade sidor vardera. Guldfolierat tryck på framsidan.

One Way

Mjuk pärm, 13 x 20 cm, 192 linjerade sidor med bibelord på varje uppslag. Med hållbar plastpärm och elastiskt band. (98:-)

159:59:-

Good things Notebooks 2-p

Två-pack klamrade skrivhäften, 13 x 20 cm. 128 linjerade sidor vardera. (89:-)

Mjuk, exklusiv läderpärm med prägling, 15 x 20 cm. 192 linjerade sidor med bibelord längst ned på varje uppslag. Med läsband.

Anteckningsblock med budskap!

dukter på Ännu fler pro .com www.semnos

49:-

8 olika mindre anteckningslappar i en praktisk folder i A5-storlek. Totalt 200 blad. Inspirerande texter och budskap på engelska. (79:-)

Fäst en ”Post-it-bön”! Sticky Prayers

3 olika post-it-block i en praktisk folder, 10 x 10 cm. Totalt 150 lappar. Ett roligt sätt att påminna sig själv och andra om böneämnen och uppmuntrande hälsningar.

Faith Floral

Just be yourself - Block

Texter: Everything is possible! Mark 9:23, Let your smile change the world, Think happy be happy, Pray, Love

69:-

Ge bort en gåva i en presentpåse med kristen hälsning! God made you

3-pack

69:-

Presentpåsar i 3-pack 12

God made you one of a kind. (med glitterdetaljer)

Everything Beautiful

You bless this world just by being you.

Right Direction Jeremiah 29:11

Tillverkade av högkvalitativt papper med en hängande etikett i fint band samt matchande silkespapper som ger din gåva en lyxig och exklusiv känsla. Med kristen hälsning/bibelord på engelska. MEDIUM Storlek: H 24 cm, B 20 cm, D 11 cm


Hela året med Carl-Erik Sahlberg Allt det goda vi har i Kristus • höst (129:-) • vinter (129:-) • vår (129:-) • sommar (129:-)

Paketpris, alla delar

120 sidor per del mjuk pärm/ pocketstorlek

Allt det goda vi har i Kristus • 4 delar

399:SPARA

117:-

Kristen tro och relationen till Kristus är mitt livs stora bonus. Men jag vet också att det finns så många krafter som fördunklat och problematiserat detta goda och gjort kristen tro till något det inte är och aldrig har varit. De här fyra böckerna, som är tänkta att ha med sig i vardagen i innerfickan eller handväskan, vill vara diakonala – ge tro och hopp i allt det som vi går igenom. Gud är god, han har gett oss så mycket gott i Kristus och vill inget hellre än att göra det också i framtiden!

Sarah Youngs andaktsböcker

Vad Herren visade henne när hon lyssnade och skrev bönedagbok

189:-

Jesus lever Sarah Young

189:-

189:-

Över 14 miljoner sålda böcker världen över. Käre Jesus Sarah Young

368 sidor • hård pärm

368 sidor • hård pärm

180 korta andakter med fokus på Guds underbara kärlek för sina barn. Boken hjälper dig på vandringen genom livets skiftande omständigheter.

Populär bok som man kan läsa parallellt med Jesus kallar på dig. 120 andakter, skrivna som innerliga brevväxlingar med Herren.

2-pack

299:-

Dela med dig! Jesus kallar på dig Sarah Young 384 sidor • hård pärm En kort daglig läsning och inspiration från de ord, tankar och bibelversar som Jesus i kärlek lade ner i Sarah Youngs hjärta. Skriven som om Jesus själv talar till dig.

Hitta de dolda skatterna i Bibeln Tänk dig att du har upptäckt en skattkista med uråldriga hemligheter som ger dig en djupare förståelse av Guds ord på ett sätt som du aldrig tidigare upplevt... Hemligheternas bok inleds med att en man på resa möter en person som kallas läraren. Tillsammans utforskar de djupen i Bibelns texter och finner de viktigaste nycklarna till att förstå både världen omkring oss och de andliga verkligheterna. Följ med på en resa genom berg och dalar, trädgårdar, öknar och vida fält. Mannen för samtidigt en dagbok under resan, där han skriver ner de dolda hemligheter och skatter som han upptäcker i Guds ord. Boken blir därmed också en fascinerande andaktsbok, olik någon annan, med ett kort uppdrag för varje dag under året, och där varje dags läsning avslöjar en hemlighet kring Gud och Bibeln. Jonathan Cahn är förkunnare och författare till Budbäraren och Mysteriet med Herrens Shemitah. Hans fascinerande böcker har sålts i flera miljoner exemplar världen över.

249:-

Hemligheternas bok Jonathan Cahn • 384 sidor • hård pärm 13


Vykort med bibelord och texter vid uppmuntran, omsorg och gratulation

49:ord 99:Dekalark 5-pack

39:-

25-pack vykort Blandade motiv av vår senaste kollektion

69:-

50-pack vykort Blandade motiv av vår senaste kollektion

99:-

guldvykort 25-pack Blandade sekelskiftesmotiv med guldtryck. Bibelord och grattis.

149:ord 189:-

75:-

ord 150:-

• Omsorgstema 5-p • Uppmuntranstema 5-p • Barntema 5-p

Blandade vykortsmotiv med bibelord, grattis, omsorg, uppmuntran av vår senaste kollektion.

Exempel på motiv

Lågpriskort 50-pack Blandade motiv från Evangeliitjänsts klassiska vykortskollektion. Bibelord, grattis och uppmuntran.

storpack vykort 100-pack

Beställ julkorten före 31 oktober till specialpriser! Spara 35 %

Julklappsadresser 2-pack med kristen text, 28 etiketter

(ord 38:-)

49:25:-

Julvinjettkort 28-pack med kuvert 6 motiv/förpackning exempel på motiv (ord 90:-)

Ä

Dubbla julkort 12-pack med kuvert 4 motiv/förpackning (ord 79:-)

59:-

Ã

Målarböcker för vuxna

Pausa vardagen och släpp fram din kreativa ådra när du kopplar av och färglägger mönster, bilder och bibelord. Målarböckerna innehåller Med kristna, inspirerande motiv och underbara bilder utformade efter med texter och bibelord på engelska. i huvudsak bibelord från Psaltaren. Delight yourself in the lord New Every morning

59:-

59:-

59:-

Titta i böckerna på www.semnos.co m

96 sidor per bok som går att vika upp plant. (18 x 14 cm) (98:-/st)

Färgpennor för målarböcker

Be Still And Know

12 färger • i praktiskt etui

112 sidor som går att vika upp plant (18 x 18 cm) 139:-)

Beside still waters 96 sidor som går att vika upp

This is the day

79:-

79:-

112 sidor som går att vika upp plant (18 x 18 cm) (139:-)

plant (c:a A4) (149:-)

89:-

My strenght and my song

89:-

Ge någon ett Ord på vägen!

(c:a A4) (149:-)

Åter i lager! Efterlängtad och efterfrågad... 20:e upplagan, nu 1 000 000 tryckta av detta mycket uppskattade häfte till ytterst lågt pris för att dela ut till medmänniskor. Många har vittnat om välsignelsen av denna lilla skrift. 20-pack

99:-

100-pack

349:-

14

96 sidor som går att vika upp plant

Ord på vägen 20-pack, 99:Ord på vägen 100-pack, 349:Klammerhäftad, 32 sidor. 5,5 x 8 cm En vers ur Ordspråksboken och Psaltaren för varje dag i månaden. Alla fyra motiv ligger blandade i en förpackning.


Sätt färg och uttryck på din tro! Genom att använda scrap booking-tillbehör kring det Shanna Noel läste om i Bibeln kunde hon få ut mer av texten. Hennes sätt att ”illustrera sin tro” spred sig snabbt och det finns nu en hel kollektion med kristna tillbehör som anteckningsböcker, klistermärken, m.m.

en! er på startpaket is pr a br kt tis as Fant komma igång! Nu är det tid att 5 delar

99:-

Prova på!

Startkit - Mini

Bästa värde och mix

Bra värde och mix 8 delar

199:-

Notebook, Tape Runner, Stickers - Go & Tell, Prompts - Encouragement, Prompts - Go. (ord 285:-)

12 delar

Startkit - Mellan

Notebook, Tape Runner, Washi Stickers, Stickers - His Name, Stickers - His Word, Prompts - Encouragement, Prompts Family, Prompts - Pop Culture. (ord 422:-)

299:-

Startkit - Max

Notebook, Precision Pens, Paper Pad, Tape Runner, Washi Stickers, Stickers - His Name, Stickers - Praise Him, Prompts - Family, Prompts - Friendship, Prompts - Animals, Prompts - Pop Culture, Prompts - Christmas tags (ord 577:-)

Besök www.semnos.com för att se alla tillbehör och produkter i Illustrated Faith-serien

Kristna filmer Boxar med totalt 8 filmer

149:-

dvd-box volym 1

dvd-box volym 2

(ord 596:-)

(ord 596:-)

Svensk text

Fler kristna filmer på www.semnos.com

149:-

Svensk text Ordinary People Faith Like Potatoes Grace Card Rust

War Room Heaven is for Real Courageous Fireproof

Lyssnar du gärna på Southern Gospelmusik? Då är Musikklubben någonting för dig! – CD & DVD från 59:-

Vacker presentbok 2-pack

200:-

Tankar kring oss själva och våra relationer

159:Dela med dig! De vi är och vill vara Present bok med texter och foton av Kerstin Lindh Furås

Musiknytt! Besök www.musikklubben.se för att handla av vårt stora sortiment av Homecoming och Southern Gospelmusik. Här kan du också anmäla dig som medlem och få del av ditt förmånliga Välkomsterbjudande.

Hård pärm, fyrfärg, 15 x 15 cm, 150 sidor Jag hoppas att en och annan tanke kan bli till ett ”Aha!” för dig – eller att du ler och nickar samstämt när du känner igen dig själv. Med önskan om många goda tankar! Kerstin Lindh Furås 15


st 29:a d n e t k Fra 500:r e v ö r e Ord ! fraktfritt

Frankeras ej. Mottagaren betalar portot.

Namn:

Semnos Förlag

Adress:

Svarspost 204 955 57 331 20 VÄRNAMO

Postadress: Tel:

Så här beställer du: • Webbutiken:

www.semnos.com

(Fungerar även via mobil eller läsplatta)

• E-post: order@semnos.com

TACK för din beställning! • Posta: Fyll i beställningen, posta hela sidan (Portot är betalt)

• Ring: 0370-198 27 (Ord. telefontider: mån-tors 10-15)

Produktnamn

q Ja, jag vill gå med i Semnos Bokklubb* (enligt villkoren på sidan 2)

Välkomstpremie:

Du får den gripande livsberättelsen Ögon som ser (värde 179:-) som gåva när du går med i Semnos Bokklubb.

Min första bokklubbsbok (Välj bland följande böcker:)

q Apokalypsens agenter

Bokklubbspris 138:- (ord 198:-)

q Helige Ande, är det du?

Bokklubbspris 125:- (ord 179:-)

q Värdshuset vid havet

Bokklubbspris 138:- (ord 198:-)

*Du kan även gå med i Bokklubben på www.semnos.com

Antal

Köpvillkor Vi skickar din beställning inom 2-10 arbetsdagar. Alla beställningar skickas vanligtvis mot faktura. Frakt tillkommer med endast 29:-, fraktfritt vid beställning över 500:-. För utlandsbeställningar tillkommer porto enligt postens prislista. För detaljerade köpvillkor se:

www.semnos.com Semnos Förlag Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO

#

Katalogens priser gäller t o m 31 oktober 2017

Semnos höstkatalog 2017  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you