__MAIN_TEXT__

Page 1

Alltid inspirerande

n e g o l a t a Julk

2020

ig d l l i t p p a l Julk

!

Beställ för minst 250:och få en hemlig JULKLAPP*

eller

Dessutom

Beställ för 750:eller mer och få en fin RYGGSÄCK som JULKLAPP*

SUPERLÅGA Julpriser upp till

50% Gäller böcker på sid 19-23

*Se sid 2. Gäller så långt lagret räcker, endast en julklapp per kund.

Kristna böcker för alla! Romaner • Livsberättelser • uppbyggelse Andakt • Barn & ungdom • Själavårdande

FRAKT 39:Order över 500:F R A K T F R IT T !


Semnos Förlag startade 2001 och är numera ett av Sveriges större kristna bokförlag.

ALLTID INSPIRERANDE

Varje år ger vi ut omkring 35-40 nya boktitlar av både svenska och utländska författare. Vår inriktning är allkristen och vårt motto är: Alltid inspirerande!

*gäller så långt lagret räcker, endast en julklapp per kund.

Symbolen betyder att boken även finns att köpa som ljudbok och/ eller e-bok där dessa normalt säljs.

Vi vill önska dig en riktigt Gud och Välsignad kommande julhelg!

Följ och gilla oss

Illustration: Magdalena Lindroos

Julen är gåvornas högtid! Låt Semnos inspirerande kristna böcker ge nytt hopp och välsigna både dig och dina nära och kära. 2020 har varit ett speciellt år och därför vill vi uppmuntra dig med en julklapp. När du beställer för minst 250:- får du en utvald hemlig julklapp*. När du beställer för 750:- eller mer får du som julklapp* en praktisk och snygg ryggsäck med nätficka på sidan och med en justerbar, vadderad axelrem. Ha med den som en liten smidig väska på stan eller resan för att ha lite smått och gott i, varför inte en bra bok!

Joakim & Malin Sunesson

Facebook: semnos förlag Instagram: semnosforlag

Semnos Förlag Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO

www.semnos.com info@semnos.com 0370-198 27

Svarar du ja på följande är bokklubben perfekt för dig:

Gäller t o m 31 januari 2021. Reservation för slutförsäljning. *Porto tillkommer alltid på premiepaketet med 39:-.

För dig som gillar livsberättelser, romaner, andaktsböcker och själavårdande uppbyggelse. Böckerna köper du till vårt lägsta pris.

   

Din välkomstgåva!

När jag läser vill jag gärna känna mig inspirerad och stärkt i min kristna tro För mig är det bra om böcker jag läser också motsvarar mina värderingar Jag gillar exklusiva förmånserbjudanden och att få överraskningar på köpet 30 % rabatt på böcker och lägre fraktkostnad är helt ok för mig!

tnad*! premiepaketet utan extra kos filt (130 x 160 cm) ece  härligt mjuk och varm fle  boken ”dag för dag” av carl-erik sahlberg

r:

Anmäl dig på sista sidan elle

www.semnos.com

*Medlemsvillkor: • 9-10 gånger per år får du en ny bok direkt hem i din brevlåda, om du inte valt att avboka den före angivet datum. Inga oönskade böcker alltså ... • I varje bokutskick finns med information om kommande bok, sista avbokningsdatum samt exklusiva förmånserbjudanden. Vid retur betalar du själv returfrakten. • Har du avbokat föregående bok får du i stället ett brev med samma information. • Rabatten på bokklubbsboken är 30 % och du betalar f.n. endast 29:- i frakt. • Utöver ditt välkomsterbjudande behöver du bara köpa 2 bokklubbsböcker innan du kan avsluta ditt medlemskap. *Jag är införstådd med medlemsvillkoren samt godkänner att mina uppgifter registreras i enlighet med Semnos personuppgiftspolicy. Väljer jag att lämna bokklubben utan att ha fullgjort mitt åtagande debiteras jag värdet av premiepaketet, 348:-.

2


Upptäck vad ingen bok tidigare avslöjat ... förrän nu Kan Covid-19-pandemin och andra aktuella världshändelser utgöra en del av ett otroligt bibliskt mysterium? Årets mest efterfrågade läsning! När boken Budbäraren utkom 2012 väckte den enorm internationell uppmärksamhet. Att ett bibliskt mysterium skulle ligga bakom och förutsäga märkliga samband kring världshändelser och avslöja hemligheter om världens framtid fascinerade och övertygade den mest inbitne skeptiker. För första gången skildras det som inte tidigare kunnat avslöjas. Det handlar om de spektakulära tecken och manifestationer som har inträffat sedan Budbäraren gavs ut, och om häpnadsväckande och helt otroliga samband kring pandemin 2020! I Budbäraren 2 – återkomsten ges bibliska mysterier, som aldrig tidigare varit kända, helt nya dimensioner. Du behöver inte ha läst Budbäraren tidigare, den nya boken är helt fristående och än mer fascinerande än Jonathan Cahns första bok.

De exakta detaljerna och bibliska

kopplingarna i samband med pandemin är inget annat än häpnadsväckande.

Budbäraren II - återkomsten

229:-

Jonathan Cahn • 358 sidor mjuk pärm

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

159:-

läs mer på sidan 2

Jonathan Cahn är känd för sina förklaringar av Bibelns mysterier och har kallats för denna generations profetiska röst. Han leder organisationen Hope of the World samt Jerusalem Center/Beth Israel i New Jersey. Han, tillsammans med bl a Billy Graham, David Wilkerson och Reinhard Bonnke, är utsedda till en av de fyrtio främsta andliga ledarna under de senaste fyrtio åren.

Har du läst Jonathan Cahns tidigare böcker?

159:Budbäraren 302 sidor • mjuk pärm (189:-)

159:Mysteriet med Herrens Shemitah 278 sidor • mjuk pärm (198:-)

159:Paradigmet 320 sidor • mjuk pärm (198:-)

249:Hemligheternas bok - 365 dagliga läsningar 384 sidor • hård pärm

198:Oraklet 384 sidor • mjuk pärm

3


Boken som fördjupar Gudsrelationen Sarah Youngs senaste helårsandaktsbok är skriven som om Jesus själv talar direkt till dig, på samma älskade och uppskattade sätt som hennes tidigare böcker. Stilla dig ett ögonblick och lyssna till Hans inbjudan. Jesus längtar efter att du ska vila i Hans närhet och finna hopp och tillförsikt. Svårigheterna i livet kan ofta stjäla glädjen från våra hjärtan, men Jesus vill att vi ska uppleva Hans frid oavsett våra omständigheter.

Andakterna bygger på bibelord och nya, personliga reflektioner och kommer på ett innerligt sätt fördjupa din relation med Jesus - Han som möter dig där du är Jesus varje dag Sarah Young och som alltid älskar dig.

396 sidor • inbunden färgsidor • läsband

198:-

Jesus kallar på dig är en av världens mest lästa och älskade andaktsbok! Över 25 MILJONER sålda exemplar världen över!

189:2-PACK

Dela med dig!

5-PACK

299:- 699:Jesus kallar på dig Sarah Young 384 sidor inbunden • läsband

En kort daglig läsning och inspiration för hela året från de ord, tankar och bibelversar som Jesus i kärlek lade ner i Sarah Youngs hjärta. Skriven som om Jesus själv talar till dig.

120 brevväxlingar med Jesus - nu i efterfrågat nytryck!

159:Jesus kallar – 365 andakter för ungdomar 388 sidor • mjuk pärm (189:-)

Varje kort andakt bygger på ett bibelord och är skriven som om Jesus själv talar direkt till dig. Uppmuntran och vägledning för alla tonåringar och unga vuxna. Rek 13-19 år. 4

189:Jesus kallar – barnbibeln Sarah Young, Carolina Farías, ill. 256 sidor • inbunden • fyrfärg

60 bibelberättelser, som med Sarah Youngs andakter, hjälper unga hjärtan att förstå Guds stora plan. Rek 4-10 år.

Varje kapitel är som en kort brevväxling där författaren uttrycker sitt hjärtas innersta önskan och behov, tvivel, oro och kamp, saker vi alla brottas med i livet. Kapitlets andra del är skriven som om Jesus själv svarar på sitt kärleksfulla sätt genom att ge vägledning och uppmuntran, alltid med bibelordet som grund. Även med ett praktiskt ämnesregister.

189:Käre Jesus Sarah Young 352 sidor • inbunden • läsband


Berättelser om Gudsmöten JCDevosStories_Back.indd 1

4/18/19 4:12 PM

För första gången delar författaren till Jesus kallar på dig sin egen livsberättelse och om hur andaktsboken kom till. ”Jag har fått oräkneliga brev från läsare genom åren, och det är tydligt att vi delar liknande bekymmer och strider. Många har berättat om hur Gud använde deras svåra tider för att åstadkomma helande och förvandling i deras liv. De beskriver hur de blivit starkare genom att hålla sig till Jesus och förtrösta på Hans löften. Du möter tjugo personliga berättelser i den här boken, inklusive min egen livsberättelse. Dessa berättelser vill motivera dig att dra dig närmare Jesus och fördjupa dig i Hans ord när du stöter på svåra omständigheter. Guds ord talar in i varje situation, och Han är kapabel att hjälpa oss oavsett vad som händer i våra liv. Jag uppmuntrar dig att också tänka på dina egna livserfarenheter medan du läser. Om du tillhör Jesus, är du Guds mästerverk, och Han arbetar mirakulöst i händelserna i ditt liv.”

Jesus kallade på mig Sarah Young och hennes man har verkat som missionärer i Japan och Australien, men bor numera i USA.

179:-

Sarah Young • 178 sidor mjuk pärm

Förlaget har aldrig fått så många vittnesbörd om vad Gud har gjort i människors liv, som genom just boken Jesus kallar på dig. Ett utdrag ur nya boken: När jag hade börjat skriva i mina personliga dagböcker hade jag ingen tanke på att låta publicera dem. Men jag tänkte att de kanske skulle kunna hjälpa andra att komma närmare Jesus, precis som de hade hjälpt mig. Så jag arbetade på att sammanställa några av dagboksanteckningarna till daglig läsning. Det tog mig tre år att färdigställa manuset. Jesus kallar på dig hade badat i böner i flera år innan den gavs ut. Så snart den var utgiven började jag be dagligen för läsarna – och jag har aldrig slutat. När mina andra böcker gavs ut, inkluderade jag de läsarna också. Jag ser det som ett glädjefyllt privilegium att be för alla som läser mina böcker, och jag har det här som första prioritet varje morgon. Så när du slår upp en av mina böcker, kära läsare – kom ihåg att mina böner är med dig. Kom först och främst ihåg att Jesus är med dig!

! g i d l l i t p p Julkla Beställ för minst 250:och få en hemlig JULKLAPP*

eller

Beställ för 750:eller mer och få en fin RYGGSÄCK som JULKLAPP* *Se sid 2. Gäller så långt lagret räcker, endast en julklapp per kund.

5


Häng med till Mackmakeriet Betsys liv står stilla. Tjejkompisarna ses alltmer sällan och jobbet på caféet är urtrist. Till kyrkan vill hon helst inte gå längre, och drömmen om att resa har sedan länge bakats in i en smulpaj på Mackmakeriet. Men en dag bokstavligen springer Betsy på den charmige amerikanen Adam. Efteråt kan hon inte sluta tänka på honom. Det går så långt att hon råkar nämna hans namn när mormor egentligen frågar hur det är med familjen. Och nu är det inte bara Betsy som inte kan glömma Adam ... Tanjas lever det liv hon alltid drömt om. Hon har sin fantastiska make Oliver och fyra underbara barn. Ändå känner hon plötsligt att det är något som saknas – och att Oliver till och med blivit lite tråkig. Men hur adresserar man det egentligen? Och vad gör man åt saken? En oväntad present från svägerskan i USA gör att Tanja blir fast besluten att hitta något som kan andas nytt liv i äktenskapet. Men att få en stund tillsammans utan barnen visar sig bli mycket svårare än hon trott. Är det så här livet måste vara nu?

Livet på Mackmakeriet

179:-

Livet på Mackmakeriet är tidigare utgiven som feelgood-romanerna Att äta crème brûlée och Att stämma en gitarr, två böcker som bjuder på igenkänning och sprudlar av Stina Jonssons finurliga språk.

Stina Jonsson • 268 sidor mjuk pärm med flikar

Fängslande från väckelsens tid En hoppfull och gripande kärlekshistoria om identitet, ideal och att våga se sanningen. Det handlar om tro, tvivel och längtan efter kärlek under samma tidsperiod som Downton Abbey. Våren 1917 arbetar Agnes som guvernant. Hon vill undfly ett förflutet av familjehemligheter och förbjudna känslor. Men livet i doktorsfamiljens sommarhus blir inte som hon tänkt sig. Agnes lär känna Elise som i likhet med henne och den svensk-amerikanske predikanten Nathanael bär på en stor sorg ... Sommaren 1917 rör sig händelserna mellan slättens vidder och blommande trädgårdar, stadslivet i Lund och Malmö, vidare till Minnesotas böljande landskap.

”Välskrivet och engagerande om relationer och livsval” Bibliotekstjänst

De minst väntade (del 1)

129:6

Angelica Victorin 242 sidor • mjuk pärm (189:-)

Angelica Victorin är frilansjournalist. I hennes lovordade och uppskattade historiska romaner står individens livsresa i centrum.

Sanningen gör dig fri (del 2) Angelica Victorin 356 sidor •mjuk pärm

189:-


Boken som får dig att längta efter en snörik jul i en Norrlandsstuga Underbart mysig kortroman om relationer, det förflutna och att ge alla en ny chans i livet. Matilda och hennes syster Olivia tillbringar varje jul tillsammans på stranden i Thailand. Men när systern träffar en kille bryts traditionen för första gången på tio år. Olivia tänker istället fira jul med pojkvännens familj i Norrland och insisterar på att Matilda följer med. Väl framme i ett vintrigt Västerbotten visar det sig att julfirandets plats inte är det enda som har ändrats. I sitt nya förhållande har Olivia ändrat sig om tidigare självklarheter och Matilda känner inte alls igen sin syster. Och som om det inte vore nog att hon är fast i en stuga fylld med främlingar springer hon plötsligt på en person från sitt förflutna – någon hon hade hoppats på att aldrig behöva se igen. Kan det fortfarande bli ett mysigt julfirande, trots problemen som hopar sig?

Hanna Christenson bor utanför Stockholm tillsammans med sin man och deras två döttrar. Hon har bland annat läst litteraturvetenskap och kreativt skrivande på universitet och arbetar som översättare och författare. Till jorden steg ner är hennes sjuttonde bok.

Till jorden steg ner

149:-

Hanna Christenson 100 sidor • inbunden

När syskonrelationer sätts på prov Om kärlek där man minst väntat sig det, om tro som håller genom alla omständigheter och om skönheten i en andra chans . Det var längesen de kallades för Rossystrarna. Men namnet dyker upp igen – som om det aldrig försvunnit – på deras älskade föräldrars begravning. Som den äldsta av de tre syskonen är det Isabelle som tagit på sig att ordna med allt det praktiska. Men det tar all hennes energi att bara hålla sig själv samman. Och när exet Kevin plötsligt står framför henne når hon sin bristningsgräns. Hur vågar han visa sig – efter allt som hänt? För att läka det som finns kvar av familjen föreslår Isabelle att systrarna ska flytta ihop i sitt barndomshem. Men hon har svårt att förstå sig på både Stephanie och Amanda. Den ena spenderar all sin tid på sociala medier och den andra verkar helt ha gått in i sig själv. Dessutom har Isabelle minst lika många gåtor att lösa på äldreboendet där hon jobbar. Hur ska hon räcka till? De kommande månaderna blir en tid då hemligheter uppdagas, relationer sätts på prov och nytt hopp gror.

Hanna har en fantastisk gåva att

skriva så att det verkligen berör läsaren. - Eva Ruderstam, journalist

Rossystrarna

Hanna Christenson 374 sidor • mjuk pärm

189:-

7


Västkustö som scen i skickligt skriven & verklighetsnära roman Känner vi verkligen den vi delar livet med? På djupet? Och vågar vi se bortom alla fasader? En roman som garanterat inte lämnar någon oberörd. Syskonen Markus och Lotten växer upp med sina föräldrar Tomas och Kristin, och med tystnaden och vreden som blev kvar efter den tragedi som drabbade deras familj. När det ofattbara återigen inträffar tvingas de tillbaka till västkusten, till platsen där de vuxit upp, för att möta det i deras förflutna som de har flytt ifrån. Pastorn och författaren Niklas Bjernhagen har skrivit ett otroligt fängslande drama om några familjers brokiga väg mot försoningens och förlåtelsens plats, och vars öden flätas samman. Det handlar om det mörka och svåraste, men också om de ljusglimtar som kan bryta in i en människas liv när hon vågar möta det som finns djupt inom henne.

” 189:Havet viskade ditt namn Niklas Bjernhagen 400 sidor • mjuk pärm

Kristin hade postat breven innan de lämnade Jungfruön, men när barnen läste dem skulle hon vara långt därifrån. Hon hade förklarat allt, men ändå visste hon inte om de skulle förstå, än mindre om de skulle kunna förlåta henne. Det var länge sedan hon passerade den gräns efter vilken det inte längre fanns en väg tillbaka. Nu återstod bara flykten och en framtid som var höljd i dunkel ovisshet. Ännu en gång blickade hon ut över havet, sedan drog hon ett djupt andetag och började ta sig nerför berget. Bara en natt till, tänkte hon, och sedan är det över.

Niklas Bjernhagen (f. 1981) är uppvuxen på västkusten, men bor numera i Borensberg, med fru och tre barn. Han arbetar som pastor inom EFK, och har haft skrivandet som passion och följeslagare sedan tonåren. I hans böcker skildras människors livsöden och relationer, och frågorna ställs om vad det är att vara människa. Detta är hans andra roman.

En mysig feelgood-bok som gör att man riktigt känner dofterna av jul Lämnar ett leende på läpparna och ger glädje över hoppet i julens verkliga budskap. Dessutom blir man sugen på att provbaka Marias kakor (recept i boken)!

149:Där hoppet bor

Stina Jonsson 104 sidor • inbunden

8

Maria flyttar till Västerö med stora drömmar om en sagolik jul på landet. Det hon inte tänkt på är att vägen dit går via november och att vänja sig vid livet i glesbygden är helt enkelt inte lika kul i ett evigt mörker. Det känns som att livets små motgångar hopar sig och alla gamla vänner har fullt upp med sina egna julförberedelser och ingen har tid att hälsa på. Men det finns ljusglimtar i tillvaron. Katten Hagrid är alltid där och hoppar gärna upp i knät när hon sätter sig till rätta i gungstolen med en varm kopp te. Visst kan man väl stå ut några veckor i mörkret, när det som väntar är en mysig familjejul i Lillebo?

Det är hjärtevärmande och hoppingivande, lite i samma stil som brittiska Lucy Dillons böcker. - Hanna Gunnarsson, Bibliotekstjänst


Från populära Karen Kingsbury Vi möter en ung pappa vars hela värld vänds uppochned kvällen före hans skilsmässa. Vi återser även medlemmar ur den älskade familjen Baxter. Allt kring Noah och Emily Carter var perfekt, de var som skapade för varandra. Från hur de träffades, till deras storslagna förlovning, överdådiga bröllop och hur de skulle leva lyckliga i alla sina dagar. Deras kärlek var speciell och de ville visa den för världen. Sedan Noahs offentliga frieri har mer än en miljon följt deras liv på Instagram. Men bakom de noggrant arrangerade fotona och uppmuntrande inläggen är deras liv allt annat än en sagodröm, och Noahs besatthet av sociala medier har ödelagt allting. Emily är upprörd och vänder sig till sin vän Kari Baxter Taylor för att berätta precis hur illa det är: Noah och Emily har bestämt sig för att gå skilda vägar. Han ska flytta ut nästa morgon. Men när Noah vaknar upp nästa dag är allting annorlunda. Emily är borta och barnen är flera år äldre. Precis som för Scrooge i Charles Dickens En julsaga sker märkliga och underliga händelser under natten som får Noah att tro att han är tjugo år äldre. Nu krävs det ett mirakel för att kunna återvända till gårdagen.

Ovanligt berättad kärleksroman som utspelar sig under en enda dag.

198:-

När vi var unga

Karen Kingsbury 322 sidor • mjuk pärm med flikar

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

139:-

läs mer på sidan 2

Karen Kingsbury är en av Amerikas och Sveriges mest älskade och lästa kristna romanförfattare med fler än 25 miljoner sålda böcker. Hennes prisbelönade titlar har toppat bästsäljarlistor. Karen är professorsadjunkt på Liberty University. Hon och hennes man, Don, bor i Tennessee. Här bor även flera av deras vuxna barn och barnbarn.

Sanna berättelser om Guds omsorg i juletid I vart och ett av dessa gripande julmirakler ger Karen Kingsbury obestridliga bevis på Guds omsorg och närvaro. Bland dem finns:

179:Julmirakler

Karen Kingsbury 156 sidor • inbunden

• Stilla natt – när hans flygplan är på väg att krascha förstår den unge piloten att han aldrig mer ska få fira jul med sin nyblivna hustru – tills han hör en röst på flygplanets radio... • Julänglar – när en liten pojke går vilse på den iskalla landsbygden blir två märkliga främlingar hans enda chans... • Himmelska förhinder – pastorn och hela kyrkokören förhindras oförklarligt från att kunna gå till kyrkan en decemberkväll. Nu vet vi varför…

ig d l l i t p p a l Julk

!

Beställ för minst 250:och få en hemlig JULKLAPP*

eller

Beställ för 750:eller mer och få en fin RYGGSÄCK som JULKLAPP* *Se sid 2. Gäller så långt lagret räcker, endast en julklapp per kund.

9


Vill du förstå dig själv och din omgivning bättre? Skammens läkning är en livsprocess, men den resan kan få börja nu. Skam är en känsla som någon gång drabbar oss alla. Den kan styra mycket mer än vad vi anar i våra liv. Den destruktiva skammen kan smyga sig in på livets olika områden. Den kan göra att vi hamnar i situationer vi inte själva valt. Den typen av skam är giftig och stjäl vår vitalitet, glädje och kraft. Den får oss att bromsa och begränsa oss själva genom att krympa vårt livsutrymme. Men det finns hopp om läkning. Ett första sätt att komma tillrätta med skammen är att du blir medveten om hur den fungerar och i vilka situationer den kan vara aktiv i just ditt liv.

179:-

Skambunden

Jesus vet hur det känns att lida. Det som du och jag kan uppleva har Jesus också känt. Han upplevde skammen in på bara kroppen och blev ett med den när han dog för dig. Skammen var lika plågsam och outhärdlig då som nu. Jesus gjorde detta för vår skull. Straffet blev lagt på honom så att vi skulle kunna få frid. Så vi har en Gud som vet hur det känns och kan identifiera sig med dig, och inte bara det – han kan och vill också vara en del av din läkningsprocess.

Karin Wennerlöf Lilja 152 sidor • mjuk pärm

Karin Wennerlöf Lilja, samtalsterapeut, krönikör i Världen idag och populär föreläsare, debuterade med boken När själen inte mår bra, som tryckts i flera upplagor.

När själen inte mår bra Karin Wennerlöf Lilja 250 sidor • mjuk pärm

179:-

”Vad gör du när tron är svag och allt känns hopplöst?” Jag sökte svaret på den frågan och Jesus sa till mig: ”Skriv en bok och berätta hur man gör, jag skall ge dig svaren, steg för steg!” Och jag såg och förstod saker jag inte gjort tidigare. Jag berättar på ett ärligt och personligt sätt och du får följa med mig ut både på missionsfältet och hem till köket. Tommy Lilja är pastor, författare och ledare. Hans böcker är skrivna utifrån hans egna erfarenheter av stor framgång och svåra motgångar.

Tro - ändå!

Tommy Lilja 156 sidor • mjuk pärm

10

179:179:-

Du måste veta vad det är - för att kunna göra något åt det 152 sidor • mjuk pärm

79:-

Livet gör vad livet gör - det är det som är livet 60 sidor • mjuk pärm


Fin julgåva till dig eller en vän - vacker bok med uppmuntrande andakter Upplev vilan i Gud och ro för din själ. 30 dagar som uppmuntrar till stunder av stillhet när du tillbringar tid tillsammans med Gud och Hans ord. I vår värld där upptagenhet värderas högt är det ofta en mödosam uppgift att finna vilan i Gud. Ändå är bibelordet ”Bli stilla och besinna att jag är Gud” lika verkligt och viktigt för oss idag. Boken inbjuder till en djupare relation med Gud genom att du även kan skriva ned dina egna böner på sidorna och i en speciell andaktsdel kan du göra bibelordet personligt. Med underbara naturbilder helt i fyrfärg.

Dela med dig!

”Så bra bok! Texterna, bönerna och bibelorden blev väldigt personliga och stärkte min tro. En vacker och vilsam andaktsbok.”

2-PACK

299:-

bön

Att lära känna Gud

Finn vilan i Gud

din du skapade mig till och jord, tack för att alla ”Gud, Skapare av himmel att återspegla Jesus med mitt liv för är egen avbild. Min längtan människan uppdraget att förvalta jorden har gett att på som jag möter. Du och en längtan efter för vishet, urskiljning Gör mig och jag tackar dig vad den innehåller. din skapelse och allt dag att mina vänner, rätt sätt ta vara på och påminn mig varje också ständigt mer lik Jesus och med mina fiender, ter, grannar, och till den respekt de familj, arbetskamra nåd att visa andra mig Ge avbild. Amen.” är skapade till din av dig. I Jesu namn. de också är skapade förtjänar, eftersom ___________ till sin ”Och Gud skapade _.” Gör bibelordet personligt: skapade han __________ avbild, till Guds avbild

avbild, till Guds avbild människan till sin Och ”Och Gud skapade skapade han dem. till man och kvinna och skapade han henne, ”Var fruktsamma och sade till dem: Gud välsignade dem er. Råd över havets och lägg den under föröka er, uppfyll jorden sig på jorden.” och alla djur som rör fiskar, himlens fåglar 1 Mos 1:27-28

uphonom. Att Gud har för oss att lära känna anmärkningsvärt. Gud gör det möjligt mänskligheten är verkligen att han existerade. penbarat sig själv för veta om gjort det, skulle vi inte ten genom Om han inte hade och bevisad för mänsklighe att Guds existens är uppenbarad Det krävs en enormt stor tro för skapelsen. att det inte hans Ord och genom fram till slutsatsen lever i och komma för att vi skulle lära betrakta världen vi människan Gud skapade Gud finns någon skapare. med honom. Det första uppleva en relation känna honom och egen avbild är att välsigna människan till sin gör efter att han skapat i fullkomlig gemenskap skapades för att leva goda vilja dem. Adam och Eva med sin favör och dem han välsignar jorden och med Gud och sedan ka i uppgiften att uppfylla som så att de skulle bli framgångsri är skaparen av allting Yahweh, Bibelns Gud, för lägga den under sig. har gjort sig själv känd och inte kan se. Han han våra ögon både kan relationen på det sätt av gemenskapen och oss så att vi kan njuta Eva. tänkte för Adam och

Se uppåt ”Jag lyfter mina ögon till bergen. Varifrån kommer min hjälp? Min hjälp kommer från Herren, som har gjort himmel och jord. ” Psalm 121:1-2

Denna psalm uppmanar israeliterna att se upp kommer säkerligen mot Gud. Vår livsresa att vara fylld av förvirring, ter och misströstan . Tråkigt nog är vi snabba besvikelser, svårigheatt se på våra problem, samtidigt som vi bara slår en snabb blick mot Gud. Men vi istället se på vår Gud måste och bara slå en snabb blick på våra problem. Paulus skriver i Andra Korintierbrevet 4:17 kortvarig och väger att: ”Vår nöd, som lätt, bereder åt oss en väldig och överväldiga är härlighet som väger nde tungt och varar för evigt.” Sedan bönfaller oss: ”Vi riktar inte blicken han mot det synliga, utan synliga är förgängligt, mot det osynliga. Det men det osynliga är evigt.” Andra Kungaboken 6:15-17 lyfter fram kraften vaknar tidigt på morgonen i det osynliga. Profeten Elishas tjänare inför en omringande utbrister: ”’O, min fiendearmé. Han herre, vad ska vi ta oss till?’ Elisha svarade: inte rädd! De som ’Var är med oss är fler än de som är med dem’ öppnade tjänarens .” Herren ögon så att han fick se att det omgivande ”var fullt av hästar berget och vagnar av eld runt omkring Elisha”. Se och vet att: ”Han som uppåt är i er är större än den som är i världen” Joh 4:4). Det är och (1 kommer alltid att finnas hopp tack vare vår Hjälpare, som Jesus har gjort himmel och jord.

179:-

Lindsey M. Graham 128 sidor • mjuk pärm med flikar • bilder i fyrfärg

bön ”Herre, jag känner mig så kraftlös av problem och svårigheter världen. Upplopp och en viruspandem i i gör att jag längtar återkomst. Jag behöver efter din dig för att vända min mot mina tillfälliga blick mot dig och inte lidanden. Det är svårt, men ändå vet jag att finns hopp eftersom det du är Alpha och Omega, början och slutet. Gud, låt ditt folks ögon se uppåt mot dig. Jag ser upp och jag ser med mig och du är att du är för mig, min Skapare och Befriare.” Gör bibelordet personligt: ”Jag, ___________, bergen. Varifrån kommer lyfter mina ögon till ___________ hjälp? kommer från Herren, ___________ hjälp som har gjort himmel och jord.”

Lindsey M. Graham har en doktorsexamen från Liberty University inom kristen sång och musik och hur den kan framföras i tjänst för Gud. Hon har även en musikexamen från Belmont University i ämnet professionellt scenframträdande. Lindsey är välkänd i Sverige efter flera uppskattade konsertturnéer och program på Kanal 10.

En rymlig plats att lyssna till Gud Det här är Beryl Orrbeck Lindemans första bok och hennes innerliga önskan om en hemkomst för de som lämnat kyrkogemenskapen berör på djupet. Människan behöver höra ihop med en plats för att påminna sig om vad som är en del av hennes identitet. Hon behöver en plats inför Gud för att få en hel identitet. En plats som hon kan bära med sig i sitt hjärta – en plats för något slags uppmärksamhet, en närvaro, en kärleksfull blick – vilken har sjungits in i hennes själ. Och i församlingen, där Gud förberett en plats för varje människa, där olikheter utgör en harmoni, där tonerna klingar vackert tillsammans – är alla välkomna. Men jag har mött många människor som inte funnit sin plats. Det var församlingsgemenskapen som de ifrågasatte. Sedan dess har mina tankar och mitt hjärta varit upptagna av dessa stora frågor: Hur kan vi öva oss i att höra tonen som ljuder i varje människas själ? Hur kan församlingen vara den rymliga plats där vi kan hjälpa varandra att öva upp vår hörsel – så att vi hör sången om att vi alla är älskade och efterfrågade av Gud själv? Beryl Orrbeck Lindeman är välkänd som pastor och förkunnare inom Pingströrelsen. Hon är gift med Lasse och tillsammans har de tre barn. En uppväxt i Indien och senare missionsuppdrag i Thailand har, tillsammans med alla möten med människor i själavård, gett henne djup kännedom om allas vår skörhet och längtan efter tillhörighet.

159:Den livsbärande grundtonen Beryl Orrbeck Lindeman 80 sidor • inbunden

11


Vad Bibeln egentligen säger om himlen och livet efter detta En djup personlig kris i samband med hans mammas död ledde pastor Randy Frazee till att ingående studera vad Bibeln säger. Vad är det egentligen vi kommer att möta efter döden? Vad händer när en kristen dör och hur kan nästa liv komma att se ut för troende, och icke-troende? Var befinner vi oss från det att vi dör till dess att Jesus kommer tillbaka? Boken ger klar vägledning kring de funderingar vi alla har om livet och döden och vad som ligger framför. Han skriver om det som bara är kulturella traditioner och vad som verkligen är bibliskt.

Vi delar intresset för frågorna kring nästa liv utifrån våra förluster av nära familjemedlemmar. En fantastisk bok! – Steven Curtis Chapman, artist

Vad händer efter döden?

189:-

Randy Frazee är pastor och föreståndare för Westside Family Church i Kansas City, USA. Han är även författare till flera bästsäljande böcker.

Randy Frazee • 236 sidor mjuk pärm

Min underbara upplevelse av himlen Rebecca Springer fick för över 100 år sedan på ett fantastiskt sätt uppleva livet i himlen och beskriver detaljerat hur livet är där. Språket är rikt och man kan nästan både se och känna doften av vår evighetsboning. Upplevelsen som är beskriven i den här kristna klassikern är en ofullständig beskrivning av en fulländad syn. Boken ger hopp för framtiden, tröstar, ger svar och uppmuntrar, speciellt den som förlorat någon nära vän. I bokens efterord svarar dessutom författaren på frågor som hon fått efter den första upplagan.

Fångar innehållet i de Den bästsäljande bibliska sanningarna och ger KRISTNA KLASSIKERN Innanför paradisets portar känslomässiga intryck. Rebecka Springer – Billy Graham

– nu i nyutgåva

149:-

148 sidor • mjuk pärm • nyutgåva

Fler bästsäljande böcker om människors upplevelser av himlen och de eviga frågorna

89:-

12

Min tid i himlen Richard Sigmund 156 sidor • mjuk pärm (169:-)

99:-

Himlen är mycket mer ... Sid Roth 170 sidor • mjuk pärm (179:-)

179:-

Besök från himlen Peter Deison 208 sidor • mjuk pärm


Lär känna Daniels bok, hans liv och profetiorna för framtiden Det profetiska ordet är tydligt; Babylon är på väg att återuppstå och Daniels drömmar ger oss ledtrådarna till hur vi ska navigera framöver. Under historien har Babylon varit en symbol för världens mest hänsynslösa ondska – utlevd dekadens, ofattbar grymhet, äregirig makt och obevekligt motstånd mot Gud. Ingenstans i Bibeln får vi en mer levande bild av den ondskefulla naturen hos Babylon än i Daniels bok. Parallellerna mellan den värld och tid som beskrivs i Daniels bok och den värld vi nu lever i är häpnadsväckande lika. I Babylons agenter utforskar David Jeremiah profetiorna, drömmarna och synerna som beskrivs i Daniels bok. Han förklarar vad de betyder och visar hur de är kopplade till vår värld idag så att vi kan vara bättre förberedda för det som ligger framför.

Varje kapitel inleds med en bibliskt baserad

dramatisering, som ger en fascinerande inblick och förståelse av nyckelhändelserna i Daniels bok.

Babylons agenter

David Jeremiah • 396 sidor mjuk pärm

Kom med i vår bokklubb – köp boken för endast

198:-

139:-

läs mer på sidan 2

159:Apokalypsens agenter 320 sidor • mjuk pärm (ord 198:-)

159:Är detta slutet

David Jeremiah är en av USA:s mest kända pastorer. Han är pastor i en av USA:s största församlingar, Shadow Mountain Community Church i San Diego. Han är författare till närmare 100 bästsäljande böcker.

344 sidor • mjuk pärm (ord 198:-)

Är ett andligt uppvaknande möjligt? Hur är tillståndet i svensk kristenhet? I snitt har en församling i veckan lagts ner under senare år. Många gudstjänster är uppstyrda med schema i förväg och i det närmaste tidsanpassat på minuten. Var finns då den Helige Andes möjlighet att verka? Frank Mangs skrev angående Jesu tal om ändens tid i Matteus 25 att: ”den andliga försoffningen skulle bli den dominerande atmosfären bland hans bekännare i denna tidsålders afton.” Evangeliet har gått från att vara en kraft till omvändelse, till en filosofi om hur man får ihop vardagspusslet och allmänna uttryck om Guds kärlek. Nu är det tid att göra avtryck och förändra tillståndet i församlingarna som ger återverkningar i hela samhället. Holger Nilsson har under flera årtionden varit verksam som förkunnare och varit redaktör för Flammor – profetisk tidskrift, sedan 1983. Han är även författare till ett 15-tal böcker.

149:Väckelserop till Guds folk Holger Nilsson 126 sidor • mjuk pärm

13


Berättelsen om OM:s rörelse i Sverige Spännande om Guds ledning, ingripande och beskydd när ett gäng unga svenskar genom OM, med start för 50 år sedan, bestämde sig för att göra skillnad i världen. I OM möter de unga svenskarna en passion de inte kan motstå, och att berätta om Jesus för dem som aldrig hört blir deras livs äventyr. Förundrade upptäcker de att Gud kan använda dem, trots deras ungdom och brist på erfarenhet.När de ber verkar Gud på mäktiga sätt och de kan inte låta bli att berätta för andra om det som de upplevt. Snart sprider sig passionen över Sverige. ”Med OM kom en vision som kom att spränga de trånga cirklarna i Sverige. När OM:arna möttes var det först bön, sedan strategiskt samtal, följt av att de gick ut för att vinna människor. Den passionen måste väckas igen i vår tid.” – Stanley Sjöberg, författare & pensionerad pastor

179:Smittande passion

Magdalena Carlén 220 sidor • mjuk pärm • med foton i färg

OM i Sverige är en missionsrörelse som samarbetar med samfund, lokala församlingar och systerorganisationer i andra länder. Internationellt har OM omkring 5 000 arbetare som finns på plats i över 100 olika länder.

En av Sveriges mest lästa och uppskattade kristna författare Man kan se den här boken som något av Carl-Erik Sahlbergs andliga testamente, där upptäckten av en god Gud som gav människan tre nycklar sammanfattar hans kristna tro och erfarenhet. Varför var Jesus tvungen att dö? Och hur använder vi de ”nycklar” som Jesus gav oss? Ett helt vanligt samtal med dottern vid middagsbordet för många år sedan satte igång tankarna och sökandet efter ett svar för Carl-Erik. På sitt enkla och lättsamma, men ändå väldigt tydliga sätt berättar han i sin senaste bok vad han kom fram till. De tre nycklarna är kanske hans bästa bok hittills. Carl-Erik Sahlberg är teol. dr och docent i kyrkohistoria vid Uppsala universitet samt författare till ett flertal bästsäljande böcker. Under drygt tjugo år arbetade han i S:ta Clara kyrka i Stockholm. Numera leder han och hustrun Overa ett arbete bland utsatta barn i Tanzania.

Har du läst Carl-Erik Sahlbergs tidigare böcker?

De tre nycklarna

169:-

Carl-Erik Sahlberg 124 sidor • mjuk pärm

3-PACK

249:-

14

149:-

149:-

129:-

Dag för dag 320 sidor • inbunden

Kyrkans första tid Mamma kyrkan ... Välsignelser ... 258 sidor • mjuk pärm (198:-) 296 sidor • mjuk pärm (198:-) 140 sidor • mjuk pärm (169:-)

Ett kalendarium för varje dag med dramatiska händelser från kyrkohistorien.

Erfarenheter och ett porträtt av varje århundrade i kyrkans historia.

59:-

120:-

Nutida klassiker – över 5 000 sålda! Effektiv bön 32 sidor • häftad

Kommentarserien ger Möten med människor, ”Jag vill ödmjukt dela några ernya upptäckter i Nya livsprinciper och fascifarenheter av bön och hur man testamentet utifrån nerande livsupptäckter. kan be för att uppleva bönesvar!” grundtexten.


Elsa har överlevt över 40 hjärtstopp - här är hennes berättelse ”Elsa, andas!” hörde jag min värdpappa Alex skrika medan han fortsatte dunka mig i ryggen. Men vid det laget var jag redan på väg bort. Jag drogs hårt och bestämt ur min kropp och kände att mina ben och min midja inte längre var kvar i rummet. I det ögonblicket visste jag att jag närmade mig slutet. Jag var inte redo att lämna jorden än och en dragkamp mellan liv och död inleddes. I egen kraft försökte jag dra mig själv tillbaka samtidigt som Alex kämpade för att skaka liv i mig … Elsa Lundin var utbytesstudent på high school i det soliga Kalifornien när hon helt oväntat drabbades av ett hjärtstopp. Då var det ingen som visste att det bara var början. Det här är hennes berättelse om hur hon besökte mörkret för att sedan komma tillbaka till livet. Berättelsen om hur Gud bar och bevarade henne genom allt.

179:-

Lämnar inte någon läsare oberörd!

När hjärtat slutat slå

Elsa Lundin 144 sidor • mjuk pärm med flikar

Andaktboken för hela året Max Lucado är en av vår

tids allra bästa predikanter och ordkonstnärer. - Billy Graham

Max Lucado har varit pastor sedan 1978. Han är nu verksam i Oak Hills Church i San Antonio, Texas. Mer än 140 miljoner läsare har funnit inspiration och uppmuntran genom Max Lucados böcker. Han är en av världens mest omtyckta kristna författare.

Har du läst Max Lucados tidigare böcker?

179:Orubbligt hopp 278 sidor • mjuk pärm (229:-)

179:Oroa dig inte 220 sidor • mjuk pärm (229:-)

159:Dina bästa dagar 258 sidor • mjuk pärm (179:-)

129:Innan du säger amen 140 sidor • mjuk pärm (189:-)

249:Gud är med dig varje dag 384 sidor • inbunden

159:Du kommer ta dig igenom 240 sidor • mjuk pärm (189:-)

15


Att längta efter någon riktigt mycket Ett nytt sätt att läsa om liknelsen om den förlorade sonen i Lukasevangeliet för de minsta barnen och för de som vill börja läsa själva.

149:-

Henry, husse och James hade alltid hängt ihop. Till den dagen James sa ”So long!” och gav sig av på ett eget äventyr. Henrys ben smakar trist, och husse är inte heller rolig längre. Om kvällarna sitter husse och Henry på bänken uppe på kullen. Klara nätter ser de stjärnorna tändas och husse spelar låtar på sitt munspel som får stjärnorna att se suddiga ut, men ibland blir det en glad melodi. Sedan kliar han Henry bakom öronen och säger: ”Du ska se, snart kommer James hem till oss igen.” Men ingen James syns till. Ska det alltid vara så här?

Henry, husse och James Stina Jonsson, Mats Molid, ill. 36 sidor • inbunden • helt i fyrfärg • 3-6 år

Stina Jonssons böcker ger hopp och leenden för såväl barn som vuxna. Mats Molid arbetar som illustratör och har gjort bilder till många barnböcker.

Klappa & känn-böcker med mjukt pälstyg för 2-5 år

99:-

119:-

Titta, det är Jesus! Fransesca Pesci Svensk bearbetning Stina Jonson 12 sidor • kartongboard, fyrfärg (ord 119:-)

Vem har skapat mig? Fransesca Pesci Svensk bearbetning Stina Jonson 12 sidor • kartongboard, fyrfärg

Vår superpopulära barnbibel för 4-8 år Skildrar över 40 av Bibelns berättelser på ett nytt sätt, som inga andra barnbiblar. Vi följer nämligen den röda tråden om Jesus genom både Gamla och Nya Testamentets berättelser. Den älskade Berättelsebibeln har sålts i flera miljoner världen över och har fått toppbetyg från såväl barn som vuxna. Den är vackert illustrerad av Jago och skriven av Sally Lloyd-Jones, prisbelönad barnboksförfattare.

169:16

Berättelsebibeln Sally Lloyd-Jones 352 sidor • inbunden • helt i fyrfärg

Femte upplagan!


Först var det Signe, nu kommer Abbe! Ny, härlig berättelse med ett viktigt budskap om Gyllene regeln. Smårolig och underfundig bok i bästa Stina Jonsson-anda. Äntligen är det dags att resa till fjällen! Abbe ser fram emot några dagar med bara bästisen Melker. Allt skulle vara helt okej i Abbes liv, om inte Engla fanns. Oavsett var Abbe befinner sig på jordklotet så lyckas hon förstöra för honom. Dessutom råkar hon vara bästis med Sanela, tjejen som sjunger högt när hon tänker och som Abbe vill bli vän med. Kan man bli vän med sin oväns bästis? Det verkar definitivt inte så.

En bra kristen barnbok

– Birgitta Carlqvist, Bibliotekstjänst Definitivt inte vänner Stina Jonssons finurligt skrivna böcker för både barn och vuxna lockar fram leenden och härlig igenkänning.

149:-

Stina Jonsson 88 sidor • inbunden

Signe är 12 år och älskar att läsa, baka och virka

Perfekt läsning för alla äventyrliga barn Barn 6-9+

Barn 9-12+

149:/BOK

99:/BOK

Signe - berg och bergisar Signe - kakor och kameler Signe - myggnät och maränger Signe - sjöbris och schackrutor 92-120 sidor/bok • inbunden (139:-)

Härliga upptåg och spännande utmaningar väntar Signe och bästa vännerna!

Följ med på äventyr på missionsstationen i Afrika! Barn 9-12+

139:-

169:-

Rebellerna och mysteriet i stallet Kongos hemlighet Tjuvligan i Baraka Sara Brengesjö 72-162 sidor/bok • inbunden

139:-

Sara Brengesjö har hämtat inspiration från sin egen uppväxt som missionärsbarn i Afrika. Maria Lindqvist är böckernas illustratör.

Fantasyläsning i samma anda som C S Lewis!

Ossian och hans bror Ville upptäcker en port bakom skolvaktmästarens förråd. De kliver in i ett äventyr som leder dem till landet Athirion. Det är ett rike med älvor, drakar, den buttre Erbil och Schedwian med magiska förmågor, där mod och tro prövas.

Bibelns berättelser för de minsta Fräsch och färgglad barnboksserie med välkända bibelberättelser. För barn som precis ska börja, eller som vill börja, läsa själva.

Barn 4-8+

Alla BARN- och UNGDOMSBÖCKER på www.semnos.com

Draksvärdet (del 1) Kristallhjälmen (del 2) Eldskölden (del 3) Malin Wennerhult 104-172 sidor/bok • inbunden

39:/BOK

Noas resa Drömmaren Josef Mose leder Guds folk Drottning Ester 32 sidor/bok • häftade • helt i fyrfärg (59:-/st)

17


Här är årets nya julkort med kristen text!

69:-

Julkort 50-pack Blandade motiv, de flesta m. kristen text

129:-

Exempel på motiv

Julkort 25-pack Blandade motiv, de flesta m. kristen text

Våra populära vykort Gift Tags Christmas 18-pack Julklappsadresser med kristen hälsning på engelska. (ord 69:-)

2-PACK

29:-

39:-

Julklappsadresser 2-pack med kristen text, 28 etiketter (ord 38:-)

Dekalark 5-pack. Välj tema enligt nedan.

5-PACK

39:-

Vykort 25-pack Blandade motiv: bibelord, grattis, omsorg, uppmuntran (bilden visar exempel på motiv)

69:-

Grattiskort 25-pack Bibelordskort 25-pack Vän- och omsorgskort 25-pack

Guldvykort 25-pack Sekelskiftesmotiv med guldtryck. (150:-)

Omsorg 5-p

Uppmuntran 5-p

Barn 5-p

Lågpriskort 100-pack Blandade motiv från Evangeliitjänsts äldre vykortskollektion. (198:-)

Väggalmanackan för 2021 med tänkvärda texter och vackra bilder

98:2-PACK

175:-

18

98:-

Målarbok för vuxna med bibelord

89:Väggalmanacka 2021 med texter och foton av Kerstin Lindh Furås. Spiralinbunden, upphängd 30 x 42 mm

75:-

Levande ord Magdalena Lindroos (illustration) 44 sidor • mjuk pärm 21 x 21 cm

Pausa vardagen och färglägg härliga detaljer från Guds sköna skapelse, samt mönster, miljöer och bibelord.


SUPERLÅGA julpriser

Bra böcker för alla barn och ungdomar!

3 DELAR

299:-

Den förflyttade-trilogin Den förflyttade, del 1 Den orädde, del 2 Den infödda, del 3

159:-

upp till

50% Hanna Christenson briljerar i denna bokgenre ... kunde inte sluta läsa!

Era fiender Hanna Christenson 272 sidor • inbunden (ord 189:-)

Hanna Christenson 240 sidor/bok • inbunden (ord 169:-/st)

Sista terminen på gymnasiet blir Madeleine och Benjamin inbjudna till ett statligt bostadslotteri. Men deras värld kommer snart att skakas om på ett sätt ingen hade trott var möjligt …

Missa inte den spännande och romantiska trilogin som utspelar sig någonstans i framtiden och som fängslat många läsare, både ungdomar och vuxna. Högsta betyg hos Bibliotekstjänst!

159:-

99:-

99:-

Ungdomsmirakler Karen Kingsbury (ord 169:-)

Äventyrsandaktsboken Robin Schmitt (ord 198:-)

Ingenting är omöjligt Jen Bricker (ord 189:-)

Sanna berättelser om gudsingripanden. Gud bryr sig om oss och svarar på våra böner, ofta på ett överraskande sätt…

365 korta andaktsberättelser, om tjejer och killar på spännande uppdrag. Lär dig mer om Gud och Bibeln, och bli inspirerad att leva det kristna livet. Rek 9-15 år.

Jen Bricker föddes utan ben. Berättelsen om hur Gud verkade, hjälpte och visade sig i ”super-tjejens” liv berör ung såväl som gammal.

Låt dig beröras av Karen Kingsburys populära och bästsäljande romaner!

129:Chansen Karen Kingsbury (ord 189:-)

99:Drömmarnas bro Karen Kingsbury (ord 159:-)

129:Femton minuter i rampljuset Karen Kingsbury (ord 198:-)

89:Allt har en början Karen Kingsbury (ord 189:-)

19


SUPERLÅGA julpriser upp till

50%

Inspireras av upplevelser mitt i livet

199:-

129:-

Så länge dagen varar Håkan Sunnliden (ord 229:-)

Henry Holmberg Henry Holmberg (ord 149:-)

Kallelse till präst, väckelseskeenden och en smärtsam kyrkokamp. Vägen gick genom den karismatiska förnyelsen under sjuttiotalet. Öppenhjärtig, personlig skildring.

Pastorn, författaren och visionären, som mött människor i de mest skilda miljöer, kulturer och platser berättar om märkliga händelser, och Gudsingripanden.

149:-

229:-

129:-

I dur och moll Anette & Eric Anders (ord 249:-)

Mörkret gav vika Christer Olsson (ord 179:-)

Thunder dog Michael Hingson (ord 179:-)

Ett av de mest kända sångarparen delar nu sin livsberättelse. Utan bitterhet skildras även kyrkopolitik, falskhet och svek som hotade att beröva dem både livet och karriären.

Kristna psykologen Christer Olsson kämpade med depression under lång tid. Hans väg ut, och råd till både drabbad och anhörig.

Den sanna berättelsen om en blind man, hans ledarhund och deras gemensamma överlevnad mot alla odds den 11 september 2001.

129:-

Episoder Roland Nelsson (ord 198:-)

20

89:-

149:-

159:Gud är dig pappa Floyd McClung (ord 179:-)

Varför? Anne Graham Lotz (ord 169:-)

2-PACK

199:Gud har också varit skild Wade Long (ord 149:-)


SUPERLÅGA julpriser

Fängslas av dramatiken i en kristen roman

Vänskap, tro och kärlek i Prince Edward island-serien Värdshuset vid havet, del 1 Där två hjärtan möts, del 2 På kärlekens strand, del 3

upp till

50%

149:-

Liz Johnson c:a 350 sidor/bok • mjuk pärm (ord 198:-/st)

Kliv in i värdshuset Red Door Inn, ett mysigt hus längs med kustlinjen på Prince Edward Island i Kanada. Det är en plats där sårade blir läkta, brustna finner förlåtelse och de ensamma får gemenskap.

149:-

179:-

149:-

129:-

129:-

Den jag är med dig Robin Lee Hatcher (ord 198:-)

Katastrofläge Candace Calvert (ord 229:-)

Under bar himmel Susan May Warren (ord 198:-)

En familjebibel och en tro som bär i generationer. Jessica har avskärmat sig från både Gud och sina närmaste. Kan den gamla familjebibeln berätta om en tro som kan förvandla?

Sjuksköterskan Erin är i konflikt med den stilige brandchefen, men kan de hantera en glödhet attraktion … utan att båda bli brända?

Flygräddningspiloten Kacey är tillbaka. Hon flydde från djupa hemligheter. Någon annan också är tillbaka i staden. Tonårskärleken Ben, countrystjärnan.

129:-

99:Alla ni som är tyngda Hanna Christenson (ord 179:-)

Döda havet stiger Jerry Jenkins (ord 229:-)

129:Akuten Candace Calvert (ord 179:-)

129:Någon som du Victoria Bylin (ord 198:-)

21


SUPERLÅGA julpriser upp till

50%

Upptäck, fördjupa och stärk din tro

Vart tog evangeliet vägen? Guds närvaro Helige Ande, är det du?

R. T. Kendall c:a 220 sidor/bok • mjuk pärm (ord 198:-/st)

Den välkände och respekterade teologen R.T. Kendall visar att det nu är dags att få en förnyad förståelse för evangeliet som ger verklig frälsningsvisshet och som väcker en sund längtan efter att få lära känna Gud ännu mer.

149:-

Utveckla en känslighet inför Guds närvaro som gör det möjligt för din Gudsrelation att växa och fördjupas.

149:149:-

98:-

Om den vita duvan är en symbol på den helige Ande, och gråduvan är en symbol på en falsk ande, hur kan du veta vilken av dem som har landat i din församling?

159:-

159:-

Det är okej att inte vara okej Sheila Walsh (ord 179:-)

En herde ser på den tjugotredje psalmen Phillip Keller (ord 179:-)

40 steg av tro Anders Olsson (ord 189:-)

Upptäck den befriande sanningen om dig själv och att Gud aldrig sviker, även när livet inte blev som du tänkte dig. Inte självhjälp, men Gudshjälp! Själavårdande uppbyggelse.

Med sina egna erfarenheter som fårahede leder författaren in i de dolda skatter vi upptäcker på de gröna ängarna och vid vatten där vi finner ro. Klassiker.

I 40 andakter utforskas vad Bibeln, bön och det fördolda livet handlar om. För dig eller din smågrupp att utforska allt det Gud har förberett.

159:Bön som når till Faderns hjärta Owe Lindeskär (ord 198:-)

22

159:Jesus och hans tillkommelse Owe Lindeskär (ord 189:-)

99:Helig Ande, kom! Marcus Ringbäck (ord 119:-)

99:Psalm 91 Peggy Joyce Ruth (ord 189:-)


SUPERLÅGA julpriser

Läsning för julens alla lediga dagar

upp till

50%

BOK + CD

199:-

199:-

Att lyfta människor Leif Larsson med Stina Jonsson (ord 229:-)

Min Jesus lever bok + CD Gloria Gaither (ord 259:- + 189:-)

När JAS-planet störtade var Leif med kollegor ansvariga för tekniken. Senare tog Leif över rodret för MAF, där kombinerades hans stora intressen – teknik, flyg, människor, ledarskap och bistånd.

Berättelserna bakom 70 kända sånger av den kristna musikens mest erkända låtskrivarpar. En minibiografi om Bill och Gloria Gaithers musikaliska karriär. Men framförallt är det vackra, jordnära och inspirerande historier om tron på Jesus och vardagslivet tillsammans med Gud, plus en dubbel-cd med över 60 sånger!

129:-

149:-

129:-

Guds nåd sådan den verkligen är Joel Backman (ord 149:-)

Lev generöst Joel Backman (ord 169:-)

Dina relationer Mats Nyholm (ord 159:-)

Hur ska man se på Guds nåd egentligen? Den har väl ändå gränser? 12 kapitel som utmanar oss att möta Guds nåd sådan den verkligen är utifrån såväl Jesu som Paulus ord.

Nycklar till ett leva en mer utgivande livsstil, samtidigt som du undviker onödiga fallgropar som både kan skada dig och hindra dig från att uppleva välsignelsen av generositet.

För dem som vill tro på Gud, medan de försöker få livets relationer att fungera. Att älska Gud och sin nästa som sig själv är den viktigaste ledstjärnan.

99:-

159:Så här var det Donald Bergagård (ord 189:-)

Mikarlet S:ta Clara Carl-Erik Sahlberg (ord 119:-)

89:-/ DEL

Dagliga andakter som ger tro och hopp genom allt vi går igenom.

Allt det goda vi har i Kristus - höst Allt det goda vi har i Kristus - vinter Allt det goda vi har i Kristus - vår Allt det goda vi har i Kristus - sommar

Carl-Erik Sahlberg c:a 120 sidor/bok • mjuk pärm (ord 129:-/st)

23


Frankeras ej Mottagaren betalar portot

Namn: Adress:

Semnos Förlag

Postadress:

Svarspost 204 955 57 331 20 VÄRNAMO

Mobiltel:

Tack för din beställning!

OBS! Skriv med ditt mobilnummer så att vi kan avisera ditt paket

Så här beställer du!

• posta beställningssidan

• webbutiken: www.semnos.com

(OBS! Skriv med ditt mobilnummer)

(Via dator, mobil eller läsplatta. Betala enkelt med swish, kort eller faktura.)

• ring: 0370-198 27

• e-post: order@semnos.com

BESTÄLL SENA ST 20 december fö r leverans till jul

(ord. telefontider: mån-tors 10-13)

Frakt endast 39:- • FRAKTFRITT vid order över 500:-*

Produktnamn

q Jag vill gå med i Semnos Bokklubb*

Köpvillkor

och väljer en eller flera av böckerna nedan till lågt BOKKLUBBSPRIS: q Budbäraren II Bokklubbspris 159:- (ord 229:-) q När vi var unga Bokklubbspris 139:- (ord 198:-)

(*enligt villkoren på sidan 2)

Din välkomstgåva!

premiepaketet utan extra kostnad*!

härligt mjuk fleecefilt

(130 x 160 cm)

 boken ”dag för dag” av Carl-Erik Sahlberg

Beställningar skickas normalt inom 1-3 arbetsdagar. Alla beställningar skickas vanligtvis mot faktura. Frakt tillkommer med endast 39:-, fraktfritt vid beställning över 500:-. *För utlandsbeställningar tillkommer porto enligt postens prislista. För detaljerade köpvillkor och för vår personuppgiftspolicy se: www.semnos.com Semnos Förlag Björkgatan 9 331 51 VÄRNAMO Katalogens priser gäller t o m 31 januari 2021 Med reserv. för tryckfel och slutförsäljning

#

Du kan även gå med i Bokklubben på www.semnos.com

q Babylons agenter Bokklubbspris 139:- (ord 198:-)

Antal

Profile for Semnos Förlag AB

Semnos Julkatalog 2020  

Semnos Julkatalog 2020