Page 1

resemagasinet sembo semester • nummer 1 • Januari 2012

COSTAVILD BRAVA OCH VACKER BILAFRANSKA LÄNGS RIVIERAN NYHET SEGLA I KROATIEN 45


innehåll nummer 1 2012

I detta nummer:

4

om SemeSTeR:

30

Helen och familjen Med bil till Italien

Sköna Costa Brava Dramatisk och vacker

Guldkorn runt Nice Med bil längs Franska Rivieran

Tävling Vinn en vecka på Rivieran

Resmål För små, tonåringar, par eller många

Sol, vind & vatten Segla i Kroatien

Kom fram utvilad

Tips på bra övernattningshotell

24-timmar Venedig

Färjeöverfarter Info och priser

Nästa utgåva Utkommer i mars

10 20 24 26 40

Tidningen ges ut av Sembo AB – Sembo är ett helägt dotterbolag till Stena Line. Magasinet Semester utkommer med fyra nummer per år. Vi reserverar oss mot ändringar i valutakurser och uppenbara tryck-/ publiceringsfel. Samtliga priser är aktuella vid pressläggningen och kan ändras p.g.a utbud, efterfrågan och valuta. Angivna färjepriser är frånpriser och gäller i kombination med bokning av boende.

2

04 10 20 24 26 30 38 40 42 43

Prenumerera på Semester gratis på sembo.se

Nästa nummer ute i början av mars


medarbetare och ledare

r eda k t ion: chefredaktör, ansvarig utgivare och marknadsansvarig:

Det är du som bestämmer!

Caroline Willaume

Det är januari, kallt och mörkt – och lätt att fantisera om juli, varmt och ljust. En av mina kollegor har sedan en tid tillbaka bokat ett gammalt rustikt stenhus med egen pool uppe i bergen på Mallorca. Han har så rätt när han säger ”det får bli vilken vinter det vill för vi har kvalitetssäkrat sommaren!”. Han ska vara där en hel månad med sin familj och har bokat genom Sembo, förstås. Jag är uppriktigt avundsjuk på honom. Fast varför då? Vi har ju tusentals fantastiska semesterhus på vår sajt, så det är egentligen bara att boka ett eget.

caroline.willaume@sembo.se redaktör och produktionsledare:

Pia Båge pia.bage@sembo.se art director:

Mickael Tannus mickael.tannus@sembo.se redaktionellt material:

Vagabond Publishing

Din reseupplevelse är väldigt viktig för oss därför vill vi kunna påverka hela resan från början till slut. Vi förhandlar och utvecklar allt från din reseförsäkring till urvalet av övernattningshotell längs vägen till Adriakusten. Från pooltemperaturen i Playa del Inglés till skärpan på köksknivarna i Rovinj. Det vill vi ge dig. Det är slutligen du som bestämmer och vi ska leverera kvalitet.

korrektur:

Marie-Louise Jönsson tryck :

QuadWinkowski bildbanker:

En av flera nyheter i sommar är våra segelbåtar i Kroatien. En riktigt kul reseform även om du inte är infödd båtmänniska. Sen har vi massor av nya orter på alltid lika populära Mallorca – undrar om vi inte har branschens vassaste program där, numera? Intresset för vin ökar och det har vi tagit fasta på genom att utöka våra vinrundresor. En bilkryssning bland vingårdar i Italien eller Frankrike, ja naturligtvis med strategiska övernattningar så du slipper tänka på bilen. Eller varför inte en spontanweekend på något av alla våra rysligt prisvärda hotell i Sverige och Danmark! Håll ett vakande öga på vår sajt, det kommer ständigt nyheter.

istockphoto.com foto:

Sembo® AB, Vagabond Publishing, omslagsbild:

Sembo® AB adress:

Kungstorget 8, plan 3 252 78 Helsingborg. +46 (0) 42–37 85 00 www.sembo.se

Men du, det är bråttom att bestämma sig. Många av våra förmånliga boka-tidigt-rabatter har sista förbrukningsdag 31 mars. Du hittar dem alla på sajten.

Ladda ner vår app ”Semester” till iPad.

Jari Virtanen – vd, Sembo AB

Hitta rätt boende för dig: family friendly

premium

big family

couples

Det perfekta boendealternativet för dig som reser med barn.

För dig som söker hög kvalité, internationell atmosfär, still och klass.

Det är vad det låter som, här kan det bo sju personer eller fler.

Här hittar du det perfekta boendet för dig som reser som par.

golf

beach

active family

all inclusive

Hotellen har golfprofil, personalen hjälper dig med starttider.

Strandnära hotell – leta efter Beachsymbolen.

På dessa hotell hittar du många aktiviteter.

All Inclusive eller hotell med All Inclusive som tillägg.

3


reseguide italien

Bilsemester till Italien – ett stort äventyr för barnen

För Sembos medarbetare Helen med familj blev bilresan till Adriakusten i Italien ett minne för livet.

4


italien reseguide

– det är något jag verkligen kan rekommendera. att bila med barnen gick långt över förväntan! Familjen hade rest en del redan när barnen var yngre men i somras bestämde de sig för att åka på sin första bilsemester. Familjen satsade på två veckor på den italienska adriakusten och bokade en vecka vardera på albatross Centro Vacanze i Lignano och ai Pini i Caorle. – Vi var nyfikna på att testa något nytt och vi ville till adriakusten, framförallt för att det är mycket barnvänligt och för det är lätt att ta sig dit med bil.

Även övernattningen längs vägen bokades i förväg, något som Helen även råder andra att också göra. Planering är a och o när det gäller bilsemester med barn, menar hon. – det kan låta tråkigt att ha allt förbokat, men gav faktiskt mer frihet, eftersom vi aldrig behövde oroa oss för att hinna ordna sovplats innan kvällen. något annat hon rekommenderar är att ta nattfärjan mellan trelleborg och rostock, eftersom man då ”sparar” en övernattning och kan börja köra tidigt på morgonen. redan vid lunchtid dagen därpå var familjen en bra bit in i tyskland.

”Frihets känslan är det bästa med b ilsemester”

5


reseguide italien

Ovan till vänster, denna sida: Ai Pini i Caorle Lido Altenea Ovan till höger, denna sida: Venedig. Ovan till vänster, nästa sida: Mysig gränd i Caorle. Ovan till höger, nästa sida: Hotell Albatros Centro Vacanze i Lignano.

6

Att bila med barn kan tyckas vara en utmaning men Helen och Mike fick alla sina farhågor på skam. För de två barnen, Max och Felix blev resan genom Europa ett stort äventyr. Framför allt att se Alperna för första gången och resa genom södra Tyskland med dess borgar och slott. Även ett stopp i österrikiska Salzburg var en höjdare. – Det fungerade jättebra, då vi aldrig körde längre än 2–3 timmar i taget och tog många pauser med fika och lek. Familjen hade också laddat upp med ljudböcker, dvd-filmer och en del pyssel och ritblock. Överraskningar som Helen passade på att plocka fram som roliga happenings. Väl i Italien bodde de en vecka i Lignano och en vecka i Caorle. Framför allt Lignano överraskade glatt med ett härligt folkliv kvällstid och vann därför en plats i familjens hjärta. Dagarna spenderades på de välordnade stränderna och vid poolen. Tillsammans med Sembos guider gjorde familjen även en dagstur till Venedig och besökte också två fina vingårdar.

I både Lignano och Caorle bodde familjen i lägenhetshotell. - Att botanisera bland fisk, kött, grönsaker och prisvärda viner som producerats lokalt och laga sin egen middag på kvällen tycker vi är en trevlig del av semestern säger Helen, dessutom är det väldigt kul att göra det tillsammans. – Före middagen var barnen ofta trötta och då var det skönt att kunna äta i lugn och ro hemma, istället för att sätta sig på en restaurang. Ofta tog vi en promenad tillsammans efter maten för att äta glass, dricka kaffe eller ett glas vin på något mysigt ställe. Och så var det förstås bra att kunna lagra läsk, yoghurt och andra mellanmål i kylen. – Glass och läsk var helt klart den största utgiften under resan, säger hon och skrattar. Resan gav mersmak och familjen är redan i färd med att planera nästa bilresa. – Frihetskänslan är det bästa med bilsemester – att kunna åka när och hur man vill.


italien reseguide

Budget

I ta l I e n r e s a Antal körda mil: Antal nätter:

HeLeNS BäSTa TiPS iNFöR BiLSemeSTeRN:

ca 305 18 nätter

Budget för 4 personer Bensinförbrukning: Färjeöverfarter t/r inkl hytt: Två övernattningar:

3.700:4.490:1.500:-

Sju övernattningar i Lignano: Sju övernattningar i Caorle:

5.700:5.350:-

• • • • •

Ta med pyssel, filmer och ljudböcker Många pauser längs vägen Använd GPS Bo på lägenhetshotell – barn- och budgetvänligt Förboka allt boende

Häls ning från

NH Ambassadör, Ingolstadt. Hotel Vötterl, Salzburg

To TALT:

20.740:-

Namn: Helen Familj: Sambon Mike och barnen Max och Felix, 6 respektive 4 år. Så bodde vi: En vecka på Albatross Centro Vacanze i Lignano, en vecka på Ai Pini i Caorle.

7


boende italien

Adriakusten en bit i din egen godispåse Här hittar du välskötta, kilometerlånga, långgrunda och barnvänliga sandstränder, pittoreska små orter med prisvärda affärer, glassbarer med fantastisk glass och caféer med myllrande folkliv. Här lunkar livet fram i sakta mak och du kan bara njuta! När du ändå är så nära ska du besöka mytomspunna Venedig – världens, enligt många, vackraste och mest romantiska stad. Benvenuto!

Bo 7 nätter betala för 5!

italien, lido di jesolo-cavallino Bricole

italien, bibione Ducale

Ett verkligt badparadis med de två livliga sommarorterna Lido di Jesolo och Cavallino. Här bor du i omtyckta och fräscha lägenhetshus med välskött poolområde bara ett par hundra meter från den sköna sandstranden. Affärer och restauranger finns inom promenadavstånd.

Ett trevligt och välskött lägenhetshus med stort fint poolområde. Gångavstånd till den härliga stranden och Lido del Soles trevliga centrum. Området är lugnt och skönt och du har nära till allt du behöver. Liten lekplats för barnen.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 vuxna och 1 barn under 13 år 9/6-16/6.

Förslag på resesätt: flyg: Arlanda-Venedig t/r fr 1.792:-/person. bil: Trelleborg-Rostock t/r fr 424:-/person vid 4 pers i bilen.

Förslag på resesätt: flyg: Arlanda-Venedig t/r fr 1.792:-/person. bil: Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden t/r fr 455:-/person vid 5 pers i bilen.

fr. 8

1.050:-/ pers & vecka

fr.

730:-/ pers & vecka

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅngA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYg. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.


italien boende

italien, bibione Katja

italien, caorle Villaggio Hemingway

italien, caorle Albatros

Fräscht lägenhetshus med pool, bar och restaurang bara ett stenkast från den sköna stranden och shoppinggatan Viale Aurora. Passar dig som vill ha nära till allt och låta bilen stå under semestern.

Här kan du verkligen njuta av din semester. Välutrustade lägenheter med fint poolområde och egen barnpool. Den sköna sandstranden och strandpromenaden har du inom gångavstånd.

Ett av våra mest populära boenden i centrala Caorle intill småbåtshamnen. Härifrån har du gångavstånd till den gamla stadskärnan med mysiga gränder och torg. Här finns trevliga restauranger, barer och affärer.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 2 vuxna och 1 barn under 12 år 9/6-16/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 5 personer 9/6-16/6. 15% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/3.

Förslag på resesätt: flyg: Arlanda-Venedig t/r fr 1.792:-/person. bil: Göteborg-Kiel t/r fr 834:-/person vid 3 pers i bilen. Hytt tillkommer, obligatoriskt.

fr.

1.350:-/ pers & vecka

Förslag på resesätt: Landvetter-Venedig t/r fr 1.835:-/person. bil: Göteborg-Kiel t/r fr 625:-/person vid 4 pers i bilen. Hytt tillkommer, obligatoriskt. flyg:

fr.

1.775:-/ pers & vecka

Förslag på resesätt: Arlanda-Venedig t/r fr 1.792:-/person. bil: Trelleborg-Rostock t/r fr 340:-/person vid 5 pers i bilen. Hytt tillkommer. flyg:

fr.

780:-/ pers & vecka

Nyhet! italien, caorle lido altanea Giardini di Altea

italien, caorle lido altanea Villaggio Laguna Blu

italien, lignano Parco Hemingway

Omtyckt familjeanläggning med trevliga lägenhetshus och härligt poolområde. Du tar dig runt på området och ner till stranden som ligger max 800 meter bort med minitåget.

Villaggio Laguna Blu ligger nära den sköna stranden, mellan Altanea och Porto Santa Margherita. Här finns ett tillhörande poolområde med solstolar och parasoll.

Här bor du lugnt och skönt i lägenhetshus i utkanten av staden i området Pineta. Gångavstånd till den härliga stranden. I närheten finns ett par restauranger.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 5 personer 9/6-16/6. 15% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/4.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 5 personer 10/6-17/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 5 personer 9/6-16/6. 15% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/3.

Förslag på resesätt: Arlanda-Venedig t/r fr 1.792:-/person. bil: Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden t/r fr 364:-/person vid 5 personer i bilen.

Förslag på resesätt: flyg: Kastrup-Venedig t/r fr 2.130:-/person bil: Trelleborg-Rostock t/r fr 340:-/person vid 4 personer i bilen.

Förslag på resesätt: Kastrup-Venedig t/r fr 2.130:-/person. bil: Trelleborg-Sassnitz t/r fr 340:-/person vid 5 personer i bilen. flyg:

fr.

760:-/ pers & vecka

flyg:

fr.

1.530:-/ pers & vecka

fr.

710:-/ pers & vecka

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅngA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYg. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.

9


reportage costa brava

B A r C E L o n A S

Badparadis

nOrr Om BarcelOna tar den vIlda kusten vId – cOsta Brava. ett dramatIskt landskap sOm sträcker sIg ända upp mOt gränsen tIll FrankrIke. mOderna BadOrter varvas med lugna FIskelägen Och vIdsträckta naturOmråden. man Behöver Inte leta länge För att hItta en egen vIk Bland de dramatIska klIppOrna, där man kan Bada I klart, azurBlått vatten.

10


costa brava reportage

11


reportage costa brava

Så tar du dig runt på Costa Brava Buss: Det största bussföretaget heter Sarfa (www.sarfa.com) och kör mellan de flesta av de större orterna på Costa Brava (även Barcelona). I många städer finns även billiga lokala bussar. Tåg: Renfe (www.renfe.es) har tåglinjer mellan Barcelona och flera av städerna längs Costa Brava. Bil: En egen hyrbil är kanske det bästa sättet att utforska och hitta de mest isolerade badvikarna på Costa Brava. Har du bråttom så kör du på den moderna motorvägen som ligger en bit inåt landet (vägtull). Har du gott om tid och inga anlag för åksjuka så kör du de mindre kustvägarna. Det tar ofta längre tid även om de är kortaste fågelvägen, men bjuder på fina vyer. BåT: Från många av badorterna kan man åka båt till andra orter på Costa Brava. Biljetterna säljs ofta nere på stranden. Dyrare än buss och tåg men ett skönt sätt att färdas på. Vandra: Costa Brava är ett perfekt resmål för vandrare. Längs hela kusten löper ett nätverk av stigar som kallas för GR-92. Stigarna passar dig som är nybörjare och lämpar sig väl för lättare dagsturer med bad. Det är aldrig längre mellan byarna än att du kan stanna till på en restaurang och äta goda tapas. Några trevliga korta rutter som du kan göra på egen hand är Sant Feliu de Guixols–S’Agaró och Calella de Palafrugell–Llafranc. Mer info: costabrava.org.

12

»Allez, allez, ropar de dödsföraktande innan de singlar ner mot vattenytan.«


costa brava reportage

Havets frukter skördas bäst tidiga morgnar enligt Ricardo och visar upp ett par sjöborrar.

olen steker, men mistralvinden och den täta pinjeskogen ger svalka när jag lämnar Sant Feliu de Guíxols och promenerar norrut, längs gamla kuststigar som på senare år fräschats upp och blivit en sammanhållen vandringsled som löper längs i stort sett hela Costa Brava. Långt nedanför de lodräta klipporna av röd granit ser jag stora vita segelbåtar som ligger för ankar i vikarna. En grupp franska ungdomar utmanar varandra att hoppa i vattnet från ett tio meter högt skär. – Allez, allez, ropar de dödsföraktande innan de singlar ner mot vattenytan, en efter en, med skyddande gympaskor på fötterna för att mildra nedslaget. Frestad av det stilla, glasklara vattnet stannar jag till i en vik för en badpaus. Småpratar med Ricardo, en kille i trettioårsåldern med grov skäggstubb som går omkring i svart våtdräkt och letar snäckor. Med en vass kniv skär han loss de små godbitarna som sitter fastklamrade på stenar under vattnet. Han är taxichaufför i Barcelona, visar det sig. Så fort han är ledig åker han upp till Costa Brava för att hälsa på sin flickvän och fånga havets frukter som han sedan säljer till restauranger. – Den här fångade jag redan klockan sex i morse, säger han och visar mig en bild på mobiltelefonen där han poserar med en stor bläckfisk. Kort efteråt pekar han upphetsat mot en klippa en meter framåt. – Pulpo, pulpo! När jag tar på mig mina simglasögon och hoppar i ser jag hur han försöker locka fram en bläckfisk som krupit in i en liten skreva en meter under

vattenytan. Till sin hjälp har han bara en liten remsa från en vit plastpåse som han viftar framför skrevan. Åtskilliga försök görs innan bläckfisken plötsligt sticker iväg med en våldsam fart. Ricardo simmar efter med några kraftiga sparkar med de gula simfötterna och fångar den – med händerna! Med en triumferande blick kommer han upp till ytan med den slippriga varelsen i näven. Men efter uppvisningen får bläckfisken återvända till havets djup. – Den var för liten, säger Ricardo medan det förargade blötdjuret signalerar sin avfärd med två svarta stötar bläcksprut i vattnet. Begreppet Costa Brava – den vilda kusten – myntades av den katalanske poeten Ferran Agurró för drygt hundra år sedan. I vid bemärkelse syftar det på området som sträcker sig från strax norr om Barcelona upp till den franska gränsen. En sträcka på drygt tjugo mil som karaktäriseras av ett oregelbundet, dramatiskt landskap med klippor som störtar rakt ner i havet. Där de bästa stränderna ofta finns gömda i små, otillgängliga vikar. Författare och konstnärer som Truman Capote och Salvador Dalí gjorde mycket för att sprida myten om den vilda kusten över världen och skänka den en glamorös glans. Under femtiotalet började Costa Brava byggas ut för massturism, men jämfört med många andra spanska solkuster så har den utvecklingen inte gått för långt här uppe. Visst, Costa Brava har sin beskärda del av betonghotell och irländska pubar, men på det stora hela karaktäriseras kusten av stillsam natur och lugna badorter, som S’Agaro och Tossa de Mar. 13


reportage costa brava

»Jag nöjer mig med att klättra ner till en inbjudande vik i närheten för ett snabbt dopp innan jag påbörjar den slingrande färden tillbaka«

Ju längre norrut man kommer på Costa Brava desto vildare blir landskapet. Blånande berg och röda jordfält med knallgula solrosor passerar utanför bilrutan. I fjärrran syns Pyrenéerna med toppar som fortfarande är snötäckta. Vägen upp mot lilla Cadaqués är ett unikum av slingrighet. Sällan används någon högre växel än trean och blicken följer slaviskt de smala vägarna som kryper genom ett kargt månlandskap. Jag vevar ner rutan och släpper in den varma havsluften. Cadaqués går i vitt. En isolerad fiskeby vars förvandling till glassig bohemmagnet startade då Picasso, Chagall och andra stora konstnärer började hänga här i början av förra seklet och framförallt efter att surrealisten Salvador Dalí köpt ett hus i närliggande Portlligat (som numera är ett välbesökt museum). Cadequés är fyllt av barer där vem som helst kan dra en rövarhistoria om den där kvällen på sextiotalet då Dalí festade med Mick Jagger. Jag traskar genom lugna kullerstensgränder mot den lilla vitkalkade kyrkan högst upp i byn och hittar till slut en skuggig innergård där jag intar en smakfull lunch bestående av moule provencale, fyllda auberginer och creme catalan. Vi befinner oss nära den franska gränsen nu, vilket märks på såväl restaurangmenyer som turisternas tungomål. Nationalparken Cap de Creus, strax norr om Cadaqués är den östligaste punkten på hela den Iberiska halvön. Här störtar Pyrenéerna rakt ner i havet och naturen, med klippor, låga buskar och ljung påminner ibland om en svensk fjällhed. Jag parkerar bilen och lyssnar till tystnaden. Mer stilla än så här blir det knappast på hela Costa Brava. Vid den lilla uteserveringen uppe vid fyren möter jag en norsk familj som mödosamt klättrar uppför stigen, nedlastade av tunga ryggsäckar. De har vandrat åttio mil, från Irun i Baskien, en färd på en och en halv månad. Här vid Cap de Creus har de äntligen nått slutmålet för sin resa. Själv nöjer jag mig med att klättra ner till en inbjudande vik i närheten för ett snabbt dopp innan jag påbörjar den slingrande färden tillbaka genom Cap de Creus ödsliga klipplandskap.

14


costa brava reportage

Tips

på vad du kan hitta på runt Costa Brava

Så GöR du eN BiLSemeSTeR På CoSTa BRava.

BaRN Water World i Lloret de Mar Marineland i Palafolls (nära Blanes) Besök Dali’s hus i Portlligat som ligger strax norr om Roses.

utFlykt I 3 etapper: eTaPP 1: BaRCeLoNa – GiRoNa Girona är huvudort i regionen och en utmärkt utgångspunkt för en rundresa. Staden är en kort bilresa (10 mil) längs motorvägen A7. Lågprisbolag som Ryanair landar på flygplatsen strax utanför Girona. Omgärdad av en medeltida stadsmur och med en livlig stadskärna med ett av Europas mest välbevarade judiska kvarter är Girona väl värt att utforska under en dag. eTaPP 2: GiRoNa – ToSSa de maR Tossa de Mar är en av de äldsta badorterna längs kusten, men har undgått överexploateringen som drabbat en del av grannstäderna. Här frodas en avslappnad attityd som skapar perfekta semesterförutsättningar. Tossa är varken för stort eller för litet och ett bra ställe att slå läger under ett par dagar. eTaPP 3: ToSSa de maR – CadaQueS Har du bråttom, ta motorvägen som går en bit inåt landet. Har du tid så rekommenderas att söka sig norrut längs de smala serpentinvägarna längs kusten. Se till att stanna ofta, både för att njuta av utsikten och för att undvika åksjuka. Fortsätt längs slingriga vägar mot vitkalkade konstnärstaden Cadaques. Här varvar du siestor med bad och promenader till fots i fina nationalparken Cap de Creus.

KuLTuR

Aquadiver i Playa de Aro

Museo de Dali i Figueres. ReSTauRaNGeR & BaReR Ruscalleda - 3-stjärnig Michelinkrog strax utanför Calella. 3-stjärnig Michelinkrog i Gerona.

Castillo de Parelada, fyra museum i ett, med bl.a. ett vinmuseum. Kataloniens arkeologiska museum.

Bar direkt intill havet i Tossa de Mar, ”skaplig” havsutsikt.

vaNdRiNG Det är väldigt populärt att vandra längs med kusten och det finns många leder att välja mellan, allt beroende på vilken svårighetsgrad du vill ha.

maRKNadeR LäNGS med KuSTeN Dessa är ambulerande och brukar sälja frukt, grönsaker, kläder, väskor och skor m.m. Det är spännande att besöka en lokal marknad. De startar runt 8 och håller på till ca 14. Gerona (tisdagar & lördagar) l’Escala (söndagar) Roses (söndagar) Palamos (tisdagar) Tossa de Mar (torsdagar)

15


boende spanien

Spanien ett av våra mest omtyckta resmål Het spansk sol, svalkande bad och underbar mat! Föreställ dig att sitta på en uteservering vid stranden och beställa spännande tapasrätter och smakrikt riojavin. Vad mer kan man önska för den perfekta semestern. Vårt Spanienutbud är så stort så du garanterat hittar din egen pärla. Hyr en bil, åk längs de vindlande landsvägarna och upptäck avskilda vikar, grönskande berg och genuint medelhavsliv. Semestern börjar nu!

costa brava, tossa de mar Hotel Costa Brava Tossa

fr.

2.099:-/ pers & vecka

Trevligt hotell med många faciliteter och bra läge nära centrum och stranden i Tossa de Mar. Utom- och inomhuspool, barnpool, gym och jacuzzi är några av hotellets faciliteter. Utmärkt alternativ för både par och familjer som vill bo centralt med gångavstånd till det mesta.

Prisexempel: Avser del i dubbelrum inkl halvpension 9/6-16/6. 8% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 29/4. Förslag på resesätt: flyg: Kastrup-Barcelona t/r fr 1.949:-/person.

16

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅngA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYg. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.


spanien boende

Bo 7 nätter betala för 6!

costa brava, pineda de mar Aparthotel Nostre Mar

costa brava, malgrat de mar Odissea Park

costa brava, l´estartit Centremar

Mycket populära, trevliga och moderna lägenheter med utmärkt läge nära stranden i det charmiga Pineda del Mar. Anläggningen har ingen egen pool men man får utnyttja grannhotellets pool och övriga faciliteter.

Nytt modernt lägenhetshotell med stora, bekväma och fräscha lägenheter med gångavstånd till stranden i Santa Susana. Malgrat de Mar och Santa Susanna är två moderna sammanvuxna badorter belägna ca 6 mil norr om Barcelona.

Centremar är känt för sitt härliga poolområde, sin höga standard och sitt centrala läge. Förutom pool och barnpool finns här också ett rymligt soldäck. Lägenheterna är ljusa, modernt möblerade, välutrustade och har balkong eller terrass.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6. 12% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/1.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6. 20% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast den 14/5.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 2 vuxna och 3 barn upp till 18 år 9/6-16/6.

Förslag på resesätt: flyg: Arlanda-Barcelona t/r fr 1.632:-/person.

flyg:

Förslag på resesätt: Kastrup-Barcelona t/r fr 1.694:-/person.

flyg:

fr.

1.162:-/ pers & vecka

fr.

1.087:-/ pers & vecka

Förslag på resesätt: Kastrup-Barcelona t/r fr 1.949:-/person.

fr.

820:-/ pers & vecka

Bo 7 nätter betala för 6!

costa brava, blanes S’abanell Central Park

costa brava, platja d’aro, Parkhotel Ciutat De Palol

spanien, barcelona Happy Apartments

En mycket uppskattad anläggning med perfekt läge direkt vid stranden. Du bor i fina lägenheter och har tillgång till en parkliknande trädgård med stor pool och jacuzzi. På gångavstånd finns affärer och restauranger.

Ett högklassigt lägenhetshotell med utmärkt läge i utkanten av Platja d´Aro, nära en fin badvik. Mycket populärt bland barnfamiljer. Här finns uppvärmd pool, solterrass, restaurang, cafeteria och en lekplats.

Här bor du med perfekt läge och Las Ramblas precis runt hörnet. Härifrån har du gångavstånd till allt i Barcelona. Busshållplats och Metro strax intill. Lägenheterna är ljust möblerade och välutrustade. Plats för upp till 8 personer.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 8 personer 9/6-16/6. 10% boka-tidigt-rabatt avdragen.

Förslag på resesätt: Kastrup-Barcelona t/r fr 1.949:-/person.

flyg:

flyg:

fr.

1.712:-/ pers & vecka

Förslag på resesätt: Arlanda-Barcelona t/r fr 1.632:-/person.

fr.

1.475:-/ pers & vecka

Förslag på resesätt: Kastrup-Barcelona t/r fr 1.949:-/person.

flyg:

fr.

2.550:-/ pers & vecka

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅngA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYg. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.

17


boende spanien

Mer Spanien omåttligt populärt En resa till Spanien kommer inte att göra dig besviken. Vi lovar dig - här finns allt! Långa fina sandstränder, undanskymda badvikar, glammig shopping, mysiga caféer och ett enormt utbud av restauranger och nattklubbar. Här kommer några härliga exempel, på sembo.se hittar du många fler så det är bara att välja och vraka!

mallorca, alcudia Bellevue Club

fr.

1.087:-/ pers & vecka

Välkänd hotellby med bra läge i Alcudia. Här hittar du allt du behöver för den bekväma semestern. Inom området finns bland annat 15 restauranger och barer, 9 pooler och flera lekplatser. Den 14 km långa och enastående sandstranden ligger 15 minuters promenad bort. All Inclusive mot tillägg.

Prisexempel: Avser del i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6. 15% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/3.

Förslag på resesätt: flyg: Kastrup-Mallorca t/r fr 2.124:-/person

18

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅnGA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYG. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.


spanien boende

mallorca, magaluf D’or Tobago

costa del sol, nerja Calabella

costa blanca, albir Albir Garden

Från hotellet har du nära till Magalufs sjudande nattlivet och den härliga sandstranden. Trevliga dubbelrum varav de flesta ligger ut mot havet och poolsidan. Under sommarmånaderna har hotellet en yngre och levnadsglad publik.

Calabella är mycket populärt tack vare sitt utmärkta läge i Nerja - tidig bokning rekommenderas. På bottenvåningen i huset finns butik, restaurang och en cafeteria/bar. På takterrassen finns en liten pool.

Lägenhetsanläggning fördelad på tolv mindre byggnader i två etage som ligger runt poolområdet där det finns två pooler för de vuxna samt en barnpool. Lägenheterna är enkelt möblerade men välskötta.

Prisexempel nedan: Avser del i dubbelrum 9/6-16/6.10% boka-tidigtrabatt avdragen. Boka senast 29/4.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 5 personer 16/6-23/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 2 vuxna och 2 barn under 12 år 9/6-16/6. 30% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/3.

Förslag på resesätt: flyg: Arlanda-Mallorca t/r fr 2.119:-/person.

fr.

1.524:-/ pers & vecka

Förslag på resesätt: Kastrup-Malaga t/r fr 2.074:-/person.

flyg:

fr.

Förslag på resesätt: Kastrup-Alicante t/r fr 2.206:-/person.

flyg:

1.270:-/ pers & vecka

fr.

540:-/ pers & vecka

Bo 7 nätter betala för 6!

costa blanca, calpe Hipocampos

spanien, costa brava Parkhotel Ciutat de Palol

costa del sol, marbella Princesa Playa

Fräscht lägenhetshotell med toppenläge. Ta hissen ner och gå direkt ut på strandpromenaden. Samtliga lägenheter vetter ut mot Medelhavet. Här finns en pool, barnpool och ett mindre Spa.

Ett högklassigt lägenhetshotell som är mycket populärt bland barnfamiljer med utmärkt läge i utkanten av Platja d´Aro, nära en fin badvik. Här finns restaurang, cafeteria, ett litet gym och lekplats.

Detta är ett av våra bästa lägenhetsalternativ på Costa del Sol. Läckert läge på stranden med pool och möblerad solterrass på taket. Trevlig snack-bar på 8:e våningen där du en klar dag kan se ända till Afrika.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 2 vuxna och 2 barn under 12 år 9/6-16/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 2 vuxna och 2 barn under 12 år 9/6-16/6.

Förslag på resesätt: Arlanda-Alicante t/r fr 2.090:-/person.

flyg:

fr.

862:-/ pers & vecka

Förslag på resesätt: Kastrup-Barcelona t/r fr 1.607:-/person.

flyg:

fr.

1.475:-/ pers & vecka

Förslag på resesätt: Arlanda-Malaga t/r fr 2.628:-/person.

flyg:

fr.

2.125:-/ pers & vecka

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅnGA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYG. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.

19


reportage nice

20


nice reportage

Med bil hittar du guldkornen runt Nice Att bila längs med Franska Rivieran är att njuta av livet, kunna ta dagen som den kommer och vara fri att stanna till precis där du själv känner. Samtidigt vill man förstås inte missa de klassiska stoppen. Här ger vi dig förslag på hur du kan lägga upp en härlig biltur längs kusten. ängs Franska Rivieran samlas det vackra folket, här ligger lyxyachterna på rad, här träffas filmstjärnor på röda mattan. Du kan sola dig i stjärnglans, men också äta underbar moules marinière (musslor med vitlök, lök och persilja) på ett stenlagt litet torg i en söt bergsby. Vårt förslag är att du startar i Nice, en av Rivierans absoluta huvudorter som i sig är värd minst ett par dagars upptäcktsfärd. Här finns det vackra och livliga promenadstråket Promenade des Anglais, en skön stenstrand, en gammal stadskärna, flera fina museer och goda möjligheter till både shopping och kvällsliv. Nice har dessutom en alldeles egen matkultur där bland annat socca (en sorts pannkaka), pissaladière (en sorts lökpizza) och salade nicoise (sallad med bland annat tonfisk, sardeller, kapris och hårdkokt ägg) återfinns som specialiteter. Gillar du musslor missar du förstås inte heller att beställa moules frites, härligt vitlöksdoftande musslor som serveras med pommes frites, på någon av fiskrestaurangerna i hamnen. Det är lätt att hyra bil i Nice – men också mycket populärt, så boka gärna i förväg hos Sembo. Du kan enkelt hämta din bil på flygplatsen eller tågstationen. Okej, nu kör vi! 21


MON

reportage nice

MEN

eTaPP 1:

MON

Nice–Monaco

ACO

Ta det lilla lugna. Sevärda städer och platser ligger tätt så du behöver inte köra många mil per dag. Efter ett par dagar i Nice tar du bilen längs kusten öster- och norrut. Sträckan mellan Nice och furstendömet Monaco är svindlande vacker. Tre vägar löper parallellt med varandra, så du kan välja hur nära kusten du vill köra. I Monaco är prisläget högt på både mat och prylar. Men passa på att se världens mest berömda casino med egna ögon, fönstershoppa i lyxbutikerna och kolla på vansinnigt dyra båtar. Har du tur kanske du ser en och annan kändis i folkvimlet längs någon de välpolerade avenyerna.

MONACO

CAN ANT

IBES

MENTON

eTaPP 2: Monaco–Menton

Fortsätt längs kusten mot Italien. Stanna Menton, känn staM till O Ni staden A odlare O upp nyskördade dens puls och besök saluhallen. Här dukar lokalaC MENTO frukter, grönsaker, blommor och kryddor. Nu är du alldeles nära gränsen N till Italien, så ta en tripp över dit om du har tid. Eller stanna och njut av Mentons söta hamn, strand och pastellfärgade hus med tegeltak.

ANTIBES ANTIBE

ME

N NTO

ACO

S

CANNES

CANNE

eTaPP 3:

S

Menton – Antibes

Alla stora motorvägar längs med rivieran är betalvägar. Nu kör du tillbaka längs en sådan och siktar på Antibes, ett klassiskt semestermål med medeltida ringmur och en stor hamn fullproppad av båtar stora som tvåvåningshus. Från hamnen ser du Fort Carré, känt som Napoleons fängelse. Några kilometer väster om Antibes ligger Juan-les-Pins, klassisk språkreseort med skön sandstrand och hett partyliv.

CAN ANT

NES

IBES

eTaPP 4: Antibes

– Cannes

Den forna fiskebyn Cannes har en aura av glamour. Filmfestivalen har gjort denna småstad till en av världens mest kända. Här finns en uppsjö av exklusiva restauranger, men det går att hitta billigare varianter. Strosa på strandpromenaden och vandra uppför de sluttande gränderna i gamla stan. Vill du nu köra vidare längs kusten, sikta på Fréjus, en livlig stad med berömd katedral. Ännu längre söderut ligger partyprinsessornas Saint Tropez. Annars vänder du här och kör tillbaka till Nice igen.

22

TON

N


nice reportage

h I t ta g u l d kO r n e n r u n t n I c e

Sju fina stopp längs vägen 1 Pilgrimsön Saint Honorat. Båtar från Cannes tar bara en knapp halvtimme. Vandra runt, njut av lugnet eller besök fortet och klostret som bebos av munkar. 5

MONACO

4 2

3 CANNES

6

MENTON NICE

1

7 SAINT TROPEZ

2 akvarieparken marineland. På vägen mot Antibes från Nice bor isbjörnar, pingviner, delfiner och hajar. Stort akvarium med späckhuggarshow. www.marineland.fr. 3 Parfymstaden Grasse. Väldoftande stad med parfymmuseum och berömda parfymerier. Här hittar du dofter som inte finns i de svenska butikshyllorna. 4 medeltidsbyn Haut de Cagnes. 4

Söt liten bergsby på promenadavstånd från kustpärlan Cagnes Sur Mer. Många bra restauranger.

5 örnnästet eze. Branta trappor, stenlagda torg, mängder av små butiker, gallerier – och turister. Mellan Nice och Monaco.

Som färgrika pärlor uppträdda på ett band ligger byarna och städerna längs Franska Rivieran eller Côte D’Azur som fransmännen själv kallar området.

6 iles de Lerins & Ste-marguerite. Ta båten från Cannes till denna underbart vackra ö. 7 Plage de Pampelonne St Tropez. Fem kilometer lång och finkornig, vit sandstrand. Världskänd för det stora antalet strandklubbar som trängs längs stranden.

23


tävling frankrike

a k c e v r a m m o s V inn en a Rivieran. g i l r ä h å p

Var med och tävla på sembo.se

en genom att g n li v tä i ed m r ä Du åga som du fr el k en en å p ra sva e hittar på sembo.s rsoner på härliga r 5 pe veckas boende fö -. Första pris är en värde av 6.770: t et l til 6 rel 2/6-9/ . 12 20 ri Resort Cap Este ua br 12 fe till och med den Tävlingen pågår

s frankrike, st raphael-freju

rel Pierre & Vacances Resort Cap Este

24

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅngA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYg. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.


frankrike boende

frankrike, antibes juan-les-pins Odalys OPEN Les Pins Bleus

frankrike, nice Pierre & Vacances l’Ange Gardien Villefranche

frankrike, st raphael-frejus Pierre & Vacances Resort Cap Esterel

Härligt lägenhetshotell nära den fina sandstranden med gångavstånd till centrum. Fint poolområde med utsikt över hav och kust.

Fint lägenhetshotell i utkanten av den pittoreska byn Villefranche-sur-Mer, 10 km öster om Nice. Lägenhetshotellet är byggt i terrasser vilket ger fin utsikt över havsviken.

Ett semesterboende som enligt oss har Rivierans bästa pooler och ett helt bilfritt boendeområde. Två poolområden, det största med vågmaskin och vattenrutschbanor.

Prisexempel nedan: Avser boende i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6.

Prisexempel nedan: Avser boende i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6. 20% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/5.

Prisexempel nedan: Avser boende i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6. 15% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/3.

Förslag på resesätt: flyg: Landvetter-nice t/r fr 2.275:-/person. bil: Göteborg-Kiel t/r fr 625:-/person vid 4 pers i bilen. Hytt tillkommer, obligatoriskt.

Förslag på resesätt: flyg: Kastrup-nice t/r fr 1.806:-/person. bil: Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden t/r fr 455:-/pers vid 4 personer i bilen.

Förslag på resesätt: flyg: Arlanda-nice t/r fr 2.958:-/person. bil: Göteborg-Kiel t/r fr 625:-/person vid 4 pers i bilen. Hytt tillkommer, obligatoriskt.

fr.

1.275:-/ pers & vecka

fr.

1.799:-/ pers & vecka

fr.

1.687:-/ pers & vecka

frankrike, mandelieu MMV Resort Cannes-Mandelieu

frankrike, sainte-maxime Pierre & Vacances Le Hameau des Issambres

frankrike, st tropez-bukten Maeva Les Marines De Gassin

Högklassig resort i grönskande omgivningar med gångavstånd till de fina sandstränderna. Här finns stort poolområde, restauranger och lekplats.

Här bor du i sköna omgivningar med underbar utsikt över havet, med tillgång till ett härligt poolområde med laguner, små öar och barnpool.

Barnvänligt lägenhetshotell beläget direkt vid en fin sandstrand, stor pool i trädgården. I närheten finner du flera restauranger och butiker.

Prisexempel nedan: Avser boende i lägenhet vid 4 pers 9/6-16/6. 10% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 2 månader före ankomst.

Prisexempel nedan: Avser boende i lägenhet vid 4 personer 16/6-23/6. 20% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/5.

Prisexempel nedan: Avser boende i lägenhet vid 4 personer 16/6-23/6. 20% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/3.

Förslag på resesätt: flyg: Landvetter-nice t/r fr 2.275:-/person. bil: Göteborg-Kiel t/r fr 1.437:-/person vid 4 pers i bilen. Hytt tillkommer, obligatoriskt.

Förslag på resesätt: flyg: Kastrup-nice t/r fr 1.806:-/person. bil: Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden t/r fr 455:-/person vid 4 personer i bilen.

Förslag på resesätt: flyg: Landvetter-nice t/r fr 2.275:-/person. bil: Göteborg-Kiel t/r fr 625:-/person vid 4 pers i bilen. Hytt tillkommer, obligatoriskt.

fr.

1.437:-/ pers & vecka

fr.

1.237:-/ pers & vecka

fr.

1.362:-/ pers & vecka

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅngA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYg. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.

25


boende barn

d e m r e s e r m o s Fö r dig

barn

Family Friendly är det perfekta boendealternativet för dig som reser med barn. Här finns stora trivsamma poolområden med separat barnpool. Det kan även finnas barnklubb eller andra aktiviteter som vänder sig direkt till barnen. Våra boende under denna kategori är klassificerade med minst tre solar. mallorca, alcudia Alcudia Garden

fr.

1.750:-/ pers & vecka

Omtyckt lägenhetshotell i centrala Alcudia med härlig trädgård och stort poolområde. Här finns också pizzeria, cykeluthyrning, internethörna, lekplats, volleyboll och inomhuspool. För dig som vill ha mat och dryck inkluderat i priset rekommenderar vi bokning av All Inclusive. Dag- och kvällsunderhållning för hela familjen flera gånger i veckan. Prisexempel: Avser del i lägenhet vid 2 vuxna och 2 barn under 12 år 9/6-16/6. 15% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 14/1. Förslag på resesätt: flyg: Kastrup-Mallorca t/r fr 2.124:-/person.

fr.

620:-/ pers & vecka

italien, bibione Villaggio Lido del Sole Härligt semesterboende med promenadavstånd till strandpromenaden och den långa sandstranden. Här finns ett stort poolområde med en liten bar och uteservering där du kan köpa t.ex glass. Stora helt bilfria grönområden för barnen att leka på.

Prisexempel: Avser del i lägenhet vid 5 personer 9/6-16/6. 30% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/4. Förslag på resesätt: flyg: Arlanda-Venedig t/r fr 1.515:-/person. bil: Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden t/r fr 364:-/person vid 5 pers i bilen.

26

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅngA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYg. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.


tonåringar boende

d e m r e s e r m o s Fö r dig

tonåringar Vill du bo borta fast nästan som hemma? Har du tonåringar som vill gå en shoppingrunda eller gå ner till stranden på egen hand? Det är många saker att ta hänsyn till för att alla ska trivas och få den perfekta semestern. I vårt stora utbud hittar du såväl lägenheter och som hotell som passar dig som reser med tonåringar.

fr.

spanien, barcelona Hortes

2.016:-/ pers & vecka

Bo i ett privat bostadsområde med gångavstånd till La Rambla och Montjuic-berget. Här erbjuder vi välutrustade och nyrenoverade lägenheter med plats för upp till sex personer. Området heter Poble Sec och ligger mellan La Rambla och Olympiastadion. Det tar ca 15 minuter att promenera till centrala Ramblan. Barcelonas sköna sandstrand med härliga strandserveringar på gångavstånd.

Bo 4 nätter betala för 3!

Prisexempel: Avser del i lägenhet vid 6 personer 9/6-16/6. 20% boka-tidigt-rabatt avdragen. Förslag på resesätt: flyg: Kastrup-Barcelona t/r fr 1.607:-/person.

frankrike, cannes Maeva Verrerie

fr.

900:-/ pers & vecka

Det här populära lägenhetshotellet ligger direkt vid stranden i Cannes-la-Bocca. I den palmrika trädgården finns två fina poolområden och solterrass. Byggnaden är konstruerad i en halvcirkel så att alla lägenheterna är vända mot havet. Hotellet har en bar som serverar lättare maträtter och i receptionen finns trådlöst internet. Prisexempel: Avser del i lägenhet vid 5 personer 9/6-16/6. Förslag på resesätt: flyg: Arlanda-nice t/r fr 2.958:-/person. bil: Göteborg-Kiel t/r fr 625:-/person vid 4 pers i bilen. Hytt tillkommer, obligatoriskt.

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅngA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYg. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.

27


boende par

om s r e s e r m o s r e Fö r

par

Våra Coupleshotell har en vuxen prägel och vänder sig till dig som reser utan barn. Här hittar du inga barnklubbar eller barnpooler, här ska du bara kunna koppla av och njuta av lugnet. Våra Coupleshotell har bra läge, antingen i en stad eller strandnära på en badort. Detta är helt enkelt ett hotell för vuxna. italien, toscana Relais La Cappuccina

Bo 7 nätter betala för 6!

fr.

4.924:-/ pers & vecka

Trevligt hotell som passar er som vill ha en bekväm och avkopplande semester. På hotellet finns restaurang, bar och fin utomhuspool. Samt ett s.k benessere med inomhuspool, bastu och jacuzzi mot avgift. Endast ett par kilometer bort har du en av Toscanas mest välbesökta byar, San Gimignano. Här hittar du allt du behöver. Gratis shuttle till San Gimignano.

Prisexempel: Avser del i dubbelrum inkl frukost 9/6-16/6. Förslag på resesätt: flyg: Landvetter-Bologna t/r fr 1.838:-/person.

fr.

5.000:-/ pers & vecka

italien, nordvästra sardinien Hotel Relax Torreruja Thalasso Denna fantastiska spa- och resort passar dig som vill ha total avkoppling i vackra omgivningar. Hotellet har två mycket bra restauranger som båda håller hög kvalitet. Den ena av dem serverar en variationsrik buffé och den andra, som är belägen på takterrassen med härlig utsikt över kusten, à la carte.

Prisexempel: Avser del i dubbelrum inkl halvpension 9/6-16/6. Förslag på resesätt: flyg: Kastrup-Olbia t/r fr 2.561:-/person.

28

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅngA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYg. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.


många boende

r Fö r er so m rese

många

Är ni en stor familj och har svårt att hitta bra boende där alla får plats, eller vill ni kanske semestra tillsammans med släkt och vänner och fira en födelsedag? Då har vi bra alternativ för er. Vi har stora semesterhus som ligger nära havet med eller utan pool med plats för upp till 12 personer i bland annat Spanien och Kroatien.

fr.

1.920:-/ pers & vecka

spanien, mallorca Deja/Soller Mitt i en olivlund mellan Deya och Soller längs den vilda och romantiska klippkusten ligger detta fina semesterhus. På ovanvåningen finns tre sovrum, allrum och kök samt dusch och toalett. På bottenvåningen finns ytterligare ett stort sovrum med dusch och toalett. Från poolterrassen har du fantastisk utsikt över havet.

Prisexempel: Avser del i villa vid 8 personer 9/6-16/6. Förslag på resesätt: flyg: Kastrup-Mallorca t/r fr 2.124:-/person.

kroatien, brac Villa Mir Vami

fr.

1.966:-/ pers & vecka

Fantastiskt fin stenvilla för den stora familjen med plats för upp till 12 personer. Här finns en fin pool och stor härlig täckt terrass med solstolar, utsikt härifrån är oslagbar. På bottenvåningen finns tre sovrum och tre badrum, allrum med matplats. På ovanvåningen ytterligare ett sovrum med dusch och toalett.

Prisexempel: Avser del i villa vid 12 personer 9/6-16/6. Förslag på resesätt: bil: Trelleborg-Sassnitz t/r fr 339:-/person vid 5 personer i bilen. flyg: Kastrup-Split t/r fr 1.860:-/person.

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅngA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYg. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.

29


reportage kroatien

30


kroatien reportage

Till

Kroatiens öar med vind i seglen Få SkärGårDAr I VärLDEn är Så PErFEkT AnPASSADE För SEGLInG SoM DEn kroATISkA. FöLj MED TILL PArTyGLADA öAr oCH STILLSAMMA VIkAr, MED EGEn BåT På ADrIATISkA HAVET. et finns många skäl som talar för Kroatien som segelnation: 66 öar, 652 småöar, 389 skär och 78 rev, till exempel. Men sådana siffror är förstås överflödiga när de verkliga dragplåstren handlar om kristallklart vatten, örtdoftande natur, gyllene stränder och gästvänliga krogar. Utanför Split är det aldrig långt att segla till nästa ö, eller fastlandet, och den oftast stabila vinden för dig förbi ömsom karga, ömsom frodiga landskap, nougatfärgade stenstäder, och sköna naturhamnar att somna i. Pinjeträden vajar lätt i vinden på Zlatni Rat, den gyllene sandstranden som sticker ut som ett spetsigt horn på södra sidan av ön Brac. Vindsurfarna väjer för varandra ute på vattnet och den stekande solen när den står som högst får folk att flytta in under parasollen. Havet visar sin mest turkosa sida där vågorna slår mot land, och det är inte svårt att se varför Zlatni Rat blivit en riktig vykortskändis. Dessutom ligger den på gångavstånd från staden Bol, där omsusade jetsetfester äger rum varje sommar. Men för den som vill vara lite mer för sig själv finns andra ställen att välja bland. I den mysiga gamla fiskebyn Postira, på nordkusten, är tempot lugnare – ett perfekt strandhugg för barnfamiljen eller paret som vill ha tid för sig själva. Strax söder om Brac ligger ön Hvar, där staden Stari Grad – som betyder ”gammal stad” – tar emot med rustik stadskärna och svala kullerstensgator.

Många seglare tar dock turen runt västra delen av ön för att gå iland i Hvar stad, där restauranger och barer kantar den populära marinan. Uppe på kullen ovanför staden hörs musiken från öns största diskotek och nere på strandpromenaden ligger lyxiga butiker som gett Hvar ett rykte om sig att vara Balkans svar på Saint-Tropez. Trots detta har staden behållit en avslappnad känsla. Den som gör en vidare utflykt på ön får uppleva kuperad terräng och mäktiga utsiktsplatser, klippor som stupar ner i havet och lavendeldoften som då och då slår emot en, från planteringarna som bildar lilafärgade mattor i landskapet. Hvar är känt för sina lavendelodlingar som exporterar sina blommor till parfymtillverkare ibland annat Frankrike. Bara rosmarinbuskarna, som klättrar uppför branterna, kan ge viss konkurrens i doftlandskapet. Ytterligare en segelfärd åt sydväst väntar ön Vis, en tidigare jugoslavisk militärbas i den yttre skärgården som är mindre och lockar färre besökare än sina grannar. De som tar sig hit är knappast ute efter sena nätter på glammiga barer, utan snarare motsatsen: stillsamma kvällar, lugn och ro. Hamnen är inte stor, men längs den lilla strandpromenaden finns en hel del mysiga restauranger att tillbringa dygnets sista timmar på, för den som för en stund vill lämna båten och ljudet av kluckande vågor mot skrovet.

31


reportage kroatien

Segling med Sembo

HoS oSS KaN du boka skeppare, eller välja att segla helt på egen hand. Komfortpaketet ingår alltid, med bland annat: slutstädning, fyllda vattentankar, laddat lokalt telefonkort för mobiltelefon och dagliga sms-väderrapporter. Välkomstdrink med snacks ingår också, men resten av vistelsen lagar du själv din mat ombord på båten. Även skepparen ska förstås ha mat.

32


kroatien reportage

Korcula

medeLTida idyLL Ön där Marco Polos troligtvis föddes är den mest befolkade i Adriatiska havet, men likväl en grönskande utpost i ett turkost hav. Staden Korcula, på öns östkust, brukar ibland kallas ”lilla Dubrovnik”, tack vare sin välbevarade medeltida arkitektur med stadsmur och trånga gränder. Kustlinjen är full av vikar och landtungor och skapar gott om plats för långa, fina stränder.

Hvar

JeTSeTLiv oCH LaveNdeLdoFT Hvar är inte bara är känt för sina lavendelodlingar, utan sägs också vara den mest solsäkra ön i Adriatiska havet. Stari Grad, vars namn betyder ”gamla staden”, är mycket riktigt en charmig liten hamnstad med trånga gränder, mysiga restauranger och lantlig känsla. Vill man ha lite mer flärd och mingla med segelfolket kan man ta sig vidare till staden Hvar. I hamnen ligger segelbåtar och flådiga yachter sida vid sida. Njut av en skaldjursmiddag på Paradise Garden, och fortsätt partaja på någon av barerna när natten fortsätter.

Bracˇ

SoLSäKeR ö med myCKeT CHaRm Den här karga, steniga ön är mest känd för dragplåstret Zlatni Rat, ”det gyllene hornet”, den avlånga stranden som sticker ut som en tunga i havet utanför staden Bol i norr. Supetar, dit färjan från fastlandet anländer, har ett utbud av shopping och stränder. Men det finns flera mindre byar som är mysigare att vistas i. Till exempel lugna och vackert belägna Povlja, inkilat mellan hav och berg i nordost. Eller lilla Postira, med en handfull restauranger, barnvänlig miljö och både klippor och klapperstensstrand.

Vis

viNodLaRNaS RoFyLLda Hem En stillsam ö långt ute i Adriatiska havet. Här är det naturen, lugnet och den lantliga charmen som lockar. Den som är på jakt efter hippa nattklubbar får söka någon annanstans. Gillar du däremot att provsmaka vin har du kommit rätt – här finns flera vingårdar som tar emot besök. Den historieintresserade kan även ta en titt på grottan Titova Spilja, Titos högkvarter under andra världskriget. Grottan är i dag ett museum. I staden Komiza finns mysiga restauranger, gamla kloster och söta smågator. Runt hela ön finns både sten- och sandstränder.

33


boende kroatien

Fina Kroatien med fler än tusen öar Söker du kristallklart azurblått hav, god vällagad mat, gott vin, trevliga människor och underbar natur? Då ska du absolut åka till Kroatien. Vi kan erbjuda dig det mest kompletta utbudet av orter och boende i detta fantastiska semesterland. Nyhet! I år kan du hyra segelbåt via oss och på egen hand uppleva den kroatiska skärgården.

kroatien, marina kastela, split Hyr segelbåt - Bavaria 42 Cruiser

fr.

Nu kan du hyra segelbåt med Sembo. Vi samarbetar med ett svenskt företag som har den yngsta och mest välskötta segelbåtsflottan i Adriatiska havet. Personalen som möter upp på plats talar svenska och ger dig gärna råd och tips. Välj själv om ni vill ha med skeppare på båten eller ej.

2.915:-/ pers & vecka

Prisexempel: Avser del i segelbåten vid 8 personer ombord (utan skeppare) 9/6-16/6. Med skeppare från 3.887:- /pers & vecka vid 6 pers. Förslag på resesätt: flyg: Kastrup-Split t/r fr 1.860:-/person. bil: Trelleborg-Sassnitz t/r fr 339:-/person vid 5 pers i bilen.

34

Nyhet!

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅnGA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYG. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.


kroatien boende

Nyhet! kroatien, hvar Villa Dane

kroatien, pula Splendid Resort

kroatien, pula Park Plaza Verudela

Attraktiv villa i två plan för upp till 8 personer. Huset ligger i den lugna delen av byn. På bottenvåningen finns ett stort kombinerat kök/allrum/matplats, i direkt anslutning till poolen.

Fräscha lägenheter med luftkonditionering, många med underbar utsikt över havet. Här finns livsmedelsaffär två restauranger, utomhuspool och en liten barnpool.

Pulas bästa hotell med hög komfort och strålande utsikt. En självklar favorit för barnfamiljer som vill bo bra med tillgång till ett stort poolområde och aktiviteter för alla åldrar.

Prisexempel nedan:

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6. 15% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/3.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 personer 10/6-17/6. 15% boka-tidigt-rabatt avdragen. Boka senast 30/3.

Förslag på resesätt: flyg: Arlanda-Split t/r fr 1.980:-/person. bil: Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden t/r fr 364:-/person vid 5 pers i bilen.

fr.

Förslag på resesätt: Kastrup-Pula t/r fr 2.331:-/person. bil: Trelleborg-Rostock t/r fr 424:-/person vid 4 pers i bilen. Hytt tillkommer. flyg:

3.062:-/ pers & vecka

fr.

912:-/ pers & vecka

Förslag på resesätt: Kastrup-Pula t/r fr 1.914:-/person. bil: Göteborg-Kiel t/r fr 625:-/person vid 4 pers i bilen. Hytt tillkommer, obligatoriskt. flyg:

fr.

1.000:-/ pers & vecka

Inklusive halvpension

kroatien, pula Park Plaza Histria

kroatien, umag Stella Maris Resort

kroatien, ön rab Hotel Istra

Härligt hotell med hög komfort och underbar utsikt över havet. Här finns både utom- och inomhuspool, båda med havsvatten. Hotellet har flera restauranger och barer.

Nästan helt bilfri semesterby med fin bågformad klapperstensstrand. Här finns fyra fina poolområden med saltvatten varav två är för barn.

Mycket prisvärt familjedrivet hotell med avslappad stämning mitt i stan, nära restauranger, nöjen och stranden. Utanför hotellet finns taxibåtar som tar dig till de absolut bästa stränderna.

Prisexempel nedan: Avser del i dubbelrum inkl frukost 9/6-16/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 4 personer 9/6-16/6.

Prisexempel nedan: Avser del i 3-bäddsrum inkl halvpension vid 2 vuxna och 1 barn under 13 år 9/6-16/6.

Förslag på resesätt: Göteborg-Kiel t/r fr 625:-/person vid 4 pers i bilen. Hytt tillkommer, obligatoriskt.

Förslag på resesätt: bil: Trelleborg-Sassnitz t/r fr 423:-/person vid 4 pers i bilen

Förslag på resesätt: Kastrup-Pula t/r fr 1.919:-/person. bil: Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden t/r fr 910:-/person vid 2 pers i bilen. flyg:

fr.

2.030:-/ pers & vecka

bil:

fr.

1.362:-/ pers & vecka

fr.

2.033:-/ pers & vecka

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅnGA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYG. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.

35


boende danmark

Vackra Jylland med saltstänkt ljus Jylland är sommarparadiset som passar alla. Längs med Jyllands västkust, Vesterhavet, finns fantastiska stränder och klitter som inbjuder till saltstänkta bad. Vid Grenen, Danmarks nordligaste udde, möts det milda Kattegatt mot det mera barska Skagerak. Njut av milsvida sanddyner och det speciella ljuset som fascinerat i århundraden.

Bo 3 nätter betala för 2!

legoland billund Lalandia

comwell kolding Legoland Kolding

Nya semesterhus med flott inredning. Här finns Skandinaviens största Aquadome på 10 000 m2 badland med härlig strand, kristallklart vatten och vajande palmer och ett jättestort inomhus lekland. Här finns mängder av aktiviteter att roa sig med, till exempel minigolf i en inomhusanläggning, klättervägg, bågskytte och aerojumping.

Elegant hotell i lugna omgivningar strax utanför Kolding inte långt från LEGOLAND®. Bra familjealternativ med inomhuspool och restaurang. Entrébiljetter till LEGOLAND® bokar du samtidigt som ditt boende. Här kan du även spela biljard och bordtennis. På gångavstånd finns en stor fin lekplats. 2-dagars entré ingår i priset.

Prisexempel nedan: Avser del i stuga vid 4 personer inkl entré till badlandet 11/6-14/6.

Prisexempel nedan: Avser del i 4-bäddsrum inkl frukost vid 2 vuxna och 2 barn under 14 år 10/6-13/6.

Förslag på resesätt: bil: Göteborg-Frederikshavn t/r fr 323:-/person vid 4 personer i bilen.

Förslag på resesätt: bil: Göteborg-Fredrikshamn t/r fr 323:-/pers vid 4 pers i bilen.

fr. 36

1.000:-/ pers för 3 nätter

fr.

720:-/ pers för 3 nätter

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅnGA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYG. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.


danmark boende

Bo 3 nätter betala för 2!

Bo 3 nätter betala för 2!

skagenriket Skallerup Klit Feriecenter

skagenriket Dayz Grønhøj Strand Feriecenter

skagenriket Vigsö Bugt

Trevlig semesterby med hög standard mitt i naturen. Härligt badlandskap och ett stort inomhus lekland med olika aktivitetsstationer. Entré till lek- och badlandet ingår i priset.

Fin semesterby med trevliga hus strax intill en av Danmarks bästa badstränder. Här finns såväl inom- som utomhuspool, bastu, bubbelpool och en stor vattenrutschbana. På området finns en livsmedelsaffär.

Härlig semesterby i kuperat landskap. Förutom tropiskt badlandskap med bubbelpool, bastu och vattenrutschbana finns här också restaurang, 9-håls golfbana, café och minigolfbana.

Prisexempel nedan: Avser del i semesterhus vid 4 personer 11/6-14/6.

Prisexempel nedan: Avser del stuga vid 8 personer 11/6-14/6.

Prisexempel nedan: Avser del i stuga vid 6 personer 11/6-14/6.

Förslag på resesätt: bil: Göteborg-Frederikshavn t/r fr 323:-/person vid 4 personer i bilen.

bil:

Förslag på resesätt: Göteborg-Fredrikshamn t/r fr 323:-/person vid 4 personer i bilen.

bil:

fr.

437:-/ pers för 3 nätter

fr.

569:-/ pers för 3 nätter

Förslag på resesätt: Göteborg-Frederikshavn t/r fr 258:-/person vid 5 personer i bilen

fr.

516:-/ pers för 3 nätter

Bo 3 nätter betala för 2!

legoland billund Hotel LEGOLAND®

skagenriket Dayz Rönbjerg Feriecenter

bratten / strand Sommarhus

Bo på förstklassiga Hotel Legoland med egen ingång till parken. Hela hotellet andas lek och glädje och i lekrummen kan du titta på film, spela Playstation och leka med LEGO®. 2-dagars entrébiljett ingår i priset.

Helt nyrenovererade Rönbjerg Feriecenter med bubblande upplevelser i subtropiskt badland. Här finns trevlig restaurang och pizzeria. Fina pooler, vattenrutschbana, vågbassäng och bastu.

Fantastiskt sommarhus i underbar natur med strålande utsikt över havet. På promenadavstånd ligger den lilla fiskehamnen Strandby där ni kan köpa och äta dagsfärsk fisk.

Prisexempel nedan: Avser del i familjerum inkl. frukost vid 2 vuxna och 2 barn under 12 år 9/6-12/6.

Prisexempel nedan: Avser del i lägenhet vid 6 personer 12/6-15/6.

Prisexempel nedan: Avser del i stuga vid 5 personer 9/6-16/6.

Förslag på resesätt: Göteborg-Frederikshavn t/r fr 258:-/person vid 5 personer i bilen

bil:

Förslag på resesätt: Göteborg-Fredrikshavn t/r fr 323:-/person vid 4 pers i bilen.

bil:

fr.

1.914:-/ pers för 3 nätter

bil:

fr.

758:-/ pers för 3 nätter

Förslag på resesätt: Göteborg-Frederikshavn t/r fr 258:-/person vid 5 personer i bilen.

fr.

1.040:-/ pers & vecka

PÅ SEMBO.SE HITTAR DU MÅnGA FLER BOEnDEn OCH InFORMATIOn OM FÄRJEÖVERFARTER OCH FLYG. ALLTID TILL BÄSTA PRIS.

37


hotell längs vägen OSLO

Planera resan

Att åka på bilsemester är att göra resan till ett äventyr. Och ett även g. flän e and flyg i tyr ska inte företas Dra ner på tempot och upptäck mer – det finns ju så mycket att uppleva längs vägen!

GÖTEBORG

Färjeöverfar ter

N VN HAV FREDERIKSHA

Det lönar sig att boka färjeöverfarter och boende samtidigt - du får då marknadens lägsta överfartspriser. Mer information hittar du på sidan 42.

VARBERG V

KARLSKRONA

GRENÅ HELSINGBORG

HELSINGØR

KÖPENHAMN MALMÖ TRELLEBORG

hamburg Apartment Hotel FamiLJeRum 3-5

GDYNIA

RØDBY

tt

PeRS fr. 948:-/na

STRALSUND

PUTTGARDEN

KIEL

n med egen inDen gröna stade riktig storstad, en är r, sjö, Alste något nytt där det alltid finns äcka. pt up h oc va att upple

SASSNITZ

GEDSER

ROSTOCK

LÜBECK

HAMBURG

TORUN

BREMEN

HANNOVER AMSTERDAM

BRAMSCHE

POTSDAM

HILDESHEIM GOSLAR

MÜNSTER

LEIPZIG KASSEL

N HAGEN

POZNAN

BERLIN

CELLE

DÜSSELDORF

LAW WROCLA

DRESDEN

dresden el Zentrum Grand City Hot

GERA

KÖLN

BRYSSEL

FULDA PRAG

LILLE

FRANKFURT RÜDESHEIM T DT STAD DARMST

WÜRZBURG

E

WIEN

AUGSBURG

MÜNCHEN

FREIBURG

SALZBURG

KUFSTEIN

MULHOUSE

ORLEANS

TADT INGOLST

SS

COLMAR

ULM

RA

S ARIIS PAR P

STUTTGART

ST

BADEN-BADEN STRASBOURG

HE

SC

TI

AN

M

KARLSRUHE AALEN

REIMS

/natt

898:2-4 pers fr.

r Dresden ligge Strax utanför porslinsn si r fö nt kä Meissen, idade rundtillverkning. Gu t porslinsmål m sa r vandringa ning erbjuds.

NÜRNBERG

RO

HEIDELBERG

Familjerum

TH UTH REU BAYRE BAY

WÖRGL

INNSBRUCK

ZÜRICH

GRAZ

ZELL AM SEE

EGERKINGEN VILLACH BEAUNE LAUSANNE

strax söder om salzburg Gasthof-Hotel Hauslwirt

BERGAMO VERONA

LLYON

Familjerum 3-5 pers fr. 1.498 :-/natt

PULA GRENOBLE GENUA

colmar Novotel

BOLOGNA

SPLIT AVIGNON NICE

ELLIER MONTP Famil jeru

m 3-4 pers fr. 1.350:-/natt E

ENC AIX-EN-PROV

De centrala delarna av staden är byggda i pittoresk korsvirkesstil och genomkorsas av flera kanaler.

38

BARCELONA

ROM

Salzburg är ett begrepp som står för musik av högsta kvalitet. Till stadens rykte bidrar Wolfgang Amadeus Mozart, vars födelsehus ligger på Getreidegasse.


längs vägen hotel

Kom fram utvilad - sköna uppleveser längs vägen rostock Radisson BLU Hotel :-/natt Familjerum 2-4 pers fr. 1.448

t att Det kan vara svår ärda isv pr h oc hitta bra e ut är an m r rum nä många an m Är r. kö h oc st fai familjen är ofta ollb fu en m miljerum lv sjä g di r Gö . kade nst och familjen en tjä ttna er öv - boka dina .se bo m se ningar på r hittar före avresan. Hä ll till du också fler hote is. pr förmånligt

Familjerum 2-4 pers fr. 1.348:-/natt

Bra shopping på gågatan Kröpeliner Strasse som är fint renoverad och erbjuder massor av butiker för alla plånböcker.

Shoppa på Kurfürstendamm eller gigantiska Potsdamer Platz – här finns allt du kan önska dig.

hannover Mercure Hotel Medical Park

münster Mercure Hotel

FamiLJeRum 2-4 PeRS fr. 998:-/natt

FamiLJeRum 2-5 PeRS fr. 1.248:-/natt

köln Mercure Hotel Köln West

kassel B W Grand City Hotel Kassel

Intressant arkitektur i den gamla stadskärnan, praktfulla barockträdgårdar och ett av Europas främsta museer för modern konst.

re Boka faövresan

berlin Estrel Hotel

Stadskärnan har en skön blandning av historiska byggnader och moderna skulpturer. Här ägnar du lätt en dag åt museer, shopping och stadsvandringar.

FamiLJeRum 2-4 PeRS fr. 798:-/natt

FamiLJeRum 2-4 PeRS fr. 698:-/natt

På shoppinggatorna Hohe Strasse och Schilderstrasse finns alla stora varuhus och filialer till kända varumärkesleverantörer.

Bada på Kurhessen-Therme, ett imponerande bad för hela familjen. Här kan man koppla av i bland annat i en stor utomhusbassäng.

leipzig Ramada Hotel

würzburg Novotel

FamiLJeRum 2-5 PeRS fr. 1.198:-/natt

FamiLJeRum 2-4 PeRS fr. 1.498:-/nat t

Besök nöjesparken Belantis vars största attraktion är en 38 meter hög pyramid. Från toppen åker du ner för ett vattenfall och hamnar bland indianer!

Efter en rundtur i gamla stan, vars stadsbild präglas av byggnadskonst från flera olika epoker, kan du passa på att smaka de utmärkta frankiska vinerna.

nürnberg Fürther Hotel Mercure

münchen Mercure Hotel

FamiLJeRum 2-4 PeRS fr. 948:-/natt

t FamiLJeRum 2-4 PeRS fr. 1.198:-/nat

Strax utanför Nürnberg ligger många barns dröm ”Playmobil Funpark”. Här kan de leka, bygga och bada och på kvällen ordnas diskotek för de yngre.

BOEnDEPRISET AVSER 1 nATT I FAMILJERUM 4-5 JUnI.

Deutsche Museum i München är väl värt ett besök. Museet är ett av Europas mest besökta och det största teknik- och naturvetenskapliga museet i världen.

39


g i d e n e V

24 timmar:

Vi guidar dig till rofyllda avkrokar och åtråvärda godbitar i mysiga Venedig!

18.30 handla MasKer i dorsoduro Traska ner till Dorsoduro. Här finns en skön mix av turister och vardagsliv. Här ligger många små butiker där du köper en av stadens berömda karnevalsmasker. Missa inte torget Santa Margherita där stämningen är som bäst tidig kväll när solen ligger lågt.

14.00 lunch på

TreVlig TraTToria

09.00 uTsiKT från KaMpanilen Börja dagen med ett örnperspektiv. Ta hissen upp i det nästan 100 meter höga klocktornet på Markusplatsen. Härifrån ser du kanalerna och palatsen, Rialtobron och till och med ön Lido.

Ta en båtbuss, vaporetto, till San Stae i Canal Grande och leta dig in till huvudgränden där du hittar Nono Risorto på Santa Croce 2338. Ljuvliga pastarätter, bra pizzor och prisvärd tvårättersmeny. 16.00 Kaffe i de

judisKa KVarTeren

20.00 Middag Vid rialTo Cantina Do Mori ligger i den livliga grönsaksoch fiskmarknaden vid Rialtobron. Anor tillbaka till 1462. Bra smårätter, men även fina huvudrätter som melanzane alla parmigiana (aubergine med parmesan).

Ta en vaporetto till Guglie i Cannaregiokanalen och gå in i ghettot, besök de judiska affärerna, drick en kaffe på fridfulla Campo Ghetto Nouvo. Hit förvisades judarna förr i tiden, nu är det en minnesplats för Europas gamla judiska kultur. 18.00 sMåräTTer

och eTT glas Vin

11.00 europas finasTe förMiddagsfiKa Florian på Markusplatsen är Europas äldsta kafé. Praktiskt taget varje dag sedan 1720 har man serverat kaffe, vin och bakelser till kräsna gäster. Sjunk ner i de röda plyschsofforna och lyssna på orkestern. 40

Aperitiftimme. Osteria Alla Vedova Ca d’Oro, Cannaregio 3912, är ett perfekt ställe för venetianska smårätter, cichèti, och ett glas vin. Köttbullarna är extra bra här.

22.00 äT finT på iTaliensKa En drink på Ernest Hemingways stamlokus Harrys Bar, Calle Vallaresso, 1323, nära Markusplatsen är en värdig avslutning på kvällen. Testa gärna en Bellini, en Venedigdrink gjord på mousserande vin, vanligtvis Prosecco, och färsk persikojuice med fruktkött.


italien, venedig Al Graspo De Ua

fr.

3.456:-/ pers för 2 nätter inkl flyg

Mysiga litet hotell som ligger lugnt beläget strax intill Venedigs mest kända bro, Rialtobron. Från hotellet har du gångavstånd till Markusplatsen och många andra av Venedigs många sevärdheter.

Prisexempel: Två nätter del i dubbelrum inkl flyg KöpenhamnVenedig t/r 1/6-3/6.

41


Alltid bästa priset på färjeöverfarten! Börja semestern med en paus. Njut av god mat och dryck, koppla av HELSINGFORS och shoppa. På sembo.se hittar du alltid lägsta priset med Stena Line och Scandlines om du bokar färja i kombination med boendet. Välj själv vilken linje som passar dig bäst: TALLINN

St Petersburg

Espoo

Velikiy Novgorod

Bergen Oslo

Pskov

STOCKHOLM

RIGA Göteborg Frederikshavn

Vitsyebs Varberg

Aalborg Karlskrona

Grenå Århus

urgh

Helsingborg

Helsingör

M

MINSK

Trelleborg

Kaliningrad

Newcastle upon Tyne Sunderland

Gdynia Sopot Gdańsk

Rödby Sassnitz

Gedser

Middlesbrough Puttgarden Kiel

Emden

Till Danmark och vidare till Tyskland

Białystok Szczecin

Harwich

Osnabrück Hameln Münster Bielefeld

Eindhoven

3 tim 15 Krefeld min. Bil Hagen + 5 pers fr. Düsseldorf Mönchengladbach Köln

Antwerpen Dunkerque

BRYSSEL varberg–Grenå Calais

Kassel

Poznan

Göteborg–Kiel

Trier

Helsingborg–Helsingör Thionville

Caen

Saarbrücken

Reims

Leipzig

Erfurt

1.290:- t/r

Würzburg Mannheim Heidelberg

Nürnberg

550:- t/r inkl. Rödby-Puttgarden 45 min. Bil + 9 pers fr. 1.820:- t/r inkl. Gedser-Rostock 1 tim 45 min. Bil + 9 pers fr. 2.370:- t/r Nancy Strasbourg

20 min. Bil + 9 pers fr.

Troyes

Stuttgart

Orléans

zaire Angers

Tours

Dijon

Mulhouse Montbéliard

Poitiers

Angoulème

Chamhéry

10 tim 30 min. Bil + 2 vuxna och 2 barn fr. St-Etienne

Bordeaux

Ivano-Frankivs’k Chernivtsi

Trelleborg–Rostock

den skönaste vägen söderut. (Scandlines) DagLinz6 tim, nattWIEN 7 tim 30BRATISLAVA min. Bil + 9 pers fr.

1.550:- t/r

Miskolc

Debrecen

BUDAPEST

Cluj-Napoca

Oradea

Graz

Här hittar du också mer ZAGREB LJUBLJANA information och färjeavTrieste Sisak Venedig gångar. Vicenza Rijeka Omišalj t/r Verona

1.578:Brescia

Milano

Grenoble

Osijek Vukovar

Novi Sad Craiova

BELGRAD

Padova

Turin

Valence

1.550:- t/r

Boka på sembo.se

upptäck världsmetropolen! Annecy(Stena Line) Clermont Ferrand

4 tim. Bil + 9 pers fr. Brno

Basel

Genève

Lyon

Ingolstadt Augsburg München

BERN

Till Polen

Limoges

PRAG

Rzeszów

Freiburg

Karlskrona–Gdynia

La Rochelle

snabbaste vägen till tyskland. (Scandlines) Ostrava

Zürich

Besangon

Rivne

Luts’k

2.500:- t/r*

Opole Bytom Gliwice Zabrze Sosnowiec Katowice Kraków

Bayreuth

Metz till danmark var 15:e minut. (Scandlines)Karlsruhe PARIS

Le Mans

13 tim Wrocław 30 min. Bil +Czãstochowa 9 pers fr.

Dresden

Trelleborg–Sassnitz

Frankfurt

4 tim. Bil + 5 pers fr. Wiesbaden

LUXEMBURG Rouen

Halle

Lublin

Kielce

Chemnitz

Valenciennes

Le Havre

Göttingen

Radom

den bekväma vägen till tyskland. (Stena Line)

Kirchheim Fulda

Charleroi Lille legolandslinjen. (Stena Line) Béthune Amiens

1.290:- t/r

Bonn

Aachen

WARSZAWA

BERLIN

njutomlands börjarUtrecht redan ombord. (Stena Line) Goslar

LONDON

Toruń

Direkt till Tyskland

Göteborg–Frederikshavn AMSTERDAM Hoek van Holland

Bydgoszcz

Brestt Br

Lüneburg

Bremen

mingham

Olsztyn

Kołobrzeg

Stralsund Rostock

Hamburg

Bremerhaven

Hrodna

Binz

Wismar

Lübeck

antes

Kaunas

Malmö

KÖPENHAMN

Pula Bologna

Priserna är frånpriser för färjebiljett t/r med bil. (*Hytt tillkommer). Genova

Ravenna San Marino

42

nne Pau

Toulouse

Nimes Montpellier

Avignon

MONACO Nice

Marseille /Aix-en-Provence Toulon

SARAJEVO

Zadar Split

SOFIA

Florens

Livorno

Ni

Šibenik

Dubrovnik


Nästa nummer: Spanien

Barcelona och bad

Italien

Fantastiska Sardinien

Mallorca

något för alla

Nästa nummer ute i början av mars Här finns vi: sembo.se Här kan du boka hela vårt stora utbud av ca 50 000 hotell, lägenheter och hus men även färje- och flygbiljetter. Alltid bästa pris. Välkommen till oss!

blogg.sembo.se Vad sker bakom kulisserna hos en researrangör? Med denna blogg hoppas vi kunna vara lite mer transparenta och visa delar av vår verksamhet.

Facebook när du är vän med oss kan du ta del av unika erbjudanden och läsa andra reseintresserade människors upplevelser och berättelser. Bli vän med oss du också!

Telefon Har du frågor är du alltid välkommen att ringa till våra trevliga och kunniga resespecialister – du når dem på 042-37 85 00. Ring. Vi pratar gärna resor!

Twitter På Twitter hittar du senaste nytt från Sembo. Du kan delta i diskussioner genom att kommentera eller ställa frågor. Följ med oss på twitter.com/sembo_se


I år fyller Disneyland® Paris 20 år. Disneyland® Paris är många barns önskedröm och ett av våra mest populära resmål bland barnfamiljer. Här ligger båda fantastiska Disneyland® Park och Walt Disney Studios® med massor av härliga åkattraktioner och shower i världsklass. Var med på födelsedagsfirandet du också!

Ordinarie pris från: Du sparar från:

7.948:- 2.200:-

Du betalar från:

5.748:-

* 2 vuxna och 2 barn under 7 år i familjerum på Disney’s Hotel Santa Fe 7/6 - 9/6. Erbjudandet gratis helpension gäller fr.o.m. 4 januari t.o.m. 7 november. Erbjudandet gäller ej 17-25 februari. Boka på www.sembo.se eller 042-37 85 00

www.sembo.se


I år fyller Disneyland® Paris 20 år. Disneyland® Paris är många barns önskedröm och ett av våra mest populära resmål bland barnfamiljer. Här ligger båda fantastiska Disneyland® Park och Walt Disney Studios® med massor av härliga åkattraktioner och shower i världsklass. Var med på födelsedagsfirandet du också!

Ordinarie pris från: Du sparar från:

7.948:- 2.200:-

Du betalar från:

5.748:-

* 2 vuxna och 2 barn under 7 år i familjerum på Disney’s Hotel Santa Fe 7/6 - 9/6. Erbjudandet gratis helpension gäller fr.o.m. 4 januari t.o.m. 7 november. Erbjudandet gäller ej 17-25 februari. Boka på www.sembo.se eller 042-37 85 00

www.sembo.se

/Magasin-2012-1-SE  
/Magasin-2012-1-SE  

http://www.sembo.se/images/pdf/Magasin-2012-1-SE.pdf

Advertisement