Page 1

reisemagasinet sembo ferie • nummer 1 • januar 2012

COSTAVILL BRAVA OCH VAKKER MED BIL LANGS DEN FRANSKE RIVIERAEN NYHET SEILE I KROATIA 47


innhold nummer 1 2012

I dette nummer:

4

om Ferie:

30

Helen & Co

Med familien til Italia

Herlige Costa Brava En mangfoldig kyststripe

Gullkorn rundt Nice

Med bil langs den franske Rivieraen

Konkurranse

Vinn en uke på Rivieraen

Tips på bra ferieboliger

For småbarn, tenåringer, par og mange

Sol, vind & vann Seile i Kroatia

Sove langs veien

Tips på bra overnattingshotell

24 timer Venezia

Fergeruter

Informasjon og priser

Neste utgave

10 20 24 26 40

Magasinet utgis av Sembo®. Sembo er et heleid datterselskap av Stena Line. Magasinet Ferie kommer ut med fire nummer i året. Vi forbeholder oss mot endringer i valutakurser og åpenbare trykk-/ publikasjonsfeil. Alle priser er gjeldene når magasinet går i trykk. Disse kan endres pga. tilbud, etterspørsel og valutaendringer. Oppgitte fergepriser gjelder ved samtidig bestilling av bolig.

2

04 10 20 24 26 30 38 40 42 43

Abonnér på Ferie gratis på sembo.no

Neste nummer ute i begynnelsen av mars


medarbeidere og ledere

R e da k s jon: ansvarlig redaktør, ansvarlig utgiver og markedsansvarlig:

Caroline Willaume caroline.willaume@sembo.se redaktør og produksjonsleder:

Det er du som bestemmer! Det er januar, kaldt og mørketid – og det er lett å drømme om juli, varme og

Pia Båge

lys. En av mine kollegaer bestilte for en tid siden et gammelt, rustikt steinhus med eget basseng oppe i fjellene på Mallorca. Han har helt rett når han sier: «Vinteren får bli som den blir, vi har kvalitetssikret sommeren!». Han skal være der en hel måned med familien sin, og har selvfølgelig bestilt gjennom Sembo. Jeg er ærlig talt misunnelig på han. Men, hvorfor det egentlig? Vi har jo tusenvis av fantastiske feriehus på nettsiden vår, så jeg kan jo bare bestille meg et eget hus.

pia.bage@sembo.se art director:

Mickael Tannus mickael.tannus@sembo.se redaksjonelt materiale:

Vagabond Publishing

Jeg var i London i november og besøkte en av bransjens viktigste messer. Her samles kjøpere og selgere i en salig blanding, og alle slåss om hvem som høres og synes best. Det er imponerende hvilken kreativitet det finnes i jakten på akkurat min oppmerksomhet. Det føltes bra. for Reisebransjen må også fornye seg, som alle andre bransjer. Noen ting skal selvfølgelig forbli som de er: Colosseum skal ikke repareres, tårnet i Pisa skal ikke rettes opp og en paella skal serveres i en paellapanne. Din reiseopplevelse er veldig viktig for oss, og derfor vil vi kunne påvirke hele reisen fra begynnelse til slutt. Vi forhandler og utvikler. Alt fra din reiseforsikring til utvalget av overnattingshotell langs veien til Adriaterhavskysten. Alt fra bassengtemperaturen i Playa del Inglés til hvor skarpe kjøkkenknivene er i Rovinj. Det vil vi gi deg. Det er du som bestemmer til slutt og vi som skal levere kvalitet.

korrektur:

Aud J. Bengtsson trykk :

QuadWinkowski bildbanker:

istockphoto.com foto:

Sembo® AB, Vagabond Publishing Jessica Johansson

En av flere nyheter i sommer er seilbåtene våre i Kroatia. En meget morsom reisemåte selv om du ikke er spesielt båtvant. Vi har også mange nye steder på alltid så populære Mallorca – jeg lurer på om vi har bransjens beste utvalg der nå for tiden? Interessen for vin øker og det har vi tatt hensyn til ved å øke antallet vinrundturer. En bilferd blant vingårder i Italia eller Frankrike, selvfølgelig med strategiske overnattinger så du slipper å tenke på bilen. Eller hvorfor ikke en spontanweekend på et av alle våre meget rimelige hoteller i Norge, Sverige og Danmark? Følg med på nettsiden vår, den oppdateres hele tiden med nyheter.

oversatt av:

Aud J. Bengtsson Maj Strømmen forside:

Sembo® AB Pierre & Vacances Villa Francia adresse:

Men, du, det haster med å få bestemt seg. Mange av våre gunstige bestill-tidligrabatter går ut 31. mars. Du finner alle på nettsiden vår. Der finner du også bloggen vår og kan lese om blant annet den London-reisen jeg nevnte tidligere. Der traff jeg Marilyn Monroe – se bildet på bloggen!

Kungstorget 8, plan 3 252 78 Helsingborg. +46 (0) 42–37 85 00 www.sembo.se

Last ned vår app ”Ferie” for iPad.

Jari Virtanen – adm. dir. Sembo

Finn rett bolig for deg: family friendly

premium

big family

couples

Det perfekte boligalternativet for deg som reiser med barn.

For deg som vil ha høy kvalitet, internasjonal atmosfære, stil og klasse.

Det er som navnet tilsier. Her kan sju eller flere bo.

Perfekte boliger når dere er to som reiser.

ski in ski out

beach

active family

all inclusive

For deg som vil bo mitt i bakken.

Strandnære hotell – let etter beachsymbolet.

På disse hotellene finner du mange aktiviteter.

Alt inkludert, eller velg alt inkludert som tillegg.

3


reiseguide italia

Bilferie til Italia

– slik legger du op p drømmereisen. For sembos medarbeider Helen med familie ble bilferien til adriaterhavskysten i Italia et minne for livet. – dette er noe jeg absolutt kan anbefale. Bilferien med barna overgikk alle forventninger!

4


italia reiseguide

Familien hadde reist en del allerede da barna var yngre, men i sommer bestemte de seg for å reise på sin første bilferie. Familien satset på 2 uker ved den italienske Adriaterhavskysten, og bestilte en ukes opphold på både Albatross Centro Vacanze i Lignano og Ai Pini i Caorle. – Vi var nysgjerrige på å teste noe nytt og vi ville til Adriaterhavskysten. Først og fremst fordi det er meget barnevennlig, men også fordi det er lett å komme dit med bil. Overnattingene langs veien ble også bestilt på forhånd, noe som Helen råder andre til å gjøre.

Planlegging er alfa omega når det gjelder bilferie med barn, mener hun. – Det kan høres kjedelig ut at alt er forhåndsbestilt, men det ga faktisk mer frihet. Vi behøvde aldri å bekymre oss for å rekke å ordne med overnatting før kvelden kom. Noe annet hun anbefaler er å ta nattfergen mellom Trelleborg og Rostock. De ”sparte” en overnatting og kunne begynne å kjøre tidlig på morgenen. Allerede ved lunsjtider dagen etter hadde familien kommet et godt stykke ned i Tyskland.

”Frihetsfølelsen er det beste med b ilfer ie”

5


reiseguide italia

Over til venstre, denne siden: Ai Pini i Caorle Lido Altenea Over til høyre, denne siden: Venezia. Over til venstre, neste side: Koselig bakgate i Caorle. Over til høyre, på neste side: Hotel Albatros i Caorle.

6

Bilferie med barn kan kanskje virke som en utfordring, men Helen og Mike måtte innse at de hadde tatt helt feil. For de to barna, Max og Felix, ble reisen gjennom Europa et stort eventyr. Framfor alt var det spennende å se Alpene for første gang, samt alle borger og slott i Sør-Tyskland. Et stopp i østerrikske Salzburg var også topp. – Det fungerte kjempefint ettersom vi aldri kjørte mer enn 2-3 timer i strekk, og vi tok mange pauser med mat og lek. Familien hadde også ladet opp med lydbøker, dvdfilmer og en del aktiviteter og tegneblokker. Småting som Helen sørget for å ta fram som morsomme overraskelser. Vel framme i Italia bodde de en uke i Lignano og en uke i Caorle. Lignano var overraskende trivelig med et herlig folkeliv om kvelden. Stedet fikk en plass i familiens hjerte. Dagene tilbrakte de på de velorganiserte strendene og ved bassenget. Sammen med Sembos guider reiste familien også på en dagstur til Venezia samt besøkte to fine vingårder.

I både Lignano og Caorle bodde familien på leilighetshotell. – Det å kunne velge fritt blant fisk, kjøtt, grønnsaker og rimelige viner som produseres lokalt, og å tilberede vår egen middag, synes vi er en hyggelig del av ferien, sier Helen. Dessuten er det veldig gøy å kunne gjøre det sammen. – Før middag var barna ofte trøtte, og da var det godt å kunne spise i ro og fred hjemme i stedet for å sette seg på en restaurant. Vi gikk ofte en tur sammen etter maten for å spise is, drikke kaffe eller ta et glass vin på et hyggelig sted. Det var også greit å kunne legge drikke, jogurt og andre småmåltider i kjøleskapet. – Is og brus var helt klart den største utgiftsposten på reisen, sier hun og ler. Turen ga mersmak og familien er allerede i ferd med å planlegge neste bilferie. – Frihetsfølelsen er det beste med bilferie – det å kunne reise når du vil og hvordan du vil.


italia reiseguide

Budsjett I ta l I a f e r I e

HeLeNS BeSTe TiPS For BiLFerieN:

Antall kjørte mil: Antall netter:

ca 305 18 netter

Budsjett for 4 personer Bensinforbruk: Fergeoverfart t/r inkl. lugar: To overnattinger:

kr 3.700 kr 3.850 kr 1.300

Sju overnattinger i Lignano: Sju overnattinger i Caorle:

kr 4.850 kr 4.550

To TALT:

kr 18.250

• • • • •

Ta med småaktiviteter, filmer og lydbøker Mange pauser underveis Bruk gps Bo på leilighetshotell, både barne- og budsjettvennlig Bestill all overnatting på forhånd

H ilsen fra

NH Ambassadør, Ingolstadt. Hotel Vötterl, Salzburg

Navn: Helen Familie: Samboeren Mike og barna Max og Felix, 6 og 4 år. Slik bodde vi: En uke på Albatross Centro Vacanze i Lignano, en uke på Ai Pini i Caorle.

7


bolig italia

Adriaterhavskysten en perle til ditt smykkeskrin Her finner du velstelte, kilometerlange, langgrunne og barnevennlige sandstrender. Pittoreske små landsbyer med prisgunstige butikker, isbarer med fantastisk is og cafeer med et yrende folkeliv. Her går livet i sakte tempo og du kan bare nyte. Når du er så nært, pass på og besøk Venezia, i følge mange verdens vakreste og mest romantiske by. Benvenuto!

Bo 7 netter betal for 5!

italia, lido di jesolo-cavallino Bricole

italia, bibione Ducale

Badeparadis ved de to livlige sommerbyene Lido de Jesolo og Cavallino. Her bor du i populære leilighetshus med velstelt basseng-område, bare et par hundre meter fra den herlige sandstranden. Butikker og restauranter fins i gangavstand.

Et hyggelig og velstelt leilighetshus med stort og fint bassengområde. Gangavstand til den deilige stranden og Lide del Soles hyggelige sentrum. Området er stille og du har alt du behøver i nærheten. Liten lekeplass til barna.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni.

Priseksempel: Når 4 voksne og 1 barn under 13 år deler leilighet, 2.-9. juni.

Forslag på reisemåte: fly: Oslo-Venezia t/r fra kr 1.472 pr. person. ferge: Gøteborg-Kiel t/r fra kr 470 pr. person med 5 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Forslag på reisemåte: fly: Bergen-Venezia t/r fra kr 1.621 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 156 pr. person med 5 personer i bilen. Tillegg for lugar.

fra kr 8

1.175 pr. person/uke

fra kr

620 pr. person/uke

Se SemBO.NO eller Spør diTT reiSeByrå FOr Flere BOliGer OG iNFOrmaSjON Om FerGer OG Fly. allTid Til BeSTe priS.


italia bolig

italia, bibione Katja

italia, caorle Villaggio Hemingway

italia, caorle Albatros

Velstelt leilighetshus med basseng, bar og restaurant. Ligger bare et steinkast fra den skjønne stranden og shoppinggaten Viale Aurora. Passer for deg som ønsker nærhet til alt og vil la bilen stå i ferien.

Her kan du virkelig nyte i ferien. Velutstyrte leiligheter med fint bassengområde og eget barnebasseng. Den fine sandstranden og strandpromenaden ligger i gangavstand fra området.

Et av våre mest populære leilighetshotell, sentralt i Caorle ved småbåthavnen. Herifra har du kort gangavstand til den gamle bykjernen med trivelige smug og torg. Her fins hyggelige restauranter, barer og butikker.

Priseksempel: Når 2 voksne og 1 barn under 12 år deler leilighet, 2.-9. juni.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni

Priseksempel: Når 5 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 8% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. mars.

Forslag på reisemåte: Oslo-Venezia t/r fra kr 1.472 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen.

Forslag på reisemåte: fly: Bergen-Venezia t/r fra kr 1.621 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 156 pr. person med 5 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Forslag på reisemåte: fly: Stavanger-Venezia t/r fra kr 1.621 pr. pers. ferge: Gøteborg-Kiel t/r fra kr 783 pr. person med 3 personer i bilen. Tillegg for lugar.

fra kr

1.149 pr. person/uke

fly:

fra kr

1.512 pr. person/uke

fra kr

660 pr. person/uke

Nyhet! italia, caorle lido altanea Giardini di Altea

italia, caorle lido altanea Villaggio Laguna Blu

italia, lignano Parco Hemingway

Populært familieanlegg med hyggelige leilighetshus og herlig bassengområde. Et lite tog kjører deg rundt på området og ned til stranden. Husene ligger maks 800 m fra stranden.

Her bor du i moderne leiligheter mellom Altanea og Porto Santa Margherita, nært den fine stranden. Til anlegget hører et bassengområde med solstoler og parasoll. Gratis internett i leilighetene.

Her bor du stille og fint til i leilighetshus i området Pineta i utkanten av byen. Det er gangavstand til den herlige stranden og i nærheten fins flere restauranter.

Priseksempel: Når 5 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 15% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. april.

Priseksempel: Når 5 personer deler leilighet, 3.-10. juni.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 15% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. mars.

Forslag på reisemåte: Oslo-Venezia t/r fra kr 1.472 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 156 pr. person med 5 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Forslag på reisemåte: fly: Bergen-Venezia t/r fra kr 1.621 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Forslag på reisemåte: Trondheim-Venezia t/r fra kr 2.206 pr. pers. ferge: Gøteborg-Kiel t/r fra kr 476 pr. person med 5 personer i bilen. fly:

fra kr

650 pr. person/uke

fly:

fra kr

1.125 pr. person/uke

fra kr

650 pr. person/uke

Se SemBO.NO eller Spør diTT reiSeByrå FOr Flere BOliGer OG iNFOrmaSjON Om FerGer OG Fly. allTid Til BeSTe priS.

9


reportasje costa brava

B A r C E L O n A S

Badeparadis

NOrd fOr BarcelONa BegyNNer deN vIlle kysteN – cOsta Brava. et dramatIsk laNdskap sOm strekker seg helt Opp mOt greNseN tIl fraNkrIke. mOderNe BadeByer lIgger sIde Om sIde med rOlIge fIskerlaNdsByer Og stOre NaturOmråder. du Behøver Ikke lete leNge fOr å fINNe eN egeN vIk hvOr du kaN Bade I klart, asurBlått vaNN BlaNt de dramatIske klIppeNe.

10


costa brava reportasje

11


reportasje costa brava

Slik tar du deg rundt på Costa Brava Buss: Det største busselskapet heter Sarfa (www.sarfa.com) og kjører mellom de fleste av de større byene på Costa Brava (også Barcelona). I mange byer finnes det også rimelige, lokalbusser. Tog: Renfe (www.renfe.es) har toglinjer mellom Barcelona og flere av byene langs Costa Brava. Bil: Leiebil er kanskje den beste måten å utforske Costa Brava på (bortsett fra å vandre), og for å finne de mest isolerte badevikene. Hvis du har det travelt kjører du ut på den moderne motorveien et stykke innover i landet (bomvei). Hvis du har god tid og ikke blir bilsyk, velger du de mindre kystveiene. Det tar ofte lengre tid selv om de i fugleperspektiv ser kortere ut. Til gjengjeld byr de på fin utsikt. BåT: Fra mange av badebyene kan du ta båt til andre steder langs Costa Brava. Billettene selges ofte nede på stranden. Det er dyrere enn buss og tog, men en hyggeligere måte å reise på. Vandre: Costa Brava er et undervurdert reisemål for vandrere. Langs hele kysten løper et nettverk av stier som kalles GR-92. Stiene passer også nybegynnere og egner seg godt for lettere dagsturer med bad. Det er aldri lengre mellom byene enn at du kan stoppe på en restaurant og spise god tapas. Forslag på korte, hyggelige strekninger er Sant Feliu de Guixols–S’Agaró og Calella de Palafrugell–Llafranc. Mer info: costabrava.org.

12

“Allez, allez, roper de ivrige før de stuper ned mot overflaten”


costa brava reportasje

Havets frukter høstes best tidlig på morgenen sier Ricardo og viser frem et par kråkeboller.

olen steker, men mistralvinden og den tette pinjeskogen gir avkjøling når jeg forlater Sant Feliu de Guíxols og rusler nordover langs gamle kyststier. Disse er på senere år renset opp og har blitt en tursti som går langs nesten hele Costa Brava. Langt nedenfor de loddrette klippene av rød granitt, ser jeg store, hvite seilbåter som ligger for anker i vikene. En gruppe franske ungdommer utfordrer hverandre til å hoppe fra et 10 meter høyt skjær ute i vannet. – Allez, allez, roper de ivrige før de stuper ned mot overflaten, en etter en, med beskyttende joggesko på føttene for å gjøre nedslaget mildere. Fristet av det stille, glassklare vannet stopper jeg for å ta en badepause i en vik. Jeg småprater med Ricardo, en mann i 30-årene med grov skjeggstubb. Han går rundt i en svart våtdrakt og leter etter skjell. Med en skarp kniv skjærer han løs de små godbitene som sitter fastklemt på steiner under vannet. Han er taxisjåfør i Barcelona, viser det seg. Så fort han har fri reiser han opp til Costa Brava for å hilse på kjæresten sin og fange havets frukter, som han deretter selger på restauranter. – Denne fanget jeg allerede klokka 6 i dag tidlig, sier han, og viser meg et bilde på mobiltelefonen hvor han poserer med en stor blekksprut. Like etter peker han opphisset mot en klippe en meter foran seg. – Pulpo, pulpo! Jeg tar på meg solbrillene og hopper i og ser hvordan han forsøker å lokke ut en blekksprut som har krøpet inn i en liten sprekk en meter under overflaten. Til sin hjelp har han bare en liten remse fra en

hvit plastpose som han vifter med foran sprekken. Det blir mange forsøk før blekkspruten plutselig stikker med en voldsom fart. Ricardo svømmer etter den med noen kraftige spark med de gule svømmeføttene og fanger den – med hendene! Med et triumferende blikk kommer han opp til overflaten med den glatte fangsten i neven. Etter oppvisningen får imidlertid blekkspruten vende tilbake til havets dyp. – Den var for liten, sier Ricardo mens det irriterte bløtdyret signaliserer sin avreise med to svarte støt med blekk i vannet. Begrepet Costa Brava – den ville kysten – ble skapt av den katalanske poeten Ferran Agurró for drøyt 100 år siden. I videre omfang betegner navnet området som strekker seg fra like nord for Barcelona og opp til den franske grensen. En strekning på drøyt 20 mil som karakteriseres av et uregelmessig, dramatisk landskap med klipper som stuper rett ned i havet – og hvor de beste strendene ofte finnes gjemt i små, utilgjengelige viker. Forfattere og kunstnere som Truman Capote og Salvador Dalí gjorde mye for å spre myten om den ville kysten over hele verden, og de skjenket den en glamorøs glans. På 50-tallet begynte utbyggingen av masseturismen på Costa Brava, men sammenlignet med mange andre spanske solkyster har utviklingen ikke gått for langt her oppe. Costa Brava har selvfølgelig fått sin andel av betonghotell og irske puber, men stort sett karakteriseres kysten av stille natur og rolige badebyer, som S’Agaro og Tossa de Mar. 13


reportasje costa brava

»Selv nøyer jeg meg med å klatre ned til en innbydende vik i nærheten for en rask dukkert før jeg begynner på den svingete veien tilbake«

Jo lengre nord du kommer på Costa Brava, jo villere blir landskapet. Blånende fjell og røde jorder med knallgule solsikker passerer utenfor bilvinduet. I det fjerne ser du Pyreneene med topper som fremdeles er dekt av snø. Veien opp til lille Cadaqués er et unikum av svinger. Dukommer sjelden høyere enn til tredjegir, og blikket følger slavisk de smale veiene som kryper gjennom et karrig månelandskap. Jeg åpner vinduet og slipper inn den varme sjøluften. Cadaqués går i hvitt. En isolert fiskerby hvis forvandlig til populær bohemmagnet startet da Picasso, Chagall og andre store kunstnere begynte å oppholde seg her i begynnelsen av forrige århundre. Populariteten økte ennå mer etter at surrealisten Salvador Dalí kjøpte et hus i nærliggende Portlligat (som i dag er et velbesøkt museum). Cadequés er fylt av barer hvor hvem som helst kan fortelle en røverhistorie om den kvelden på 60-tallet da Dalí festet med Mick Jagger. Jeg rusler gjennom rolige rullesteinsbelagte smug mot den lille, hvitkalkede kirken høyest oppe i byen og finner til slutt en skyggefull bakgård hvor jeg inntar en herlig lunsj bestående av moule provencale, fylte auberginer og creme catalan. Vi befinner oss nær grensen til Frankrike nå, noe som gir seg utslag både på restaurantmenyer og turistenes språk. Nasjonalparken Cap de Creus, like nord for Cadaqués, er det østligste punktet på hele Den iberiske halvøy. Her stuper Pyreneene rett ned i havet og naturen, klipper, lave busker og lyng minner om den norske fjellheimen. Parker bilen og lytt til tausheten. Stillere enn dette kan det neppe bli på hele Costa Brava. Ved den lille uteserveringen oppe ved fyret møter jeg en norsk familie som møysommelig klatrer oppover stien, fullastet med tunge ryggsekker. De har vandret 80 mil, fra Irun i Baskerland, en reise på en og en halv måned. Her ved Cap de Creus har de endelig nådd målet for reisen. Selv nøyer jeg meg med å klatre ned til en innbydende vik i nærheten for en rask dukkert før jeg begynner på den svingete veien tilbake gjennom Cap de Creus øde klippelandskap.

14


costa brava reportasje

Tips

på hva du kan finne på rundt Costa Brava

SLiK GjeNNomFører du eN BiLFerie På CoSTa Brava.

BarN Water World i Lloret de Mar Marineland i Palafolls (nært Blanes) Besøk Dali’s hus i Portlligat som ligger like nord for Roses.

utflukt I 3 etapper eTaPPe 1: BarCeLoNa – GiroNa Girona er hovedby i regionen og et utmerket utgangspunkt for en rundreise. Byen ligger en kort biltur (10 mil) langs motorveien A7Girona, som er omgitt av en bymur fra middelalderen og har et livlig sentrum med et av Europas best bevarte jødiske kvartaler, er absolutt verdt en dagstur. eTaPPe 2: GiroNa – ToSSa de mar Tossa de Mar er en av de eldste badebyene langs kysten, men den har unngått den store utbyggingen som en del av nabobyene har opplevd. Her er stemningen avslappet og skaper en perfekt ramme for ferien. Tossa er verken for stor eller for liten, og et fint sted å slå leir et par dager. eTaPPe 3: ToSSa de mar – CadaQueS Hvis du har det travel tar du motorveien som går et stykke innover i landet. Har du tid så anbefales de smale serpentinveiene nordover langs kysten. Sørg for å stoppe ofte, både for å nyte utsikten og for å unngå bilsyke. Fortsett langs svingete veier mot den hvitkalkede kunstnerbyen Cadaqués. Her handler livet om siestaer, bad og rusleturer til fots i den fine nasjonalparken Cap de Creus.

KuLTur

Aquadiver i Playa de Aro

Museo de Dali i Figueres. reSTauraNGer & Barer Ruscalleda - 3-stjerners Michelinrestaurant like utenfor Calella.

Castillo de Parelada, fire museer i ett, med bl.a. et vinmuseum.

3-stjerners Michelinrestaurant i Gerona.

Kataloniens arkeologiske museum.

Bar ved havet i Tossa de Mar, ”helt ok” havsutsikt.

vaNdriNG Det er veldig populært å gå langs kysten og det finns mange ruter å velge mellom. Alt ettersom hvilken vanskelighetsgrad du vill ha.

marKeder LaNGS KySTeN Disse flytter seg og de selger frukt, grønnsaker, klær, vesker, sko mm. Det er spennende å besøke et lokalt marked. De begynner i åtte-tiden og holder på til ca klokka to. Gerona (tirsdag & lørdag) l’Escala (søndag) Roses (søndag) Palamos (tirsdag) Tossa de Mar (torsdag)

15


bolig spania

Spania et av våre mest populære reisemål Het spansk sol, avkjølende bad og fantastisk mat! Forestill deg at du sitter på en uterestaurant ved stranden og bestiller spennende tapasretter og smaksrik riojavin. Hva mer kan du ønske deg for den perfekte ferien? Vårt utvalg i Spania er så stort at du garantert finner din egen perle. Lei en bil, kjør langs de krokete veiene og oppdag gjemte viker, grønne fjellsider og ekte middelhavsliv. Ferien begynner nå!

costa brava, tossa de mar Hotel Costa Brava Tossa

fra kr

1.524 pr. person/uke

Hyggelig hotell med mange fasiliteter og bra beliggenhet nært sentrum og stranden i Tossa de Mar. Her fins både utendørsbasseng og barnebasseng, innendørsbasseng, treningsrom og jacuzzi. Perfekt alternativ for alle som vil bo sentralt med gangavstand til det meste.

Priseksempel: del i dobbeltrom inkl. halvpensjon, 2.-9. juni. 8% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 29. april. Forslag på reisemåte: fly: Oslo-Barcelona t/r fra kr 1.104 pr. person.

16

Se Sembo.no eller Spør ditt reiSebyrå For Flere boliger og inFormaSjon om Ferger og Fly. alltid til beSte priS.


spania bolig

Bo 7 netter betal for 6!

costa brava, pineda de mar Aparthotel Nostre Mar

costa brava, malgrat de mar Odissea Park

costa brava, l´estartit Centremar

Meget populære, hyggelige og moderne leiligheter med perfekt beliggenhet nært stranden sjarmerende Pineda de Mar. Basseng på nabohotellet til disposisjon.

Nytt, moderne leilighetshotell med store, herlige og fine leiligheter i gangavstand til stranden i Santa Susana. Malgrat de Mar og Santa Susanna er to moderne badebyer som ligger cirka 6 mil nord for Barcelona.

Bo sentralt i L’Estartit, den familievennlige gamle fiskerlandsbyen med fantastiske strender. Leilighetshotell av høy standard med lyse, moderne leiligheter med balkong eller terrasse. Mulighet for internett. Stor solterasse, basseng og barnebasseng.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 12% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30/1.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 20% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 14. mai.

Priseksempel: Når 2 voksne og 3 barn under 18 år deler leilighet, 2.-9. juni.

Forslag på reisemåte: fly: Bergen-Barcelona t/r fra kr 1.750 pr. pers.

fly:

Forslag på reisemåte: Stavanger-Barcelona t/r fra kr 1.901 pr. pers.

fly:

fra kr

987 pr. person/uke

fra kr

912 pr. person/uke

Forslag på reisemåte: Oslo-Barcelona t/r fra kr 1.104 pr. person

fra kr

690 pr. person/uke

Bo 7 netter betal for 6!

costa brava, blanes S’abanell Central Park

costa brava, platja d’aro, Parkhotel Ciutat De Palol

spania, barcelona Happy Apartments

Et meget populært anlegg med perfekt beliggenhet rett på stranden. Du bor i fine leiligheter og har tilgang til en parklignende hage med stort basseng og jacuzzi. I gangavstand fins butikker og restauranter.

Et moderne leilighetshotell med perfekt beliggenhet i utkanten av Platja d´Aro, nært en fin badebukt. Meget populært blant barnefamilier. Her fins oppvarmet basseng, solterrasse, restaurant, cafe og lekeplass.

Her har du perfekt beliggenhet med gaten Las Ramblas rett rundt hjørnet. Gangavstand til det meste i Barcelona. Store, velutstyrte og lyse leiligheter for inntil 8 personer.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 9.-16. juni.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 10% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra.

Forslag på reisemåte: Bergen-Barcelona t/r fra kr 1.750 pr. pers.

fly:

fly:

fra kr

1.175 pr. person/uke

Forslag på reisemåte: Oslo-Barcelona t/r fra kr 1.104 pr. person.

fra kr

1.237 pr. person/uke

Forslag på reisemåte: Oslo-Barcelona t/r fra kr 1.104 pr. person.

fly:

fra kr

2.087 pr. person/uke

Se Sembo.no eller Spør ditt reiSebyrå For Flere boliger og inFormaSjon om Ferger og Fly. alltid til beSte priS.

17


bolig spania

Spania igjen utrolig populært En reise til Spania vil ikke skuffe deg. Vi lover deg- her fins alt! Lange fine sandstrender, små, skjulte badeviker, glamorøs shopping, hyggelige cafeer og et utrolig utvalg av restauranter og nattklubber. Her kommer noen eksempel. På sembo.no finner du mange flere, her er det bare å velge og vrake.

mallorca, alcudia Bellevue Club

fra kr

587 pr. person/uke

Velkjent hotellby med bra beliggenhet i Alcudia. Her finns alt du trenger for den avslappende ferien. Inne på området finns blant annet 15 restauranter og barer, 9 bassenger og flere lekeplasser. Den 14 km lange sandstranden ligger 15 min gangvei unna. Mulighet for All inclusive.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 15% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. mars. Forslag på reisemåte: fly: Oslo-mallorca t/r fra kr 1.711 pr. person.

18

Se Sembo.no eller Spør ditt reiSebyrå For Flere boliger og inFormaSjon om Ferger og Fly. alltid til beSte priS.


spania bolig

mallorca, magaluf D’or Tobago

costa del sol, nerja Calabella

costa blanca, albir Albir Garden

Hotellet ligger nært Magalufs fornøyelsesområde, det yrende nattelivet og den herlige sandstranden. Hyggelige dobbeltrom, de fleste vender mot havet og bassengområdet. På sommermånedene har hotellet et yngre publikum.

Calabella er meget populært takket være den perfekte beliggenheten i Nerja. I første etasje i huset fins butikk, restaurant og cafe/ bar. Takterrasse med basseng og solstoler. Anbefaler tidlig bestilling.

Leilighetsanlegg med 12 mindre 2-etasjes bygninger som ligger rundt bassengområdet. Her fins to basseng og separat barnebasseng. Enkle og velstelte leiligheter.

Priseksempel: del i dobbeltrom, 2.-9. juni. 10% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 29. april.

Priseksempel: Når 5 personer deler leilighet, 2.-9. juni.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 20 % bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. mars.

Forslag på reisemåte: fly: Stavanger-mallorca t/r fra kr 2.434 pr. person.

fra kr

1.124 pr. person/uke

Forslag på reisemåte: Fly Oslo-malaga t/r fra kr 1.717 pr. person.

fly:

fra kr

Forslag på reisemåte: Oslo-alicante t/r fra kr 1.516 pr. person

fly:

1.080 pr. person/uke

fra kr

528 pr. person/uke

Bo 7 netter betal for 6!

costa blanca, calpe Hipocampos

costa brava, platja d’aro Parkhotel Ciutat de Palol

costa del sol, marbella Princesa Playa

Pent leilighetshotell med gunstig beliggenhet. Ta heisen ned og gå rett ut på strandpromenaden. Alle leiligheter vender ut mot Middelhavet. Her fins basseng, barnebasseng og et mindre spa.

Et moderne leilighetshotell med høyt servicenivå. Perfekt beliggende i utkanten av Platja d´Aro, nært en fin badestrand. Her finns restaurant, cafe, et lite treningssenter og lekeplass. Meget populært blant barnefamilier.

Princesa Playa er et av våre beste leilighetsalternativ på Costa del Sol. Fin beliggenhet på stranden, basseng og møblert solterrasse på taket. Hyggelig snack-bar i 8. etg. Herifra kan du se helt til Afrika.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 30% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. januar.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. rabatt bo 7 netter, betal for 6 er trukket fra. Bestill senest 31. mars.

Priseksempel: Når 2 voksne og 2 barn under 12 år deler leilighet, 2.-9. juni.

Forslag på reisemåte: Bergen-alicante t/r fra kr 2.045 pr. person.

fly:

fly:

fra kr

950 pr. person/uke

Forslag på reisemåte: Oslo-Barcelona t/r fra kr 2.045 pr. person.

fra kr

1.104 pr. person/uke

Forslag på reisemåte: Oslo-malaga t/r fra kr 1.711 pr. person.

fly:

fra kr

1.800 pr. person/uke

Se Sembo.no eller Spør ditt reiSebyrå For Flere boliger og inFormaSjon om Ferger og Fly. alltid til beSte priS.

19


reportasje nice

20


nice reportasje

Lei bil og finn gullkorn rundt Nice En biltur langs den franske Rivieraen er å nyte livet, kunne ta dagen som den kommer og ha mulighet til å stoppe akkurat der du selv vil. Samtidig vil du selvfølgelig ikke gå glipp av de klassiske severdighetene. Her gir vi deg forslag til hvordan du kan legge opp en herlig biltur langs kysten. Langs den franske Rivieraen samles det vakre folket, her ligger luksusyachtene på rad og rekke og filmstjernene treffes på den røde løperen. Du kan sole deg i stjerneglansen, men også spise herlige moules marinière (blåskjell med hvitløk, løk og persille) på et steinlagt lite torg i en koselig landsby oppe i fjellet. Vårt forslag er at du begynner i Nice, en av Rivieraens absolutte hovedsteder og som alene er verdt minst et par dagers oppdagelsesferd. Her finnes den vakre og livlige bulevarden Promenade des Anglais, en herlig steinstrand, en gammel bykjerne, flere fine museer og gode muligheter for både shopping og uteliv. Nice har også en helt egen matkultur hvor blant annet socca (en slags pannekake), pissaladière (en slags løkpizza) og salade niçoise (salat med blant annet tunfisk, ansjos, kapers og hardkokt egg) er blant spesialitetene. Hvis du er glad i blåskjell bør du selvfølgelig ikke gå glipp av moules frites (herlig hvitløksduftende blåskjell servert med pommes frites) på en av fiskerestaurantene i havna. Det er lett å leie bil i Nice,men også meget populært, så bestill gjerne i forveien. Du kan enkelthente bilen din på flyplassen eller togstasjonen. Ok, nå kjører vi!

21


MON

reportasje nice

MEN

eTaPPe 1:

MON

Nice–Monaco

ACO

Ta det med ro. Severdige byer og steder ligger tett så du trenger ikke kjøre mange mil per dag. Etter et par dager i Nice tar du bilen langs kyster østover og nordover. Strekningen mellom Nice og fyrstedømmet Monaco er svimlende vakker. Tre veier går parallelt med hverandre, så du kan selv velge hvor nær kysten du vil kjøre. I Monaco er prisnivået høyt når det gjelder både mat og andre varer. Sørg for at du får se verdens mest berømte kasino med egne øyne, gå på vindusshopping i luksusbutikkene og ta en titt på de utrolig dyre båtene. Hvis du er heldig kanskje du får øye på en og annen kjendis i folkevrimmelen på de velpolerte avenyene.

MONACO

CAN ANT

IBES

MENTON

eTaPPe 2: Monaco–Menton

Fortsett langs kysten mot Italia. Stopp iM byen føl byens puls og O NMenton, A nyhøstet O besøk salgshallen. Her legger lokale bønder fram C frukt, grønnsaker, blomster og krydder. Nå er du nær grensen til Italia og kan ta enM E N T O N svipptur over hvis du har tid. Du kan også bli værende og nyte Mentons søte havn, strand og pastellfargede hus med tegltak.

ANTIBES ANTIBE

ME

N NTO

ACO

S

CANNES

CANNE

eTaPPe 3:

S

Menton – Antibes

Alle store motorveier langs Rivieraen er bomveier. Nå kjører du tilbake på en bomvei og har siktet innstilt på Antibes, et klassisk feriemål med ringmur fra middelalderen og en stor havn full av båter på størrelse med 2 etasjers hus. Fra havna ser du Fort Carré, kjent som Napoleons fengsel. Noen kilometer vest for Antibes ligger Juan-les-Pins, en klassisk språkreise-by med herlig sandstrand og et hett uteliv.

CAN ANT

NES

IBES

eTaPPe 4: Antibes

– Cannes

Den tidligere fiskerbyen Cannes har en aura av glamour. Filmfestivalen har gjort denne småbyen til en av verdens mest kjente. Her finnes det en rekke eksklusive restauranter, men det er også mulig å finne rimeligere alternativer. Ta en rusletur på strandpromenaden og gå oppover i de bratte smugene i gamlebyen. Hvis du vil fortsette langs kysten, ha Fréjus som mål, en livlig by med berømt katedral. Enda lenger sørover ligger partyprinsessenes Saint Tropez. Du kan også snu her og kjøre tilbake til Nice igjen.

22

TON

N


nice nice reportasje reportage

f I N N g u l l kO r N r u N dt N I c e

Sju fine stopp langs veien 1

Pilgrimsøya Saint Honorat.

Båt fra Cannes tar bare en knapp halvtime. Rusle rundt, nyt roen eller besøk fortet og klostret og munkene som bor der.

2

5

MONACO

4 2

3 CANNES

6

MENTON NICE

1

7 SAINT TROPEZ

akvarieparken marineland.

På veien mot Antibes fra Nice bor det isbjørner, pingviner, delfiner og haier. Stort akvarium med spekkhoggershow. www.marineland.fr

3

Parfymebyen Grasse.

Velduftende by med parfymemuseum og berømte parfymerier. Her finner du dufter som ikke finnes i butikkhyllene hjemme.

44 middelalderbyen Haut de Cagnes. Søt liten fjellby på gangavstand fra kystperlen Cagnes Sur Mer. Mange bra restauranter.

5 ørneredet eze. Bratte trapper, steinlagte torg, mengder av små butikker, gallerier og turister. Mellom Nice og Monaco. 6 Som fargerike perler på en snor ligger tettstedene langs den franske Rivieraen eller Côte D’Azur som franskmennene selv kaller området.

iles de Lerins & Ste-marguerite.

Ta båten fra Cannes til denne fantastiske, vakre øya.

7

Plage de Pampelonne St. Tropez.

Fem kilometer lang og finkornet, hvit sandstrand. Verdenskjent for det store antallet strandklubber som ligger tett langs stranden.

23


konkurranse frankrike

e k u r e m m o s . n n e e n a r n i e i V v i R e g i l r e d n u d i v på

Vær med og konkurrer på sembo.no

ansen ved å rr u k n o k i ed m er Du ørsmål som du sp t el k en et å p re sva o. finner på sembo.n rsoner på herlige

r 5 pe es overnatting fo rejus p emien er en uk pr rel i St. raphael-F te es p Ca rt so re s ce med pierre&Vacan nsen pågår til og 5.760. Konkurra til en verdi av kr . 12. februar 2012

s frankrike, st raphael-freju

rel pierre & Vacances resort Cap este

24

Se Sembo.no eller Spør ditt reiSebyrå For Flere boliger og inFormaSjon om Ferger og Fly. alltid til beSte priS.


frankrike bolig

frankrike, antibes juan-les-pins Odalys OPEN Les Pins Bleus

frankrike, nice Pierre & Vacances l’Ange Gardien Villefranche

frankrike, st raphael-frejus Pierre & Vacances Resort Cap Esterel

Herlig leilighetshotell nær den fine sandstranden og i gangavstand til sentrum. Fint bassengområde med utsikt over havet og kysten.

Fint leilighetshotell i utkanten i den pittoreske landsbyen Villefranche-sur-Mer, 10 km øst for Nice. Hotellet er bygd i terrasser noe som gir fin utsikt over Villefranches dramatiske havsbukt.

Et feriested som i følge oss har Rivieraens beste bassenger og med et helt bilfritt boligområde. To bassengområder, det største med bølgemaskin, vannsklier og boblebasseng.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 20% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 14/3.

Priseksempel:

Priseksempel:

Når 5 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 20% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30/5.

Når 5 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 15% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30/3.

Forslag på reisemåte: fly: Bergen– Nice t/r fra kr 2.101 pr. person. ferge: Oslo – Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. pers. med 4 personer i bilen. Tillegg for luger.

Forslag på reisemåte: fly: Stavanger – Nice t/r fra kr 1.912 pr. person. ferge: Oslo – Frederikshavn t/r fra kr 156 pr. pers. med 5 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Forslag på reisemåte: fly: Trondheim– Nice t/r fra kr 1.905 pr. person. ferge: Oslo – Frederikshavn t/r fra kr 156 pr. pers. med 5 personer i bilen. Tillegg for lugar

fra kr

975 pr. person/uke

fra kr

1.060 pr. person/uke

fra kr

980 pr. person/uke

frankrike, mandelieu MMV Resort Cannes-Mandelieu

frankrike, sainte-maxime Pierre & Vacances Le Hameau des Issambres

frankrike, st tropez-bukten Maeva Les Marines De Gassin

Førsteklasses resort i grønne omgivelser og i gangavstand til de fine sandstrendene. Her fins et stort bassengområde, restauranter, lekeplass og boulebane.

Her bor du i fine omgivelser med en fantastisk utsikt over havet. Stedet har et herlig bassengområde med laguner, små øyer og barnebasseng.

Barnevennlig leilighetshotell rett ved en fin sandstrand og med stort basseng i hagen. I nærheten fins flere restauranter og små butikker. Eksklusiv shopping og fornøyelser fins i St. Tropez.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 10% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 2 mnd. før ankomst.

Priseksempel: Når 5 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 20% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. maj.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 20% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. mars.

Forslag på reisemåte: fly: Oslo– Nice t/r fra kr 1.357 pr. person. ferge: Oslo – Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Forslag på reisemåte: fly: Stavanger – Nice t/r fra kr 1.912 pr. person. ferge: Oslo – Frederikshavn t/r fra kr 156 pr. person med 5 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Forslag på reisemåte: fly: Oslo – Nice t/r fra kr 1.357 pr. person ferge: Oslo – Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. pers. med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

fra kr

1.225 pr. person/uke

fra kr

640 pr. person/uke

fra kr

925 pr. person/uke

Se Sembo.no eller Spør ditt reiSebyrå For Flere boliger og inFormaSjon om Ferger og Fly. alltid til beSte priS.

25


bolig barn

ed m r e is e r m o s g Fo r de

barn

Family Friendly er det perfekte boligalternativet for deg som reiser med barn. Her fins store, hyggelige bassengområder med separate barnebasseng. Det fins ofte barneklubb eller andre aktiviteter som retter seg mot barna. Våre boliger i denne kategorien har minst 3 soler. mallorca, alcudia Alcudia Garden

fra kr

1.402 pr. person/uke

Meget populært leilighetshotell med herlig hage, basseng, bar og uteservering sentralt i Alcudia. Stort bassengområde i hagen med solstoler og bassengbar. Her fins også sykkelutleie, internetthjørne, lekeplass, volleyballbane og innendørsbasseng. For deg som vil ha mat og drikke inkludert i prisen anbefaler vi bestilling av All Inclusive. Dag- og kveldsunderholdning for hele familien flere ganger i uken. Priseksempel: Når 2 voksne og 2 barn under 12 år deler leilighet, 2.-9. juni. 10% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill før 30. april. Forslag på reisemåte: fly: Oslo-mallorca t/r fra kr 1.709 pr. person.

fra kr

540 pr. person/uke

italia, bibione Villaggio Lido del Sole Herlig feriested med gangavstand til strandpromenaden og den lange sandstranden. Her fins et stort bassengområde med en liten bar og uteservering der du også kan kjøpe is. Store, bilfrie grøntområder der barna kan leke.

Priseksempel: Når 5 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 15% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. april. Forslag på reisemåte: fly: Fly Oslo-Venezia t/r fra kr 1.472 pr. person. ferge: Gøteborg-Kiel t/r fra kr 470 pr. person med 5 personer i bilen. Tillegg for lugar.

26

Se Sembo.no eller Spør ditt reiSebyrå For Flere boliger og inFormaSjon om Ferger og Fly. alltid til beSte priS.


tenåringer bolig

ed m r e is e r m o s g Fo r de

tenåringer Vil du bo borte, men nesten som hjemme? Har du tenåringer som vil gå på shopping eller til stranden på egen hand? Det er mye å ta hensyn til for at alle skal trives og få den perfekte ferien. I vårt utvalg finner du både leiligheter og hotell som passer for deg som reiser med tenåringer.

fra kr

spania, barcelona Hortes

1.716 pr. person/uke

Bo i et privat boligområde med gangavstand til til La Rambla og Montjuic-fjellet. Her bor du i bra, velutstyrte og nyoppussede leiligheter med plass til inntil 6 personer. Området heter Poble Sec og ligger mellom La Rambla og Olympiastadion. Det tar cirka 15 minutter å gå til sentrale Ramblaen. Barcelonas herlige sandstrand med alle uteserveringene er også i gangavstand.

Bo 4 nätter betala för 3!

Priseksempel: Når 6 personer deler leilighet, 2.-9. juni Forslag på reisemåte: fly: Oslo-Barcelona t/r fra kr 1.102 pr. person.

frankrike, cannes Maeva Verrerie

fra kr

680 pr. person/uke

Populært leilighetshotell som ligger rett ved stranden i Cannes-la-Bocca. I den palmerike hagen fins to bassengområder og solterrasse. Bygningen er i en halvsirkel, og alle leilighetene vender mot havet. Hotellet har en bar som serverer småretter, og i resepsjonen fins trådløst internett. Priseksempel: Når 5 personer deler leilighet, 2.-9. juni.

Forslag på reisemåte: fly: Oslo-Nice t/r fra kr 1.357 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 156 med 5 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Se Sembo.no eller Spør ditt reiSebyrå For Flere boliger og inFormaSjon om Ferger og Fly. alltid til beSte priS.

27


bolig par

m o s r e is e r m o s Fo r dere

par

Våre Coupleshotell har et voksent preg og vender seg til deg som reiser uten barn. Her fins ikke barneklubber eller barnebasseng, her skal du kunne slappe av og nyte stillheten. Våre Coupleshotell har bra beliggenhet, enten i en by eller ved stranden på badesteder. Dette er rett og slett et hotell for voksne. italia, toscana Relais La Cappuccina

Bo 7 netter betal for 6!

fra kr

4.174 pr. person/uke

Hyggelig hotell som passer dere som vil ha en bekvem og avslappende ferie. På hotellet fins restaurant, bar og fint utendørsbasseng. I tillegg fins en såkalt benessere med innendørsbasseng, badstue og jacuzzi mot betaling. Bare et par kilometer bort ligger en av Toscanas mest besøkte byer, San Gimignano. Her fins alt du trenger. Gratis shuttle til byen. Priseksempel: del i dobbeltrom inkl. frokost, 2.-9. juni. Forslag på reisemåte: fly: Oslo-Bologna t/r fra kr 1.529 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshamn t/r fra kr 390 pr. person med 2 personer i bilen. Tillegg for lugar.

fra kr

4.250 pr. person/uke

italia, nordvest-sardinia Hotel Relax Torreruja Thalasso Dette fantastiske spa-resortet passer deg som vil ha total avkobling i vakre omgivelser. Hotellet har to meget fine restauranter som holder høy kvalitet. Den ene ligger på takterrassen og har en herlig utsikt over kysten og solnedgangen. Hotellet har også to barer og et fint bassengområde.

Priseksempel: del i dobbeltrom inkl. halvpensjon, 2.-9. juni. Forslag på reisemåte: fly: Oslo-Olbia t/r fra kr 2.100 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 390 pr. person med 2 personer i bilen. Tillegg for lugar.

28

Se Sembo.no eller Spør ditt reiSebyrå For Flere boliger og inFormaSjon om Ferger og Fly. alltid til beSte priS.


mange bolig

r e is e r m o s e r e d Fo r

mange

Er dere en stor familie der mange skal få plass, eller vil du dra på ferie sammen med slekt og venner eller feire en fødelsdag? Da har vi bra alternativer for dere. Vi har store hus som ligger nært havet, både med og uten basseng. Husene fins i flere størrelser og rommer alt fra fire til tjue personer.

fra kr

1.684 pr. person/uke

spania, mallorca Deja/Soller Midt i en olivenlund mellom Deya og Soller langs den ville og romantiske klippekysten, ligger dette fine feriehuset. I andre etasje fins 3 soverom, stue, kjøkken og bad. I første etasje fins enda et stort soverom med bad. Fra bassengterrassen har du en fantastisk utsikt over havet.

Priseksempel: Når 8 personer deler hus, 2.-9. juni. Forslag på reisemåte: fly: Oslo-mallorca t/r fra kr 1.709 pr. person.

kroatia, brac Villa Mir Vami

fra kr

1.667 pr. person/uke

Fantastisk fin steinvilla for de store familiene med plass til inntil 12 personer. Her fins eget basseng og en stor, herlig overdekket terrasse med solstoler. Utsikten er ubeskrivelig vakker. I første etasje ligger 3 soverom, 3 bad, stue og kjøkken. I andre etasje fins enda et soverom med bad.

Priseksempel: Når 12 personer deler hus, 2.-9. juni Forslag på reisemåte: fly: Oslo-Split t/r fra kr 1.453 pr. person.

Se Sembo.no eller Spør ditt reiSebyrå For Flere boliger og inFormaSjon om Ferger og Fly. alltid til beSte priS.

29


reportasje kroatia

30


kroatia reportasje

Til

Kroatias øyer med vind i seilet

Få SkjærgårDEr i VErDEn PASSEr Så PErFEkT FOr SEiLing SOM DEn krOATiSkE. BLi MED TiL FESTgLADE øyEr Og rOLigE VikEr – MED EgEn BåT På ADriATErHAVET. et finnes mange grunner til at Kroatia omtales som seilernasjon: 66 øyer, 652 småøyer, 389 skjær og 78 rev – bare for å nevne noen. Slike tall er selvfølgelig overflødige når det virkelige trekkplasteret er krystallklart vann, urteduftende natur, gylne strender og gjestfrie kroer. Utenfor Split er det aldri langt å seile til neste øy, eller fastlandet, og den som oftest stabile vinden fører deg forbi et både karrig og frodig landskap, nougatfargede byer av stein og herlige naturhavner å ankre opp i for natten. Pinjetrærne vaier lett i vinden på Zlatni Rat, den gyllne sandstranden som stikker ut som et spist horn på den sørlige siden av øya Brač. Vindsurferne viker for hverandre ute på havet, og den stekende solen får folk til å flytte inn under parasollen når den står på sitt høyeste. Havet viser sin mest turkise side der hvor bølgene slår mot land, og det er ikke vanskelig å se hvorfor Zlatni Rat har blitt en postkortkjendis. I tillegg er det gangavstand til byen Bol, hvor omsuste jetset-fester finner sted hver sommer. Hvis du vil være litt mer for deg selv, så finnes det flere steder å velge mellom. I den koselige, gamle fiskebyen Postira, på nordkysten, er tempoet roligere – et perfekt strandhugg for barnefamilier eller par som vil ha tid for seg selv. Like sør for Brač ligger øya Hvar, hvor byen Stari Grad, som betyr gammel by, tar i mot med rustikk byfølelse og svale rullesteinsgater. Mange seilere tar imidlertid turen

rundt den vestre delen av øya for å gå i land i Hvar by, hvor restauranter og barer kanter den populære marinaen. Oppe på åsen ovenfor byen høres musikken fra øyas største diskotek, og nede på strandpromenaden ligger luksuriøse butikker som har gitt Hvar et rykte om å være Balkans svar på Saint-Tropez. Til tross for dette har byen beholdt en avslappet følelse, og den som gjør en større utflukt på øya får oppleve kupert terreng og mektige utsiktsplasser. Her er klipper som stuper ned i havet, og lavendelduften som fra tid til annen slår mot deg fra feltene, danner lillafargede tepper i landskapet. Hvar er kjent for lavendeldyrking og eksporterer blomstene til parfymeprodusenter i blant annet Frankrike. Bare rosmarinbuskene som klatrer oppover skråningene, kan gi en viss konkurranse i duftlandskapet. Ytterligere en seiltur mot sørvest venter øya Vis, en tidligere jugoslavisk militærbase i den ytre skjærgården. Øya er mindre og lokker færre besøkere enn naboene. De som tar seg hit er neppe ute etter sene netter på glamorøse barer, men heller det motsatte; avslappede kvelder, ro og fred. Havnen er ikke stor, men langs den lille strandpromenaden finnes det en rekke koselige restauranter hvor du kan tilbringe døgnets siste time, for den som for en stund har lyst til å forlate båten og lyden av klukkende bølger mot skroget.

31


reportasje kroatia

Seiling med Sembo

HoS oSS KaN du bestille skipper eller velge å seile helt på egen hånd. Komfortpakken som alltid inngår alltid, har blant annet sluttrengjøring, fylte vanntanker, ladet lokalt telefonkort for mobiltelefon og daglige værrapporter på sms. Velkomstdrink med snacks inngår også, og resten av oppholdet lager du maten selv om bord på båten.

32


kroatia reportasje

Korcula

middeLaLderidyLL Øya hvor Marco Polo antakeligvis ble født, er den mest befolkede i Adriaterhavet, men likevel en frodig utpost i et turkist hav. Byen Korcula på øyas østkyst blir noen ganger kalt «lille Dubrovnik», takket være sin velbevarte middelalderarkitektur med bymur og trange smug. Kystlinjen er full av viker og landtunger og skaper rikelig med plass for lange, fine strender.

Hvar

jeTSeTTLiv oG LaveNdeLduFT Hvar er ikke bare kjent for sin lavendeldyrking, men sies også å være den mest solsikre øya i Adriaterhavet. Stari Grad, navnet betyr «gamlebyen», er ganske riktig en sjarmerende liten havneby med trange smug, koselige restauranter og en landlig stemning. Hvis du er ute etter mer fart og mingel med seilerfolket, kan du ta seg videre til byen Hvar. I havnen ligger seilbåter og overdådige yachter side om side. Nyt en skalldyrsmiddag på Paradise Garden, og fortsett festen på en av barene til natten går over i dag.

Bracˇ 

SoLSiKKer øy med mye Sjarme Denne karrige, steinrike øya er mest kjent for trekkplastret Zlatni Rat eller «det gyllne hornet», den avlange stranden som stikker ut som en tunge i havet utenfor byen Bol i nord. Supetar, dit fergen fra fastlandet går, har et utvalg av shopping og strender, men det finnes flere mindre byer som det er koseligere å besøke. Blant annet den rolige og vakkert beliggende Povlja, innkilt mellom hav og fjell i nordøst, eller lille Postira, med en håndfull restauranter, barnevennlig miljø og både klipper og rullesteinsstrand.

Vis

viNBøNdeNeS roFyLTe Hjem En rolig øy langt ute i Adriaterhavet. Her er det naturen, roen og den landlige sjarmen som lokker. Den som er på jakt etter hippe nattklubber må lete forgjeves. Hvis du derimot liker å prøvesmake vin har du kommet rett, her finnes det flere vingårder som tar i mot besøk. Historieinteresserte kan også ta en titt på grotten Titova Spilja, Titos hovedkvarter under andre verdenskrig. Grotten er i dag et museum. I byen Komiza finnes det koselige restauranter, gamle kloster og søte smågater. Rundt hele øya finnes det både stein- og sandstrender.

33


bolig kroatia

Vakre Kroatia med mer enn tusen øyer Vil du ha krystallklart, asurblått vann, vellaget mat, god vin, hyggelige mennesker og fantastisk natur? Da skal du absolutt reise til Kroatia. Vi kan tilby deg et stort utvalg av steder og boliger i dette herlige ferielandet.

kroatia, marina kastela, split Lei seilbåt - Bavaria 42 Cruiser

fra kr

Nå kan du leie seilbåt med Sembo. Vi samarbeider med et svensk selskap som har de nyeste og mest velholdte seilbåtene i Adriaterhavet. Det hyggelige personale møter deg på stedet, de snakker svensk og de gir deg gjerne tips og råd. Vil du ha med deg en skipper i stedet for å seile selv? Det kan vi også ordne.

2.469 pr. person/uke

Priseksempel: Når 8 personer deler seilbåt (uten skipper), 2.-9. juni. med skipper er det plass til 6 personer, og prisen er fra kr 3.292 pr. person/uke. Forslag på reisemåte: fly: Oslo-Split t/r fra kr 1.453 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 156 pr. person med 5 personer i bilen.

34

Nyhet!

Se SemBO.NO eller Spør diTT reiSeByrå FOr Flere BOliGer OG iNFOrmaSjON Om FerGer OG Fly. allTid Til BeSTe priS.


kroatia bolig

Nyhet! kroatia, hvar Villa Dane

kroatia, pula Splendid Resort

kroatia, pula Park Plaza Verudela

Attraktiv villa i to etasjer for inntil 8 personer. Huset ligger i den stille delen på stedet. I første etasje finns et stort kombinert kjøkken og stue, i direkte tilknytning til bassenget.

Innbydende og velutstyrte leiligheter med luftkondisjonering, de fleste har herlig utsikt over havet Her fins butikker, to restauranter, utendørsbasseng og et barnebasseng.

Pulas beste hotell med høy komfort og strålende utsikt. En selvfølgelig favoritt for barnefamilier som vil bo godt og ha tilgang til et stort bassengområde og mange aktiviteter for alle aldre.

Priseksempel: Når 8 personer deler hus, 2.-9. juni.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 15% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. mars.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni. 15% bestill-tidlig-rabatt er trukket fra. Bestill senest 30. mars.

Forslag på reisemåte: fly: Bergen-Split t/r fra kr 1.684 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 156 pr. person med 5 personer i bilen.

fra kr

Forslag på reisemåte: Oslo-pula t/r fra kr 2.290 pr. person. ferge: Gøteborg-Kiel t/r fra kr 587 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar. fly:

2.594 pr. person/uke

fra kr

775 pr. person/uke

Forslag på reisemåte: Bergen-pula t/r fra kr 2.790 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar. fly:

fra kr

987 pr. person/uke

Inkludert halvpensjon

kroatia, pula Park Plaza Histria

kroatia, umag Stella Maris Resort

kroatia, øya rab Hotel Istra

Pulas beste hotell med høy komfort og fantastisk utsikt over havet. Her finns både innendørs-og utendørsbasseng, flere restauranter og barer.

Stor, skjønn og nesten bilfri ferieby med en fin, bueformet rullesteinstrand. Her fins to fine bassengområder med saltvann, to barnebasseng, flere restauranter, pizzeria og bar.

Meget prisgunstig familiedrevet hotell med avslappet stemming midt I byen. Ligger nært restauranter, fornøyelser og stranden. Utenfor hotellet fins det taxibåter som tar deg til de absolutt beste strendene.

Priseksempel: del i dobbeltrom inkl. frokost, 2.-9. juni.

Priseksempel: Når 4 personer deler leilighet, 2.-9. juni.

Priseksempel: Når 2 voksne og 1 barn under 13 år deler rom, inkl. halvpensjon, 2.-9. juni.

Forslag på reisemåte:

Forslag på reisemåte: ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 260 pr. person med 3 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Forslag på reisemåte: Oslo-pula t/r fra kr 2.290 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 390 pr. person med 2 personer i bilen. Tillegg for lugar. fly:

fra kr

1.726 pr. person/uke

fly:

Bergen-pula t/r fra kr 2.790 pr. person. ferge: Gøteborg-Kiel t/r fra kr 587 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

fra kr

1.150 pr. person/uke

fra kr

1.533 pr. person/uke

Se SemBO.NO eller Spør diTT reiSeByrå FOr Flere BOliGer OG iNFOrmaSjON Om FerGer OG Fly. allTid Til BeSTe priS.

35


bolig danmark

Vakre Jylland med salt havbris og inspirerende lys Jylland er sommerparadiset som passer alle. Langs Jyllands vestkyst, Vesterhavet, fins fantastiske strender og klitter som inviterer til salte bad. Ved Greene, Danmarks nordligste odde, møtes det milde Kattegat mot det barskere Skagerak. Nyt milevis med sanddyner og det spesielle lyset som har fasinert i århundrer.

Bo 5 netter betal for 3!

legoland billund Lalandia

comwell kolding Legoland Kolding

Nye feriehus med fin innredning. Her fins Skandinavias største Aquadome (10.000m2), et badeland med herlig strand, varmt vann og vaiende palmer. I tillegg fins et innendørs lekeland, minigolf, klatrevegg, mulighet for bueskyting og aerojumping.

Elegant hotell i rolige omgivelser like utenfor Kolding, 45 km fra LEGOLAND®. Et fint familiealternativ med innendørsbasseng og restaurant. Her fins også biljard, bordtennis og boule. En stor lekeplass ligger i nærheten. Inngangsbilletter til LEGOLAND® bestiller du samtidig med overnattingen

Priseksempel: Når 4 personer deler hus, inkl. billetter til badelandet, 5.-10. juni.

Priseksempel:

Forslag på reisemåte: fly: Oslo-Billund t/r fra kr 1.055 pr. person. ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Forslag på reisemåte: bil: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

fra kr 36

1.362 pr. person/ 5 netter

Når 2 voksne og 2 barn under 14 år deler dobbeltrom inkl. frokost, 8.-15. juni.

fra kr

1.400 pr. person/uke

Se SemBO.NO eller Spør diTT reiSeByrå FOr Flere BOliGer OG iNFOrmaSjON Om FerGer OG Fly. allTid Til BeSTe priS.


danmark bolig

Bo 5 netter betal for 4!

Bo 3 netter betal for 2!

skagenriket Skallerup Klit Feriecenter

skagenriket Dayz Grønhøj Strand Feriecenter

skagenriket Vigsø Bugt

Herlig ferieby med høy standard og stort aktivitetsnivå, midt i naturen. Inngang til det morsomme badelandet og et stort innendørs lekeland er inkludert.

Fin ferieby med hyggelige hus like ved en av Danmarks beste badestrender. Her fins både innendørs- og utendørsbasseng, badstue, boblebad og stor vannsklie. På området fins også matbutikk.

Herlig ferieby i kupert landskap. I tillegg til tropisk badeland med boblebad, badstue og vannsklie, finns her også restaurant, 9-hulls golfbane, cafè og minigolfbane.

Priseksempel: Når 4 personer deler hus, inkl. billetter til badeland og lekeland, 3.-10. juni. Forslag på reisemåte: ferge: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

Priseksempel: Når 8 personer deler rekkehus, 2.-9. juni.

Priseksempel: Når 8 personer deler rekkehus, 3.-8. juni.

Forslag på reisemåte: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

ferge:

fra kr

1.150 pr. person/uke

ferge:

fra kr

794 pr. person/uke

Forslag på reisemåte: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

fra kr

708 pr. person/5 netter

Bo 3 netter betal for 2!

legoland billund Hotel LEGOLAND®

skagenriket Dayz Rønbjerg Feriecenter

bratten / strand Sommerhus

Bo på førsteklasses Hotel Legoland med egen inngang til parken. Hele hotellet oser av lek og glede, og i lekerommet kan barna se på film, spille Playstation og leke med tusenvis av LEGO-klosser.

Nyoppusset feriesenter med fine bassenger, vannsklie, bølgebasseng og badstue i et subtropisk badeland. Du bor i hus eller hytter for inntil 10 personer. Her fins også hyggelig restaurant og pizzeria.

Fantastisk sommerhus i herlig natur med strålende utsikt over havet. I gangavstand ligger den lille fiskehavnen Strandby der dere kan kjøpe og spise dagsfersk fisk.

Priseksempel: Når 2 voksne og 2 barn under 12 år deler dobbeltrom inkl. frokostbuffe, 3.-6. juni.

Priseksempel: Når 6 personer deler hytte, 2.-9. juni.

Priseksempel: Når 5 personer deler hus, 2.-9. juni.

Forslag på reisemåte: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

ferge:

Forslag på reisemåte: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 195 pr. person med 4 personer i bilen. Tillegg for lugar.

ferge:

fra kr

1.350 pr. person/3 netter

ferge:

fra kr

1.083 pr. person/uke

Forslag på reisemåte: Oslo-Frederikshavn t/r fra kr 156 pr. person med 5 personer i bilen. Tillegg for lugar.

fra kr

898 pr. person/uke

Se SemBO.NO eller Spør diTT reiSeByrå FOr Flere BOliGer OG iNFOrmaSjON Om FerGer OG Fly. allTid Til BeSTe priS.

37


bolig gode stopp langs veien OSLO

Planlegg fer ien

n Å reise på bilferie er å gjøre reise til et eventyr. Og et eventyr skal få ta litt tid. Sett ned farten og oppdag mer – det fins så mye å se langs veien. GÖTEBORG

Fergeturer

Det lønner seg å bestille fergen får samtidig med overnattingen. Du Mer ser. epri ferg e best ts markede informasjon om våre fergeruter finner du på side 42.

N VN HAV FREDERIKSHA

VARBERG V

KARLSKRONA

GRENÅ HELSINGBORG

HELSINGØR

KÖPENHAMN MALMÖ TRELLEBORG

hamburg Apartment Hotel

GDYNIA

RØDBY

kr 798 r 3-5 perS fra Familierom Fo

med innsjøen Den grønne byen riktig storby. Alster midt i, er en tt å oppleve ny e no tid Her fins all og oppdage.

STRALSUND

PUTTGARDEN

KIEL

SASSNITZ

GEDSER

ROSTOCK

LÜBECK

HAMBURG

TORUN

BREMEN

HANNOVER AMSTERDAM

BRAMSCHE

POTSDAM

HILDESHEIM GOSLAR

MÜNSTER

LEIPZIG KASSEL

N HAGEN

POZNAN

BERLIN

CELLE

DÜSSELDORF

LAW WROCLA

DRESDEN

dresden el Zentrum Grand City Hot

GERA

KÖLN

BRYSSEL

FULDA PRAG

LILLE

FRANKFURT RÜDESHEIM T DT STAD DARMST

WÜRZBURG

E

WIEN

AUGSBURG

MÜNCHEN

FREIBURG

SALZBURG

KUFSTEIN

MULHOUSE

ORLEANS

TADT INGOLST

SS

COLMAR

ULM

RA

S ARIIS PAR P

STUTTGART

ST

BADEN-BADEN STRASBOURG

HE

SC

TI

AN

M

KARLSRUHE AALEN

REIMS

fra kr 748 For 2-5 perS

esden ligger Like utenfor Dr r din porfo t en kj , Meissen ru e ndturer og selen. Guided g. al ts fabrikku

NÜRNBERG

RO

HEIDELBERG

Familierom

TH UTH REU BAYRE BAY

WÖRGL

INNSBRUCK

ZÜRICH

GRAZ

ZELL AM SEE

EGERKINGEN VILLACH BEAUNE LAUSANNE

like sør for salzburg Gasthof-Hotel Hauslwirt

BERGAMO VERONA

LLYON

Familierom For 2-5 perS fra kr 998

PULA GRENOBLE GENUA

colmar Novotel

BOLOGNA

SPLIT AVIGNON

ELLIER MONTP Famil ierom

NICE

For 2-4 E perS fra kr 1.148

ENC AIX-EN-PROV

Bo i hjertet av Alsace. De sentrale delene av byen er bygd i pittoresk korsvirkestil og mange kanaler går gjennom byen.

38

BARCELONA

ROM

Salzburg er et begrep som står for musikk av beste kvalitet. Wolfgang Amadeus Mozart er født i byen, i Getreidegasse.


gode stopp langs veien bolig

Vær uthvilt når du kommer frem - Gode stopp langs veien

rostock Radisson BLU Hotel kr 998 Familierom For 2-4 perS fra

at Har dere opplevd kelig ns va re det kan væ ispr og a br å finne dere gunstige rom når famir Ha er ute på tur? rtbo rt væ e en lieromm lv se g de ør Gj lt? besti neog familien en tje ttinna er ov ste – bestill før .no bo m se gene på ikke er ng tre Du . ise avre te ny n stresse, men ka re de Og t. reisen i stede ttslu til m fra kommer målet – uthvilt!

Familierom For 2-4 perS fra kr 1.148

Bra shopping i gågaten Kröpeliner Strasse. Den er fint vedlikeholdt og har mange butikker i alle prisklasser.

Shopping på Kurfürstendamm eller gigantiske Potsdamer Platz – her fins alt du kan ønske deg.

hannover Mercure Hotel Medical Park

münster Mercure Hotel

kr 848 Familierom For 2-4 perS fra

Familierom For 2-5 perS fra kr 1.098

köln Mercure Hotel Köln West

kassel B W Grand City Hotel Kassel

Interessant arkitektur i den gamle bykjernen, praktfulle barokkhager og et av Europas beste museer for moderne kunst.

ør Bestill af vreise

berlin Estrel Hotel

Bykjernen har en herlig blanding av historiske bygninger og moderne skulpturer. Her kan du lett bruke en eller flere dager til museer, shopping og byvandringer.

Familierom For 2-4 perS fra kr 698

Familierom For 2-4 perS fra kr 598

I shoppinggatene Hohe Strasse og Schilderstrasse fins alle store varehus och filialer til kjente varemerker.

Bad på Kurhessen-Therme, et imponerende bad for hele familien. Her kan dere virkelig koble av, blant annet i et stort utendørsbasseng.

leipzig Ramada Hotel

würzburg Novotel

Familierom For 2-5 perS fra kr 798

Familierom For 2-4 perS fra kr 1.248

Besøk fornøyelsesparken Belantis med den store attraksjonen, en 38 meter høy pyramide. Fra toppen kjører du ned en foss og havner blant riddere og indianere!

Ta en rundtur i gammelbyen som preges av byggekunst fra ulike epoker. Prøv også de gode frankenvinene.

nürnberg Fürther Hotel Mercure

münchen Mercure Hotel

Familierom For 2-4 perS fra kr 798

kr 998 Familierom For 2-4 perS fra

Like utenfor Nürnberg ligger ”Playmobil Funpark”. Her kan de leke, bygge, bade og før stengetid er det diskotek for de yngre. Også en aktivitetspark for eldre barn.

priSeN Gjelder pr. FamilierOm/NaTT, 4-5 juNi

Deutsche Museum i München er vel verdt et besøk. Museet er det største teknikk- og naturvitenskaplige museet i verden, og et av Europas mest besøkte.

39


a i z e n e V

24 timer:

Vi guider deg til fredelige avkroker og spennende godbiter i koselige Venezia.

18.30 Handle MasKer i dorsoduro

Rusle ned til Dorsoduro. Her finner du en herlig blanding av turister og hverdagsliv. Stikk innom en av de mange småbutikkene hvor du kan kjøpe en av byens berømte karnevalsmasker. Gå ikke glipp av torget Santa Margherita, der er stemningen som best tidlig om kvelden når solen ligger lavt.

14.00 lunsj på TriVelig TraTToria

09.00 uTsiKT fra KaMpanilen Start dagen fra fugleperspektivet. Ta heisen opp i det nesten 100 meter høye klokketårnet på Markusplassen. Herfra ser du kanalene og palassene, Rialto-broen og til og med øya Lido.

Ta en båtbuss, vaporetto, til San Stae i Canal Grande og let deg fra till hovedgrenden hvor du finner Nono Risorto på Santa Croce 2338. Vidunderlige pastaretter, gode pizzaer og en rimelig 2-retters meny. 16.00 Kaffe i den

jødisKe geTToen

20.00 Middag Ved rialTo Cantina Do Mori ligger på det livlige grønsaksog fiskemarkedet ved Rialto-broen. Aner tilbake til 1462. Gode småretter, men også fine hovedretter, som melanzane alla parmigiana (aubergine med parmesan).

Ta en vaporetto til Guglie i Cannaregiokanalen og rusle inn i gettoen. Besøk de jødiske butikkene, ta en kaffe på fredelige Campo Ghetto Nouvo. Tidligere ble jødene forvist hit, i dag er det et minnested for Europas gamle, jødiske kultur. 18.00 sMåreTTer og eT glas Vin

11.00 europas finesTe forMiddagsKaffe Florian på Markusplassen er Europas eldste kafé. Her har de mer eller mindre hver dag siden 1729, servert kaffe, vin og kaker til kresne gjester. Synk ned i de røde plysjsofaene og lytt til orkesteret.

40

Tid for aperitiff. Osteria Alla Vedova Ca d’Oro, Cannaregio 3912, er et perfekt sted for venetianske småretter, cichèti, og et glas vin. Kjøttbollene er ekstra gode her.

22.00 en drinK for HeMingway En drink på Ernest Hemingways stampub Harrys Bar, Calle Vallaresso 1323, nær Markusplassen, er en verdig avslutning på kvelden. Test gjerne en Bellini, en Venezia-drink som består av musserende vin (vanligvis Prosecco) og fersk ferskenjus med fruktkjøtt.


italia, venezia Al Graspo De Ua

fra kr

3.126 pr. person/uke inkl fly

Hyggelig lite hotell som ligger stille til, like ved Rialtobroen, Venezias mest kjente bro. Fra hotellet er det gangavstand til Markusplassen og andre severdigheter i Venezia.

Priseksempel: del i dobbeltrom og fly t/r Oslo-Venezia, 1.-3. juni.

41


Alltid best pris på ferger! Start ferien med en pause. Nyt god mat og drikke, slappe av og handle litt. På sembo.no finner du alltid laveste pris med Stena Line hvis du bestiller ferge HELSINGFORS i kombinasjon med boligen. Velg selv hvilken linje som passer deg best:

St Petersburg

Espoo

Velikiy Novgorod

TALLINN Bergen Oslo

Pskov

STOCKHOLM

RIGA Göteborg Frederikshavn

Vitsyebs Varberg

Aalborg Karlskrona

Grenå Århus

urgh

Helsingborg

Helsingör

M

MINSK

Trelleborg

Kaliningrad

Newcastle upon Tyne Sunderland

Gdynia Sopot Gdańsk

Rödby Sassnitz

Gedser

Middlesbrough Puttgarden Kiel

Antwerpen Dunkerque

Kassel

3 tim 15 min. BilWiesbaden + 5 pers fra kr

varberg–Grenå

Trier

Thionville

Reims

Metz moroPARIS for alle barn! (Stena Line)

Saarbrücken

4 tim. Bil + 5 pers fra kr Stuttgart

Angers

Tours

Bayreuth

Dijon

Ivano-Frankivs’k

Brno

10 tim 30 min. Bil + 2 voksne og 2 barn fra kr

Ingolstadt Augsburg München

Chernivtsi

1.340 t/r*

Miskolc

BRATISLAVA

Linz

WIEN

Debrecen

BUDAPEST

Oradea

Freiburg Basel

Cluj-Napoca

Graz

Zürich

BERN

Genève

LJUBLJANA

Angoulème

42

Limoges

Clermont Ferrand

Annecy

Lyon

Chamhéry

St-Etienne

Brescia Milano

Grenoble Valence

ZAGREB

Trieste bil. (*tillegg for lugar) Priserne er frapriser for fergebilett t/r med Sisak Vicenza Verona

Venedig

Rijeka Omišalj

Padova

Turin

Pula Bologna Genova

Rivne

Rzeszów

Oppdag verdensmetropolen!! (Stena Line)

Nürnberg

Luts’k

HER FINNER DU OGSÅ MER INFORMASJON OM FERGEAVGANGER

La Rochelle

Bordeaux

2.348 t/r*

Ostrava

Bestill på sembo.no Besangon

Poitiers

Opole Bytom Gliwice Zabrze Sosnowiec Katowice Kraków

Lublin

PRAG Karlskrona–Gdynia

1.030:- t/r

Orléans Mulhouse Montbéliard

Wrocław 13 tim 30 min. Bil + Czãstochowa 9 pers fra kr

Dresden

Til Polen

1.030 t/r

Würzburg Mannheim Heidelberg Karlsruhe

Nancy Strasbourg

zaire

Kielce

Leipzig

Kirchheim Fulda

Bonn

Frankfurt LUXEMBURG

Halle

Radom

Chemnitz

Valenciennes

Troyes

780 t/r* Erfurt

Charleroi Lille moro for alle barn! (Stena Line) Béthune

Le Mans

Poznan

ta hotellet til europa! (Stena Line)

Goslar

Göttingen

Düsseldorf Mönchengladbach Köln Aachen

Caen

WARSZAWA

Gøteborg–Kiel

Hameln

BRYSSEL Gøteborg–Frederikshavn

Rouen

Til Tyskland

Münster

Krefeld 12 tim 15 min. Bil + 5 pers fra kr Hagen

Le Havre

Toruń

BERLIN

Eindhoven

Amiens

Bydgoszcz

Brest

Osnabrück

Hoek van Holland Utrecht Opplevelsesveien til danmark! (StenaBielefeld Line)

Calais

Białystok Szczecin

Bremen

oslo–Frederikshavn AMSTERDAM

Harwich LONDON

Stralsund Rostock

Lüneburg

Til Danmark

mingham

Olsztyn

Kołobrzeg

Hamburg

Bremerhaven

Emden

Hrodna

Binz

Wismar

Lübeck

antes

Kaunas

Malmö

KÖPENHAMN

Osijek Vukovar

Novi Sad Craiova

BELGRAD


Neste nummer: Spania

Barcelona og bad

Italia

Fantastiske Sardinia

Mallorca noe for alle

Neste nummer ute i begynnelsen av mars Her finner du oss: sembo.no Her kan du bestille fra hele det store utvalget vårt med 3 000 hoteller, leiligheter og hus, samt ferge- og flybilletter. Alltid best pris. Velkommen til oss!

blogg.sembo.se Hva skjer egentlig bak kulissene hos en reisearrangør? Med denne bloggen håper vi at vi kan være litt mer åpne og vise fram deler av virksomheten vår. .

Facebook Når du er vår venn på Facebook kan du ta del av unike tilbud og lese om andre reiseinteressertes opplevelser og skildringer. Bli vår venn!

Telefon Du er alltid velkommen til å ringe våre hyggelige og kunnskapsrike reisespesialister – be om tips og råd på 22 16 51 00. Ring! Vi snakker gjerne reiser.

Twitter På Twitter finner du siste nytt fra Sembo. Delta i diskusjoner ved å kommentere eller still spørsmål. Følg oss på twitter.com/sembo_se


I år fyller Disneyland Paris 20 år. ®

Disneyland® Paris er mange barns ønskedrøm og blant våre aller mest populære reisemål for barnefamilier. Her ligger både fantastiske Disneyland® Park og Walt Disney® Studios med massevis av spennende attraksjoner og show i verdensklasse. Bli med på bursdagsfeiringen du også!

Ordinær pris fra kr: Du sparer fra kr:

6.764 - 1.866

Du betaler fra kr:

4.898

*2 netter i familierom for 2 voksne og 2 barn under 7 år på Disney’s Hotel Santa Fe®, inkl. helpensjon og 3 dagers entré til parkene, 7.-9. juni. Tilbudet gratis helpensjon gjelder f.o.m. 4. januar t.o.m. 7. november. Tilbudet gjelder ikke i perioden 17.-25. februar.

Bestill på www.sembo.no eller tlf. 22 16 51 00

www.sembo.no

/Magasin-2012-1-NO  

http://www.sembo.no/landingpages/magasinpdf/Magasin-2012-1-NO.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you