Det gode liv i Alfaz del Sol, Alfaz del Pi, Selvaag Bolig

Page 1

BO TRYGT OG GODT I SPANIA YOUnited reklamebyr책

www.alfazdelsol.no Trygghet, service og opplevelser

Det gode livet i Alfaz del Sol

SALGSKONTOR I SPANIA Alfaz del Sol Service Plaza del Sol s/n, local 1 03580 Alfaz del Pi, Spania Tlf: +34 96 686 07 59 E-post: alfaz@selvaagbolig.no Web: www.alfazdelsol.no

Vi tar forbehold om at trykkfeil kan forekomme


FERIEBOLIG I SPANIA

Skapt for deg Alfaz del Sol er stedet for deg som vil leve et aktivt liv i et varmere klima. Her har vi nå for salg, leiligheter for deg som stiller krav til kvalitet, og som ønsker å leve komfortabelt og trygt i Spania.

Alfaz del Sol stod ferdig i 2006 og er utviklet av Selvaag i nært samarbeid med Spanske partnere og fremstår i dag som et veldrevet sameie med dels fastboende og dels ferieleiligheter for ferierende nordmen. Prosjektet består av totalt 153 leiligheter. Et antall leiligheter som har vært benyttet til utleie gjennom Selvaag Bolig, vil nå bli lagt ut for salg. Fellesområdene står i dag ferdig med eksotiske planter og palmetrær, som skaper en fin atmosfære mellom husene, rundt svømmebassenget og boblebadet. Vi vet hva som skal til for å skape gode bomiljøer. Det er med stolthet vi presenterer ferdig innredede og innflyttningsklare leiligheter i Alfaz del Sol!

Leilighetene selges av SPE KS Property s.l. som er et heleid datterselskap av Selvaag Bolig ASA. Salget gjennomføres i henhold til Spansk lovgivning

ET LIV I SOLEN: Costa Blanca betyr Den hvite kysten. Man tror navnet kommer av de hvite strendene, det spesielle lyset og saltet i Middelhavet.

2

3


ET STED FOR FREMTIDEN

Pluss service og trygt bomiljø Alfaz del Sol er et trygt sted å bo. Boligene, bomiljøet og servicetilbudene er tilrettelagt slik at du skal leve trygt og godt, uansett alder. Dermed kan du se ditt boligkjøp i et langt perspektiv. I tilknytning til boligområdet er det etablert et servicesenter. Servicesenteret er i dag i full drift og fungerer som et samlingssted i området. Senteret kan også tilby helse og velværetilbud med frisør, hudpleie, tannlege, fysioterapeut og trimrom. I tillegg kan det formidles hjemmetjenester, hjemmesykepleie og tjenester innen rengjøring, innkjøp og annen praktisk hjelp i hverdagen. Sentralt i senteret finner man resepsjon som er bemannet på dagtid i ukedagene. Her møter du et serviceinnstilt vertskap, som blant annet kan hjelpe en med praktiske gjøremål, utleie eller bestilling av ulike tjenester til boligen. Resepsjonen er et sted alle beboerne av Alfaz del Sol kan henvende seg for å få veiledning i det daglige. I tilknytning til resepsjonen er det salong med aktivotetsrom hvor du finner dagens aviser, bibliotek og norsk TV. Et hyggelig møtested for venner og naboer. Alfaz del Sol er et avgrenset område, med vakt som passer på kveld og natt. Leilighetene har egen parkering som ligger i felles garasjeanlegg under bakken.

PLUSSLEILIGHET GIR STORE FORDELER Ved kjøp av Plussleilighet i Alfaz del Sol, kan du selv velge om du vil bo fast i boligen eller benytte den til utleie. Selvaag Bolig tilbyr en veletablert utleieservice, slik at du kan være trygg når du leier ut boligen. Er du nysgjerrig på livet i Alfaz del Sol, er du velkommen til å prøvebo en av leilighetene i én uke. Leien blir trukket fra kjøpesummen, dersom du velger å kjøpe. For mer informasjon kan du kontakte vårt lokale vertskap: Marit Gjelsten, e-post: mhg@selvaagbolig.no, telefon: 034 96 686 0759.

4

DET GODE LIVET: I Alfaz del Sol tilrettelegger vi for at du skal få tid til å gjøre det du har lyst til. Et variet servicetilbud gir deg flere muligheter og færre bekymringer.

5


ETABLERT OMRÅDE

På rett sted Alfaz del Sol ligger i Alfaz del Pi på Costa Blanca. Det gode klimaet her har tiltrukket innflyttere fra hele Europa, men likevel er det spanske særpreget bevart.

Prosjektet ligger i åsen ovenfor Alfaz del Pi sentrum, inne i et etablert boligområde med beboere fra en rekke land. Man kan se Middelhavet fra området, men det ligger likevel langt nok fra sjøen til at lokalklimaet er tørrere, svalere og dermed mer behagelig enn nede ved vannet. Området ligger sentralt plassert i nærheten av hovedveien som fører til flyplassen, og til opplevelser langs den solrike kysten. Byene Altea og Benidorm ligger rett i nærheten, med utallige muligheter innen både opplevelser og service. Den nærliggende stranden i Albir gir fine muligheter til både bade- og strandliv. Nærmeste flyplass er Alicante, 45 minutter unna. Alicante er blant de flyplassene de skandinaviske flyselskapene flyr oftest og rimeligst til. Visste du at det kun tar tre timer og 45 minutter å fly hit fra Gardermoen? Det er to timer mindre enn det tar å fly til Kanariøyene.

ET TRIVELIG NABOLAG Mellom husene i Alfaz del Sol kan du rusle på svale gangveier til områdets oppvarmede svømmebasseng og boblebad. Husene er bygget i spansk stil, to og tre etasjer høye, alle med heis.

SOSIALT: Å bo i Spania gir deg muligheten til et aktivt og sosialt liv.

SENTRALT:

Kos deg med tapas – Det sies at begrepet tapas oppsto i Spania en gang rundt forrige århundreskifte. Til den daglige sherryen på de

Alfaz del Sol ligger i Alfaz del Pi kommune på Costa Blanca. Området ligger rundt 50 km fra flyplassen i Alicante, og 7 km nord for populære Benidorm.

lokale barene ble det servert et lite stykke skinke. En dag ble denne skinken lagt på glasset i mangel av en asjett. Neste gang vedkommende ble servert vin, forlangte han at denne skulle serveres “con tapa” - med lokk. I dag har tapas utviklet seg til å være mer enn kun skinke. Når du bestiller tapas, kan du nå få både kjøtt, fisk, skalldyr og grønnsaksretter.

6

7


SKANDINAVISK ERFARING

Gode boliger Vi har brukt våre erfaringer fra Skandinavia til å utvikle boliger som tilfredsstiller våre kunders forventninger. Resultatet er leiligheter i tradisjonell spansk stil, med god standard på bl.a. isolasjon og oppvarming. Leilighetene ligger i hus som er i to eller tre etasjer, alle med heis og parkeringsplass. Felles for dem alle er at de er lettstelte, at de er basert på livsløpsstandard, og har forbedret lydisolasjon i vegger og tak. Alle rom - bortsett fra bod/vaskerom - har elektrisk gulvvarme. Kjøkkeninnredning i profilert furu (Middelhavspinje) og benkeplate i lys granitt er standard i alle leiligheter. I tillegg følger det også med elektrisk komfyr med keramisk topp, avtrekksvifte, oppvaskmaskin, vaskemaskin og kjøleskap med fryser. I Alfaz del Sol er det ikke vanskelig å holde kontakten med Norge. Alle leilighetene har tilgang til norske tv-kanaler og dersom en ønsker det kan man installere internett. Leilighetene som nå er til salgs har vært benyttet til utleie av Alfaz del Sol Services siden 2007. Leilighetene selges som de fremstår og er ferdig møblert og utstyrt klar til bruk. Interiøret er holdt i skandinavisk stil med komfortable møbler.

LEILIGHETER MED SVALGANG: Leilighetene i Alfaz del Sol er gjennomgående med inngang fra svalgangen på baksiden.

PERSONLIG PREG:

Interiørbildene over er et tilfeldig utvalg fra flere av våre visningsleiligheter, noe som gjør at inntrykket kan variere noe fra leilighet til leilighet

Standard på bad – Foruten sanitærutstyr på badeværelsene er det mosaikkfliser i beige/lysbrun på veggene og pene fliser på gulvet. I leiligheter med to bad har det minste badet blå mosaikkfliser på vegger og lyse fliser på gulvet.

8

I Alfaz del Pi finner man leverandører som tilbyr inventar og utstyr for enhver smak, enten det er skandinavisk stil eller middelhavsstilen man foretrekker.

9


Planløsning

Type 1

Type 3

Vi tilbyr nå to leilighetstyper. Type 1. og 3. Leilighetene som ligger i første etasje har terrasse, og leilighetene i andre og tredje etasje har balkong.

Type 1 Toroms med ett bad, ca. 58 m2 Inneholder ett soverom, ett bad, stue med åpen kjøkkenløsning, bod/vaskerom, entré og balkong eller terrasse

Type 3 Treroms med to bad, ca. 79 m2 Inneholder to soverom, to bad, stue med åpen kjøkkenløsning, bod/vaskerom, entré og balkong eller terrasse

• Leilighetene varierer i størrelse, avhengig av

beliggenheten. Disse plantegningene er ment

som illustrasjoner og er ikke eksakte.

• Plantegningene over viser én variant av leilighets

typene. Tegningene kan variere i forhold til beliggenhet.

Dersom det er endeleiligheter vil det være ett ekstra

vindu, enten i stue, soverom eller bad.

• Arealet oppgitt i m2 er ihht. spansk standard og inkluderer bod/vaskerom og balkong. Alle leilighetene på markplan

har en terasse på ca. 20 m2, hvor den overbygde delen på ca. 7 m2 inngår i leilighetens areal.

• Leilighetene selges møblerte. Bilder og plantegninger kan derfor vise elementer som ikke inngår i den enkelte leilighet

10

11


Omr책det og leiligheter Oversikten viser de 16 husene i boligprosjektet. Hvert hus har sin bokstav, fra A til P. Leiligheter til salgs er merket i figuren nederst, med leilighetsnummer.

Fargekoder: Leilighet Type 1 Leilighet Type 3

Hus M

Hus G 3. etg. 2. etg. 1. etg.

57

58

59

12

118 114

119 115 111

120 116 112

121 117 113

Garasjer

Hus O

Hus N 2. etg. 1. etg.

3. etg. 2. etg. 1. etg.

127

128 124

129 125

3. etg. 2. etg. 1. etg.

138 134 130

139 140 135 136 131 132 Garasjer

141 133

13


EN GOD INVESTERING

Et sikkert valg Alfaz del Sol er et sikkert valg for deg som vil investere i egen bolig i Spania. Kombinasjonen av gode boliger, velfungerende servicekonsept med vertskap gjør dette til et unikt prosjekt. Vertskapet er daglig tilstede og bidrar til et aktivit opphold, servicetjenester for en enklere hverdag og ekstra tryggghet. Dette servicekonseptet kaller vi Plussleiligheter Boligkjøp i Spania bringer ofte med seg en del spørsmål rundt skatt, arv og andre juridiske forhold. Vi formidler gjerne kontakt med rådgivere som kan gi juridisk veiledning, og slik gjøre opplevelsen rundt boligkjøpet både trygt og enkelt. Beskrivelsen i dette prospektet skal gi deg et inntrykk av hvordan leilighetene er. Kanskje har du allerede funnet ut hvilken beliggenhet som frister mest.

Utleieservice Hvis du ikke har anledning til å benytte leiligheten så ofte som ønskelig, har vi et velfungerende utleiekonsept med vertskapet i Alfaz del Sol som kan bistå med utleie og tilsyn av leiligheten. Utleie av boligen er både trygt og økonomisk gunstig. Et godt bidrag til å dekke driftskostnadene

VALGTE PLUSSLEILIGHET MED SERVICE OG TRYGGHET To som har funnet oppskriften på det gode liv i Spania og Alfaz del Sol er Åshild og Bjarne Heggset. Etter å ha leid Plussleilighet her ved et par anledninger, har de nå kjøpt sin egen leilighet. – Vi liker området veldig godt, så i fjor høst begynte vi å lete etter en bolig til salgs. Resultatet ble at vi kjøpte en Plussleilighet, både fordi vi kjenner konseptet og på grunn av tryggheten og servicen som følger med boligen, forteller Bjarne.

VELDIG FØRNØYDE: Åshild og Bjarne er glade for at drømmen om bolig i Spania er blitt til virkelighet og ser frem til å nyte

det god liv fra deres solfylte balkong.

For ham og Åshild gir det en ekstra trygghet at det følger vakthold med boligen, og at leilighetskomplekset ligger på et inngjerdet området. Men noe av det viktigste ved trivselen er vertskapet på Alfaz del Sol. – Vertskapet er fantastisk. De hjelper oss med små og store ting, og kommer med anbefalinger om alt fra turer til hvilke restauranter vi bør besøke. Da blir det lettere for oss å bli bedre kjent med både nærområdet og naboene, sier Bjarne.

14

15


ALLTID NOE SOM SKJER

Et aktivt liv Alfaz del Sol er stedet for deg som både ønsker å sitte alene under et appelsintre eller delta aktivt i et skandinavisk miljø med et mangfold av aktiviteter. Du vil alltid finne noen å ha det hyggelig sammen med, når du selv ønsker det. I Albir finnes den norske Sjømannskirken, som også er et sosialt midtpunkt i det norske miljøet. Aktivitetene rundt klubben og kirken er mangfoldige, og spenner fra uforpliktende treff til organiserte samlinger, kurs og studier. Innen kort kjøreavstand finnes rike muligheter for egne aktiviteter. Her kan du glede deg over strender, turområder, golfbaner, museer og kulturattraksjoner, småbutikker og kjøpesentre, gamle og nye byer, restauranter og natteliv.

I FORM: I områdene rundt Alfaz del Sol har du blant annet muligheter til å jogge, dykke, fiske, seile, samt spille tennis og andre ballspill.

GOLF FOR ALLE: Aktiv klubb for aktive nordmenn – Den Norske Klubben i Alfaz del Pi er et godt utgangspunkt for å få nye venner, utveksle erfaringer og få råd av nordmenn som har bodd lenge i Spania. Klubben tilbyr også varierte aktiviteter som spanskkurs, bridge, korsang, boklån, utflukter, fjellturer, revy og ulike foredrag. I den norske Sjømannskirken i Albir serveres det vafler, kaffe og norske aviser hver dag, og risgrøt på lørdager. Kirkesenteret arrangerer aktiviteter som språkkurs, petanque, revy, korsang, seminarer og kirkeaftener.

16

Ikke langt unna finner man en rekke golfbaner med både 9 og 18 hull.

17


KORT VEI TIL TURMÅL

Mange opplevelser Alfaz del Pi har mye å by på, men ligger også sentralt i forhold til andre spennende byer og områder. Her får du noen smakebiter.

ALBIR (5 km fra Alfaz del Pi)

Benidorm var opprinnelig en liten fiskerlandsby. Den sjarmerende gamle bydelen byr på utallige tapasbarer og gode restauranter for kulinariske opplevelser. De to strendene Levante og Poniente har et høyt servicenivå, rent vann og finkornet sand. Benidorm er i dag provinsens største turistsentrum, med opptil 300.000 turister i sommermånedene. Både fornøyelsesparken Terra Mitica og Aqualandia ligger i tilknytning til byen.

GUADALEST (20 km fra Alfaz del Pi)

Albir er strandområdet i Alfaz del Pi kommune. Byen er kjent for sin nydelige rullestensstrand og flotte strandpromenade, og byr på et stort utvalg av kafeer og restauranter. Det er også her du finner den populære sjømannskirken.

På veien til Guadalest kan man virkelig oppleve små, sjarmerende landsbyer og et Spania utenfor allfarvei. Innlandet byr på vakre natur- og kulturopplevelser. Guadalest ligger som et ørnerede på toppen av fjellene, og har fantastisk utsikt.

ALICANTE (50 km fra Alfaz del Pi)

VALENCIA (125 km fra Alfaz del Pi)

Alicante er hovedstaden i provinsen som Alfaz del Pi er en del av. Byen har et berømt havneanlegg med restauranter og marina, og byr ellers på alt fra fantastiske strender, slottet Santa Barbara, ulike museer og gode shoppingmuligheter. Den viktigste flyplassen på Costa Blanca ligger 12 km syd for Alicante sentrum.

Storbyen Valencia er regionens kultursenter. Dette er en vakker by preget av historiske monumenter, men også med et moderne museum for kunst og forskning. Valencia har en betydelig eksporthavn og stor produksjon av sitrusfrukter. I 2007 arrangerte byen den kjente regattaen America’s Cup.

ALTEA (7 km fra Alfaz del Pi) Altea er den eldste byen i Costa Blanca, og også en av de vakreste. Den pittoreske småbyen troner på en høyde. I de trange, brostensbelagte gatene er det muligheter for både kulinariske og kulturelle opplevelser. Kirkens klokketårn med den blå kuppelen er et av kystens landemerker og et populært motiv for mange kunstnere.

18

BENIDORM (7 km fra Alfaz del Pi)

VILLAJOYOSA (15 km fra Alfaz del Pi) Sjarmerende Villajoyosa er berømt for sine fargerike hus og rekken av fiskerestauranter langs strandpromenaden. Gamlebyen er et vernet historisk og kunstnerisk område. Byen rommer ellers både fine badestrender og en sjokoladefabrikk med eget museum.

19