Page 1

PlussLiv Et magasin fra Selvaag. Nummer 1, 2010

Helt p책 banen Alle beboerne p책 Union Brygge er velkomne n책r det inviteres til en golfrunde og sosialt treff. Side 6


INNHOLD – Kunsten er en del av opplevelsen Luksus med Kristiansands beste beliggenhet Slår et slag for det sosiale Deilig er fjorden Gourmett og glad Møt Plussbeboeren Omvisning med smak og behag Smak av sommer Tar en spansk en Blomstrende kurs Passer i kasser Balkongelig sommer Fanger øyeblikket Snart klart i Tromsø Første nybygg på over 70 år Pluss Club-tilbud Plussboliger som varmt hvetebrød i Bergen

Olav H. Selvaag:

3 4 6 8 10 14 16 18 19 20 22 24 27 28 29 30 32

– Kunsten

er en del av opplevelsen Besøker du en Plussbolig, vil du alltid finne kunst i serviceområdene. Det er ikke tilfeldig. – Kunst er en viktig del av plussopplevelsen, understreker konserndirektør og kunstelsker Olav H. Selvaag.

Ønsker om et liv i Pluss

– Å bo i plussbolig handler om å ha en enklere hverdag, med færre bekymringer og flere gode opplevelser. Jeg ser på kunst som en av bærebjelkene i plusskonseptet, og tror de fleste plussbeboere setter pris på den kvaliteten vi tilfører gjennom verker av anerkjente kunstnere, sier Olav H. Selvaag.

Selvaag bygger nå flere nye og unike Plussboliger, og interessen er større enn på lenge. Suksessen har flere årsaker, men dette er først og fremst et tegn i tiden. Folk ønsker seg mer fritid og søker derfor godt plasserte boliger med servicetjenester og tilbud om opplevelser.

Mesterverk for alle

Da Plussboligene på Nesttun i Bergen nylig ble lagt ut for salg, møtte hele 400 mennesker opp på salgsmøtet. Så langt er 51 av 75 leiligheter i første salgstrinn solgt. I Kristiansand er det stor interesse for Plussboligene på Bystranda, rett ved sjøen. Snart begynner vi også salget av boliger i Tromsø, og vi har registrert mer enn 1000 interessenter til Plussboligene som skal oppføres i Stockholm. Interessen for plusslivet sprer seg altså både i Norge og i Sverige.

Selvaag har i mer enn 50 år prydet boligområder med skulpturer. Tradisjonelt har det vært norske, figurative skulpturer, men i de senere årene har flere nonfigurative skulpturer og verker av internasjonale mestre havnet på boligbyggerens innkjøpsliste. På Løren i Oslo kan du rett utenfor plussboligene se hvordan framstående billedhuggere fra flere land har tolket «Peer Gynt». «Bruderovet» av Jim Dine er en av Olav H. Selvaags favoritter. – Den er overraskende, rå og annerledes. Et heftig verk av en av de viktigste amerikanske kunstnerne, erklærer han begeistret. Skulpturen ble avduket av Wenche Foss i 2006.

Les mer om dette og mye annet i denne utgaven av PlussLiv. God sommer!

Skaper interesse

Skulpturer, malerier, fotografier og annen kunst i og omkring plussboligene skaper glede, men kan også være provoserende og skape diskusjon. Det synes direktøren er bra. – Ikke all kunsten er slik at alle liker den med en gang. Men kanskje fører den til en interesse og nysgjerrighet. Mange av plussvertene er gode til å arrangere museumsbesøk, galleribesøk og andre kunstutflukter. På denne måten bygger de videre på den interessen som er skapt. Nye opplevelser gir ny kunnskap og bidrar forhåpentligvis til et godt plussliv, avslutter Olav H. Selvaag.

OLAV H. SELVAAG Styreformann, Selvaag Pluss Eiendom KS

PlussLiv er utgitt av markeds- og salgsavdelingen i Selvaag Bolig AS. Postboks 544 Økern, 0512 Oslo, telefon 23 13 70 00, pluss@selvaag.no Ansvarlig redaktør: Anne Grethe Storaker. Redaksjonskomité: Jørgen Blix, Vilde R. Evensen, Anders Haavik og Lise Bache-Mathisen. Tekst, design og layout: Apeland, www.apeland.no Forsidefoto: Bård Jørgensen/Apeland Informasjon Plussbolig® og Plussleilighet® er registrerte varemerker for Selvaag.

3

3


I SALG: Bystranda Park i Kristiansand er nå i salg. Planlagt innflytting er i fjerde kvartal 2012.

BYSTRANDA PARK • Tegnet av Dyrvik Arkitekter AS • Byggherre er Selvaag Bolig og Kruse Smith Eiendom • 121 leiligheter fordelt på fire hus • Felles serviceområde, gårdshage og takterrasse • Les mer på www.bystrandapark.no • Interessenter kan ta kontakt med ABCenter Kristiansand på 38 12 05 00

Luksus med

og stuevinduer helt ned til gulv. Alle leilighetene får flotte balkonger med gode solforhold, heis, innendørs parkering og felles takterrasse med panoramautsikt.

Kristiansands beste beliggenhet

– Beboerne kan virkelig glede seg til Bystranda Park står ferdig. Tomten er helt fantastisk og vi får en rekke kremleiligheter. Skal vi sammenligne med noe, må det bli Tjuvholmen i Oslo. Megler Rolf Elieson er glad for endelig å være i gang, og mener at dette prosjektet er spesielt attraktivt fordi det skiller seg fra stort sett alt annet Kristiansand kan by på. Allerede få dager etter salgsstart var 25 4

av 53 boliger solgt. Disse har en samlet verdi på over 130 millioner kroner, og det er også gjort flere reservasjoner.

GOD standard og ekstratjenester – Dette er Plussboliger. Standarden er god

og boligene har en ekstra dimensjon som gjør folk spesielt interessert. Plussboligene har blant annet servicetjenester og fellesarealer du ikke finner maken til i andre boligprosjekter i Kristiansand. I tillegg er beliggenheten ved sjøen, et lite

Stor interesse

vindpust fra byens beste attraksjoner, helt unik. Både Kvadraturen og den populære Bystranda er nærmeste naboer, sier han. Bystranda Park består av i alt 121 Plussboliger og er et samarbeid mellom Kruse Smith Eiendom og Selvaag Bolig. Alle leilighetene holder høy standard med blant annet vannbåren gulvvarme

På grunn av svært godt salg har styret i utbyggingsselskapet allerede besluttet byggestart for prosjektet. Byggingen starter etter sommerferien og første innflytting blir 4. kvartal 2012. Og så langt er alt i rute: – Over 150 interessenter møtte opp på informasjons­møte 5. mai. De fikk cirka tre ukers eksklusivitet på kjøp av bolig, men nå er det fritt frem for alle som vil sikre seg en virkelig perle midt i Kristiansand. Vi har satt opp visningshus på tomten

der kunder kan få se hvordan dette fantastiske plussprosjektet blir. Den første helgen var det mer enn 50 mennesker innom på visning og interessen er stor, forteller Elieson. I sommer blir det holdt ukentlige visninger, men det er også mulig å gjøre private avtaler direkte med megler.

Rolf Elieson, megler Telefon: 404 08 055 E-post: rolf.elieson@abcenter.no Rita Ommundsen, megler Telefon: 404 08 019 E-post: rita.ommundsen@abcenter.no I visningshuset er det blant annet mulig å se en modell av hvordan det ferdige prosjektet blir.

5


SLAGFERDIG: – Nå må dere nordmenn følge med. Vi svensker slår gjerne så langt at ballen brenner opp i atmosfæren, spøker golfpro Peter Johansson.

TAR I ET TAK: Pluss-vertinne Wenche Blokkkhus (foran) arrangerte golftur for beboerne på Union Brygge i Drammen.

Visste du at … • Norges Golfforbund ble stiftet i 1948? Den gang var det sju klubber i landet og under 4000 golfspillere. • Over 120 000 nordmenn spiller golf i dag? Hvert år begynner mellom 12.000 og 15.000 nye spillere. • Rundt 13 prosent av spillerne er barn/unge? Omlag 27 prosent er kvinner. • Norge har drøyt 200 golfklubber? • Golf har vært spilt i flere hundre år på De britiske øyer? • Golf blir en olympisk sport under Sommer-OL 2016?

Noen ord og uttrykk Handicap: Målestokk for en spillers spilleferdighet. Drivingrange: Treningsfelt Puttinggreen: Spesielt kortklippet område, preparert for putting, og hvor hullet er plassert. Par: Det antall slag en spiller med null i handicap bør bruke på et hull beregnet etter hullets lengde. Birdie: Resultat med ett slag mindre enn Par på et hull. Hole-in-one (HIO): Et golfhull spilt på ett slag. Tee time: Tidpunkt for start. Hacker: En dårlig golfspiller.

6

FULL FOKUS: Amatørene Roar Hansen og Per Borgevad var lutter øre da golfpro Peter ga dem grunnkurs i golfteknikk.

Slår et slag for det sosiale – Ja, vi golfere har det bra, dere! Elisabeth Ravn Osnes (78) har nettopp vunnet en solskinnsbolle og en kaffe på Imjelt golfsenter. Debuten som golfspiller ble langt bedre enn forventet. – Jeg har ikke spilt golf før, med det er jo aldri for sent å begynne, sier Elisabeth. Hun er blant de eldste av beboerne som er blitt med til Imjelt golfsenter denne fredagen, for å lære litt om golf og være sammen med mange, gode naboer. – Jeg setter stor pris på alle sosiale arrangementer, og er med på nær sagt alt som vertinne Wenche finner på. Du må skrive at hun er et unikum, skryter Elisabeth.

Komplisert spill

Marianne Nicolaisen (27) representerer den yngre garde ved Union brygge, men har til gjengjeld litt lengre fartstid på golfbanen. – Hele familien er ivrige golfspillere, så det er ikke så rart at jeg også er bitt av basillen. Akkurat nå holder jeg på med «Veien til grønt

kort», forklarer Marianne. For en som aldri har spilt golf tidligere er det mange regler og rutiner å sette seg inn. – Du må ut på banen for å forstå spillet, anbefaler Marianne. Elisabeth lytter konsentrert og forbereder seg på dagens store utfordring.

Mange golfere

– Är ni klara for dagens økt? Den svenske golfproffen Peter Johansson (34) kommer slentrende rundt hjørnet, med hvit solbrem og hvitt glis. Johansson har spilt golf siden han var fem år og vært proff siden han var 19 år. Nå holder han daglig kurs for små og store golfspirer. – Etter at det ble enklere å få grønt kort har antall golfspillere eksplodert, forteller Johansson. Før måtte du har teori og skriftlig

prøve, i dag holder det med noen timer kurs på golfbanen med en såkalt pro.

Med kaffen som innsats

– Vi begynner med en halv sving. Ballen skal ligge mellom bena og dere må bøye i knærne, instruerer Johansson. Små, hvite kuler fyker av gårde på «greenen». Elisabeth synes å få sving på sakene allerede etter første forsøk. Johansson forteller om lengde, vinkel og forskjell på golfkøllene. Det øves i lange og korte slag, og på «puttinggreenen» skal beboerne også få prøve å treffe et hull. – Klarer du det Elisabeth, spanderer jeg kaffe og solskinnsbolle, sier Johansson. Som på stikkord løfter Elisabeth køllen, sikter og slår. Ballen går i perfekt bane rett mot hullet og plopp – ballen treffer hullet. Ettermiddagskaffen er reddet.

7


FJORD OG FJELL: Flott landskap og strålende sommervær ga båtturen et ekstra pluss.

SOSIALT: Borghild Eliassen og Kari Tenden koste seg ombord på M/K Ørsdølen.

KAPTEINEN: Karsten Strandvåg bor på Hinna Park, og inviterte med seg de andre beboerne på båttur.

Deilig er

fjorden

– Da båten ankret opp i solnedgangen oppsto en helt spesiell stemning. Jeg vil påstå at det var turens høydepunkt, sier Kari Tenden i Stavanger. M/K Ørsdølen For andre året på rad er det arrangert båttur for beboerne ved Hinna Park. I godt vær og med gode naboer som turfølge fikk Kari Tenden en flott dag på sjøen. – Det er veldig hyggelig å reise på tur med andre beboere. På den måten blir vi bedre kjent – og det er jo litt av vitsen bak plusskonseptet, sier Tenden.

Natur og nostalgi GLADE ØYEBLIKK: Det var god stemning og mye latter da beboerne ved Hinna Pluss samlet seg til båttur en lørdagskveld i mai. Fra venstre: Liv Lorentsen, Marianne Andersland og Bjørg Pedersen.

8

I regi av kaptein og beboer Karsten Strandvåg reiste følget på drøyt tyve personer innover Ørsdølsvatnet. Turen gikk fra Odlandstø i naturskjønne omgivelser, med høytragende fjell og

bjørkekledde lier. Underveis fortalte Strandvåg historier fra de fraflyttede gårdene på fastlandet. Ved Lauperak i Bjerkreim ankret båten opp. Lauperak er Ørsdølen båtforenings selskapslokale, og her ble det servert grillmat og dertil egnet drikke. – Å komme dit var spesielt. At det finnes ildsjeler som får i stand noe slikt synes jeg er fantastisk, sier Tenden.

Evig sjømann

Kaptein Strandvåg forteller om god respons og positive tilbakemeldinger på båtturen. Som pensjonist synes han båtturene sommerstid med M/K Ørsdølen er en

kjærkommen avkobling. – Jeg har vært til sjøs hele livet, helt siden jeg mønstret på som dekksgutt 15 år gammel, sier Strandvåg. I dag trives han best når han kan stå til rors og dele Bjerkreims flotte natur med sine medpassasjerer. En båttur med M/K Ørsdølen varer hele kvelden og innbyr til både sosialt samvær og dans. – Men det var først da vi spilte opp til vals at det ble liv på brygga. Plutselig var de utpå alle sammen, humrer Strandvåg.

• Cutter, bygd i 1963. Kan ta opptil 58 passasjerer. • M/K Ørsdølen var den siste båten som gikk i organisert rutetrafikk på Ørsdalsvatnet i Rogaland. Trafikken ble formelt avviklet i 1983. • Den idelle stiftelsen Ørsdølen båtforening overtok M/K Ørsdølen i 1987. • I dag går båten i turisttrafikk på det 17 km lange vannet. • M/K Ørsdølen tilbyr åpne søndagsturer og arrangement for bedrifter, foreninger og andre selskap.

9


LANG LUNSJ: Nå som sommeren omsider er kommet er det på tide å flytte ut i naturen. Pakk nistekurven med godsaker og inviterer vennene dine med på piknik.

SOMMERSTEMNING: Fyll kurven med det du ønsker NYDELIG NISTE: Nå kan du invitere venner til og innta måltidet i friluft. sommerlunsjen de sent glemmer.

PÅ GRILLEN: En liten reisegrill er praktisk og enkel å ta med ut på tur.

Gourmett og glad Det finnes langt mer spennende mat du kan ha på grillen enn pølser og sommerkoteletter. Hva med et scampispyd, for eksempel? De engasjerte matkunstnerne i Frognerkilen selskapsmat reiste til Texas på jakten etter den optimale grillsmaken. – I dag produserer vi våre egne kjøttvarer og bruker helt spesielle marinader og krydder, sier daglig leder Jon Christian Opøien. For noen år siden smakte han seg gjennom «the old barbeque trail», utenfor allfarvei i Texas, for å lære mer om amerikanske grillmetoder. I Frognerkilen selskapsmat har han spesialisert seg på alt fra eksklusiv selskapsmat til smaksrike lunsjretter. – Vi ønsker å tilby noe annet enn det du får kjøpt hos andre. Hos oss skal du få gourmet for menigmann, sier Opøien.

Tapas er tingen Kundene er alt fra små grupper av privatpersoner til store tilstelninger for næringslivet. Kjøkkensjef Eirik Martinsen har mer enn nok å gjøre. – Det går klart mest av fingermat og tapas. Vi har nemlig implementert fingermaten i tapasbegrepet, selv om det blir litt feil, sier Martinsen. – I Barcelona hadde de vel hugget hodet av meg om jeg serverte kylling chutney

som tapas, ler han. Når Martinsen skal komponere en piknikkurv for PlussLivs lesere er det heller ikke baguetter og smøreost som finner veien ned i kurven. Med enkle grep og en liten grill skal det være en smal sak å tilberede et herremåltid i friluft. Så lenge råvarene er førsteklasses er det lite som skal til for en perfekt dag i solen.

Griller lunsjen Denne gangen er det et lite utvalg tapasretter som blir med ut i det grønne. Scampispyd, spareribs, kjøttboller og lammecarrè er blant rettene som skal gjøre pikniken til en smaksrik affære. Godt tilbehør, på tallerken og i glasset, er også viktige bidragsytere. – Mye av rettene vi anbefaler for en piknik er de samme rettene som vi ser at kundene våre stadig etterspør, sier Martinsen. Griller du kjøtt og fisk etter anvisning er det også lite som kan gå galt. Det må i så fall være at man har glemt grillkullet. Tilbehøret står du også fritt til å variere eller bytte ut. – Det beste ved å lage god mat er jo at det ikke finnes en endelig fasit, sier Eirik Martinsen.

Frognerkilen selskapsmat • Holder til i Gabels gate i Oslo • Tilbyr catering og konditori, egne kjøttvarer og marinader. • Leverer selskapsmat, snitter, tapas/fingermat, franske fristelser og gryteretter. • Kan levere selskapsmat til grupper på mellom fem og to hundre personer.

Bla om for grilloppskrifter

11


Scampispyd 4 stk rå, skrelte scampi pr. pers.

Lammecarrè spiced mint (4 pers)

2 stk lammecarrè 2 fedd hvitløk 2 stk chili Saft og skall av 1 sitron 1 bunt mynte 1 ts salt 0,5 dl olivenolje

Marinade: 5 cm ingefær rot 1 rød chili 8 stenger sitrongress 1 fedd hvitløk Saft og skall av 1 lime 2 dl soyaolje 1 ts salt Kjør alle ingrediensene til marinaden i en kjøkkenmaskin/ blender. Hell dette over scampiene og la dem marinere i 30-60 minutter. Tre scampiene på spyd, grill ca. 2 minutter på hver side.

Kutt lammecarrèen i doble biter. Finhakk hvitløk, chili, sitronskall og mynte. Bland dette med olivenolje, sitronsaft og salt.

Server med mangosalsa.

Hell dette over lammecarrèen og la dem marineres i 2-3 timer. Grill 5-7 minutter på hver side (snu ofte!) La kjøttet hvile i 10 minutter før servering.

Mangosalsa 1 stk moden mango 4 stk vårløk Skall og saft av 1 lime Skrell mangoen og kutt i fine terninger. Finhakk vårløken, og bland dette med mangoen. Tilsett limeskall og limesaft.

Servér med tomatsalsa.

Tomatsalsa 4 stk plommetomater 1 fedd hvitløk 2 stk sjalottløk 1 stk chipotlechili (kan bruke vanlig chili også) 1 ts acaciehonning Saft av 1/2 sitron 1 ts finhakket timian Olivenolje Salt Pepper Del tomatene i 4 båter, fjern tomatkjernene. Kutt tomatkjøttet i terninger. Finhakk sjalottløken, hvitløken og chilien. Fres alt sammen i varm panne i 1 minutt. Tilsett honning, sitronsaft og timian. Avkjøl.

Spareribs

Fruktdessert

Grilles til varmt. Ha deretter på grillsaus. Anrett med potetsalat.

Cantaloupemelon Honningmelon Ananas Rød pitaya (Dragefrukt) Mynte Blåbær Kutt i små terninger og anrett i små skåler.

Smak til med salt og pepper.

Oliven og tomatsalat Cherrytomater (gule og røde) Kalamataoliven Mozzarella Olivenolje Gressløk Maldonsalt Alt blandes og anrettes i fine skåler.

12

13


Møt PLUSSbeboeren Må du være en bestemt type for å trives i en Plussbolig? Garantert ikke. Konseptet passer for både liten og stor, og motivene for å velge en slik bolig er mange. Noen vil bo sentrumsnært, mens andre verdsetter sikkerhet og service.

14

ELENA BOTTOLFSEN (25), JAZZSANGERINNE, TJUVHOLMEN:

KARI BREIVIK (34), OSITA BREIVK (3) OG KENNETH OKWEE (29), LØREN:

HENRIK MATHIESEN (30), ALLMENNPRAKTISERENDE LEGE, TJUVHOLMEN:

–Dette stedet er et flott for businessmennesket, men jeg tror kunstnere vil foretrekke Frogner. Jeg er opprinnelig fra Moskva, hvor jeg er utdannet sangerinne. I Norge synger jeg stort sett på private tilstelninger og bedriftsarrangementer, opptil flere ganger i uken. To av mine faste medspillere er Igor Rybak, far til Aleksander, og Jørn Hoel.

– Jeg er pasientkoordinator på Rikshospitalet og Kenneth studerer norsk. Selv om leiligheten vår er liten, er det deilig at den er helt ny! Kenneth bruker treningsrommet hver dag, og vi er med på de fleste familiemiddagene som blir arrangert. Blir vi flere må vi sikkert se oss om etter noe nytt, men det hadde vært fint å kunne bo i samme område.

– Jeg bor her først og fremst fordi det er ved vannet. Det er fint å kunne se utover på båtlivet og det er veldig greit å bo nære restauranter, kafeer, butikker og gallerier. Vi har også et veldig bra miljø blant beboerne. Fellesarealet fungerer som møtested for mange av oss. Det er også et fantastisk sted å arrangere selskap.

CHRISTIAN INGEBRIGTSEN (33), ARTIST, LØREN

KIKKI BRAGER-RANKIN (73), PENSJONIST, ALFAZ DEL SOL:

ROLF ELLINGSEN (70), PENSJONIST, ALFAZ DEL SOL:

THEA MARIE SIRE (21) OG JØRGEN FLÅTENE (27), STUDENTER, UNION DRAMMEN:

– Jeg flyttet hit fordi det er nærme mamma og pappa. De bor i en leilighet bare hundre meter unna. Etter mange år i utlandet synes jeg det er fint å være sammen med familien. Jeg valgte også plusskonseptet fordi det minner litt om et hotell. Etter utallige hotelldøgn er jeg godt vant med både resepsjonstjeneste og treningsrom i umiddelbar nærhet. På Løren får jeg en mellomting. Konseptet er så nært hotell at jeg føler meg hjemme.

– Jeg bor i Spania i vinterhalvåret sammen med hunden min, Dolly. Hun er en Old English Sheep Dog, en skikkelig labbetuss. Når vi ikke er rundt omkring på hundeutstillinger holder jeg på med patchwork. Egentlig hadde jeg tenkt å bo i Frankrike vinterstid, men så fikk jeg høre om Selvaag Pluss i Spania. Høy kvalitet og god sikkerhet er midt i blinken for meg!

– De tre siste sesongene har jeg bodd halve året i Spania og halve året i Drammen. Rullestol og norsk vinter går jo ikke særlig godt sammen. Jeg kjører nedover i oktober og kommer tilbake i april. I Spania «pigger» jeg rundt; bruker staver og rullestol for å holde meg i form. Og nyter solen.

– Jeg kjøpte leiligheten i en periode da hele familien var på flyttefot, sier Thea Marie. – Nå bor både storebroren min og jeg her, og snart flytter farmor inn også. Det er fint å ha familien i nærheten. Både Jørgen og jeg bruker treningsrommet mest, vi er begge glade i å trene. Vi bruker gjerne fellesområdet når vi leser til eksamen også.

15


KUNNSKAPSRIKT TEAM: Guiden Gunhild fikk god assistanse fra kjentmann Per-Olav.

KONGELIG AKEVITT: Arcus har en tradisjon med fremstilling av akevitter ved jubileer og større hendelser i Kongehuset. Disse akevittene er ikke til salgs.

MUNTER STEMNING: Gode naboer har fått påfyll av spennende kunnskap, og mye godt i glassene i løpet av middagen.

Omvisning med smak og behag

En pensjonert ildsjel fra Vinmonopolet, en nyfrelst konjakk-entusiast og en engasjert vertinne stod bak da gode naboer fra Løren Torg fikk omvisning med treretters middag hos Arcus i Oslo.

En helt vanlig torsdag ettermiddag står 21 naboer fra Løren Torg parate for omvisning med prøvesmaking og treretters middag hos Arcus. Arrangørene bak er Per-Olav Turk, Morten Stoltenberg og vertinne Yvonne Steinmann.

Artige anekdoter

Omvisningen er en spennende historisk ferd. Guiden Gunhild Aasland sekunderes av Per-Olav, som med små anekdoter levendegjør svunne tider hos Norges største brennevinsprodusent. Etter 38 år som ansatt i Vinmonopolet, vet Per-Olav hva han snakker om. – Tidligere ble det brukt mengder med appelsiner i prosessen når hvit curacao ble laget, forteller Gunhild. – Og restene fikk vi ansatte kjøpt for 1,50 kroner sekken, supplerer Per-Olav. – Ja, men i dag baseres produksjonen på destillat av appelsin, så nå bæres det ikke lenger sekker med appelsiner rundt i korridorene her, ler Gunhild.

Krydder i hverdagen VILLIGE TESTERE: Henning Pettersen og Anette Hemstad lukter og smaker seg gjennom de velfylte krydderskuffene, som er bevart omtrent uendret siden 1933.

16

Lukten fra utallige krydder som benyttes i drikke­vareproduksjonen, har ikke forsvunnet fra korridorene. I krydderrommet lukter og smaker Henning Pettersen og Anette Hemstad seg gjennom skuffene. De har bodd på Løren Torg i to år, og er svært fornøyde med at muligheter som denne omvisningen er en del

av tilbudet. – Vi trives utrolig godt. Bor sentralt, sykler til jobb og har alt vi trenger i nærheten. Og serviceområdene og aktivitetene som tilbys gjør at vi blir kjent med naboene på en annen måte, smiler Henning. – Ja, vi er ikke bare på nikk, men blir ordentlig godt kjent og hjelper hverandre gjerne hvis det skulle være noe, utdyper Anette. Det merkes godt på den muntre gjengen som følger guiden videre langs rekker av velduftende eikefat.

Sjeldne ansatte

– Fra middelalderen av var det vanlig å oppbevare mat og drikke i tønner. Tønnemakere, eller bøkkere, var en stor yrkesgruppe i flere hundre år, forteller Gunhild. – Fram til 1930 var behovet for tønner stort, men ny emballering gjorde at forbruket sank raskt. I dag er Arcus den eneste bedriften i Norge som har aktive bøkkerne med svenne­ brev, sier hun, mens hun passerer en flere meter høy tønne med ukjent innhold. – Setter du en sånn en med tappekran på i resepsjonen, garanterer vi at det blir liv der døgnet rundt, hintes det muntert til vertinne Yvonne.

Røffe smaksprøver

– Nordmenn er storkonsumenter av konjakk, ja helt i verdenstoppen, avslører Gunnhild,

mens den røffeste smaksprøven resulterer i forfjamset hosting rundt smaksprøvebordet. – Alt smakte bedre før, for da var det høyere alkoholprosent. Dette er jo nærmest som fløte, erter Per-Olav, og setter i gang en livlig debatt. Den forflytter seg til middagsbordet, og sørger for nok å snakke om i et selskap preget av god stemning, god mat – og god vin nøye utvalgt av de som har greie på det.

Arcus • Arcus AS er Norges største produsent og leverandør av vin og brennevin. • Selskapet ble etablert 1. januar 1996. Vinmonopolets enerett på produksjon, import og distribusjon av vin og brennevin opphørte fra samme dato. • Arcus’ produksjonslokaler i Haslevangen 16 i Oslo er et prisbelønt funkisanlegg, tegnet av arkitektene Otto V. Juell og Otto L. Scheen, og oppført rundt 1933. • Arcus Opplevelse arrangerer lukkede, guidede turer innen vin og brennevin i sitt produksjonsanlegg i Haslevangen. Det tilbys også virtuelle omvisninger på www.arcus.no.

17


Smak av sommer Det er to «norske» produsenter som preger sommerens vinanbefalinger. ALLROUNDER: Frithjof Nicolaysens Viogner 2009 er en tørr vin med utpregede aromaer av fersken, aprikos og blomster, kombinert med elegant, frisk fuktighet. Vinen passer til fisk, skalldyr, salater og grillet kylling. Den er også ypperlig på late sommerdager når du bare vil kose deg med et glass frisk, aromatisk og fruktig hvitvin. Fl 99,90/ 3 lt 344,90.

POPULÆR: Odfjell Armador Cabernet Sauvignon 2008 passer ypperlig til grillmat, og er kåret til toppkjøp en rekke ganger av norsk vinpresse. Armador er det spanske ordet for skipsreder, en referanse til Odfjell-familiens maritime tradisjoner. Armador Cabernet Sauvignon er en av de mest populære vinene fra den «norske» vingården. Dette er en fruktig vin som preges av røde bær med innslag av lakris. Fl 99,-

Test dine Spaniakunnskaper

(Begge foto: Bård Gudim)

1. Hva het det katolske konge­paret? 2. Hva er Spanias nasjonalrett? 3. Når var borgerkrigen? 4. Når kom araberne/ maurerne til Spania? 5. Hvor ble arkitekten Gaudi født? 6. Hva heter den mest berømte bygningen han sto for? 7. Hvem malte Las Meninas? 8. Hva het Christofer Columbus sine tre båter, som han dro til Amerika med? 9. Hvilken kommune i Spania er kjent for å ha flest nordmenn bosatt?

Tar en spansk en Sol, sangria og strandliv. Det er hva som venter de heldige vinnerne av årets Spaniaquiz. På forsommeren fikk beboere i Drammen, Oslo og Stavanger mulighet til å teste ut sine Spaniakunnskaper. På initiativ fra Plussvertinne ved Alfaz del Sol, Marit Helga Gjelsten, ble det lovet tur for to til ferieparadiset for de som klarte kunnskapstesten.

FØRSTE SEIER

På Løren var det Pia Gjessing og Jorunn Kjekstad som stakk av med førstepremien. – Vi ble veldig overrasket! Jeg har aldri vunnet noe i hele mitt liv, sier Pia Gjessing. Hun og samboeren var en av fire innsendte bidrag med alt riktig. – Jeg må innrømme at vi lette på internett etter noen av svarene, sier Pia. Verken Pia eller Jorunn har vært på Alfaz del Sol før. – Vi har knapt hørt om anlegget, men

10. Hva heter Spanias hovedstad?

Godt for kropp og sjel

Å vise frem det flotte stedet, nord for Alicante, er nettopp årsaken til at Plussvertinne Marit bestemte seg for å arrangere konkurransen. – Jeg er opptatt av at så mange som mulig skal vite om hvilket nydelig sted Selvaag har her nede. Spania er et herlig land som varmer langt inn i sjela, sier Marit entusiastisk. Hun vet hva hun snakker om etter 20 år som bofast i landet. – I Alfaz har vi dessuten den største kolonien av nordmenn til enhver tid og en mengde gode tilbud. Jeg vil også påstå at spanjoler er langt mer åpne og inkluderende enn hva vi nordmenn er vant til. I Spania lever vi i ordets rette forstand! Det er sunt å ta seg en tur hit, sier Marit.

August-tilbud!

11. Hvem var «prinsesse Kristina fra Tønsberg» og hvor ligger hun begravet?

Tåler du varmen – bestill opphold i Alfaz del Sol for kun 250 Euro i uken! Tilbudet gjelder for august måned 2010, og er beregnet på to personer. For PlussLiv sine lesere tilbyr vi også rimelig langtidsleie: Kun 900 Euro pr. mnd. i perioden 01.09-31.12.2010.

Svar: 1) Isabella og Ferdinand 2) Paella 3) 1936-1939 4) 711 5) 1852 i Reus 6) La Sagrada Familia 7) Velazquez 8) Santa Maria, Pinto, Niña 9) Alfaz del Pi 10) Madrid 11) Datter til Kong Håkon IV Håkonsson i Norge, og søster til Magnus Lagabøte. Hun er begravet i Covarrubias, Spania.

18

informasjon vi har fått nå tyder på at det er et veldig fint sted, sier Pia.

For mer informasjon: www.alfazdelsol.no, e-post: alfazdelsol@selvaag.no ÅPNE ARMER: Marit Helga Gjelsten er Plussvertinne i Alfaz del Sol i Spania. På området er det både selveier - og utleieleiligheter. Nå håper Marit at flere vil bli kjent med området.

Ta gjerne kontakt med Marit eller Niklas på telefon +34 966 860 759, eller direkte fra Norge 23 13 77 50

19


BLOMSTERKUNSTNER: Nicolai Bergmann kom til Tjuvholmen fra Tokyo for å holde kurs i blomsterdesign. (Alle foto: Bård Jørgensen)

INITIATIVTAKER: Annhild Brit Gustavsen står bak arrangementet på Tjuvholmen.

RESULTATET: En salig blanding roser, peoner, norske og japanske nelliker, grønne blader og strå – pent dandert i kurven.

DETTE TRENGER DU: Blomstersaks, kniv, dekortråd, ståltrådstenger og oasis.

Blomstrende kurs

Blomsterkunstneren Nicolai Bergmann kom ens ærend fra Tokyo for å holde kurs på Tjuvholmen. I bagasjen hadde han med japanske, rosa nelliker.

– Jeg pakket dem ned i kofferten. Du får ikke kjøpt slike, verken i Danmark eller Norge, sier Bergmann, og viser stolt frem et knall rosa eksemplar av sorten «Wild Cherry». – En sjelden blomst vekker fort oppsikt. Det er derfor jeg tok dem med. Blomster skal være mer enn pynten på bordet. De skal være samtaleemnet, sier Bergmann. Selskapsrommet på Tjuvholmen er for anledningen gjort om til kurslokale. Den store kjøkkenøya er forsvunnet under lag med avispapir, bregner og blomster. Med kyndig hånd tryller blomsterkunstneren Bergmann frem en lekker dekorasjon i grønt og rosa. Kveldens åtte kvinnelige kursdeltagere har øyne på stilk og roser i kinn. Før de får lage sitt eget kunstverk, skal de gjennom Bergmanns grunnregler for blomsterdekorasjon.

Blomster i balanse

– For å lage en flott dekorasjon må du følge visse regler. Det bør være system i det man gjør, selv om det kanskje ikke ser slik ut. Mitt beste tips er å følge 3, 7 og 9-regelen, sier Bergmann og plukker frem tre roser, syv nelliker og ni rosa astilber. Han løfter en pekefinger i luften: – Sett aldri en blomst i midten. Det er så forutsigbart! Mens Bergmann jobber vrir han stadig på dekorasjonen og plasserer blomstene i et mønster. – Du skal dreie kurven rundt minst femten ganger før du er ferdig, sier han alvorlig. – Det er viktig for å sikre høyden og likevekt 20

mellom blomster og blader.

Big in Japan

Nicolai Bergmann har drevet med blomster siden han var en liten dreng i Danmark. Nitten år gammel, og ferdig utdannet blomsterbinder, reiste han til Japan. Planen var å bli der i noen måneder, gå i lære og få inspirasjon og kunnskap nok til å starte sin egen forretning i Danmark. Tolv år etter er Bergmann stadig bosatt i Japan. I dag har Bergmann tre butikker i Tokyo og faste leveringsavtaler med luksushotellene Shangri-La og Four Seasons. Hver sjette uke er han i hjemlandet for å se til sin fjerde forretning – på Amager Torv – og holde kurs for skandinaver.

Alt er lov

– Jeg simpelthen elsker nelliker! utbryter Bergmann mens han kjæler forsiktig med den gulhvite blomsten. Kursdeltagerne får vite at hvis de klemmer øverst på stilken til blomsten vil den folde seg ut og bli rundere i formen. For å pynte opp dekorasjonen ytterligere lager Bergmann trakter av blader og små knytter av bambusskudd. Til slutt danderer han med trollkvist og pyntegreiner. Så får deltagerne prøve seg. Og selv om ingen dekorasjoner er like, blir alle lekre. Det er nemlig personlig smak og humør som gir seg utslag i et blomstrende kunstverk, mener eksperten. – Jeg spør meg selv stadig vekk – når skal jeg stoppe? Det er ikke alltid like lett å vite når det er nok, sier Bergmann.

Nicolai Bergmann (34) • Dansk blomsterkunstner, bosatt i Tokyo, Japan siden 1998. • Utdannet blomsterbinder ved Boholte Blomster i Køge. • Åpnet i 2000 sin første blomsterbutikk, Nicolai Bergmann Flower and Design, i Tokyo. Har i dag fire butikker, hvorav en av dem er i København. • Driver egen blomsterskole. • Les mer på www.nicolaibergmann.com

Bergmanns sommertips Ingenting gjør seg bedre på sommerfesten enn en blomsterdekorasjon i champagneglass: Plasser ti, tolv glass på et fat. Klipp av små biter med trollkvist (bildet) og strø rundt på fatet. I glassene tar du blomster, enten fra egen hage eller sesongens snittblomster. En enkel rose er for eksempel flott sammen med en kvast rosmarin. En enkel, men samtidig fantastisk dekorasjon!

21


KNIP AV KVAST: – Sørg for å fjerne alle døde blomster fra blomsterkassen. Da holder den seg pen til langt utpå høsten sier blomsterekspert Jill Gjerdevik Lepsøe (bildet, foran). Vigdis Oalann følger nøye med. (Alle foto: Bård Gudim)

FRODIG UTEROM: Det er ikke all verdens blomster og tekstiler som skal til for å skape din egen oase – midt i byen. For balkongen på Tjuvholmen har Jill valgt potteroser, pelargonia, oliventre og hortensia i rosa nyanser.

HØYT HENGER DE: Når du plasserer blomsterkassen utenfor balkongen pynter du mest for andre. Henger du den innenfor blir det for egen del, påpeker Jill G. Lepsøe.

passer i kasser

Ønsker du deg et hyggelig uterom med noen få, enkle grep? Jill Gjerdevik Lepsøe viser deg hvordan du lager en frodig oase – på balkongen. – Vil du pynte opp for deg selv eller for alle andre, spør Jill Gjerdevik Lepsøe. Sammen med Plussbeboer Vigdis Oalann på Tjuvholmen er hun i ferd med å henge opp en rosa drøm av en balkongkasse. – På utsiden av gelenderet er den nemlig mest til glede for alle andre, på innsiden blir den bare for deg, forklarer Jill, og legger til at begge deler er like vanlig.

Rosa sommer

Oalann går for utsiden – under tvil. Fire potteroser og to slyngpelargoniaer vinker til forbipasserende ved brygge­ kanten. På innsiden av balkongen plasserer Jill flere potte­roser, pelargoniaer, et oliventre og hortensia. Alle i nyanser av rosa. –Det som er fascinerende med rosa blomster er at de ved vårens begynnelse gjerne er litt sarte i fargen, akkurat som våren selv. Etter hvert som det blir varmere i været blir fargen gjerne dypere. Noen blir helt mørkerosa, sier Jill. 22

Sydhavspreg

Blomsterdekoratøren fra Bærum vet hva hun snakker om. Nylig var hun ansvarlig for all blomsterprakten i forbindelse med den internasjonale Melodi Grand Prix-festen på Fornebu. I påsken var hun TV2 Nyhetskanalens daglige påskedekoratør. Hun har et blomstrende samarbeid med kjendisstylisten Jan Thomas, og er til daglig sjef for Floriss på Aker brygge. Nå gir hun PlussLivs lesere tips om hva som passer i kasser. – Fordi Tjuvholmen ligger ved sjøen vil jeg gi balkongen et sydhavspreg, sier Jill. Da sikter hun til sommer­følelsen du får når du ser utover glitrende fjord, seilbåter som dupper i sjøen og folk som vandrer bryggelangs flere etasjer under. – Jeg synes det gir en fin helhet når blomsterkasser og krukker er i varierte størrelser, sier Jill. Selv om samtlige blomster er rosa anbefaler Jill å kjøpe dem ulike fargenyanser. Hvis alle blomstene har samme farge kan inntrykket fort bli litt dødt.

– Har du i utgangspunktet mange grønne planter, som for eksempel buksbom, blir det desto viktigere med fargerike blomster, sier Jill.

Holder hele sesongen

Plussbeboer Vigdis Oalann tilbringer mye tid i egen leilighet i Spania og trives godt med å få et sydhavspreg på balkongen hjemme også. Fordi hun er en del borte fra leiligheten er det greit å vite at det finnes knep for å holde sommerblomstene vedlike sesongen gjennom. – For å holde balkongkassen pen må du følge med, knipe av døde blomster og vanne skikkelig. Noen balkong­kasser har et eget vanningssystem som forteller når det er tomt, sier Jill. Avhengig av været kan det gå opptil en uke mellom hver gang blomstene trenger påfyll. – Steller du pent med potte­ roser og pelargonia er disse blomstene det siste du trenger å ta inn når høsten kommer. Og da erstatter du dem selvsagt med flott rosa og lilla lyng, sier Jill.

Variert utvalg En balkongkasse blir finest når du varierer innholdet. Velger du samme farge på blomstene bør fargen være i flere toner: Da blir uttrykket mer levende. Du bør også blande blomstrende hengeplanter og stående planter. Disse plantene lar seg fint kombinere i samme kasse. Hengeplanter: Petunia, Verbena, Lobelia, Surfinia Eføy, Klematis, Passiflora Stående planter: Spanske margaritter, Granium Engelsk pelargonia, Potteroser margaritter-rosa, Lavendel Gjødsle blomstene en gang i uken. Da trives de aller best. Sørg for god drenering. Blomster drukner og dør når de står i vann. Du vet at blomstene har nok vann når du trykker en finger i jorden og den fester seg til fingeren din.


URT I BUTT: Lag din egen urtehage i miniatyr med denne praktiske kassen. Her er det plass til både redskaper og potter. Urtekassen koster 209, - og fås kjøpt hos www.wallas-verden.no

GIGA MUFFIN: Dette karet kan brukes til det du ønsker selv. Blomster, vin som trenger kjøling og små barn kan bade I dette mikrobassenget. Finnes i flere farger. 1800,- hos Boligfryd.

OMFAVNET AV FURU: Varme pledd forlenger sommernatten. Hva med ett som er inspirert av skogens ro? Norwegian Wood pledd finnes i beige, svart og grå. Pris 1245,- fra www.purnorsk.no

ROSA DRØM: Med denne hengestolen fra franske Fermob kan du vise for all verden hvilken romantisk person du er! Fås kjøpt på Ballerud og hos Blåmann møbler. Pris ca 3000,-

1000 OG EN NATT: Lanterne med orientalsk preg fra Boligfryd. Pris 329,-

Balkongelig SOMMER Nå er det på tide å flytte stua ut i friluft. Enten du sverger til den landlige stilen eller det stramme uttrykket er mulighetene uendelige. La deg inspirere til å skape et personlige uterom!

ROMANTISK: Rosa Lanterne på føtter med holder til lys. Perfekt for sene kvelder. 209,(Wallas-verden.no)

Nettbutikker og interiørforretninger er fulle av møbler og gjenstander som vil sette sitt preg på sommeren. Det bør du også gjøre. Hva er vel bedre enn lange sommerkvelder på balkongen omgitt av gode venner, lys, blomster og glade farger? Stilartene er mange – her gjelder det å finne en stil som du synes passer for deg. Er du romantisk anlagt eller praktisk innrettet – eller kanskje begge deler? Fyll sommeren med møbler og farger og lag din egen oase. FARGEKLATT: Puter i friske farger gjør sommeren litt gladere. Fra IKEA.

DOBBELT OPP: Putene fra Friends Agenturer kan brukes på begge sider – og gi ulikt inntrykk. Kommer som sitteputer og pynteputer. Pris 160,-

LITT BAKPÅ: Hold varmen i sommernatten med fargerike sitteunderlag i ull fra Røros. 299,- pr stk. (www.purnorsk.no)

24

PLASS TIL GJØKEN: De små fulgehusene fra Boligfryd er dekorative elementer – enten på veggen eller som bordpynt. Fuglehusene finnes i forskjellige størrelser, fra kr. 289,00 til kr. 398,00 hos Boligfryd.

GOD ELG: Et lite stykke gress på utsiden av balkongdøren er både pent og praktisk. Frost Mossemat med elgspor koster 299,og fås kjøpt hos www.Purnorsk.no

25


Fanger øyeblikket

MOTIVER FRA MADRID: Jan Erik Olsen har fanget små øyeblikk på typisk spanske arenaer. Tyrefekting, flamenco-dans og påskeprosesjonen er blant dem. (Foto: Jan Erik Olsen)

– Spanske følelser er temperatur, livskraft og kjærlighet, sier Jan Erik Olsen med overbevisning. Nylig stilte han ut et utvalg fotografier fra bildeserien «Spanske øyeblikk».

FOTOJOURNALIST: Bildene mine skal fortelle en historie med sjel, sier Jan Erik Olsen. Når han er ute på reise, og det er han stadig, har han alltid fotoapparatet for hånden.

Beboere i Alfaz del Sol og Frogner Atrium er blant de som allerede har sett Olsens særegne utstilling. Med stativ og svært lang eksponeringstid har den pensjonerte fotografen fanget stemninger i Spania, illustrert ved tyre­fekting, flamencodans og påske­ prosesjonen. – Jeg har fotografert siden jeg var 18 år. Som yrkesaktiv fotograf har jeg vært innom både dags - og ukepresse, samt reklamebransjen. Men fotojournalisten har bodd i meg hele tiden, sier Olsen. «Spanske øyeblikk» ble

til over en lengre periode for noen år tilbake. Men bakgrunnen for bildeserien ligger flere tiår bak i tid.

Fikk sjokk

– Mitt første møte med Spania fikk jeg da jeg var 18 år gammel og brukte restene fra russekassen på å reise. Jeg dro til Mallorca hvor jeg så tyrefekting for første gang, forteller Olsen. Det ble en sjokkartet opplevelse for en ung nordmann. Jan Erik Olsen synes den spanske tradisjonen var både blodig og brutal. – For et par år siden

bestemte jeg meg for å reise til Madrid og ta bilder av nettopp tyrefekting. I stedet for brutaliteten og blodet ville jeg fokusere på bevegelser, fargene og elegansen, sier Olsen.

Sosialt treff

Da Jan Erik Olsen viste fem resultatet sørget han for å skape spansk stemning, både hos Den Norske Klubben i Spania - og på Frogner. – For anledningen leide jeg inn en flamencodanser og en spansk sanger, sier Olsen. Han ønsker seg flere, lignende

arrangementer for Plussbeboerne. – Fotoutstillingen skulle være en måte å samle folk på, en ramme for sosial aktivitet. Det kunne sikkert vært enda større, med både tapas-servering og spansk vin, sier Olsen. Han ser ikke bort fra at det kan komme nye muligheter. – Akkurat nå er jeg i gang med en ny bildeserie fra Argentina. Den regner jeg med skal hete «Tangofolket», sier Olsen.

27


Første nybygg på over 70 år

SALGSSTART NÆRMER SEG: Strandkanten Panorama blir en del av den nye bydelen Strandkanten og får en fantastisk beliggenhet ut mot Tromsøsundet, med tre sjøsider og utsikt mot tre himmelretninger.

Snart klart i Tromsø

UNIK BELIGGENHET: Plussboligene skal ligge mot Danderydsgatan og Uggelviksgatan, med noen meter til Kungliga Tekniska Högskolan.

Selvaags Plussboliger i Stockholm skal bygges i bydelen Östermalm på en av byens aller beste tomter. Det er ikke bygget nye boliger i det fasjonable strøket siden 1930-tallet og interessentene står i allerede i kø.

Strandkanten Panorama i Tromsø nærmer seg realisering. Reguleringsplanen er nå lagt ut til offentlig ettersyn. Salgsstart er planlagt i fjerde kvartal 2010.

Underveis i den kommunale behandlingen er prosjektet redusert i både størrelse og høyde for å imøtekomme kommunens krav.

Klar for start

Stig Janson, som er styreleder i prosjektselskapet Strand­kanten Pluss I KS, håper nå på en rask behandling, slik at salget kan starte. – Alt er ferdig tegnet og vi venter nå på politisk godkjenning før vi kan gå i gang med rammesøknad. Saken er vedtatt lagt ut til offentlig ettersyn, og vi tror behandlingen tar omlag seks måneder. Vi håper at politikerne bestemmer seg raskt, så vi kan komme i gang med salget, sier Janson.

28

EKSKLUSIVE LEILIGHETER: Boligene oppføres på Östermalm, Stockholms svar på Frogner i Oslo. (Foto: BLOM)

Sjøutsikt

Strandkanten Panorama blir en del av den nye bydelen Strand­ kanten og får en fantastisk beliggenhet ut mot Tromsø­sundet, med tre sjøsider og utsikt mot tre himmelretninger. Det planlegges rundt 74 leiligheter fordelt på fire hus, med felles gårdshage og takterrasse i tillegg til servicearealet i første etasje. Det vil bli både to-, tre- og fireromsleiligheter med størrelser fra 40 til omlag 120 kvadratmeter. Alle leilighetene får balkong og heis, og det blir innendørs parkering.

Östermalm tilsvarer Frogner i Oslo. Plussboligene skal ligge mot Danderydsgatan og Uggelviksgatan med noen meter til Kungliga Tekniska Högskolan. Det skal bygges omlag 80 leiligheter med en gjennomsnittsstørrelse på i overkant av 90 kvadratmeter.
Prosjektet er et samarbeidsprosjekt med Veidekke i Sverige.


på moderne leiligheter. – Dette er eksklusive leiligheter på en helt unik tomt. Området har i dag store leiligheter, men det er nytt med moderne leiligheter med service, heis og parkering. Vi forventer derfor at det kommer til å være mange kjøpere fra samme bydel, sier han.

Stor interesse

Mer i vente

Eksklusivt

Planlagt salgsstart for Plussboligene i Östermalm er 1. kvartal 2011. Forventet byggestart er i 2011.

Anders Haavik, som er leder for Selvaag Pluss Service, forteller at det allerede er godt over 1000 interessenter. – Vi har gjort en stor undersøkelse og vi ser at det er en umiddelbar og stor interesse for Plusskonseptet. Vi jobber nå videre med fokusgrupper med folk i alle aldre for å få en bedre forståelse av hva Stockholmerne ønsker seg. Nordmenn og svensker har mye til felles, men vi prøver å finne nyanseforskjellene. Dette er helt nytt i Sverige, og de skal få det akkurat som de vil ha det, sier Haavik. Administrerende direktør i Selvaag Bolig, Baard Schumann forklarer at noe av interessen også er et resultat av at Östermalm har mangel

Selvaag har ambisjoner om å bygge Plussboliger i hele Skandinavia i løpet av de neste tre årene, og ser på Stockholm, Göteborg, Malmö og København som spesielt spennende byer. – Vi opplever stor suksess med Plussboliger i Norge, og har stor tro på å lykkes med dette i resten av Skandinavia. Folk er villige til å betale for tjenester og stadig flere ønsker servicetilbud i tilknytning til boligene.

Les mer på: veidekkebostad.se/sadesarlan

29


Pluss Club

Pluss Club

OPPLEV SARDINIA Vi lager alt av fingermat, tapas, snitter og koldtbord. Vi har 1. klasses kokker og servitører med lang erfaring, og formidler alt av utstyr.

Frognerkilens store tapasbuffet

Hos oss får du Mye av alt for smakens skyld Pris 349,- pr. person

Sardinia kan friste med: • Vakre strender med krystallklart vann • Spennende utfluktsmål • Flotte familiehoteller • Mange aktiviteter, blant annet golf, båtutflukter, fiske, dykking, ridning, og Thalasso- og spabehandlinger.

Priseksempel Club Hotel Ancona 3* 7 netter, kun hotell, fra kr 2835 pr. person i lavsesong inkludert halvpensjon. Rabatt for barn. Flyreise med Norwegian fra kr 1500, inkludert flyskatter.

Bestill vår Sardinia-katalog!

Spesialtilbud: Oppgi rabattkode “Selvaag” og få tapasbuffeten til 299,- pr person.

www.frognerkilen.no

Tlf 22 55 66 75 - 95 25 72 74

Opplev Lillehammer og Maihaugen! Lillehammer er kjent for sin gamle og sjarmerende trehusbebyggelse. Rica Victoria Hotel har en sentral beliggenhet i den tidligere OL-byen, i den populære gågaten Storgaten. Hotellet er et flott utgangspunkt for deg som vil oppleve de mange aktivitetene og severdighetene området har å by på! Maihaugen på Lillehammer er et av Norges største museer, og inkluderer både et innendørs museum med flere avdelinger, samt et omfattende friluftsmuseum med fokus på håndverk, kultur, bygg og arkitektur gjennom tidene. Rica Victoria Hotel har gleden av å tilby PlussLivs lesere følgende:

www.escape.no Tlf. 22 01 71 71 | info@escapetravel.no

Tilbud til Plussbeboere:

• Overnatting i dobbeltrom, inkludert Rica Hotels’ «God morgen» -frokost, samt dagspass til Maihaugen: Kr 690,- per person. Enkeltromstillegg kr 250,• 2 overnattinger i dobbeltrom med 2 ekstrasenger, samt 2 dagers pass i Hunderfossen familiepark for 2 voksne og 2 barn: Pakkepris kr 3700,(ordinær pris kr 4700,-)

Tilbudene gjelder fra 1. juli til 15. august 2010, og kun ved ledig kapasitet. For mer informasjon eller booking, kontakt Rica Victoria Hotel på telefon 61 27 17 00. Oppgi bookingkode ”PlussLiv” for korrekt pris.

30

Exclusive Vårshine av bil: CareCenter leverer kvalitet i tjenester forbundet med bilhold: parkering, bilpleie, mm o Vi har lang erfaring med krevende kunder, blant andre Porsche Center Oslo o ring oss: 02 789 for et tilbud til deg og din bil!

Lakkrens+Polering+Innvendig vask = fra 2800,-(veil. 3500,-) --> nevn denne annonsen

Vi har flere avdelinger meget sentralt i Oslo besøk oss på www.CARECENTER.no

31


ENORM INTERESSE: Over 400 mennesker møtte opp i Fana kulturhus for å få vite mer om Nesttunvannet Terrasse.

Plussboliger som varmt hvetebrød i Bergen Over 400 interesserte møtte opp i Fana kulturhus for å få vite mer om Selvaags Plussboliger på Nesttun i Bergen. Etter en uke var det kommet inn bud på 65 av 75 leiligheter. – Her blir det mange om beinet. Jeg tror det blir stor rift om disse leilighetene, sier Astrid Østerfeldt. Hun var en av over 400 interessenter som stilte opp da Selvaag Bolig, Teigland Eiendom og Eiendomsmegler Vest lanserte planene for Nesttunvannet Terrasse. Og det skulle vise seg at hun fikk helt rett. Etter få dager var 45 av 75 leiligheter solgt, og én leilighet hadde utrolige 17 interessenter.

et boligkonsept utenom det vanlige. Plussboligene har resepsjon med vertskap, felles serviceområde og fasiliteter som ellers er kjent fra hoteller. Astrid Østerfeldt var blant dem som virkelig lot seg begeistre. – Dette er jo helt fantastisk. Planløsningen er veldig fin og utsikt til et vann er noe jeg har drømt om i tretti år. Nå skal jeg hjem og studere prospektet, sier hun.

Smekkfullt

Anne Grethe Storaker, salgs- og markeds­ direktør i Selvaag Bolig, var spent på oppmøtet før folkemøtet startet, men nå kan hun ikke annet enn å smile. – Dette er helt overveldende. Det er tydelig at Bergen er klar for boliger som byr på det lille ekstra. Nå gleder vi oss enda mer til byggingen starter, sier hun.

I anledning lanseringen av de 154 Plussboligene hadde man booket konsertsalen i Fana kulturhus. Til vanlig rommer salen 360 besøkende, men denne torsdagskvelden var det så fullt at mange av de potensielle boligkjøperne måtte sitte i trappene. De fikk presentert

Gleder seg

Les mer om Plussboliger fra Selvaag på www.selvaag.no 32

NESTTUNVANNET TERRASSE • Boligene vil ligge sentralt til midt i sentrum av Nesttun og Fana, med flott utsikt mot vest over Nesttunvannet og får gode solforhold. Lett adkomst til Nesttun Senter. • Det planlegges rundt 150 Plussboliger med felles gårdshage og takterrasse. Det vil bli en variert miks av boliger, fra 2-roms til romslige 4-roms leiligheter. Uavhengig av størrelse, vil leilighetene få gode sol- og lysforhold, attraktive balkonger, heis og innendørs parkering. • Byggestart blir høsten 2010. Boligene skal etter planen være innflyttingsklare i løpet av andre kvartal 2012. Da PlussLiv gikk i trykken var 51 av 75 leiligheter i første salgstrinn solgt. Interessenter kan kontakte Pål Huun Monsen hos Eiendomsmegler Vest på telefon 952 65 865. Les mer på: nesttunvannetterrasse.no

PlussLiv nr. 1 2010  

Et magasin fra Selvaag. Nr 1 2010

PlussLiv nr. 1 2010  

Et magasin fra Selvaag. Nr 1 2010

Advertisement