Page 94

datacenter & cloud dossie r 201 7 | chan n e lco n n ec t

Datacenters | Pim Hilferink

Piet Sleurink, commercieel directeur Datacenter Noord-Holland

‘Aantrekkelijk alternatief voor Amsterdam’

Datacenter Noord-Holland is ‘van ondernemers door ondernemers’ en laat netwerkspecialisten, hosters en cloudleveranciers in de regio Alkmaar samenwerken aan betrouwbare huisvesting van data- en ICT-omgevingen van klanten. “Ons datacenter is gebouwd op de groei”, zegt Piet Sleurink. Het datacenter in Alkmaar beschikt over de modernste middelen en technieken en is volledig redundant ingericht, carrier-neutraal, schaalbaar en beschikt over de hoogste beveiligingsstatus. De hoge stroom- en koelcapaciteit en de hoge vloerbelasting maakt het datacenter uitermate geschikt voor high density hosting-oplossingen. “Onze kracht ligt in de fysieke nabijheid bij klanten”, zegt commercieel directeur Piet Sleurink van Datacenter Noord-Holland. “We hebben een uitstekende naam opgebouwd voor colocatie en aanvullende diensten bij onder meer gemeentelijke overheden, zorginstellingen en (internationale) bedrijven. Het Datacenter is hét internetknooppunt van Noord-Holland Noord en is een prima alternatief voor Amsterdam, omdat we gelijkwaardige faciliteiten kunnen bieden maar dan tegen flexibelere voorwaarden en een aantrekkelijkere prijs. Ons datacenter is gebouwd op groei, het leveren van de hoogste kwaliteit (ISO 9001 en 27001 wordt Q2 2018 afgerond) en we hebben voldoende ruimte voor partijen die op dit moment elders grotere kasten afnemen. Ook kunnen we het migratietraject van a tot z begeleiden.”

Eigen IP-adressen Een belangrijk verschil met grote (internationale) datacenters is volgens Sleurink dat klanten een volledige oplossing

94

krijgen in plaats van de ‘bouwstenen’ die andere aanbieders hen voorschotelen. “Bij klanten met migratieplannen komen we bijvoorbeeld aarzelingen tegen op het vlak van IP-adressen”, zegt hij. “Deze zijn meestal door de ISP op het datacenter uitgegeven die beschikt over de IP-ranges en dus niet eigendom zijn van klanten. Bij een overstap naar ons datacenter gaan die adressen verloren en moet alles worden omgenummerd. Veel tunnels of domeinnamen verwijzen naar deze IP adressen. Dat probleem lossen we voor hen op door van te voren al om te nummeren naar nieuwe IP-adressen die wel hun eigendom worden en dus nooit meer hoeven te worden gewijzigd. Daarmee halen we een belangrijke drempel voor een overstap weg.”

Meer Flexibiliteit “We bieden hier dezelfde mogelijkheden en kwaliteit als de bekende datacenters rond Amsterdam, maar met meer flexibiliteit. Een ICT-bedrijf dat een paar servers wil ophangen, hoeft bij ons niet meteen een hele kast af te nemen. Wij bieden ruimte ‘op de groei’, zodat klanten alleen betalen voor wat zij gebruiken. Daarbij krijgen ze hoge beschikbaarheid van stroom, tot 32 Ampère per kast, en snel internet. We zitten hier bovenop een glasvezelknooppunt, waarbij we gescheiden routes naar de diverse knooppunten in Amsterdam gebruiken.

Op die manier kunnen we onze klanten ook uitwijkcapaciteit en redundantie bieden met advies en begeleiding van zo’n traject. Vooral voor kleinere partijen met een beperkte IT-staf is dat een uitkomst.”

24/7 beschikbaarheid De 24/7 beschikbaarheid van het datacenter is volgens Sleurink vandaag de dag essentieel. Storingen, hoe kort ook, kunnen enorme (financiële) gevolgen hebben en daarom moeten stroom, temperatuur en luchtvochtigheid optimaal geregeld zijn om de apparatuur ononderbroken beschikbaar te houden.

‘Kracht ligt in fysieke nabijheid bij klanten’ Datacenter Noord-Holland volgt daarvoor de bekende TIER3-norm. “Servers van klanten staan hier veiliger dan op klantlocaties en in het beste klimaat voor de apparatuur”, zegt de commercieel directeur. “We garanderen continue stroomvoorziening en hebben daarvoor alle essentiële componenten dubbel

Profile for ChannelConnect

Datacenter & Cloud Dossier 2017  

Datacenter & Cloud Dossier 2017

Datacenter & Cloud Dossier 2017  

Datacenter & Cloud Dossier 2017

Profile for sellair
Advertisement