Page 65

datacente r & clou d d ossi e r 2 017 | channe lco nnec t

“Daarnaast zorgt de overstap naar de cloud voor de noodzaak van end-to-end security- en end-to-end policy-oplossingen. Het maakt niet uit met welke omgeving bedrijven te maken hebben, ze kunnen het altijd inschakelen. Via een centrale beheeromgeving kunnen zij zo overal gelijke policies hanteren en inzicht krijgen in wat er gebeurt. Alleen zo kunnen ze controleren of ze voldoet aan de regelgeving, bijvoorbeeld de GDPR-policy.”

Veel capaciteit Fortinet-oplossingen zijn te vinden in veel datacenters. “Zeker in grote data-

centers die veel capaciteit nodig hebben. Dat heeft te maken met de hoge throughputs die we kunnen leveren. Ons platform kan hele hoge snelheden aan. Security mag geen bottleneck worden in een omgeving. Ons statement is altijd ‘slow is broken’. Als beveiliging het systeem vetraagt, is de kans groot dat het niet wordt gebruikt, met alle gevolgen van dien.” Hoewel er veel bedrijven beveiliging leveren voor de datacentermarkt heeft Fortinet weinig moeite afnemers te vinden. “De hoge performance met een lage TCO speelt daarbij een belangrijke rol. Bovendien zijn onze systemen

zeer rijk aan security-ingrediënten en flexibel inzetbaar.” Daar komt bij dat er onder bedrijven een rationalisatieslag gaande is. “Bedrijven vragen zich af welke kant ze op moeten: willen ze hun data intern houden of willen ze het gaan outsourcen. Denk aan de public cloud of SDN-oplossingen. Daarbij komen altijd vragen over security om de hoek kijken”, zegt Jepkes.

Partners nodig Fortinet kan in al die gevallen een oplossing leveren. “Dat komt ook doordat we steeds meer werken met API’s waardoor het mogelijk wordt onze systemen

‘GDPR leeft enorm, de gevolgen zijn groot’ te koppelen met andere leveranciers. We leven niet meer in een wereld waarin je alles zelf kunt doen. Je hebt echt partners nodig. Bij cloudoplossingen werken we samen met lokale serviceproviders en globale partners zoals Microsoft (Azure) of Amazon (AWS). Dezelfde policies die on premise gelden, kunnen we ook in de private en public cloud invullen. Doordat we sterk gericht zijn op research and development, kunnen we snel op nieuwe ontwikkelingen inspelen. Denk onder meer aan het Internet of Things (IoT), private cloud of public cloud. We moeten daar snel mee zijn, want de digitale transformatie is in volle gang en vraagt om een nieuwe IT security-infrastructuur”, besluit Marc Jepkes.

Marc Jepkes

www.fortinet.com

fortinet_nl@fortinet.com

030 799 1008

@Fortinet 65

Profile for ChannelConnect

Datacenter & Cloud Dossier 2017  

Datacenter & Cloud Dossier 2017

Datacenter & Cloud Dossier 2017  

Datacenter & Cloud Dossier 2017

Profile for sellair
Advertisement