Page 61

datacente r & clou d d ossi e r 2 017 | channe lco nnec t

‘Complexiteit is voor veel bedrijven een behoorlijke drempel.’

Chris de Jongh (l) en medewerkers van CloudVPS

Nederland staat. Dat is doorgaans een belangrijk argument”, stelt De Jongh. “We zien ook dat er steeds meer vanuit de ketenaansprakelijkheid wordt gedacht. Klanten willen graag zien hoe de aansprakelijkheid volgens de nieuwe richtlijnen is geregeld. Daarom hebben wij een Security & Compliance team en een security officer die zich hiermee bezighouden. Zij overleggen met klanten en die aansprakelijkheid wordt in een contract vastgelegd. Dat zijn heel belangrijke gesprekken en die voeren we bijna dagelijks.”

Datacenterkeuze De servers van CloudVPS staan in de datacenters van Equinix. Ook dat is een bewuste keuze. “We zaten altijd al bij Equinix, maar we zijn ook onderdeel geworden van hun wereldwijde Cloud Exchange. Dat betekent dat je overal ter wereld via een low-latency verbinding toegang kunt krijgen tot onze OpenStack cloud. Dat opent deuren om zaken te doen met meer Europees georiënteerde bedrijven.” CloudVPS heeft nu ongeveer 20.000 servers actief voor Nederlandse klanten. Een aanzienlijk deel van de klanten

cloudvps.nl

komt overigens ook uit België en Frankrijk omdat de provider een van de eerste was met clouddiensten, zegt De Jongh. “We hebben klanten verspreid over de hele markt en richten ons op zowel kleine als ook grote bedrijven en organisaties. Een groot deel van onze klanten zijn SaaS-bedrijven en dat aantal groeit nog sterk. Verder bedienen we veel ICT-resellers en mediabedrijven.”

Verschillen Het is druk op de cloudmarkt, maar CloudVPS zegt niet bewust te willen concurreren met Amazon of Microsoft Azure. “Dan zouden we een veel te grote broek aantrekken. Dat zijn heel grote organisaties met enorme budgetten om te vernieuwen en dat soort budgetten hebben wij uiteraard niet.” Punten waar CloudVPS, aldus De Jongh, duidelijk hoger scoort dan Amazon, Azure en

Google zijn een volledig open omgeving zonder vendor lock-in, unlimited traffic en ondersteuning. “Als klanten ons voor support bellen, krijgen ze een cloud engineer aan de telefoon. Die kan hen dus onmiddellijk helpen. Bovendien hebben we een expertteam dat kan ondersteunen in het overkomen van complexiteit van de omgeving ”, aldus De Jongh. “En complexiteit blijkt in de praktijk vooral voor kleine bedrijven een behoorlijke drempel”. Om deze verder te verlagen, hebben wij een team van solution architecten die klanten helpt de transitie naar de cloud te maken. Tot slot is onze stelregel dat we dataverbruik niet doorberekenen zolang het binnen de perken blijft. Dat voorkomt onverwachte kosten en maakt dat veel klanten daarom voor ons kiezen.”

Wat is OpenStack? OpenStack is een Open Source softwareplatform voor het bouwen en beheren van cloudinfrastructuur. Het is tot stand gekomen dankzij een wereldwijde samenwerking van ontwikkelaars en technici waaronder Rackspace en ruimtevaartorganisatie NASA. Met OpenStack kunnen publieke, private en hybride clouds worden gebouwd.

sales@cloudvps.nl

085 760 0233

@cloudvps 61

Profile for ChannelConnect

Datacenter & Cloud Dossier 2017  

Datacenter & Cloud Dossier 2017

Datacenter & Cloud Dossier 2017  

Datacenter & Cloud Dossier 2017

Profile for sellair
Advertisement