Page 44

voi p en uc&c dossier 201 6 | chan n e lco n n ec t

VoIP en UC&C | Rob Kurver

Na 20 jaar vliegt VoIP in de hoogste versnelling De rol van IP in zakelijke communicatie is in de afgelopen twee decennia enorm veranderd. Ging het in de eerste tien jaar na de ‘uitvinding’ van VoIP nog relatief langzaam en lag de nadruk op techniek, in de laatste tien jaar is er in zeer rap tempo veel gebeurd. Er is niet alleen veel nieuwe technologie maar er zijn vooral veel nieuwe spelers, nieuwe businessmodellen en nieuwe kanalen.

Het is dit jaar precies twintig jaar geleden dat het Israëlische bedrijf VocalTec haar ‘InternetPhone’ op de markt bracht. Weinigen zullen het weten maar dit was de eerste VoIP-applicatie waarmee gebruikers elkaar konden bellen via het internet. Mede-oprichter Alon Cohen werd hiervoor begin dit jaar in Miami Beach samen met Jeff Pulver, mede-oprichter van Amerikaanse VoIP-marktleider Vonage (opgericht in 2001), opgenomen in de VoIP Hall of Fame. Skype klinkt wellicht bekender in de oren dan Vocaltec en Vonage. Het bedrijf is in 2003 opgericht als peer-topeerdienst en is inmiddels een onderdeel van Microsoft. Skype is met een kleine honderd miljoen gelijktijdige gebruikers verantwoordelijk voor bijna de helft van alle internationale belminuten via VoIP. En vandaag de dag vinden we het heel normaal om te chatten en bellen via Facebook, WhatsApp, Line, ICQ, Viber, fringe en tientallen andere apps op onze smartphones en tablets. Er is veel gebeurd.

Businessmodellen Niet alleen de techniek, ook de businessmodellen van telecomoperators zijn het afgelopen decennium hierdoor compleet op de schop gegaan. Waren eerst belminuten en later sms’jes jarenlang de heilige cash cows, nu zijn die door VoIP en Instant Messaging zo goed als gratis geworden en dat dwingt de operators tot het aanpassen van hun verdienmodellen. Het aanbieden van Voice over WiFi (VoWiFi) en Voice over LTE (VoLTE) wordt nogal eens als innovatie gepresenteerd maar is eigenlijk pure noodzaak om kosten te besparen. Telco’s moeten immers intern overschakelen van traditionele telefonie (TDM) op IP en zullen bovendien ISDN tussen nu en tien jaar gefaseerd gaan uitzetten. Swisscom stopt al in 2017 met ISDN en op het moment dat 44 /

VoIP en UC&C

een grote telco als BT in 2025 de laatste ISDN-stekker uit het netwerk trekt, is dat precies dertig jaar na de introductie van InternetPhone door Vocaltec.

‘Langzaam maar zeker is Skype salonfähig geworden’ Ook de klassieke leveranciers van telefooncentrales (PBX’en, of nauwkeuriger PABX’en) zijn de afgelopen jaren overgeschakeld van TDM en ISDN naar IP en bieden dus en masse VoIP voor hun communicatiesystemen. Extern middels sip-trunks en intern via sip-telefoons. Philips, Siemens, Ericsson, Nortel, Alcatel Lucent, NEC zelf en vele andere grote PBX-spelers zijn inmiddels non existent in deze markt of hebben deze switch afgelopen jaren gemaakt. Zij hebben in dit proces de strijd verloren van nieuwe IP-PBX-spelers als Cisco, Avaya en Mitel. En de al jarenlange krimp van de PBX-markt (enkele opkomende markten daargelaten) zet inmiddels ook deze partijen steeds meer onder druk. Het kan verkeren.

Cloud Waar we inmiddels massaal voor zijn gevallen, is de flexibiliteit van de cloud inclusief de bijkomende voordelen van efficiëntie en innovatie. Waren het tien jaar geleden nog enkele lokale pioniers, zoals de Nederlandse startups SpeakUp, Voipro en Voiceworks, die het hosted voice-evangelie, vaak op basis van eigen platformen, kwamen verkondigen, inmiddels kent Nederland al bijna een miljoen hosted voice-seats.

Profile for Sellair

ChannelConnect 6/7 - 2015  

ChannelConnect 6/7 - 2015  

Profile for sellair
Advertisement