Page 1


Què és i en què beneficia als practicants? Taekwondo és un art marcial. Dóna molts beneficis als seus practicants, perquè a més de preparar-nos físicament, fa que la nostra ment sigui més àgil i estigui preparada per afrontar tots els problemes de la vida.

Físicament ens dona força, potència, velocitat, elasticitat, coordinació i equilibri. Però mentalment ens dóna concentració, reflexos, autocontrol i confiança en nosaltres mateixos, i amb això la nostra autoestima creix notablement.


POOMaSE El poomse és una part del taekwondo. És un conjunt de moviments o un combat invisible. Consta d’atacs i defenses. Hi ha 8 taegeuks: 1) Taeguk il Yang 2) Taeguk i Yang 3) Taeguk Sam Yang 4) Taeguk Sa Yang 5) Taeguk O Yang 6) Taeguk Yuk Yang 7) Taeguk Chil Yang 8) Taeguk Pal Yang A partir del cinturó negre es fan uns altres: 9) Koryo 10) Kumgang 11) Taebek


12) Pyongwon 13) Shipjin 14) Chunkwon 15) Hansoo 16) Il yeo 17) Palgwae


COMBAT Combat és una de les parts del taekwondo. Consisteix en atacar i defensar-se dels atacs. Es fa entre dues persones i tenen un temps, en la que han de aconseguir l’objectiu es guanyar punts. Guanya el combat i passa a la següent fase el que tingui més punts. PUNTS: Una patada al cap val 3 punts, si aquesta és amb volta val 4 punts. Una patada o un puny al peto (protector) val 1 punt, i si és amb volta 2 punts. Si surts de la pista et treuen mig punt. Si comets una falta greu et baixen 1 punt sencer. Et poden baixar mig punt quan comets una falta no tant greu, o a


vegades t’avisen un cop per a que no ho tornis a fer. Està prohibit colpejar un puny a la cara. En cas d’empat, et deixen un altre temps, en la que has de buscar el primer punt, el que guanyi el primer punt guanya. Aquesta ronda es diu Punto de Oro.


EQUIPATGE El dobok és la roba, el quimono de Taekwondo.

El ti és el cinturó. -

Blanc Groc Taronja Verd Blau Marró Pum Negre Aquests són els cinturons per els que has de passar per anar pujant de


nivell. Quan ets menor de 14 anys, has de passar de mig en mig. Si és més gran, passes d’enter a enter. El pum és optatiu. Quan tens el negre, hi tens els pums, que són uns altres nivells.


Taekwondo  

Revista sobre Taekwondo.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you