Page 36

”OMBORD PÅ EN BÅT KAN MAN GÖRA VAD MAN VILL. NÄR BÅTEN SEGLAR VIDARE TAR DEN SYNDERNA MED SIG.” och Europa står på tröskeln till ännu ett världskrig när Lily Shepard, en ganska vanlig ung kvinna, går ombord på en oceanångare med destination Australien. Lily har beslutat sig för att börja om i ett nytt land och att försöka glömma sitt förflutna.

ÅRET ÄR 1939

Resan ter sig helt magisk för den oerfarna Lily, med musik, cocktails och kostymbaler. Hon får möjlighet att besöka platser hon aldrig kunnat drömma om, Neapel, Kairo, Ceylon, och lära känna medpassagerare från helt andra socialgrupper än där hon normalt rör sig. Men Lily inser ganska snart att hennes nyfunna vänner också är på flykt från sitt förflutna. Och när glamouren börjar blekna är allt upp­lagt för att något fruktansvärt ska hända. ÖVERSÄTTNING FRÅN ENGELSKA:

Maria Bodner Gröön

”Glamour, spänning, intrig… obehaget växer och slutar med en överraskande modern twist.” THE SUNDAY TIMES ”Rhys lyckas bygga upp en så påtaglig känsla av att något kommer att hända att man bara vill sluka hela boken i en sittning.” IRISH TIMES

ISBN 978-91-87917-42-4

9 789187 917424

En farofylld överfart  

Provläs ett stycke ur vår historiska spänningsroman.

En farofylld överfart  

Provläs ett stycke ur vår historiska spänningsroman.

Advertisement