Page 1

Turprogram Sommerens andre seileventyr på Helgeland; 8. Juli til 15. juli Med SeilNorge til Træna, Svartisen, Bolga, De Syv Søstre, og Vegaøyene Start: Træna, avreise formiddagen Søndag 8. juli Slutt: Brønnøysund, formiddagen Søndag 15. juli Søndag 8. juli: Vi rigger oss til i båtene og blir kjent om bord. Etter gjennomgang av grunnleggende seilteori og håndtering av seil, gjør vi sjøklart og kaster loss. Før vi heiser seil med kurs for den nordligste øygruppa på Helgeland, Myken, tar vi for sikkerhets skyld noen mannoverbord øvelser. Ved ankomst Myken lager vi middag og tar en liten tur på land. Mandag: Fra Myken seiler vi innover mot fastlandet. På veien innom Volvær, et gammelt og lite fiskevær som nå drives av en ivrig familie fra Oslo. På ettermiddagen seiler vi inn fjorden mot Engabreen; Europas laveste bre-arm som ender på stranda i Engavika. Vi hviler ut etter overfarten, mens vi forbereder oss på bretur på Svartisen neste morgen... Som en del av forberedelsene til bretur- gir Aron oss innblikk i breens indre dynamikk; her med fokus på plastisk isskuring (ref. foredraget i Torghatthullet i fjor..:O)) og isens betydning for klima, samt oppdateringer på globale smeltetrender.. Tirsdag: Bretur på Svartisen med profesjonell guide. Etter at eventuelle overivrige er hentet opp fra ulike bresprekker og hull i isen, så heiser vi atter seil og seiler til Rødøya der vi tar kvelden på Klokkargården.


Onsdag: De sprekeste flyr morgentur opp på Rødøyløva mens livsnyterne steker egg og bacon. Etter frokost setter vi toppseil og snur baugen mot Lovund. På vei til Lovund passerer vi Hestmannen og Lurøya, mens vi hele tiden har Træna i sikte. Kveldsturen blir på Lovund og fra toppen på 620 moh går solen ikke ned denne natta heller.. Torsdag: Tidlig på morgene seiler vi sørover med kurs for Lånan. Vi tar frokost ombord mens vi passerer på utsia av Dønna, gjennom Herøya og Sandsundvær. På Lånan får vi på ettermiddagen en omvisning og mini-foredrag om bærekraftig livsvirke i kystsonen, og om tradisjonen med ærfugldrift. Deretter setter vi kurs for Vega. På veien seiler vi innom de ytterste Vegaøyene, Skjærvær, før vi beveger oss gjennom Hysvær-øyene, og mot Næs på Vega. Mulighet for overnatting på Vega Havhotell for de som ønsker.

Fredag: Etter tur på land i Næs seiler vi mot HimmelBlå-øya Ylvingen. Lunsj underveis. På Ylvingen muligheter for tur til Tysker-fortet, padling eller seiling med ”færing”. Dykking for de spesielt interesserte. Store muligheter for å fiske. Også store muligheter for å ta livet med ro og slappe av..:) Til middag kan vi grille ute på kaia, og vi dekker til på langbord med blå duk Lørdag: Etter frokost setter vi kursen mot Hildurs Urterarium, Emils fetters og Nordlands eneste mat, urte og vingård. De har en fransk-inspirert kjøkkensjef og svært god mat, så her tar vi lunsj! Etter en tur i urtehagen går vi ned igjen i båtene, og setter seil med kurs for Torghatten; fjellet med hull i, og på kvelden går vi en tur opp i hullet hvor vi koker kaffe og steker pannekaker på primus Klatremuligheter for de ivrige. Søndag: Morgenseilas til Brønnøysund, og utvask av båtene. Vi avslutter med lunsj på Sjøstua i Brønnøysund. Takk for sommerens andre seileventyr!


Programmet bør sees på som en grov plan. Poenget er ikke bare å se mest mulig på kortest mulig tid, men vi skal seile med vinden etter de forholdene naturen gir. Ombord i båtene har vi med oss fiskeutstyr og turutstyr, og vi kommer innom steder der vi kan padle kajakk, seile færing, gå turer og mye mer...

Vel møtt på Træna! :)

www.seilnorge.no flaskepost@seilnorge.no

t +47 4809 0506 (emil) t +47 9803 9738 (øyvind)

Turprogram - Sommerens andre seileventyr på Helgeland  

Med SeilNorge til Træna, Svartisen, Bolga, De Syv Søstre, og Vegaøyene.8. Juli til 15. Juli

Turprogram - Sommerens andre seileventyr på Helgeland  

Med SeilNorge til Træna, Svartisen, Bolga, De Syv Søstre, og Vegaøyene.8. Juli til 15. Juli

Advertisement