Page 1

SKI & SEIL Påska 2012

SeilNorge inviterer til seilas til Helgeland og Lofoten En tur for de som liker det tøft og kan å kle seg for heftig seilas oppover Helgelandskysten. En tur for de som tenner på tanken om topptur i alpine hvitkledde Lofotfjell. I fjor spådde YR 10 dager med regn og kuling fra sørvest, men vi lot yr være yr, satte seil, knakk en mast, fant en ny, og vips ble det eventyr! Vindstille, motorstopp og nyrestein, hjem over Vestfjorden til tross, siden den gang har praten om påska gått som en foss. Start: Brønnøysund, fredag 30. Mars Slutt: Bodø, mandag 9. April

For mer info og påmelding: flaskepost@seilnorge.no


Tentativt program Fredag 30. Mars: Ankomst Brønnøysund på dagen. Anbefalt flight med Widerøe går 11.30 fra Oslo, ankomst 13.00. I Brønnøysund handler vi og gjør klar båtene før vi setter seil med kurs for Ylvingen. På Ylvingen blir det fyr og flamme på brygga med ferskfisk, lever og rogn á la Caspersen Lørdag: Lørdag morgen setter vi igjen seil nordover. Målet er Glomfjord før midnatt. Vi tar indre lei forbi De Syv Søstre, prøver å la mast være mast, og peiser på utover kvelden. Søndag: I skianlegget i Glomfjord tar vi heisen opp til toppen og Cat’skier til toppen/fra toppen. Ski så lenge vi orker og tøffing til Ørnes for afterski på kvelden Mandag: Mens noen steker egg og bacon tøffer vi utfra havna i Ørnes. I det vi blir forbikjørt av Hurtigruta setter skippern kaffen i halsen, og vi heiser seil for overfart over Vestfjorden, mot Berits favoritthavn Værøy. På Værøy fortøyer vi hos Kent Arne og banker litt tørrfesk til ankerdrammen.. Tirsdag: Morgentur på land. Fra toppene på Værøy ser vi innover Lofotveggen; Mosken, Reine, æ, ø og Å. Tidlig ettermiddag setter kaster vi loss og seiler innover Lofotveggen, så langt vi kommer..

Seiling i morsomt vær

Seiling i fint vær

Onsdag: Etter tidlig frokost seiler vi nordover mot Austnesfjorden for topptur på Geitgaljen torsdag. Avhengig av vind blir det sightseeing eller lunsj i Honningsvåg eller Kabelvåg, før vi peiser forbi Svolværgeita, og inn Austnesfjorden og fortøyer på svai, skyter ut jollene og gjør utstyret klart for morgendagen. Torsdag: Topptur på Geitgaljertind. Norges råeste fjell? Råeste utsikt? Tilbake i båtene tar vi afterski ombord mens vi heiser anker og tøffer ut fjorden og nordover mot Trollfjorden. Vi fortøyer i Trollfjorden og gjør klare for to dagerstur i fjellheimen.. Fredag: Langfredag starter sakralt i Trollfjorden; mens Kaptein Torp tar morgenfugler på Rib-safari lager vi andre egg og bacon.. Før sola har fått varme for mye er vi på land med ski og utstyr. På med fellene og opp dalen, legger igjen utstyret på .... hytta hvor vi skal sove, og boltrer oss i fjellheimen. Noen dit, andre dit. Noen sover i hytta, noen i telt. Men alle tar vedfyrt bastu og en øl etterpå.. Hopprenn og orgeltramp i måneskinn? Kaldt men pudder.. Middagen gourmet..

Hytte og badstue ved Trollfjorden

Flotte oppturer

Lørdag: Tidlig frokost og bålvarme i hytta, før vi finner og prøver nye linjer før sola har varmet for mye.. Matpakke i skråninga før mer kjøring. Badstue og en øl. På ettermiddagen nedover mot båtene og full fyr i dieselvarmerne. Vi heiser anker, og peiser Jokke på anlegget, og loffer over til Digermulen for siste topptur neste morgen. Søndag: Topptur ved Digermulen. De som trenger en pause kulern ombord med lang påskefrokost og arme riddere. Avhengig av vær bør vi i firetia heise seil for nattas overfart mot Bodø. Mandag: Mest sannsynlig ankommer vi Bodø i ti-tolv tia på morgenen. Vi sover litt før vi rydder og vasker båtene og kommer oss til hjem. Bestill fly hjem som går etter 17.30.

..og nedturer

Flere bilder på vår facebookside

Ski&Seil - Lofotpåska 2012  

SeilNorge inviterer til seilas til Helgeland og Lofoten: En tur for de som liker det tøft og kan å kle seg for heftig seilas oppover Helgela...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you