Page 1

Xano Esport MATA INAUGURA EL FÒRUM UNIVERSITARI SOBRE L’ESPORT ADAPTAT

BUTLLETÍ DEL SERVEI D’EDUCACIÓ FÍSICA I ESPORTS

El jugador del València CF Juan Mata va inaugurar el Fòrum Universitari sobre Esport Adaptat, a l’estand de FESA de la Fira d’Ortoprotec, que es realitza a Fira València. La Universitat de València, la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA) i Ortoprotec (Fira Internacional de l’Ortopèdia) han organitzat enguany la novena edició del Fòrum de l’Esport, dedicat en aquesta ocasió a l’esport adaptat. L’acte, presentat pel periodista Paco Lloret i presidit pel vicerector de Cultura, Rafael Gil, va comptar

Any V

55 núm

Així el Fòrum pretén contribuir a acostar aquesta realitat complexa a la societat i millorar la integració d’aquest col•lectiu. A més, la Universitat sempre ha estat molt sensible a aquesta realitat i compta amb una Delegació per a la Integració de Persones amb Discapacitat i, des del Servei d’Esports, amb un programa per als esportistes universitaris amb alguna discapacitat, junt amb la Fundació Divina Pastora. Les jornades són convalidables per tres crèdits de lliure elecció i ja s’han cobert les tres-centes places oferides.

L’esport universitari i la Universitat de València

2

València acull el Congrés de Ciències de Suport al Rendiment Esportiu Comença a la Universitat el curs sobre la Història del València C.F.

3

Veterans i novells del València C.F. en altre curs de la Universitat Fernando Gómez: “l’important és la recuperació econòmica i esportiva”

4

El Gran Mestre Davorin Komljenovic guanyador de l’Open Internacional d’Escacs de la UV La gala de l’esport més multitudinària a la Universitat

5

Resultats jornada lliga CADU L’estudianta de la UV Nuria Pellicer guanya el Trofeu Príncep d’Astúries de salt d’obstacles a cavall amb la intervenció de Pedro Fernández, president d’Orprotec; Eugenio Jiménez, president de FESA; Mateo Castellá, director general d’Esports; Antonio Montalvo, subdirector general d’esport paralímpic del CSD i Armando Nieto, president i director de Divina Pastora. El Fòrum, patrocinat per la Fundació Divina Pastora, es va desenvolupar a Fira València entre el 26 i el 28 de novembre, tot coincidint amb la I Fira de la Salut i la Fira Internacional de l’Ortopèdia i Ajudes Tècniques. La Universitat de València, a través del Servei d’Educació Física i Esports, organitza anualment el Fòrum de l’Esport, unes jornades en les quals diversos professionals aborden l’estat de l’esport des de diferents perspectives. Enguany el programa s’ha centrat en l’esport adaptat, ja que encara hui en dia l’accés a l’activitat física de les persones amb discapacitat és difícil.

En el Fòrum de l’Esport d’aquesta edició prop de quaranta especialistes han tractat temes com ara la pràctica esportiva de les persones amb discapacitat des de diversos àmbits (la medicina, l’educació, la gestió esportiva…) per mitjà de ponències i taules redones. La primera jornada es va dedicar a l’esport base i a la promoció esportiva. També s’ha celebrat una taula redona amb els testimonis d’esportistes paralímpics universitaris, alguns dels quals formen part del programa d’esport adaptat impulsat per la Universitat de València i la Fundació Divina Pastora. El dia 27 es va parlar sobre com influeixen les diferents tipologies de la discapacitat en la pràctica de l’activitat física. Com en la primera sessió, en la primera part es van presentar diverses ponències a càrrec de representants de federacions i tècnics d’esports, i a continuació es va celebrar la taula redona amb experiències dels protagonistes. Ja a

1

6

Selina Moreno acudeix a Dover per recollir el Channel CADU de camp a través

7

Fageca i Raúl II s’imposen en el Universitat-Bancaixa El pádel en la UV la vesprada es va plantejar com les tecnologies i les investigacions contribueixen a millorar l’esport adaptat. L’últim dia es va dedicar a la salut i es van presentar diversos programes esportius desenvolupats a hospitals i altres centres, a través dels testimonis de professors i altres professionals sanitaris. Durant la vesprada del dissabte es van desenvolupar diversos tallers pràctics a l’espai multiesport adaptat de FESA a la Fira Ortoprotec.

Xano Esport. Any VI 55 núm

8

Profile for Servei d'Educació Física i Esports

Xano Esport nº 55 (val)  

Xano Esport nº 55 valenciano

Xano Esport nº 55 (val)  

Xano Esport nº 55 valenciano

Profile for sefuv
Advertisement