Page 1

Xano

Esport

Butlletí quinzenal del Servei d'Educació Física i Esports

del 1 al 15 de Maig de 2007

www.uv.es/sesport

28

Els futurs enginyers i titulats d’Educació Física es proclamen guanyadors de la lliga interna de la Universitat L’equip FCAFE 1B, de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València, del campus de Blasco Ibáñez, i l’equip ETSI 1E, de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Burjassot, es van proclamar, respectivament, campions de la lliga interna de la Universitat de València de futbol-7 i futbol sala. La lliga interna de la Universitat de València, disputada al final de la setmana passada, suposa l’acabament de la competició abans de disputarse el Trofeu Rector per als equips dels tres campus de la Universitat: Blasco Ibáñez, Tarongers i Burjassot. En aquesta final es determina el campió intercampus. En futbol-7 al voltant de 130 equips dels tres campus han disputat aquesta competició. En futbol sala el nombre d’equips en lliça ronda els 60. A la final van accedir els millors. L’equip guanyador FCAFE 1B es va imposar en una final emocionant, 3-1, a l’equip Socials 1G del campus dels Tarongers. El tercer lloc el va aconseguir un altre equip de la mateixa facultat que el campió, el FCAFE 1D, que va vèncer al Col•legi Major Lluís Vives 1A, quart classificat, 5-3. En futbol sala el subcampió procedeix del mateix campus que el campió, el de Burjassot. Així, Matemàtiques 1F va aconseguir un meritori segon lloc en una final en què ETSI 1E va culminar fent gala de la seua superioritat, amb un 5-0.

Servei d’Educació Física i Esports

Edició i fotografia: Coordinació: Redacció: Maquetació: Correcció lingüística:

Servei d’Educació Física i Esports Miguel A. Torregrosa Magda Ruiz Carlos Navarro Servei de Normalització

1


Servei d’Educació Física i Esports

COMPETICIONS La Universitat de València, campiona als interuniversitaris de frontennis, pàdel i esquaix Bons resultats per als esportistes de la Universitat de València als campionats interuniversitaris de frontennis, pàdel i esquaix, disputats al Valencia Frontenis Club els passats 19 i 20 d’abril. Els esportistes de la Universitat de València, que s’enfrontaven als seus homòlegs de les set universitats valencianes I de les universitats de Múrcia i de Castella La Manxa, van aconseguir els primers llocs en els tres esports de raqueta. Així, en frontennis, la parella integrada per José Martí i Miguel Escrig es va proclamar campiona. L’altra parella de la Universitat participant en aquest campionat va perdre en quarts de final. En pàdel, també una altra parella, la integrada per Javier Sánchez i Jorge Bellmont, va aconseguir l’or. Natalia Rodríguez i Sara Tarrasó van perdre en semifinals, igual que l’altra parella masculina representant de la Universitat. En esquaix, Chantal Moros va ser l’encarregada d’aconseguir també el més preat metall, la medalla d’or, per a la Universitat. Els resultats d’aquesta competició fan palesa la qualitat dels esportistes de la Universitat en els esports de raqueta.

Arranquen els campionats d’Espanya universitaris Maig és per excel•lència el mes dels campionats d’Espanya universitaris. Després d’acabar les competicions interuniversitàries, en el millor moment de forma dels estudiants perquè estan entrenant tot el curs, i com a prolegomen als exàmens, els universitaris també són avaluats al terreny de joc. Aquest any no hi ha cap universitat valenciana que organitze campionats d’Espanya universitaris, així que els estudiants i els delegats estan obligats a viatjar més del que és habitual per competir. La Universitat de Còrdova és una de les primeres destinacions. Fins allà arriben els estudiants de la Universitat de València que disputen els campionats d’Espanya de futbol 7, orientació, escalada, bàsquet, Informació:

2

Servei d’Educació Física i Esports

Servei d’Educació Física i Esports C/ Menéndez y Pelayo, 19. 46010 València Telf.: 963983236 e-mail: servei.educacio.fisica@uv.es servicio.educacion.fisica@uv.es


Servei d’Educació Física i Esports

COMPETICIONS rugbi i taekwondo. Els primers a començar han estat els d’orientació i futbol 7 femení de la Universitat, que comencen a competir a partir de l’1 de maig. Els d’escalada s’estrenaran dijous dia 2 a la universitat andalusa. Cal destacar que, en els esports d’equip, a diferència dels individuals, hi ha una fase que determina quins són els vuit millors. És per això que a Còrdova, a partir del dilluns 7 i fins al dia 11 de maig, s’hi troben concentrats els equips de bàsquet femení i rugbi masculí i femení de la Universitat. A més, de l’11 al 13, la universitat andalusa organitzarà el Campionat d’Espanya de Taekwondo, tradicionalment un dels forts de la Universitat. De fet, l’equip de la Universitat, seu el curs passat d’aquesta competició, posseeix el títol de subcampió d’Espanya.

També hi ha esportistes de la Universitat de València a la Politècnica de Madrid, on es disputaran sengles campionats d’Espanya universitaris. En concret, s’hi mesuraran els millors espadatxins (del 8 a l’11 de maig), karatekes i judokes (ambdós de l’11 al 13 de maig). A la Complutense de Madrid es realitzaran els campionats de tennis (del 6 al 10 de maig) i tir amb arc (del 6 al 8). I l’Autònoma també acollirà un campionat d’Espanya universitari, el de natació, del 12 al 14 de maig. Així mateix, els esportistes de la Universitat de València hauran de viatjar els pròxims dies per tal de competir al sud i a l’est de la península, tot depenent de l’esport. A la província de Múrcia disputaran quatre competicions més: escacs, del 6 al 10 de maig; voleibol platja i vela (del 21 al 24), i atletisme (del 22 al 24). A Andalusia, tres universitats, la de Jaén, Màlaga i Sevilla, es repartiran tres competicions més: triatló (23-24 maig), golf (7-10 de maig) i pàdel (3-6 de maig). Un mes d’il•lusions i competició per als esportistes de la Universitat de València, que esperen novament més i millors resultats. A les portes de medalla en bàdminton i tennis de taula La setmana passada es van disputar dos campionats d’Espanya. Els de bàdminton i tennis de taula, ambdós a la Politècnica de Cartagena. En ambdós esports l’atzar del sorteig no va correspondre als jugadors de la Universitat, que es van haver d’enfrontar en les primeres rondes als campions de la competició. Amb tot, l’equip de tennis de taula va aconseguir el cinquè lloc en la categoria masculina i el sisè en la femenina, dels 32 i 16 equips convocats, respectivament, en ambdues categories. El millor resultat en bàdminton el va aconseguir Laura Richart, que va caure eliminada en quarts de final.

Servei d’Educació Física i Esports

Edició i fotografia: Coordinació: Redacció: Maquetació: Correcció lingüística:

Servei d’Educació Física i Esports Miguel A. Torregrosa Magda Ruiz Carlos Navarro Servei de Normalització

3


Servei d’Educació Física i Esports

COMPETICIONS Rècord d’assistència i d’esports en InterInformáticas de la Universitat de València Rècord d’assistència i d’esports assolits en la setena edició d’InterInformáticas que, entre el 20 i el 22 d’abril, va aplegar més de 700 joves, estudiants d’informàtica, de tretze universitats espanyoles. Les tretze universitats vingudes de tota la geografia espanyola han disputat un total de deu esports per aconseguir la copa de guanyadors d’InterInformáticas 2007. La universitat guanyadora d’aquesta setena edició ha estat la Universitat Politècnica de València. Enguany, la copa es queda per tant a València, fins al següent any. La Universitat de València, institució amfitriona i organitzadora, es va proclamar campiona en escacs i bàdminton. Però, més enllà d’una guanyadora, aquest campionat distingeix unes altres qualitats. Així, es va premiar la universitat amb major esperit universitari, que va recaure en la Universitat de Granada; la universitat amb major esportivitat, l’Escola de La Almunia (Saragossa), institució que, a més, per ser l’expedició amb menys punts, es va portar també un pernil de pota negra. Després del lliurament de trofeus, tots els participants van gaudir d’un sopar al Rectorat de Blasco Ibáñez, amb una “queimada” realitzada per l’expedició de Corunya.

Informació:

4

Servei d’Educació Física i Esports

Servei d’Educació Física i Esports C/ Menéndez y Pelayo, 19. 46010 València Telf.: 963983236 e-mail: servei.educacio.fisica@uv.es servicio.educacion.fisica@uv.es

Xano Esport nº 28 (val)  
Xano Esport nº 28 (val)  

Xano Esport nº 28 en valenciano

Advertisement