Page 1

Xano

Esport

Butlletí quinzenal del Servei d'Educació Física i Esports

del 15 al 31 de Octubre de 2007

www.uv.es/sesport

31

La Universitat guardona els seus esportistes Més d’un centenar de trofeus es van repartir en la cerimònia que reconeix els millors de la competició universitària El pavelló d’esports de la Universitat de València ha acollit el lliurament de trofeus dels esportistes que han participat en la lliga interna i en el Trofeu Rector organitzats per la institució. Més d’un centenar de copes, amb un disseny més personalitzat en aquesta edició, es van repartir en aquesta cerimònia, mitjançant la qual la Universitat de València reconeix els millors esportistes participants el curs passat en la competició interna. En la intervenció prèvia al lliurament de trofeus, el vicerector de Cultura de la Universitat de València, Rafael Gil va assenyalar que «el Trofeu Rector s’ha convertit en una cita inexcusable, que pretén reconèixer la trajectòria i l’esforç de tots els que us impliqueu amb l’esport universitari». A més, va afegir que «la Universitat fa un esforç per l’esport universitari», que va definir com una cosa que sobrepassa els límits estrictes de l’activitat física: «És una forma d’entendre la vida, és un segell i un element per a difondre la universitat a través dels valors que representa». També va agrair la presència dels premiats perquè «sense ells aquest projecte no haguera estat possible». A continuació, el director del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, Antonio Iradi, que també va rebre dos trofeus en la cerimònia perquè es va proclamar campió en la lliga de pàdel, va animar tots els assistents a continuar participant en les competicions esportives que arrancaran pròximament a través de la unitat que dirigeix. En la cerimònia de trofeus, els responsables acadèmics van estar acompanyats de diversos tècnics d’esports. Després de concloure la cerimònia oficial, es va realitzar un piscolabis per a tots els assistents al frontó del pavelló.

Servei d’Educació Física i Esports

Edició i fotografia: Coordinació: Redacció: Maquetació: Correcció lingüística:

Servei d’Educació Física i Esports Miguel A. Torregrosa Magdalena Ruiz Carlos Navarro Servei de Normalització

1


Servei d’Educació Física i Esports

COMPETICIONS Eckhard portarà la Universitat a les Paralimpíades de Xina La Universitat de València estarà representada en les Paralimpíades de Xina pel jove Maurice Eckhard. Així ho indiquen els bons resultats que el ciclista ha obtingut recentment i que li han donat el passaport per a la competició. El rector de la Universitat de València, Francisco Tomás, va rebre l’esportista Maurice Eckhard, ciclista paralímpic de la Universitat de València que està recollint grans èxits i que és un ferm candidat a les Paralimpíades que se celebraran l’any que ve a Xina. Francisco Tomás va felicitar personalment Maurice Eckhard per l’èxit obtingut el darrer agost a França, que ha situat el jove valencià com un dels millors ciclistes espanyols en la seua categoria CP3 (paràlisi cerebral). A Bordeus es va celebrar el Mundial de Ciclisme i l’estudiant de la Universitat va aconseguir el millor resultat de la seua carrera: l’or en ruta, plata en contra rellotge i bronze en persecució. Aquests resultats li han obert les portes a les Paralimpíades de Xina. Però una de les majors satisfaccions fou entrar a meta per davant del seu company d’equip, el ciclista Javier Ochoa (professional que va patir, junt amb el seu germà, un accident en el qual aquest darrer va morir). Aquesta és la primera vegada que Eckhard li ha guanyat.

Informació:

2

Servei d’Educació Física i Esports

Servei d’Educació Física i Esports C/ Menéndez y Pelayo, 19. 46010 València Telf.: 963983236 e-mail: servei.educacio.fisica@uv.es servicio.educacion.fisica@uv.es


Servei d’Educació Física i Esports

COMPETICIONS Maurice va explicar durant el seu encontre amb el rector que ara té la vista posada en Xina. Els resultats obtinguts al llarg de la seua carrera li donen una plaça segura per a les Paralimpíades, però vol ser caut i esperar que es faça pública la llista, que apareixerà en gener. Ara dedica el seu temps a entrenar i per això aprofita les instal•lacions esportives de la Universitat. Maurice, estudiant de la titulació d’Educació Física i Esports de la Universitat, va estar també acompanyat pel vicerector de Cultura, Rafael Gil; i pel cap del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat, Antonio Iradi. Francisco Tomás va animar Maurice Eckhard en la seua pròxima cita a Xina. Fins i tot va apuntar que li agradaria poder assistir- hi si es trobara en aquell país, donades les relacions que la Universitat hi manté. Francisco Tomás va manifestar la satisfacció que Maurice Eckhard porte el nom de la Universitat arreu del món. A més, va apuntar que “és molt estimulant que quan acabe la carrera puga ensenyar a altres perquè seguisquen la seua mateixa direcció. Maurice és un exemple per a tots aquells que després ha de formar”. Maurice Eckhard té vint-i-quatre anys i és el més jove de la selecció de ciclisme paralímpic. Compta amb una carrera ascendent, des que va començar a córrer amb quinze anys no ha deixat de guanyar carreres. Va aconseguir dos bronzes en el Campionat del Món de Suïssa, i a més es va quedar a les portes del bronze en les Paralimpíades d’Atenes, on es va endur dos diplomes. Maurice es troba ara en el millor moment de la seua carrera. De moment no té massa clar què vol fer en acabar els estudis. “Fa uns anys volia ser professor, però ara potser em decantaria per dedicar-me a alguna cosa relacionada amb la gestió esportiva en alguna federació d’esport adaptat o en algun ajuntament com el meu, el de Paterna”.

Juga amb la Universitat Fins el pròxim dia 19 d’octubre pots incriure’t als equips de futbol 7, futbol sala masculí i femení, bàsquet masculí i femení, basquet 3x3 i frontenis per competir a la lliga interna que cada any celebra la institució. Mes informació i inscripcions a http://www.uv.es/sesport dins de l’apartat de competicions.

Servei d’Educació Física i Esports

Edició i fotografia: Coordinació: Redacció: Maquetació: Correcció lingüística:

Servei d’Educació Física i Esports Miguel A. Torregrosa Magdalena Ruiz Carlos Navarro Servei de Normalització

3


Servei d’Educació Física i Esports

ACTIVITATS Genovés II, Álvaro, Espinola i Fageca es matriculen enguany a la Universitat El rector dóna la benvinguda als millors pilotaris valenciansGenovés II, Álvaro, Espinola i Fageca, una representació dels millors jugadors de pilota valenciana, són estudiants de la Universitat de València. El rector, Francisco Tomás Vert, els ha donat la benvinguda aquest dimarts en un acte celebrat a l’edifi ci del Rectorat, i que signifi ca l’arrancada de la Setmana de Benvingudaa la Universitat per als nous estudiants, que se celebrarà la propera setmana.Genovés II s’ha matriculat enguany en primer curs de Ciències Empresarials; Álvaro, en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport; i Espinola, en Fisioteràpia. Fageca, per la seua banda, és ja un veterà a la Universitat, on estudia tercer curs de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Francisco Tomás ha animat la comunitat universitària a “practicar totes les modalitats de la pilota valenciana” de la mà dels millors pilotaris, i ara també estudiants de la Universitat de València. Allò important, ha assenyalat el responsable acadèmic, “és la pràctica, i després cadascun que faça el que puga”. També ha subratllat que és voluntat de la Universitat apostar per la pilota un esport valencià i autòcton. De la immediata incorporació a la Universitat cada jugador ha donat la seua impressió. Tots han manifestat l’alt nivell acadèmic que s’han trobat en entrar a les aules. Per a Genovés II, estudiant de Ciències Empresarials, “la Universitat és ben diferent al món de la pilota” però els dos món li fan “molta il·lusió”. De moment la pilota la considera més fàcil perquè s’ha dedicat tota la vida. Álvaro s’ha matriculat en Ciències de l’Educació i l’Esport, una carrera que aborda “el que he fet tota la vida”. També ha manifestat que “il•lusió no li falta”. Álvaro comparteix aules amb Fageca, qui també ha confessat que la carrera li ajuda molt a la pràctica de la pilota. Espinola estudia també des d’enguany Fisioteràpia a la Universitat.

Una partida equivalent a les fi nals del Circuit Bancaixa A la Setmana de Benvinguda, que la Universitat celebrarà a partir de dilluns pròxim, la pilota estarà moltpresent. I és que el dijous dia 25 la Universitat organitza una partida professional d’escola i corda tan importantpels jugadors participants comles fi nals del Circuit Bancaixa. L’escenaritriat no podria ser altre que el Trinquetde Pelayo. La vesprada començarà a les16:30 amb una partida protagonitzadaper Fageca i Espinola contra Ángeli Héctor. En acabar tindrà lloc la granfi nal entre Álvaro i Solaz contra GenovésII i Sarasol II. L’entrada per a tots elsmembres de la comunitat universitàriaes gratuïta sempre que presenten el carnet universitari. Informació:

4

Servei d’Educació Física i Esports

Servei d’Educació Física i Esports C/ Menéndez y Pelayo, 19. 46010 València Telf.: 963983236 e-mail: servei.educacio.fisica@uv.es servicio.educacion.fisica@uv.es

Xano Esport nº 31 (val)  

Xano Esport nº 31 en valenciano

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you