Page 1

Xano Esport La Universitat recull el premi a la millor universitat espanyola en promoció de l’esport femení

Butlletí del Servei d’Educació Física i Esports

El director del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, José Campos, ha recollit en un acte celebrat a Madrid el premi a la millor universitat espanyola en promocionar l’esport femení. El guardó va ser concedit per l’Institut de la Dona i el Consell Superior d’Esports (CSD). La Universitat Jaume I ha aconseguit la segona posició. La Universitat de València va presentar la proposta, a través del Servei d’Educació Física i Esports, i totes dues entitats han resolt que la Univeristat de València és la universitat que més promociona l’esport femení d’entre tots els projectes proposats per comunitats autònomes i universitats. Per atorgar aquesta distinció, s’ha valorat, entre altres factors, l’elevada participació femenina i resultats esportius aconseguits per les esportistes de la Universitat de València. De fet, les estudiants de la Universitat de València han participat en 20 esports del programa de Campionats d’Espanya Universitaris en 2010: en 5 esports d’equip i en 15 esports individuals, és a dir que 137 dels 234 participants (un 58%) han estat dones.

I en aquestes competicions un total de 42 dones de la Universitat de València van obtenir medalles en els Campionats d’Espanya Universitaris de 2010. Per concedir aquest guardó, l’Institut de la Dona i el CSD també han valorat els programes realitzats pel Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València per promocionar l’esport entre les dones universitàries. Així en les activitats físiques programades per aquest servei universitari 12.467 dels 19.487 usuaris eren dones, és a dir, les dones representen el 65% de les persones. Els esdeveniments esportius també van comptar amb una elevada partici-

Any VII

71 núm

1

Gran èxit en el curs d’iniciació a la vela de creuer

2

Última marxa del grup de Muntanya de la Universitat

3

Un torneig universitari per de golf a la Universitat Èxit de Maurice Eckhard en la Copa del Món de ciclisme adaptat

4

Atletes valencians en el IV Campionat d’Espanya d’Atletisme Adaptat IPC - València Guanyadors en el campionat d’orientació que ha organitzat la Universitat de València Rodrigo San Miguel acudeix a la Universitat de València a realitzar les proves d’esforç Entrevista pació femenina, ja que elles van ser fins el 54% dels participants. Pel que fa als cursos de formació esportiva la balança també s’inclina lleugerament cap al costat femení: 2.825 dels 5.565 usuaris són dones (51%) i elles també són majoria en els programes interns esportius (57%) i en el programa d’esportistes d’elit i alt nivell (58%). Cal destacar, que no solament són més les usuàries sinó que aquesta majoria femenina també s’aprecia en el personal que integra el Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, ja que les dones en aquesta unitat universitària representen el 61% la plantilla. No és la primera vegada que la Universitat de València ha estat distingida amb aquests guardons. El curs passat dos dels seus esportistes van ser premiats en aquesta convocatòria: el ciclista paralímpic Maurice Eckhard i l’atleta Anna Torrijos.

Xano Esport. Any VII 71 núm

6 7 8

Profile for Servei d'Educació Física i Esports

Xano Esport nº71 (val)  

Xano Esport nº71 en valenciano

Xano Esport nº71 (val)  

Xano Esport nº71 en valenciano

Profile for sefuv
Advertisement