Page 1

Xano Esport LA II CONFERÈNCIA NACIONAL D’ESPORT ADAPTAT REIVINDICA ELS PROCESSOS D’INTEGRACIÓ COM A UNA REALITAT

BUTLLETÍ DEL SERVEI D’EDUCACIÓ FÍSICA I ESPORTS

“Els processos d’integració en l’esport són una realitat, no una ficció”. Aquesta va ser una de les conclusions de la II Conferència Nacional d’Esport Adaptat, que es va celebrar la setmana passada a la Universitat de València i va congregar representants de institucions, administracions públiques, federacions esportives i altres entitats per debatre el futur del moviment paralímpic i aportar progressos en el procés d’integració en les estructures esportives de persones sense discapacitat. Després de dos dies de reflexió, aquesta reunió organitzada per la Universitat de València, el Consell Superior d’Esports i el Comitè Paralímpic Espanyol, amb la col•laboració del Consell d’Europa i la Fundació Divina Pastora, va reivindicar el paper de parlar de l’esport sense més, sense altres adjectius per aconseguir que l’especialitat adaptada s’erigisca com un valor, mai com una càrrega. El procés d’integració va començar a nivell internacional als països anglosaxons els anys 80, però va ser el 2004 quan se li va donar un impuls decidit, en assumir-lo el Comitè Paralímpic Internacional com una de les seues prioritats. Així, federacions internacionals tan importants com ara les de Ciclisme

(UCI), Tenis, Vela o Hípica van començar a integrar en les seues estructures les disciplines paralímpiques i avui dia són elles les què s’encarreguen d’organitzar les competicions oficials per a esportistes amb discapacitat. A València s’ha pogut testar l’estat de la qüestió i, sobretot, proposar mesures per normalitzar la imatge de l’esportista adaptat. En aquest sentit, Antonio Montalvo, subdirector general adjunt d’Esport Paralímpic del Consell Superior d’Esports, va remarcar que cal “acceptar la discapacitat com una diferència des de la diversitat” i, per avançar, va reclamar mesures multidisciplinàries que consideraven des de reformes legislatives a un major protagonismes de les federacions. Així mateix va advocar per una major inversió en la formació i promoure la normalització des dels mitjans de comunicació. A més, la II Conferència Nacional d’Esport Adaptat, va concloure que l’adaptació, si bé sempre té complexitat, és molt més senzilla per als esportistes d’elit, mentre que en la base de la piràmide és més difícil.

La nostra companya Magda R. Brox rep el premi Manuel Castillo

2

La Universitat organitza un curs de certificació internacional en cineantropometria amb especialistes destacats

3

La Universitat organitza el VIII Open de Kendo

4

La Universitat de València es proclama campiona autonòmica en tenis y kàrate

5

La Universitat de València classifica els seus equips per al Campionat d’Espanya Universitari

6

El VI Trofeu Universitat de València reunirà a les figures més destacades de la pilota valenciana

7

La Universitat puja al més alt del podi en el primer Campionat Autonòmic Universitari del any Events El director del Servei d’Educació Física i Cultura i president del Comitè Executiu, Antonio Iradi, va remarcar que “s’enorgulleix que la Universitat, també a través de l’esport, s’enriquisca amb reflexions sobre la discapacitat”.

Any VII

68 núm

1

Xano Esport. Any VII 68 núm

8

Profile for Servei d'Educació Física i Esports

Xano Esport nº68 (val)  

Xano Esport nº68 en valenciano

Xano Esport nº68 (val)  

Xano Esport nº68 en valenciano

Profile for sefuv
Advertisement